Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Με τον μόνο έγκλημα Παρασκευόπουλου η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών

 


Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Για να ξεκαθαρίσουμε εάν δεν ήθελαν οι δικαστές και είχαν υπευθυνότητα δεν θα αποφυλακιζόταν ο Μιχαλολιάκος, και μετά τις τελευταίες αποφάσεις των δικαστών οι πολίτες αναρωτιούνται ποιους έχει μαζέψει το δικαστικό σώμα για να δικάζουν.

Οι δικαστές αυτοί χωρίς ίχνος υπευθυνότητας στηρίχθηκαν στις τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με τον νόμο που εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο, και έδωσαν τη δυνατότητα σε ένα καταδικασθέντα σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος έχει εκτίσει είτε το 1/3 στην περίπτωση του κ. Μιχαλολιάκου να αποφυλακιστεί. 

Εφαρμόστηκε ο νόμος Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε σκληρούς κακοποιούς με τις ανάλογες συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών. Ο Μιχαλολιάκος για αυτούς τους ανεύθυνους δικαστές κρίθηκε για την καλή του διαγωγή και όχι με βάση την προσωπικότητά του.

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Λαμίας, στην έφεση του θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επίδειξη μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.


Κώστας Βουκελάτος




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου