Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Η κτηνωδία της Χαμάς: Βίαζαν γυναίκες ομαδικά και τις πυροβολούσαν στο κεφάλι, λένε αυτόπτες μάρτυρες



Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε χθες ότι ερευνά «αρκετές περιπτώσεις» σεξουαλικής βίας κατά γυναικών από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της επικαλείται «πολλούς μάρτυρες» οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είδαν βιασμούς.

Η αστυνομία συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με τους ισχυρισμούς για σεξουαλική βία από μάρτυρες, υλικό από κάμερες ασφαλείας και τις ανακρίσεις Παλαιστινίων που συνελήφθησαν μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία μοιράστηκε τη μαρτυρία ενός επιζώντος της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, ο οποίος περιέγραψε ότι είδε μια γυναίκα να βιάζεται ομαδικά και στη συνέχεια να πυροβολείται εξεπαφής στο κεφάλι.

Ενδεικτική εικόνα δείχνει τους παρευρισκόμενους να φεύγουν από τη σκηνή του μουσικού φεστιβάλ Supernova κοντά στο Re'im στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε την Τρίτη ότι ερευνά φερόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής βίας που έλαβαν χώρα, όπως λέγεται, κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς

 Ο μάρτυρας, που αναγνωρίστηκε ως «S», δήλωσε ότι είδε μια ομάδα γυναικών να «οδηγείται σε ένα συγκεκριμένο μέρος από ένοπλους άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές. Κατάλαβα ότι τις πήγαν εκεί και τις βίασαν» είπε, περιγράφοντας επίσης πώς είδε μια άλλη γυναίκα να βιάζεται ομαδικά, να ακρωτηριάζεται και ένας να την πυροβολεί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του βιασμού.

Ο David Katz, επικεφαλής της μονάδας εγκληματολογικών ερευνών Lahav 443, δήλωσε: «Δεν έχουμε κανένα ζωντανό θύμα που να λέει "μας βίασαν" αλλά έχουμε αυτόπτες μάρτυρες για αρκετές περιπτώσεις βιασμών».

Ενώ δεν έδωσε ακριβή αριθμό για τα περιστατικά που ερευνώνται, ο Katz δήλωσε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει από έξι έως οκτώ μήνες.

Γυναίκες τρέχουν να σωθούν μετά την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ

Στην ενημέρωση της Τρίτης, ο David Katz έδωσε στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία, μεταξύ άλλων από την οργάνωση ZAKA, η οποία ανακτά ανθρώπινα λείψανα σύμφωνα με τον εβραϊκό θρησκευτικό νόμο για να τους προσφέρει μια σωστή ταφή.

«Έχουμε αρκετές καταθέσεις από ανθρώπους της ZAKA που είδαν τα πτώματα των γυναικών χωρίς παντελόνια ή εσώρουχα», είπε. «Πήραμε περισσότερες από 1.000 καταθέσεις και ορισμένα από τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν επειδή βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και παρακολουθούνται από ψυχιάτρους», είπε.

Μια αιμόφυρτη γυναίκα φαίνεται να κρατείται όμηρος ενώ τρομοκράτης της Χαμάς βρίσκεται μπροστά της

Μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει: «Καθώς κρύβομαι, βλέπω με την άκρη του ματιού μου ένα τρομοκράτη να βιάζει μια γυναίκα. Τη βίαζε ο ένας και μετά την περνούσε στον επόμενο». Ο μάρτυρας λέει ότι η άτυχη γυναίκα ήταν «ζωντανή» και «αιμορραγούσε από τα πόδια και την πλάτη». Στη συνέχεια την τραβούσαν από τα μαλλιά. Είχε μακριά, καστανά μαλλιά.

Η ίδια μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι ένας από τους ενόπλους της Χαμάς «την πυροβόλησε στο κεφάλι ενώ τη βίαζε και δεν σήκωσε καν το παντελόνι του».

