Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σημαντική κατάκτηση η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης

 


Το γεγονός ότι το Κράτος, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει φτάσει στο σημείο να παρέχει άμεσα δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, όταν η εκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να γίνεται με τη φυσική παρουσία, είναι μια σημαντική κατάκτηση, που μπορεί να αξιοποιείται όποτε χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές που, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λειτουργούσαν χθες περίπου 37.000 ηλεκτρονικές τάξεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς να δημιουργηθούν τεχνικά προβλήματα στις περιοχές που αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Αυτό ήταν εντελώς αδιανόητο το 2019. Σήμερα ο μηχανισμός είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να αξιοποιήσει τα ψηφιακά εργαλεία που αποτελούν κεκτημένο της εκπαιδευτικής κοινότητας από την περίοδο της πανδημίας. Για να γίνει αυτό, ανάμεσα στα  άλλα είχαν διατεθεί πάνω από 664.000 vouchers αξίας άνω των 132 εκατ. ευρώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς οριζόντια και στα παιδιά και νέους 4-24 ετών για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα όλων στην εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε απρόσκοπτα, χωρίς να χαθούν μαθήματα εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών και ο  μηχανισμός είναι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα ψηφιακά εργαλεία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου