Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ο Κοντονής δεν καταργεί τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου και γίνεται συνεργός στο έγκλημα κατά της κοινωνίας



Κώστας Βουκελάτος

Πριν λίγες ημέρες Νιγηριανός σκληρός κακοποιός που είχε συλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αφέθηκε ελεύθερος το 2016, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, συνεχίζοντας την δράση του.

Ο νέος υπουργός δικαιοσύνης κ. Κοντονής ερωτηθείς από τον Νέα Δημοκρατία για τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου είπε ανάλγητος ότι θα το σκεφτεί εάν θα τον καταργήσει αφήνοντας άφωνη την απροστάτευτη κοινωνία.

Με το Νόμο Παρασκευόπουλου (Ν. 4322/2015) απολύθηκαν καταδικασθέντες αδιακρίτως των κακουργημάτων που είχαν διαπράξει (δηλ. και για ανθρωποκτονίες, ληστείες, αποπλανήσεις ανηλίκων, πορνογραφίες κλπ). 

Να δώσουμε μερικά παραδείγματα αποφυλακίσεων που στηρίζονται στο  έγκλημα που έχει διαρπάξει ο κ. Παρασκευόπουλος με τις αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών σύμφωνα με τον (Ν.4322/2015)



Γεωργιανοί σκληροί κακοποιοί Αύγουστος 2015

Αποφυλακίστηκαν με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ οι Γεωργιανοί φονιάδες της Ύδρας που δολοφόνησαν τον ταβερνιάρη στην Ύδρα Αύγουστο του 2015.

Οι αστυνομικοί όταν τους συνέλαβαν βρήκαν τα αποφυλακιστήρια στις τσέπες τους . Είχαν καταδικαστεί για ληστείες και βίαιη συμπεριφορά και είχαν κάνει χρήση του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου και αποφυλακίστηκαν στις 14 Ιουλίου και στις 9 Ιουνίου α οι δυο από τους επτά Γεωργιανούς ληστές που λήστεψαν και δολοφόνησαν τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα.

Οι σκληροί Γεωργιανοί κακοποιοί αποφυλακίστηκαν και πριν καν συμπληρωθεί μήνας συνελήφθησαν για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Εκτός από τους δύο και οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες μπαινόβγαιναν στις φυλακές, κανείς τους δεν είχε εργασία και μόνιμη κατοικία, ενώ οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε ότι μετά την Ύδρα θα συνέχιζαν την εγκληματική τους δράση και στα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού, τον Πόρο και τις Σπέτσες.




Αφγανός δολοφόνησε 19χρονη στην Γερμανία Δεκέμβριος 2016

Σε αυτήν τη περίπτωση εμπίπτει και η περίπτωση του εγκληματία Αφγανού, ο οποίος αποφυλακίστηκε με τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου (Ν.4322/2015)

Συνελήφθη τότε αλλά αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου! - Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μέσω DNA

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης κοπέλας που βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί αφορά στην ταυτότητα του δράστη, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε επιτεθεί σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μέσω δείγματος DNA.

Τότε, ο κακοποιός είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Ο αλλοδαπός δράστης είχε συλληφθεί, δηλώνοντας πως είναι 17 ετών και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όμως, όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικηγόρος του Μαρία Ελένη Νικοπούλου, κατάφερε να πετύχει την αποφυλάκιση του κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών!




Νιγηριανός ευθύνεται για 14 επιθέσεις με θύματα ηλικίας από 61 ως 95 χρόνων

Ο Νιγηριανός σκληρός κακοποιός είχε συλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αφέθηκε ελεύθερος το 2016, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, συνεχίζοντας την δράση του.

Μάλιστα 4 από τα ηλικιωμένα θύματά του, παραμένουν μέχρι και σήμερα σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Νέα Δημοκρατία μετά και την σύλληψη του Νιγηριανού έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Ο κ. Κοντονής, σε σημερινή του δήλωση, λέει πως θα “σκεφθεί” αν θα δώσει παράταση ή όχι στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Στο μεταξύ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη ακόμη μια περίπτωση ενός 32χρονου Νιγηριανού, ο οποίος - εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου - αποφυλακίσθηκε και σκορπούσε ανενόχλητος τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, ληστεύοντας και βασανίζοντας ηλικιωμένους.

Αναρωτιέται κανείς, πόσα άλλα θύματα θα θρηνήσουμε μέχρι να κατανοήσουν, επιτέλους, τις δραματικές επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου στην ασφάλεια των πολιτών.

Το κάνουν από ευήθεια ή ακόμα χειρότερα στο όνομα της γνωστής “προοδευτικής” υποκρισίας τους;».

Με τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου (4322/2015) απολύονται σήμερα και όσοι εξέτιαν ποινή κάθειρξης άνω των δέκα (10) ετών (10-20 έτη), ρύθμιση που για πρώτη φορά εισήχθη στο ποινικό σύστημά μας και δεν διαχωρίζει αυτούς που έχουν διαπράξει ανθρωποκτονίες, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ζωής, ληστείες κ.α.

Και όμως ο κύριος Κοντονής αρνείται να τον αυστηροποιήσει και να τον αλλάξει λέγοντας θα το σκεφτεί!! Έχει χρόνο ο κύριος Κοντονής, δεν κινδυνεύει απο κανένα και έτσι δεν ενεργεί άμεσα κάνοντας έστω και αργά καλό στην κοινωνία, προστατεύοντας την και αποτρέποντας σκληρούς κακοποιούς από το να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα και σκληρές δολοφονίες.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου