Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Γιαγιά Στέφανου Κασσελάκη "Εγώ ψηφίζω Νέα Δημοκρατία και ο Στέφανος Νέα Δημοκρατία ήταν"



Δεν έχει τέλος το γέλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Τσίρκο, ήταν, τσίρκο θα μείνει και τα νούμερα που τους ακολουθούν πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν.

Γιαγιά Στέφανου Κασσελάκη: Εγώ ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Και ο Στέφανος Νέα Δημοκρατία ήταν





Κρύβει την ανικανότητα του ο Κασσελάκης και αποφεύγει το debate με Αχτσιόγλου

 


Φοβάται ότι θα φανεί η ανεπάρκεια και ανικανότητα του να ηγηθεί κόμματος ο Κασσελάκης και δεν θέλει το debate που έχει ζητήσει η Εφη Αχτσιόγλου.

Εκεί που γελάει ο κόσμος είναι ότι αναφέρεται σε debate με τον Μητσοτάκη, για να τον ισοπεδώσει ο πρωθυπουργός της χώρας εντελώς.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα λέει για να δικαιολογηθεί και για να μην ξεφτιλιστεί τα εξής: «Debate με τον Κ. Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το "μαζί" που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία».

Stefanos Kasselakis
2 ώρες πριν

Debate με τον Κ.Μητσοτάκη.
Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.
Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία.

1,9 χιλ.
250
133

Να γίνει ένα debate με τον Στέφανο Κασσελάκη ζήτησε η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου από τους Γραμματείς του κόμματος, όπως η ίδια έκανε γνωστό σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, με τον Κασσελάκη να κρύβεται και να προσπαθεί να το αποφύγει με κάθε τρόπο.

Αναφερόμενη στην άρνηση Κασσελάκη για δημόσιο διάλογο μεταξύ τους, η Αχτσιόγλου έγραψε στο Facebook:

Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας. Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος.

Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou
πριν από μία ώρα περίπου

Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης.

Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας.

...Δείτε περισσότερα
1.044
390
57


Γελάει ο κόσμος με την κωλοτούμπα της Ακρίτα τώρα στηρίζει Κασσελάκη αντί Αχτσιόγλου που στήριζε μέχρι εχθές.

 


Για να σας θυμίσουμε την σταθερότητα και την σοβαρότητα της, αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους στήριζε την Έφη Αχτσιόγλου και είχε αναφέρει σε μακροσκελές κείμενο της η Έλενα Ακρίτα.

Ολόκληρο το κείμενο της Έλενας Ακρίτα στο news247:

Απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους θα στηρίξω την Έφη Αχτσιόγλου για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - αφαιρώ εξαρχής από την εξίσωση, τον φαινομενικά προφανή λόγο: το φύλο της.

Είθισται μια γυναίκα στηρίζει γυναίκα, έτσι δεν είναι;

Λάθος.

Δεν είναι έτσι.

Καθόλου έτσι.

Αυτό μάς έλειπε να προκρίνουμε μια υποψηφιότητα με γνώμονα το φύλο κι όχι τα προσόντα, το βιογραφικό, τις ιδέες και το αξιακό του/της σύστημα.

Η μόνη παράμετρος όπου το φύλο της θα μετρήσει, έχει αρνητικό πρόσημο. Η Αχτσιόγλου θα κριθεί, θα κατακριθεί, θα λοιδωρηθεί, θα χλευαστεί με τρόπο απροκάλυπτα σεξιστικό γιατί είναι μια νέα και όμορφη γυναίκα.

Συνεπώς:

Δεν κάνει για τη θέση, αυτές είναι αντρίκειες δουλειές.

Από πίσω της κρύβεται ο σύντροφος της: διότι όπως προείπαμε «αυτές είναι αντρίκειες δουλειές».

Δεν είναι «άπλυτη ζαία» με ξυρισμένες μασχάλες - όπως ο ακροκεντρωος αστικός μύθος επιτάσσει.

(Παρεμπιπτόντως, στο ελάχιστο διάστημα που είμαι μέλος του Κοινοβουλίου, δεν είδα ούτε μια «άπλυτη ζαία». Όλες τους καθαρές, κομψές και περιποιημένες - άκου τώρα! Οι δε μασχάλες τους θα έκαναν περήφανη την κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου).

Επειδή λοιπόν, θα μπουν μπροστά - έχουν ήδη μπεί - όλοι οι διαδικτυακοί κινητήρες για την δολοφονία του χαρακτήρα της, όλες εμείς οι γυναίκες που έχουμε υποστεί σεξιστικό πόλεμο, θα σταθούμε αλληλέγγυες στο πλευρό της. Γιατί η Έφη είναι αδελφή μας και τις αδελφες μας εμείς τις έχουμε κορόνα στο κεφάλι μας.

Γιατί με την Έφη, λοιπόν.

Για το βιογραφικό της.

Έβγαλε με άριστα τη Νομική και απέκτησε - επίσης με άριστα - μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014, ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο.

Έχει εργαστεί, στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 έως το 2013 καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Για την πολιτική της διαδρομή

Ως υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2016-2019} συνδέθηκε με την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και 27% για τους νέους εργαζόμενους (με ενιαίο κατώτατο μισθό τα 650 ευρώ), την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τη μείωση της αδήλωτης εργασίας και της ανεργίας, τη δημιουργία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), το νέο πλαίσιο για την αναδοχή και την υιοθεσία κ.α.

Για το ιδεολογικό της στίγμα.

Η 6λεπτη ομιλία της στο Ωδείο Αθηνών, με τρόπο επιγραμματικό (και «στεγνό» κατά πολλούς} έβαλε στο τραπέζι ένα ενδιαφέρον ιδεολογικό πλαφόν που κάλυπτε όλες τις κοινωνικές ομάδες - ευπαθείς και μη. Παιδεία, Υγεία, Οικονομία, Ανάπτυξη, Τέχνη, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Συμπερίληψη και Ορατότητα δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση. Όμως έστω και ως τίτλοι, βρήκαν τη θέση τους στην ατζέντα της υποψήφιας Προέδρου.

Για το «αριστερά η κέντρο».

Πολύ συζητήθηκε και ενίοτε επικρίθηκε για τη φράση της- «Δεν υπάρχει δίλημμα αριστερά ή κέντρο, είμαστε με τους πολλούς».

Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω τί ζόρι τραβάει ο συγκεκριμένος διαχωρισμός που πολλοί προτάσσουν ως θεμελιώδη. Όπως είπε και η Σία Αναγνωστοπούλου στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο, αν η Αριστερά επιδιώκει να διευρυνθεί, να απλωθεί σε ευρύτερο ακροατήριο - αυτό μόνο μέσα από το Κέντρο θα το επιτύχει.

Και το 36άρι που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, μαζί με τους κεντρώους που συνασπίστηκαν στο άρμα του το κατόρθωσε.

Γιατί είναι βίγκαν.

Για πολλούς είναι ασήμαντο, για μάς όμως που λιωσαμε τα γοβάκια μας στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ζώων, είναι πολύ σημαντικό. Αλήθειες να λέμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον συγκεκριμένο τομέα τα έχει κάνει μαντάρα. Ποτέ δεν είχε μια σταθερή pet friendly πολιτική. Αντίθετα, η ΝΔ μάς έχει ρίξει στα αυτιά σε θέματα προστασίας των αδέσποτων και όχι μόνο.

Είπαμε. Αλήθειες να λέμε.

Επί προσωπικού τώρα. Επειδή ως βουλευτής θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τα ζώα - ήδη ξεκίνησα τον αγώνα μου για τα ιπποειδή τουρισμού - όσο να πεις, με μια βιγκαν πρόεδρο θα πετύχουμε πολύ περισσότερα.

Γιατί μιλάει άριστα ελληνικά.

Ρέει ο λόγος της, έχει ευρύτητα λεξιλογίου, ξέρει γραφή, ανάγνωση και συντακτικό, διαμορφώνει σωστά τις προτάσεις της και μια εξαιρετική γλωσσική φαρέτρα, όπως προκύπτει από τις ομιλίες και τον δημόσιο λόγο της.

Γιατί επέμενε σε επιτάχυνση των διαδικασιών.

Κακά τα ψέμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο καταποντίστηκε στις εκλογές, αλλά (κατά τη ταπεινότατη γνώμη μου) σημειώνει πτωτική τάση. Αν υπήρχαν σήμερα δημοσκοπήσεις, ακόμα κι αυτό το μίζερο 18% σήμερα θα έμοιαζε όνειρο άπιαστο και απατηλό.

Ενδέχεται τώρα που μιλάμε να είμαστε στο 15, μπορεί και ακόμα πιο κάτω.

Τι να περιμένουμε λοιπόν;

Να πάμε Νοέμβριο με μονοψήφια για να εκλέξουμε αρχηγό;

Ήδη μεσολαβεί ο ζεστός μήνας Αύγουστος όπου νεκρώνει το σύμπαν. Αμέσως μετά μέσα στον Σεπτέμβριο θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Γιατί είναι νέα

Ή μάλλον, είναι αρκετά νέα για να έχει πολλά και γόνιμα χρόνια στην πολιτική της διαδρομή, αλλά όχι τόσο νεα ώστε να μην ξέρει πού παν τα τέσσερα ή/και να γίνει σάκος του μποξ φίλων, συμμάχων και πολεμίων.

Είναι ψυχρή η Αχτσιόγλου, λένε οι αντίπαλοι της.

Θα συμφωνήσω.

Ναι, (μοιάζει να} είναι ψυχρή.

Ας είναι ψυχρή. Ποσώς με απασχολεί.

Σε μια εν πολλοίς ενδοσκοπική αναμέτρηση για την ηγεσία, δεν ψάχνουμε για κολλητάρια. Τον ικανότερο ψάχνουμε. Αυτόν που θα ωφελήσει την παράταξη, αυτόν που θα την πάει μπροστά. Και στην τελική, αν θέλω να πιω καφέ, έχω φιλεναδες θεάρες, δεν θα πάρω τηλεφωνο την Έφη την Αχτσιόγλου.

Εν κατακλείδι.

Κανείς μας δεν ξέρει τί θα βγάλει η κάλπη. Όπως κανείς μας δεν ξέρει αν το επόμενο άτομο που θα αναλάβει την ηγεσία, θα κατορθώσει να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πιο προβληματική, τραυματική, δυστοπική περίοδο της πολιτικής του πορείας.

Αυτό θα κριθεί.

Στο μεταξύ όμως, προσωπικά ως βουλευτής Επικρατείας παίρνω θέση.

Με την Έφη Αχτσιόγλου. Την οποία θα παρακολουθώ στενά και θα κρίνω σε κάθε βήμα της, από εδώ και εμπρός.

Εννοείται αυτό.

Αλλά με την Έφη.

Ξεκάθαρα.

Μπορεί να κάνω λάθος.

Θα δείξει.

Εντάξει;

Τα ‘πάμε; Τα ‘πάμε και τα συμφωνήσαμε;

Άντε να κάνουμε και καμία βουτιά.

Υ. Γ. Η κατακερματισμένη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χρωστάει πολλά στον Πρόεδρο της Σωκράτη Φάμελλο, που μάς κράτησε όρθιους και αξιοπρεπείς σε καιρούς χαλεπούς και ατραπούς δύσβατες. Και πραγματικά λυπάμαι που δεν έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Υ. Γ. 2 Έχω πολλές φορές υποστηρίξει δημόσια τον αγωνιστή πολιτικό Νίκο Παππά που πληρώνει με φόρο αίματος την γενναιότητα του να σταθεί όρθιος και μόνος απέναντι στο μιντιακό κατεστημένο. Με βαριά καρδιά δεν θα σε στηρίξω, Νίκο. Απλά θεωρώ ότι στη δεδομένη συγκυρία, η επιλογή της Εφης είναι η πιο ενδεδειγμένη.


Με μία ανάρτησή της στο Facebook το πρωί της Τρίτης, η Έλενα Ακρίτα έκανε και αυτή την γνωστή συριζαίκη κωλοτούμπα, μάλλον πήρε γραμμή απο τον Αλέξη Τσίπρα που την φύτεψε στο Επικρατείας για να την πλήρώνει ο Ελληνικός λαός,  και εξέφρασε τη στήριξή της στον Στέφανο Κασσελάκη, ενόψει του β΄γύρου εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εξήγησε τον λόγο που δεν στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου, όπως ήταν η αρχική της επιλογή.

Εμείς θα βάλουμε στοίχημα ότι εάν κερδίσει η Αχτσιόγλου τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα θα ανεβάσει πάλι το μακροσκελές κείμενο στήριξης γιατί αυτή είναι!!

Όπως υπογραμμίζει: 

«Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου. Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα. Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα. Λίγο αργότερα, ο Στεφανος Κασσελάκης αντί να σχολιάσει επικριτικά τους συνυποψήφιους του, επέλεξε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στη Λιβύη – κάτι που πιστώνεται θετικά στην προεκλογική του πορεία. Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν. Επί προσωπικού, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να κάνω καριερα, αλλά για να προσφέρω ό,τι μπορώ στον πολύπαθο τομέα των Ανθρωπινων Δικαιωμάτων».

Δήλωση στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου.

Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτε...

See more
4.4K
87
214


Γιώργος Τσίπρας: «Πολλά από τα πρόσωπα που στήριξαν την Αχτσιόγλου, ανήκουν σε μαγαζιά του ΣΥΡΙΖΑ»

 



Τώρα ομολογούν ότι υπάρχουν μαγαζιά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα πάντα ήξεραν και κάλυπταν.

Σε μαγαζιά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που του έκαναν κακό,  αναφέρθηκε ο Γιώργος Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. 

Ο Γιώργος Τσίπρας έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, και μιλώντας για μαγαζιά, μεταφέρει το μήνυμα σε οπαδούς του Αλέξη Τσίπρα, ότι αυτοί που στηρίζουν Αχτσιόγλου είναι αυτοί που έριξαν τον Αλέξη Τσίπρα.

 Άκης Παυλόπουλος: «Ένα ακόμη που έχει πει ο κύριος Κασσελάκης, είναι "θα τους χαλάσω τα μαγαζιά τους". Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είχε πει. Είχε μαγαζιά ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του, που του έκαναν κακό τελικά, που τον πλήγωσαν;»

Γιώργος Τσίπρας: «Ναι, είχε μαγαζιά και έχει μαγαζιά»

Δημήτρης Οικονόμου: «Θα διαλυθούν αυτά τα μαγαζιά την Κυριακή το βράδι, αν κερδίσει ο κύριος Κασσελάκης;»

Γιώργος Τσίπρας: «Την Κυριακή το βράδυ, όχι δεν θα διαλυθούνε. Πρέπει γενικά να διαλυθούν για να έχουμε μια πιο δημοκρατική λειτουργία»

Άκης Παυλόπουλος: «Ο κύριος Τσακαλώτος και η κυρία Αχτσιόγλου ανήκαν σε αυτά τα μαγαζιά;»

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν θέλω να κάνω τέτοιες κρίσεις, είμαστε λίγο πριν τον δεύτερο γύρο, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Πολλά από τα πρόσωπα που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, ανήκουν σε αυτά τα μαγαζιά»




«Γεώργιος Παπανικολάου» πλήρως ανακαινισμένη η Πνευμονολογική Κλινική που είχε υποστεί ζημιά από πυρκαγιά

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και είδε από κοντά την πλήρως ανακαινισμένη Πνευμονολογική Κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε υποστεί ζημιά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε θάλαμο, τον Απρίλιο του 2022.



«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα, να επισκέπτομαι το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο: την πλήρη ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής η οποία, όπως ίσως θυμάστε, είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022. Ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες.


Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές τους υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω, πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας, έναν υπερσύγχρονο όροφο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.


Είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά ένα μέλλον το οποίο πολύ γρήγορα ελπίζουμε να γίνει παρόν, για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις επενδύσεις που θα κάνουμε στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Μόνο εδώ, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα διατεθούν παραπάνω από 17.000.000, ένα σημαντικό τμήμα των οποίων θα κατευθυνθεί στη δημιουργία ενός καινούργιου κτιρίου για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες. Το μέλλον, δηλαδή, της ιατρικής και νομίζω ότι σε ένα νοσοκομείο με την ιστορία του «Παπανικολάου», σε επτά χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής, του αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και στην ιατρική επιστήμη.


Αλλά, βέβαια, αυτό είναι ένα μόνο μικρό τμήμα των συνολικών έργων που δρομολογούνται στον τομέα της υγείας: από τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, την οποία, ήδη, έχουμε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέχρι τις παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε κέντρα υγείας σε ολόκληρη την χώρα.


Σε συνδυασμό, προφανώς, με την προσθήκη νέων στελεχών, νέων εργαζόμενων μέσα από 10.000 νέες προσλήψεις. Η δέσμευσή μας για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας, ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη υλοποιείται βήμα-βήμα, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου.


Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


«Θα συνεχίσουμε μέρα με τη μέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία, να τα εξανθρωπίζουμε, να τα κάνουμε πιο ελκυστικά και τελικά να έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


«Νομίζω ότι μαζί με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το Υπουργείο για την υλοποίηση έργων στο Νοσοκομείο μας, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα υπερβούμε τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με το συγκεκριμένο έργο, την επέκταση του κτιρίου γονιδιακής θεραπείας και ένα σύνολο από άλλα έργα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη για όλο αυτό το εγχείρημα», επεσήμανε από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Διονύσης Μανωλόπουλος.


Η ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 1.000τ.μ. ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Η ανακαινισμένη πλέον πτέρυγα διαθέτει 34 κλίνες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου έγινε αποκλειστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την παρουσίαση έργου πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της νέας Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου που από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και τους ευχαρίστησε για το έργο τους.


Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διονύσης Μανωλόπουλος.



Εννέα συλλήψεις από ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικών αγώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 


Εννέα συλλήψεις από τους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικών αγώνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για, κατά περίπτωση, βία κατά υπαλλήλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, όπλων και ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν βεγγαλικά, καπνογόνα, αναδιπλούμενοι σουγιάδες και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρων στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής καθώς και την  Τούμπα Θεσσαλονίκης, χθες, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πρόληψη της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, κατά τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα.

Ειδικότερα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής  Αττικής συνελήφθησαν -6- άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω άτομα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων  εξωτερικά του γηπέδου και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 6 βεγγαλικά χειρός, 4 καπνογόνα και 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες. Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, απώθησε τους αστυνομικούς και πραγματοποιώντας λακτίσματα σε βάρος τους, προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, για κατά περίπτωση παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αθλητισμού, καθώς στην κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ναυτικός πυρσός, ναρκωτικά δισκία καθώς και  τρίφτη και ποσότητα κάνναβης.

Η Ελληνική Αστυνομία, υλοποιώντας πολυεπίπεδα το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς, τόσο σε αγωνιστικούς χώρους κατά τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων  όσο και μακριά από αυτούς.








Μετά τον ακροαριστερό τραμπούκο Πολάκη και ο καταδικασμένος Παππάς υπέρ Κασσελάκη



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, και αυτό το ξεκαθαρίζει η στήριξη του ακροαριστερού φασίστα Παύλου Πολάκη, και του καταδικασμένου από το ειδικό δικαστήριο Νίκου Παππά, και οι δύο της αυλής Τσίπρα.

Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο εκλογών του κόμματος ανακοίνωσε και ο Νίκος Παππάς.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, «ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του την Κυριακή». «Είχαμε πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Το περιεχόμενο της συζήτησης μας θα το δείτε στην κοινή δήλωσή μας η οποία θα σε λίγο», συμπλήρωσε.



Σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


 

Νέα «Συμφωνία Αλήθειας»: Μεταρρύθμιση παντού - Νομιμότητα παντού


Σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Οι δύο δεσμεύσεις προς τους πληγέντες

Βρέθηκα στον Έβρο και στη Θεσσαλία. Είδα τις καταστροφές, είδα και την απόγνωση των κατοίκων μπροστά στην επίθεση της φύσης και δύο είναι οι δεσμεύσεις μου:

  • Πρώτον, πως ό,τι χάσαμε, πολιτεία και πολίτες, θα το ξαναχτίσουμε μαζί. Αλλά θα το ξαναχτίσουμε καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, που θα φέρουν και πάλι στις περιοχές που επλήγησαν το ρυθμό στη ζωή, την κοινωνία, την οικονομία.
  • Δεύτερη δέσμευσή μου: θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτή η άνιση μάχη μας με την κλιματική κρίση να μην γίνει μια μάχη χαμένη. Γιατί μπορεί η επέλαση της κλιματικής κρίσης -κλιματική κατάρρευση, θυμίζω, την αποκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών- να ξεπερνά συχνά τις δυνατότητες των κρατικών δομών, ενίοτε να ξεπερνά και τις δυνατότητες της ανθρώπινης, της επιστημονικής πρόβλεψης, αλλά με τη συστράτευση όλων η πατρίδα μας διαθέτει τις δυνάμεις να μείνει όρθια και, κυρίως, ανθεκτική απέναντι και σε τούτο τον καινούργιο εχθρό.

Συγκροτείται άμεσα ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε σίγουρα σημαντικές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Αν έγιναν όλες σωστά θα φανεί στον απολογισμό και από την έρευνα της Δικαιοσύνης. Όμως ένα είναι σίγουρο: ότι λείπει ο συνολικός σχεδιασμός, η σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση. Και, κυρίως, αυτό το οποίο λείπει είναι η γρήγορη ωρίμανση και κατασκευή των έργων που θα προκρίνονται.

Γι’ αυτό και με απόφαση μου συγκροτείται άμεσα ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, υπαγόμενος στα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος. Είναι ένα στοίχημα αυτό, το οποίο βάζουμε όλοι με τους εαυτούς μας, γιατί ο σκοπός αυτού του Οργανισμού θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός, πια, αλλά και η υλοποίηση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων. Αυτά τα καθήκοντα είναι σήμερα -το ξέρετε καλά- κατακερματισμένα σε διάφορους φορείς, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να εισηγηθούμε και να υλοποιήσουμε και μόνιμες λύσεις στον τομέα της άρδευσης.

Μονόδρομος η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας υποχρεώνει να τα δούμε όλα διαφορετικά, και το ζήτημα των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές.

  • Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι όσοι ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές θα έχουν σε πρώτη φάση μία έκπτωση της τάξης του 10%, στα πλαίσια ενός συστήματος κινήτρων και αντικινήτρων που θα ενθαρρύνουν την ασφάλιση.
  • Δεν πρέπει, όμως, να σταματήσουμε μόνο εδώ. Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή.
  • Και ναι, είναι καιρός να ξεκινήσει και στην Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές.

Σε έναν τόπο που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες αλλά και σεισμούς, η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος. Είναι ταυτόχρονα και μία μορφή συλλογικής προστασίας στην οποία έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι. Το κράτος και πάλι -θέλω να το τονίσω αυτό- θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων.

  • Έχουμε ήδη δημιουργήσει, όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε, ένα ειδικό αποθεματικό για φυσικές καταστροφές, ύψους 300 εκατομμυρίων, που από το 2024 θα ενισχυθεί στα 600 εκατομμύρια. Αυτή η διαφορά, αυτά τα πρόσθετα 300 εκατομμύρια, θα προέλθουν από την αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής από ένα έως έξι ευρώ, ιδίως στα πολυτελή ξενοδοχεία.
  • Και βέβαια, η Πολιτεία θα απαιτήσει και από τον ιδιωτικό τομέα τη δική του θέση σε αυτό το μέτωπο της ανασυγκρότησης. Όχι μόνο με τεχνογνωσία, αλλά και με κεφάλαια. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες να γίνουν ανάδοχοι έργων υποδομής, σημαντικών έργων αναδάσωσης, οδικού δικτύου. Εταιρείες οικιακού εξοπλισμού να βοηθήσουν μέσα από εκπτώσεις που ήδη κάποιες έχουν εξαγγείλει για τους πληγέντες συμπολίτες μας, έτσι ώστε να ανακαινίσουν τα νοικοκυριά τους.
  • Και βέβαια, ακμαίοι οργανισμοί, όπως η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η οποία ήδη συνεισέφερε 50 εκατομμύρια ευρώ στο κοινό ταμείο της ανασυγκρότησης, αλλά και η Ένωση των Εφοπλιστών, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, οι απόδημοί μας να χρηματοδοτήσουν εθελοντικά αυτή τη νέα μεγάλη εθνική προσπάθεια.

«Μεγάλες αλλαγές» τώρα 

Θα περιγράψω και σήμερα αυτόν τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό για τον οποίο μίλησα ήδη στις Προγραμματικές Δηλώσεις στη Βουλή, εστιάζοντας όμως σε τρία πεδία, ειδικά σε τρία πεδία: στην οικονομία, τη νομιμότητα και τη Δικαιοσύνη, και σε ένα κράτος που θα υπηρετεί μία καλύτερη καθημερινότητα. Έτσι ερμηνεύω, άλλωστε, την ισχυρή λαϊκή εντολή του Ιουνίου να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας.

«Μεγάλες αλλαγές» είναι το σύνθημα της φετινής ΔΕΘ. Μεγάλες αλλαγές τώρα, θα έλεγα. Και θα μετατρέψουμε σε δράση την ορμή των προωθητικών μοχλών που πλέον έχουμε, τη θετική εμπειρία μιας τετραετούς συνετής οικονομικής πολιτικής, το Ταμείο Ανάκαμψης και τους άλλους ευρωπαϊκούς πόρους που εμείς, αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε για την χώρα. Όπως και την επενδυτική βαθμίδα που αυτή η κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευτεί, κατέκτησε. Ένα κλειδί για τον ευνοϊκότερο δανεισμό κράτους, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, μια σφραγίδα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας, αλλά και μια πηγή ανάπτυξης, με νέα κεφάλαια για θέσεις εργασίας, που η χώρα είχε στερηθεί επί χρόνια. Αυτό το δυναμικό τρίγωνο σηματοδοτεί το νέο μας ξεκίνημα. Θα το συνοδεύσω, ωστόσο, από μερικές σαφείς διευκρινίσεις: η επόμενη τετραετία θα είναι μια περίοδος επένδυσης στο αύριο αυτής της χώρας. Ένας χρόνος αφιερωμένος στη δημιουργία πλούτου. Όμως για να διανέμεται ο πλούτος, πρέπει πρώτα να παράγεται.

Οικονομία 

  • Η κοινωνία θα υποδεχθεί το 2024 με την υλοποίηση περίπου του 50% των προεκλογικών οικονομικών μας δεσμεύσεων, ύψους 4,4 δισ. ευρώ.
    • Με πυρήνα εδώ την αύξηση των αμοιβών στο Δημόσιο κατά 10,5%, μετά από παραπάνω από δέκα χρόνια. Σχεδόν 660.000 υπάλληλοι θα δουν τις καθαρές τους αποδοχές ενισχυμένες κατά 1.500 ευρώ. Με λίγα λόγια, αποκτούν έναν πρόσθετο μισθό το χρόνο. Σε 1.340.000 δηλώσεις το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, γιατί η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την οικογένεια.
    • Σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται, μόνιμα πια, η συμμετοχή στα φάρμακά τους.
    • Τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσει μία σειρά από νέα μέτρα με στόχο οι τιμές σε βασικά προϊόντα να διατηρούνται σταθερές και όπου μπορούμε μειωμένες. Είναι ένα πρόσθετο ανάχωμα στις διεθνείς αυξήσεις. Ειδικά στα τρόφιμα ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πόλεμος κατά της ακρίβειας, ειδικά τους επόμενους μήνες, θα είναι διαρκής και έντονος.
    • Όσον αφορά το «Market Pass», θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου, όμως μόνο στη Θεσσαλία και στον Έβρο. Είναι μία αναπροσαρμογή που επιβάλλουν οι συνθήκες και η αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε σε αυτές τις δύο περιοχές. Αλλά είναι και κάτι που επιβάλλεται από τον εθνικό μας στόχο: η οικονομία μας να έχει στο τέλος του έτους πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί, είναι αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση και για το οικονομικό επιτελείο.
  • Όμως, μέσα σε αυτούς τους στόχους έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε μια σειρά από σημαντικές κινήσεις τις οποίες έχουμε εξαγγείλει:
    • 150 ευρώ «Youth Pass» σε 200.000 18άρηδες και 19άρηδες.
    • Διπλασιάζουμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος «Σπίτι Μου» για νέους συμπολίτες μας από 25 έως 39 ετών, έχουν ήδη εγκριθεί σχεδόν 5.000 χαμηλότοκα δάνεια. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν σπίτι συνολικά 10.000 νέοι. Και με μια σειρά από παράλληλες δράσεις θα ευνοηθούν με τον έναν ή άλλο τρόπο περίπου 150.000 συμπολίτες μας, για να μπορέσουν να αποκτήσουν πιο προσιτή στέγη.
    • Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη παραμένει η βοήθεια στους πιο ευάλωτους. Από τον Δεκέμβριο, αυξάνεται κατά 8% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Θα καταβληθεί, πριν το τέλος του χρόνου, και πάλι έκτακτη βοήθεια σε όσους αδικεί η προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ενώ τον Ιανουάριο ακολουθεί νέα ετήσια αύξηση για όλους τους συνταξιούχους.
    • Στο επόμενο διάστημα θα επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο, θα συνεχίσουμε να εκταμιεύουμε το επίδομα θέρμανσης με περισσότερους δικαιούχους, ειδικά με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά.
    • Συμπληρωματική πρόνοια θα υπάρξει και για το ρεύμα για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.
    • Τον Απρίλιο έρχεται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.
    • Θυμίζω, τέλος, ότι υλοποιείται ήδη μία ακόμα προεκλογική μας δέσμευση: σε λίγο οι συνταξιούχοι που εργάζονται δεν θα επιβαρύνονται με τη μηνιαία μείωση των αποδοχών τους κατά 30%. Αντίθετα, θα καταβάλλουν μόνο μία εισφορά 10% επί των πρόσθετων αμοιβών τους, και αυτό μάλιστα με πλαφόν το οποίο θα καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας.
  • Τα επιδόματα ήταν και είναι χρήσιμα, είναι βοηθητικά όμως. Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με αυστηρότατο έλεγχο στην αγορά, αλλά κυρίως με την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως κάναμε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια.
    • Αυτήν ακριβώς την πολιτική υπηρετεί μία ακόμα απόφασή μου την οποία ανακοινώνω σήμερα: από την 1η Ιανουαρίου 2024 ξεπαγώνουν οι «τριετίες» και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012. Πρακτικά, αυτό που κάνουμε, επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, φέρνουμε νωρίτερα κατά ένα με δύο χρόνια κάτι που θα ίσχυε, με βάση νόμο του 2012, μόνο όταν η ανεργία έπεφτε κάτω από το 10%. Τώρα όμως, όλοι οι νέοι μισθωτοί θα έχουν υψηλότερες αποδοχές που θα αυξάνονται πια με το χρόνο.
    • Μία δεύτερη σημαντική διαρθρωτική παρέμβαση είναι η εξυγίανση και η ενίσχυση του ανταγωνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων. Θέλουμε να στηρίξουμε τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα.
      • Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα για παροχή δανείων σε μη τραπεζικούς φορείς -είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερο ανταγωνισμό στη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πάντα υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
      • Θα συνεχίσουμε το σχέδιο «Ηρακλής», αλλά με πολύ πιο συγκεκριμένους, ακριβείς όρους προστασίας των δανειοληπτών και σωστής ενημέρωσής τους από τους servicers, με ξεκάθαρο κανόνα δεοντολογίας τον οποίο πρέπει όλοι να υπακούουν.
      • Ακολουθεί η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα ομόλογα ως μια εναλλακτική επιλογή αποταμίευσης, η μείωση στο μισό του φόρου των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αλλά και κάτι πολύ σημαντικό το οποίο είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς δεν το γνωρίζετε καν: η ανάδειξη και η στήριξη της υπηρεσίας IRIS. Η υπηρεσία IRIS είναι μία υπηρεσία η οποία υπάρχει, λειτουργεί σήμερα. Σας δίνει τη δυνατότητα να διακινείτε ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια.
    • Και η τρίτη παρέμβαση, δομική, απαντά σε ένα ζήτημα το οποίο έχουμε συζητήσει πολλές φορές και αυτό δεν είναι άλλο από την ασύδοτη βραχυχρόνια μίσθωση. Ναι, θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση, είναι ένα ανταγωνιστικό προϊόν το οποίο στηρίζει την ελληνική οικονομία και το εισόδημα των ιδιοκτητών ακινήτων, όμως είναι μια δραστηριότητα που σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια και έχει στρεβλώσει και τον ανταγωνισμό, ειδικά στον τουρισμό. Από τον Ιανουάριο, λοιπόν, τα εισοδήματα από τέτοιες μισθώσεις, από τρία ή περισσότερα ακίνητα, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  • Σήμερα επαναλαμβάνω το αυτονόητο: οι φοροφυγάδες θα υποχρεωθούν στο αυτονόητο. Να κάνουν τι; Να πληρώσουν, επιτέλους, τους φόρους που αναλογούν στο πραγματικό τους εισόδημα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται δέκα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες. Είναι μέτρα που υπηρετούν τον ορθολογισμό στην αγορά, αλλά κυρίως τη δικαιοσύνη στην κοινωνία.
    • Ως την άνοιξη του 2024, λοιπόν, θα έχουμε επιτέλους συνδέσει 450.000 ταμειακές μηχανές με τα POS.
    • Οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα επεκταθούν σε όλη την λιανική αγορά, υποχρεωτικά όμως -προσέξτε- και στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όπου καταργούνται πια οριστικά τα μετρητά.
    • Παράλληλα, δρομολογούνται τα ψηφιακά τιμολόγια και τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα δηλωμένα έσοδα του φορολογούμενου δεν θα μπορεί, πια, να υπολείπονται εκείνων που προκύπτουν από την ηλεκτρονική ενημέρωση.
    • Ενώ, πολύ σημαντικό, ως έξοδα, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα υπολογίζονται μόνο όσα έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα του «myDATA».
    • Από τον Ιανουάριο, επίσης, ενεργοποιείται το ψηφιακό δελτίο αποστολής και όλα τα στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ.
    • Τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών και
    • οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά, οι οποίες απαγορεύονται, στο εξής θα έχουν πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους.

Δεν γίνεται σήμερα επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια έσοδα ακόμα και κάτω από τον κατώτατο μισθό. Ούτε βεβαίως να υπάρχουν επιχειρηματίες με αυξημένα κέρδη χωρίς αυξημένες υποχρεώσεις. Γι’ αυτό και, πέραν των όσων παρουσίασα, πολύ σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών θα εισηγηθεί ένα σύνολο δίκαιων θεσμικών μεταρρυθμίσεων για τα ζητήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Οι φόροι στηρίζουν το εθνικό ταμείο και επιστρέφουν με έργα στην κοινωνία. Είναι ο λόγος για τον οποίο το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον κεντρικό βηματοδότη κάθε ανοικτής κοινωνίας. Η φοροδιαφυγή είναι μια κατάρα διπλή: είναι αντικοινωνική, είναι αντιεπιχειρηματική. Οι λέξεις «φιλελευθερισμός» και «φοροδιαφυγή» είναι πάντα λέξεις αντίθετες.

Νομιμότητα - Δικαιοσύνη

Η νομιμότητα, άλλωστε, σε όλες τις εκφάνσεις, γίνεται ένα στοίχημα της εποχής. Και γίνεται το πεδίο της μεγάλης σύγκρουσης με όποια συντεχνία εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό. Όχι μόνο με τους φοροφυγάδες. Με κάθε εστία παρασιτισμού.

Με άλλα λόγια, ανοίγουμε μέτωπο με τον κρατικό θύλακα ο οποίος αδιαφορεί. Ανοίγουμε μέτωπο, όμως, και με τον πολίτη, ο οποίος ανάβει ανεύθυνα φωτιά στο ακαθάριστο οικόπεδο του. Με τα κυκλώματα των διακινητών μεταναστών από το εξωτερικό, αλλά και με τους χούλιγκανς. Τους καταπατητές του δημόσιου χώρου στο εσωτερικό, είτε αυτό λέγεται πανεπιστήμιο είτε λέγεται παραλία είτε λέγεται δρόμος. Όπως ανοίγουμε μέτωπο, ναι, και με τους λίγους δικηγόρους και δικαστές που καθυστερούν την απονομή της Δικαιοσύνης. Γιατί και αυτή αποτελεί φρένο που καθυστερεί τον εκσυγχρονισμό. Θέλουμε, όπως βλέπετε, ένα διαφορετικό πολιτικό υπόδειγμα, όχι μόνο για να το αναδείξω ως κεντρική πολιτική επιλογή, αλλά κυρίως ως καταλύτη μιας καθημερινής στάσης.

  • Η μεν πολιτεία, δεν είναι η δουλειά της να είναι αρεστή. Είναι καλό να είναι και αρεστή, αλλά πρωτίστως πρέπει να είναι λειτουργική.
  • Οι δε πολίτες, από ιδιώτες να γίνουν μέτοχοι της δημόσιας ευθύνης. Παντού. Παντού. Από τα εισοδήματα που δηλώνουν μέχρι τα σκουπίδια που ανακυκλώνουν.

Διότι αυτή η αμοιβαία αδράνεια και αυτή η σκυταλοδρομία, τελικά, της συνενοχής, αποτελούν βασικές αιτίες της κακοδαιμονίας: το κράτος να αφήνει τρύπες στα δίχτυα ελέγχου, αυτές τις τρύπες συνήθως τις προσπερνούν τα μεγάλα ψάρια, τα μικρά ψάρια αισθάνονται οτι αδικούνται, ωστόσο αργότερα καταλήγουν και αυτά να το μιμούνται. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Απλώνεται μια αίσθηση αυθαιρεσίας. Μια αίσθηση γενικευμένης ανομίας. Είναι ένα σαράκι το οποίο κατατρώει την ουσία της συλλογικής συνοχής που είναι η εμπιστοσύνη. Δεν με ενδιαφέρει, λοιπόν, αν κάποιοι το υπερασπιστούν. Ακόμη και αν πρόκειται για μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, για κολοσσούς των τροφίμων, για ισχυρούς της ενέργειας ή του ποδοσφαίρου, για κομματικούς φίλους που ζητούν κάποιο ρουσφέτι. Δεν συγκυβερνούμε μαζί τους. Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία. Δεν σας μιλάω για πράγματα τα οποία θα γίνουν. Σας μιλάω για πράγματα τα οποία γίνονται ήδη. Και δεν είναι τυχαίο ότι:

  • Η πολιτεία ξεκίνησε το κυνήγι της παρανομίας από τη Μύκονο και όχι από ένα ψαρονήσι.
  • Τα πρώτα πρόστιμα μπήκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις, που θεωρούσαν ότι επειδή είναι τόσο μεγάλοι κι επειδή πίστευαν ότι μπορούσαν να σηκώσουν πέντε τηλέφωνα να μιλήσουν σε πέντε γνωστούς, ότι θα γλίτωναν την εφαρμογή του νόμου. Εκεί μπήκαν τα πρώτα πρόστιμα, όχι στα μικρά μαγαζάκια της γειτονιάς.
  • Το καλοκαίρι απελευθερώθηκαν 10.000 τετραγωνικά μέτρα καταπατημένων ακτών σε διάσημους προορισμούς, όχι στις οικογενειακές παραλίες. Αυτό είναι ένα νέο κίνημα, το κίνημα της καθημερινότητας με κανόνες.

Η πρόθεσή μας έχει ήδη καταγραφεί. Εκατομμύρια πρόστιμα μέσα σε τρεις μήνες, παραπάνω από 35.000 φορολογικές παραβάσεις, σχεδόν 50 επιχειρήσεις στις οποίες μπήκε λουκέτο, 2.500 εξορμήσεις που εντόπισαν 400 καταπατήσεις. Στο ίδιο διάστημα αποκαταστάθηκαν καταλήψεις σε έξι δημόσια κτίρια, σε πανεπιστήμια, που αποτελούσαν στέκια παρανομίας.

Αλλά ας μην κρυβόμαστε. Αυτή η μάχη είναι μια μάχη άνιση και δύσκολη. Υπάρχουν, όμως, και πιο εύκολες μάχες οι οποίες είναι στο χέρι μας να κερδηθούν. Να μην ταλαιπωρούνται, για παράδειγμα, οι οδηγοί, επειδή λείπει η Τροχαία από τον δρόμο. Ούτε να μην ελέγχονται χώροι με γνωστή παραβατικότητα, όπως δρόμοι όπου γίνονται κόντρες. Με άλλα λόγια, το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό.

Και μιας και μιλάμε για αστυνόμευση, με εντολή μου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων. Πρώτη η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό. Αυτό θα ισχύσει για Υπουργούς, βουλευτές, αξιωματούχους. Αυτοί οι αστυνομικοί πρέπει να είναι στο δρόμο, στα Αστυνομικά Τμήματα. Όσο για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες, λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους.

Να γιατί το σύνθημα «νομιμότητα παντού» γίνεται τίτλος και του επόμενου κύματος των μεταρρυθμίσεων. Με τη Δικαιοσύνη στο επίκεντρο, να πολεμά πριν από όλα την ατιμωρησία.

  • Και εξηγούμαι: σήμερα πρακτικά κάθε φυλάκιση ως πέντε χρόνια αναστέλλεται ή μετατρέπεται. Όσοι παρανομούν δεν έχουν τελικά το φόβο της ποινής, αποθρασύνονται, ξανακάνουν τα ίδια εγκλήματα. Δρομολογούμε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα. Παραβάτες αδικημάτων που θεωρούνται μικρά αλλά κοστίζουν ζωές και περιουσίες μπορούν να φυλακίζονται και με την πρωτόδικη απόφαση. Από τον οδηγό που με ευθύνη του σκοτώνει στο δρόμο μέχρι τις συμμορίες διαρρηκτών και από τους εξ αμελείας εμπρηστές μέχρι τους τραμπούκους των πανεπιστημίων και των γηπέδων.
  • Δεύτερη κατεύθυνση δεν είναι το βάρος των ποινών, όσο η εφαρμογή τους. Κάποιος καταδικάζεται για 15 χρόνια και αποφυλακίζεται στα πέντε.
  • Και τρίτον, οι γρήγορες αποφάσεις. Με μέτρα όπως η καθιέρωση της μίας και μόνης αναβολής στις δίκες, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, ώστε να προσεγγίσουμε έως το 2027 τους χρόνους αποφάσεων στην Ευρώπη.

Οι επιδόσεις του κράτους

Κυρίες και κύριοι, εάν η οικονομία και η νομιμότητα είναι δύο μέτωπα της νέας μάχης, το τρίτο αφορά τις επιδόσεις του κράτους.

  • Με πρώτο τον τομέα της υγείας, με αιχμή το νέο ΕΚΑΒ. Μετά από 40 χρόνια προχωράει πια σε μια ριζική ανασυγκρότηση, 800 νέες προσλήψεις, καινούργια ασθενοφόρα, ενιαίο κέντρο συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Ένας «Πύργος Ελέγχου», ώστε στα υπερεπείγοντα περιστατικά να μπορεί να φτάνει σε δέκα λεπτά. Τα κάναμε όλα αυτά στην διάρκεια της πανδημίας. Δεν υπάρχει κανείς λόγος γιατί δεν μπορούμε να τα ξανακάνουμε τώρα. Και έξι βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων που θα μεριμνούν για τις διακομιδές σε απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα. Συνεχίζεται η αναβάθμιση στα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 96 νοσοκομεία, η αναβάθμιση 156 Κέντρων Υγείας, 10.000 νέες προσλήψεις υγειονομικών, ψηφιακός ιατρικός φάκελος, η επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.
  • Μεταρρύθμιση στην καθημερινότητα, ωστόσο, σημαίνει και μεταρρύθμιση στην εργασία. Το νέο πλαίσιο επιτρέπει, πλέον, νόμιμα στον εργαζόμενο να συμπληρώνει το εισόδημά του με μία δεύτερη δουλειά μερικής απασχόλησης. Αλλά και στον εργοδότη να συνάπτει συμβάσεις που να αντιστοιχούν στο φόρτο της εργασίας. Όλα αυτά χωρίς να αμφισβητείται ούτε το οκτάωρο, ούτε η ανάπαυση των 11 ωρών, όπως κάποιοι συστηματικά ισχυρίζονται, παραπληροφορώντας την ελληνική κοινωνία.
  • Δυο κουβέντες για την ενέργεια. Οι αλλαγές συνοψίζονται στον στόχο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια το 80% της κατανάλωσης από ρεύμα να προέρχεται από τον ήλιο και τον άνεμο. Να τελειώσουμε, επιτέλους, δύο χρόνια νωρίτερα με όλες τις μονάδες διαχείρισης αποβλήτων. Να βάλουμε πάνω από 10.000 φορτιστές αυτοκινήτων σε όλες τις πόλεις. Είναι μία πρόκληση οικολογική, εξασφαλίζει καθαρό περιβάλλον, είναι όμως και μία τεράστια οικονομική ευκαιρία για τη χώρα: φθηνό ρεύμα στα νοικοκυριά, επενδύσεις στον τόπο.
  • Τέλος, για το ίδιο το κράτος, το οποίο οφείλει να αλλάξει τον εαυτό του, αξιολογώντας το δυναμικό του, απλοποιώντας χιλιάδες διοικητικές διαδικασίες, επιστρατεύοντας την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη-μία τεράστια ευκαιρία, πρόκληση, κίνδυνο, απειλή υπό προϋποθέσεις, αλλά εμείς να δούμε τη θετική της πλευρά για το πώς μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά της.
    • Αλλά θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ήδη ετοιμάζεται για διαβούλευση, που καθιερώνει δείκτες απόδοσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλω ο κάθε κάτοικος να ξέρει τις δράσεις του Δήμου του. Το ποσοστό ανακύκλωσης από τα απορρίμματα, πόσο προσωπικό απασχολείται στην καθαριότητα, ποια είναι η φροντίδα για τα παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα άτομα με αναπηρία στην περιοχή. Πώς θα εξορθολογήσουμε τη λειτουργία, ενσωματώνοντας στους Δήμους 1.200 οργανισμούς. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση πόρων, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Νέα «Συμφωνία Αλήθειας»: μεταρρύθμιση παντού - νομιμότητα παντού

Και οι πολίτες, που ξέρω ότι σήμερα αισθάνονται -ας μην κοροϊδευόμαστε- ανασφάλεια και πρέπει αυτή την αίσθηση να μπορέσουμε να την γκρεμίσουμε. Να αισθάνονται ασφαλείς και κυρίως να αισθάνονται ότι κάθε στιγμή, αν τους τύχει κάτι δύσκολο, το κράτος θα είναι εδώ για να τους βοηθήσει. Πολύ περισσότερο έχουν σημασία όλα αυτά όταν οι καιροί μας γίνονται πλέον καιροί πολυκρίσεων, κάτι που μετατρέπει την κοινωνική εμπιστοσύνη σε κρίκο συνοχής, ανθεκτικότητας και βατήρα συλλογικής δημιουργίας. Αυτή είναι η βάση του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού που επαγγελόμαστε.

Συνεπώς, η μεταρρύθμιση παντού και η νομιμότητα παντού γίνονται όροι του νέου συμβολαίου μας, αυτή η νέα «Συμφωνία Αλήθειας» που πρέπει να υπογράψουμε. Γιατί στην καθημερινότητα του πολίτη αποκρυσταλλώνονται και όλες οι ανάγκες ενός τόπου. Καθώς θα την αλλάζουμε, θα αλλάζουμε μαζί της. Θα αλλάζουμε και την ίδια την Ελλάδα.



Ρουμάνος και Λευκορώσος μοναχός πλακώθηκαν στις μπουνιές


 

Πλακώθηκαν στο κρασί, και μεταξύ τους δύο μοναχοί που υποτίθεται ότι είναι συνετοί και ευλογημένοι από τον θεό.

Οι βρισιές που έλεγε ο ένας στο άλλο την ώρα που πλακωνόντουσαν στις μπουνίες δεν έγιναν γνωστές.

Στη σύλληψη ενός μοναχού για τον ξυλοδαρμό ενός άλλου μοναχού προχώρησαν οι Αρχές στο Άγιο Όρος, με το θύμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και τον δράστη να οδηγείται στο αυτόφωρο.

Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό συνέβη Κυριακή (17/9/2023) το απόγευμα στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος, όταν ένας 35χρονος μοναχός από τη Ρουμανία ξυλοκόπησε έναν 53χρονο μοναχό από τη Λευκορωσία.

Εις βάρος του συλληφθέντα μοναχού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ενώ το θύμα νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Η δίκη μετά απο αναβολή θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης 19/09/2023.




Ο πατέρας Κασσελάκη μιλάει για την ψωνάρα τον γιό του : «Mικρός, είχε ταμπέλα στο γραφείο του που έλεγε "χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού"»

 


Για τη μεγάλη νίκη του γιου του στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του κόμματος, μίλησε ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος, που το. θυμάται η ναυτιλία για τις υπεξαιρέσεις και τα δικαστήρια που αντιμετώπισε.

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, είπε ξεκάθαρα ότι ο γιός του είναι ένα καβαλημένο καλάμι και αποκάλυψε πώς : «Ο Στέφανος από μικρό παιδί είχε μία ταμπέλα στο γραφείο στο σπίτι μας κι έλεγε “χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού”. Από μικρός είχε αυτό το μεράκι», δήλωσε.

Είπε επίσης ότι  : «Τελείωσε το καλύτερο κολλέγιο της Αμερικής, που πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα και ήρθε στην Ελλάδα. Ήταν διαρκώς στην πολιτική, θεωρώ ότι είναι ένα αξιόλογο στέλεχος, ένα αξιόλογο παιδί. Θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

«Έχει πολύ καλό σχεδιασμό, όλα είναι δικά του. Εγώ δεν ανακατεύομαι. Πρώτα απ’ όλα έχει σπουδάσει σε αυτό τον τομέα, έχει περάσει από όλες τις χώρες του κόσμου. Μπορεί να κάνει σοβαρή δουλειά στην Ελλάδα και τον κόσμο».

«Είναι εξαιρετικός, μαθαίνει γρήγορα και δεν προβάλεται. Αυτοί που λένε ότι έχουν πολιτική εμπειρία τους σέβομαι, αλλά υπάρχουν και οι νέοι που έχουν πολύ καλό network», συμπλήρωσε.

«Εμείς σεβόμαστε και τις σχέσεις των ανθρώπων και θέλω να πω ότι στην πράξη θα τα αποδείξει όλα. Όλη η στενοχώρια θα ξεπεραστεί με τα καλά αποτελέσματα, τη δουλειά κι όλα θα ξεχαστούν. Βλέπουμε θετικά και σε βάση long term», δήλωσε.