Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την είσοδο στα CNN, New York Times, Los Angeles Times και Politico




Λίγη μόνο ώρα μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία τόνισε πως τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ο εχθρός του λαού και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ανώνυμες πηγές», ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Sean Spicer δεν επέτρεψε την είσοδο σε εκπροσώπους των CNN New York Times, Los Angeles Times και Politico σε briefing στον Λευκό Οίκο.

Λίγη μόνο ώρα μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία τόνισε πως τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ο εχθρός του λαού και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ανώνυμες πηγές», ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Sean Spicer δεν επέτρεψε την είσοδο σε εκπροσώπους των CNN New York Times, Los Angeles Times και Politico σε briefing στον Λευκό Οίκο. 

Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν είναι όσο επίσημη όσο οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις τύπου αλλά σε κάθε περίπτωση είθισται να προσκαλούνται όλα τα μέσα. 

Σε μία λιτή ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, τόνισε «όλοι θα έχουν πρόσβαση στα συγκεκριμένα οπτικοακουστικά αρχεία οπότε δεν υπάρχει θέμα ενημέρωσης και θα υπάρξει αργότερα και επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο». 


Σημειώνεται πως παρά τον αποκλεισμό των 4 μέσων στην αίθουσα βρίσκονταν κανονικά τα NBC, ABC, CBS και Fox News ενώ υπογραμμίζεται πως τα Associated Press και Time αποφάσισαν να απέχουν παρά το ότι είχαν προσκληθεί διαμαρτυρόμενα για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη ενημέρωση. 

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως τη συγκεκριμένη διοργάνωση κατέκρινε και η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents Association) με επίσημη τοποθέτηση στην οποία αναφέρει: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση με τα ΜΜΕ. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που βρέθηκαν τελικώς στην αίθουσα να μοιραστούν το υλικό με τους συναδέλφους. Το ζήτημα θα συζητηθεί άμεσα με τους αρμοδίους της διοργάνωσης και του Λευκού Οίκου». 

Και ο Dean Baquet, δημοσιογράφος επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ των New York Times έγραψε «Ποτέ δεν έχει συμβεί τίποτε παρόμοιο στο παρελθόν στον Λευκό Οίκο. Έχουμε ως μέσο μακρά ιστορία στην ενημέρωση και βρισκόμαστε εκεί με κάθε κυβέρνηση ανεξάρτητα από την τοποθέτησή μας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συγκεκριμένη διάκριση τόσο των New York Times όσο και των υπολοίπων μέσων. Είναι σαφές πως η ελεύθερη είσοδος των ΜΜΕ είναι θεμέλιο για μία διαφανή διακυβέρνηση». 






Πηγή: skai.gr


Πώς οδηγείς στην καταστροφή έναν κολοσσό που έχει υπάρξει μονοπώλιο



Μία ιστορία πτώσης και λαθών που θα διδάσκεται στα οικονομικά πανεπιστήμια.

Ως ένα παράδειγμα λανθασμένων επιλογών και άθλιου μάνατζμεντ, που μέσα στα επόμενα χρόνια θα διδάσκεται στα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου, θα περάσει η ιστορία μιας επιχείρησης που από την κορυφή του βάθρου βρέθηκε στα... απομεινάρια και έδωσε μάχη για να πουληθεί 25 φορές χαμηλότερα από όσα άξιζε κάποτε.

Μία εταιρεία που αποτέλεσε μονοπώλιο σε έναν χώρο όπου η ανάπτυξη έτρεξε και τρέχει με τρελά κέρδη και ιλιγγιώδεις ρυθμούς κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη καταστροφή με σπατάλες, γκλαμουριές, πολυτέλειες και επενδύοντας απλά σε όσα είχε χτίσει στο παρελθόν, αδυνατώντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν τελικά δεν έμπαινε το πωλητήριο στην «πεθαμένη» επιχειρηματικά Yahoo!, σε λίγα χρόνια ενδεχομένως να μιλάγαμε απλά για το λουκέτο του πάλαι ποτέ κολοσσού που έχασε το τρένο...

Η άνοδος και η πτώση της Yahoo! είναι μια ιστορία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Μια ιστορία για έναν κολοσσό που έφτασε να αποτελεί σκιά του παλιού του εαυτού... Κάποτε άξιζε περί τα 125 δισ. δολάρια, ενώ σήμερα με το... ζόρι πουλήθηκε κάτω από 5 δισ. δολάρια.

Η ιδέα και η άνοδος

Τη δεκαετία του ’90, όταν το ίντερνετ ήταν ακόμη στα πρώτα του βήματα δύο απόφοιτοι της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο Τζέρι Γιανγκ και ο Ντέιβιντ Φίλο, έφτιαξαν κάτι σαν τηλεφωνικό κατάλογο για το Διαδίκτυο, γεμάτο με links, το οποίο και ονόμασαν «Jerry and David’s Guide to the World Wide Web».



Η ιδέα πρωτοποριακή και μέσα σε έναν χρόνο η Sequoia Capital είχε επενδύσει στη startup με το νέο όνομα Yahoo!, η οποία απέκτησε τον CEO Τιμ Κουγκλ, έχοντας προϋπηρεσία ανώτατου στελέχους στη Motorola. Οι Γιανγκ και Φίλο παρέμειναν ως σύμβουλοι, με τον δεύτερο μάλιστα να γράφει και την πρώτη βερσιόν της μηχανής αναζήτησης της Yahoo!.

H Υahoo! γρήγορα έγινε η Μέκκα της Silicon Valley.

Έκτοτε, η Yahoo! έχει μεταμορφωθεί πολλές φορές και πριν από την εμφάνιση της παντοδύναμης Google γιγαντώθηκε. Tην εποχή εκείνη, η Yahoo αποτελούσε στην ουσία ένα μονοπώλιο.

Kατά τη δεκαετία του 1990, η Yahoo! ήταν σε μεγάλο βαθμό ό,τι είναι η Google σήμερα.

Τα τέσσερα μεγάλα λάθη

Η Yahoo είχε μια μεγάλη ευκαιρία και την έχασε. Τις πρώτες μέρες της Google, η Yahoo! που τότε ήταν από τα πιο hot ονόματα του Internet-είχε επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για την αγορά της εταιρείας, ποτέ ωστόσο δεν προχώρησε μία τέτοια κίνηση. Σήμερα η Google αξίζει 500 δισ. δολάρια ενώ η Yahoo λιγότερα από 5 δισ. δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα το 1997 η Yahoo! είχε την ιστορική ευκαιρία να αγοράσει τη Google για μόλις 1 εκατ. δολάρια αλλά αρνήθηκε. Ο αλγόριθμος των Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν έστελνε τους χρήστες σε άλλα sites μετά την αναζήτησή τους, τη στιγμή που οι άνθρωποι της Yahoo! ήθελαν να τους κρατούν και έτσι απέρριψαν τη Google.

Λίγα χρόνια αργότερα όμως η τύχη ξαναχτύπησε την πόρτα της Yahoo!. Το 2002 μπορούσε να αγοράσει τη Google έναντι αυτή τη φορά 5 δισ. δολαρίων, αλλά το τότε αφεντικό Τέρι Σέμελ, θεώρησε ότι τα 5 δισ. είναι πολλά....



H Yahoo! βρέθηκε κοντά στην εξαγορά του Facebook το 2006 έχοντας κάνει στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ πρόταση αξίας 1 δισ. δολαρίων, αλλά και εκεί απέτυχε...

Δύο χρόνια αργότερα, το 2008 η Microsoft έκανε μια μοναδική προσφορά. Έδινε 44 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τη Yahoo!. Το αφεντικό όμως της Yahoo θεωρούσε ότι αξίζει πιο πολλά και έτσι σήμερα, ε μια ιστορία που έχει χαρακτηριστεί «λυπηρή», η εταιρεία πωλείται για μόλις 4,48 δισ. δολάρια.

Η πτώση και η Μαρίσα Μάγιερ

Η Μαρίσα Μάγιερ είναι η γυναίκα που είχε παρουσιαστεί πριν λίγα χρόνια ως η μοναδική ελπίδα διάσωσης της διαδικτυακής εταιρείας, μετά από χρόνια αποτυχημένης διοίκησης, εξαγορών και πτωτικής πορείας της εταιρείας στον τομέα των διαφημίσεων.

Τελικά  η Μάγιερ θα μείνει στην ιστορία ως η τελευταία CEO που ηγήθηκε της Yahoo ως ανεξάρτητη εταιρεία.

Φυσικά, η πορεία της Yahoo δεν είναι αποτέλεσμα των λαθών μόνο της Μάγιερ.

Στην ερώτηση «τι πήγε στραβά υπό την ηγεσία της Μάγιερ», ένας πρώην εργαζόμενος της Yahoo απάντησε: «Ρωτήστε κάθε διευθύνοντα σύμβουλο πριν απ’ αυτήν».



Όμως, η γενική αίσθηση αναλυτών και ανθρώπων κοντά στην εταιρεία είναι ότι η Μάγιερ ανέλαβε ένα εξαιρετικά δύσκολο καθήκον, και το έκανε δυσκολότερο.

«Η Μάγιερ διοχέτευσε πόρους στα λάθος μέρη, ξόδεψε πολλά χρήματα, και τελικά δεν είχε κάτι χειροπιαστό να επιδείξει για τις δαπάνες αυτές» λέει ο Γιαν Ντόσον, αναλυτής τηςJackdaw Research.

Κατά τη θητεία της Μάγιερ, η Yahoo εξαγόρασε δεκάδες startup για να δώσει ώθηση στην ομάδα του mobile, πήρε και την Tumblr για 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια για να διευρύνει το κοινό της, και ξόδεψε τεράστια χρηματικά ποσά για να δελεάσει μεγάλα ονόματα των media όπως η Κέιτι Κούριτς και ο Ντέιβιντ Πογκ. Τελικά απέτυχε.

Μάλιστα η Μάγιερ φαίνεται να προχώρησε σε κινήσεις που τελικά κόστισαν αρκετά. Για παράδειγμα όλοι οι εργαζόμενοι της Yahoo! έλαβαν ένα δωρεάν iPhoneμε κόστος πάνω από 9 εκατ. δολάρια, ενώ το catering με το οποίο συνεργάστηκε είναι το γκλαμουράτο οργανικό Bon Appetit, με κόστος που φαίνεται να φτάνει το μισό δισ. για τέσσερα χρόνια...

Ο θάνατος της Yahoo!

Η Yahoo! θα περάσει μέσα από τον αργό θάνατό της και αναμένεται να βιώσει τη μετενσάρκωση μέσω της Verizon. Η εξαγορά της Yahoo! χαρακτηρίστηκε από το Forbes «η πιο λυπητερή εξαγορά στην ιστορία της τεχνολογίας».

Μάλιστα η Μάγερ ήταν τόσο χαρούμενη που έγραψε μήνυμα στους ακολούθους της στο Twitter, τονίζοντας ότι θα παραμείνει στο Δ.Σ. της Υahoo! και θα συνεχίσει να εργάζεται για τη νέα μορφή της εταιρείας. Τότε ήταν που ήρθε και η απάντηση της Verizon, μέσω Twitter πάλι, που ξεκαθάριζε ότι «το Δ.Σ. της νέας εταιρείας δεν έχει αποφασιστεί ακόμη»!



Η Verizon Communications μάλιστα ανακοίνωσε ότι τελικά συμφώνησε να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι 4,48 δισ. δολαρίων, περίπου κατά 350 εκατ. δολαρία λιγότερα σε σχέση με την αρχική τιμή.

Η συμφωνία θα συνδυάζει τις υπηρεσίες της Yahoo, όπως οι μηχανές αναζήτησης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων, με τα διαφημιστικά τεχνολογικά εργαλεία της μονάδας της Verizon AOL.



Πηγή : newsbeast.gr


Αυγενάκης: Μέτρα που είναι αποτέλεσμα μια αστείας και ανεύθυνης διαπραγμάτευσης δεν τα ψηφίζουμε




«Δε συμφωνώ ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να πάει σε εκλογές», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Θα θέλαμε σήμερα η συζήτηση να είναι διαφορετική. Θα θέλαμε να έχουμε τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τίποτα από αυτά δεν έγινε. Πρώτον, δεν είχαμε συμφωνία. Συμφωνία με την έννοια να οδηγηθούμε σε εκταμίευση δόσης, δεν είχαμε. Δεύτερον, δεν είχαμε καν πολιτική συμφωνία, παρά το περίφημο non paper της κυβέρνησης, που μιλά για πολιτική συμφωνία. Τρίτον, είχαμε την απόφαση για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα, αφού η Κυβέρνηση υποχώρησε στα πάντα."

«Έχουμε την εξαφάνιση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά", σημείωσε κ. Αυγενάκης, συμπληρώνοντας: "Γιατί δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα; Το μόνο που ξέρουν σήμερα οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μαξίμου με το Non paper, μόλις τελείωσε το Eurogroup."

Ερωτηθείς, αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, ο κ. Αυγενάκης απάντησε:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζουν πλέον διαφορετικά τα πράγματα, γιατί δεν υπάρχει πλέον λίστα και λογοδοτούν στις τοπικές κοινωνίες. Ως τώρα τουμπεκί ψιλοκομμένο, αλλά εφόσον δεν υπάρχει θέμα λίστας, κάποιοι δηλώνουν ήδη ότι δεν θα τα ψηφίσουν, ενώ να θυμίσω ότι είχαμε και το κείμενο Φίλη, που διακινήθηκε με την ερώτηση προς τον κ. Καμμένο»

Αναφορικά τέλος, με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ απέναντι στα μέτρα, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε:

«Η θέση μας ως ΝΔ είναι σταθερή: Μέτρα που είναι αποτέλεσμα μια αστείας και ανεύθυνης διαπραγμάτευσης δεν τα ψηφίζουμε! Η ΝΔ παραμένει σταθερή στο αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα, γιατί θεωρούμε ότι αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος Όσο φεύγει ο χρόνος και δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας ως χώρα, η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει ένα ναρκοπέδιο».



Πηγή : enikos.gr


Ελεγχόμενη έκρηξη χειροβομβίδας έξω από το Α.Τ. Δάφνης




Εξουδετερώθηκε τα ξημερώματα με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο το οποίο βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης στην οδό Λυσίππου.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:50 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης προειδοποιώντας ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης λέγοντας χαρακτηριστικά «προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Οι αστυνομικοί πήγαν στο πάρκο και είδαν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη και διαπίστωσαν ότι αποτελείτο, μεταξύ άλλων, από χειροβομβίδα, πυροκροτητή και χρονοδιακόπτη.


Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.


Πηγή: ΑΜΠΕ


Ντόρα: «Οι στόχοι της διαπραγματευτικής ομάδας δεν επιτεύχθηκαν. Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλει»



«Έχω ακούσει από το στόμα του πρωθυπουργού πολλές ημερομηνίες άκουσα σήμερα τον πρωθυπουργό πέραν του ότι ήταν εξαιρετικά άκομψος ο τρόπος που παρουσιάστηκε στη Βουλή κάνοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μας είπε πράγματα εκτός τόπου και χρόνου. Θεωρεί ότι εμείς οι Έλληνες και όσοι τον ακούμε τρώμε κουτόχορτο, πως η αντιπολίτευση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια εποχή νομίζει ότι την κάνουμε και εμείς» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Οι στόχοι της διαπραγματευτικής ομάδας δεν επιτεύχθηκαν. Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλει» ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη. «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Σόιμπλε το σχέδιο της εξόδου από την κρίση. Εμείς πιστεύουμε ότι τα πλεονάσματα πρέπει να πάνε στο 2% και να μειωθούν οι φόροι. Και έχει αρχίσει να γίνεται η μείωση των πλεονασμάτων γιατί η ΝΔ το έχει βάλει ως πρώτο στόχο. Έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει ούτε ένα ευρώ λιτότητα. Όταν μειωθεί το αφορολόγητο γίνονται οι άνθρωποι πλουσιότεροι;» υπογραμμίζοντας ότι «Η ΝΔ δεν πάει άσχημα. Ντάμπλ σκορ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις».


Spiegel: Πορνεία και ναρκωτικά στον καταυλισμό της Μόρια




Το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει ένα μακροσκελές ρεπορτάζ από τη Λέσβο και τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια και γράφει: 

«Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα hotspot για τους πρόσφυγες. Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν σα φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει». 

Στο γερμανικό περιοδικό μιλάνε πρόσφυγες και μεταφέρουν την εμπειρία τους: «Μερικοί αποκαλούν τη Μόρια καταυλισμό του τρόμου. Ναι αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ένας καταυλισμός του τρόμου, λέει η Αμάνι, είναι ένας καταυλισμός όπου χάθηκαν οι ελπίδες μας».

Και ο Μαχμούτ μεταφέρει μια ακόμα πιο σκληρή εικόνα: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τίποτα να κερδίσουμε. Οι άνθρωποι εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Υπάρχουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Υπάρχουν πακέτα με μαριχουάνα τόσο μεγάλα όσο είναι το μαξιλάρι ενός καναπέ. Χάπια, ηρωίνη, κοκαΐνη, βότκα, ουίσκι, και δεν είναι ακριβά. Ένα μπουκάλι Jack Daniel´s κοστίζει δέκα ευρώ’. 

Μιλάει ακόμα για την πορνεία που υπάρχει στο δυτικό τμήμα του καταυλισμού, λίγο πιο πάνω από ένα ρυάκι, στο ύπαιθρο, πίσω από έναν προστατευτικό τοίχο, πάνω σε μια κουβέρτα - και είναι κυρίως Αφρικανές που δουλεύουν για πέντε και δέκα ευρώ».




Πηγή: DW, real.gr



Ο Πρωθυπουργός ντρέπεται μόνο για τους άλλους




Ανδρέας Ζαμπούκας

Το σύνδρομο της «απαλλακτικής αιδούς» κατατρύχει και τον Αλέξη Τσίπρα, που σε όλη του τη ζωή κατάφερενα ντυθεί το φωτοστέφανο του «ηθικού πλεονεκτήματος» για να ντρέπεται συνεχώς για τους άλλους και όχι για τον ίδιο.

Μια γερμανική λέξη επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ωρα του Πρωθυπουργού, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη στάση του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο- τι ακριβώς εννοεί λίγοι κατάλαβαν. Είναι η λέξη Fremdscham και σημαίνει «ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος»…

Η πολιτική επικοινωνία κινείται, ως συνήθως, σε επίπεδο παρέας εξυπνάκηδων μαθητών Δημοτικού. Γι΄ αυτό βέβαια, δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός αλλά οι «πελάτες» του. Από τη στιγμή που η κοινωνία δεν αντιδρά στην κακόγουστη αισθητική, στο κρύο χιούμορ και στην αήθη τακτική των πολιτικών, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν σαν ατάλαντοι ηθοποιοί αποτυχημένης επιθεώρησης.

Καταρχήν, το «ευφυολόγημα» του κ. Τσίπρα δείχνει την αδυναμία του να καταλάβει πως το να ντρέπεται ένας Πρωθυπουργός για τον πολιτικό του αντίπαλο συνιστά το ύψιστο είδος υποκρισίας. Για τον απλό λόγο που παραπέμπει στην αναγκαιότητα της συνάφειας για να μπορεί κάποιος να ντραπεί για όσα προκαλεί ο σύντροφος, ο συμπατριώτης ή ο συμπολίτης του.

Αντίθετα, εμείς οι υπόλοιποι έχουμε πολλούς λόγους να αισθανόμαστε «Fremdscham», μιας και βρισκόμαστε σε εθνική «συνάφεια» με την κυβέρνηση αλλά έχουμε το καταθλιπτικό «προνόμιο» να μην διοικούμε οι ίδιοι την χώρα. Επομένως, μπορούμε ελεύθερα να ντρεπόμαστε για το πολιτικό μας σύστημα, για τους αντιπροσώπους που εκλέγουμε και ασφαλώς, για την κυβέρνηση που τώρα, διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας μας.

Αν όμως θέλουμε να είμαστε έντιμοι, ο βασικότερος λόγος ντροπής θα έπρεπε να είναι για τον εαυτό μας και όχι για τους άλλους. Γιατί οι ουσιαστικοί αυτουργοί των αδιεξόδων μας είμαστε οι ίδιοι! Αυτό βεβαίως, προϋποθέτει ένστικτο ευθύνης, σχετικής ωριμότητας, αιδούς, δίκης και ένα σωρό άλλα «ληγμένα φίλτρα» γύρω μας. Έτσι λοιπόν, ούτε εμείς ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας ούτε ο πρωθυπουργός μας. Άλλωστε, κι αυτός είναι ένας από μας. Και ίσως, το γνησιότερο δείγμα μας σε όλη την διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του, είναι μόνο το εξόφθαλμο σύμπτωμα του δημόσιου αμοραλισμού. Εδώ και πολλά χρόνια, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα «ντρέπεται» με μεθοδικό τρόπο για όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. Εμφανίζονται από παντού, απίθανοι τύποι που διαδηλώνουν την ντροπή τους- για τους άλλους πάντα- και γίνονται οι πιο αυστηροί κριτές. Λες και είναι σχολιαστές και όχι οι ίδιοι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις.

Το σύνδρομο της «απαλλακτικής αιδούς» κατατρύχει και τον Αλέξη Τσίπρα, που σε όλη του τη ζωή κατάφερενα ντυθεί το φωτοστέφανο του «ηθικού πλεονεκτήματος» για να ντρέπεται συνεχώς για τους άλλους και όχι για τον ίδιο. Προσποιούμενος πάντα, τον αριστερό «μάρτυρα» που παρατηρεί, κρίνει, τιμωρεί και αποδίδει δια του «προσωπικού μαρτυρίου» Του την δικαιοσύνη στον κόσμο και στον λαό Του.

Δεν υπάρχει τελικά, μεγαλύτερη απάτη λαϊκισμού της εξουσίας, από την ντροπή για τους άλλους. Και ειδικά για τον πρωθυπουργό μιας χώρας που φέρει την απόλυτη ευθύνη για ό τι κινείται στην επικράτειά της.

Αλλά είπαμε, ζούμε σε μια κοινωνία που το κοκκίνισμα στο πρόσωπο έχει χαθεί προ πολλού. Και τη θέση του πήρε το ανερυθρίαστο σχόλιο, η ανεύθυνη ατάκα και τα κρύα ευφυολογήματα που πιάνουν τον σφυγμό της «κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση» μάζας…


Πηγή : protagon.gr


Οι Τούρκοι κατηγορούν τον αρχηγό ΓΕΣ που ανέβασε την σημαία σε ελληνικό νησί




Η Τουρκία δεν βάζει τέλος στην προπαγάνδα και τα ψέματα και με την συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν έχει καμία σοβαρότητα.

Έφτασαν στο σημείο να δίνει σαν είδηση ένα Τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης, ότι οι Οινούσσες είναι «τουρκικό νησί» και «έχει καταληφθεί από την Ελλάδα»

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sözcü, που υποστηρίζει την κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρεται στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, στις Οινούσσες την περασμένη Κυριακή.



Όπως γράφει το δημοσίευμα, ο Στεφανής μετέβη στο νησί «χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο» λένε οι Τούρκοι και έβγαλε φωτογραφία κάτω από την ελληνική σημαία «με τους κατοχικούς στρατιώτες».

Οι Οινούσσες είναι «ένα από τα 18 νησιά του Αιγαίου που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα», είχε το θράσος να αναφερθεί στο δημοσίευμα.  

Στη συνέχεια, τονίζει η Sözcü, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ ανήρτησε τη φωτογραφία στην επίσημη ιστοσελίδα του αρχηγείου του Στρατού Ξηράς.