Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Οι καθηγητές του Εθνικού παραιτήθηκαν από μια θέση που δεν τους ανήκε γιατί είχε λήξη η θητεία τους

 



Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού που δεν δείχνει σοβαρότητα παραίτηση προχώρησε σύσσωμο το καθηγητικό προσωπικό της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει προς την κυβέρνηση έως σήμερα το απόγευμα.

Οι καθηγητές της Σχολής προχώρησαν σε αυτό που είχαν προαναγγείλει, αφού η στάση της κυβέρνησης δεν άλλαξε σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 85, που σύμφωνα με τους ίδιους εξισώνει τα καλλιτεχνικά πτυχία με τα απολυτήρια λυκείου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επελέγη επειδή, όπως οι ίδιοι οι καθηγητές του Εθνικού είχαν δηλώσει, η 8η Φεβρουαρίου είναι οριακή ημερομηνία για την απώλεια του σπουδαστικού έτους των φοιτητών των Σχολών.

Ωστόσο, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το υπουργείο Πολιτισμού η απόφαση και τα ονόματα των εν λόγω καθηγητών, καθώς η σύμβασή τους με το Εθνικό Θέατρο έληγε στις 29 Ιανουαρίου 2023, οπότε παραιτήθηκαν απο μία θέση που δεν τους ανήκει εδώ και 10 ημέρες.





Ακροαριστερή πρόκληση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ : «Άλλο Χρυσή Αυγή, άλλο 17Ν»

 



Έπεσαν οι μάσκες στον ΣΥΡΙΖΑ και φάνηκε η προσπάθεια του να εξαιρέσει ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις από το νομοσχέδιο Κασιδιάρη.

Ο προκλητικός ακροαριστερός βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ανέφερε πως σε αυτήν θα πρέπει να υπάρχει «σαφής αναφορά στον ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος».

Όταν όμως ρωτήθηκε για το αν η «17 Νοέμβρη» κατεβάσει κόμμα, τι θα συμβεί, απάντησε: «Η "17Ν", οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία».

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιτέθηκε τόσο στον βουλευτή όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως στελέχη του «με τις τοποθετήσεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά διαφοροποίησε τις εγκληματικές οργανώσεις σε κακές και λιγότερο κακές, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένα κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” δεν θα ήταν εξίσου προβληματικό για τη Δημοκρατία μας με το κόμμα Κασιδιάρη, αν έμπαινε στα ψηφοδέλτια! Λες και οι δολοφονίες ανθρώπων μπορούν να δικαιολογούνται από το ιδεολογικό πρόσημο που βάζει ο δολοφόνος.

Με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και δηλώσεις στελεχών του ότι η 17 Νοέμβρη είχε ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά προσβάλλει τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου. Και με τις κραυγές για αγριάδες και τις απειλές για τη “δεύτερη φορά που θα 'ναι αλλιώς”, δείχνει ότι μένει προσκολλημένος σε εποχές που η ελληνική κοινωνία έχει αφήσει πίσω της».





Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε την απόδοση δικαιοσύνης στη δίκη της “Greek Mafia”

 


Το θράσος και την παντελή έλλειψη αυτογνωσίας με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά να κουνά το δάκτυλο, καθώς “είναι οι ίδιοι που υπονόμευσαν την απόδοση δικαιοσύνης για την πρώτη δίκη της επονομαζόμενης «Greek mafia»”, στηλιτεύουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κάνουν δε καθαρό ότι οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν τη βούληση για καθοριστικές αλλαγές, με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ίχνος ντροπής, να επιτίθεται σε αυτούς που προχώρησαν σε τομές κάθαρσης και διαφάνειας στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που απαιτούνταν.

«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν στην πράξη την βούληση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς. Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύσει μεθοδεύσεις και σκευωρίες. Όλες κατέρρευσαν με κρότο», αναφέρουν αναλυτικά.

Προσθέτουν δε ότι «Οι σκευωροί στοχοποίησαν προσωπικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ανήθικα ψεύδη ακόμα και για τον γιο του, με αφορμή έλεγχο που είχε δεχθεί με την παρέα του πριν από ενάμιση χρόνο. Δόλια αποσιωπώντας ότι όλα προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐστατο αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για τη διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ότι «άμεσα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέταξε έρευνα για το θέμα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας», ενώ σχετικά με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τονίζουν: «Περιέχει τις καταθέσεις των αστυνομικών που διεξήγαγαν τότε τον έλεγχο και φέρει τις υπογραφές του αρχηγού και του υπαρχηγού, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα και δεν αφήνει καμία αμφιβολία τόσο για τα πραγματικά περιστατικά όσο και για τις επιδιώξεις όσων μεθόδευσαν την υπόθεση. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις και αγωγές που κατέθεσαν τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο γιος του, όσο και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης. Και, προφανώς, το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τμήμα της δικογραφίας».

Όσον αφορά την υπόθεση της «Greek-Mafia», κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν: «Την περίοδο 2015 – 2017 η ΕΥΠ, στο πλαίσιο παρακολουθήσεων που διενεργούσε, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς που είχαν σχέση με κυκλώματα παράνομου τζόγου, εκμετάλλευσης οίκων ανοχής κοκ. Η διοίκηση της ΕΥΠ επί των ημερών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέλειψε να ζητήσει τις νόμιμες άδειες για τις επισυνδέσεις, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα των σχετικών καταγραφών να μην μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του εισαγγελέα της πολύκροτης υπόθεσης: «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο».

«Μετά από αυτό, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα σοβαρά λάθη και οι πλημμέλειες της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία υπαγόταν η ΕΥΠ, αλλά και της ίδιας της διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία διενέργησε την έρευνα την περίοδο 2015-2017, στέρησε από το δικαστήριο την αξιοποίηση σημαντικού υλικού».


Τα ερωτήματα:


«-Γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μάλιστα να έχουν προηγηθεί οι νόμιμες άρσεις του απορρήτου;


-Η ΑΔΑΕ έκανε τους σχετικούς ελέγχους των εν λόγω επισυνδέσεων;


-Τελικά ποιοι ενδεχομένως ωφελήθηκαν από αυτούς τους κακούς χειρισμούς;


-Ήταν αστοχία ή μεθόδευση για να τιναχτεί στον αέρα η υπόθεση;».


Και προσθέτουν: «Προκαλεί απέχθεια το θράσος και η παντελής έλλειψη αυτογνωσίας με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά να κουνά το δάκτυλο. Είναι οι ίδιοι που υπονόμευσαν την απόδοση δικαιοσύνης για την πρώτη δίκη της επονομαζόμενης «Greek mafia». Που καθυστέρησαν για χρόνια τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων. Και που, σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής επιτίθενται σε αυτούς που, κατά τις πρόσφατες κρίσεις, προχώρησαν σε τομές κάθαρσης και διαφάνειας στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που απαιτούνταν».

Παράλληλα,  σημειώνουν σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Μήτσου: «Μετά τη δολοφονία του, στα μέσα του 2022, το κινητό του τηλέφωνο στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια που συνέταξαν την έκθεσή τους με τα στοιχεία που βρήκαν. Καθώς συνάντησαν συνομιλίες με αστυνομικούς προώθησαν τον φάκελο στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στις αρχές Ιανουαρίου του 2023 και συγκεκριμένα, στις 15/1. Είναι σαφές ότι ο αποστρατευθείς αξιωματικός που υπηρετούσε ως Διοικητής στην ευαίσθητη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων επιχειρεί με δόλο να προβεί σε επιλεκτικές διαρροές, ως πράξη αντεκδίκησης για την αποστρατεία του και με  προφανή στόχο να πλήξει το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Επισημαίνεται ότι ο Μήτσου δεν ήταν ούτε υπόδικος, ούτε καταδικασμένος. Παρ’ όλα αυτά, μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του χρησιμοποιήθηκαν με τη μέθοδο της αποσπασματικής παρουσίασης για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε άμεσα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τον νέο της διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διεξάγει πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα.

Γιατί, σε ένα κράτος δικαίου, όποιος θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη οφείλει να προσφεύγει στην εισαγγελική αρχή. Επομένως, «άνθρακες ο θησαυρός» των αποκαλύψεων. Επαναλαμβάνουμε προς όλους -και προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων- ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί. Μέχρι τέλους. Γιατί η στρατηγική που υπηρετούμε με συνέπεια είναι μία: Ασφάλεια παντού. Ασφάλεια για όλους».

Τέλος τονίζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ανασφάλεια στην αντιπαραβολή του με το έργο της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας», ενώ υπογραμμίζουν: «Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά απών από τον χώρο της ασφάλειας. Η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι, παραδομένη στην εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάστευση. Γεμάτη άβατα και καταλήψεις δημοσίων χώρων. Και το χειρότερο: Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να γνωρίζει από το 2018, με επίσημη έκθεση του τότε αρχηγού της Αστυνομίας, ότι, στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, διαβιούν φοιτητές μαζί με εγκληματικές συμμορίες. Το 2019 είπαμε στους Έλληνες ότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα. Γιατί, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία. Το 2023 μπορούμε να πούμε: Το κάναμε πράξη. Με αποτελέσματα. Η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα – κλοπές/διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες- που αφορά τον πολίτη, παρουσιάζει σημαντική μείωση το 2022. Κατά μέσο όρο 25%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της περιόδου 2015-2019. Το 2022 παρουσιάζει και τον μικρότερο αριθμό ανθρωποκτονιών από το 2011 και με το μεγαλύτερο ποσοστό εξιχνιάσεων. Συγκεκριμένα, το 2022 τελέστηκαν 79 ανθρωποκτονίες και το ποσοστό εξιχνιάσεων (ιδίου και προηγούμενων ετών) ανήλθε στο 88,61%».

Και καταλήγουν: «Αποτελέσματα που ήρθαν με εφαρμογή του σχεδίου μας, με αποφασιστικότητα. Στην Αττική, το 2020, το 2021 και το 2022, τοποθετήθηκαν 3.666 αστυνομικοί. Και από τις 20 Ιανουαρίου 2023: 600 νέοι ειδικοί φρουροί τοποθετήθηκαν στα ΑΤ της Αττικής, με βάση τα κενά σε οργανικές θέσεις και τα στοιχεία εγκληματικότητας».


tomanifesto



Ο αγώνας για την προστασία της δημοκρατίας από τους εχθρούς της είναι διαρκής


 

Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο facebook, παρουσιάζοντας τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου:

Το νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε προχωρήσει σε πολλές. Ενδεικτικά:

έχουμε διπλασιάσει τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία,

έχουμε θεσμοθετήσει τον σύμβουλο σχολικής ζωής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και

έχουμε προχωρήσει στην επιμόρφωση 125.000 εκπαιδευτικών για αυτό το θέμα.

Επίσης, έχουμε εισαγάγει τα εργαστήρια δεξιοτήτων από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο, τα οποία περιλαμβάνουν θεματικές για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ανθρώπινα δικαιώματα, και την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού.

Το νέο νομοσχέδιο στην ουσία έρχεται να συμπληρώσει αυτές τις πρωτοβουλίες, δημιουργώντας ενδοσχολικές ομάδες στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, αλλά και εισάγοντας μία ειδική πλατφόρμα όπου μαθητές θα μπορούν να αναφέρουν τέτοια περιστατικά βίας και εκφοβισμού, με τη δυνατότητα να το κάνουν και ανώνυμα εάν επιλέξουν.


Το «3η e-λικία» - μία δράση που ξεκίνησε πιλοτικά τον περασμένο Ιούνιο στον δήμο Καβάλας και στον δήμο Φλώρινας, και τώρα επεκτείνεται στους δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού. Σε τι στοχεύει αυτή η δράση; Στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων πολιτών που είναι πάνω από 60 ετών, με εκπαίδευση από ειδικά καταρτισμένους Ψηφιακούς Βοηθούς, οι οποίοι καθοδηγούν τους δημότες μεγαλύτερης ηλικίας ώστε να εξοικειωθούν με τον ψηφιακό κόσμο και τις ψηφιακές υπηρεσίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Στόχος μας είναι να δώσουμε λύση με διαδικασία fast track - με το ίδιο μοντέλο δηλαδή που ακολουθήσαμε για να βάλουμε τέλος στην ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Για όσους όμως περιμένουν ακόμη να εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη, θα πάρουν προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης αν πρόκειται για επικουρική λόγω γήρατος, και 50 ευρώ για επικουρικές λόγω αναπηρίας ή θανάτου. Δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια, τα χρήματα θα μπουν στον λογαριασμό τους μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για να το πω απλά: αν κάποιος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις περιμένει ένα χρόνο για την επικουρική του σύνταξη λόγω γήρατος, θα εισπράξει 1.200 ευρώ.

Ο Ευαγγελισμός, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, την περασμένη Τρίτη ολοκλήρωσε εφημερία χωρίς ράντζα. Στο εξής, αυτό θα είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Αυτό έγινε μετά από συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας, για την συν-εφημέρευση Ευαγγελισμού και ΝΙΜΤΣ - το ΝΙΜΤΣ δηλαδή διέθεσε κλίνες για τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών που διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να εξαλείψουμε τα ράντζα και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία (σε όλα θέλουμε, αλλά θα σας πω τώρα για αυτά που προχωράνε άμεσα). Μέσα στις επόμενες μέρες, το «Αττικό», που έχει πραγματικά το πιο μεγάλο πρόβλημα με τα ράντζα, θα επικουρείται από την ιδιωτική κλινική «Ιατρικό Περιστερίου», ενώ το «Λαϊκό» και το «Γεννηματά» θα επικουρούνται από το ΝΙΜΤΣ, την «Παμμακάριστο» και το «Ερρίκος Ντυνάν». Και θέλω να το τονίσω: χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση των ασθενών. Δεν κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Να κάνουμε δηλαδή αυτό που οφείλουμε.

Την Τετάρτη, μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, επισκεφτήκαμε το «Πάρκο Μνήμης» που δημιουργείται στο Μάτι, ως φόρο τιμής στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Θα είναι όμως και το μεγαλύτερο πάρκο στην Ανατολική Αττική, 130 στρεμμάτων, ένας χώρος πρασίνου, άθλησης και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής, με υποδομές για οικογένειες, παιδιά, την τρίτη ηλικία και τα άτομα με αναπηρία. Η υλοποίηση του έργου αυτού γίνεται με τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χάρη στη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκεται στην τελική ευθεία και η κατασκευή ενός σύγχρονου συγκροτήματος κοινωνικής στέγης με περίπου 100 διαμερίσματα.

Συνεχίζω με ένα ακόμη έργο - αυτό όμως συζητείται και σχεδιάζεται από το 2005 - 18 ολόκληρα χρόνια! Σήμερα επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μιλάω για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα - Καλπάκι - Κακαβιά», για την κατασκευή του οποίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός αυτή την εβδομάδα. Είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα ενώνει την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ηπείρου με την Αλβανία, με την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και με τα Δυτικά Βαλκάνια, θα εξασφαλίζει την πρόσβαση στην Ιόνια Οδό και θα βγάλει περιοχές από την απομόνωση.

Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2022 δείχνει ότι, μεταξύ 31 ευρωπαϊκών χωρών, σε σχέση με το 2018 η Ελλάδα σημειώνει την μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξη του Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς. Πήγαμε από την 67η στην 51η παγκοσμίως μεταξύ 180 χωρών. Και το πετύχαμε με την ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση διαδικασιών, οι οποίες περιορίζουν τον κίνδυνο διαφθοράς σε συναλλαγές των πολιτών με το κράτος, αλλά και με την προαγωγή σε θέσεις ευθύνης όσων -ανδρών και γυναικών- πραγματικά αξίζουν, μέσω της στοχοθεσίας και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2022, που δείχνει ότι η Ελλάδα ανέβηκε 9 θέσεις στην κλίματα στον λεγόμενο «δείκτη δημοκρατίας». Για το 2022 η Ελλάδα κατατάσσεται στην 25η θέση, από την 34η θέση το 2021 και την 39η το 2018. Σαφώς πρέπει και μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα τα επόμενα χρόνια για να βελτιώσουμε κι άλλο την ποιότητα των θεσμών και της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο αγώνας για καλύτερη δημοκρατία αλλά και για την προστασία της από τους εχθρούς της είναι διαρκής. Και σε αυτό αποσκοπεί και η διάταξη που καταθέσαμε στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, που προβλέπει να μην μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα τα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. Αντίστοιχες διατάξεις ισχύουν ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω να επισημάνω πως δεν αποβλέπει στον αποκλεισμό των ιδεών, αλλά έχει στόχο να θωρακίσει την ομαλότητα και τις συνταγματικές ελευθερίες. Και ελπίζω πραγματικά να λάβει στήριξη από όλα τα κόμματα. Ας συμφωνήσουμε έστω σε αυτό.




Σημαντική κατάκτηση η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης

 


Το γεγονός ότι το Κράτος, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει φτάσει στο σημείο να παρέχει άμεσα δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, όταν η εκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να γίνεται με τη φυσική παρουσία, είναι μια σημαντική κατάκτηση, που μπορεί να αξιοποιείται όποτε χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές που, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λειτουργούσαν χθες περίπου 37.000 ηλεκτρονικές τάξεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς να δημιουργηθούν τεχνικά προβλήματα στις περιοχές που αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Αυτό ήταν εντελώς αδιανόητο το 2019. Σήμερα ο μηχανισμός είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να αξιοποιήσει τα ψηφιακά εργαλεία που αποτελούν κεκτημένο της εκπαιδευτικής κοινότητας από την περίοδο της πανδημίας. Για να γίνει αυτό, ανάμεσα στα  άλλα είχαν διατεθεί πάνω από 664.000 vouchers αξίας άνω των 132 εκατ. ευρώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς οριζόντια και στα παιδιά και νέους 4-24 ετών για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα όλων στην εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε απρόσκοπτα, χωρίς να χαθούν μαθήματα εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών και ο  μηχανισμός είναι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα ψηφιακά εργαλεία.



Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ ικανοποιητική

 


Πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια υπουργεία για την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και την παροχή βοήθειας στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Ο Πρωθυπουργός:


Όσον αφορά τον σεισμό στην Τουρκία, τόνισε:

«Κατ’ αρχάς, να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και να τονίσω, για ακόμη μια φορά, ότι η Ελλάδα προσφέρθηκε πρώτη να υποστηρίξει την Τουρκία …

Θα πρέπει να θέσουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας ανάλογα με το τί άλλο μπορεί να μας ζητήσουν. …

Είναι μια δουλειά που λόγω εμπειρίας την ξέρουμε και εμείς αρκετά καλά και νομίζω στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε και τι άλλο εξοπλισμό, ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, σκηνές, μπορεί να μας ζητήσουν οι Τούρκοι ώστε να τις αποστείλουμε στη συνέχεια».

