Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης: Η επίθεση κατά ανδρών του Λιμενικού και του εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο



Με αφορμή τη χθεσινή οργανωμένη επίθεση κατά ανδρών του Λιμενικού Σώματος και του Εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο στο Ρίο όπου συνομίλησε με  στελέχη του Λιμενικού. Μετά το πέρας της επίσκεψης του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η χθεσινή επίθεση κατά ανδρών του Λιμενικού, αλλά και του εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για άλλη μια φορά το απαράδεκτο άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως και τις σχέσεις των δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς, σήμερα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ  και του κ. Τσίπρα, κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής. 

Η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας, αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, έτσι ώστε οι γειτονιές, επιτέλους, να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους. Kαι η αστυνομία, επιτέλους, να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά. 

Να πω για άλλη μια φορά ότι ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. Kαι αυτή η πρωτοφανής παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες ζωής αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης, θα ανήκει σύντομα, οριστικά στο παρελθόν».




Δημοσκόπηση Marc : προβάδισμα 10,8 μονάδων για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές



Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Marc εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,1 μονάδες, με τρίτο κόμμα να αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής.

Στις 10,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά : 
Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, 
το Κίνημα Αλλαγής 6,7%, 
η Χρυσή Αυγή 5,4% 
και το ΚΚΕ 4,7%.

ΜέΡΑ25 με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5% και η Ελληνική λύση 1,5%,  Ποτάμι 1,1%, οι Οικολόγοι 1,0%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,5%, λευκό ή άκυρο 2,5%. Το 4,8% λέει ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το 17,7 δεν έχει αποφασίσει.




Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας εξαπατά τους Έλληνες


Η αναμενόμενη εκταμίευση την ερχόμενη Δευτέρα (08.04) άλλης μιας δόσης ύψους σχεδόν ενός δις ευρώ από την ενεργοποίηση μέτρων για το χρέος, αποτελεί το έναυσμα για την σχολιάστρια της Rheinische Post να κάνει αναδρομή στην πιο δύσκολη στιγμή της κυβέρνησης Τσίπρα που οδήγησε, όπως πιστεύει, στη ριζική μετάλλαξη της πολιτικής της. Τίτλος του σχολίου της «Η Ανάσταση της Ελλάδας». Διαβάζουμε:

«Πράγματα του διαβόλου οι ιδιωτικοποιήσεις»

«Τόσο γρήγορα εξελίχθηκαν τα πράγματα. Στις 29 Ιουνίου του 2015 το ελληνικό δράμα άγγιξε τη κορύφωσή του. Οι τράπεζες έκλεισαν πίσω από μακριές ουρές στα ΑΤΜ. Η υπερχρεωμένη χώρα, που έπαιζε πόκερ με την Ευρώπη σε συνεχείς συναντήσεις κορυφής, ήταν “τελειωμένη”. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είχαν αποτύχει με τις μετωπικές αντιδράσεις απέναντι στους μισητούς δανειστές. Δεν πέρασαν 4 χρόνια και η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μετά από 8 χρόνια ύφεσης… το ποσοστό ανεργίας με 19% παραμένει μεν υψηλό αλλά σε σχέση με το 27% παλαιότερα έπεσε αισθητά. Την Παρασκευή (05.04) το Eurogroup αποδέσμευσε 1 δις ευρώ, που υποσχέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο υλοποίησης κι άλλων μεταρρυθμίσεων. Το ποσό προέρχεται από τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων της. Τέλος καλό, όλα καλά;» θέτει το ερώτημα η σχολιάστρια.

«Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Τσίπρας άλλαξε τη ριζοσπαστική πορεία του. Κυνήγησε τον Βαρουφάκη και αποδέχθηκε μεταρρυθμίσεις. Οι τουρίστες επέστρεψαν, αλλά η οικονομία έχει δομικά προβλήματα, επειδή ο αριστερός πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρεί ´πράγματα του διαβόλου´ τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Τον απλό πολίτη εξαπατά με φανταστικές υποσχέσεις πολλοί πληρώνουν την τεθλασμένη πολιτική του με φτώχεια. Σε λίγο θα γίνουν εκλογές, τα πράγματα δεν είναι καλά γι αυτόν. Η ανησυχία ότι με πλούσια εκλογικά δώρα θα πνίξει την ασθενική ανάπτυξη είναι μεγάλος. Ο κίνδυνος υποτροπής του Έλληνα ασθενή είναι επίσης μεγάλος».

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Ειδάλλως οι εικόνες που περνούν από την Ελλάδα στα γερμανικά ΜΜΕ είναι αυτές προσφύγων να συγκρούονται με την αστυνομία με την ελπίδα ότι θα έτσι θα περάσουν στη Βόρεια Μακεδονία και από εκεί στην γη της επαγγελίας, τη Γερμανία. «Εκατοντάδες πρόσφυγες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό σε καταυλισμό έξω από τη Θεσσαλονίκη για να φύγουν προς βορρά και από εκεί μέσω Βόρειας Μακεδονίας, Σερβίας και Ουγγαρίας στην κεντρική Ευρώπη» γράφει η Welt υπενθυμίζοντας τα γεγονότα στην Ειδομένη πριν λίγα χρόνια, όταν έκλεισε ο λεγόμενος βαλκανικός δρόμος. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προσφύγων και στην Αθήνα, όπου είχαν καθίσει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά δρομολόγια με τραίνα.

«Η ελπίδα πολλών προσφύγων να φύγουν από την Ελλάδα προς την κεντρική Ευρώπη δεν μειώνεται, αντιθέτως αναπτερώνεται μετά από σχετικές φήμες» σημειώνει διαδικτυακά το Focus. «Η ιδέα πορείας προς βορρά διαδόθηκε μέσω ίντερνετ. Κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι τα σύνορα θα άνοιγαν για μετανάστες, εάν πήγαιναν μαζικά εκεί. Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Βίτσας διαμήνυσε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης ότι επρόκειτο για ψέμα». Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα η Βουλγαρία ενίσχυσε τη φύλαξη των συνόρων της με την Ελλάδα λόγω των μεταναστευτικών πιέσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε σχετικές δηλώσεις στο κοινοβούλιο στη Σόφια χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό εκείνων που αποπειράθηκαν ή επέτυχαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Πηγή: Deutsche Welle
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


VIDEO από τα μαχητικά της άσκησης "Ηνίοχος" που πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη



Στον σχηματισμό των αεροσκαφών συμμετείχαν ένα Mirage 2000, ένα F-35, ένα Tornado, ένα F-4 Phantom και τέσσερα F-16.

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Δείτε βίντεο που δημοσιεύει το Protothema.gr:




Γελάνε οι Έλληνες με τον Ζαχαριάδη : Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί πλειοψηφικό ρεύμα για τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ




Η δεν έχουν σώας τα φρένας, η δεν πατάνε στην γη, η δεν ζουν στην Ελλάδα οι Συριζαίοι γιατί τόσο προκλητικοί μόνο αναίσθητοι μπορεί να είναι.

Ο Ζαχαριάδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο σχολίασε τα πρωτοσέλιδα στο εξωτερικό και τις αναφορές στην Ελλάδα με θετικές ειδήσεις για την ειρήνη, την σταθερότητα, τη φιλία, την ανάπτυξη, σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν όπου οι αναφορές ήταν απαξιωτικές με ντροπιαστικούς τίτλους και υποτιμητικούς τίτλους. «Ο κόσμος ξέρει, βλέπει, παρακολουθεί και θα μας κρίνει όλους» είπε ο κ. Ζαχαριάδης και προκαλώντας τους Μακεδόνες και όλους του Έλληνες είπε ότι βλέπει σημαντικά οφέλη από την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για την επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.

Ο Ζαχαριάδης είπε χωρίς ίχνος ντροπής:  «στα μείζονα εθνικά ζητήματα δεν μπορείς να μετράς ούτε το πολιτικό κόστος ούτε το κομματικό κόστος. Έπρεπε να πάρουμε αυτή την πολιτική επιλογή ακόμα και αν είχε πιο μεγάλο και πολύ πιο μεγάλο πολιτικό κόστος από αυτό το οποίο έχει ή μπορεί να αποτυπωθεί ή μπορεί να μην αποτυπωθεί».

Και πήγε και ένα βήμα παραπέρα για την Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «αυτή η συμφωνία δημιουργεί ρεύμα πλειοψηφικό για τις ιδέες και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, στους προοδευτικούς, στους πατριώτες, και στους σκεπτόμενους πολίτες αυτής τη χώρας οι οποίοι βλέπουν την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή πολιτική και με μια ευρύτητα και με ένα βάθος χρόνου».


Είναι πλέον ανεξέλεγκτη η Μεγαλοιοικονόμου και δεν είναι μόνο για γέλια!!!



Σε τέτοιους βουλευτές στηρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της ξεφτίλας!!!

Το ακούσαμε και αυτό σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ από την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που όπως είπε θα καταθέσει αγωγή κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα είπε περί ανταλλαγής των συντάξεων με τη Μακεδονία.

Η Μεγαλοιοικονόμου είναι πλέον ανεξέλεγκτη και ξεφτιλίζει με την συμπεριφορά της εκτός απο την ίδια και όλο το κοινοβούλιο!!

Είπε η Μεγαλοοικονόμου  : “την ερχόμενη εβδομάδα καταθέσω αγωγή κατά του προέδρου της αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι στη συνέντευξη που έδωσε είπε πως έγινε συμφωνία για να δώσουμε τη Μακεδονία έναντι των συντάξεων. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που είπε, με προσβάλλει ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου” 

Κάποιος πρέπει να την βοηθήσει πλέον γιατί δεν είναι μόνο για γέλια!!!




Δεν αποχωρούν οι πρόσφυγες έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά - Έστησαν ξανά σκηνές



Ούτε σήμερα φαίνεται να εκτονώνεται  η κατάσταση που επικρατεί από χθες το πρωί έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Από χθες το πρωί, εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται έξω από τη δομή φιλοξενίας, με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη περπατώντας και από εκεί να περάσουν τα σύνορα για κάποια άλλη χώρα.

Όπως το χθεσινό βράδυ, έτσι κι απόψε οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο, θα διανυκτερεύσουν στο ύπαιθρο και στο κρύο.

Ήδη έχουν αρχίσει να στήνουν τις σκηνές τους και να μαζεύουν ξύλα προκειμένου να ανάψουν φωτιές για να ζεσταθούν. Μάλιστα κάποιοι, καταβεβλημένοι από την κούραση έχουν ξαπλώσει σε υπνόσακους.

Τα άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, καθώς μέσω διαδικτύου διαδόθηκε η πληροφορία πως αν επιχειρήσουν να περάσουν μαζικά τα σύνορα, θα τους αφήσουν.

Μάλιστα ανά διαστήματα δημιουργούνται εντάσεις, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να βγουν στη Συμμαχική οδό με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο να τους απωθούν.


Πηγή : thestival.gr


Ν.Δ.: Και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πλέον ότι η χώρα βυθίζεται στη βία και την ανομία.



Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα πολλαπλά συμβάντα βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο 24ωρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πλέον ότι η χώρα βυθίζεται στη βία και την ανομία. Όσα συνέβησαν στη διάρκεια λίγων μόνον ωρών, διαψεύδουν πλήρως την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από το δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε μία ημέρα είχαμε τα εξής κρούσματα: 

• Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ (!) σε Εισαγγελέα και τους Λιμενικούς που τον συνόδευαν, στα Εξάρχεια, την ώρα που γινόταν έρευνα για ναρκωτικά σε κτίριο υπό κατάληψη.
• Επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών από κακοποιούς στα Άνω Λιόσια.
• Ευρείας έκτασης επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν, μετά από αγώνα βόλεϊ, στη Θεσσαλονίκη,.
• Ανατίναξη ΑΤΜ στο Παλαιό Φάληρο,
• Συνεχιζόμενα άγρια επεισόδια στα Διαβατά από αιτούντες άσυλο που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Η έξαρση των φαινομένων της βίας δεν είναι τυχαία, αλλά συνιστά καρπό της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για πάνω από 4 χρόνια, οι αρμόδιοι υπουργοί, δέσμιοι των ιδεοληψιών τους, επέτρεψαν με την ανοχή και την φροντίδα τους για τη διατήρηση των εκλεκτικών συγγενειών με περιθωριακούς κύκλους, να εκτραφεί το τέρας της βίας και της ασυδοσίας. Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα επίχειρα των επιλογών τους. 

Οι πολίτες, ωστόσο, γνωρίζουν ότι η κατάσταση δεν αλλάζει όσο παραμένουν στη θέση τους αυτοί που προκάλεσαν αυτήν την ανυπόφορη κατάσταση. Γνωρίζουν ότι για να αλλάξει το τοπίο στην δημόσια τάξη και να αισθανθεί και πάλι ασφαλής ο πολίτης στην γειτονιά του, στην πόλη και το χωριό του, πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβερνητική αλλαγή».


Απίστευτη δήλωση Μπαλάσκα προς λιμενικούς για το γκέτο των Εξαρχείων: Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας



Ανομία, ανασφάλεια και έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως φαίνεται πλησιάζοντας οι εκλογές έχουμε να δούμε και άλλα από τους συντρόφους κακοποιούς του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΙ δήλωσε : «Που πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας. Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα. στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικους αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια. Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας».

«Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει. Αυτή τη στιγμή έχει δομή μέσα. Υπάρχουν διμοιρίες, υπάρχουν λόχοι, υπάρχουν τάγματα, υπάρχουν καλάσνικοφ. Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.