Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Δέν αντέχει ούτε ώρα ο Κασσελάκης που να την πει στον ΣΥΡΙΖΑ - Στόχος το «μαξιλάρι» των 37 δισ

 



Τα λέει και τα φωνάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά οι Συριζαίοι δηλώνουν περήφανοι για όσα έκαναν στην χώρα την περίοδο της διακυβέρνησης τους.

Οι χθεσινές δηλώσεις του νέου νούμερου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, προκάλεσαν το ξέσπασμα του Γιάννη Δραγασάκη, στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης χαρακτήρισε το «μαξιλάρι« των 37 δισ. ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας την έκρηξη του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Κασσελάκης ανέφερε πως η μεγάλη του διαφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι πως ο ίδιος δεν θέλει να αυξήσει τη φορολογία. «Εγώ φοροεπιδρομή δεν θέλω να έχω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Δραγασάκης τον εγκάλεσε, μεταξύ άλλων, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα». Ο κ. Δραγασάκης τον συμβούλευσε, επίσης, να μην εκτίθεται και να μη δίνει λαβή στη ΝΔ.

Μετά τις νέες δηλώσεις Κασσελάκη κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε και ο Αλέξης Χαρίτσης που τάσσεται υπέρ σε όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής μας για έξοδο από τα μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο Αλέξης Χαρίτσης στα social media, δίνοντας απάντηση στην έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη για συνεργασία.

Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης
12 ώρες πριν

Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης μας για έξοδο από τα Μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας.

Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες...

Δείτε περισσότερα
230
37
16

Τη δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη, έδωσε χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο".

ΥΓ.: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς».

Ευκλείδης Τσακαλώτος
11 ώρες πριν

Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το...

Δείτε περισσότερα
260
51
23


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου