Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Δένδιας σε Λαβρόφ : Η Τουρκία γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές

 



Αναλυτικά οι δηλώσεις Δένδια:

«Συζητήσαμε τις περιφερειακές εξελίξεις. Κοινός παρονομαστής σε όλα τα ζητήματα ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης.

«Η Τουρκία έχει νεοοθωμανικές επεκτατικές βλέψεις. Εξέφρασα στον κύριο Λαβρόφ την ανησυχία της Ελλάδας για τον ιδιαίτερα αποσταθεροποιητικό ρόλο της Άγκυρας», συνέχισε ο κ. Δένδιας.

«Η Τουρκία έχει καταστεί γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές, οι οποίοι μεταφέρονται σε διάφορες εστίες ένστασης στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στον πόλεμο της Συρίας αλλά και τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Τουρκίας αποσταθεροποιεί την περιοχή. Χθες η Τουρκία εξέφρασε για πολλοστή φορά την πρόθεσή της να συνεχίσει τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Είναι φανερό ότι επενδύει στην κλιμάκωση της έντασης. Περιφρονεί τις εκκλήσεις φίλων και εταίρων. Η Ελλάδα έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα για να υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε ο κ. Δένδιας στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην Άγκυρα ότι «διάλογος υπό το καθεστώς πιέσεων δεν γίνεται να υπάρξει».

Όπως επισήμανε ο Νίκος Δένδιας, «η συνάντηση είναι συνέχεια ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Οι χώρες και λαοί μας συνδέονται με μακρά φιλία που εδράζεται στον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Οι σχέσεις έχουν διάρκεια αιώνων. Η Ρωσία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον αγώνα της Ελλάδας για την ανεξαρτησία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί σταθερό συνομιλητή της Ρωσίας. Τονίσαμε τη σημασία ενίσχυσης των διμερών διπλωματικών επαφών μας. Η Ελλάδα έχει την πρόθεση να καταστεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΕΕ, ΝΑΤΟ και Τουρκίας. Ελλάδα και Ρωσία έχουμε πολλά να κερδίσουμε δουλεύοντας μαζί».

«Κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο. Ελπίζουμε η μείωση του διμερούς εμπορίου Ελλάδας – Ρωσίας να ξεπεραστεί μελλοντικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαβρόφ από την πλευρά του.



Υποδιοικητής τμήματος και αστυνομικός επενέβησαν για να μην κοπεί πρόστιμο σε παράνομο ωράριο καταστήματος

 



Αστυνόμος Α’ και υποδιοικητής του Τμήματος στον Πειραιά ο οποίος είναι φορέας κορωνοϊού απο 22 Οκτωβρίου και είναι σε καραντίνα, πήρε από το σπίτι του τηλέφωνο τον επικεφαλής των ελέγχων και απαίτησε να παρέμβει για να μην κοπούν πρόστιμα στο μαγαζί που λειτουργούσε παράνομα εκτός ωραρίου.

Τον υποδιοικητή ενημέρωσε αστυνομικός που έπινε παράνομα το ποτό του σε μπαρ που θα έπρεπε να είχε κλήση λόγο των μέτρων.

Ο αστυνομικός πελάτης που υπηρετεί επίσης σε τμήμα του Πειραιά έπινε το ποτό του σε μπαρ της περιοχής, ενώ είχαν περάσει τα μεσάνυχτα και το κατάστημα θα έπρεπε να ήταν κλειστό, έπεσε πάνω σε έλεγχο  συναδέλφων του, όχι μόνο αρνήθηκε ότι διασκέδαζε παραβιάζοντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό, άλλα δήλωσε ρητά ότι θα καταθέσει και ενόρκως ότι το μπαρ ήταν κλειστό παρόλο που μέσα έπαιζε μουσική και ήταν 20 άτομα και διασκέδαζαν.

Η παράβαση και ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στο Τμήμα, ο αστυνόμος Α’ και υποδιοικητής του Τμήματος στον Πειραιά ο οποίος είναι φορέας κορωνοϊού καθώς είχε διαγνωστεί από τις 22 του μηνός και ήταν σε καραντίνα, πήρε από το σπίτι του τηλέφωνο τον επικεφαλής των ελέγχων και απαίτησε να παρέμβει για να μην κοπούν πρόστιμα στο μαγαζί.

Ο επικεφαλής έχοντας πλήρη υπευθυνότητα και συναίσθηση, αμέσως ενημέρωσε τη ΓΑΔΑ για την περίπτωση των δυο αστυνομικών με αποτέλεσμα η υπόθεση πλέον να έχει περάσει στα χέρια των αξιωματικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς διετάχθη από τον Εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποδιοικητής έχει γίνει αντικείμενο έρευνας των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.



Κακό παράδειγμα για τους πολίτες οι ιεράρχες! Κανένας δεν φορούσε μάσκα στην Θεσσαλονίκη

 


Την ώρα που σχηματίζονται ουρές από πιστούς που φορούσαν μάσκες έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, σεβόμενοι τα μέτρα και την υγεία των συμπολιτών τους, οι παρόντες ανεύθυνοι και επικίνδυνοι ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν φορούν μάσκα, αγνοώντας τα μέτρα και την ασφάλεια των πιστών. 



Εξαιρώντας τους ανεύθυνους και επικίνδυνους ιερείς που δίνουν το κακό παράδειγμα τους πολίτες, τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό είναι υποδειγματικά.




Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στον δικτάτορα ότι δεν έχει να φάει και ο Ερντογάν του έδωσε πιει τσάι

 


Ο δικτάτορας το διασκεδάζει να κοροϊδεύει τους πολίτες και να παίζει με τον πόνο τους και η συμπεριφορά του τον οδηγεί στο πολιτικό του τέλος.

Υπερβολικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος Ερντογάν παράπονο πολίτη ότι δεν έχει στο σπίτι του ούτε ψωμί και αποφάσισε για να τον ανακουφίσει απο το πρόβλημα του δίνοντας του να πιει τσάι!!

Ο δικτάτορας περιοδεύει στη χώρα και σε μια συγκέντρωση καταστηματαρχών και οδηγών λεωφορείων ένας πολίτης του εξέφρασε το σοβαρό πρόβλημά του : «Δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι» επεσήμανε ο άνδρας για να λάβει από τον Ερντογάν την απάντηση ότι ο ισχυρισμός του είναι υπερβολικός  «Πάρε, είναι τσάι του κεφιού αυτό» ήταν η απάντηση του Τούρκου δικτάτορα.



Λαθρεπιβάτες κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο της Αγγελικής Φράγκου

 


16 κομάντος των ειδικών του βρετανικού στρατού χρειάστηκαν μόλις 7 λεπτά προκειμένου να βάλουν τέλος στην απόπειρα πειρατείας του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda της Αγγελικής Φράγκου.

Η νυχτερινή επιχείρηση πραγματοποίηθηκε με τη μεταφορά των κομάντος τόσο δια θαλάσσης όσο και από αέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 22 μέλη του πληρώματος βρήκαν καταφύγιο σε ένα ασφαλές δωμάτιο μετά τις απειλές που εκτόξευσαν οι λαθρεπιβάτες ότι θα τους σκοτώσουν. Το δεξαμενόπλοιο έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Νήσου Ουάιτ όταν έδωσαν εντολή για επέμβαση οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών της Βρετανίας μετά από αίτημα της αστυνομίας.

«Τα συγχαρητήρια μου για τη σκληρή δουλειά που έφεραν σε πέρας οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομίας για να προστατεύσουν ζωές και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πλοίου» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.

Το πλήρωμα γνώριζε ότι στο πλοίο υπήρχαν λαθρεπιβάτες οι οποίοι έγιναν βίαιοι όταν προσπάθησαν να τους κλειδώσουν σε καμπίνα καθώς το δεξαμενόπλοιο πλησίαζε στη Βρετανία.

«Προσπαθώ να τους κρατήσω ήρεμους αλλά σας παρακαλώ στείλτε βοήθεια» φέρεται να ήταν ένα από τα τελευταία μηνύματα του πλοιάρχου όταν επικοινώνησε το πρωί της Κυριακής με τις αρχές της νήσου Ουάιτ.



Η ανακοίνωση της εταιρείας : Η Navios Tanker Management-εταιρεία του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda- ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, είναι όλα ασφαλή και καλά στην υγεία τους. Oι επτά παράτυποι μετανάστες, που είχαν επιβιβαστεί στο δεξαμενόπλοιο και ζητούσαν να αποβιβαστούν στο βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος, έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda ευχαριστεί όλες τις βρετανικές αρχές που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την έγκαιρη και επαγγελματική τους ανταπόκριση.

Επίσης ευχαριστεί τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου για την υποδειγματική τους ανταπόκριση και ηρεμία σε μια δύσκολη κατάσταση.



Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο;

 



Για τη χρήση της μάσκας στο αυτοκίνητο έχει δώσει διευκρινίσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού και κανείς άλλος.

Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο

Αυτό που ισχύει λοιπόν για τη χρήση της μάσκας στα αυτοκίνητα είναι το εξής:

Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.

Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.



Τα έβαλε και με την Ολλανδία ο δικτάτορας Ερντογάν

 


Μετά την Γαλλία και τον πρόεδρο Μακρόν, τις απειλές στις ΗΠΑ τύπου ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ήρθε και η ώρα της Ολλανδίας, εξαιτίας μία ανάρτησης του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού, Γκερτ Βίλντερς.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθεριών (PVV), ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο του προέδρου Ερντογάν, που παρέπεμπε στα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, συνοδευόμενο από το μήνυμα: «τρομοκράτης».

Με λίγα λόγια τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και το πολιτικό τέλος του δικτάτορα έρχεται.





Συνελήφθη άνδρας στο Αγρίνιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας δυο γυναικών

 



Συνελήφθη, άμεσα, σήμερα το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, ο άνδρας βρισκόμενος στην οικία του με την σύζυγό του, τα τέκνα του και τρείς ακόμη γυναίκες (δύο ενήλικες και μια ανήλικη), γνωστές της συζύγου του, επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε την μια από τις γυναίκες και την ανήλικη 16χρονη κόρη της.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ βρήκαν στην κατοχή του κατάσχεσαν ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος.

Οι παθούσες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν : δύο σπαθιά, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια(τύπου πεταλούδα και σουγιά).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ την προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.



Στο πλευρό του Μακρόν ο Μητσοτάκης

 



Mήνυμα υποστήριξης μέσω twitter, στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη : «Οι προσωπικές απειλές εναντίον του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους της τουρκικής κυβέρνησης που βάζουν στο στόχαστρο τη Γαλλία είναι μη αποδεκτές. Πυροδοτούν το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη», τόνισε.


Personal insults against President Macron and hate speech targeting France by the Turkish leadership is unacceptable, fuels religious hatred and undermines peaceful coexistence. Full support and solidarity to @EmmanuelMacron and the French people, still mourning a heinous crime.




Αθήνα: «Χοντρές μπίζνες» με κρυφές κάμερες σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία

 



Σκηνές σαν από επεισόδιο του «Big Brother» στο κέντρο της Αθήνας κατέληξαν σε…. ξυλοδαρμό, όταν μια κρυφή κάμερα αποκάλυψε το κενό προστασίας στις ψηφιακές πλατφόρμες μίσθωσης καταλυμάτων, αλλά και τους αμύθητους τζίρους γύρω από τα «παγιδευμένα» με κάμερες διαμερίσματα στο Λεκανοπέδιο

Αρκούν δέκα λεπτά απλής περιήγησης στο Διαδίκτυο, για να αποκτήσει κανείς πλήρη πρόσβαση σε ένα εγχειρίδιο οδηγιών (ένα απλό manual, όπως αυτά των ηλεκτρικών συσκευών), ώστε να εντοπίσει αρχικά και να απενεργοποιήσει στη συνέχεια τυχόν εγκατεστημένες, κρυφές κάμερες.

Η «τεχνογνωσία» αυτή κρίνεται σχεδόν απαραίτητη, όπως απέδειξε πρόσφατη εμπειρία, σε περίπτωση που κανείς επιλέξει να περάσει χρόνο σε καταλύματα βραχείας μίσθωσης, διαθέσιμα μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης χώρων διαμονής.

Για τους πλέον αρχάριους, οι οδηγίες απεγκατάστασης κρυφών καμερών κυκλοφορούν και σε βίντεο -και σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες- στο Ίντερνετ, γεγονός που πιστοποιεί με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πραγματική έκταση του φαινομένου παράνομης βιντεοσκόπησης σε χώρους βραχείας μίσθωσης, φαινόμενο το οποίο εκλαμβάνει πλέον διαστάσεις επιδημίας και στην Ελλάδα.

Η συχνότητα, άλλωστε, των «κρουσμάτων» υποκλοπής μέσω καμερών έχει θορυβήσει τόσο τις εθνικές κυβερνήσεις, όσο και το διεθνή Τύπο την τελευταία διετία, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μια παγκόσμια «σταυροφορία» υπεράσπισης των προσωπικών δεδομένων, από την οποία δεν μπορεί πλέον να εξαιρεθεί η Αθήνα. Και αυτό γιατί, η ελληνική πρωτεύουσα μετρά αρκετά πλέον περιστατικά «μόλυνσης» τον ιό των κρυφών καμερών, παρότι το σαφάρι για τον εντοπισμό τους έχουν ξεκινήσει μέχρι στιγμής μόνο ανυποψίαστοι μέχρι πρότινος πολίτες, που είδαν τον εαυτό τους εντελώς τυχαία να πρωταγωνιστεί ξαφνικά σε «παρανόμως κτηθέν», με νομικούς όρους, οπτικοακουστικό υλικό ακόμη και στην ελληνική τηλεόραση.

Την νομική οδό επέλεξε προ ημερών και μια νεαρή γυναίκα για να υπερασπιστεί τα προσωπικά της δεδομένα, καθώς διαπίστωσε με τον πλέον… δυσάρεστο τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», την ύπαρξη εγκατεστημένου συστήματος παρακολούθησης σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει για 15 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας Booking.

Ζώντας μόνιμα η ίδια στην Αγγλία, η γυναίκα επισκέφθηκε τους γονείς της, οι οποίοι διαμένουν στα νότια προάστια και για επαγγελματικούς λόγους επέλεξε ταυτόχρονα να νοικιάσει το ίδιο διάστημα ένα κατάλυμα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μόνο που, λίγες ημέρες αργότερα, δέχτηκε αρχικά τηλεφωνικές κλήσεις του ιδιοκτήτη του χώρου, οι οποίες έμειναν αναπάντητες και ακολούθως την επίσκεψή του αυτοπροσώπως στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Μειδιώντας «ειρωνικά», ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ανέφερε στη νοικάρισσά του πως γνώριζε ότι εκείνη τη στιγμή ένα δεύτερο άτομο βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, χρησιμοποιώντας μάλιστα το μπάνιο.

Σαστισμένη η νεαρή γυναίκα από τον ισχυρισμό του εγκάλεσε τον ιδιοκτήτη, προειδοποιώντας τον πως θα απευθυνθεί στις Αρχές, για να εισπράξει ένα χυδαίο σχόλιο ως την μόνη απάντηση. Έντρομη, η γυναίκα κατευθύνθηκε την ίδια στιγμή προς το μπάνιο του διαμερίσματος, βλέποντας το φίλο της να κάνει ντους. Βέβαιη μετά από αυτό ότι στο χώρο είχαν τοποθετηθεί πολλές κρυφές κάμερες, η νοικάρισσα εγκατέλειψε το διαμέρισμα και ειδοποίησε γραπτά με διεξοδική αναφορά της την πλατφόρμα Booking, αναφορικά με το συμβάν και συνακόλουθα την καταστρατήγηση των προσωπικών της δεδομένων.

Επιστρέφοντας, μάλιστα, η κοπέλα και συνοδευόμενη από συνεργάτες της την επομένη, για να πάρει τα υπόλοιπα πράγματά της, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν δίστασε να τη βρίσει και να τη χαστουκίσει στο πρόσωπο και στα χέρια, μιλώντας της χυδαία, παρά την παρουσία αρκετού κόσμου. Τότε, η γυναίκα επιχείρησε να καλέσει αμέσως την Αστυνομία με το κινητό της τηλέφωνο, κίνηση που ο ιδιοκτήτης του χώρου απέτρεψε βίαια, αρπάζοντας το από τα χέρια της και ρίχνοντας το τηλέφωνο κάτω, με αποτέλεσμα να σπάσει τελείως η συσκευή.

Αστρονομικοί τζίροι

Παρότι το διαμέρισμα αυτό του κέντρου της Αθήνας δεν αποτελεί, κατά τους ειδικούς, την μοναδική περίπτωση «καλωδιωμένου» ιδιωτικού χώρου στην πρωτεύουσα, είναι σχεδόν αδύνατον να προσδιοριστεί αυτήν την ώρα ο ακριβής αριθμός καταλυμάτων βραχείας μίσθωσης, ενοικιαζόμενων δωματίων, αλλά και ξενοδοχείων, στα οποία έχουν «καρφιτσωθεί» κρυφές κάμερες στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μια αθέατη για τους πολλούς, αλλά εξαιρετικά προσοδοφόρα βιομηχανία για αρρωστημένα μυαλά.

Ιδιαίτερα, όταν τα «αποκαλυπτήρια» του συστήματος παρακολούθησης συμβαίνουν συνήθως -όταν και μόνο όταν- διαμορφωθούν συνθήκες… τηλεοπτικής προβολής. Σε σημείο μάλιστα που ζευγάρι είδε την εικόνα του, σε πολύ ιδιωτικές στιγμές, να αναμεταδίδεται, στη διάρκεια ρεπορτάζ ελληνικού δελτίου ειδήσεων, με θέμα τις κρυφές κάμερες, ενώ είχε απλά διανυκτερεύσει σε ορεινό κατάλυμα, κοντά στην Αθήνα για την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου.

Το κόστος, άλλωστε, από τις συνδρομές που προσφέρουν ηδονοβλεψίες, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα ιδιωτικής παρακολούθησης μέσω κρυφών καμερών ανέρχεται σε 2.500 δολάρια το μήνα ή 120 δολάρια την ημέρα, τίμημα το οποίο λειτουργεί ως δέλεαρ για τη συστηματική «παγίδευση» ιδιωτικών χώρων για υποκλοπές, ενίοτε και σε καταλύματα υπεράνω υποψίας.

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται, άλλωστε, το νομικό κενό ως προς τον έλεγχο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις πλατφόρμες εκμίσθωσης χώρων, όπως η Booking ή η Airbnb, οδηγώντας τους πλέον έμπειρους ακόμη και στην αγορά φορητών συσκευών ανίχνευσης για κρυφές κάμερες.

«Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τα δωμάτια που πηγαίνουμε, ακόμη και σε ξενοδοχεία και τα μάτια μας να «σκανάρουν» τους πίνακες, τα κάδρα, τα σημεία που μπορεί μια κάμερα να καρφιτσωθεί» εξηγεί ο Μανόλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Ως εγγεγραμμένος στους πίνακες Ειδικών Ερευνητών, Εμπειρογνωμόνων και Τεχνικών Συμβούλων της Εισαγγελίας Αθηνών, ο κ. Σφακιανάκης δεν κρύβει την έκπληξη του μπροστά στο νέο κάθε φορά «σημείο ντεκόρ», δηλαδή στο καμουφλάζ που σκαρφίζονται για την εγκατάσταση κρυφών καμερών διάφοροι επιτήδειοι σε ιδιωτικούς χώρους και χώρους διαμονής, ξεπερνώντας στη φαντασία και σενάρια κινηματογραφικής ταινίας, παρά την πολυετή, πλούσια εμπειρία του.


Γεωργία Σαδανά

Πηγή : protothema.gr



Το Παρίσι καλεί να σταματήσουν οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ

 



Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις των εμπλεκόμενων χωρών να «σταματήσουν» να καλούν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων και για διαδηλώσεις, ένα κάλεσμα που προέρχεται από μια «ακραία μειοψηφία», ζητώντας τους επίσης να «εγγυηθούν την ασφάλεια» των Γάλλων που ζουν στο έδαφός τους.

Αυτές οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, όπως και οι διαδηλώσεις, ξεκίνησαν σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το Ισλάμ.

«Το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ είναι χωρίς κανένα αντικείμενο και πρέπει να σταματήσει αμέσως, όπως όλες οι επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, τις οποίες ενορχηστρώνει μια ακραία μειοψηφία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο τύπου.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη λύπη του, καθώς «σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ιδίως του αγροδιατροφικού τομέα, όπως και γενικότερα κάλεσμα για διαδηλώσεις εναντίον της Γαλλίας, υπό όρους σε ορισμένες περιπτώσεις μίσους, όπως κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Αυτές οι εκκλήσεις «αλλοιώνουν τις θέσεις που υπερασπίζεται η Γαλλία υπέρ της ελευθερία της συνείδησης, την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία της θρησκείας και την άρνηση κάθε έκκλησης στο μίσος», επισημαίνει το υπουργείο.

Για το Παρίσι, επιπλέον, αυτές οι ενέργειες «εργαλειοποιούν για πολιτικούς σκοπούς τις δηλώσεις που έκανε» ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη 2α Οκτωβρίου, κατά την παρουσίαση ενός νομοσχεδίου για τον «ισλαμικό αυτονομισμό» και της περασμένης εβδομάδας, στον φόρο τιμής στον καθηγητή Σαμιέλ Πατί, που δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου από έναν Ρωσοτσετσένο ισλαμιστή ηλικίας 18 ετών.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο και οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου στοχεύουν αποκλειστικά στο να «πολεμήσουν τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό και να το κάνουν μαζί με τους μουσουλμάνους της Γαλλίας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, της ιστορίας και της γαλλικής Δημοκρατίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι κινητοποίησε τους διπλωματικούς διαύλους για να «υπενθυμίσει και να εξηγήσει (στις άλλες χώρες) τις θέσεις της Γαλλίας αναφορικά με τις θεμελιώδεις ελευθερίες και την άρνηση του μίσους».

Το Παρίσι ζήτησε επίσης από τις εμπλεκόμενες χώρες να «διαχωρίσουν τη θέση τους από κάθε έκκληση για μποϊκοτάζ ή κάθε επίθεση εναντίον της χώρας μας, να συνοδεύουν τις εταιρείες μας και να εγγυώνται την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό».


Πηγή : cnn.gr



Διακινούσαν μετανάστες με στόλο 232 Ι.Χ.

 

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από καταδίωξη στα διόδια ενός αυτοκινήτου από τον στόλο των διακινητών.


Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή στα αστυνομικά χρονικά υπόθεση βρίσκονται τους τελευταίους μήνες τα στελέχη των υπηρεσιών δίωξης παράτυπης μετανάστευσης. Αλλοδαποί, κυρίως υπήκοοι Πακιστάν, με άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα δημιούργησαν σε διάστημα λίγων μηνών στόλο με συνολικά 232 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες από τον Εβρο στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική. 

Από την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας έχει προκύψει ότι πέντε Πακιστανοί έχουν το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου αγοράσει και καταχωρίσει στο όνομά τους περίπου 200 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αρκετά από αυτά έχουν εμπλακεί σε απόπειρες μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην ενδοχώρα. Οι άδειες κυκλοφορίας τους έχουν εκδοθεί σε διαφορετικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Τρίκαλα και αλλού, ενώ για τον ίδιο λόγο οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες τους έχουν χρησιμοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους. 

Η πρακτική των διακινητών ήρθε στο φως τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή ορισμένες φαινομενικά ανεξάρτητες μεταξύ τους υποθέσεις λαθροδιακίνησης στη Βόρεια Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη εκτυλίχθηκε στις 2 π.μ. της 26ης Σεπτεμβρίου όταν ο οδηγός ενός Volkswagen Passat δεν σταμάτησε σε μπλόκο αστυνομικών στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Ρεντίνας και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι τον κόμβο Σοχού, όπου το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός, υπήκοος Πακιστάν, καταδιώχθηκε και τελικά συνελήφθη. Στον χώρο των αποσκευών βρέθηκαν πέντε παράτυποι μετανάστες. Ανάμεσά τους δύο παιδιά. Από την έρευνα στις πινακίδες κυκλοφορίας του διαπιστώθηκε ότι το Volkswagen ανήκε σε 41χρονο υπήκοο Πακιστάν, που ζει νόμιμα στην Αττική.

Η υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον των Αρχών, καθώς το ίδιο πρόσωπο εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης δύο Skoda Octavia που το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν στα διόδια της Ασπροβάλτας να μεταφέρουν περίπου 20 μετανάστες. Μετά καταδίωξη, ο Πακιστανός οδηγός του ενός αυτοκινήτου και ένας Αφγανός παράτυπος μετανάστης συνελήφθησαν. Οι υπόλοιποι κατάφεραν να διαφύγουν. Οι φάκελοι των δύο υποθέσεων όπως και μιας ακόμα, που εκτυλίχθηκε την 9η Ιουλίου στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης (με εμπλοκή Ι.Χ. που ανήκε στον 41χρονο) διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έρευνα.  

Αξιωματικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν έλεγχο στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ. και διαπίστωσαν ότι το ίδιο πρόσωπο είχε στην ιδιοκτησία του συνολικά 32 οχήματα, εκ των οποίων τα 26 είχε αγοράσει στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου από μάντρες με μεταχειρισμένα και ιδιώτες. Καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ήδη από τις 15 Ιουλίου ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Θεσσαλονίκης για την κατηγορία της διακίνησης παράτυπων μεταναστών, τα στελέχη του Αλλοδαπών Αττικής τον αναζήτησαν για να τον συλλάβουν. Σύντομα, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι οι διευθύνσεις κατοικίας που αναγράφονταν στα συμβόλαια αγοράς ήταν ψεύτικες. 

Σε επίσημα έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της «Κ» περιγράφεται ότι ο αλλοδαπός είχε κομβικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος. «Είχε αναλάβει την εξασφάλιση των οχημάτων για λογαριασμό του κυκλώματος και την έκδοση αντίστοιχων αδειών στο όνομά του, ώστε να είναι νομιμοφανής η κυκλοφορία τους». 

Αλλαγή μεθοδολογίας

Αστυνομικοί εξηγούν ότι μέχρι πρότινος τα κυκλώματα χρησιμοποιούσαν βαν ή σπορ αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας για να μεταφέρουν μετανάστες από τον Εβρο στη Θεσσαλονίκη. Αλλαξαν όμως μεθοδολογία μετά τα πλήγματα που δέχτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., επιλέγοντας να διακινούν παράτυπους μετανάστες με οικογενειακά αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες, για να μην κινούν υποψίες. Μέσα από άρσεις απορρήτου σε τηλεφωνικούς αριθμούς που χρησιμοποιούσε ο 41χρονος, οι αστυνομικοί του Αλλοδαπών Αττικής κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να συλλάβουν στις 5 Οκτωβρίου στο Παγκράτι. Ενα εικοσιτετράωρο αργότερα τον μετήγαγαν στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση του εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του. 

Από πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της «Κ» προκύπτει ότι κύκλωμα στο οποίο φέρεται να μετέχει παραλάμβανε παράτυπους μετανάστες από το χωριό Τριφύλλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη. Χρέη οδηγών αναλάμβαναν κυρίως Πακιστανοί μετανάστες εισπράττοντας ως αμοιβή από 100 έως 500 ευρώ. Το κόστος μεταφοράς για κάθε μετανάστη κυμαινόταν από 800 έως 1.200 ευρώ. Ο 41χρονος και οι συνεργοί του υπάρχουν στοιχεία ότι έχουν μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 27 άτομα σε πέντε διαφορετικές υποθέσεις. Τα 7 από τα 32 οχήματα που ο 41χρονος είχε στην ιδιοκτησία του έχουν κατασχεθεί.

«Στην θέα των αστυνομικών οι διακινητές – οδηγοί των οχημάτων ανέπτυσσαν ταχύτητα και πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς, προκαλώντας τροχαία ατυχήματα και φθορές σε σταθμούς διοδίων», αναφέρεται στα έγγραφα.

Μπλόκα

Στο πλαίσιο μυστικών ερευνών, τα στελέχη του Αλλοδαπών και αστυνομικοί από υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν, τις τελευταίες ημέρες, εντοπίσει ακόμα πέντε μετανάστες που έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα στόλο 200 αυτοκινήτων! Τα οχήματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα στην ενδοχώρα. Για τον εντοπισμό τους έχουν ήδη αναπτυχθεί μπλόκα κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και του επαρχιακού δικτύου των νομών Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, με τη συμμετοχή αστυνομικών από τα τοπικά τμήματα Συνοριακής Φύλαξης. Από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, αντίστοιχα, γίνεται έλεγχος των συμβολαίων αγοράς για να διαπιστωθεί εάν συμμετοχή στην αγορά και ταξινόμηση των αυτοκινήτων έχουν επίορκοι υπάλληλοι από υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών. 


Γιάννης Σουλιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ο τρελός δικτάτορας Ερντογάν τα έβαλε με τις ΗΠΑ και τον Τράμπ

 


Το καθεστώς συνεχίζει να τα βάζει με όλους και αυτό σίγουρα δεν θα της βγεί σε καλό, ούτε στην ίδια, ούτε στο δικτάτορα Ερντογάν.

Δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα πυραυλικά συστήματα S400 που αγόρασε από τη Ρωσία, όπως ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Μαλάτεια.  

Απείλησε μάλιστα λέγοντας “Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Μας είπατε να στείλουμε τους S-400 στη Ρωσία. Αλλά δεν είμαστε μια φυλή, είμαστε η Τουρκία”, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος δικτάτορας. 

Για να δείξει ο δικτάτορας ότι δεν φοβάται προέτρεψε τις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Άγκυρα, μια κίνηση που ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί επανειλημμένα να κάνει.




Το ΜέΡΑ 25 αποχώρησε από την βουλή βάλλοντας κατά Αλέξη Τσίπρα

 


Το ΜέΡΑ 25 «αρνούμενο να γίνει συνεργός στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την οπερέτα του κ. Τσίπρα.

Η ομιλία του Βαρουφάκη ήταν επικεντρωμένη στην κατάσταση της οικονομίας, την κυβερνητική πολιτική, αλλά και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έναντι του Πτωχευτικού Κώδικα , αλλά για την συνολική του πολιτική, ασκώντας διμέτωπη, όσο και οξύτατη κριτική.

Επιτιθέμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο Βαρουφάκης είπε ότι από τη μία ένας πρωθυπουργός, που προσπαθούσε να περάσει στα ψιλά το έκτρωμα του Πτωχευτικού που επιχειρούσε να ψηφίσει. Από την άλλη ένας αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «που προσπάθησε μ' ένα σμπάρο να πετύχει δυο τρυγόνια: Και να πει ότι ανεβάζει τόνους για το Πτωχευτικό και να αποπροσανατολίσει την συζήτηση , να δημιουργήσει συνθήκες άλλης μιας κοκορομαχίας με την οποία να καλυφθεί αμηχανία του κ. Τσίπρα μπροστά σ' ένα Πτωχευτικό Νόμο που δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να ολοκληρώνει το έκτρωμα που εκείνος έκτισε στις πλάτες των πιο αδύναμων πολιτών». Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που επιδόθηκε σε εντυπωσιακή υποκρισία χύνοντας ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων για τη προστασία της 1ης κατοικίας. Επίσης ήταν αυτή που δρομολόγησε την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά και ήταν επίσης η κυβέρνηση Τσίπρα που « έκτισε την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών που επεκτείνει σήμερα ο Πτωχευτικός της ΝΔ» είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25







Θυμήθηκε την απάτη που έστηνε "με ένα νόμο και ένα άρθρο" ο Τσίπρας και γελάει κόσμος μαζί του




Είναι νωπές οι μνήμες του ελληνικού λαού που έπεσε θύμα της απάτης που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους συνεργάτες του για να κυβερνήσει την χώρα.

Μιά ρητορική που χρησιμοποιούσε συχνά για να εξαπατήσει τον κόσμο ήταν η κατάργηση «των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο», και αντί να ντρέπεται το επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόμενος αυτή τη φορά ότι θα καταργήσει το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα είχε το θράσος να ξεστομίσει ότι δεσμεύεται στο ελληνικό λαό και όποιος τον άκουσε έβαλε τα γέλια.

«Δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό:

Ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου, θα είναι αυτός (σ.σ. πτωχευτικό).

Το πρώτο που θα κάνουμε τη δεύτερη φορά, θα είναι να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο.

Με Συστημική τράπεζα υπό Δημόσιο μανατζμεντ. Με αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Με παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και όχι στην ελιτ. Με προστασία της λαϊκής κατοικίας αλλά και με μια στεγαστική πολιτική που βάζει ως προτεραιότητα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη στέγη, ως ανθρώπινο δικαίωμα» είπε ο γνωστός πλέον παντού πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας.

Εκεί που γέλασε και πάλι όποιος τον άκουσε ήταν όταν προειδοποίησε αυτός που έκανε διακοπές στα κότερα ότι «η δεύτερη φορά θα έρθει, όσο και να σας στηρίζει η ελιτ που ευνοείτε με τη παντοδυναμία του χρήματος και των μέσων. Και η δεύτερη φορά να το ξέρετε, θα είναι αλλιώς. Όχι για εμάς, ούτε για εσάς. Για τον ελληνικό λαό»

Τελικά δεν πρόκειται να νιώσει ποτέ ντροπή ο Αλέξης Τσίπρας και γιαυτό είναι ένα βήμα πριν από το πολιτικό του τέλος.



Μητσοτάκης ισοπέδωσε Τσίπρα: «Κύριε Τσίπρα εσείς καταργήσατε την προστασία της α' κατοικίας»

 



Αφού τον κατηγόρησε για περιφρόνηση στις θεσμικές διαδικασίες του κοινοβουλίου, εξαιτίας της απουσίας του κ. Τσίπρα από την ομιλία του κ. Σταϊκούρα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τρέμει να πει στους πολίτες ότι υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ κοινωνίας και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» και γι αυτό δεν έκανε πρόταση μομφής συνολικά στην κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι τα δυο τρίτα της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμυνα στις καταγγελίες των βουλευτών της ΝΔ.