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», σημείωσε:

«Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού συνολικά πιστεύω ήταν πολύ ικανοποιητική, με την έννοια ότι πήραμε τα μαθήματά μας από προηγούμενες αντίστοιχες κακοκαιρίες. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των πολιτών και ως προς την κατάσταση των δρόμων, αλλά και ως προς την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, κάτι το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ στο παρελθόν.

Να πω, επίσης, ότι φαίνεται ότι πια μαθαίνουμε ως χώρα ότι πρέπει να ζούμε με την πρόληψη και ότι οι πολίτες ακούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Θεωρώ ότι και αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση για το μέλλον και βέβαια να επαναλάβω ότι το γεγονός ότι έχουμε πια στη διάθεσή μας τα εργαλεία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και της τηλεργασίας. Σίγουρα μας δίνουν την δυνατότητα να μπορούμε να καλύψουμε ώρες οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα ήταν χαμένες…»



Τροπολογία προστασίας της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις

 



Σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις»:


Την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της δημοκρατίας μας αλλά και της προστασίας της δημοκρατίας μας από αυτούς οι οποίοι είναι ταγμένοι να την υπονομεύουν, υπηρετεί και η διάταξη η οποία έχει ήδη κατατεθεί προς ψήφιση: η τροπολογία της προστασίας της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και από πρόσωπα που εμφανίζονται έχοντας τον μανδύα πολιτικών κομμάτων. Πρόκειται για κάτι το οποίο με διαφορετικούς τρόπους ισχύει σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, αποβλέποντας -και επιμένω σε αυτό- όχι στον αποκλεισμό των ιδεών, αλλά τελικά στην περιφρούρηση της ίδιας της δημοκρατικής συνταγματικής τάξης.


Πράγματι, το Σύνταγμά μας -και σωστά- δεν επιτρέπει τον εξοβελισμό καμίας άποψης. Ούτε και την απαγόρευση κομμάτων. Άλλα Συντάγματα, όπως το γερμανικό ή το αυστριακό, είναι πολύ πιο αυστηρά ως προς τις δυνατότητες που δίνει το Σύνταγμα στα δικαστήρια να απαγορεύουν κόμματα από το να συμμετέχουν στις εκλογές.

Επιτάσσει, όμως, το Σύνταγμά μας την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία και τη διαφύλαξη της ίδιας της ποιότητας της δημοκρατίας μας. Και αυτήν ακριβώς τη δημοκρατική λειτουργία επιχειρεί να ενισχύσει αυτή η ρύθμιση, εμποδίζοντας συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς. Να καταχρώνται τις κοινές μας ελευθερίες για να τις στερούν από άλλους και να καθιερώνουν στην πολιτική ζωή το μίσος και το αίμα.

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση κατέθεσε εγκαίρως τις απόψεις της στα κόμματα. Θέλω να θυμίσω στην εθνική αντιπροσωπεία ότι αυτή η συζήτηση από πλευράς κυβέρνησης έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες. Έχει υπάρξει ένας διάλογος με τα κόμματα, με σκοπό πάντα να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διακομματική συναίνεση.

Με τη νέα, λοιπόν, αυτή ρύθμιση, όπως έχει ήδη συζητηθεί εκτενώς στον δημόσιο διάλογο, για να συμμετέχει στις εκλογές ένας συνδυασμός θα πρέπει να συγκεντρώνει τρεις προϋποθέσεις:


Πρώτον, το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα.

Δεύτερον, τα μέλη του επιτελείου, οι επικεφαλής των οργάνων, αλλά -προσοχή, εδώ έγκειται η ουσία της διάταξης- και οι πραγματικοί ηγέτες του να μην έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα κατά της πολιτείας.

Και τρίτον, η οργάνωση και η δράση της συγκεκριμένης παράταξης, του συγκεκριμένου κόμματος, να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αρμόδια, μόνη αρμόδια, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, να διαπιστώσει αν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις είναι η Δικαιοσύνη. Ειδικότερα το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που, άλλωστε, ανέκαθεν έχει από το Σύνταγμα την ευθύνη για την ανακήρυξη των συνδυασμών.


Οι δικαστές, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να αξιολογούν ιδέες ή διακηρύξεις, εξετάζουν ένα και μόνο στοιχείο: αν υπάρχουν πράξεις με ιδιαίτερη ποινική απαξία.

Ουσιαστικά η διάταξη την οποία προτείνουμε έρχεται σε συνέχεια, στηρίζεται πάνω σε άλλη διάταξη η οποία είχε ψηφιστεί το 2021. Μάλιστα τότε, με τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε αποκλειστεί από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία η συμμετοχή φορέων που έχουν στην κορυφή τους πρόσωπα καταδικασθέντα για εγκλήματα. Τώρα καλύπτεται και η περίπτωση η ηγεσία αυτή να είναι ουσιαστικά εικονική, να αποτελείται δηλαδή από κάποιο κομματικό ανδρείκελο, όταν ουσιαστικά τα νήματα θα κινούν άλλοι, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Δεν απαγορεύεται, άλλωστε, να είναι υποψήφιος βουλευτής κάθε πολίτης ο οποίος δεν στερήθηκε τα πολιτικά του δικαιώματα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του ή είναι ακόμα καταδικασμένος. Αρκεί όμως να μην είναι ο αληθινός ηγέτης κόμματος. Αλλιώς η δημοκρατία θα βρισκόταν μπροστά σε ένα εφιαλτικό παράδοξο: να προσφέρει σε έναν εγκληματία τις δυνατότητες για να συνεχίσει να παρανομεί μέσω ενός αχυρανθρώπου και επιπλέον να τον χρηματοδοτεί με δημόσιο χρήμα.

Αυτή η διάταξη συμμορφώνεται πλήρως με τις επιταγές του καταστατικού μας χάρτη αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Όπως και με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θέλω να σας θυμίσω ότι το 2015 απεφάνθη ότι είναι συνταγματική η διακοπή της χρηματοδότησης ενός κόμματος όταν η δράση του είναι αντίθετη στην ίδια τη λειτουργία του πολιτεύματος. Κρίνοντας, δηλαδή, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει, ότι πρώτη υποχρέωση των κομμάτων είναι ο ίδιος ο σεβασμός στον κανόνα της δημοκρατίας.

Η ψήφιση, λοιπόν, αυτής της διάταξης θεωρώ πως συνιστά δημοκρατικό καθήκον κάθε πτέρυγας της εθνικής αντιπροσωπείας, για πολλούς λόγους από τους οποίους συγκρατώ έναν: η καθολική αποδοχή αυτής της διάταξης θα έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους πολίτες ότι σε τέτοια θέματα δεν χωρούν κομματικές διαφορές.


 



Ρύθμιση εκκρεμοτήτων που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

 



Σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις»:

Ξεκινώντας από το εκτενές νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα έλεγα ότι έρχεται να απαντήσει σε μία ευρύτατη δέσμη αιτημάτων και εκκρεμοτήτων του ένστολου προσωπικού.


Αναφέρεται σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στη σταδιοδρομία, στις αποδοχές αλλά και στην περίθαλψη των στρατιωτικών μας.

Ταυτόχρονα, επικαιροποιεί και συνολικά το πλαίσιο λειτουργίας της Εθνοφυλακής η οποία, όπως ξέρετε, έχει πάντα έναν πολύ ζωτικό ρόλο να παίξει, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές.

Και απλώνεται με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε πέντε διαφορετικά πεδία, θα τα διατρέξω εν συντομία... Ειδικότερα, λοιπόν, με το νομοσχέδιο το οποίο σύντομα θα είναι νόμος του κράτους:

Συστήνονται λογαριασμοί πρόνοιας στον Στρατό Ξηράς αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία. Έτσι θα καλύπτονται δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης των υπηρετούντων αλλά και των οικογενειών τους και τις συνταγές των φαρμάκων τους πλέον θα εκτελούν και φαρμακεία συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ. Ενώ απλοποιείται και η διαδικασία επιστροφής στελεχών στην υπηρεσία μετά από μακρά αναρρωτική άδεια, όπως και αμέσως μετά η ένταξή τους σε ειδική κατάσταση για λόγους υγείας.

Ένα δεύτερο πλέγμα προβλέψεων αφορά το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Σε αυτό οι μερισματούχοι θα μπορούν πλέον να πάρουν έκτακτο μέρισμα, καθώς τα μερίδια και αναπροσαρμόζονται και αυξάνονται. Είναι και αυτό ένα χρόνιο αίτημα των στρατιωτικών μας. Καταργούνται, επίσης, οι μειώσεις οι οποίες είχαν επιβληθεί το 2012, σε δύσκολους καιρούς για τους δικαιούχους του Ταμείου. Και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, το γνωστό σε όλους μας ΝΙΜΤΣ, θα δέχεται πλέον για νοσηλεία και εν ενεργεία υπαξιωματικούς του Στρατού, των κοινών σωμάτων των τριών κλάδων, αλλά και της Αστυνομίας.

Στις οικονομικές ενισχύσεις που ήδη έχουν δοθεί προστίθενται σήμερα τρεις ακόμα: ορίζεται αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό αποστολών Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Δεύτερον, η προϋπηρεσία των Εθελοντών Μακράς Θητείας αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης με τους ειδικούς λογαριασμούς αλληλοβοήθειας. Και τρίτον, από τις συντάξεις των αποστράτων και του πολιτικού προσωπικού καταργείται η παλιά παρακράτηση υπέρ στρατιωτικών λεσχών.

Ο νέος νόμος εξορθολογίζει ταυτόχρονα και την επαγγελματική διαδρομή των ενστόλων. Για παράδειγμα, οι Εθελοντές Μακράς Θητείας θα μπορούν πλέον να αποστρατεύονται με το βαθμό το Λοχαγού. Και στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου του 1996, για το χρόνο παραμονής σε κάθε βαθμό θα υπάγονται πλέον και οι αξιωματικοί με 25 πλήρη έτη υπηρεσίας μέχρι το 2018, ενώ λύνονται και μια σειρά από επιμέρους θέματα, όπως η δυνατότητα ένταξης αξιωματικών του υγειονομικού σώματος σε άλλες ειδικότητες.

Ο πέμπτος, τέλος, τομέας ρυθμίσεων, αφορά τους στρατεύσιμους και την Εθνοφυλακή. Οι απόφοιτοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα μεταφέρονται -όπως μου φαίνεται απολύτως προφανές- αυτόματα στο Πολεμικό Ναυτικό, έτσι ώστε να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους. Απλούστερα θα μεταβιβάζεται και το δικαίωμα απαλλαγής στον επόμενο αδερφό, εάν ο δικαιούχος δεν μπορεί να εργαστεί, ενώ και η Εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της και με τις τάξεις της πλέον να ανοίγονται σήμερα στις γυναίκες.

Το νομοσχέδιο αυτό, άλλωστε, συμπληρώνει μια σειρά από σημαντικές προηγούμενες πρωτοβουλίες που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο στα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα… Μιλώ για συγκεκριμένες και για χειροπιαστές ενέργειες με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους, οι οποίες πράγματι βρίσκονται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα για την αποστολή την οποία επιτελούν. Θυμίζω, λοιπόν, ότι:


Εδώ και μήνες έχει θεσπιστεί η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση.

Θυμίζω επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία τα πτητικά – καταδυτικά επιδόματα σε πιλότους, αλεξιπτωτιστές, πληρώματα υποβρυχίων να μην φορολογούνται καθόλου, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επιτελούν τις κατά τεκμήριο πιο δύσκολες, τις πιο επικίνδυνες αποστολές.

Ειδικό επίδομα λαμβάνουν ακόμα όσοι υπηρετούν σε πλοία αποστολής και έχουν χορηγηθεί επίσης πρόσθετα οδοιπορικά έξοδα σε όλο το προσωπικό που επί τρία χρόνια βρίσκεται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Την ίδια περίοδο, επί αυτής της διακυβέρνησης, υπήρξαν σημαντικές οργανωτικές μεταβολές που έφεραν έμμεσες οικονομικές βελτιώσεις. Ανάμεσά τους σημειώνω την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας» αλλά και τη διευθέτηση της εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Διάρκειας, αλλά και των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης.

Και αυτά, ενώ έρχεται αύξηση στις αποδοχές των μαθητών των παραγωγικών σχολών και των στρατεύσιμων, μαζί με την εναρμόνιση του διοικητικού και του μισθολογικού βαθμού σε εθελοντές μακράς θητείας.

Όλα αυτά τα μέτρα έχουν σημαντικό προϋπολογισμό, ξεπερνά τα 240 εκατομμύρια. Θα το ξαναπώ όμως: απέχουμε αρκετά από το να είμαστε εκεί που θέλουμε. … Τα επόμενα χρόνια, άλλωστε, θα είναι χρόνια καλύτερων μισθών για το δημόσιο. Και ναι, θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο, αναπροσαρμοσμένο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, από 1/1/2024.




ΡώSSοι στρατιώτες ΚΤΗΝΗ σκοτώνουν το διοικητή τους με ένα φτυάρι


 

Η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει ΡώSSους μαχητές να σέρνουν τον βαριά τραυματισμένο διοικητή τους μακριά από το πεδίο της μάχης και στη συνέχεια να τον χτυπούν με βίαια με κάτι που μοιάζει με φτυάρι.

Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε το απίστευτο περιστατικό κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, όπου μαίνονται έντονες μάχες εδώ και μήνες. Τέσσερις στρατιώτες που ανήκουν στην ομάδα με ΡώSSους μισθοφόρους Wagner μεταφέρουν τον συνάδελφό τους σε ένα μέρος με κατεστραμμένα σπίτια. Του κρατούν τα χέρια και τα πόδια και στη συνέχεια τον πετούν δίπλα σε έναν αχυρώνα.

Ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται να δείχνει τρεις άνδρες να τον χτυπούν επανειλημμένα με φτυάρια. 



Μια μονάδα μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την ειδική διμοιρία Seneka τράβηξε το βίντεο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το αποτρόπαιο υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα σε ουκρανικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα.




Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Θεοδωρικάκος - Γνώριζαν από το 2015 για τη greekmafia

 


Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο τι συνέβη επί των ημερών της διακυβέρνησής του ρίχνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Λίγη τσίπα επιτέλους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέσω της οποίας απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν από το 2015 για τη greekmafia, και με δική τους πλημμέλεια, δεν συγκεντρώθηκαν όπως έπρεπε τα απαραίτητα στοιχεία, με αποτέλεσμα να υπονομευτεί η απονομή δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από το 2015 ήξεραν για τη greekmafia. Με δική τους πλημμέλεια, τα απαραίτητα στοιχεία δε συγκεντρώθηκαν ποτέ με τον τρόπο που έπρεπε. Με δική τους ανικανότητα, η απονομή Δικαιοσύνης υπονομεύτηκε.

Και τώρα, ζητούν με θράσος την παραίτηση του Υπουργού που τόλμησε να προχωρήσει σε τομές κάθαρσης και διαφάνειας στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που απαιτούνταν. Και που στέλνει αντίστοιχες υποθέσεις, χωρίς χρονοτριβές, κατευθείαν στη Δικαιοσύνη.

Η greekmafia απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών και εξαιτίας της κωλυσιεργίας τους. Οι ίδιοι, όμως, δεν πρόκειται να απαλλαγούν ποτέ από το βάρος της ευθύνης. Ας μαζευτεί, επομένως, ο αρμόδιος Τομεάρχης του Συριζα. Λίγη τσίπα, επιτέλους!» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.





Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου προειδοποιεί για τον σεισμό που έρχεται

 


Βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστή, τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, ένα σκύλο που προειδοποιεί πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου. 

Ο σκύλος, όπως γράφουν χρήστες του ίντερνετ, επιχειρεί να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για το μεγάλο κακό που έρχεται και η αναστάτωση του φαίνεται από το πόσες φορές ουρλιάζει.

Τα ζώα αντιλαμβάνονται τους κινδύνους πριν από τους ανθρώπους αφού οι αισθήσεις τους είναι πιο οξείες.

«Προσπάθησε να τους προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που έρχεται πριν να χτυπήσει ο σεισμός. Αυτά είναι δώρα του Θεού στους ανθρώπους και θα πρέπει να τα εκτιμούμε περισσότερο», γράφει ένας χρήστης του Tik Tok.




Πέθανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης

 


Μανούσος Βολουδάκης: Μετά από μάχη με τον καρκίνο, πέθανε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης. 

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ήταν μόλις 57 ετών.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. 

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.



Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ του παρέδωσε στον ΛεΜπρόν την μπάλα του πρώτου σκόρερ

 



Η κορυφή άλλαξε μετά από 39 χρόνια. 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών! Ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Η αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ διεκόπη για να τιμηθεί ο νέος βασιλιάς του NBA. Η αγκαλιά του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ήταν η πρώτη κοινή στιγμή των δύο στον αγώνα.


 Ο δεύτερος, πλέον, σκόρερ όλων των εποχών, έχοντας την μπάλα του αγώνα στα χέρια του, την παρουσίασε στο κοινό. Και ύστερα την παρέδωσε στον Τζέιμς.

Εκείνος ήταν φανερά συγκινημένος. Ζήτησε από το κοινό να χειροκροτήσει τον θρύλο των Λέικερς, τον Τζαμπάρ. Και αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν για να κάνει αυτό ρεκόρ, έριξε και ένα «fuck» για να κλείσει την ιστορική στιγμή.



Στα 45 δισ. ευρώ οι υποσχέσεις του απατεώνα- Ο Μητσοτάκης κάνει ξεφτίλα τον Τσίπρα

 


Αποδεδειγμένα απατεώνας και ψεύτης ο Αλέξης Τσίπρας, στήνει την νέα απάτη, τάζοντας ποσά και δίνοντας υποσχέσεις, που θα οδηγήσουν την χώρα και πάλι στα βράχια εάν ποτέ τις έκανε πραγματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σοκαρισμένος με την νέα προσπάθεια εξαπάτησης του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «Είναι καιρός πια να ξεφύγετε από αυτή τη σκιά του παρελθόντος σας. Να εγκαταλείψετε την εμπρηστική ρητορική, τις έωλες υποσχέσεις που σε κάθε ομιλία σας βλέπω ότι ακατάσχετα αυξάνονται. Και επιτέλους να αντιληφθείτε εσείς και οι συνοδοιπόροι σας ότι είμαστε αντίπαλοι δεν είμαστε εχθροί. Η κοινωνία ζητά από εμάς θέσεις αντί για κραυγές. Η κοινωνία ζητά από εμάς κοστολογημένα προγράμματα και όχι ψεύτικες επιταγές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ξεφτιλίσει τον Αλέξη Τσίπρα και για να ακούσει ο κόσμος ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί και πάλι να τους εξαπατήσει, υποστήριξε ότι η κοστολόγηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με το ποσό των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τετραετίας και αυτό θα οδηγήσει την χώρα στα βράχια.



Με τους ακροαριστερούς τραμπούκους να απειλούν ο Τσίπρας στοχεύει τους κεντρώους

 


Μόνο θράσος θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις την επιθυμία του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνας την ιστορία της χώρας Αλέξη Τσίπρα, ότι θέλει να προσεγγίσει του κεντρώους.

Έχοντας αμολήσει σε εκδηλώσεις τους ακροαριστερούς τραμπούκους Πολάκη και τον ΜΠΟΖΟ Σπίρτζη, να απειλούν τους πολίτες και την δημοκρατία με "καλό η το άγριο", ότι "θα σας βρούμε όλους", ότι "την άλλη φορά θα είναι αλλιώς", περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσουν ψηφοφόρους και αυτό είναι φαιδρό θράσος.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο μεσαίος χώρος θα πλησιάσει πρός τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι κεντρώοι, ούτε οι κεντροαριστεροί θέλουν να βλέπουν την ακροαριστερή συμμορία Τσίπρα που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο σποτάκι της Κουμουνδούρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες με πρωταγωνιστή τον Νάσο Ηλιόπουλο είναι άλλη μία προσπάθεια απάτης για να κερδίσει όσους μπορεί, αλλά και η δημοσιοποίηση θέσεων για την δήθεν ρύθμιση χρεών και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποσκοπούν στην ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη μεσαία τάξη, που προσπαθεί και πάλι να τους εξαπατήσει.

Φυσικά και τίποτα δεν είναι κοστολογημένο, το είπε ξεκάθαρα στην βουλή  ο Τσίπρας σε ερώτηση του Μητσοτάκη εάν είναι κοστολογημένο το πρόγραμμα, και πήρε την απάντηση Τσίπρα " με αυτά θα ασχολούμαστε" δείχνοντας το πόσο απατεώνας είναι.  Την ώρα που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ρύθμιση χρεών οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν το σποτάκι για να δείξουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίεσε την κυβέρνηση για λύσεις στα προβλήματα, και εδώ γελάει ο ψηφοφόρος μαζί τους.

Με λίγα λόγια με απάτη και απειλές η  Κουμουνδούρου προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς» και να τρέμουμε!!!



ΚΤΗΝΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ στην Πάτρα πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο

 



Ένα ΚΤΗΝΟΣ ένας επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια ΑΛΗΤΑΡΑΣ στην Πάτρα, πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο και αναζητείται για κακούργημα.

Εχθές Τρίτη, το επικίνδυνο ΚΤΗΝΟΣ που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερο , πυροβόλησε εξ' επαφής, έναν αδέσποτο σκύλο στο Σαραβάλι Πατρών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η πρόεδρος των Φιλόζωων και σύμβουλος του δήμου για τα αδέσποτα, Αλεξάνδρα Δημοπούλου:

«Μία κάτοικος της περιοχής του Σαραβαλίου στην Πάτρα, άκουσε πιστολιές γύρω στις 6.30 το πρωί. Έπειτα από λίγη ώρα έφτασε στο σπίτι της λαχανιασμένος και αιμόφυρτος ο αδέσποτος σκυλάκος που συνήθιζε να πηγαίνει εκεί για να του δώσει λίγο φαγητό και να παίξει με το δικό της σκύλο. Αισθάνθηκε ο φουκαράς πως εκεί θα έβρισκε καταφύγιο και έτσι έγινε.

Η γυναίκα προσπάθησε να βοηθήσει το σκύλο ωστόσο αυτός σύρθηκε στην πλαγιά κάτω από το σπίτι της και σωριάστηκε. Τον σκέπασε με μια κουβέρτα και κάλεσε τις υπηρεσίες τους Δήμου.

Οπότε έτσι άρχισε η μέρα των ανθρώπων - διαμαντιών του καταφυγίου και περισυλλογής του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ.

Μόλις είχαν ξεκινήσει να καθαρίσουν και να φροντίζουν τα ζώα τους καταφυγίου, μα αμέσως το πρόγραμμα άλλαξε.

Ο George Katsimigas δεν μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό αφότου έμαθε για το φουκαρά σκυλάκο, κι οι υπόλοιποι Andrew Gotsis & Charitos Dimitris του είπαν "φύγε" κι έμειναν μόνοι να φέρουν εις πέρας τη φροντίδα όλου του καταφυγίου, που όσοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό τους λέμε δικαίως "ΉΡΩΕΣ". Ο Γιάννης Πετράκος μετά από εκατοντάδες μέρες χωρίς διακοπή ο άνθρωπος έπρεπε να πάρει ρεπό κι έτσι δεν τον είχαν μαζί τους!

Ο George Katsimigas λοιπόν έφυγε τρέχοντας να προλάβει να σώσει το σκύλο. Τον βρήκε σε άθλια κατάσταση είχε πλέον συρθεί περί τα 50 μέτρα κάτω στην πλαγιά από τους πόνους κι ο Γιώργος τον ανέβασε κουβαλώντας τον στην πλάτη. Ένα σκυλί γίγαντα. Έναν εντελώς άκακο άγγελο.

Αυτή η εικόνα αξίζει να γίνει Ίνδαλμα και Πρότυπο για τη νέα γενιά, μιας και τελικά φαίνεται πως μόνο από τους νέους έχουμε να περιμένουμε μια "Άνοιξη".

Ο γίγαντας σκυλάκος, πονεμένος, απορημένος, φοβισμένος μα και εν τέλει αφημένος εντελώς σ' αυτό που του συνέβαινε, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Eleni Bourdakou όπου διαπιστώθηκε πως έχει πυροβοληθεί εξ επαφής κι είναι γεμάτος σκάγια.

Οι υπηρεσίες του Δήμου ενημέρωσαν πλήρως το Γ' ΑΤ Πατρών, που κίνησε άμεσα κάθε νόμιμη διαδικασία ενώ τα φιλοζωικά σωματεία ήδη κιητοποιήθηκαν με τη δικηγόρο Elena Arvaniti για την υπεράσπιση του ζώου.

Δεν είχα λόγια αλήθεια, παρά μόνο αισθάνθηκα ότι μοιραζόμαστε όλη αυτή την αγωνία και προβληματισμό με τα παιδιά. Όλοι άφωνοι.

Και κάποιοι πολύ πιεσμένοι εργαζόμενοι, πολύ κουρασμένοι που όμως δεν κάνουν πίσω γιατι νοιάζονται για τα ζώα, γιατί νοιάζονται να γίνει έργο στην πόλη μας.

Έχουμε βαθιά ενσυναίσθηση και είμαστε μαζί τους.

Ξέρουμε πως αυτοί οι εργαζόμενοι για κάποιο "θεικό" λόγο ευτυχώς διαφέρουν από το συνηθισμένο κι από όλες τις υπηρεσίες! Και διαφέρουν πολύ!

Οι εθελοντές όντας κι αυτοί υπερβολικά -πια- κουρασμένοι από μία ατελείωτη, χωρίς μέτρο και όρια "εφημερία", κάποιες φορές ανησυχούν πολύ, μα και πάλι νικάει η αισιόδοξη σκέψη και οι δυνατοί στόχοι μας.

Γι αυτό το μεγάλο και πολυδιάστατο έργο της διαχείρισης των ζώων, οι δήμοι χρειάζονται επαρκές προσωπικό, χρειάζονται ξεχωριστό στελεχωμενο σωστά τμήμα!!! Είναι πλέον απόλυτη η ανάγκη και είμαι σίγουρη πως η Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο δεν θα κλείσει τα μάτια, αλλά θα βρει κάποιες λύσεις για να μπορέσουμε όλοι να πάμε τη χώρα μας μπροστά.

Το έμψυχο υλικό είναι εκ προοιμίου η μεγαλύτερη δύναμη».

Alexandra Dimopoulou
11 ώρες πριν

Τριτη 7/2/2023 πυροβολήθηκε εξ επαφής ένας σκύλος στο Σαραβάλι Πατρών.

Μια πράξη, μια είδηση, που ντροπιάζει πολύ την κοινωνία και μας τραβά προς τα πίσω παρά τις προσπάθειες τόσων ανθρώπων, φορέων, Αρχών να δούμε επιτέλους Πρόοδο.

Συγκεκριμένα μία κάτοικος της περιοχής άκουσε πιστολιές γύρω στις 6.30 το πρωί. Έπειτα από λίγη ώρα έφτασε στο σπίτι της λαχανιασμένος και αιμόφυρτος ο αδέσποτος σκυλάκος που συνήθιζε να πηγαίνει εκεί για να του δώσει λίγο φαγητό και να παίξει με τ...

See more
Μπορεί να είναι εικόνα ζώο και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι κοντινή λήψη


Μενέντεζ: Υπέγραψα το αίτημα πώλησης των F-35 στην Ελλάδα

 


Στο «πράσινο φως» που έδωσε για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, μιλώντας στο Delphi Economic Forum στην Ουάσιγκτον.

Όπως εξήγησε ο Γερουσιαστής «το έκανα γιατί η Ελλάδα μοιράζεται σε πολλούς τομείς τις ίδιες αξίες με εμάς για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και ακολουθούμε κοινή πορεία. Γιατί είναι μια χώρα που δεν είναι εχθρική απέναντι στους γείτονες της αλλά ακριβώς το αντίθετο».

Είπε επίσης εότι «είμαι ικανοποιημένος διότι πριν από δύο ημέρες, υπέγραψα το αίτημα για τα F 35 προς την Ελλάδα. Το έκανα όχι επειδή είμαι θαυμαστής του ελληνικού λαού Το έκανα επειδή αυτή είναι μια χώρα που μοιράζεται τις αξίες μας και είναι ευθυγραμμισμένη μαζί μας σε σημαντικούς τομείς. Για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, μια χώρα που δεν είναι εχθρική απέναντι στους γείτονές της, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Όταν με μια χώρα έχουμε κοινές αξίες και υπάρχει επίσης ένα στρατηγικό συμφέρον, δεν έχω πρόβλημα να δώσω το πράσινο φως ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων που έχει δικαιοδοσία επί του θέματος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπογράψω υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά όταν μια χώρα κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτό, τότε ναι, έχω πρόβλημα να συμφωνήσω σε μια τέτοιου είδους πώληση.

Αυτό που προσπάθησα να κάνω με το νομοσχέδιο που έγινε νόμος, ήταν να πείσω τις αμερικάνικες κυβερνήσεις να δουν την ανατολική Μεσόγειο μέσα από μια διαφορετική δυναμική, μια δυναμική που δημιουργεί οικονομικές ευκαιρίες, μια δυναμική που ξεκλειδώνει τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας, της Κύπρου, καθώς και του Ισραήλ. Μια δυναμική μέσα από την οποία μπορεί να υπάρξει μια ισχυρότερη σχέση ασφάλειας.

Είμαι ικανοποιημένος όταν βλέπω ότι με την παρότρυνση και τη βοήθειά μου, ήραμε το εμπάργκο όπλων, όχι επειδή η Κύπρος πρόκειται να αγοράσει έναν τόνο επιθετικού ή αμυντικού εξοπλισμού, αλλά επειδή ήταν πολύ σημαντικό να αναγνωριστεί το δικαίωμα της Κύπρου να το κάνει. Όπως επίσης και το γεγονός ότι η Κύπρος έκανε πολλά σημαντικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ελλιμενισμού των ρωσικών πλοίων, και αυτό έγινε πριν ήπιο την εισβολή.

Η εξέλιξη της Αλεξανδρούπολης την οποία επισκέφτηκα πέρυσι όταν ήμουν στην Ελλάδα. Έχει απεριόριστες δυνατότητες. Νομίζω ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι προς όφελος των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ένα από τα πράγματα, που πρέπει να σκεφτούν οι γείτονες της Ελλάδας που μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί είναι το εξής».

Ο Γερουσιαστής είπε επίσης : «Λοιπόν, περιμένετε ένα λεπτό, θέλετε να χτυπήσετε μια χώρα που έχει αμερικανική παρουσία στον κόλπο της Σούδας; Θέλετε να χτυπήσετε μια χώρα που έχει τέτοια αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη. Πιστεύεις πραγματικά ότι είναι έξυπνο; Δεν νομίζω ότι είναι έξυπνο να κάνεις κάτι από αυτά. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος, η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει τελικά την Τουρκία. Οπότε είναι σίγουρα ανταγωνιστικό».

Αναφερόμενος στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο επιχειρηματολόγησε ότι ήταν μια δίκαια απόφαση για μια χώρα που χτίζει μια ισχυρή σχέση με τις ΗΠΑ.