Η μαρτυρία της αναφέρθηκε σε πολλά ισραηλινά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ήταν ένα από τα χιλιάδες στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία. Μέχρι τώρα, οι αναφορές για τη σεξουαλική βία που ασκείται από τους τρομοκράτες της Χαμάς βασίζονταν σε μαρτυρίες των πρώτων ανταποκριτών, οι οποίοι έφτασαν στους οικισμούς στις 7 Οκτωβρίου. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ανακρίσεις που φέρονται να δείχνουν ομολογίες μελών της Χαμάς που όπως είπαν, «είχαν εντολή να βιάσουν Εβραίες γυναίκες».


protothema.gr



Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ - Έφυγε Τόσκας και 24 μέλη Νομαρχιακής

 



Την αποχώρηση τους ανακοινώνουν με «ανοικτή επιστολή παραίτησης» 24 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, και ο πρώην υπουργός του Τσίπρα, Νίκος Τόσκας.

Η επιστολή των 24:

«Μετά την τραυματική εμπειρία της ιστορικής πλέον Κεντρικής Επιτροπής του προηγούμενου Σαββατοκύριακου 11-12/11/2023, τη διχαστική, αυταρχική και ανιστόρητη ομιλία του κ. Κασσελάκη, που αποτέλεσε προσβολή όχι μόνο για τους αριστερούς αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη, οι παρακάτω υπογράφουσες και υπογράφοντες θεωρούμε καθήκον μας να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σεβόμενοι την ιστορία του κόμματός μας και τις αξίες της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που υπηρετήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, από τις θέσεις ευθύνης στις οποίες εκλεγήκαμε.

Ήμασταν μέλη ενός πλουραλιστικού Αριστερού κόμματος και είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις του προς όφελος του λαού, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα λάθη και τις αστοχίες, για τις οποίες είμαστε συνυπεύθυνοι, αλλά δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε σε μέλη ενός fun club.

Με βαθύτατη λύπη διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεν υπάρχει πια. Με ευθύνη της ηγετικής του ομάδας απαξιώθηκε με αμοραλισμό, θράσος, υπέρμετρη αλαζονεία και ρητορική αντιγραμμένη από τον ακροδεξιό λαϊκισμό, όλη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα μας, τα ιστορικά του στελέχη, τα στελέχη και τα μέλη που για δεκαετίες δουλέψαμε για να φτάσει πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο ένα κόμμα της Αριστεράς να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Δηλώνουμε όμως ότι δεν έχουμε σκοπό να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του κ. Βορίδη και πολλών άλλων που στοχεύουν στο «να τελειώνουμε με την Αριστερά». Η χώρα μας, έχοντας την πιο αντιδημοκρατική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης, έχει ανάγκη από ένα δημοκρατικό, πλουραλιστικό κόμμα, με σαφές αριστερό όραμα και στίγμα, ικανό να προσφέρει μια ουσιαστική σοβαρή και εναλλακτική πρόταση διεξόδου στους πολίτες της. Πολίτες που σήμερα ασφυκτιούν, απογοητεύονται από την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και αντιδρούν παρορμητικά ή απέχουν, ενώ παράλληλα δοκιμάζονται από την ακρίβεια, την ανασφάλεια και επισφάλεια, τον εργασιακό μεσαίωνα, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, οδηγούμενοι σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών για τη ζωή και το μέλλον τους.

Εμείς επιμένουμε και παραμένουμε στην Αριστερά.

Υπογράφουσες-Υπογράφοντες (μέλη ΝΕ Αχαΐας αλφαβητικά)

Αντύπα Μαρία, μέλος του Συντονιστικού ΝΕ Αχαΐας

Ασημακόπουλος Θεόδωρος, μέλος ΝΕ Αχαΐας

Ζαφειροπούλου – Καρατζόγλου Φιλαρέτη, μέλος ΝΕ Αχαΐας & μέλος Συντονιστικού ΟΜ Πανεπιστημιακών

Καλαπόδη Αλέκα, μέλος του Συντονιστικού ΝΕ Αχαΐας & μέλος Συντονιστικού ΟΜ Πανεπιστημιακών

Κόσταλης Αντώνης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας

Κουρμπανά Μαρία, μέλος ΝΕ Αχαΐας, μέλος Συντονιστικού ΟΜ Κεντρικού Νοτίου

Μελισσαροπούλου Νότα, μέλος ΝΕ Αχαΐας & Συντονίστρια ΟΜ Κεντρικού Βορείου

Μενεγής Θεόδωρος, μέλος ΝΕ Αχαΐας

Μιαούλη Λίλα, μέλος ΝΕ Αχαΐας

Μπαρή Πόπη, μέλος ΝΕ Αχαΐας

Ριζούλης Ανδρέας, αν. Συντονιστής ΝΕ Αχαΐας & πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας

Σπαρτινός Κώστας, μέλος ΝΕ Αχαΐας & πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας

Υπογράφουσες-Υπογράφοντες (μέλη συντονιστικών ΟΜ αλφαβητικά)

Αλεβίζος Μάκης μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Εκπαιδευτικών

Αλεξόπουλος Παναγιώτης μέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Καλαβρύτων

Κακανάς Χάρης, αναπλ. Συντονιστής Ο.Μ. Καλαβρύτων

Κάτσαρη Ιωάννα, μέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Ανατολικού Διαμερίσματος

Κόσικ Πέτρος, μέλος Συντονιστικού Νοτίου Κεντρικού Διαμερίσματος

Κότσαλη Φιόνα, αναπλ. Συντονίστρια Ο.Μ. Δυτικής Αχαΐας

Κούκι Άλμπι, μέλος συντονιστικού, Ο.Μ. Νοτίου Διαμερίσματος

Μαλλιαρουδάκης Μιχάλης, μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Νοτίου Διαμερίσματος

Παπαγγελής Ευφύμης, μέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Δυτικής Αχαΐας

Παπαδημητροπούλου Γεωργία, αναπλ. Συντονίστρια ΟΜ Νοτίου Κεντρικού Διαμερίσματος

Παπανικολόπουλος Γιάννης, μέλος Συντονιστικού ΟΜ Βραχναιίκων

Σκούρτη Ελένη μέλος Συντονιστικού ΟΜ Νοτίου Διαμερίσματος

Η ανάρτηση του Νίκου Τόσκα

ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ…

Φίλες/φίλοι,

Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί η ηγετική του ομάδα οδηγεί την πολιτική του κόμματος σε κατεύθυνση πέρα από τις στοιχειώδεις αρχές της Αριστεράς, τις ανάγκες του λαού και κινείται σε εναρμόνιση με τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η επικοινωνία κυριαρχεί της πολιτικής.

Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από σοσιαλδημοκρατικό-αριστερό κόμμα σε κεντρώο είναι σε εξέλιξη.

Η σύγχυση κυριαρχεί.

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα προβλήματα και δεν εκφράζει τα λαϊκά στρώματα γιατί ποτέ δεν υπήρξε μέρος τους.

Ορίζει ‘’εχθρούς’’ για να βρει αφήγημα.

Κατηγορεί άλλους για ελιτισμό για να εγκαθιδρύσει η ίδια την απόλυτη ελίτ.

Μιλάει απευθείας με τη βάση για να παρακάμψει τα συμφέροντα της βάσης.

Οι ‘’υπασπιστές’’ της δίνουν διαταγές σε ανθρώπους με ιστορία αγώνων και θυσιών. Η έλλειψη σεβασμού είναι εμφανής.

Στην τωρινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας πρέπει να δοθεί ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας. Και η αξιοπρέπεια είναι κινητήρια δύναμη στους αγώνες.

Η ιστορία δεν γράφτηκε σε αυτό τον τόπο σε τραπεζικά γραφεία ή σε γραφεία πολυεθνικών. Γράφτηκε σε τόπους θυσιών, αγώνων με αίμα και σε χώρους δουλειάς με ιδρώτα και κόπο.

Οι σημερινές ανάγκες των εργαζομένων των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων δεν χρειάζονται ένα κόμμα με μπόλικο life style και θολές αρχές αλλά ένα κόμμα-”γερό σκαρί” που να αντέχει στις φουρτούνες, για προστασία των ανθρώπων του μόχθου και της πατρίδας.

Χρειάζεται κόμμα με ρίζες στις λαϊκές ανάγκες για να έχουν λόγο οι εργαζόμενοι να παλέψουν μαζί του.

Η ιστορία δεν ξαναγυρίζει στην εποχή των αυτοκρατόρων. Μπροστά μας είναι η εποχή των αγώνων.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ…

Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου ανέθεσε υπεύθυνους ρόλους και όσους συνεργαστήκαμε σε μια προσπάθεια βελτίωσης ενδιάμεσων στόχων.

Νίκος Τόσκας

Πρώην Υπουργός, Υποστράτηγος ε.α.

ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ…

Φίλες/φίλοι,

Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί η ηγετική του ομάδα οδηγεί την πολιτική του κόμματος σε κατεύθυνση πέρα από τις στοιχειώδεις αρχές της Αριστεράς, τις ανάγκες του λαού και κινείται σε εναρμόνιση με τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας....

Δείτε περισσότερα
225
70
30


Επικίνδυνος Ρομά απειλεί στα social media - «Θα σκοτώσω αστυνομικούς και Έλληνες»

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για επικίνδυνο κακοποιό Ρομά ο οποίος δημοσιοποίησε βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο εμφανίζεται να ομολογεί δημόσια την πρόθεση του για διάπραξη εγκλημάτων κατά αστυνομικών αλλά και απλών πολιτών.

Ο εν λόγω επικίνδυνος κακοποιός έχει ταυτοποιηθεί, σε βάρος του διενεργείται σχετική έρευνα και είναι θέμα χρόνου να τον συλλάβουν.

Ο κακοποιός αναφέρει στο βίντεο : «Σκοτώσανε άλλο ένα 17χρονο παιδάκι, όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα. Όταν όμως οι γύφτοι, γίνει πόλεμος που εύχομαι να γίνει πόλεμος, θα είμαστε οι πρώτοι, οι εχθροί της Ελλάδας. Εγώ συγκεκριμένα, θα σκοτώσω όλους τους Αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου. Με τόσο ρατσισμό με τόση κακία μέσα σας, εγώ θα σας τινάξω τα μυαλά στον αέρα. Γαμ. ο κράτος ο Ελληνικός, γαμ. η Ελληνική. Γαμ. όλοι. Πουτ. Δολοφόνοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μόλις άρχισαν οι έρευνες, ο κακοποιός φρόντισε να κατεβάσει το βίντεο





Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες το βίντεο φέρεται να έχει «κατέβει» από το διαδίκτυο.




Δέν αντέχει ούτε ώρα ο Κασσελάκης που να την πει στον ΣΥΡΙΖΑ - Στόχος το «μαξιλάρι» των 37 δισ

 



Τα λέει και τα φωνάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι Συριζαίοι δηλώνουν περήφανοι για όσα έκαναν στην χώρα την περίοδο της διακυβέρνησης τους.

Οι χθεσινές δηλώσεις του νέου νούμερου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, προκάλεσαν το ξέσπασμα του Γιάννη Δραγασάκη, στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης χαρακτήρισε το «μαξιλάρι« των 37 δισ. ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας την έκρηξη του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Κασσελάκης ανέφερε πως η μεγάλη του διαφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι πως ο ίδιος δεν θέλει να αυξήσει τη φορολογία. «Εγώ φοροεπιδρομή δεν θέλω να έχω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Δραγασάκης τον εγκάλεσε, μεταξύ άλλων, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα». Ο κ. Δραγασάκης τον συμβούλευσε, επίσης, να μην εκτίθεται και να μη δίνει λαβή στη ΝΔ.

Μετά τις νέες δηλώσεις Κασσελάκη κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε και ο Αλέξης Χαρίτσης που τάσσεται υπέρ σε όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής μας για έξοδο από τα μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο Αλέξης Χαρίτσης στα social media, δίνοντας απάντηση στην έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη για συνεργασία.

Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης
12 ώρες πριν

Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης μας για έξοδο από τα Μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας.

Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες...

Δείτε περισσότερα
230
37
16

Τη δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη, έδωσε χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο".

ΥΓ.: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς».

Ευκλείδης Τσακαλώτος
11 ώρες πριν

Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το...

Δείτε περισσότερα
260
51
23


Γερμανός δημοσιογράφος υμνούσε τον καταζητούμενο δικτάτορα Πούτιν με χορηγία 700.000 δολαρίων


 


Διαβάζουμε στο protothema.gr, για τα όσα αποκαλύπτονται τα τελευταία χρόνια και συνδέουν την Κύπρο με τη δραστηριότητα Ρώσων ολιγαρχών, δίνοντας την εντύπωση ότι η μεγαλόνησος λειτουργούσε ως η πίσω αυλή του Κρεμλίνου. Όλοι γνώριζαν πως υπάρχει, αλλά λίγοι την είχαν δει. Ωστόσο τα στοιχεία που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητα ξεκαθαρίζουν την εικόνα η οποία δεν είναι καθόλου κολακευτική για ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

Μέσα στα πολλά που ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι που εργάστηκαν στην έρευνα «Cyprus Confidential» του ICIJ, ήταν και ο λόγος για τον οποίο ένας γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος αποφάσισε να γράψει δύο βιβλία ύμνους, για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο θαυμασμός του Hubert Seipel, για τον Πούτιν, χρηματοδοτήθηκε με 700.000 δολάρια, χωρίς αυτό να το γνωρίζει ο εκδοτικός οίκος ο οποίος εξέδωσε τα βιβλία, «Πούτιν: Εσωτερικές απόψεις της εξουσίας» και «Η δύναμη του Πούτιν».

Στο οπισθόφυλλο του δεύτερου βιβλίου, ο Seipel περιγράφεται ως ο μόνος δυτικός δημοσιογράφος που έχει άμεση και προσωπική σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εκδοτικό σημείωμα: «Σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο καλά όσο ο Hubert Seipel».

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από διάφορους ελεγκτικούς οίκους της Κύπρου αποκαλύπτουν ότι ο Seipel είχε συμφωνία με τον ολιγάρχη Alexey Mordashov, ώστε να εισπράξει από τα ταμείο μιας εταιρείας κέλυφος 700.000 δολάρια, ως χορηγία. Τη συμφωνία υπογράφει ο μάρτυρας ο δικηγόρος του ολιγάρχη, Dmitry Fendosov.

Ο Seipel, όταν ακόμη και οι υπουργοί του Πούτιν έμεναν σε απόσταση είχε εξασφαλίσει συνέντευξη με τον Ρώσο ηγέτη για το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Norddeutscher Rundfunk (NDR) το 2014

Υπάρχει χειρόγραφο σημείωμα του 2018 στο οποίο αναφέρεται πως η χορηγία αφορά τη συγγραφή ενός βιβλίου για το πολιτικό περιβάλλον στη Ρωσία. Ένα άλλο σημείωμα στο ίδιο αρχείο αναφερόταν επίσης σε μια συμφωνία του 2013 για τη «βιογραφία του Πούτιν».

Ο Seipel απέρριψε αιχμές ότι λειτουργούσε ως πράκτορας του Πούτιν και δήλωσε πως ο Mordashov «σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ή τον κρατικό μηχανισμό και τη κυβέρνηση της Ρωσίας».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι έλαβε τη χορηγία, υποστηρίζοντας ότι η πράξη ήταν απολύτως νόμιμη. «Ο Mordashov» είπε «είναι ένας επιχειρηματίας που χρηματοδοτεί έργα με προσωπικούς πόρους» και «η υποστήριξή του προοριζόταν μόνο για τη συγγραφή βιβλίων» τα οποία είχαν σκοπό να συμβάλλουν στη δημόσια συζήτηση. «Τα βιβλία έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ιδεολογικές μάχες», δήλωσε ο Seipel.

Σύμφωνα με τη συμφωνία χορηγίας που περιλαμβάνεται στην έρευνα «Cyprus Confidential», το 2018 και το 2019, στον Seipel έγιναν δύο πληρωμές από μια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με την επωνυμία De Vere Worldwide Corp.



Ο εκδότης των βιβλίων του Seipel, Hoffmann und Campe Verlag, δήλωσε πως δεν γνώριζε τη συμφωνία χορηγίας για τα βιβλία

Τα αρχεία που διέρρευσαν δείχνουν ότι η De Vere Worldwide ανήκε στον Igor Voskresensky, ο οποίος ήταν διευθυντής σε μια εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ανήκει στον ολιγάρχη Mordashov. Το 2018 και το 2019, δύο εταιρείες του Mordashov μετέφεραν 709.000 δολάρια στην De Vere Worldwide. Μετά από κάθε μεταφορά χρημάτων, η De Vere Worldwide πλήρωνε το Seipel.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Seipel, όταν ακόμη και οι υπουργοί του Πούτιν έμεναν σε απόσταση είχε εξασφαλίσει συνέντευξη με τον Ρώσο ηγέτη για το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Norddeutscher Rundfunk (NDR) το 2014, μετά τη προσάρτηση της Κριμαίας. Ο Seipel είπε πως ποτέ δεν πήρε χρήματα για συνεντεύξεις και ρεπορτάζ που έκανε και η άποψη ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα έπρεπε να τον ρωτούν κάθε φορά αν έχει «απώτερα κίνητρα είναι τουλάχιστον παράλογη».

Ο εκδότης των βιβλίων του Seipel, Hoffmann und Campe Verlag, δήλωσε πως δεν γνώριζε τη συμφωνία χορηγίας για τα βιβλία. «Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθείς, επιφυλάσσουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα» σε σχέση με τα βιβλία του Seipel, αναφέρει ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου. Το τηλεοπτικό δίκτυο NDR από τη πλευρά του δήλωσε πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς και ότι ο Seipel θα έπρεπε να είχε αποκαλύψει οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. O Ρώσος ολιγάρχης και ο δικηγόρος του δεν δέχθηκαν να σχολιάσουν τη συμφωνία.

Μηχανισμός προπαγάνδας

Ο Seipel συνεργάστηκε με σημαντικά γερμανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το Stern και το Der Spiegel. Για πολλά χρόνια δημιούργησε την εικόνα του ανθρώπου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο σκέψης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ICIJ, «τώρα στα 70 του, καυχιέται ότι είχε συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο πολλές φορές και μάλιστα έπαιξε μπιλιάρδο μαζί του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ, «Το πορτρέτο του Πούτιν» το 2012.

Τότε είχε κατηγορηθεί για τις πάσες που έκανε στον Ρώσο Πρόεδρο αποφεύγοντας κάθε δύσκολη ερώτηση. Στο ντοκιμαντέρ, ο Seipel και ο Πούτιν μιλάνε στα γερμανικά, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος γνωρίζει τη γλώσσα από τη δεκαετία του 1980, όταν υπηρετούσε ως πράκτορας της KGB στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας που κατέκτησε ο Πούτιν τη δεκαετία του 1980 όταν εργαζόταν ως αξιωματικός της KGB στη Δρέσδη, της Ανατολικής Γερμανίας. Εκείνο το ντοκιμαντέρ το παρακολούθησαν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι και μεταδόθηκε συνολικά 51 φορές, σύμφωνα με το NDR.

Το 2021, η ασυνήθιστη υποστήριξη του Seipel στον Πούτιν ανάγκασε ραδιοφωνικό σχολιάστη να τον ρωτήσει ευθέως αν πληρώνεται από το Κρεμλίνο. Ο Seipel απάντησε απλώς «όχι».

Προσφάτως ο Seipel εμφανίστηκε σε αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας ότι γράφει ένα βιβλίο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι έχει συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα μία φορά μετά την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022. Ο Seipel είπε ότι ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο γιατί είχε ξεκινήσει τον πόλεμο, αλλά ο Πούτιν δεν του έδωσε άμεση απάντηση, αλλά έκανε αυτός ερωτήσεις.



Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 4 Ρομά που άνοιγαν σπίτια σε Αττική, Εύβοια και δολοφόνησαν ηλικιωμένο

 


Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των Ρομά μελών της σπείρας που άνοιγε σπίτια σε Αττική και Εύβοια με λεία που ξεπέρασε τα 57.000 ευρώ έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τρία άτομα Ρομά που έχουν συλληφθεί από τις 19 Οκτωβρίου και ένα άτομο που παραμένει ασύλληπτο. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛΑΣ τα μέλη της συμμορίας λειτουργούσαν με χαρακτηριστική θρασύτητα, αφού δεν δίσταζαν να εισέλθουν σε σπίτια από τα οποία δεν απουσίαζαν οι ένοικοι, ενώ δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και αν γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους, απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους. 

Σε μια περίπτωση κλοπής στο Ηράκλειο με θύμα ηλικιωμένο, ο άτυχος άνδρας λίγο μετά κατέληξε.

Ειδικότερα πρόκειται για τους: 

ΝΙΚΗΤΑ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας, γεννηθέντα την 23-1-2004 στην Αθήνα,

symmoria-1
symmoria-2

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Θεόφιλο, αγνώστου πατρός και της Παρασκευής, γεννηθέντα την 31-5-2004 στην Αθήνα,


symmoria-3
symmoria-4

ΧΡΙΣΤΑΚΗ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Ειρήνης, γεννηθέντα την 12-11-1996 στην Αθήνα

symmoria-5
symmoria-6


Και τον μη συλληφθέντα ΣΑΪΝΗ Τσαμπίκο, αγνώστου πατρός και της Διαμάντως, γεννηθέντα την 6-4-2004 στην Αθήνα


symmoria-7



Το mondus operandi των τεσσάρων, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν το εξής:

• κατόπτευαν γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να επιλέξουν τις οικίες-στόχους τους, στις οποίες κατοικούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι,
• για τη μετάβαση και αποχώρησή τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία, κατά κύριο λόγο, ήταν ενοικιαζόμενα,
• στάθμευαν το όχημα σε απόσταση από τον στόχο τους, τον οποίο προσέγγιζαν πεζή, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί,
• ένα μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», παραμένοντας έξω από την οικία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν είτε διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες ή άλλα σημεία εισόδου, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα και με τη μορφή της συνέργειας, της ληστείας κατά συναυτουργία, της παράνομης κατοχής όπλου και της οπλοφορίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και που δεν έχουν εισέτι καταγγελθεί από τα τελευταία.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ο Ισραηλινός στρατός εισέβαλε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα



Επιδρομή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποίησε τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός.

Υπήρχαν ανταλλαγές πυροβολισμών στην αυλή με τρομοκράτες της Χαμάς, που βρίσκουν κάλυψη ανάμεσα σε εκατοντάδες προσωπικό και ασθενείς που εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του νοσοκομείου, μαζί με αρκετές χιλιάδες άτομα που έχουν αναζητήσει καταφύγιο από την αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μουνίρ Αμπού Αλ Ρις, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο του θυλάκου, ψάχνουν σε υπόγειά του.

Σε μια δήλωση νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν ότι πραγματοποιούν μια «ακριβή και στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσοκομείο. «Βάσει πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν και λόγω επιχειρησιακής αναγκαιότητας», οι δυνάμεις του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, «διεξάγουν στοχευμένη επιχείρηση ακριβείας εναντίον της Χαμάς σε συγκεκριμένη περιοχή του νοσοκομείου Σίφα», αναφέρει ανακοινωθέν του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στα στοιχεία του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση συμπεριλαμβάνονται μέλη «του ιατρικού σώματος» και «αραβόφωνοι» στρατιωτικοί, ενώ έγινε «ειδική εκπαίδευση» προκειμένου να «προετοιμαστούν για αυτό το περίπλοκο και ευαίσθητο περιβάλλον» με «την πρόθεση να μην πάθουν κακό άμαχοι». Ο ισραηλινός στρατός απαίτησε ακόμη «όλοι» οι μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος οι οποίοι, κατ’ αυτόν, βρίσκονται «μέσα» στο νοσοκομείο να «παραδοθούν».

Εκπρόσωπος του IDF δήλωσε επίσης σήμερα στο CNN ότι η «στοχευμένη και ακριβής επιχείρηση» στο Αλ Σιφα έχει ως στόχο τον εντοπισμό μαχητών της Χαμάς και πιθανόν τη διάσωση ομήρων. «Ο στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω τους ομήρους και να ξετρυπώσουμε τη Χαμάς όπου κι αν βρίσκεται» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο είναι «πιθανώς η καρδιά» των επιχειρήσεων της τρομοκρατικής ομάδας.




Σύλληψη 2 υπηκόων Τουρκίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα

 



Σύλληψη -2- υπηκόων Τουρκίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα 

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας συνελήφθησαν χθες (13 Νοεμβρίου 2023) το απόγευμα, δύο (2) υπήκοοι Τουρκίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.

Πρόκειται για:

56χρονο ο οποίος σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις – προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, και για

54χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Επιπρόσθετα και οι δύο συνελήφθησαν για απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα,

συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,

σπρέι πιπεριού και

χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.