Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Οι μισοί Βενεζουελάνοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα!




Το 57% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων

Μόλις τον περασμένο μήνα, 20 Βενεζουελάνοι συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στο Κουρασάο, την περιοχή της νότιας Καραϊβικής, χρησιμοποιώντας μια μικρή βάρκα - ακριβώς όπως έκαναν οι Κουβανοί για να φθάσουν στη Φλόριντα.

Σύμφωνα μάλιστα με μια δημοσκόπηση της Datin Corp, το 57% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Βενεζουέλας θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να “αποδράσουν”, σχεδόν οι μισοί από τα 30 εκατ. που κατοικούν στη χώρα μαζί με τα παιδιά και τους νέους.

Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση το 2015 το ποσοστό ανερχόταν στο 49%.

Το παράδοξο στην καινούργια δημοσκόπηση, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ότι ένας στους τέσσερις θαυμαστές του Ούγκο Τσάβες δήλωσε επίσης ότι θα μετανάστευε αν μπορούσε.

Η χώρα πάσχει από τεράστιες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει στο 700% φέτος, ενώ τα επίπεδα εγκληματικότητας έχουν εκτιναχθεί.



Πηγή : protothema.gr


Δημόσιο: “Πάγωμα” μισθών και μειώσεις ως 20% για τους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων



Η μόνη κίνηση που έχει γίνει ως τώρα από το υπουργείο Άμυνας, το οποίο εξακολουθεί να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις, είναι η επιστολή του Π. Καμμένου προς τον Πρωθυπουργό στην οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για το θέμα των περικοπών που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα της τάξης των 300 εκατομμυρίων που πρέπει να εξοικονομηθούν ετησίως στον τομέα της Άμυνας.

Κάπως έτσι και με τον χρόνο να τρέχει οι ένστολοι βρίσκονται μια ανάσα απ' τις περικοπές των μισθών τους οι οποίες βάσει των υπολογισμών μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 300 ή και τα 400 ευρώ στα υψηλόβαθμα στελέχη.

Το πάγωμα των ωριμάνσεων, λένε συνδικαλιστές όλων των κλάδων που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια δεν μπορεί να καλυφθεί με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά.



Το υπουργείο Οικονομικών βιάζεται να κλείσει το ζήτημα καθώς ως 3/10 θα πρέπει να έχει κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ αν δεν βρεθούν τα ισοδύναμα και εάν δεν έχουν νομοθετηθεί οι παρεμβάσεις για άλλου είδους περικοπές από τα υπουργεία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με διετές πάγωμα της μισθολογικής τους ωρίμανσης για τα έτη 2017 και 2018.



Ήδη οι δικαστικοί έχουν διαμηνύσει ότι όχι απλά δεν δέχονται νέα μείωση των αποδοχών τους, οι οποίες έχουν περικοπεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια, αλλά και να ισχύσει η απόφαση για ανάκληση της μείωσης που υπέστησαν το 2013 και να τους αποδοθούν τα χρήματα αναδρομικά.



Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι γιατροί του ΕΣΥ που διαβλέπουν σχέδιο νέων μειώσεων καθώς όπως λένε από τους 7.000 ιατρούς του ΕΣΥ ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα προαχθούν και έτσι η μη εύρεση ισοδύναμων τους κάνει να υποπτεύονται εσκεμμένη καθυστέρηση ώστε να υπάρξουν νέες μειώσεις στο κλάδο. Οι γιατροί τονίζουν ότι με την κατάργηση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου η μείωση των αποδοχών τους θα φτάσει το 20%.



Πηγή : newsit.gr



Πληρώνουμε την ΕΡΤ για να απολαμβάνουν κάποιοι πορνό




Ένα ρεπορτάζ του Luben.tv ανακάλυψε στο ιστορικό του pc της ΕΡΤ ένα site που διαθέτει σξληρό πορνό.

Φαίνεται στην ΕΡΤ δεν έχουν γνώση στους υπολογιστές να σβήνουν μετά το ιστορικό αναζητήσεων και το ρεπορτάζ του έδωσε κανονικά.

Σε ένα από τα πλάνα λοιπόν του ρεπορτάζ, την ώρα που ο δημοσιογράφος πληκτρολογεί τη διεύθυνση για τη δήλωση του πόθεν έσχες, το google chrome προτείνει με βάση το ιστορικό αναζητήσεων το Pornhub σαν πρώτη επιλογή.

Πληρώνει ο Ελληνικός λαός για την σεξουαλική απόλαυση των υπαλλήλων της ΕΡΤ όπως δείχνει το ρεπορτάζ.




Μαρτυρία- σοκ της 14χρόνης: Με έδεσαν, με βίαζαν ο ένας μετά τον άλλον κι εγώ έκλαιγα...




Η ιστορία της μικρής Χριστίνας από τη Λάρισα που μπήκε σε ίδρυμα, βγήκε, ζήτησε βοήθεια από τον νονό της και κατέληξε να εκδίδεται για 5 και 10 ευρώ

Ζήτησε βοήθεια από τον νονό της και κατέληξε σε ένα βρώμικο διαμέρισμα όπου τη βίαζαν ομαδικά και την εξέδιδαν για 5 και 10 ευρώ. Για δύο εβδομάδες η 14χρονη Χριστίνα βίωνε στο άγουρο κορμί της την απανθρωπιά, τη διαστροφή και τον παραλογισμό, σε ένα αισχρό σκηνικό που είχαν στήσει οι «μεγάλοι» δήθεν για να τη βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια της.

Με λόγια που σοκάρουν και περιγραφές που προκαλούν αηδία, το κοριτσάκι, χωρίς καλά-καλά να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που έζησε, μίλησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και στην ανακρίτρια για όσα συνέβαιναν στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Λάρισας. 

«Ο Γιάννης μου έβγαλε όλα τα ρούχα, μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια με ένα σχοινί, μου έβαλε μια ταινία στο στόμα μου για να μη φωνάζω και με δύναμη με βίασε. Εγώ πονούσα και έκλαιγα. Αφού τελείωσε αυτός, ήρθε από πάνω μου ο Αχιλλέας και επίσης με βίασε. Αφού τελείωσε και αυτός, ήρθε από πάνω μου ο Αρης και με βίασε. Τελευταίος έκανε τα ίδια και ο Νίκος και αφού τελείωσε με ξέλυσαν και μου έβγαλαν την ταινία», λέει στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η 14χρονη ξεσπώντας πολλές φορές σε κλάματα και σκύβοντας το κεφάλι από ντροπή γι’ αυτά που της έκαναν άνδρες που, όπως της έλεγαν, ήθελαν το καλό της. 

Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτεται το άθλιο αλισβερίσι της διαστροφής που στηνόταν κάθε μέρα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απέναντι από τα δικαστήρια, όπου άνδρες κάθε ηλικίας και εθνικότητας παζάρευαν με τους δήθεν φίλους της για να ξεσπάσουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα στο κορμάκι ενός κοριτσιού που πήγαινε στο Γυμνάσιο. 


«Με έβαλαν σε ίδρυμα»



Οταν στις 9 το βράδυ της 31ης Αυγούστου η Ασφάλεια της Λάρισας ενημερώθηκε για το τι παιζόταν πίσω από την κλειστή πόρτα του διαμερίσματος της οδού Δροσίνη και περνούσαν χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες, η μικρή Χριστίνα εντοπίστηκε να περιφέρεται σαν χαμένη στους δρόμους της Λάρισας και οδηγήθηκε στα κεντρικά της Αστυνομίας. Εκεί, με παιδική αφέλεια και σκυμμένο το κεφάλι, άρχισε να περιγράφει όλα όσα εφιαλτικά βίωνε από τον νονό της και την παρέα του. «Είμαι 14 χρόνων και τώρα που θα ανοίξουν τα σχολεία θα πάω στην Α’ Γυμνασίου. Οταν ήμουν 11 με έβαλαν σε ίδρυμα στα Γιαννιτσά γιατί με είχε πιάσει η Αστυνομία να πουλάω εικόνες τις οποίες έκλεβα από διάφορες εκκλησίες», λέει ξεκινώντας την κατάθεσή της στους αστυνομικούς, και στη συνέχεια αναφέρεται στο πώς τελικά έφυγε από το ίδρυμα και με τη βοήθεια ενός συγγενικού της προσώπου κατέληξε στη Λάρισα: «Με έφερε στη Λάρισα και με άφησε κάτω από την εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου για να μη με πιάσουν οι αστυνόμοι και μου έδωσε 10 ευρώ για να φάω. Στη μάνα μου δεν ήθελα να πάω για να μη με γυρίσουν πάλι στο ίδρυμα. Δύο ημέρες κοιμήθηκα στα παγκάκια και μετά στον δρόμο τυχαία με βρήκε ο νονός μου, Κώστας Καψάλης, που μένει εδώ στη Λάρισα και μου είπε να πάω να μείνω μαζί του στο σπίτι του». 

Η μικρή πίστεψε ότι βρήκε ένα σπίτι να μείνει για λίγες ημέρες. Αλλωστε ο συγκεκριμένος άνδρας που την πλησίασε και της ζήτησε να τον ακολουθήσει δεν ήταν κάποιος ξένος αλλά ο πνευματικός της πατέρας. Στην ανακρίτρια της Λάρισας η 14χρονη περιγράφει τον πρώτο ομαδικό βιασμό που βίωσε όταν ένας φίλος του νονού της, ο Γιάννης Γιολδάσης, την έπεισε να ανέβει στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στην ίδια πολυκατοικία για να της κάνει, όπως της είπε, «μια έκπληξη». «Ανέβηκα στο διαμέρισμα, ήταν όλοι άνδρες. Μιλήσαμε όλοι και ο Γιάννης Γιολδάσης έπαιρνε λεφτά από αυτούς. Δεν είδα πόσα. 

Ο Αχιλλέας μάλλον έδωσε 20 ευρώ, ο Αρης έδωσε 5 και ο Νίκος 10. Τα έβγαλαν και του τα έδωσαν έξω για να μην τα δω εγώ που ήμουν στην κουζίνα. Μετά ήρθε ο Αχιλλέας στην κουζίνα και μου είπε να πάω στο δωμάτιο, του είπα “δεν θέλω”. Μετά ήρθε ο Γιάννης και μου είπε: “Αυτοί το κορμί σου θέλουν”. Τον ρώτησα “πόσα πήρες Γιάννη;” και μου είπε “δεν θα σου πω”. Με έβαλαν σε ένα ράντζο, ήμουν καθιστή, μου έδεσαν τα χέρια και τα πόδια. Φώναζα λίγο και μου κόλλησαν ταινία στο στόμα. Με ξάπλωσαν, έκλεινα τα μάτια μου για να μη βλέπω. Ηρθαν να πάρουν το κορμί μου. Πρώτος ήρθε ο Αχιλλέας. Φορούσε προφυλακτικό. Ανοιξα λίγο τα πόδια μου και μπήκε από μπροστά. Μετά ήρθε ο Αρης και ο Νίκος. Πρώτος πήρε το κορμί μου ο Γιάννης, έκλαιγα λίγο και στο τέλος μου έβγαλαν την ταινία. Τους φώναζα και μου έλεγαν να το βουλώσω. Ακουσε ο νονός μου τις φωνές και ανέβηκε πάνω. Ρώτησε “τι έγινε;”, ο Γιάννης του είπε πόσα χρήματα πήρε και ο νονός μου τα πήρε και τα πέταξε στα μούτρα του». 


Ετσι περιέγραψε την πρώτη της φρικτή εμπειρία η μικρή. Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς το κοριτσάκι προσθέτει: «Το ίδιο βράδυ ο Γιάννης με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι κάτι είχε να μου δώσει και ότι έπρεπε να ανέβω πάνω στο σπίτι του. Ξαναπήγα και άκουσα ότι τηλεφώνησε σε κάποιον Τσιγγάνο από τα Ταμπάκικα με το όνομα Σταύρος και μου είπε ότι θα έρθει να πάρει το κορμί μου και εγώ κατάλαβα ότι θα του έδινε και λεφτά. Μετά από λίγο ήρθε αυτός ο Τσιγγάνος, ο Γιάννης μας άφησε μόνους και αυτός ο Τσιγγάνος για να πάω μαζί του άρχισε να μου ρίχνει σφαλιάρες, και με βίασε και αυτός. 

Εκτός από αυτούς τους άνδρες που σας είπα ο Γιάννης με ανάγκασε να κοιμηθώ και με άλλους λέγοντάς μου ότι θα με σκοτώσει αν δεν κάνω αυτό που ήθελε. Αφού επικοινωνούσε τηλεφωνικά με διάφορους παππούδες, έκλειναν ραντεβού στη μεγάλη πλατεία έξω από τα δικαστήρια, πήγαινα μαζί με τον Γιάννη εκεί, μου έδειχνε τον κάθε παππού και εγώ τον πλησίαζα, του έλεγα ποια είμαι, πήγαινα στα σπίτια τους και κάναμε έρωτα. Ομως δεν μπορώ να πω με πόσους άνδρες συγκεκριμένα αναγκάστηκα να κοιμηθώ και δεν ξέρω να σας πω πού είναι τα σπίτια τους. Πάντως τελευταία φορά στην κεντρική πλατεία πήγα στις 31 Αυγούστου το πρωί και μου έδειξε ο Γιάννης έναν παππού με τον οποίο πήγαμε στο σπίτι του και κάναμε έρωτα». 

Στην ανακρίτρια της Λάρισας η μικρή δέχθηκε να απαντήσει και να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα ελάμβαναν χώρα στην κεντρική πλατεία. Στην ερώτηση της ανακρίτριας αν για τα ραντεβού της πλατείας γνώριζε και ο νονός της Κώστας Καψάλης, η μικρή απάντησε καταφατικά. Μάλιστα αναφέρεται και στην περίπτωση ενός «παππού γύρω στα 50-60 με μια τρύπα στον λαιμό. Ο Γιάννης μετά μίλησε πάλι στο τηλέφωνο για να βρει πελάτες. Βρήκε τρεις και το κάναμε εκείνη την ημέρα. 

Ο ένας ήταν άσχημος, με πολλά σπυριά, ψηλός. Είχε μουστάκι. Ηταν Πακιστανός, πήρε λεφτά και από αυτόν. Τον λυπήθηκα γιατί ήταν ξένος. Τους συμπαθώ τους Πακιστανούς γιατί δεν μιλούν καλά ελληνικά, μιλούν τη δική τους γλώσσα. Δεν με ανάγκασε αυτός, ήθελα. Ενιωσα αγάπη από αυτόν, δεν ήταν απότομος. Δεν ξέρω πόσα λεφτά του έδωσε. Ο δεύτερος ήταν κοντός, περίπου 18 χρόνων, ξανθός, με καρφάκια, Ελληνας. Ηταν όμορφος και φορούσε ένα σκουλαρίκι καρδιά στο αριστερό αυτί. Εκείνη την ημέρα δεν ήταν μόνο τρεις πελάτες, ήταν και άλλοι. Πάλι στην πλατεία πήγαμε. Ο άλλος ήταν ψηλός, αδύνατος, με μαλλιά-καρφάκια, πράσινα μάτια, ωραίο πρόσωπο».

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι, όπως αποκάλυψε η μικρή στην ανακρίτρια, ότι παράλληλα την εξέδιδε και ο νονός της, που την ήθελε μάλιστα και για ερωμένη. «Ηθελε να με πάει στον δικηγόρο τον Παναγιώτη για να μην ξαναγυρίσω στο ίδρυμα και για να πάρει την επιμέλεια και για να μου κάνει έρωτα ο Παναγιώτης. Του άρεσα του Παναγιώτη και ήθελε να μου κάνει έρωτα. Γι’ αυτό με πήγε ο νονός μου, ήμουν μπροστά. Ο Παναγιώτης είχε μια γκαρσονιέρα και ήθελε να με πάει εκεί, αλλά είχε κόσμο. Τελικά πήγα με τον Παναγιώτη, έκανα έρωτα μαζί του. Θέλω να τιμωρηθεί και αυτός. Ο νονός μου πήρε λεφτά από αυτόν, 20 ευρώ, ήμουν μπροστά», ήταν τα τελευταία λόγια της 14χρονης στην ανακρίτρια.


Πηγή : protothema.gr


«Όχι» από τους δανειστές για ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων και οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων



Απορρίπτουν το σχέδιο για δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις - Απαίτησαν να μπαίνει λουκέτο σε όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία - Ζητούν εξοντωτικά χαράτσια έως και 120% για τα αδήλωτα εισοδήματα - Στον «αέρα» ο σχεδιασμός για την άμεση κατάθεση σχετικών νομοσχεδίων.

Φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός ακατάσχετου «ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού», μέσω του οποίου κάθε επιχείρηση με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα μπορεί να εκπληρώνει απρόσκοπτα τις τρέχουσες υποχρεώσεις έβαλαν οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά τις χθεσινές επαφές τους με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. 

Συνόδευσαν δε τη στάση τους αυτή επισημαίνοντας στην ελληνική πλευρά ότι όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους είναι μη βιώσιμες και είναι προτιμότερο να κλείσουν αντί να διευκολύνονται! Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν και τις προτεινόμενες από το υπουργείο Οικονομικών ρυθμίσεις για την παροχή κινήτρων προς τους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων τους, απαιτώντας να επιβάλλονται πολύ υψηλά ποσοστά προσαυξήσεων που μαζί με τους αναλογούντες φόρους θα φθάνουν ακόμη και στο 120% των αποκρυβέντων εισοδημάτων! 

Κατά τις χθεσινές συναντήσεις τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τόσο οι επικεφαλής των επιθεωρητών των τεσσάρων θεσμών όσο και τα τεχνικά τους κλιμάκια, εξετάζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το «πλαστικό χρήμα» και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διατύπωσαν έντονες αντιρρήσεις και ενστάσεις στη ρύθμιση με την οποία προβλέπεται ότι οι εισπράξεις που θα πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις μέσω POS και ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) δεν θα επιτρέπεται να κατάσχονται στο σύνολό τους, έναντι παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά θα πιστώνονται σε ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, μερικώς ή ολικώς ακατάσχετους, προκειμένου να διατίθενται απρόσκοπτα και κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή τρεχουσών υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους εργαζομένους τους και τους προμηθευτές τους.

 Οι εκπρόσωποι των θεσμών τήρησαν μια ακραία στάση στο θέμα αυτό, απορρίπτοντας πλήρως την ελληνική πρόταση ακόμη και για μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό. Απάντησαν δε στην ελληνική πλευρά με το επιχείρημα ότι όσες επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο, είτε μέσω της «πάγιας ρύθμισης» των 12 μηνιαίων δόσεων είτε μέσω των παλαιότερων ρυθμίσεων «των 100 δόσεων», και είναι άμεσα εκτεθειμένες σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς δεν θεωρούνται πλέον βιώσιμες και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να τους δίνεται καμία δυνατότητα να συνεχίζουν να λειτουργούν! 

Σε παρατήρηση της ελληνικής πλευράς ότι το 60% των επιχειρήσεων στη χώρα μας βρίσκονται σε δυσχερή θέση και αδυνατούν πλέον να πληρώνουν εγκαίρως τις μηνιαίες δόσεις των οφειλών τους προς το Δημόσιο οι εκπρόσωποι των θεσμών απάντησαν κυνικά ότι αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Προσαυξήσεις έως 120% για αδήλωτα εισοδήματα Όσον αφορά το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, οι εκπρόσωποι των θεσμών απέρριψαν την ελληνική πρόταση για την επιβολή κύριων φόρων εισοδήματος, προσαυξήσεων και προστίμων που θα φθάνουν το πολύ μέχρι και το 80% των εισοδημάτων που δηλώνονται. 

Αντέτειναν δε ότι σε όσους φορολογούμενους αποκαλύπτουν εκ των υστέρων εισοδήματα που απέκρυψαν κατά το παρελθόν πρέπει να επιβάλλονται ακόμη πιο υψηλά πρόστιμα και προσαυξήσεις που μαζί με τους αναλογούντες φόρους θα πρέπει να φθάνουν ακόμη και το 120% των αποκρυβέντων εισοδημάτων. Ουσιαστικά, η αντιπρόταση των θεσμών εκλήφθηκε από την ελληνική πλευρά ως πλήρης απόρριψη του σχεδίου για την παροχή κινήτρων προς τους Έλληνες φορολογούμενους να δηλώσουν στις φορολογικές αρχές της χώρας μας αδήλωτα εισοδήματα που φυγάδευσαν σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Κι αυτό διότι με τόσο υψηλά ποσοστά προσαυξήσεων που πρότειναν οι δανειστές καθίσταται πλέον ασύμφορη για τους φορολογούμενους η... οικειοθελής αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων τους, οπότε οι ρυθμίσεις καθίστανται άνευ ουσίας και σημασίας. 

Η άρνηση των εκπροσώπων των θεσμών να δώσουν το «πράσινο φως» στην κατάθεση των διατάξεων για τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό και την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων προκάλεσε έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς την έφερε αντιμέτωπη με ανατροπή του σχεδιασμού της για άμεση προώθηση των σχετικών νομοσχεδίων στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες μέρες από το βήμα της ΔΕΘ είχε εξαγγείλει την άμεση προώθηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας. Η στάση των δανειστών αλλάζει τα δεδομένα, καθώς είναι πολύ πιθανό να υποχρεώσει την κυβέρνηση να αναβάλει για πολλοστή φορά την κατάθεση των σημαντικών αυτών νομοσχεδίων στη Βουλή, με κίνδυνο να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. 

Στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο μιας νέας μονομερούς ενέργειας. Ορισμένες πλευρές προτείνουν δηλαδή τα νομοσχέδια να κατατεθούν χωρίς την έγκριση των εκπροσώπων των δανειστών και να επέλθουν εκ των υστέρων, κατά την τελική συζήτησή τους στην Ολομέλεια της Βουλής, οι όποιες τροποποιήσεις συμφωνηθούν τελικά με την πρόοδο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου ΙΙΙ. 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών επέστρεψαν στο υπουργείο Οικονομικών το κείμενο του νομοσχεδίου με τα κίνητρα για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος» και της ηλεκτρονικής τραπεζικής, προσθέτοντας στο άρθρο που προβλέπει την καθιέρωση του ακατάσχετου «ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού» την εξής γραπτή παρατήρηση: «Οι επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να ρυθμίζουν και να εξοφλούν εγκαίρως σε μηνιαίες δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους είναι μη βιώσιμες και πρέπει να κλείσουν»!




Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Πηγή : dikaiologitika.gr




Κίνημα «Δεν κληρονομώ» στην Ελλάδα της κρίσης, χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα



Φορολογικά βάρη και χρέη προς τις τράπεζες καθιστούν ασύμφορες τις μεταβιβάσεις ενώ οι συμβολαιογράφοι μιλούν για χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα κυρίως στην επαρχία.

Σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος».

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας φορολογικά βάρη και χρέη προς τις τράπεζες καθιστούν ασύμφορες τις μεταβιβάσεις ενώ οι συμβολαιογράφοι μιλούν για χιλιάδες «ορφανά» ακίνητα κυρίως στην επαρχία.

Με απλά ελληνικά χιλιάδες συμπατριώτες μας λόγω χρεών και φόρων αποποιούνται τις κληρονομιές τους αφού μια έρευνα στα αρμόδια δικαστήρια δείχνει ότι έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός όσων αποδίδουν την προσωρινή τους περιουσία στο δημόσιο.

Επί της ουσίας μιλάμε για ένα κίνημα «δεν κληρονομώ» αφού σύμφωνα με την εφημερίδα μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το μεγαλύτερο της χώρας, διαπιστώθηκε ότι κάθε ώρα οι αιτήσεις για αποποιήσεις κληρονομιάς κυμαίνονταν σε διψήφια νούμερα, πάνω από δέκα.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα κατατίθενται πάνω από 250 αιτήσεις, δηλαδή πάνω από 10 ίσως και 12 χιλιάδες τον χρόνο ενώ πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις 6000. 

Η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δύο στις τρεις κληρονομιές είναι με παθητικό είτε στις τράπεζες είτε στις εφορίες γεγονός που οδηγεί τους κληρονόμους στην αποποίησή της.

Το πρόβλημα δεν είναι απλό αφού οδηγεί στην εγκατάλειψη ακινήτων και στην ερήμωση της επαρχίας με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις ενώ στα υπάρχοντα βάρη έρχεται να προστεθεί και διάταξη που επεκτείνει τη βεβαίωση μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς.    

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κίνδυνος είναι να έχουμε μια χώρα με δεκάδες χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ακίνητα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό κοινωνικά και οικονομικά.   



Πηγή : thetoc.gr     


Κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη – 500.000 οφειλέτες στο στόχαστρο – Ποιοι θα δουν τους λογαριασμούς τους στην τράπεζα να αδειάζουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το μόνο που χωρίζει τους οφειλέτες από την κατάσχεση είναι η σχετική απόφαση του υπουργείου για τη μεταφορά των χρεών από τα Ταμεία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα και από 1/1/2017 περίπου 500.000 οφειλέτες με χρέη ως 5.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν πλέον μόνο μεγάλες εταιρείες και ... μεγαλοκαρχαρίες, αλλά και οι μικροοφειλέτες. Η υπουργική απόφαση θα δίνει στο ΚΕΑΟ πλήρη δικαιοδοσία είσπραξης των οφειλών.

Οι πρώτοι που κινδυνεύουν και μάλιστα με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το ΚΕΑΟ είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αυτών, μέσω και της μοναδικής ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία αυτή τη στιγμή με τις 12 δόσεις.

Ουσιαστικά οι οφειλέτες θα λάβουν πρώτα μια επιστολή που θα τους καλεί σε ρύθμιση προειδοποιώντας τους για την επικείμενη κατάσχεση και σε περίπτωση μη ρύθμισης θα ακολουθεί η αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό.

Και πάλι ωστόσο η μη τήρηση της ρύθμισης σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό και αμέσως μετά κατάσχεση.

Η μόνη επιλογή του ασφαλισμένου με οποιαδήποτε οφειλή στο Ταμείο είναι ο λεγόμενος ακατάσχετος λογαριασμός όπου τουλάχιστον το ΚΕΑΟ δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα κάτω από ένα ποσό.

Εκείνοι που βρίσκονται στο κόκκινο είναι αυτή τη στιγμή 250.000 αγρότες με οφειλές ως 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ, άλλοι 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές ως 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, αλλά και περίπου 150.000 άτομα με οφειλές 1.000 ως 2.000 ευρώ.



Πηγή : newsit.gr


ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ: Κάποιοι ξέχασαν ότι έχει παρέλθει η εποχή της ΥΕΝΕΔ



Η δημόσια τηλεόραση μεταδίδει ολόκληρη την ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και κόβει τη Φώφη Γεννηματά λέει το κόμμα

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την ΕΡΤ, με αφορμή τη διακοπή της μετάδοσης της ομιλίας της κ.Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ, από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει νωρίτερα το γεγονός και η ΕΡΤ απάντησε με ανακοίνωσή της ότι θεωρεί την κατηγορία άδικη. Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε πριν από λίγο με νέα ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι η δημόσια τηλεόραση μεταδίδει ολόκληρη την ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και κόβει τη Φώφη Γεννηματά, ενώ σημειώνει πως φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν ότι έχει παρέλθει η εποχή της ΥΕΝΕΔ. 

Εδικότερα, στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: 

«Η Δημόσια Τηλεόραση της δήθεν αριστερής διακυβέρνησης μεταδίδει ολόκληρη την ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και κόβει τη Φώφη Γεννηματά. Είναι και αυτό μια νέα αντίληψη,  νέα ήθη. 

Η διοίκηση της ΕΡΤ μα και η ίδια η κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν: Πότε κόπηκε στον αέρα ομιλία πολιτικού αρχηγού στη ΔΕΘ; Πόσο χρόνο δικαιούται η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Eπικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Μόνο 22 λεπτά που η ίδια αναγνωρίζει;

Θυμίζουμε, για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις ότι το Σάββατο διέλυσαν το πρόγραμμα τους επί 3 ώρες (!) περιμένοντας τον κ. Τσίπρα και μεταδίδοντας ολόκληρη τη μακρά ομιλία του. Προφανώς κατόπιν εντολής  των γνωστών για τα «δημοκρατικές» συμπεριφορές, επιτελών του Μαξίμου. Φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν ότι έχει παρέλθει η  εποχή της ΥΕΝΕΔ. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη «φιλοξενία» της».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΕΡΤ που κατέληγε ότι η κατηγορία είναι άδικη, και ανέφερε: 

«- Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

- Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: Με νέο σημείωμα, η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και έπρεπε να διακόψει για τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης, όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Η ΕΡΤ θεωρεί άδικη την κατηγορία του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και είναι πάντα ανοιχτή για να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό».



Πηγή : protothema.gr


Ισόβια κάθειρξη στον γιατρό-μαϊμού της Σκύρου με την Ferrari



Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβαοίας στον γιατρό-μαϊμού της Σκύρου Γιάννη Καστάνη.

Ο Γ. Καστάνης ήταν κατηγορούμενος για απάτη. Να σημειωθεί ότι επί 13 ολόκληρα χρόνια ο «γιατρός» με τη Ferrari διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, έχοντας πλαστό πτυχίο. Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από τρία χρόνια έπειτα από καταγγελία πολίτη και τον Μάιο του 2014, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ανακλήθηκε ο διορισμός του. Από τότε είχε διαφύγει στην Αμερική όπου συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο Τέλος ο Καστάνης έχει ήδη έχει καταδικαστεί και σε 22 μήνες ερήμην για πλαστογραφία.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Καστάνης είχε προσληφθεί το 2000 και τα ποσά είχε εισπράξει από τους μισθούς, εφημερίες κ.λ.π. όλα αυτά τα χρόνια αγγίζουν τον ποσό των 667.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γ. Καστάνης είχε εργαστεί σαν σερβιτόρος σε φαστφουντάδικα και ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική. Μετά από λίγα χρόνια πήγε στην Ιταλία, όπου παρακολούθησε  μαθήματα πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια κατέθεσε πλαστά έγγραφα και κατάφερε να αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα. Με πλαστά έγγραφα πήρε και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Νομού Αργολίδας και ξεκίνησε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Λίγα χρόνια μετά πήρε τον τίτλο του ειδικευόμενου γενικού ιατρού και διορίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σκύρου.

Με πληροφορίες από Eviatop.blogspot.gr



Πηγή:  iefimerida.gr 


Έφτασε το νέο iOS 10 για συσκευές της Apple





Ήρθε η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές της Apple.

Ήρθε η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές της Apple.

Η εταιρεία, όπως είχε υποσχεθεί, διαθέτει λίγες ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, τη νεότερη έκδοση του iOS.

Για την αναβάθμιση θα πρέπει να κατεβάσετε ένα αρχείο όγκου περίπου 1GB, οπότε συστήνεται να προχωρήσετε τη διαδικασία μόνο εάν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi.

Οι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών, όπως τα iPhone 5 και iPhone 5c πάντως, καλό θα ήταν να περιμένουν μερικές ημέρες ακόμα, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο το νέο iOS τρέχει ομαλά σε αυτές τις συσκευές.

Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος φέρνει πλήθος νέων δυνατοτήτων και είναι συμβατή με τις συσκευές:

iPhone 5c
iPhone 5
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus

iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPad Pro 12.9
Pad Pro 9.7
Pad Air 2
iPad Air
iPad 4th generation
iPad 3rd generation
iPad 2
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2
iPad mini
iPod touch 6th generation

Δυνατότητες iOS 10





Τέλος στην αποχή των δικηγόρων από τις 16 Σεπτεμβρίου



Μετά απο εννέα μήνες οι δικηγόροι επανέρχονται πλήρως στην άσκηση του επαγγέλματός τους απο τις 16 Σεπτμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Σχετική απόφαση έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Οι δικηγόροι πάντως απο τον περασμένο Ιούνιο είχαν αναστείλει τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους για σειρά δικαστικών διαδικασιών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Απόφαση για αναστολή της πανελλαδικής αποχής από 16 Σεπτεμβρίου 2016:

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα εκκρεμή προβλήματα του Σώματος και ενόψει της ανταπόκρισης που αναμένει από την κυβέρνηση σε σειρά εκκρεμών ζητημάτων του ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε ομόφωνα: Να αναστείλει από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 την στοχευμένη αποχή.

Το Δικηγορικό Σώμα παραμένει ωστόσο σε διαρκή ετοιμότητα για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ασφαλιστικό.

Η Ολομέλεια αναμένει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Αρειο Πάγο.

Ομοφώνως επίσης, η  Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η Ολομέλεια αποφάσισε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν από την  εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ και να υποβάλει σχετικές βελτιωτικές προτάσεις».




Πηγή : kathimerini.gr


Αλέξανδρος Βέλιος: Δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή εκταφής της σορού του



Αν από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως κάποιο τρίτο πρόσωπο έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση για να επισπεύσει τον θάνατό του

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, έδωσε τέλος στη ζωή του, στις 5 Σεπτεμβρίου, με «μη υποβοηθούμενη ευθανασία», όπως έκανε ο ίδιος γνωστός σε χειρόγραφο σημείωμα  του. Ήρεμος, όπως ήθελε, και όρθιος, όπως διεκδικούσε, πέθανε σε ηλικία 63 ετών. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, έπασχε από καρκίνο και αφού έδωσε επί μήνες τη μάχη με ιατρικά μέσα, επέλεξε από ένα σημείο και μετά, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος -καθώς θεώρησε μη αναστρέψιμη την πορεία προς το μοιραίο- να σταματήσει τις θεραπείες και να αναζητήσει την ευθανασία. 

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση του ενδεχομένου να βοήθησε κάποιος τον δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να θέσει τέρμα στη ζωή του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» λοιπόν, αν από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως κάποιο τρίτο πρόσωπο έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση για να επισπεύσει τον θάνατό του, δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή εκταφής της σορού του δημοσιογράφου, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ιστολογικές εξετάσεις.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πρόκειται αρχικά να καλέσουν για κατάθεση άτομα που φέρεται να παρείχαν «υποστήριξη» στον Βέλιο, σχετικά με τη χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, αλλά και συγγενείς και φίλους από το περιβάλλον του. Μάλιστα η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, εξ' αιτίας της παράλειψης αστυνομικών να σχηματίσουν δικογραφία.




Πηγή : protothema.gr


Φτάσαμε τα 8 μετάλλια στο Ρίο




Πολλά μπράβο στην ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα. Ηδη έχει φτάσει τα 8 μετάλλια στο Ρίο. 

Τα έχουν κατακτήσει: 

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, χρυσό στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32, ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης ήταν «χάλκινος» στην ίδια κατηγορία. Ο Δημήτρης Σενικίδης στη σφαιροβολία F20 πήρε το ασημένιο μετάλλιο. 

Το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα ήρθε από το Μανώλη Στεφανουδάκη, ο οποίος διακρίθηκε στον ακοντισμό της κατηγορίας F53/54. 

Επίσης, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών στον τελικό των 54 κιλών. Στην ελληνική συλλογή προστέθηκαν χθες ακόμη τρία μετάλλια.

 Ένα ασημένιο στην σπάθη από τον Πάνο Τριανταφύλλου και δύο χάλκινα στη σφαίρα, από τη Δήμητρα Κοροκίδα, και στο μπότσια από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα.


Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα





Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη για το χρέος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την περασμένη Κυριακή ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους, υποστήριζε ότι “είμαστε πιο κοντά από ποτέ” και πρόσθετε ότι “δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα, που έχει κάνει τόσο σκληρή προσαρμογή”.

Σήμερα, ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι “ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018”. Και πρόσθεσε: “Παράλληλα οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους”.

Ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα. 

Για τη Νέα Δημοκρατία η βιωσιμότητα του χρέους, μετά τα εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι ένας εθνικός στόχος.

Εθνικός στόχος που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει, καθώς δεν διαθέτει την αξιοπιστία που απαιτεί μια τέτοια διαπραγμάτευση».