Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αλέξανδρος Βέλιος: Δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή εκταφής της σορού του



Αν από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως κάποιο τρίτο πρόσωπο έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση για να επισπεύσει τον θάνατό του

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, έδωσε τέλος στη ζωή του, στις 5 Σεπτεμβρίου, με «μη υποβοηθούμενη ευθανασία», όπως έκανε ο ίδιος γνωστός σε χειρόγραφο σημείωμα  του. Ήρεμος, όπως ήθελε, και όρθιος, όπως διεκδικούσε, πέθανε σε ηλικία 63 ετών. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, έπασχε από καρκίνο και αφού έδωσε επί μήνες τη μάχη με ιατρικά μέσα, επέλεξε από ένα σημείο και μετά, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος -καθώς θεώρησε μη αναστρέψιμη την πορεία προς το μοιραίο- να σταματήσει τις θεραπείες και να αναζητήσει την ευθανασία. 

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση του ενδεχομένου να βοήθησε κάποιος τον δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να θέσει τέρμα στη ζωή του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» λοιπόν, αν από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως κάποιο τρίτο πρόσωπο έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση για να επισπεύσει τον θάνατό του, δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή εκταφής της σορού του δημοσιογράφου, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ιστολογικές εξετάσεις.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πρόκειται αρχικά να καλέσουν για κατάθεση άτομα που φέρεται να παρείχαν «υποστήριξη» στον Βέλιο, σχετικά με τη χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, αλλά και συγγενείς και φίλους από το περιβάλλον του. Μάλιστα η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, εξ' αιτίας της παράλειψης αστυνομικών να σχηματίσουν δικογραφία.




Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου