Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για προμήθεια, κατοχή και προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου



Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για προμήθεια, κατοχή και προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου, που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, προχθές (13-03-2018) στην οικία του 24χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων, τα οποία και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο 24χρονος συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.


Νέα διεθνή ξεφτίλα με εισβολή ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών στο Γερμανικό προξενείο



Νέα διεθνή ξεφτίλα από τους ανεξέλεγκτους συντρόφους των Συριζαίων, που εισέβαλα σε ξένο έδαφος.

Εισέβαλαν προκάλεσαν ζημιές και χρησιμοποίησαν το email της Προξένου για αν στείλουν αλληλογραφία, συγκεκριμένα έστειλαν email και fax με τους λογαριασμούς της στις τουρκικές πρεσβείες Αθήνας και Βερολίνου, στον Τούρκο Πρόεδρο Τ. Ερντογάν και στο ditib Germany.



Εισβολή από αντιεξουσιαστές δέχτηκε το Προξενείο της Γερμανίας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου της Κρήτης, οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο χώρο προκάλεσαν ζημιές ενώ πήραν τη σημαία της Γερμανίας. 

Μάλιστα κρέμασαν από το μπαλκόνι πανό στο οποίο έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης για την πόλη Αφρίν της Συρίας που βομβαρδίζεται από τουρκικές δυνάμεις έχοντας κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες αμάχους. 

Συγκεκριμένα έστειλαν email και fax με τους λογαριασμούς της στις τουρκικές πρεσβείες Αθήνας και Βερολίνου, στον Τούρκο Πρόεδρο Τ. Ερντογάν και στο ditib Germany.

Η πρόξενος επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα στο Ηράκλειο με αφορμή το περιστατικό.


Ντροπή για τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά «Δεν είχε όπλο ο Σαββίδης - να δικαστούν οι διαιτητές»



Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς θα έπρεπε να έχει διαγραφεί από το κόμμα του και έχει παραιτηθεί από την έδρα του για τα ντροπιαστικά τα οποία δήλωσε που προσβάλουν την νοημοσύνη της κοινωνίας και του φίλαθλου κόσμου.

Προκλητικός και κατάπτυστος για τα πρωτοφανή τα οποία ξεστόμισε για να κερδίσει ψήφους από τους Παοκτζήδες, τα όσα είπε βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων για το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας.

Πρόκειται για τον Αριστείδη Φωκά ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» αμφισβήτησε ότι ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

«Ποιοι ευθύνονται για το αποτέλεσμα, γι' αυτό που περνάμε σήμερα; Μήπως ευθύνονται οι διαιτητές και στα δύο παιχνίδια; Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι εντεταλμένοι χειρουργοί, θα τελείωναν οι αγώνες. Ήταν χειρουργείο μέσα στην Τούμπα. Εντεταλμένοι από το κατεστημένο της ποδοσφαιρικής Αθήνας, που δεν έχει αλλάξει στο καταστατικό της ότι μπορεί μια ομάδα από την επαρχία να πάρει το πρωτάθλημα» ανέφερε ο Φωκάς για να συμπληρώνοντας  «δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος να μην πάρει εφέτος το νταμπλ».

Και το αισχρότερο όλων παραμένει ακόμα βουλευτής χωρίς να τον έχουν παραιτήσει με τις κλωτσιές


«Όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών



Το Συμβούλιο απέρριψε σήμερα το τρίτο κατά σειρά αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των στρατιωτικών, που πέρασαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016. 

Το Δικαστήριο έκρινε σε ό,τι αφορά στα τρια πρώτα αδικήματα που οι τουρκικές αρχές αποδίδουν τους 8 στρατιωτικούς, εισάγονται απαραδέκτως καθώς οι τουρκικές αρχές δεν εισφέρουν νέα στοιχεία στο τρίτο αιτημά τους περί έκδοσης. 

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα πέντε αδικήματα που η Τουρκία καταλογίζει στους στρατιωτικούς, αυτά  κατά τους Έλληνες δικαστές, είτε είναι παντελώς αόριστα είτε βάση της νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η έκδοσή τους.  

Σύμφωνα με την απόφασή του δικαστηρίου, σε κάθε περίπτωση υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι οι «8» δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά. 

Είχε προηγηθεί και η αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως κ. Κύβελου η οποία στην αγόρευσή της τόνισε ότι από το τρίτο κατά σειρά αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των 8 στρατιωτικών, δεν προκύπτει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει την έκδοση τους. Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα εκείνα που θα τους εξασφαλίσουν μια δίκαιη δίκη, επισημαίνοντας ακόμη ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υποστούν βασανιστήρια. 






ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταθλητής και στην ψηφοθηρία



Πώς η κυβέρνηση επενδύει στην εκλογική οικειοποίηση ειδικών κατηγοριών πληθυσμού για να «φρενάρει» τη ΝΔ

Από τον
Μανώλη Κοττάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ορρωδεί προ ουδενός. Ωρες πριν από τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επέστρεψε τους βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί στον «Δικέφαλο» για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό και αποκατέστησε εν τίνι μέτρω τη σχέση της κυβέρνησης με τον λαό του. Ηρκεσε η εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο στούντιο της ΕΤ3, η ρίψη φέιγ βολάν με περιεχόμενο του τύπου «ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία, κανένα κόμμα στη Μακεδονία» και ιδού το αποτέλεσμα. 

Ο αστικός κόσμος δείχνει να υποτιμά την επίδραση του ποδοσφαίρου στην επιρροή των κομμάτων, γενικότερα των «ειδικών ομάδων πληθυσμού», γι’ αυτό ίσως δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτά τα θέματα. 

Όσοι, όμως, γνωρίζουν τι καταλυτικό ρόλο παίζουν τα ζητήματα τοπικής υπερηφάνειας, έχουν αίσθηση της πολιτικής σημασίας της σαββατιάτικης απόφασης. Το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη σημασία στον Βορρά από την έξοδο από το Μνημόνιο.

Αυτή είναι η εποχή του ανορθολογισμού. Θίγω εισαγωγικά αυτό το ζήτημα στο σημερινό σημείωμα για να προβάλλω ένα άλλο, ευρύτερο: Τη σημασία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, είτε φιλάθλους είτε εργαζομένους ή επιχειρηματίες, με τις οποίες είχε άριστες σχέσεις στο παρελθόν η Ν.Δ. Πλην του ΠΑΟΚ, στον οποίο ιδιαίτερη ήταν η επιρροή υπουργών της Ν.Δ., η Αριστερά ρίχνει δίχτυα σε παραδοσιακά συντηρητικά ακροατήρια με έναν και μόνο στόχο. Να αφαιρέσει κρίσιμες ψήφους από τη Ν.Δ. ώστε να μην επιτύχει την αυτοδυναμία. Παράδειγμα δεύτερο: Οι ταξιτζήδες. Παράδειγμα τρίτο: Οι εργάτες καθαριότητας. Παράδειγμα τέταρτο: Οι γιατροί του Δημοσίου. Η επίθεση «αγάπης» που δέχονται από τον Σπίρτζη, τον Σκουρλέτη και τον Πολάκη είναι άνευ προηγουμένου. Οι ταξιτζήδες παρομοιάζουν την πειρατική εταιρία μεταφορών Uber με τον πλανόδιο Πακιστανό με το σεντόνι που κλέβει τη δουλειά του εμπόρου. 

Θεωρούν ότι τους κλέβει το ψωμί. Και, ω του θαύματος, το συνδικάτο, που με επικεφαλής τον Μπαντουράκη δόξαζε κάποτε τον επίτιμο, έχει βρει στοργική αγκαλιά στο υπουργείο του «συριζαίου» Σπίρτζη. Οι εργάτες καθαριότητας τώρα, συνδικάτο που επί Εβερτ στον Δήμο Αθηναίων ήλεγχε η ΔΑΚΕ. 8.500 χιλιάδες άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί διορίστηκαν από δεξιούς δημάρχους, παλεύουν να σταθεροποιήσουν την απασχόλησή τους ύστερα από πολλά χρόνια πολιτικής ομηρίας. 

Το παλεύουν με μια ρύθμιση που έχει εφαρμοσθεί στο παρελθόν σε έναν διαγωνισμό που πραγματοποιείται με την άδεια της τρόικας. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν πολιτική προστασία στον «συριζαίο» Σκουρλέτη, όχι εκεί που θα έπρεπε.

Οι γιατροί του ΕΣΥ. Δεν υπήρχε στο παρελθόν περίπτωση να είσαι γιατρός και να μην είσαι φιλελεύθερος! Τώρα; ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακούν ότι με τυχόν συμπράξεις θα έχουν εργοδότη ιδιώτη, ακούν ότι ο μισθός θα πέσει στο μισό και όπου φύγει φύγει. Βεβαίως, οι ταξιτζήδες σε κάποιους είναι συμπαθείς, σε κάποιους που στο άκουσμα ανακαλούν στη μνήμη τους τύπους που καπνίζουν αναιδώς και ακούν βαριά λαϊκά, όχι. Οι οπαδοί ομάδων το ίδιο, αντιπαθείς. 

Οι εργάτες καθαριότητας παραπέμπουν σε στοιχεία «λούμπεν», «κατώτερα». Οι γιατροί του ΕΣΥ «βαρύνονται» με την κατηγορία του δημοσίου υπαλλήλου. 

Ολοι, όμως, έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ψηφίζουν. Και στον δρόμο για την αυτοδυναμία όχι μόνο δεν πρέπει να λείψει καμία ψήφος, αλλά δεν πρέπει να χαριστεί και στον ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : dimokratianews.gr


Στο 21,2% η ανεργία που φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία



Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε το 21,2% δείχνει την ανεργία που είναι πιστοποιημένη με εγγραφές στον ΟΑΕΔ, το νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί υπάρχουν άνεργοι συμπολίτες μας που δεν εμφανίζονται σε καμιά λίστα ΟΑΕΔ.

Στο 21,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2017 από 23,6% το ίδιο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

Το τέταρτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου το ποσοστό της ανεργίας εμφανίζεται αυξημένο κατά 1% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο λόγω της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό που «παραδοσιακά» διακόπτεται μέσα στο φθινόπωρο.

Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.736.333 άτομα και των ανέργων σε 1.006.844 άτομα από 3.648.600 που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2016 καταγράφοντας αύξηση κατά 2,4%, ενώ μειώθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 10,4% σε ετήσια βάση φτάνοντας στο 1.006.800 άτομα από 1.124.000 που ήταν το ίδιο τρίμηνο του 2016.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες (26,3% έναντι 17,3% των ανδρών) στα άτομα ηλικίας 15 – 19 ετών (53%) , στη Δυτική Μακεδονία (29,1%) και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού.




Φθηνό ρεύμα για χιλιάδες καταναλωτές! Πως αλλάζουν τα δεδομένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο



Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δίνει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές που μπορούν να έχουν ρεύμα με σημαντική έκπτωση. Από τον Απρίλιο και ύστερα ανοίγει ο δρόμος ώστε να ενταχθούν ακόμη 100.000 άτομα στο ΚΟΤ. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες υποχρεώσεις για όσους έχουν ήδη αποκτήσει το δικαίωμα στις εκπτώσεις στον λογαριασμό ρεύματος.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ υπολογίζονται τα εισοδήματα με βάση την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται η τελευταία φορολογική δήλωση των καταναλωτών. Έτσι σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι που έχασαν το μισό ΕΚΑΣ μέσα στον περασμένο χρόνο, βρέθηκαν δηλαδή να παίρνουν από 230 ευρώ μόλις 115, με βάση τα εισοδήματα του 2017 έχουν αποδοχές κάτω από 9.000 που είναι και το χαμηλότερο όριο για το Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και όλοι όσοι είχαν υψηλότερα εισοδήματα το 2016 και μέσα στο 2017 έχασαν μέρος του εισοδήματός τους θα μπορέσουν να κάνουν νέα αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ με βάση τα νέα, μειωμένα εισοδήματα, όπως αυτά θα φαίνονται στην τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλαν.

Έτσι καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν να κάνουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση, έτσι ώστε να γίνει νωρίς και η εκκαθάριση για να μπορέσουν να κάνουν νέα αίτηση για την ένταξη στο ΚΟΤ, και να καταφέρουν να έχουν σημαντική μείωση στη χρέωση του ρεύματος.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Ένα άτομο: 9.000 ευρώ

Δύο ενήλικες ή ένας ενήλικας και ένα ανήλικο προστατευόμενο μέλος: 13.500 ευρώ

Ζευγάρι με ένα παιδί ή μονογονεϊκή οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά: 15.750 ευρώ

Τρεις ενήλικες, ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά, μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά: 18.000 ευρώ

Τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο, ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά, μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά: 24.750 ευρώ.

Τέσσερις ενήλικες ή ζευγάρι με με τέσσερα ανήλικα παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα παιδιά: 27.000 ευρώ

Όσοι είναι ήδη στο ΚΟΤ

Όσοι έχουν κάνει αίτηση και με βάση τα εισοδήματα του 2016 πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση.

Βάσει του κανονισμού θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το δικαίωμά τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο με βάση τα εισοδήματα του 2017.


Πηγή : newsit.gr


Ν.Δ.: Η διακοπή του Πρωταθλήματος από την Κυβέρνηση ήταν “στάχτη στα μάτια” για να..... προστατεύσει τους εκλεκτούς της



Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αιωρούμενες απειλές του κ. Βασιλειάδη για Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι συνεχείς εξαγγελίες της Κυβέρνησης με μέτρα που θα ισχύσουν από του…χρόνου δεν λύνουν το πρόβλημα. Στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από την ανάγκη να τηρηθεί πιστά η νομιμότητα σήμερα και να τιμωρηθούν όσοι την παραβιάζουν. Καλούμε την Κυβέρνηση να δείξει την απαιτούμενη βούληση για την άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου».

Πλήρης δήλωση

«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης έθεσε ως προϋπόθεση  για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την αυστηροποίηση των πειθαρχικών κανόνων.

Προκύπτει εύλογα το ερώτημα: εφόσον κρίνει το υφιστάμενο πλαίσιο ανεπαρκές γιατί δεν έχει ζητήσει την αλλαγή του τόσον καιρό;

Προφανώς γιατί παρακολουθούσε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα χωρίς βία και έκτροπα!

Η ισχύουσα νομοθεσία θα τηρηθεί;  

Γιατί ο νόμος που ψήφισε η δική του Κυβέρνηση δίνει στον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού τη δυνατότητα να επιβάλει  πρόστιμα και κυρώσεις. 

Προτίθεται να τον εφαρμόσει ή χρειάζεται και αυτός αλλαγές;

Οι αιωρούμενες απειλές για Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι συνεχείς εξαγγελίες της Κυβέρνησης με μέτρα που θα ισχύσουν από του…χρόνου δεν λύνουν το πρόβλημα. Στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από την ανάγκη να τηρηθεί πιστά η νομιμότητα σήμερα και να τιμωρηθούν όσοι την παραβιάζουν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δείξει την απαιτούμενη βούληση για την άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει ότι η διακοπή του Πρωταθλήματος ήταν “στάχτη στα μάτια” για να κουκουλώσει τις δικές της ευθύνες και να προστατεύσει τους εκλεκτούς της».


Φωτογραφίες δύο κακοποιών που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο 2 ημεδαπών, ηλικίας 17 και 28 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων και εξαρθρώθηκε στις 10-3-2018 από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, των ληστειών κατά συρροή, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από υπαίτιο που διαπράττει κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα βραδινές ώρες, κινούμενοι στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Νίκαιας, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη εντόπιζαν και στοχοποιούσαν ανήλικους και ηλικιωμένους, σε στάσεις λεωφορείων και ακολούθως τους προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα. Στη συνέχεια, με την απειλή όπλου ή με σωματική βία, τους αποσπούσαν κυρίως κινητά τηλέφωνα, τα οποία διοχέτευαν αμέσως σε κλεπταποδόχους. Σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματά τους προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών και τον εντοπισμό τους. Βραδινές ώρες της 10-3-2018, συνελήφθη ο 17χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, λίγη ώρα μετά τη διάπραξη ληστείας σε βάρος ανηλίκου, στην Αγία Βαρβάρα.

Από την περαιτέρω έρευνα, πρόεκυψε ότι οι ανωτέρω έχουν διαπράξει δεκατέσσερις (14) ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα:

Ζαχαρίου Νικόλα, αγνώστου πατρός και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 27-9-2001 στη Νίκαια Αττικής



Και τον μη συλληφθέντα:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 25-11-1990 στη Νίκαια Αττικής



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αποτροπή διάπραξης άλλων εγκληματικών ενεργειών και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5612818 του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Εικόνα διάλυσης στη συγκυβέρνηση


Οι δημόσιοι, πλέον, διαπληκτισμοί μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εύλογα προκαλούν προβληματισμό στην κοινή γνώμη για το κατά πόσο η συγκυβέρνηση μπορεί να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στο έργο της.

Χθες στη Βουλή σημειώθηκε ένα επεισόδιο, στο οποίο, εάν κάποιος δεν γνώριζε τις κομματικές ιδιότητες του υφυπουργού Αθλητισμού και του βουλευτή των ΑΝΕΛ, που ήταν οι πρωταγωνιστές της σκληρής αντιπαράθεσης, θα νόμιζε ότι ο βουλευτής ήταν της αντιπολίτευσης.

Το ίδιο ισχύει επίσης με τις δημόσιες υβριστικές δηλώσεις που ανταλλάσσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα την έλλειψη στοιχειώδους έστω επικοινωνίας ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουβέλη, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου, όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων ετών, μοιάζει με ένα πλοίο στο οποίο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης τσακώνονται για τη ρότα που θα πρέπει να ακολουθήσει το σκάφος.

Η εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης είναι εμφανής και στην οικονομία, όπου τα ποσοστά ανεργίας κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο και στους υπόλοιπους τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια, αλλά και τα εθνικά θέματα. Είναι φυσικό ως εκ τούτου οι πολίτες να δίνουν άνετο προβάδισμα σχεδόν δέκα ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να θέτουν τους ΑΝΕΛ εκτός εκλογικού ορίου 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτέλεσμα της δίψας των δύο αρχηγών για εξουσία, χωρίς να υπάρχει καμία ιδεολογική συγγένεια ή προγραμματική σύγκλιση, ήταν δεδομένο ότι θα είχε τελικώς αυτές τις διαλυτικές συνέπειες, ιδίως από τη στιγμή που το χρονικό ορόσημο των εκλογών βρίσκεται πια ακόμα πιο κοντά.

Ομως, τα φαινόμενα διάλυσης διαχέονται στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, όπου τα επεισόδια ανομίας και αταξίας πολλαπλασιάζονται καθημερινά χωρίς η κυβέρνηση να ασχολείται.



Ελεύθερος Τύπος


Στη Ρωσία έπεσαν από τον ουρανό 3,4 τόνοι χρυσού!



Συνολικά 172 πλάκες χρυσού, βάρους 3,4 τόνων και αξίας 368 εκατ. δολαρίων έπεσαν κυριολεκτικά από τον ουρανό και… προσγειώθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου και σε χωράφια της ρωσικής πόλης Γιακούτσκ. Σύμφωνα με την αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών, δεν πρόκειται για κάποιο περίεργο «μετεωρολογικό» φαινόμενο, αλλά για ατύχημα με ένα μεταγωγικό Antonov-12 της εταιρείας Nombus.

Το αεροσκάφος μετέφερε εννέα τόνους χρυσού, πλατίνας και διαμαντιών οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί με λάθος τρόπο και έτσι κατά την απογείωση, όταν το Antonov-12 δέχτηκε ένα ισχυρό ρεύμα αέρος, άνοιξε η καταπακτή και έπεσαν οι πλάκες χρυσού, ενώ η πόρτα προσγειώθηκε με τη σειρά της σε μάντρα αυτοκινήτων, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμό.


Πηγή


Ομολόγησε πέντε φόνους... για πλάκα και το πλήρωσε



Ένας 43χρονος άνδρας από τον Βόλο "ομολόγησε" πέντε φανταστικούς φόνους μέσω email στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστώσει όπως είπε στο Δικαστήριο την ετοιμότητα της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 43χρονος, που είναι άνεργος και άγαμος, έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο οποίο έγραφε ότι διέπραξε πέντε φόνους, και ήθελε να παραδοθεί, ζητώντας συμβουλές για το τι έπρεπε να κάνει.

Οι αστυνομικοί του απάντησαν ζητώντας του να τους πει πού βρίσκεται και ο 43χρονος τους έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν τον άνδρα με την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης στην Αρχή και της παράνομης κατοχής μαχαιριού, διότι σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του, εντόπισαν και κατάσχεσαν δύο ματσέτες με λάμες μήκους 30 και 42 εκατοστών.

Ο 43χρονος δικάστηκε την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και στο Δικαστήριο ομολόγησε ότι δεν διέπραξε πέντε φόνους, αλλά ότι έχει αστικές διαφορές με κάποιον συμπολίτη του, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προσθέτοντας ότι σκεφτόταν να διαπράξει φόνο.

Ο άνδρας ανέφερε στο Δικαστήριο ότι είπε ψέματα, διότι ήθελε να διαπιστώσει την ετοιμότητα της Αστυνομίας και των Δικαστικών Αρχών.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή τριετίας και δικαίωμα έφεσης και 600 ευρώ χρηματική ποινή. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου διέταξε την ψυχιατρική εξέταση του 43χρονου.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: magnesianews.gr

enikos.gr


Οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αστυνομίας για τα πρόσφατα επεισόδια



Κατά της αστυνομίας για την «αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, εναντίον πολιτών, στρέφονται με κείμενο τους οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το ερώτημα «εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιοριστούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής».  

Με αφορμή τις πρόσφατες εικόνες βίας έξω από συμβολαιογραφεία οι «53» επισημαίνουν την ανάγκη «εκδημοκρατισμού» της ΕΛ.ΑΣ. με απαγόρευση χρήσης χημικών και την υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα». Εκφράζουν τέλος την ελπίδα να μην επαναληφθούν οι εικόνες αυτές στην αυριανή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά το κείμενο των «53» όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Commonality που εκφράζει τις θέσεις της κίνησης.

«Eίναι πικρό, αλλά τις χθεσινές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας, τις έχουμε ξαναδεί ή μάλλον τις βλέπαμε διαρκώς, σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Και δεν είναι μόνο τα γεγονότα αδικαιολόγητης βίας της Τετάρτης 14/03/2018, έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Θεμιστοκλέους, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το Υπουργείο Παιδείας της περασμένης εβδομάδας, όπου δάσκαλοι και δασκάλες, καθηγητές και καθηγήτριες, μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι, υπέστησαν την αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ, γεγονός που  σωστά στιγματίσθηκε και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Όλα τα παραπάνω θέτουν σκληρά και σοβαρά ερωτήματα, και κυρίως το ερώτημα εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής. Γνωρίζουμε ότι σε πολιτικό επίπεδο η απάντηση είναι καταφατική, όμως αυτό δεν αρκεί, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ. (απαγόρευση χρήσης χημικών, υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα). Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ήδη έχουμε αργήσει, καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και το επίδικο παραμένει ανοιχτό. Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία, ακόμα και όταν τα κίνητρά της είναι ασαφή, δεν αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση και καταστολή. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία.

ΥΓ: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι απαράδεκτες εικόνες δεν θα επαναληφθούν στην αυριανή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στό «BLOOMBERG»



Δημοσιογράφος: Βρίσκομαι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Το Κόμμα του έχει διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Καλώς ήλθατε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση
                                                           
Δημοσιογράφος: Στην Ελλάδα οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2019 αλλά στην παρούσα φάση η κυρίαρχη άποψη είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές πολύ νωρίτερα. Ποια είναι η εκτίμηση σας;

Kυριάκος Mητσοτάκης: Εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν οποιαδήποτε στιγμή από τώρα έως το τέλος της θητείας του κ. Τσίπρα το Σεπτέμβριο του 2019. Δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα ο χρόνος στον οποίον θα γίνουν οι εκλογές. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε οποτεδήποτε και αν γίνουν. Αυτό το οποίο με απασχολεί είναι να παρουσιάσω στους Έλληνες πολίτες ένα πειστικό αφήγημα για το μέλλον της Ελλάδας μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου. Επισημάνατε στην εισαγωγή σας ότι το τρίτο μνημόνιο τελειώνει στα τέλη Αυγούστου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να αντλήσουμε κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε ένα πειστικό αφήγημα για την ανάπτυξη στη χώρα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το προσφέρει αυτό, εμείς μπορούμε.

Δημοσιογράφος: Προτού μπούμε σε λεπτομέρειες για αυτό, θέλω να επιμείνω λίγο περισσότερο στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών για τον εξής λόγο: πολλοί πολίτες θέλουν να προκηρυχθούν εκλογές νωρίτερα. Ένας κρίσιμος μήνας είναι ο Αύγουστος, καθώς και ο ερχόμενος Ιανουάριος, οπότε και θα εφαρμοστούν οι νέες περικοπές στις συντάξεις τις οποίες ψήφισε η παρούσα Κυβέρνηση. Αυτές θα είναι οδυνηρές και πιθανότατα πολιτικά επιζήμιες για τον κ. Τσίπρα. Πολλοί πιστεύουν ότι το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο είναι πιο πιθανόν να προκηρυχθούν εκλογές. Συμφωνείτε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι αρκετά πιθανό να έχουμε εκλογές το δεύτερο μισό του 2018 και ο λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να υποστεί αυτός το πολιτικό κόστος από τις περικοπές συντάξεων που ο ίδιος νομοθέτησε. Αυτό το οποίο πρέπει να επισημάνουμε στους τηλεθεατές είναι ότι βρισκόμαστε σε μία ιδιόμορφη κατάσταση. Έχουν νομοθετηθεί δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και το 2020, τα οποία ενεργοποιούνται μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος. Αυτό είναι ένα αχρείαστο κόστος το οποίο βαρύνει την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για 5 δις ευρώ επιπλέον λιτότητα, ένα μέρος μόνο του τιμήματος που πρέπει να πληρώσουμε για την εκλογή του κ. Τσίπρα. 

Δημοσιογράφος: Ας μιλήσουμε λοιπόν για αυτό το πειστικό αφήγημα για την ανάπτυξη. Αν ήσασταν Πρωθυπουργός, πώς θα ήταν ο πρώτος προϋπολογισμός σας;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Χρειάζεται να μειώσουμε τους φόρους και να περιορίσουμε τις δημόσιες δαπάνες. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια να εξοικονομήσουμε χρήματα από τον προϋπολογισμό, αλλά το κρίσιμο ζήτημα είναι να φέρουμε την ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να προσελκύσουμε επενδύσεις. Πώς μπορείς να κάνεις την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό; Χρειαζόμαστε μία Κυβέρνηση η οποία είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις. Και προφανώς δεν έχουμε μία τέτοια κυβέρνηση τώρα. Χρειαζόμαστε ένα προβλέψιμο και σταθερό φορολογικό σύστημα, χρειαζόμαστε λιγότερες ρυθμίσεις και ένα επενδυτικό περιβάλλον πολύ πιο ελκυστικό για τους διεθνείς επενδυτές. Χρειαζόμαστε να μεταρρυθμίσουμε τη Δικαιοσύνη ώστε να διασφαλίσουμε ότι το κράτος δικαίου λειτουργεί, χρειαζόμαστε ένα νέο πλαίσιο για τις χρήσεις γης. Γιατί εν τέλει όλες οι επενδύσεις μπλοκάρονται λόγω των ρυθμίσεων στις χρήσεις γης. Όλες οι πτυχές του προγράμματος μας είναι καλά σχεδιασμένες και θα καταστήσουν την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Δημοσιογράφος: Ας σταθούμε σε ένα από αυτά τα θέματα για μία στιγμή: τους φόρους. Κατά πόσον υπάρχει περιθώριο μείωσης των φόρων; Τι μορφή θα έχει η φορολογική μεταρρύθμιση δεδομένων των δεσμεύσεων που έχετε για το πρωτογενές πλεόνασμα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλω να μειώσω τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια, για να στείλω ένα σαφές μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα ότι το εννοούμε όταν λέμε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις. Θέλω επίσης να μειώσω τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα πρώτα δύο χρόνια. Αυτές θα είναι οι πρώτες παρεμβάσεις μας στον φορολογικό τομέα που θα συνδυαστούν με μεγάλη απλοποίηση του φορολογικού μας κώδικα και της φορολογικής μας νομοθεσίας. Νομίζω ότι στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο στάδιο εκείνο, που, αν μειώσουμε τους φορολογικούς μας συντελεστές, θα βελτιώσουμε και τη φορολογική μας συμμόρφωση, η οποία είναι πολύ χαμηλή προς το παρόν. Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και καθώς ο κύριος Τσίπρας έχει ωθήσει τους φορολογικούς συντελεστές, έχει μετατοπίσει μέρος της οικονομικής δραστηριότητας από τη νόμιμη οικονομία στη παραοικονομία. Νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το διορθώσουμε. Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, δυστυχώς ο κύριος Τσίπρας συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια. Πιστεύω ότι αυτά είναι υπερβολικά υψηλά. Μπορούμε να τα επαναδιαπραγματευτούμε; Νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Γι’ αυτό θα ήθελα πρώτα να επικεντρωθώ σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα δώσει στην Ελλάδα την απαραίτητη αξιοπιστία που χρειάζεται και στη συνέχεια θα ήθελα να έχω μια συζήτηση με τους πιστωτές μας για τη σταδιακή μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Δημοσιογράφος: Ποιες άλλες ιδέες θα μπορούσατε να συζητήσετε με τους πιστωτές σας; Πιστεύετε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι έφτασε τελικά η ώρα να γίνει αυτή η συζήτηση. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αυτή είναι μια δέσμευση που οι Ευρωπαίοι πρώτοι ανέλαβαν το 2012 και είναι καιρός αυτή η δέσμευση να πέσει στο τραπέζι. Αλλά δεν είναι μόνο η ελάφρυνση του χρέους. Κάνουμε λάθος να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας συνδέονται μόνο με το ύψος του χρέους της. Χρειάζεται να αναμορφώσουμε πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας μας και να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά μας. Πιστεύω ότι αν κάνουμε και τα δύο, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αναπνεύσει ξανά και θα μπορούσε να είναι η ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρωζώνης.

Δημοσιογράφος: Μια βιομηχανία που αποδίδει σχετικά καλά είναι ο τουρισμός. Αν δεν κάνω λάθος, αναφερθήκατε ήδη στη δυνατότητα μεταρρύθμισης στο καθεστώς χρήσης γης, προκειμένου να προσελκύσετε ξένες επενδύσεις στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι η τουριστική βιομηχανία θα μπορούσε εύκολα να προσελκύσει μεταξύ 20 και 30 δις ευρώ συνολικών επενδύσεων τα επόμενα 5 χρόνια. Όχι μόνο για την αναβάθμιση της υπάρχουσας τουριστικής υποδομής, αλλά και για την επένδυση σε εξοχικές κατοικίες και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ελκυστικό προορισμό εξοχικής κατοικίας.

Δημοσιογράφος: Τι θα κάνατε για να τις διευκολύνετε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έκανα κάτι παρόμοιο με αυτό που έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά το καθεστώς που ισχύει για τους πολίτες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος (non-dom) και θα παράσχει τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να εγκαταστήσουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, εφόσον επενδύουν στη χώρα. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να περάσουν σημαντικό χρονικό διάστημα εκεί. Θέλουμε να αγοράσουν ακίνητα εκεί, θέλουμε να επενδύσουν τα χρήματά τους εκεί. Και γιατί όχι, να ζήσουν εκεί μετά τη συνταξιοδότησή τους. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με μια ελκυστική πρόταση.

Δημοσιογράφος: Η Ελλάδα είναι μια  από τις καταλληλότερες χώρες  στον κόσμο για να επενδύσει κανείς με βάση τη μακροοικονομική της εικόνα. Μπορείτε να το διαπιστώσετε εάν ρίξετε μια ματιά στις αποδόσεις ασφαλίστρων κινδύνου. Για παράδειγμα, υπάρχει η εύλογη προσδοκία ότι θα ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα. Η ανάκαμψη αυτή ανακόπτεται σήμερα εξαιτίας δύο παραγόντων: των στρατηγικών κακοπληρωτών και φυσικά της φοροδιαφυγής. Τι σκοπεύετε να κάνετε για να λύσετε αυτά τα προβλήματα νοοτροπίας; Πώς θα κυνηγήσετε όσους δεν πληρώνουν φόρους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στέλνοντας ένα πολύ σαφές μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές ότι θα τους κυνηγήσουμε και ότι θα είμαστε ανελέητοι. Χρησιμοποιώ σκληρή γλώσσα επειδή, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει παρουσιάσει ένα πρόβλημα φοροδιαφυγής σε μαζική κλίμακα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους και που αισθάνονται εντελώς εξαπατημένοι από αυτούς που δεν τους πληρώνουν. Έχουμε τα δεδομένα, έχουμε την τεχνολογία, έχουμε τη τεχνογνωσία για να πιάσουμε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους και δεν το κάνουν ή αυτούς που μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους και δεν το κάνουν.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε ότι θα είστε ανελέητος και ότι θα τους κυνηγήσετε τι εννοείτε; Θα τους συλλάβετε; Θα τους σύρετε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες; Θα τους βάλετε στη φυλακή;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό που έχω πει στην επιχειρηματική κοινότητα είναι ότι θα προσφέρω μια δίκαιη συμφωνία. Θα διευκολύνω την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Θα μειώσω τους φόρους αλλά περιμένω να τηρήσουν το μέρος της συμφωνίας που τους αναλογεί. Και αυτό σημαίνει να πληρώνουν τους φόρους τους, να φροντίζουν  τους υπαλλήλους τους,  να φέρουν το κεφάλαιο τους στην Ελλάδα για να επενδύσουν. Είναι μια δίκαιη συμφωνία.
Περιμένω από την επιχειρηματική κοινότητα να το σεβαστεί. Εάν ορισμένοι άνθρωποι αποφασίσουν να μην το κάνουν και συνεχίσουν τις παλιές τους πρακτικές, θα υποστούν τις συνέπειες.

Δημοσιογράφος: Πώς θα επιβάλλετε κάτι τέτοιο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφαρμόζοντας το νόμο. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τη φτιάξουμε. Ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Είναι σε θέση να την κάνει.

Δημοσιογράφος: Έχω ακούσει εκτιμήσεις ότι ένα ποσοστό, μεταξύ 30% με 40%, των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών αφορούν στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πληρώσουν εάν το ήθελαν, αλλά δεν το θέλουν. Καθώς κανένας δεν τους έχει αναγκάσει. Συμφωνείτε με αυτή την εκτίμηση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τόσο υψηλό το ποσοστό αλλά είναι αρκετά υψηλό. Εάν είναι μέτοχοι που έχουν χρεοκοπήσει τις εταιρείες τους και έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό τα χρήματά τους πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Πρέπει να χάσουν τις εταιρείες τους. Και όποιος διακανονισμός, όποια προνόμια, όποιο κούρεμα προχωρήσει από το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αφορά σε νέους μετόχους και όχι παλιούς μετόχους. Ευτυχώς, αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νοοτροπία στην Ελλάδα ότι κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου. Παρεμπιπτόντως, η τωρινή Κυβέρνηση –γνωρίζετε ότι είχαμε αυτό το πρόβλημα με τους ολιγάρχες στην Ελλάδα κατά το παρελθόν– χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών, που είναι χειρότεροι από τους παλιούς. Και τους ενθαρρύνει να αγοράσουν μέσα ενημέρωσης και να διαπλέκονται μόνο για να παραμένουν στην εξουσία. Αυτή είναι μια εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά.




ΣΟΚ 43χρονος παιδόφιλος πλήρωνε για να βλέπει online βιασμούς ανηλίκων


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 43χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε 13-03-2018 το πρωί, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητό μέσω αποθήκευσης τύπου USB και 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και χρηματικών συναλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εταιρείας χρηματικών εμβασμάτων προς χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού πρωτογενούς υλικού.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 43χρονος συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, ενώ σημειώνεται ότι και κατά το παρελθόν είχε ξανά συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e - mail στο: ccu @ cybercrimeunit . gov . gr
Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ): CYBER ΚΙ D
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Νέα Δημοκρατία : Tα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια:

«Η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος στην καθηγήτρια κ. Μαίρη Μπόση επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου. Το τελευταίο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον βανδαλισμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Μόλις τον προηγούμενο μήνα η καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου  δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο, ενώ την ίδια περίοδο, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Είναι προφανές ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», αλλά «ρωμαλέες» αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του».


Καμία προσφορά για το 5% του ΟΤΕ



Στα χέρια της γερμανικής Deutsche Telekom βρίσκεται η τύχη του 5% του ΟΤΕ που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρίτους επενδυτές εξέπνευσε χωρίς να υπάρξει προσφορά. Τι προβλέπει η συμφωνία μετόχων.

Χωρίς να κατατεθεί προσφορά παρήλθε η προθεσμία που είχε θέσει το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 5% του ΟΤΕ . Ετσι, με βάση τη συμφωνία μετόχων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom, που ελέγχει το 40% του οργανισμού, το ΤΑΙΠΕΔ θα καλέσει τους Γερμανούς ώστε, αν το επιθυμούν, να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν και να αποκτήσουν το πρόσθετο 5%. Η τιμή στην οποία μπορούν να αποκτήσει η Deutsche Telekom το 5% είναι η μέση τιμή της μετοχής του ΟΤΕ ΟΤΕ -1,66% στις τελευταίες 20 συνεδριάσεις. Εχουν, μάλιστα, προθεσμία 30 ημερών ώστε να απαντήσουν αν θα ασκήσουν το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, οι Γερμανοί αναμένεται να ασκήσουν το δικαίωμα και να αποκτήσουν το 5% του ΟΤΕ  σε μια κίνηση καλής θέλησης ώστε να στηρίξουν και τους στόχους εσόδων του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι για το 2018. Το 5% του ΟΤΕ 1,66% αποτιμάται σήμερα κοντά στα 280 εκατ. ευρώ. 


Πηγή : euro2day.gr


Απίστευτη προσπάθεια βουλευτών μέσα στο κοινοβούλιο να υπερασπιστούν το Ιβάν Σαββίδη




Δυστυχώς υπάρχουν βουλευτές που υποβαθμίζουν το κοινοβούλιο καθημερινά με την συμπεριφορά τους.

Ειδικότερα εχθές στο ελληνικό κοινοβούλιο η κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ένωσης Κεντρώων, δείχνει ότι τίποτα δεν πάει καλά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο κ. Βασιλειάδης τόλμησε να μιλήσει εχθές κατά του Ιβάν Σαββίση μέσα στο κοινοβούλιο και δέχτηκε επίθεση από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για εύνοια των Αθηναϊκών ομάδων σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Πρώτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Λαζαρίδης, που αντί να καταδικάσει την συμπεριφορά Σαββίδη μίλησε για μεροληψία σε βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Γιώργο Βασιλειάδη να απαντά για παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Μετά μίλησε ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι «μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα», αναφερόμενος στο μέλλον της συνεργασίας των δυο κομμάτων, απειλώντας τον κ. Βασιλειάδη.

Υπέρ Σαββίδη με κάλυψη τον ΠΑΟΚ πήρε θέση και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κάνοντας λόγο για διαχρονικές αποφάσεις που παίρνονται κατά του ενώ υπερασπίστηκε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, αναφέροντας ότι «ήρθε στην Ελλάδα να επενδύσει, βοήθησε το ποδόσφαιρο και θέλει να είναι καθαρό 100%».

Δεν ντρέπεται κανένας σε αυτή την χώρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δυστυχώς, η ξεφτίλα έχει γίνει συνήθεια για ορισμένους.


Τι άλλο θα πουν για να προστατέψουν το Σαββιδη; Πόσο θα ξεφτιλιστούν;



Αυτές τις ημέρες ακούσαμε πολλά και στα όρια του εξευτελισμού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια τους να καλύψουν την συμπεριφορά Ιβάν Σαββίδη.

«Συμβολική» χαρακτήρισε την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο είπε χωρίς ίχνος ντροπής.

«Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Έγινε αυτή η συμβολική ενέργεια του κ. Σαββίδη, που έκανε ζημιά και στην προσπάθεια να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε εχθές στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Γιώργος Βαρεμένος.

