Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Οι αριστερές ΜΚΟ έστησαν το τραπεζάκι τους μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη! Ούτε αστυνομία ούτε εισαγγελέας!!




Ο κύριος που έχει κάνει μπιζνα τη ΜΚΟ και τις συλλογικότητες, ο γνωστός Πέτρος Κωνσταντίνου της Ανταρσυα και στενός συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος που δεν έχει κολλήσει ένα ένσημο στη ζωή του αν εξαιρέσουμε τα ένσημα που κολλάει όπου μυρίζει αίμα και πόνος, μαζί με τον συνεταίρο του Θανάση Κούρκουλα (δεξιά), ο οποίος διαχειρίζεται τις υπόλοιπες ΜΚΟ και συλλογικότητες που αφορούν τους μετανάστες, τους φυλακισμένους, τους απολυμένους, νηστικούς, εξαθλιωμένους, τους διεμφυλικούς και οποιαδήποτε μειονότητα μπορεί να προσφέρει πόνο και θέαμα μετά πενιχρού -πλην όμως σωρευτικού οβολού- στα ταμεία τους, έπιασαν πρώτο τραπέζι πίστα έξω από τη Βουλή.

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας στις 18 Μαρτίου, το "Πάσχα" της μπίζνας των δύο αυτών "κυριών", έστησαν τραπεζάκι μπροστά ακριβώς από τον άγνωστο στρατιώτη στο Σύνταγμα, προκειμένου να δώσουν συνέντευξη Τύπου και να προμοτάρουν τη...γιορτή τους.

Τι κι αν ενοχλούσαν το τελετουργικό των τσολιάδων (μάταια ο λοχίας τους ζητούσε να μετακινηθούν), τι κι αν μπέρδεψαν το Σύνταγμα με το σαλονάκι του σπιτιού της ή το κεντρικό γραφείο των δεκάδων παραμάγαζών τους.

Σαν πρίγκιπες σαν βασιλιάδες και σαν νταβατζήδες του δημόσιου χώρου, σαν άρχοντες πιο άρχοντες από τον Έλληνα πολίτη που συντηρεί με τους φόρους του τον δημόσιο χώρο, οι κύριοι έμειναν εκεί όσο γούσταραν και διαφήμισαν τη μπίζνα τους δωρεάν, στο καλύτερο "μαγαζί", με την πιο ακριβή βιτρίνα.

Και σαν κόκκινοι φασίστες, πιο χυδαίοι και από τους μαύρους...
Εις το όνομα του αίματος κάποιων άλλων, που γεροί να΄ναι να πληθύνονται και να ψοφοπεθαίνουν, για να δουλεύουν οι ΜΚΟ και τα ταμεία του Κωνσταντίνου και του Κούρκουλα.








Η συγκεκριμένη φιέστα αφορά το μαγαζάκι τους με την επωνυμία "Κίνηση απελάστε τον ρατσισμό".

Για τα υπόλοιπα 80 και πλέον μαγαζάκια που συντηρούν αυτοί οι κύριοι τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε.

Να υπενθυμίσουμε μόνο πως οι δυο αυτοί κύριοι λυμαίνονται όλα τα χοτ σποτ μεταναστών και προσφύγων και είναι εκείνοι που εξανάγκασαν τους μετανάστες στο χοτ σποτ του Ελληνικού να αρχίσουν απεργία πείνας. Μια απεργία πείνας που κράτησε 3 ώρες, γιατί οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού δεν την ήθελαν ποτέ και οι ίδιοι έδωσαν τα ονόματα των δυο μπίζνεσμεν που τους την επέβαλλαν.




Φωτογραφίες: Marios Lolos
Πηγή : eyedoll.biz


Ζητείται πλεόνασμα «μαμούθ» 11 δισ. για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα



Οποιοδήποτε ποσό κάτω από τα 11 δισ. ευρώ, θα υποχρεώσει την τότε ελληνική κυβέρνηση να «κόψει» από τα καλά μέτρα.

Πρωτογενές πλεόνασμα ακόμη και άνω των 11 δις. ευρώ θα πρέπει να εμφανίσει ο κρατικός προϋπολογισμός το 2019 προκειμένου να ολοκληρωθεί ολόκληρο το πακέτο με τα «αντίμετρα» που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Οποιοδήποτε ποσό κάτω από τα 11 δις. ευρώ, θα υποχρεώσει την τότε ελληνική κυβέρνηση να «κόψει» από τα καλά μέτρα καθώς «βρέξει χιονίσει» το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα πρέπει να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο του 3,5% του ΑΕΠ.

Οι χθεσινές  δηλώσεις Νταϊσενμπλουμ, μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσαν στο ελληνικό «στρατόπεδο» το οποίο από τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Φεβρουάριο έχει κατανοήσει πλήρως το περιεχόμενο της συμφωνίας: Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019, παραμένει κλειδωμένος στο 3,5% του ΑΕΠ.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, κατ’ απαίτηση των θεσμών, θα ενεργοποιηθούν σε κάθε περίπτωση, η μείωση του αφορολογήτου στα 5910 ευρώ –η οποία και αποδώσει περίπου 1% του ΑΕΠ- αλλά και περικοπή των συντάξεων για να αποφέρει και αυτή 1% του ΑΕΠ. Με βάση την εκτίμηση του ΔΝΤ, αυτά τα μέτρα θα χρειαστούν για να στείλουν το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% και όχι υψηλότερα.

Με βάση την εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης, το πλεόνασμα του 2019, θα ήταν και χωρίς αυτά τα μέτρα στο 3,5% κάτι που σημαίνει ότι λόγω της νέας αύξησης των φόρων αλλά και της νέας περικοπής της συνταξιοδοτικής δαπάνης, θα φτάσουν ακόμη και στο…5,5% του ΑΕΠ (σ.σ για πρωτογενές πλεόνασμα χώρας είναι εξωφρενικά υψηλό ειδικά για μία χώρα η οποία προέρχεται από μακροχρόνια ύφεση. Από το ποια πλευρά θα δικαιωθεί, θα εξαρτηθεί και το ποια από τα «αντίμετρα» θα υλοποιηθούν.

Από το '19 και ...βλέπουμε για τα αντίμετρα
Αν δικαιωθεί το ΔΝΤ, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ενεργοποιήσει ούτε ένα από τα αντίμετρα αλλά οι φορολογούμενοι θα υποστούν τις συνέπειες από τη μείωση του αφορολογήτου ενώ και οι συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται. Αν υπάρξει μερική δικαίωση της Ελλάδας, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει ποια από τα αντίμετρα θα ενεργοποιήσει και ποια θα αφήσει στα συρτάρια. Πλεόνασμα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ για το 2019 (και πάλι πρόκειται για ποσό μαμούθ της τάξεως των 9 δις. ευρώ) σημαίνει ότι θα πρέπει να «ξεχαστούν» θετικά μέτρα περίπου 2 δις. ευρώ.

Έτσι, ενώ το επόμενο διάστημα το επικοινωνιακό βάρος της κυβέρνησης θα πέσει στο να προβληθούν παρεμβάσεις όπως η δωρεάν είσοδος στους παιδικούς σταθμούς, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι θετικές παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις ή χορήγηση αυξημένου αφορολόγητου σε γονείς με παιδιά, το αν θα υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να αποφασιστεί πριν υπάρξουν σαφή δείγματα για την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στο 2019. Πότε θα γίνει αυτό; Στην καλύτερη περίπτωση μέσα στο καλοκαίρι του 2018 με την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου.

Σχεδιάζεται ένας μηχανισμός πρόβλεψης του πρωτογενούς πλεονάσματος πριν ξεκινήσει το 2019 ώστε και να διευκολυνθεί η σύνταξη του κρατικού προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο έτος αλλά και για να μην χρειαστεί να φτάσουμε στον Απρίλιο του 2019 προκειμένου να επικυρωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του προηγούμενου έτους από την Eurostat και τότε να αποφασιστεί αν και ποια από τα θετικά μέτρα θα ενεργοποιηθούν. 



Πηγή: thetoc.gr


O Donald Trump ζητά τη φυλάκιση του Snoop Dogg



Σάλος έχει προκληθεί με το νέο video clip του Snoop Dogg που απεικονίζει έναν κλόουν με τη μορφή του νέου προέδρου και τον γνωστό ράπερ να τον πυροβολεί.

Κάτι τέτοιο δεν άφησε αδιάφορο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Twitter: «Μπορείτε να φανταστείτε την κατακραυγή αν ο Snoop Dogg, με την αποτυχημένη καριέρα του και τα σχετικά, είχε σημαδέψει και πυροβολήσει με το όπλο τον Πρόεδρο Ομπάμα; Φυλακή!».

Πριν τον πρόεδρο, αρνητικά το βιντεοκλίπ είχε σχολιάσει και ο προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού Προέδρου τονίζοντας πως έπαθε σοκ αρχικά και πως «Είναι εντελώς απαράδεκτο. Ο Snoop οφείλει στον Πρόεδρο μια συγγνώμη. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αστείο σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός προέδρου και έχω πάθει σοκ ειλικρινά, γιατί πίστευα πως είναι πολύ καλύτερος από όλο αυτό»

Επιπλέον, διευκρίνισε πως θα ένιωθε ακριβώς το ίδιο αν το βίντεο αφορούσε τον Μπαράκ Ομπάμα όταν ήταν εκείνος Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Σίγουρα δεν θα το δεχόμουν ούτε αν έδειχνε τον Πρόεδρο Ομπάμα. Οπωσδήποτε δεν το δέχομαι ούτε για τον Πρόεδρο Τραμπ και για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι καν αστείο, ούτε καλλιτεχνικό».

Από την πλευρά του, ο Snoop Dogg δήλωσε στο Billboard: «Όταν βγάζω κάτι, ποτέ δεν περιμένω ή ψάχνω για αντιδράσεις. Το βγάζω απλώς επειδή νιώθω πως κάτι έλειπε. Κάθε φορά που ρίχνω κάτι, προσπαθώ να καλύψω ένα κενό. Νιώθω πως υπάρχει πολύς κόσμος που φτιάχνει ωραίους δίσκους, διασκεδάζει, αλλά κανείς δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα με αυτόν τον γαμ@@νο κλόουν ως Πρόεδρο, και τις μ@@ίες που αντιμετωπίζουμε εκεί έξω, οπότε ήθελα να κάνω λίγο μια παύση στους δίσκους για παρτάρισμα και να φτιάξω έναν με διαφορετικό ύφος».


Πηγή


O Κιμούλης παραιτήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού και καταγγέλλει «εσωκομματικές διαδικασίες»



Τι είπες τώρα κύριε Κιμούλη; Εσωκομματικές διαδικασίες; Πέφτουμε από τους καναπέδες μας!!!!

Διαβάζουμε στο protothema.gr 

Τι καταλογίζει στον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Μανωλόπουλο - «Η αξιοπρέπεια δεν έχει ανταλλακτική αξία», «όταν ρίχνουμε κάποιον εν γνώσει μας στην αρένα, δεν τον αφήνουμε μόνο του να κοιτάζει τι θα δείξει ο αντίχειρας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γιώργος Κιμούλης.

Στην επιστολή του κάνει λόγο για «εσωκομματικές διαδικασίες» σχετικά με τη συγκρότηση της διοίκησης του ΚΠΙΣΝ και στηλιτεύει τις ενέργειες του διορισμένου από το ΥΠΟΙΚ διευθύνοντα συμβούλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κιμούλης ο κ. Νίκος Μανωλόπουλος «υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω».

Αφήνει μάλιστα, υπονοούμενα για μελλοντικά φαινόμενα αδιαφάνειας στα οποία, όπως γράφει, «δεν μπορώ να συναινέσω».

Στην ίδια επιστολή υποστηρίζει ότι «στήριξα δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκρινα πως ήταν η μοναδική λύση εκείνη την περίοδο για τη χώρα μου, αλλά δεν το έκανα για να εγκατασταθώ σε κάποια θέση». 

Ο Γιώργος Κιμούλης καταλήγει στη γεμάτη υπονοούμενα επιστολή του: «Ουδέποτε  έχω παίξει ρόλο σε πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια ή σε εσωκομματικές συγκρούσεις, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξα παιδί κομματικού σωλήνα. Ας ελπίσουμε, για το καλό όλων και του ΚΠΙΣΝ η παραίτηση αυτή να αναγκάσει τους αρμόδιους να σκεφτούν με μεγαλύτερη προσοχή τον τρόπο λειτουργίας του».

Τίποτα πάντως δεν προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη καθώς ο κ. Κιμούλης ήταν αυτός που το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο πλαίσιο της εκδήλωσης για παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κασκαρέλη.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κιμούλης ορίστηκε πρόεδρος του ΚΠΙΣΝ στις 28 Φεβρουαρίου μαζί με τους Νίκο Μανωλόπουλο, Ματίνα Στέα, Ανδρέα Νοταρά, Δημήτρη Κάρναβο, Γιώργο Κουμέντακη, Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Η επιστολή του κ. Κιμούλη έχει ως εξής;

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο στοίχημα δυναμικού μετασχηματισμού του πολιτισμικού μας χάρτη. Η τεράστια ευθύνη διοίκησης είχε εξ αρχής ως δεσμευτική παράμετρο την συγκρότηση ενός συλλογικά δημιουργικού και αποφασιστικού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. 

Η τελική αποκρυστάλλωση όμως της διοικητικής έκφρασης, προϊόν αναίτιων πολυήμερων “εσωκομματικών διαπραγματεύσεων”, απεδείχθη στην πράξη κατώτερη των περιστάσεων. Παρά το συμφωνημένο πλαίσιο, ο διορισμένος εκ του Υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλος κ. Μανωλόπουλος - πρώην Διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών -  υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω. 

Ως μέλος μιας συλλογικότητας που δεν δύναται να ενεργοποιηθεί τελικώς  - παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα όλον αυτόν τον καιρό -  και ενός ασαφούς τοπίου καλλιτεχνικής διεύθυνσης που αρχίζει να διαμορφώνεται πλέον καθιστώντας σχεδόν απαγορευτικό οποιοδήποτε παραγόμενο έργο εκ μέρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. ΑΕ, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Σε καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να συμβάλλω στην ακύρωση της δυναμικής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας.

Οι δημόσιες θέσεις δεν είναι επισφράγιση κοινωνικής αποκατάστασης ούτε κάλυψη κάποιου υπαρξιακού κενού. Ναι μεν στήριξα δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκρινα πως ήταν η μοναδική λύση εκείνη την περίοδο για τη χώρα μου, αλλά δεν το έκανα για να εγκατασταθώ σε κάποια θέση. Ούτως ή άλλως έχει κατά κόρον γραφτεί πως έχω αρνηθεί αρκετές προτάσεις στο παρελθόν για θέσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Ευτυχώς για μένα δεν είμαι ανέστιος. Έχω τον τόπο της τέχνης μου. Εκεί κατοικώ. Ουδέποτε  έχω παίξει ρόλο σε πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια ή σε εσωκομματικές συγκρούσεις, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξα παιδί κομματικού σωλήνα. Ας ελπίσουμε, για το καλό όλων και του ΚΠΙΣΝ η παραίτηση αυτή να αναγκάσει τους αρμόδιους να σκεφτούν με μεγαλύτερη προσοχή τον τρόπο λειτουργίας του. 

Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω δύο βασικά πράγματα: πρώτον η αξιοπρέπεια δεν έχει ανταλλακτική αξία και δεύτερον όταν ρίχνουμε κάποιον εν γνώσει μας στην αρένα, δεν τον αφήνουμε μόνο του να κοιτάζει τι θα δείξει ο αντίχειρας. 

Με εκτίμηση

Γιώργος Κιμούλης


Ο Κοντονής δεν καταργεί τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου και γίνεται συνεργός στο έγκλημα κατά της κοινωνίας



Κώστας Βουκελάτος

Πριν λίγες ημέρες Νιγηριανός σκληρός κακοποιός που είχε συλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αφέθηκε ελεύθερος το 2016, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, συνεχίζοντας την δράση του.

Ο νέος υπουργός δικαιοσύνης κ. Κοντονής ερωτηθείς από τον Νέα Δημοκρατία για τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου είπε ανάλγητος ότι θα το σκεφτεί εάν θα τον καταργήσει αφήνοντας άφωνη την απροστάτευτη κοινωνία.

Με το Νόμο Παρασκευόπουλου (Ν. 4322/2015) απολύθηκαν καταδικασθέντες αδιακρίτως των κακουργημάτων που είχαν διαπράξει (δηλ. και για ανθρωποκτονίες, ληστείες, αποπλανήσεις ανηλίκων, πορνογραφίες κλπ). 

Να δώσουμε μερικά παραδείγματα αποφυλακίσεων που στηρίζονται στο  έγκλημα που έχει διαρπάξει ο κ. Παρασκευόπουλος με τις αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών σύμφωνα με τον (Ν.4322/2015)



Γεωργιανοί σκληροί κακοποιοί Αύγουστος 2015

Αποφυλακίστηκαν με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ οι Γεωργιανοί φονιάδες της Ύδρας που δολοφόνησαν τον ταβερνιάρη στην Ύδρα Αύγουστο του 2015.

Οι αστυνομικοί όταν τους συνέλαβαν βρήκαν τα αποφυλακιστήρια στις τσέπες τους . Είχαν καταδικαστεί για ληστείες και βίαιη συμπεριφορά και είχαν κάνει χρήση του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου και αποφυλακίστηκαν στις 14 Ιουλίου και στις 9 Ιουνίου α οι δυο από τους επτά Γεωργιανούς ληστές που λήστεψαν και δολοφόνησαν τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα.

Οι σκληροί Γεωργιανοί κακοποιοί αποφυλακίστηκαν και πριν καν συμπληρωθεί μήνας συνελήφθησαν για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Εκτός από τους δύο και οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες μπαινόβγαιναν στις φυλακές, κανείς τους δεν είχε εργασία και μόνιμη κατοικία, ενώ οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε ότι μετά την Ύδρα θα συνέχιζαν την εγκληματική τους δράση και στα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού, τον Πόρο και τις Σπέτσες.




Αφγανός δολοφόνησε 19χρονη στην Γερμανία Δεκέμβριος 2016

Σε αυτήν τη περίπτωση εμπίπτει και η περίπτωση του εγκληματία Αφγανού, ο οποίος αποφυλακίστηκε με τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου (Ν.4322/2015)

Συνελήφθη τότε αλλά αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου! - Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μέσω DNA

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης κοπέλας που βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί αφορά στην ταυτότητα του δράστη, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε επιτεθεί σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μέσω δείγματος DNA.

Τότε, ο κακοποιός είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Ο αλλοδαπός δράστης είχε συλληφθεί, δηλώνοντας πως είναι 17 ετών και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όμως, όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικηγόρος του Μαρία Ελένη Νικοπούλου, κατάφερε να πετύχει την αποφυλάκιση του κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών!




Νιγηριανός ευθύνεται για 14 επιθέσεις με θύματα ηλικίας από 61 ως 95 χρόνων

Ο Νιγηριανός σκληρός κακοποιός είχε συλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αφέθηκε ελεύθερος το 2016, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, συνεχίζοντας την δράση του.

Μάλιστα 4 από τα ηλικιωμένα θύματά του, παραμένουν μέχρι και σήμερα σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Νέα Δημοκρατία μετά και την σύλληψη του Νιγηριανού έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Ο κ. Κοντονής, σε σημερινή του δήλωση, λέει πως θα “σκεφθεί” αν θα δώσει παράταση ή όχι στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Στο μεταξύ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη ακόμη μια περίπτωση ενός 32χρονου Νιγηριανού, ο οποίος - εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου - αποφυλακίσθηκε και σκορπούσε ανενόχλητος τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, ληστεύοντας και βασανίζοντας ηλικιωμένους.

Αναρωτιέται κανείς, πόσα άλλα θύματα θα θρηνήσουμε μέχρι να κατανοήσουν, επιτέλους, τις δραματικές επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου στην ασφάλεια των πολιτών.

Το κάνουν από ευήθεια ή ακόμα χειρότερα στο όνομα της γνωστής “προοδευτικής” υποκρισίας τους;».

Με τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου (4322/2015) απολύονται σήμερα και όσοι εξέτιαν ποινή κάθειρξης άνω των δέκα (10) ετών (10-20 έτη), ρύθμιση που για πρώτη φορά εισήχθη στο ποινικό σύστημά μας και δεν διαχωρίζει αυτούς που έχουν διαπράξει ανθρωποκτονίες, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ζωής, ληστείες κ.α.

Και όμως ο κύριος Κοντονής αρνείται να τον αυστηροποιήσει και να τον αλλάξει λέγοντας θα το σκεφτεί!! Έχει χρόνο ο κύριος Κοντονής, δεν κινδυνεύει απο κανένα και έτσι δεν ενεργεί άμεσα κάνοντας έστω και αργά καλό στην κοινωνία, προστατεύοντας την και αποτρέποντας σκληρούς κακοποιούς από το να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα και σκληρές δολοφονίες.





Σοκ και δέος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαιτήσεις των δανειστών



Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου περιέγραψαν μία κατάσταση, στην οποία οι δανειστές διατυπώνουν ανυποχώρητες απαιτήσεις και ουσιαστικά τα ανταλλάγματα -όπως τα περίφημα αντίμετρα»- είναι ψίχουλα

Πέντε μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα και μάλλον τώρα μόλις αρχίζουν να συνειδητοποιούν πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το μέγεθος της υποχώρησης που απαιτείται από την πλευρά της κυβέρνησης για να υπάρξει σύγκλιση με τους δανειστές.

Μέχρι τώρα η εικόνα που είχαν οι περισσότεροι ήταν μάλλον πολύ μακριά από την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις αυτές. Ήταν αντιληπτές πολλές από τις δυσκολίες, αλλά υπήρχε πάντα μία αισιόδοξη νότα ότι αναζητείται όντως ένας κοινός τόπος με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Η ενημέρωση όμως που έκαναν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Εργαίας, προκάλεσε σοκ, καθώς περιγράφηκε μία κατάσταση, στην οποία οι δανειστές διατυπώνουν ανυποχώρητες απαιτήσεις και ουσιαστικά τα ανταλλάγματα -όπως τα περίφημα αντίμετρα»- είναι ψίχουλα.

Πιθανόν οι βουλευτές να έφυγαν σοφότεροι από την ενημέρωση της Τετάρτης, αλλά το βέβαιο είναι έγιναν ακόμη περισσότερο απαισιόδοξοι, έστω κι αν αυτό δεν οδηγεί κατ’ ανάγκην στο συμπέρασμα ότι δεν θα ψηφίσουν την όποια συμφωνία έλθει στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αποτελεί πλέον αίσθηση για όλο και πιο πολλούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επίτευξη συμφωνίας θα καθυστερήσει κι άλλο, εκτός κι αν η κυβέρνηση σαλπίσει γενική και θεαματική υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα. Επειδή όμως δεν είναι ούτε αυτό στις πρώτες επιλογές του Μαξίμου, ούτε βεβαίως του οικονομικού επιτελείου, στο βαθμό που την υπόθεση χειρίζεται ο κ. Τσακαλώτος, είναι περίπου βέβαιο πλέον ότι θα φτάσουμε στον Μάιο και ίσως αυτό να είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο. Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε μεν - σαν τυπική υποχρέωση μάλλον - την 7η Απριλίου ως το επόμενο ορόσημο, καθώς τότε υπάρχει συνεδρίαση του Εurogroup, όμως είναι ενδεικτικό ότι λίγο αργότερο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απέφευγε να μιλήσει για ημερομηνίες, παρότι επέμενε στη θέση ότι είμαστε στην τελική ευθεία για μία συμφωνία.

Το σοκ και δέος που προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η πορεία των διαπραγματεύσεων αναγκάζει και την ηγεσία να διαχειριστεί την κατάσταση με μεγαλύτερη προσοχή. Όχι γιατί φοβάται ότι θα χάσει βουλευτές στις κρίσιμες ψηφοφορίες, όσο γιατί αντιλαμβάνεται ότι η αγωνία και η ανησυχία που εκφράζουν τα στελέχη και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό και το πώς θα δεχθεί η κοινωνία τα νέα μέτρα και μία επώδυνη συμφωνία: αν είναι τόσο απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι οι βουλευτές, - οι οποίοι μάλιστα θα κληθούν να υποστηρίξουν , πέρα από την ψήφιση, τη συμφωνία - είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πώς θα αντιδράσει η κοινή γνώμη για τα όσα θα φέρει η διαπραγμάτευση, εάν δεν υπάρξουν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στα μέχρι τώρα δεδομένα.

Οι βουλευτές προσγειώθηκαν απότομα τουλάχιστον για τρία μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης: για τα σκληρά μέτρα, καθώς είναι δεδομένο για παράδειγμα ότι το αφορολόγητο, με βάση και την εικόνα που έδωσε ο κ. Τσακαλώτος, θα πέσει ίσως και κάτω από τις 6.000 ευρώ. Για τα αντίμετρα, τα οποία φαίνονται μάλλον σαν «ασπιρίνες» στη βαθιά πληγή που θα επιφέρουν τα… «κανονικά» μέτρα. Και για τα εργασιακά, καθώς εκεί εκφραζόταν η ελπίδα ότι ο ευρωπαϊκός παράγοντας θα στήριζε τις ελληνικές θέσεις έναντι του ΔΝΤ, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από τις συζητήσεις. Τουναντίον η αίσθηση είναι ότι «πέφτουμε σε τοίχο», όπως ειπώθηκε στην ενημέρωση των βουλευτών.

Υπό αυτό το πρίσμα οι ελπίδες υπουργών και βουλευτών πέφτουν σχεδόν αποκλειστικά στη λεγόμενη πολιτική διαπραγμάτευση και στις ανάλογες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή : protothema.gr


ForexLive: Ο Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει πρόωρες εκλογές



Έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο έκτακτης συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις διεθνείς αγορές.

Όπως μεταδίδει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας που ασχολείται με τα διεθνή χρηματιστήρια, «ο Τσίπρας είναι πιθανό να δώσει συνέντευξη Τύπου ακόμα και σήμερα ή αύριο»,  προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, με έμφαση στη στάση που έχει τηρήσει η Γερμανία. 


Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς έστειλε το δέμα στον Σόιμπλε



Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά πακέτου στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το σημείωμα των τρομοκρατών έχει ως εξής :

9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. 

Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. 

Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί. 

Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.

...συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις. 

Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας. 

Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. 

Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. 

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης. 

Έχουμε ακόμα την οργή... 

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. 

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα. 

Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις.

Εξεγερτικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της F.A.I. στην Ιταλία και στα αιχμάλωτα μέλη της Σ.Π.Φ. στην Ελλάδα που συνεχίζουν αμετανόητοι... 

Εμπρός για τη Μαύρη Διεθνή των αναρχικών της πράξης.


Τίποτα δεν τελείωσε
Όλα συνεχίζονται 

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ 


Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.

Την έκπληξή του για το γεγονός ότι το δέμα με παραλήπτη το γερμανικό ΥΠΟΙΚ είχε αποστολέα τον ίδιο εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης .

«Δεν είναι αστείο, διότι χθες το πρωί είχα μία βόμβα στο βιβλιοπωλείο μου, κανονική βόμβα, με συνδεσμολογία. Κανονική τρομοκρατική επίθεση, όχι αντιεξουσιαστική και το βράδυ είχα τον φάκελο» τόνισε, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Το πώς έφυγε ο φάκελος θα πρέπει να το ψάξει η ΕΛ.ΑΣ. Είναι πρόβλημα των ΕΛΤΑ που δεν έχουν μηχανισμό ανίχνευσης» υπογράμμισε σχετικά με την αποστολή του φακέλου από την Αθήνα στην Γερμανία.

Όπως επιπλέον τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, το χθεσινό περιστατικό «είναι πολύ κακό για τις ελληνογερμανικές σχέσεις».


«Με στοχοποιούν. Γίνεται στοχοποίηση με προφανές μήνυμα: σου βάζουμε τη βόμβα και ξέρουμε πού είναι το γραφείο σου. Οι ιδέες πολεμούνται με ιδέες, όχι με βόμβες.»





Μεγάλη η απόσταση με την τρόικα



Ερωτήματα για το κατά πόσον είναι ρεαλιστικό να αναμένεται ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και για την αισιοδοξία που έχει εκδηλωθεί προς αυτή την κατεύθυνση στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο, γεννά η ενημέρωση που έκαναν χθες προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Η εικόνα που βγήκε από την ενημέρωση είναι αντιπροσωπευτική των δυσκολιών που περιγράφονται το τελευταίο διάστημα από τα μέσα ενημέρωσης και σε απόσταση από τους τόνους που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί. Το αδιέξοδο στα εργασιακά, η σταθερή επιμονή για σημαντική μείωση του αφορολογήτου –την οποία, πάντως, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν εντάσσουν πλέον στα ανοικτά ζητήματα, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει υποχωρήσει σε αυτό το θέμα–, η διάσταση όσον αφορά τον χρόνο κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και κατά συνέπεια την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και, τέλος, το χάσμα στο περιεχόμενο των θετικών αντίμετρων, που η κυβέρνηση επιθυμεί να λάβει ως αντιστάθμισμα για να κλείσει η συμφωνία, διαμορφώνουν μια πολύ πιο σύνθετη εικόνα, που δείχνει να διαψεύδει την πρόσφατα εκφρασθείσα αισιοδοξία για μικρές διαφορές που με αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι εφικτό να γεφυρωθούν πολύ σύντομα.

Η εικόνα που οι δύο υπουργοί μετέφεραν προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους βουλευτές και εάν στόχος της ενημερωτικής συνάντησης, την οποία ζήτησαν τα προεδρεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ήταν να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα και η αγωνία από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όσον αφορά τις απαιτήσεις των δανειστών, μάλλον δεν επετεύχθη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε τις επόμενες ημέρες να γίνει και νέα ανάλογη ενημερωτική συνάντηση, για την οποία οι δύο υπουργοί δεσμεύθηκαν ότι θα ερευνήσουν τα χρονικά περιθώρια.

Τι συζητήθηκε

Οι περίπου 45 βουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση, που έλαβε χαρακτήρα περισσότερο συνάντησης εργασίας, καθώς τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν παραγωγικά στη συζήτηση με ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη διαπραγμάτευση, άκουσαν τους δύο υπουργούς να περιγράφουν ως μεγάλη την απόσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών. Οτι το αφορολόγητο θα μειωθεί στην περιοχή των 6.000 ευρώ, ότι στα εργασιακά είναι σταθερή η απαίτηση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για εφαρμογή του lock out. Για τις συντάξεις δόθηκε, πάντως, η εικόνα ότι υπάρχει ένα περισσότερο ευνοϊκό περιβάλλον, με δυνατότητα να μεταφερθεί η περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε βάθος χρόνου και να γίνει σταδιακά. Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα δείχνει να έχει παρέλθει ως πιθανή ημερομηνία επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και ως νέο ορόσημο προσδιορίζεται η επόμενη συνεδρίαση, στις 7 Απριλίου.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση φάνηκε να «ξεθωριάζει» τελείως το πανηγυρικό αφήγημα των αντίμετρων, με το οποίο η κυβέρνηση θέλησε να αντισταθμίσει τις αρνητικές εντυπώσεις μιας επώδυνης συμφωνίας και στο οποίο προφανώς επένδυσαν οι βουλευτές για να διαμορφώσουν το αφήγημα με το οποίο θα δικαιολογήσουν στους ψηφοφόρους τα νέα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν. Η απόσταση στο συγκεκριμένο πεδίο παραμένει μεγάλη. Οι δανειστές δεν συμμερίζονται τα αιτήματα της κυβέρνησης για μειώσεις σε τομείς της φορολογίας όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ ή μειώσεις στις εισφορές και για παροχές όπως αυτή προς τους συνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο. Η θέση τους παραμένει ότι θα πρέπει οι όποιες ελαφρύνσεις να είναι στοχευμένες στη φορολογία επιχειρήσεων, ως στοιχείο προσέλκυσης επενδύσεων και σε κοινωνικές παροχές για τους πλέον αδύναμους, όπως επιδόματα απασχόλησης και ενοικίου, αύξηση των σχολικών γευμάτων, αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, μικρή μείωση σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, μείωση εισφοράς συνταξιούχων για αγορά φαρμάκων, μικρή μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση απασχόλησης θέσεων εργασίας που θα προσελκύσουν νέους που έφυγαν εξαιτίας της κρίσης. Προφανώς θέλοντας να δώσει την αίσθηση στους βουλευτές ότι όλα είναι ακόμα ανοικτά και διαπραγματεύσιμα, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τις δικές τους εισηγήσεις για τα αντίμετρα. Και αυτό, διότι εάν τα αντίμετρα κινηθούν στο πλαίσιο που θέτουν οι δανειστές, το στοιχείο της αντιστοίχισης απωλειών από τα μέτρα με στοχευμένα αντίμετρα (δηλαδή εκείνοι που θα πληρώσουν να τύχουν και ανάλογων ελαφρύνσεων) ικανοποιείται από ελάχιστα έως καθόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυβερνητική πλειοψηφία.



ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Έντυπη Καθημερινή


Ο Κικίλιας "ισοπέδωσε" τον Τζανακόπουλο που πήγε με την γνωστή κασέτα προπαγάνδας να κάνει debate



Ο κ. Τζανακόπουλος πήγε στο debate για να πει την προπαγάνδα που λένε όλοι ανεξαιρέτως σε κάθε τους εμφάνιση, σε κάθε εκπομπή παραπλανώντας τον κόσμο.

Ο Κικίλιας πήγε να πει απλά την πραγματικότητα και να ξεσκεπάσει την προπαγάνδα.

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν ισοπεδωτικό για τον κ. Τζανακόπουλο που κάποια στιγμή δεν ήξερε τι να πει, τα είχε χαμένα και προσπάθησε με υψωμένη φωνή και επιθέσεις να κάνει ότι αντιδρά ουσιαστικά.

Μας πάτε σε τοίχο, παραιτηθείτε είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1


Δείτε όλο το βίντεο από την τηλεμαχία των δύο εκπροσώπων. 




Ν.Δ: Δραματικές επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου στην ασφάλεια των πολιτών



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Κοντονής, σε σημερινή του δήλωση, λέει πως θα “σκεφθεί” αν θα δώσει παράταση ή όχι στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Στο μεταξύ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη ακόμη μια περίπτωση ενός 32χρονου Νιγηριανού, ο οποίος - εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου - αποφυλακίσθηκε και σκορπούσε ανενόχλητος τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, ληστεύοντας και βασανίζοντας ηλικιωμένους.

Αναρωτιέται κανείς, πόσα άλλα θύματα θα θρηνήσουμε μέχρι να κατανοήσουν, επιτέλους, τις δραματικές επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου στην ασφάλεια των πολιτών.

Το κάνουν από ευήθεια ή ακόμα χειρότερα στο όνομα της γνωστής “προοδευτικής” υποκρισίας τους;».


Επιτέλους κλήση Σώρρα από την Εισαγγελία για τέλεση κακουργημάτων



Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου έχει καλέσει να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικών πράξεων τόσο τον Αρτέμη Σώρρα όσο και 7 στενούς του συνεργάτες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης τα αδικήματα που διερευνώνται είναι μεταξύ άλλων αυτά της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και της απάτης -που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος- όπως επίσης της διασπορά ψευδών ειδήσεων και της διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει πριν από περίπου δύο μήνες μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Τήν μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» δρα ως εγκληματική οργάνωση καθώς και φάκελος με δημοσιεύματα του Τύπου που απέστειλε στην Εισαγγελέα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα.


26.000 ευρώ και σε 36 άτοκες δόσεις εκτιμά η δικαιοσύνη την ζωή ενός 15χρονου στην Ελλάδα


Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 7 ετών και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 6 μήνες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο 38χρονος Λ.Λ., υπαίτιος του τροχαίου με εγκατάλειψη, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 15χρονος Σόλων Καρυδάκης τον Δεκέμβριο του 2009 στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού.

Η ποινή είναι από τις αυστηρές για τροχαίο έγκλημα στη χώρα μας, με τις κατηγορίες που βάρυναν τον 38χρονο να μετατρέπονται όμως από το Εφετείο σε πλημμεληματικού αντί κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με αυτόν τον τρόπο και καταβάλλοντας περίπου 26.000 ευρώ σε 36 ισόποσες δόσεις, ο 38χρονος δεν θα στερηθεί την ελευθερία του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα που εξέδωσε καυστική ανακοίνωση για την απόφαση. Απογοήτευση και για τους γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, με τους οποίους επικοινώνησε η «Εφ.Συν.».

Η ταχύτητα

Το Εφετείο ασχολήθηκε με τις αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες σχετικά με την ταχύτητα με την οποία κινούνταν ο οδηγός που χτύπησε τον Σόλωνα, με τη μία έκθεση να την προσδιορίζει στα 103 χλμ. και την άλλη στα 160! Τελικά, ο εισαγγελέας δέχτηκε ως ταχύτητα τα 120-130 χλμ.

Επίσης, δεν ελήφθησαν τελικά υπόψη οι αναρτήσεις του κατηγορουμένου στο facebook με γρήγορα αυτοκίνητα, κάτι που η πολιτική αγωγή θεωρούσε επιβαρυντικό στοιχείο για τον χαρακτήρα του.

«Η Πολιτεία, ως έμπρακτη συγγνώμη για έναν ανήλικο που δεν κατάφερε να προστατέψει, προχώρησε στην κατασκευή της πεζογέφυρας στη λεωφόρο Κηφισίας», τόνισε μεταξύ άλλων η πολιτική αγωγή.

Στον 38χρονο μηχανολόγο-ναυπηγό αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όχι όμως και εκείνο της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, καθώς σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν ήρθε σε επαφή με τους παθόντες και ξεπέρασε κάθε όριο άμυνας.

Επιείκεια

Η υπεράσπιση ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη επιείκεια, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνη την πρόεδρο: «Χάθηκε μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζουμε ότι πρωτόδικα ο 38χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών και 6μηνη αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

«Το κόστος της ζωής του Σόλωνα (26.000 ευρώ), πολύ λιγότερο από το κόστος του αυτοκινήτου του δράστη (Audi S3, 35.000 ευρώ) και σε 36 άτοκες δόσεις!!! Αχ, αστέρι μου, Σόλωνα… Δολοφονήθηκες στην άσφαλτο από έναν ασυνείδητο εγκληματία, που σε παράτησε, και στη συνέχεια η ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνήθη πρακτική της σε έκρινε αναλώσιμο, όπως όλα τα θύματα τροχαίων εγκλημάτων, υποβίβασε το κακούργημα σε πλημμέλημα και μείωσε την πρωτόδικη ποινή σε απλή χρηματική, ουσιαστικά αμνηστεύοντας τον δράστη και στέλνοντας στην κοινωνία το μήνυμα της απαξίας της ανθρώπινης ζωής και της μη ύπαρξης επιπτώσεων σε ακραίες παραβατικές συμπεριφορές.

»Είχες όμως την τύχη να συναντήσεις πρωτόδικα έναν έντιμο και τολμηρό δικαστή και έτσι να αφήσεις μια μικρή νομολογική παρακαταθήκη για τα υπόλοιπα παιδιά, μελλοντικά θύματα των δολοφόνων της ασφάλτου. Μένει όμως και η πεζογέφυρά σου, που γεφυρώνει τα όνειρα των παιδιών, που σήμερα διασχίζουν με ασφάλεια την Κηφισίας, η ζωή και ελπίδα που χάρισες σε δύο νέους ανθρώπους με τα όργανά σου και η αγάπη όλων όσοι είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν…», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πατέρας του Σόλωνα, Φαίδων Καρυδάκης.

«Προφανώς η απόφαση συμβαδίζει με το πνεύμα των ημερών, που ορίζει πως δεν υπάρχουν τροχαία κακουργήματα. Λίγες μέρες πριν διώχθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι δύο οδηγοί χωρίς άδεια οδήγησης που σκότωσαν και εγκατέλειψαν τα θύματά τους στην Αλεξάνδρεια και στην Αμφιλοχία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τροχαίων SOS Τροχαία Εγκλήματα. Ακόμη, κάνει λόγο για φόνο στην άσφαλτο με εγκατάλειψη που «τώρα εξοφλείται και με δόσεις», ενώ ασκεί κριτική και στην Πολιτεία για τη σχεδιαζόμενη μείωση των προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ και αύξηση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους.



Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Πηγή : efsyn.gr


Πάτρα 2017: Η 17χρονη λιποθύμησε γιατί είχε να φάει τρείς μέρες! Δεκάδες παιδιά πηγαίνουν σχολείο νηστικά!




Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στους υπεύθυνους της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι στην Πάτρα η είδηση της λιποθυμίας μιας 17χρονης μαθήτριας από πείνα σε λύκειο της αχαϊκής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί καθώς,όπως λένε στο Newsit.gr, τέτοια περιστατικά αποτελούν συχνό φαινόμενο από όταν ξέσπασε η κρίση.

Το Φωτεινό Αστέρι ανέλαβε απο την πρώτη στιγμή τη συλλογή τροφίμων και οικονομικής βοήθειας προς την οικογένεια της 17χρονης και η γραμματέας της οργάνωσης, κ.Νικολακοπούλου, περιγράφοντας την ιστορία της άτυχης έφηβης, κάνει λόγο για μια δύσκολη περίπτωση. "Η κοπέλα λόγω ηλικίας ντρεπόταν να πει ότι λιποθύμησε γιατί είχε να φάει τρεις ημέρες", λέει στο Newsit.gr η κ.Νικολακοπούλου και επισημαίνει πως στα δεκάδες περιστατικά υποσιτισμένων μαθητών τα παιδιά μικρότερων ηλικιών μιλάνε πιο εύκολα για το πρόβλημα τους.

"Δεν μιλάμε για μοναδικό περιστατικό. Απλά ήταν πιο τραγικό γιατί είχε μαζί και μια λιποθυμία. Έχουμε πολλούς μαθητές που πάνε νηστικοί στο σχολείο", καταγγέλλει στο Newsit.gr ο πρόεδρος της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι, Χρήστος Σπηλιώπουλος, και περιγράφει ένα παρόμοιο συμβάν σε νηπιαγωγείο της Πάτρας. "Ηρθε η νηπιαγωγός και μας ζήτησε βοήθεια για πέντε οικογένειες γατί είδε ότι τα παιδάκια δεν σιτίζονται καλά. Τα κατάλαβε αμέσως τα μικρά ενώ τα μεγάλα το κρύβουν, ντρέπονται, ίσως να έχουν και τέτοια οδηγία απο την οικογένεια για να μην γίνουν ρεζίλι", λέει χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στις 420 οικογένειες που ζητούν βοήθεια από την οργάνωση, με ορισμένες να ταξιδεύουν απο την Στερεά Ελλάδα μέχρι την Πάτρα προκειμένου να λάβουν τρόφιμα και ρούχα, ο κ.Σπηλιωπουλος ξεχώριζει ως πιο δύσκολες περιπτώσεις μια οικογένεια στην οποία οι γονείς πάσχουν απο καρκίνο και αδυνατούν να συντηρήσουν οικονομικά τα ανήλικα παιδιά τους καθώς και αυτήν πατέρα και ανήλικου παιδιού οι οποίοι έμεναν στο αμάξι τους.

"Ήρθε η νηπιαγωγός και μας ενημέρωσε οτι το παιδί ζει με τον πατέρα του στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς είχε χαρούμενη κατάληξη γιατί μέσα σε 15 ημέρες βρέθηκε εταιρεία που έδωσε δουλειά στον πατέρα", τονίζει ο κ.Σπηλιώπουλος.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πηγή: newsit.gr


Χρυσόγονος: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι 7/4, να μας δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή



"Η διαπραγματευτική μας ισχύς από εδώ και πέρα βαίνει μειούμενη. Αν δεν πιάσουμε τον στόχο της ανάπτυξης για το 2017 θα κινδυνεύσουμε με απαιτήσεις για συμπληρωματικά μέτρα", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. 

Επ αυτού, δια των ερτζιανών (alpha), εξήγησε πως: "Η μειωμένη διαπραγματευτική ισχύς έχει τη μορφή "λόφου". Όσο λες όχι, η ισχύς ανεβαίνει. Όταν λες ναι από την αρχή, θα σου βάλουν ακόμα περισσότερα".

Ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ωστόσο, έριξε ηχηρή προειδοποιητική βολή στην Κυβέρνηση ζητώντας: "πρέπει να προχωρήσουμε, αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε μέχρι 7/4 το αργότερο -γιατί το επόμενο είναι αργά στις 22 Μαΐου- να έρθουν όλοι σε δημόσια συζήτηση στη Βουλή, να μας πουν οι αρμόδιοι ποιες είναι οι απαιτήσεις των δανειστών και να πούμε αν τις δεχόμαστε και ποιο είναι το επόμενο βήμα μας. Πρέπει να γίνει πολιτικός διάλογος σε ζητήματα ουσίας. Στην Ελλάδα υπερισχύει η παραπολιτική παρά η πολιτική".

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε: "Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε ένα ποσό συνολικά κοντά στα 15 δις μέχρι το φθινόπωρο του ’18 που λήγει το 3ο μνημόνιο. Πρέπει να κλείσουμε την τρέχουσα αξιολόγηση που έχει καθυστερήσει. Δεν αρκεί να κλείσουμε αυτή την αξιολόγηση, θα χρειαστούμε και άλλη μια... 6 δις θα φέρει αυτή η αξιολόγηση και άλλα 6-9 δις που χρειαζόμαστε, αυτό θα γίνει με μια άλλη αξιολόγηση", είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στους Ευρωπαίους υποστήριξε ότι "δεν έχουν διάθεση να μας δανείζουν. Το κάνουν με μεγάλη δυσαρέσκεια. Πολλές φορές μας δανείζουν με όρους που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν είναι φιλεύσπλαχνοι. Για να αποτρέψουν τους Πορτογάλους να κάνουν ό,τι κι εμείς, μας δανείζουν με τέτοιο τρόπο".

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι "είναι τουλάχιστον ασυνεπής, με το να ζητά να κλείσει τώρα η διαπραγμάτευση και να λέει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα".

Ο κος Χρυσόγονος είπε ότι "δεν έχουμε περάσει σε τροχιά ανάπτυξης. Για να ξαναγίνουμε ένα φυσιολογικό κράτος είναι αναγκαίο να πετύχουμε ένα 2,5% ανάπτυξης και για το ‘18 και το ‘19 και το ‘20" και τόνισε ότι "χρειαζόμαστε στην Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη. Ο δανεισμός είναι μια κατάσταση που πρέπει να τερματιστεί. Θα γίνει με το να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας. Να γίνει πιο σαφές το νομοθετικό πλαίσιο. Πρέπει να βάλουμε μια τάξη σε αυτό το συστηματικό χάος που λέγεται ελληνικό κράτος".

Για τη σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά: "Η Ευρώπη δεν είναι ισχυρή συλλογική ταυτότητα. Η Ελλάδα είναι. Αισθανόμαστε Έλληνες. Υπάρχει η αίσθηση του "εμείς οι Έλληνες". Εμείς θεωρούσαμε ότι το όφελος από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ ήταν μεγαλύτερο από το κόστος. Και άλλοι το πίστευαν...

Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου οι πολίτες αισθάνονται λιγότερο πολίτες της ΕΕ από κάθε άλλο κράτος, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στην ΕΕ τον Νοέμβριο. Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι δανειστής μας δεν είναι η Ένωση αλλά κράτη που συμπίπτει να είναι μέλη της ΕΕ".

Με αφορμή την συζήτηση για το αφορολόγητο των βουλευτών, πρότεινε την μείωση του αριθμού τους σε 200. 

"Είναι ένας έμμεσος τρόπος να αυξηθούν οι αποδοχές των βουλευτών. Η ουσία είναι ότι ο βουλευτής πρέπει να αμείβεται ικανοποιητικά διαφορετικά θα υπάρχει η ανάγκη εύρεσης χορηγών. Να χρηματοδοτεί κάποιος μέχρι ένα όριο τα κόμματα ναι αλλά να χορηγεί πρόσωπα, δημιουργεί έτσι σχέσεις εξάρτησης.

Θα πρέπει να μειωθούν τα έξοδα του πολιτικού συστήματος ώστε να φανεί ότι συμπάσχουν με την κοινωνία. Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών. Τί να τους κάνουμε τους 300; Θα μπορούσε να τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος γιατί το Σύνταγμα λέει για 200-300 βουλευτές. Αυτό θα φέρει μια σημαντική οικονομική μείωση".

Ερωτηθείς για την κυβερνητική πολιτική, απάντησε ότι δεν έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι "η πολιτική πρέπει να γίνεται με όρους θεσμικούς, όχι συναισθηματικούς.

Μόνη μου φιλοδοξία είναι να μπορέσω να συμβάλω να βγει ο κόσμος από το μαγγανοπήγαδο, να γίνουν δουλειές και να επιστρέψουν οι νέοι. Χρειαζόμαστε θέσεις δουλειάς για τον κόσμο. Οι πολιτικοί να κάνουν σωστή δουλειά γι’ αυτό".


Πηγή: capital.gr


Κουίζ:Ποιος υπουργός έγινε...εμπορικός διευθυντής νεόκοπης εφημερίδας



Τα πράγματα ζόρισαν και μετά την πρόσφατη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος υπουργός επιστρατεύθηκε προς βοήθεια.

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης έχει αναλάβει ρόλο «άτυπου» εμπορικού διευθυντή νεόκοπης εφημερίδας;    

Ο υπουργός - εκ του ρόλου του έχει εντρυφήσει στο κομμάτι ... της διαφημιστικής αγοράς - λέγεται ότι τηλεφωνεί σε δημόσιους και εποπτευόμενους από το δημόσιο οργανισμούς που διαθέτουν διαφημιστικό budget και ζητεί να στηρίξουν την εφημερίδα.

Μια εφημερίδα που κυκλοφόρησε προ ολίγων μηνών και πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς όταν ο επιχειρηματίας - γνωστός και από την περιπέτεια των τηλεοπτικών αδειών - αποχώρησε.          

Τα πράγματα στην εφημερίδα ζόρισαν πολύ και ο υπουργός ανέλαβε να βοηθήσει τους εργαζόμενους με τις γνωριμίες του...   



Πηγή : thetoc.gr