Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τελειώνει το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη

 


Την φαιδρή αναξιοπρεπή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του νφλουένσερ Στέφανου Κασσελάκη να αποφύγει διά της πλαγίας τις τεράστιες ευθύνες του κόμματος για τον Ποινικό Κώδικα του 2019 με τον οποίον καταδικάστηκαν σε ποινές - χάδι οι έξι κατηγορούμενοι για τη φωτιά στο Μάτι τελείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η κ. Στενιώτη απέρριψε το επιχείρημα που φαιδρά και συριζαίικα διακίνησαν ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη του κόμματος ότι η καταδίκη των έξι κατηγορουμένων βασίστηκε σε άρθρο του Ποινικού Κώδικα του 1950 που δεν έχει καταργηθεί ακόμα και ξεκαθάρισε ότι η απόφαση βασίστηκε στον εγκληματικό Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές του 2019. 

«Το δικαστήριο επέβαλε τη βαρύτερη ποινή με βάση τον κώδικα του 2019» είπε η κ. Στενιώτη όταν ρωτήθηκε με βάση ποιον ΠΚ εκδόθηκε η απόφαση. «Οι ποινές είναι μεγάλες, είναι 111 έτη φυλάκισης, αλλά αυτά που θα εκτίσει ο καταδικασμένος είναι τα πέντε» πρόσθεσε μέσα σε άλλα.

Με τον μόνο έγκλημα Παρασκευόπουλου η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών

 


Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Για να ξεκαθαρίσουμε εάν δεν ήθελαν οι δικαστές και είχαν υπευθυνότητα δεν θα αποφυλακιζόταν ο Μιχαλολιάκος, και μετά τις τελευταίες αποφάσεις των δικαστών οι πολίτες αναρωτιούνται ποιους έχει μαζέψει το δικαστικό σώμα για να δικάζουν.

Οι δικαστές αυτοί χωρίς ίχνος υπευθυνότητας στηρίχθηκαν στις τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με τον νόμο που εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο, και έδωσαν τη δυνατότητα σε ένα καταδικασθέντα σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος έχει εκτίσει είτε το 1/3 στην περίπτωση του κ. Μιχαλολιάκου να αποφυλακιστεί. 

Εφαρμόστηκε ο νόμος Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε σκληρούς κακοποιούς με τις ανάλογες συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών. Ο Μιχαλολιάκος για αυτούς τους ανεύθυνους δικαστές κρίθηκε για την καλή του διαγωγή και όχι με βάση την προσωπικότητά του.

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Λαμίας, στην έφεση του θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επίδειξη μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.
Ίχνος αξιοπρέπειας ο Κασσελάκης φαιδρός ακόμα και για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

 Κάθε όριο λαϊκισμού ξεπερνάει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης, και δείχνει ότι έχει παντελή έλλειψη αξιοπρέπειας. Εχθές με αφορμή την απόφαση για αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, ξεφτιλίστηκε για άλλη μία φορά με τις δηλώσεις του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για ατιμωρησία και «εναγκαλισμό της Ν.Δ. με ακροδεξιά στοιχεία και προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», λες και δεν ξέρει ο κόσμος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία, και μάλιστα έκανε και τα στραβά μάτια μέχρι να γίνει η δίκη τους, χρησιμοποιώντας τους βουλευτές της Χ.Α. για να τους ψηφίζουν νομοσχέδια.

Ο φαιδρός Κασσελάκης, νομίζει ότι οι Eλληνες έχουν ξεχάσει ποιο κόμμα συνεννοούταν υπογείως με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και προσεταιρίστηκε τους ψηφοφόρους της, και ποια κόμματα συγκρούστηκαν επί της ουσίας με τη Χρυσή Αυγή. Για ποιο κόμμα οι ψήφοι των ναζιστών ήταν ευπρόσδεκτες στη Βουλή και ποιοι πρωτοστάτησαν σε πολιτικό επίπεδο για να μπουν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. 

Ο Κασσελάκης για ακόμα μία φορά λαϊκίζει χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, βγάζοντας ανακοινώσεις φαιδρές στοχεύοντας στην παραπλάνηση κάποιων ψηφοφόρων, ευτυχώς όχι σοβαρών εν όψει των ευρωεκλογών.

«Ο κ. Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά.

Τόλμησε σήμερα, αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», απάντησε στον κ. Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και πρόσθεσε:

«Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι:

– Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, αφού στη Δημοκρατία μας υπάρχει διάκριση των εξουσιών.

– Αν στην επίμαχη περίπτωση μπορούσαν να εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. -τις οποίες το κόμμα του δεν υπερψήφισε ούτε επί της αρχής ούτε κατ’ άρθρο-, ο αποφυλακισθείς δεν θα μπορούσε να κάνει καν αίτηση.

– Οταν το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος ήταν κυβέρνηση, έψαχνε επί 4,5 χρόνια αίθουσα για να δικάσει την εν λόγω υπόθεση.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που δεν υπερψήφισε τις τροπολογίες πάνω στις οποίες βασίστηκε η Δικαιοσύνη και απέκλεισε το μόρφωμα αυτό και τα παρακλάδια του από τις βουλευτικές εκλογές.

– Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο “ξέχασαν” να καταθέσουν υπόμνημα κατά των μορφωμάτων αυτών τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του 2023 όσο και για τις ευρωεκλογές του 2024», για να καταλήξει: «Επί δεκαετίες περιφέρονταν ως οι δήθεν κατέχοντες το μονοπώλιο στη δημοκρατική ευαισθησία και στους αντιφασιστικούς αγώνες και μέσα σε λίγα χρόνια η ίδια η πραγματικότητα τους ξεγύμνωσε. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν για όλα τα παραπάνω, αντί να κουνάνε το δάχτυλο με περίσσια υποκρισία».