Και είπε:  «Ο κ. Σαββίδης έκανε ένα τραγικό λάθος, πυροβόλησε τα πόδια του και έδωσε άλλη διάσταση στον επιχειρηματικό πόλεμο που μαίνεται στη χώρα. Δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά για επιχειρηματικό πόλεμο. Έδωσε επιχειρήματα σ’ αυτούς που δεν τον θέλουν στην Ελλάδα. Επιχειρηματίες του λένε ότι υπάρχει μία πίτα που δεν σε αφορά. Η σαπίλα στο ποδόσφαιρο υπήρχε. Δεν είμαστε στη σφαίρα των λωτοφάγων».


Στα... άκρα! Τουρκικά πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα και πεζοναύτες απέναντι από τη Μυτιλήνη



«Βρώμικα» παιχνίδια των Τούρκων βάζουν φωτιά στη Μεσόγειο - Με παράνομη ΝΟΤΑΜ δέσμευσαν περιοχή απέναντι από τη Μυτιλήνη για άσκηση με αποβατικά πλοία – Η απόβαση των κομάντο αποδεικνύει ότι ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο

Επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο επιχειρεί να κάνει η Τουρκία με νέα ναυτική οδηγία που εξέδωσε την Πέμπτη (15/03).

Ο «σουλτάνος» και οι Τούρκοι στρατηγοί επιβεβαιώνουν αυτό που εδώ και καιρό φωνάζουμε στο Newsbomb.gr… ότι είναι εγκλωβισμένοι και διατεθειμένοι να τραβήξουν την κατάσταση σε Αιγαίο και Κύπρο στα άκρα.

Στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν τον πανικό της Άγκυρας και τονίζουν την ανάγκη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Στόλος, ελικόπτερα και πεζοναύτες στο Αιγαίο

Για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με αποβατικά πλοία και αναγνωριστική πτήση τουρκικού ελικοπτέρου ναυτικής συνεργασίας στον διεθνή εναέριο χώρο κάνει λόγο η εφημερίδα Milliyet.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως, προκειμένου «να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», η Τουρκία στέλνει μια κορβέτα και δύο υποβρύχια στο πλαίσιο άσκησης που θα λέγεται «Μεσογειακή Ασπίδα».




Η τουρκική ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α1472/18, η οποία φυσικά είναι παράνομη για την εν λόγω περιοχή, δεσμεύει τμήμα εντός του FIR Αθηνών και εγκλωβίζει περιοχή στο μέσο του ελληνικού Αρχιπελάγους για το χρονικό διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου.


Προκειμένου δε να απαντήσει στη NOTAM με την οποία η Ελλάδα θα κάνει ασκήσεις στα Δαρδανέλια, εξέδωσε δική της για άσκηση την ίδια περίπου περίοδο.

Κατά την πάγια τακτική της, η Τουρκία, μέσω της αεροναυτικής επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» θα προκαλέσει στο Αιγαίο πέλαγος την Ελλάδα στοχοποιώντας κατά το δοκούν περιοχές κοντά σε νησιά μας δρώντας προκλητικά κάθε ημέρα, ώστε να διαπιστώσει και καταγράψει τις αντιδράσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τονίζει δε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας. Προφανώς αγνοούν το γεγονός πως η περιοχή είναι μέσα στο FIR Αθηνών.

Το γεγονός δε ότι πρόκειται να εμπλακεί η ταξιαρχία πεζοναυτών με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα, καταδεικνύει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Η Αθήνα απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α0707/18, με την οποία τόνισε πως πρόκειται για άκυρη χωρίς ισχύ τουρκική ΝΟΤΑΜ καθώς, μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να κινείται στο FIR της. Επιπρόσθετα τονίζει πως η περιοχή που επιχειρεί να δεσμεύσει η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.



Πηγή : newsbomb.gr


Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Μαϊάμι - Κατέρρευσε πεζογέφυρα



Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση μιας πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας.

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, τόνισε ο Ντέιβ Ντάουνι σε συνέντευξη Τύπου.

Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για επιζώντες, πρόσθεσε.



Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ.

Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους. Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Μεγαλώνει η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση



Το 36% δηλώνει ότι θέλει να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την θητεία της και να πάμε σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.

Προβάδισμα 10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ αποσπά το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%,
ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, στην τέταρτη θέση η Χρυσή Αυγή με 8%,
στην πέμπτη θέση με 6%, βρίσκεται το ΚΚΕ από 2% οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, κάτω από το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, το 55% των ερωτηθέντων βλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 23% κάνει λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον στη δημοσκόπηση τίθεται και το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με την πλειοψηφία να το κρίνει ως «πολύ σημαντικό» σε ποσοστό 62%, ενώ το 16% το κρίνει ως «αρκετά σημαντικό».

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα το 30% των ερωτηθέντων απαντούν «σίγουρα αρνητικά» και 21% «μάλλον αρνητικά», ενώ «σίγουρα θετικά» απαντά το 11%.




Σε πανικό το Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για ραντεβού Τσίπρα - Novartis



Σε πανικό το Μαξίμου για τα νέα στοιχεία που έφτασαν με CD στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και όπου υπάρχει αναφορά σε ραντεβού του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η καταγραφή για το ραντεβού Τσίπρα - Novartis είναι πιθανό να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 και αναφέρει «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Η καταγραφή δεν είναι απόδειξη ενοχής λέει το Μαξίμου, αλλά ξεχνάει ότι τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση Novartis υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο γιατί τέτοιες καταγραφές δεν είναι ενοχοποιητικές, την ώρα που η κυβέρνηση έριξε βαριά σκιά πάνω τους.

Το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι ο Κ. Φρουζής είχε ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό το οποίο όμως, όπως ισχυρίζεται το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έκανε δεκτό.

«Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το γενικό λογιστήριο του κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρούζης εδώ και πέντε χρόνια περιμένει».

Την εμπλοκή του με δήλωση διαψεύδει και ο δημοσιογράφος Α. Δελατόλλας

Η δήλωση :

«Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α’ αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξ άλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί... ακατάλληλος για μια τέτοια “αποστολή”.
Α.Δελλατολας