Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Νέα ένταση στη Γάζα: «Απαντούν» με βομβαρδισμούς στα… εκρηκτικά μπαλόνια

 


Θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισε στο Ισραήλ. Η επίθεση έγινε σε αντίποινα για μπαλόνια με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς τα οποία στέλνονται από τη Γάζα προς το νότιο τμήμα της επικράτειας του Ισραήλ.

«Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης στοχοθέτησαν στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», συμπεριλαμβανομένων «υπόγειων υποδομών», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε λακωνική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως επρόκειτο για «αντίδραση» στη συνέχιση της προσπάθειας Παλαιστινίων στον θύλακα να προκαλέσουν πυρκαγιές στην ισραηλινή επικράτεια.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας σχεδόν καθημερινά από τις 6 Αυγούστου, σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών και την αποστολή μπαλονιών με προσαρμοσμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς από τον παλαιστινιακό θύλακα πάνω από τα σύνορα, που έχουν προκαλέσει πυρκαγιές, απανθρακώνοντας καλλιέργειες και θαμνώδεις εκτάσεις.

Παρά την άτυπη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – που τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι, κατόπιν μεσολάβησης του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ – το Ισραήλ και η Χαμάς, που έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014) αφότου το ισλαμιστικό κίνημα πήρε τον έλεγχο στη Γάζα το 2007, συνεχίζουν σποραδικά τις εχθροπραξίες, με εκτοξεύσεις ρουκετών, χρήση ολμοβόλων και μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς από τη Λωρίδα της Γάζας και επιδρομές της ισραηλινής πολεμικές αεροπορίας ή/και πλήγματα με πυροβόλα αρμάτων μάχης σε αντίποινα.

Σύμφωνα με παλαιστίνιους αναλυτές, οι ενέργειες αυτές έχουν σκοπό να πιεστεί το ισραηλινό κράτος για να εγκρίνει την παράδοση σε μηνιαία βάση οικονομικής βοήθειας από το Κατάρ στον θύλακα, όπως προέβλεπε η συμφωνία εκεχειρίας. Το Ισραήλ αντιτείνει όμως πως πρόκειται για παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας του και απειλή για την ασφάλεια των πολιτών του.

Οι νέες εχθροπραξίες καταγράφηκαν μερικές ώρες πριν από την άφιξη σήμερα (24.08.2020) στην Ιερουσαλήμ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ξεκινά πενθήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή με άξονα τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία οι Παλαιστίνιοι καταδίκασαν.

ΑΠΕ – ΜΠΕ


Πηγή



Γερμανοί γιατροί: Με αυτή την ουσία δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι

 


Οι Γερμανοί γιατροί του νοσοκομείου Charite, όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση ο Αλεξέι Ναβάλνι, ανέφεραν σήμερα ότι από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δείχνουν ότι δηλητηριάστηκε.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο , μια ομάδα γιατρών εξετάζει λεπτομερώς τον Ναβάλνι από τη στιγμή της άφιξής του στο Βερολίνο. «Τα κλινικά ευρήματα υποδηλώνουν δηλητηρίαση από μια ουσία της ομάδας των αναστολέων της χολινεστεράσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια ακριβώς είναι η ουσία αυτή, πρόσθεσε.

«Η εξέλιξη της ασθένειας παραμένει αβέβαιη» και σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μακροπρόθεσμων συνεπειών στην υγεία του, ιδίως στο νευρικό σύστημα.

Οι αναστολείς της χολινεστεράσης είναι φαρμακευτικές ουσίες που αυξάνουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται, σε χαμηλές δόσεις, για να βελτιωθούν προσωρινά ή να σταθεροποιηθούν τα συμπτώματα ανθρώπων που πάσχουν από άνοια. Στις συνηθισμένες παρενέργειές τους περιλαμβάνονται οι εμετοί, οι μυικές κράμπες, ο πονοκέφαλος και οι παραισθήσεις.

Ορισμένες κατηγορίες εντομοκτόνων καταπολεμούν τα έντομα παρεμβαίνοντας ή «αναστέλλοντας» τη χολινεστεράση αλλά οι ουσίες αυτές μπορεί να είναι δηλητηριώδεις ή τοξικές για τους ανθρώπους σε κάποιες περιπτώσεις.

Το Charite διευκρίνισε ότι ο 44χρονος Ναβάλνι νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και παραμένει νε τεχνητό κώμα. «Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ένα αεροπλάνο ενώ πραγματοποιούσε περιοδεία στη Σιβηρία και το Σάββατο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Γερμανία. Η Ρωσία έχει πει ότι είναι ασαφές τι προκάλεσε την ασθένεια του Ναβάλνι και ότι οι αρχικές εξετάσεις δεν έδειξαν ίχνη δηλητηρίασης, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr





Δύο περιστατικά επαναμόλυνσης σε Βέλγιο και Ολλανδία

 


Ένας ασθενής στην Ολλανδία και ένας άλλος στο Βέλγιο επιβεβαιώθηκε ότι επαναμολύνθηκαν από κορωνοϊό, μετέδωσε το ολλανδικό κρατικό τηλεοπτικό NOS σήμερα, επικαλούμενο ιολόγους.

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή μετά τις αναφορές χθες, Δευτέρα, ότι ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ εντόπισαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα επαναμόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2. Πρόκειται για έναν άνδρα που επαναμολύνθηκε τεσσεράμισι μήνες αφού ιάθηκε από την covid-19.

Σύμφωνα με το NOS, η ιολόγος Μάριον Κούπμανς δήλωσε ότι ο Ολλανδός ασθενής είναι ένας ηλικιωμένος με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Κούπμανς εξήγησε ότι μέχρι στιγμής είναι πιο γνωστές περιπτώσεις ανθρώπων που ασθενούν από τον νέο κορονοϊό για μεγάλο διάστημα, στη συνέχεια φαίνεται να αναρρώνουν, όμως μετά υποτροπιάζουν.

Όμως μια πραγματική επαναμόλυνση, όπως στις περιπτώσεις στην Ολλανδία, το Βέλγιο και το Χονγκ Κονγκ, απαιτεί γενετικό έλεγχο του ιού και στην πρώτη και τη δεύτερη μόλυνση ώστε να ελεγχθεί αν ο ιός διαφέρει λίγο στις δύο περιπτώσεις.

Η Κούπμανς, σύμβουλος της ολλανδικής κυβέρνησης, επισήμανε ότι οι επαναμολύνσεις ήταν αναμενόμενες. «Το γεγονός ότι εμφανίζεται κάποιος με επαναμόλυνση δεν με ανησυχεί», σχολίασε. «Πρέπει να δούμε αν συμβαίνει συχνά», εξήγησε.

Ο Βέλγος ασθενής είχε ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με το NOS, το οποίο επικαλείται τον ιολόγο Μαρκ Βαν Ρανστ, ο οποίος όμως τόνισε ότι το γεγονός ότι ο ασθενής επαναμολύνθηκε «δεν είναι καλά νέα».

Ο Βαν Ρανστ εξήγησε ότι η περίπτωση του Βέλγου ασθενή δείχνει ότι τα αντισώματα που είχε αναπτύξει κατά την πρώτη μόλυνση δεν επαρκούσαν για να αποτρέψουν την επαναμόλυνσή του από ένα ελαφρά διαφορετικό στέλεχος του ιού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές οι περιπτώσεις επαναμόλυνσης είναι σπάνιες ή αν υπάρχουν «πολλοί άλλοι άνθρωποι που ενδέχεται να επαναμολυνθούν έπειτα από έξι ή επτά μήνες».


Πηγή



Νέα εγκληματική συμπεριφορά ιεράρχη! Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Μη φοράτε μάσκες κάνουν κακό στην πίστη

 


Δεν έχουν τέλος οι ανεύθυνες εγκληματικές προτροπές ιεραρχών!!

Κατά της μάσκας ο εγκληματικά ανεύθυνος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αγνόησε τους επιστήμονες και την πολιτεία και κάλεσε εγκληματικά τους πιστούς να παραβούν τα μέτρα για την μη εξάπλωση του κοροναϊού.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Κρήτης το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος βρέθηκε στη θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Και τα όσα είπε ανεύθυνα χωρίς ίχνος ντροπής στο κήρυγμά του για την επικινδυνότητα που έχουν οι μάσκες για την πίστη δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Στο κήρυγμα του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες μέσα στις εκκλησίες «για να μην φυλακίζουν την πίστη τους».

Το πλήθος των πιστών που βρέθηκαν πάντως στο ναό του Αγίου Τίτου, τηρούσε τα μέτρα προστασίας και μέσα στην εκκλησία φορούσε μάσκα κανονικά.



Διασπορά κορωνοϊού μετά από γάμους! Νέα 22 θετικά κρούσματα μετά από γάμο στην Κοζάνη

 


Δέν έχει τέλος η διασπορά κορωνοϊού μετά από γάμο, καθώς εντοπίστηκαν 22 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο μετά από γάμο που πραγματοποιήθηκε στο Βόιο Κοζάνης τον Δεκαπενταύγουστο.

Την είδηση μετέδωσε το OPEN, μετά από αυτή την εξέλιξη έχει σημάνει εκ νέου συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές της Μακεδονίας και δη της Θεσσαλονίκης, που εμφανίζει άλλωστε επιβαρυμένο επιδημιολογικό προφίλ.




«Αφαίρεση» ακόμα και του ΑΦΜ σε όσους φοροδιαφεύγουν - Το νέο... ποινολόγιο της ΑΑΔΕ

 


Βαριά χρηματικά πρόστιμα, λουκέτα έως και 20 μήνες αλλά και «αφαίρεση» του ΑΦΜ για όσους «πειράζουν» τις ταμειακές μηχανές για να σβήνουν συναλλαγές και τζίρους, δεν τηρούν βιβλία και δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για το νέο αυστηρότερο ποινολόγιο της εφορίας.

Με την ενεργοποίηση των νέων διατάξεων οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εξής κυρώσεις:

1. «Πειραγμένες» ταμειακές μηχανές: Όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατ' οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων:

Από 2 έως 12 μήνες όταν o υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος - χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού τον οποίο αφορά ο έλεγχος.

Από 3 έως 20 μήνες όταν o υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει έγκριση λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware) από τα αρμόδια όργανα ή οποιοδήποτε πρόσωπο έχει μεταπωλήσει λογισμικό ή παρέχει τεχνική υποστήριξη για την παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των επαγγελματικών του εγκαταστάσεων και παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ. Επίσης αναστέλλεται η χρήση ΑΦΜ ή απενεργοποιείται, εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή ότι παραβιάζει κατ' οποιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών ή ότι έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για την απόκτησή του ή έχει εγγραφεί στο φορολογικό μητρώο περισσότερες φορές.

2. Μη τήρηση λογιστικών βιβλίων: Βαριά είναι και τα πρόστιμα όταν διαπιστώνεται η μη τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς και των αρχείων των ταμειακών μηχανών. Συγκεκριμένα:

Θα φτάνουν το 15% των εσόδων της επιχείρησης για κάθε έτος, όπου διαπιστώνεται παράβαση, με ελάχιστο ποσό ανά έτος τα 10.000 ευρώ για απλογραφικά και 30.000 ευρώ για διπλογραφικά βιβλία.

Αν δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση τα τρία τελευταία χρόνια, το πρόστιμο είναι κατ΄ ελάχιστον 30.000 ευρώ για τα απλογραφικά βιβλία και 50.000 ευρώ για τα διπλογραφικά.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι κυρώσεις αυτές αποτελούν απάντηση στην πρακτική που έχει παρατηρηθεί ορισμένοι παραβάτες να δηλώνουν, μετά την έναρξη του ελέγχου, «απώλεια» των ηλεκτρονικών αρχείων παραστατικών που έχουν εκδοθεί από τις ταμειακές μηχανές τους.


Πηγή



Κρούσμα κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη

 


Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε κατάστημα των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ομίλου στη Βόρεια Ελλάδα, το συγκεκριμένο κατάστημα θα παραμείνει κλειστό σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ζητούν να τεθεί άμεσα σε καραντίνα δύο εβδομάδων το σύνολο των εργαζομένων του εν λόγω καταστήματος, να πραγματοποιηθούν τεστ για τον ιό σε όλο το προσωπικό του καταστήματος, να διεξάγονται -όσο διαρκεί η πανδημία- δειγματοληπτικοί περιοδικοί έλεγχοι με ευθύνη και έξοδα της εταιρείας και στο υπόλοιπο προσωπικό πανελλαδικά, να διασφαλίζονται πλήρως οι αποδοχές τους για όσο διάστημα διαρκεί η απουσία απ’ τη δουλειά των συναδέλφων που τίθενται σε καραντίνα, να καταβληθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και να τηρούνται στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.


Πηγή



Συνελήφθησαν οι δύο Ιταλοί «μαφιόζοι» για την αφαίρεση ρολογιού χειρός μεγάλης αξίας από γυναίκα στη Μύκονο



Εξιχνιάστηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, υπόθεση ληστείας - αφαίρεσης ρολογιού χειρός μεγάλης αξίας και συνελήφθησαν οι δράστες.

Ως προς το χρονικό της ληστείας, την 16 Αυγούστου 2020, στη Μύκονο, ο ένας από τους δράστες, στην είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε με βία ρολόι χειρός μεγάλης χρηματικής αξίας από γυναίκα, την οποία μάλιστα έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ακολούθως ο δράστης τράπηκε σε φυγή επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατάφεραν μετά από επισταμένη και ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων να εντοπίσουν το χώρο προσωρινής διαμονής των δραστών στη Μύκονο και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους.

Κατά την έρευνα στο όχημα που χρησιμοποίησαν και στο χώρο διαμονής τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, 5 αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ.


Σε βάρος των δυο δραστών εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι δυο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, την 21 Αυγούστου 2020, στον λιμένα της Πάτρας, όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό ακτοπλοϊκώς, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.



Συνεχίζουν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ! Οργή για τον πισώπλατο πυροβολισμό

 


Ακόμα ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας απέναντι σε Αφροαμερικανό στις ΗΠΑ, έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και έχει δημιουργήσει αναταραχές.

Οι αστυνομικοί φαίνεται σε video ότι τον τράβηξαν από την μπλούζα την ώρα που έμπαινε στο αμάξι του και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ ενώ ήταν άοπλος και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου κάθονταν τα παιδιά του

Το περιστατικό συμειώθηκε στο Ουισκόνσιν, όταν ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχτηκε τα πυρά επικίνδυνου δολοφόνου αστυνομικού στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, στην πόλη Κενόουσα και το θύμα ο Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά του, τα οποία κάθονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του. 

Ο Τζέικομπ Μπλέικ  ήταν άοπλος και στην προσπάθειά του να μπει στο αυτοκίνητο για να δει τι κάνουν τα παιδιά του, οι αστυνομικοί τον ακολουθούν, τον τραβάνε από την μπλούζα και τον πυροβολούν στην πλάτη.

Ο 29χρονος Τζέικομπ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έχοντας υποβληθεί σε εγχείριση, ενώ το περιστατικό των πυροβολισμών ακολούθησαν διαδηλώσεις στο δικαστήριο της πόλης Κενόουσα. 

Ο επικίνδυνος αστυνομικός και οι συνάδελφοι του που ήταν στο περιστατικό, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.




Έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στα Χανιά - Τι ισχύει με εστίαση, συναθροίσεις

 


Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού τέθηκε τη Δευτέρα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η απόφαση ελήφθη για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου. 

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά ημέρες, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου, έως και τις 6 το πρωί της Τρίτης 1ης Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν ανακύψει στα Χανιά, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:

- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. 

- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. 


Πηγή: skai.gr





Κορωνοϊός: Από κάμψεις μέχρι και φυλακή: Οι σκληρότερες ποινές στον κόσμο για παραβίαση των κανόνων

 


Στη μέση του μονοπατιού, ένας άντρας γονατίζει και απλώνει τα χέρια του στο έδαφος το οποίο είναι στρωμένο με βότσαλα. Στη συνέχεια, κάνει push-ups υπό την επίβλεψη πολλών αστυνομικών. Αθλητικά ρούχα, ο νεαρός Ινδονήσιος δεν φορά. Το αδίκημα του; Στην εποχή του κορονοϊού οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στο νησί Σουλαουέζι, παλιότερα γνωστό ως Κελέβη, και – κατά κακή του τύχη – πέρασε από σημείο ελέγχου της αστυνομίας. Η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε αμέσως – διότι στην Ινδονησία, η δημόσια ταπεινωτική γυμναστική είναι μέσο για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Αλλά στη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα του κόσμου χρησιμοποιούνται και άλλες παραλλαγές «δημόσιας διαπόμπευσης» για την μη τήρηση των κανόνων για την μη μετάδοση του κορονοϊού: όπως για παράδειγμα, να ψάλλουν οι παραβάτες δημόσια τον εθνικό ύμνο, η αναγκαστική τους συμμετοχή σε κηδείες των θυμάτων Covid 19 (όπως συνέβη στην πόλη Τουμπάν της Ιάβας) και ο καθαρισμός δημόσιων χώρων από αυτούς τους απείθαρχους που φορούν γιλέκο σε χρώμα φωτεινό πορτοκαλί με την ένδειξη «παραβάτης του πρωτοκόλλου υγείας».

Όποιος πιστεύει όμως ότι αυτές οι τιμωρίες είναι οι αυστηρότερες στον κόσμο απατάται.

Στη Γκάνα της Δυτικής Αφρικής, οι πολίτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μεταξύ τεσσάρων και δέκα ετών ή πρόστιμο έως 60.000 σέντι (8.800 ευρώ) εάν συλληφθούν με ακάλυπτα το στόμα και τη μύτη. Σχετικός νόμος ψηφίστηκε τον Ιούνιο. Το πρόστιμο των 150 ευρώ που επιβάλλεται σε περιοχές της Γερμανίας σε όσους δεν φορούν μάσκα προστασίας στις δημόσιες συγκοινωνίες, μοιάζει με αστείο.

Σε ορισμένες χώρες, το νομικό πρόβλημα μπορεί να προκύψει ακόμα και στο κατώφλι κάποιου σπιτιού: στο νησί Κο Τσανγκ της Ταϊλάνδης, ένας Ελβετός και η Ταϊλανδέζα σύζυγός του καταδικάστηκαν σε δίμηνη φυλάκιση διότι έτρωγαν τη σούπα τους μπροστά από το σπίτι τους τον Απρίλιο ξεχνώντας να κοιτάξουν το ρολόι τους. Όταν έφτασε η αστυνομία ήταν 10:20 μ.μ. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία εν τω μεταξύ έχει αρθεί, ήταν έως τις 10:00 μ.μ. Οι δύο παραβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και κατέθεσαν μεν έφεση, αλλά η έκτιση της ποινής εξακολουθεί να επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη επί των κεφαλών τους.

Πολλά ελβετικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αναφερθεί στην υπόθεση. «Αυτή είναι μια αρκετά περίπλοκη στιγμή για εμάς. Ευχαριστώ όλους εσάς στην Ελβετία, με αυτή την θετική αύρα που εκπέμπετε θα βρούμε σίγουρα μια λύση» έγραψε στο Facebook ο Ελβετός, ο οποίος ζει στην Ταϊλάνδη επί δέκα χρόνια. Όταν ρωτήθηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 42χρονος είπε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη η απόφαση από το Εφετείο, μπορεί να απαιτηθεί ακόμα αρκετός χρόνος».

Στη Μαλαισία, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για πέντε μήνες. Ο άντρας αυτός έπρεπε να είχε παραμείνει σε απομόνωση διότι ήταν θετικός στον κορονοϊό, αλλά άνοιξε το εστιατόριό του. «Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλά χωριά στις πολιτείες Κένταχ και Πέρλις έπρεπε να τεθούν σε αυστηρή καραντίνα», δήλωσε ο θυμωμένος υπουργός Eθνικής Aσφάλειας Ισμαήλ Σάμπρι Γιάακομπ. Τουλάχιστον 40 κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε σχέση με την παραβίαση αυτής της καραντίνας.

Φυλάκιση επιβλήθηκε και σε έναν 40χρονο στη Σιγκαπούρη, η οποία είναι γνωστή για τις δρακόντειες ποινές της. Το αδίκημα του; Ο οδηγός ταξί έγραψε σε μια ομάδα του Facebook τον Απρίλιο ότι, λόγω του lockdown, τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα άνοιγαν μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα. Παρόλο που διέγραψε την ανάρτηση έπειτα από 15 λεπτά, είχε προκαλέσει πανικό στην αγορά, σύμφωνα με το δικαστήριο. Το αποτέλεσμα ήταν να του επιβληθούν τέσσερις μήνες φυλάκισης για διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Στην Ινδία, η αστυνομία, στην αρχή της πανδημίας, χτυπούσε με ραβδιά όσους περαστικούς, μικροπωλητές και οδηγούς χειραμαξών δεν φορούσαν μάσκα. Άλλοι παραβάτες των κανόνων έπρεπε να κάνουν βαθιά καθίσματα ή εκφοβίζονταν από τους ελεγκτές τήρησης των κανόνων που φορούσαν κράνη με το σχήμα του κορονοϊού. Τουρίστες, οι οποίοι συνελήφθησαν να κάνουν βόλτα πέραν του επιβληθέντος ωραρίου, κλήθηκαν να γράψουν 500 φορές: «Δεν τήρησα την απαγόρευση της κυκλοφορίας και λυπάμαι πολύ».

Αν και οι αρχές στην Ευρώπη δεν επιβάλλουν περίεργες τιμωρίες ή δημόσιες διαπομπεύσεις, οι φωνές για αυστηρότερα μέτρα γίνονται πιο δυνατές. Για παράδειγμα, η βρετανική κυβέρνηση αύξησε πρόσφατα τα πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων: Όποιος παραβιάζει επανειλημμένα την υποχρέωση να φοράει μάσκα μέσα σε καταστήματα ή άλλους χώρους πρέπει τώρα να πληρώνει έως και 3.200 λίρες (περίπου 3.500 ευρώ) – διπλάσιο ποσό δηλαδή σε σχέση με πριν. Οι διοργανωτές παρανόμων πάρτι πρέπει να υπολογίζουν πρόστιμα έως και 11.000 ευρώ.

Στην Αυστρία προβλέπεται ήδη φυλάκιση έως και τριών ετών για μετάδοση ασθένειας από αμελή συμπεριφορά. Έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 800 ευρώ επιβλήθηκε σε μια 49χρονη θετική στον κορονοϊό από την πόλη Κλάγκενφουρτ επειδή βγήκε από το σπίτι της. Η γυναίκα απολογήθηκε ότι έπρεπε να στείλει χρήματα στην άρρωστη εγγονή της στη Βοσνία. Μια Γερμανίδα που ζει στο Τιρόλο έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 10.800 ευρώ επειδή πήγε για ψώνια και πήρε ταξί παρά το γεγονός ότι είναι θετική. Οι εισαγγελείς προτείνουν μάλιστα να της επιβληθεί και ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον με αναστολή.

Μόνο στην περίπτωση των Ιαπώνων, που είναι γνωστοί για την αυτοσυγκράτηση και την ευγένεια τους, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι σχεδόν αντίστροφη. Φορούν μάσκα χωρίς καμία απειλή για τιμωρία και οι κανόνες της απόστασης τηρούνται επίσης αγόγγυστα. Παράπονα διατυπώθηκαν μόνον όταν η κυβέρνηση ξεκίνησε πρόσφατα μια εκστρατεία για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού – παρά τον αυξανόμενο και πάλι αριθμό των κρουσμάτων. Σύμφωνα με έρευνα, περίπου το 80% των Ιαπώνων θεωρεί πρόωρη την εκστρατεία αυτή. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους από το Σαπόρο έως την Οκινάουα θα επιθυμούσαν μάλιστα ακόμη και να κηρυχθεί ξανά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Τα 15 μέτρα αυξημένης προστασίας για τους μαθητές

 


Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα ανοίξουν τα σχολεία, 1η Σεπτέμβρη θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν 15 μέτρα αυξημένης προστασίας, οι εξειδικευμένες οδηγίες θα αποσταλούν στα σχολεία και θα γίνει και ειδική εκπαίδευση πρωτίστως στους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού για τη σωστή χρήση μάσκας.

Το συνολικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνει 15 σημεία:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα. Η χρήση της συνιστάται και στους εξωτερικούς χώρους εφόσον παρατηρείται συνωστισμός, ενώ είναι υποχρεωτική για όσους κυκλοφορούν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι μαθητές δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και της γυμναστικής.

Παρατηρήσεις:

Το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει δωρεάν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μάσκες πολλαπλών χρήσεων. Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψε το κονδύλι ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί στους δήμους και αφορά την πρώτη φάση διάθεσης δύο τεμαχίων ανά άτομο. Στη συνέχεια θα διατεθεί και τρίτη μάσκα.

Ο ΕΟΔΥ θα αποστείλει στα σχολεία ειδικές οδηγίες για περιπτώσεις μαθητών που εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους, όπως μεταξύ άλλων παιδιά με έντονη αναπνευστική δυσχέρεια, παιδιά με συμπεριφοριακές διαταραχές, παιδιά με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό νόσημα που τα εμποδίζει να βγάλουν τη μάσκα μόνοι τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα παρέχεται προμετωπίδα.

Επιμόρφωση της σχολικής κοινότητας: Επικαιροποιημένες οδηγίες, ενημερωτικά βίντεο αλλά και πραγματοποίηση συνεδριών σε μαθητές από εκπαιδευτικούς και ιατρούς θα παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή χρήση μάσκας αλλά και την τήρηση των κανόνων της υγιεινής εντός του σχολείου.

Καθαριότητα: Τα σχολεία θα είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικά και σαπούνι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά εκπαιδευτικοί και μαθητές, καθώς το πλύσιμο των χεριών θεωρείται μείζον μέτρο για τον περιορισμό του κορονοϊού. Παράλληλα, τα σχολεία εξοπλίζονται με 9.474 καθαρίστριες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Ο καθαρισμός θα γίνεται δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος και μετά το πέρας του.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν σε σχολεία δειγματοληπτικούς ελέγχους σε περιπτώσεις που κρίνουν ότι χρήζουν επέμβασης

Διαλείμματα: Εκ περιτροπής και ξεχωριστά για τα τμήματα και τις τάξεις θα πραγματοποιούνται τα διαλείμματα ώστε να μη συγχρωτίζονται οι μαθητές διαφορετικών τμημάτων μεταξύ τους. Τα διαλείμματα θα γίνονται διαφορετικές ώρες και αναμένονται οδηγίες σχετικά με το σχεδιασμό.

Κυλικεία: Με αλλαγές θα επανέλθει η λειτουργία των κυλικείων στα σχολεία, τα οποία, σημειώνεται, ότι δεν λειτούργησαν καθόλου κατά τον περασμένο Μάιο.

Σχολικοί εορτασμοί: Τέλος στις μεγάλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των τάξεων ενός σχολείου σε σχολικές γιορτές. Ο εορτασμός θα γίνεται μέσα στην τάξη, ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός.

Μαθητικοί διαγωνισμοί: Θα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί με τους μαθητές να φορούν καθ’ όλη τη διάρκειά τους μάσκα.

Εκδρομές: Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι εκδρομές για τους μαθητές καθώς και η συμμετοχή τους σε συνέδρια.

Επισκέψεις: Στον αντίποδα, επιτρέπονται οι περίπατοι και οι επισκέψεις, όμως θα υλοποιούνται ανά τμήμα. Κάθε τμήμα θα μπορεί να διοργανώσει επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή δημόσιο κτίριο.

Αθλήματα: Αναβάλλονται τα σχολικά πρωταθλήματα, προτείνεται όμως η άσκηση σε εξωτερικό χώρο σε μικρές ομάδες, των οποίων η σύνθεση δεν θα αλλάζει.

Εργαστήρια: Οι ομάδες των παιδιών θα είναι συγκεκριμένες και θα πραγματοποιείται καθαρισμός των υλικών και του εξοπλισμού μετά τη χρησιμοποίησή τους.

Μάθημα Πληροφορικής: Η χρήση των υπολογιστών επιτρέπεται, όμως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση.

Μουσικά όργανα: Προσεκτικός καθαρισμός σε όλα τα όργανα, ενώ στην περίπτωση πνευστών οργάνων η απόσταση θα είναι τουλάχιστον τρία μέτρα.

Ατομικό παγούρι: Το υπουργείο Παιδείας προτείνει τη χρήση ατομικού παγουριού σε κάθε μαθητή και προσφέρει δωρεάν σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού, ύστερα από συνεργασία με το Κοινωφελές Ιδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Τι θα ισχύσει για τις απουσίες: Ο μαθητής θα πρέπει να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση σε περίπτωση που νοσεί ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του, αλλά και στην περίπτωση που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα.

1η Σεπτέμβρη: Ανάληψη υπηρεσίας από εκπαιδευτικούς. «Κλειδώνει» η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων. Ξεκινάει το Μεταλυκειακό έτος Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ

7 Σεπτέμβρη: Ενδεχόμενη ημερομηνία για έναρξη μαθημάτων. Εναρξη επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για Γενικά Λύκεια και Ελληνες του εξωτερικού

15 Σεπτεμβρίου: Ξεκινάει η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

24 Σεπτεμβρίου: Εναρξη επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ

1-30 Σεπτεμβρίου: Ολοκλήρωση εργαστηριακών μαθημάτων προηγούμενου εξαμήνου για τα ΙΕΚ

5 Οκτωβρίου: Εναρξη λειτουργίας νέας χρονιάς για ΙΕΚ



Θα βάλει σε περιπέτειες τις ΗΠΑ με τις εκλογές ο Τράμπ; Συνδέει ενδεχόμενη ήττα του μόνο με νοθεία

 


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε χθες Δευτέρα καταγγελτικό, ιδιαίτερα επιθετικό τόνο στο συνέδριο του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων, στο οποίο έλαβε ικανό αριθμό ψήφων ώστε να γίνει επίσημα υποψήφιος της παράταξης και να διεκδικήσει νέα θητεία στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ την 3η Νοεμβρίου, προειδοποιώντας – χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις – ότι ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με «νοθεία» στην αναμέτρηση.

Παρατυπίες και απάτες…

Ο μεγιστάνας επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η επιστολική ψηφοφορία, πολύ συνηθισμένη μέθοδος συμμετοχής στις εκλογές στις ΗΠΑ, που όμως φέτος αναμένεται να είναι πολύ πιο ευρεία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, μπορεί να πολλαπλασιάσει τις παρατυπίες και τις απάτες.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας των εκλογών ωστόσο επισημαίνουν ότι οι παρατυπίες, πολύ περισσότερο η νοθεία, είναι πολύ σπάνια φαινόμενα στη χώρα.

Ο Τραμπ μίλησε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, αφού επισημοποιήθηκε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος. Θα αντιμετωπίσει τον δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Ο μοναδικός τρόπος να μας πάρουν τη νίκη είναι να κάνουν νοθεία», υποστήριξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Διότι «θα νικήσουμε», συμπλήρωσε.

Τα στελέχη του Grand Old Party, ή GOP, συμμετέχουν σ’ ένα συνέδριο το οποίο – όπως ακριβώς και εκείνο των Δημοκρατικών – είναι συντομευμένο, με μειωμένη φυσική παρουσία, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 176.000 Αμερικανούς, κατέστρεψε εκατομμύρια θέσεις εργασίας και καταβαράθρωσε το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου.

Πανδημία με… κομματικούς όρους

Οπως έχει πράξει επανειλημμένα, ο Τραμπ περιέγραψε την αντίδραση των κυβερνητών των πολιτειών στην πανδημία με στενά κομματικούς όρους. Παρουσίασε τα περιοριστικά μέτρα και τις συστάσεις πολλών ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας ως απόπειρες επηρεασμού των εκλογών του Νοεμβρίου.

«Αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν την COVID για να κλέψουν τις εκλογές», είπε ο Τραμπ. «Χρησιμοποιούν την COVID για στερήσουν με απάτη από τον αμερικανικό λαό (…) δίκαιες και ελεύθερες εκλογές».

Ο Μπάιντεν, 77 ετών, προηγείται του Τραμπ, 74 ετών, στις δημοσκοπήσεις, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε πολλές από τις πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, η έμφαση δίνεται σε θέματα που άπτονται του «νόμου και τάξης», του δικαιώματος της οπλοκατοχής, των μειώσεων φόρων, των «ξεχασμένων» Αμερικανών και Αμερικανίδων.

Ο Μαρκ και η Πατρίσια Μακλόσκι – το ζευγάρι λευκών που απασχόλησε τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων όταν έβγαλε όπλα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον των ανισοτήτων και του ρατσισμού μπροστά στο σπίτι του, στην πολιτεία Μιζούρι, τον Ιούνιο – θα μιλήσουν στο συνέδριο.

Θα παρουσιάσουν τον Μπάιντεν ως κάποιον που θέλει να προστατεύσει «τους κακοποιούς από τους τίμιους πολίτες».

«Η οικογένειά σας δεν θα είναι ασφαλής»

«Μην απατάσθε: όπου κι αν ζείτε, η οικογένειά σας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική των ριζοσπαστών Δημοκρατών» θα πούν.

Γιατροί και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αναμένεται να επαινέσουν εξάλλου την πολιτική του Τραμπ διότι «έσωσε ζωές» αλλά και το βιός τους.

Αναμένεται ακόμη να τοποθετηθούν υπέρ του Τραμπ γυναίκες, όπως η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η Νίκι Χέιλι, η οποία θα πει πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου «όρθωσε το ανάστημά του για την Αμερική» στη διεθνή αρένα.

Το GOP, αφήνοντας κατά μέρος την πολιτική του παράδοση, δεν θα ψηφίσει στο συνέδριό του φέτος κείμενο-πλατφόρμα, εκφράζοντας αντ’ αυτού απλώς την υποστήριξή του στην πολιτική του Τραμπ.

Η εκστρατεία του προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα σειρά μάλλον γενικόλογων εξαγγελιών, όπως η «δημιουργία 10 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας σε 10 μήνες».

Αντίθετα με το συνέδριο των Δημοκρατικών, δεν θα μιλήσουν εν ζωή πρώην πρόεδροι ή πρώην υποψήφιοι πρόεδροι.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εξέφρασε την πίστη του στον Τραμπ, στη δική του σύντομη παρέμβαση. «Η Αμερική χρειάζεται ακόμη τέσσερα χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο», έκρινε.

Πολύ οικογενειακή υπόθεση

«Ακουσα την περασμένη εβδομάδα ότι διακυβεύεται η δημοκρατία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι διακυβεύονται η οικονομία, ο νόμος και η τάξη», πρόσθεσε ο Πενς δηκτικά, αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς. 

Στα αξιοσημείωτα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων είναι πως έγινε υπόθεση πολύ οικογενειακή: πέραν της συζύγου του Τραμπ, της πρώτης κυρίας Μελάνιας, θα εκφραστούν στο βήμα τέσσερα παιδιά του, ο Ντόναλντ ο νεότερος, ο Ερικ, η Τίφανι και η Ιβάνκα.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποδεχθεί τυπικά, για δεύτερη φορά, το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μεθαύριο Πέμπτη, εκφωνώντας ομιλία σε έναν από τους κήπους του Λευκού Οίκου.


Πηγή: ΑΠΕ

in.gr



Οι Γερμανοί θέλουν να μας σύρουν σε διάλογο με την Τουρκία, αλλά δεν σκληραίνουν εναντίον του δικτάτορα

 


Υποχείριο του καθεστώτος της Τουρκίας είναι η Μέρκελ και η Γερμανική κυβέρνηση, το μόνο που την νοιάζει είναι να ηρεμήσει η περιοχή αδιαφορώντας για το ότι μοναδικός υπεύθυνος της έντασης είναι ο δικτάτορας Ερντογάν.

Χθες η γερμανική κυβέρνηση έβγαλε απλά μια λυπημένη ανακοίνωση μαλώνοντας την Τουρκία για την παράταση της τουρκικής NAVTEX, ενώ προειδοποίησε ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιβαρύνει την σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και ενδεχόμενη κλιμάκωσή της θα έχει ακόμη βαρύτερες συνέπειες. «Λυπούμαστε για αυτή την ανακοίνωση της Τουρκίας. Από την δική μας σκοπιά, η παράταση των σεισμολογικών ερευνών του τουρκικού πλοίου εκεί αποτελεί στην παρούσα κατάσταση βήμα προς την λάθος κατεύθυνση, διότι αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι μηνύματα αποκλιμάκωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παράταση της NAVTEX από την πλευρά της 'Αγκυρας μέχρι τις 27 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο το 'Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Κάτω από αυτές τις προκλήσεις και με την Ελλάδα να μην κάνει βήμα πίσω αφήνοντας την Τουρκία να αλωνίζει, σε Αθήνα και Άγκυρα θα βρεθεί σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Η συνάντηση με τον κ. Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί στις 12:40 ενώ με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Το απόγευμα , ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Τουρκία.




170 νέα κρούσματα! Γιατί μειώνονται κάθε Δευτέρα;

 


Μειωμένος παρουσιάζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 170 νέες περιπτώσεις, με τον αριθμό να πέφτει ξανά κάτω από τα 200 κρουσμάτων για πρώτη φορά από την προηγούμενη Δευτέρα. Εκ των 170 νέων κρουσμάτων, μόλις τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε όμως για μείωση των κρουσμάτων και για απόδοση των περιοριστικών μέτρων, αφού η εν λόγω μείωση είναι πλασματική και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της πανδημίας στη χώρα. Αυτό διότι, σύμφωνα και με τους επιστήμονες, τις Δευτέρες ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σαββατοκύριακου και κυρίως της Κυριακής, όπου πολλά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δεν λειτουργούν, ενώ παρατηρείται γενική υστέρηση στη λειτουργία των εργαστηρίων.

Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, χρειαζόμαστε τουλάχιστον μια εβδομάδα με τα κρούσματα κάτω από 200 για να μπορούμε να μιλήσουμε για μείωση κρουσμάτων στη χώρα μας.



Ο δικτάτορας Ερντογάν συνεχίζει να μας απειλεί : «Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί»




Με ένα στρατό που έχει πέσει το ηθικό του μετά τις αλλεπάλληλες ήττες από τις Ελληνικές δυνάμεις, βλέποντας πάλι ότι οι Έλληνες δεν μασάνε από προκλήσεις και έβγαλαν NAVTEX για αεροναυτική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης – Καρπάθου – Καστελόριζου, είπε να μας απειλήσει και πάλι ο δικτάτορας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τούρκος δικτάτορας Ταγίπ Ερντογάν:

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην συγκεκριμένη περιοχή. Με την στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της. Απο εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί. Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να ξέρουν πως όσοι τη ρίχνουν μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη σε ενδεχόμενο δυσκολίας.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του Ορούτς Ρείς ούτε από την δράση του ναυτικού μας που το συνοδεύει. Αντιθέτως θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της στην περιοχή. Αυτοί που πρέπει να το σκεφτούν το τι θα συμβεί και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές τις οποίες έχουμε εκδόσει NAVTEX.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις αναρρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να συνομιλούν ακόμα μαζί του οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί που συνεχίζουν να τον στηρίζουν.