Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Νέες απειλές με εντολή Τσίπρα από τον τραμπούκο Πολάκη :«Με το άγριο» σημαίνει φυλακή μέχρι να σβήσει ο ήλιος

 


Ο ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης με εντολή του ακροαριστερού του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει τις απειλές.

Μετά τον ακροαριστερό ΜΠΟΖΟ,  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη ότι «θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο», πήρε την σκυτάλη ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης για να δείξει για ακόμα μία φορά από ποιους αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης είπε συνεχίζοντας τις απειλές : «Με το “καλό” σημαίνει ότι όσοι, πολιτικοί και μη, θα επιστρέψουν οικειοθελώς στο Δημόσιο τα κλεμμένα, θα πάνε φυλακή με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Με το “άγριο” σημαίνει ότι όσοι, πολιτικοί και μη, θα παρεμποδίσουν την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και την κάθαρση, θα μπουν (και θα μείνουν στη) φυλακή μέχρι να… σβήσει ο ήλιος!».

Το θέμα είναι ότι έρχεται φυλακή και ειδικό δικαστήριο και για άλλους ακροαριστερούς τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε κάντε υπονομή.




MyHealth: Ψηφιακός ιατρικός φάκελος και το ιστορικό ασθενούς

 



Ο (πατήστε εδώ) : Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς, ένα από τα μεγάλα βήματα στην πορεία ψηφιοποίησης της δημόσιας υγείας προς όφελος των πολιτών, διευρύνεται και προσφέρει νέες υπηρεσίες ψηφιακής καταχώρισης 431 εργαστηριακών εξετάσεων στους πολίτες. Το νέο αυτό κεφάλαιο του Ψηφιακού Φακέλου Ασθενούς παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ψηφιακός Φάκελος, που βρίσκεται στην εφαρμογή MyHealth app, περιλαμβάνει πλέον, πέραν των ιατρικών παραπεμπτικών και των ψηφιακών ραντεβού στον προσωπικό γιατρό, και τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί ο πολίτης. Διευκολύνει τόσο τους ασθενείς όσο και τους θεράποντες ιατρούς, καθώς επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα αρχείο πολύτιμων πληροφοριών για τη διαχείριση κάθε περιστατικού, δίχως να απαιτείται ο πολίτης να ταλαιπωρείται σε γραμματείες μονάδων υγείας ή να μεταφέρει έγχαρτους φακέλους με διαγνώσεις και ιατρικά αποτελέσματα.

«Είναι μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα, σε συνέχεια σημαντικών παρεμβάσεων που έχουμε κάνει στο μέτωπο της ψηφιοποίησης της υγείας και πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όλους τους χρήστες του MyHealth αλλά και προφανώς από τους γιατρούς. Γιατί ο σκοπός ήταν και είναι πάντα να μπορεί ο θεράπων ιατρός, και θα έλεγα ειδικά ο προσωπικός γιατρός, να έχει μία πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό του ασθενούς, που αυτό προφανώς γίνεται πολύ πιο εύκολο μέσα από τέτοια ψηφιακά εργαλεία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση, που έγινε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Ο σκοπός μας εδώ πραγματικά είναι να μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι, διότι η ψηφιακή υγεία και οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες μας ανοίγουν ένα τελείως καινούργιο παράθυρο, όχι μόνο στο πώς θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία αυτή καθαυτή της επαφής του ασθενούς με το σύστημα υγείας, να μην τρέχει πίσω στο ιατρικό κέντρο, στο διαγνωστικό κέντρο, στο νοσοκομείο, να πάρει μια εξέταση. Αυτό είναι το προφανές. Αλλά κυρίως στον συνδυασμό διαφόρων εφαρμογών που θα μας επιτρέψουν να έχουμε περισσότερο έλεγχο της ίδιας της δικής μας συμπεριφοράς για να μπορούμε να ζούμε, συνολικά, πιο υγιεινά», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα νέο e-εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη

Στη δεύτερη φάση ανάπτυξής της, η υποδομή του Ψηφιακού Φακέλου Ασθενούς υποστηρίζει την ένταξη 431 εργαστηριακών εξετάσεων, οι οποίες αντιστοιχούν σε άνω του 90% του ημερήσιου όγκου εξετάσεων. Εντός των επόμενων μηνών θα ενταχθούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις (μαστογραφίες, ακτινογραφίες κλπ) με αποτέλεσμα η κάλυψη να υπερβεί το 92%.

Ο Φάκελος θα «εμπλουτίζεται» από νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα μέσω του gov.gr (myhealth.gov.gr) ή, εναλλακτικά, μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα MyHealth, όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εξετάσεων και πιστοποιητικά νοσηλείας ή επίσκεψης.

Στο πρώτο στάδιο υλοποίησης του Φακέλου υποστηρίζονται περισσότερα από 55 δημόσια νοσοκομεία ανά την επικράτεια, ενώ το ψηφιακό αποθετήριο εξετάσεων, διαγνώσεων και πιστοποιητικών καλύπτει προκαταρκτικά την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, περιλαμβάνοντας ήδη σχεδόν 3,5 εκατομμύρια έγγραφα.

Στην πλήρη ανάπτυξη του συστήματος θα καλύπτεται το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, ενώ το ιστορικό εξετάσεων και νοσηλειών θα πηγαίνει σε βάθος πολλών ετών.

Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες διεθνώς που δεν είχε ενιαίο ψηφιακό φάκελο υγείας στον οποίο έχει πρόσβαση ο πολίτης και ο γιατρός ώστε να δει το ιστορικό του, και ο οποίος «ακολουθεί» τον ασθενή, ανεξαρτήτως δομής ή νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκαν οι εκάστοτε εξετάσεις ή η νοσηλεία.

Η υλοποίηση του Ψηφιακού Φακέλου Ασθενούς έρχεται σε συνέχεια σειράς πρωτοβουλιών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών περίθαλψης και πρόληψης, όπως η άυλη συνταγογράφηση, τα ψηφιακά ραντεβού, η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον δωρεάν εμβολιασμό κατά της Covid-19, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid και οι ψηφιακές βεβαιώσεις τεστ Covid.

Στο πλαίσιο της μέγιστης συνέργειας ανάμεσα σε αυτές τις ψηφιακές υποδομές, το σύστημα συνταγογράφησης στο οποίο έχουν πρόσβαση οι γιατροί θα διαλειτουργεί με το αποθετήριο εξετάσεων, ώστε ο προσωπικός ή θεράπων γιατρός να μπορεί, με τη συγκατάθεση του ασθενούς, να έχει πρόσβαση στο ιστορικό του, χωρίς ο πολίτης να προσκομίσει οτιδήποτε.

«Είμαι σίγουρος ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι χρήστες του MyHealth, όπως εξάλλου -να τονίσω- έχουμε ήδη αποδείξει ότι μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης -που ήταν ένα καινοτόμο σύστημα για την εποχή του, το οποίο το έχουμε εξορθολογήσει πολύ- αλλά και μέσω της όλης ψηφιακής διαχείρισης της διαδικασίας του εμβολιασμού, υπάρχει και πολύ μεγαλύτερη εξοικείωση των πολιτών με την τεχνολογία γύρω από τα ζητήματα αυτά», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Πλέον δημιουργείται ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς.Έχουμε όλα τα στοιχεία μέσα στον φάκελο. Αυτό διευκολύνει πολύ τον θεράποντα ιατρό και ειδικά τον προσωπικό γιατρό, να έχει κάθε φορά πλήρως ενημερωμένο τον φάκελο. Όπως αντιλαμβάνεστε, στο νέο σχέδιο που έχουμε για την ενοποιημένη φροντίδα υγείας, έχουμε τη δυνατότητα από την αρχή, από τις προληπτικές εξετάσεις, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα νοσοκομεία μας, συνολικά, να έχουμε μία πλήρη παρακολούθηση με πολύ απλό τρόπο, τόσο από τον γιατρό όσο και από τον πολίτη», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Στην πραγματικότητα συνδέουμε σε ένα κεντρικό σύστημα, με ένα ενιαίο πρότυπο, όλα τα πεδία των εξετάσεων. Μπαίνουν αυτόματα και έχουμε διαλειτουργικότητα, όπως έχουμε συνολικά στο κράτος την έχουμε και εδώ, σαν μία κεντρική λογική της υποδομής. Ο στόχος είναι να μπει τέλος στη γραφειοκρατία της υγείας, να μην υπάρχουν περιττές επισκέψεις στις γραμματείες των μονάδων υγείας. Καταργούμε έτσι και την ανάγκη διακίνησης έντυπων εξετάσεων», ανέφερε από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το αποθετήριο εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλειών έχει υλοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ. Υπεύθυνο για την επιχειρησιακή ένταξη των νοσοκομείων στο σύστημα ήταν το Υπουργείο Υγείας. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε τον συντονιστικό ρόλο σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.



Μητσοτάκης : Κύριε Τσίπρα, οι πολίτες ψήφισαν αντιπροσώπους και όχι απεργούς


 

Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που συζητείται στην Ολομέλεια.



Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε στον χαμό των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας με το μοιραίο Phantom, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο συζητιέται στη σκιά αυτού του θλιβερού δυστυχήματος, τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε να ενώνουν τις πολιτικές δυνάμεις».

«Η μία ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα των στελεχών των ΕΔ, η δεύτερη έρχεται να θωρακίσει τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της. Η πρώτη έρχεται να ρυθμίσει κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη σταδιοδρομία και τα μισθολογικά ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Εξειδικεύοντας τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός είπε ότι σε ό,τι αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «στις οικονομικές ενισχύσεις, που έχουν ήδη δοθεί, προστίθεται και η αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και καταργείται η παλιά παρακράτηση υπέρ των στρατιωτικών».

«Οι απόφοιτοι ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο Πολεμικό Ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η Εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της, με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες. Σύντομα θα καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτές οι παρεμβάσεις καθρεφτίζουν την επιτελική κυβερνητική αντίληψη για τους ένστολους, από την υγεία έως την οικονομική τους ανακούφιση», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Μιλώ για συγκεκριμένες και χειροπιαστές ενέργειες με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους, που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με την αποστολή που επιτελούν. Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων. Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας. Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι, θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1η/1/2024».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε: 

«Κύριε Τσίπρα, καταψηφίσατε τον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός, έτσι δεν είπατε; Ούτε τα σημερινά θα ψηφίσετε, γιατί έχετε πάρει μια πρωτοφανή απόφαση να μη μετέχετε στις ψηφοφορίες, που ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Είναι μια επιλογή που δεν προσβάλλει μόνο Δημοκρατία και Σύνταγμα, αλλά και εκείνους που σας ψήφισαν για να τους εκπροσωπείτε. Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η απόφαση σας σηματοδοτεί και μία πρόωρη αποδοχή ήττας εν όψει των εκλογών. Εύχομαι να είναι μία απεγνωσμένη κίνηση φυγής και όχι ένα προοίμιο σε μία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμάτε συνθήματα αντί επιχειρημάτων. Τελικά δίνετε τροφή στα πιο ακραία αντισυστημικά στοιχεία, είναι ολέθριες επιλογές που η χώρα πλήρωσε. Είχα προειδοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο, παραμένετε αδιόρθωτοι».

Συνεχίζοντας την κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «Που είναι ο κ. Σπίρτζης, που λέει με το καλό ή με το άγριο», και απευθυνόμενος στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Θα σας καλέσω να επανέλθετε στο ρόλο σας και την δημοκρατική ομαλότητα, αντί να τάζετε τα πάντα στους πάντες. Θα σας θυμίσω πως εσείς ήσασταν που πήρατε τα πάντα στους πάντες» ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Τσίπρα του είπε: «διαλέξτε άλλη μουσική στο ξεκίνημα των συγκεντρώσεών σας από τον ύμνο του ΕΑΜ».

Το δίλημμα των εκλογών είναι, προχωράμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε διχασμένοι πίσω;

«Η κυβέρνησή θα επιμείνει στην τροπολογία της και είναι ανοιχτή σε σημειακές αλλαγές» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις εκλογές. «Η κυβέρνηση φθάνει στο τέλος της συνταγματικής της θητείας» σημείωσε και τόνισε πως «οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν μια τετραετία της ΝΔ και μια δικιά σας. Αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε πολλές διεθνείς προκλήσεις

Δεν δειλιάσαμε και δεν μπήκα στον πειρασμό να αξιοποιήσω την εμπιστοσύνη της κοινωνίας» είπε αναφέροντας ότι δεν το έκανε όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν μεγάλο προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα.

«Δεν το έκανα γιατί επιμένω στην ανάγκη οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν τον συνταγματικό τους κύκλο. Είμαι θεσμικά συνεπής σε αυτό που έλεγα ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τον τετραετή κύκλο τους».

Προσπαθούμε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε πιο ήρεμα νερά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Είμαι βέβαιος ότι κάθε ενσυνείδητος πολίτης αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2019. Μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε ότι αυτά που σας υποσχεθήκαμε τα κάναμε».

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Αυτή η συνέχεια μας δίνει αξιοπιστία να μιλήσουμε με περισσότερη σιγουριά για το σχέδιο μας για την επόμενη τετραετία. Για μια Ελλάδα με καλύτερους μισθούς και καλύτερη καθημερινότητα για όλους»

«Αν ξεκινήσαμε με το σύνθημα Μένουμε Ευρώπη, σήμερα γινόμαστε Ευρώπη και αύριο διεκδικούμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες σύντομα θα κρίνουν. Οι πολίτες θα κρίνουν. Εμείς έχουμε όραμα για την Ελλάδα του 2030, από εσάς δεν έχω ακούσει τίποτα».

«Κύριε Τσίπρα το πραγματικό ερώτημα των εκλογών δεν είναι Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία. Και να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για την παράταξη μας. Δημοκρατία έχουμε και την θωρακίζουμε.

Το δίλημμα είναι άλλο: Προχωράμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε διχασμένοι πίσω; Θέλουμε κυβέρνηση ΝΔ ή θέλουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουμε πρωθυπουργό Μητσοτάκη με κυβέρνηση ΝΔ ή πρωθυπουργό Τσίπρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αναθεωρήστε τη στάση σας και γυρίστε στα έδρανα της Βουλής. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να αναμετρηθούμε στα μάτια των πολιτών».


Τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς Ξεκινώντας θα ήθελα να εκφράσω την ωδύνη μου για τα πολλά θύματα των ισχυρότατων σεισμών που πλήττουν από χθες την Τουρκία.

Όπως γνωρίζεται και εγώ και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο Ερντογάν και δηλώσαμε την διάθέση των ελληνικών δυνάμεων για παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική καταστροφή

Ομάδα της ΕΜΑΚ ήδη επιχειρεί σε σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας

Θα χρειαστεί μεγλαή κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας

Πρωτίστη ανάγκη να επενδύουμε στις υποδομές της Πολιτικής Προστασίας

Η σημερινή συνεδρίαση αφορά σε ένα σημαντικό νομοσχέδιο της Εθνικής Αμυνας

βαραίνει ακόμα η απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

τους αποχαιρετήσαμε όλοι με ενότητα σε δύο τελετές γεμάτες θλίψη και αξιοπρέπεια

θα ήταν πολύ σημαντικό αν το ίδιο κλίμα θα μπορούσε να υπάρχει και τώρα

για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Θωρακίζουμε τη δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει σημαντικές εκκρεμότητες για τις ενοπλες δυνάμεις Το νομοσχέδιο ρυθμίζει σημαντικές εκκρεμότητες για τις ένοπλες δυνάμεις

Λογαριασμοί πρόνοιας στις ένοπλες δυνάμεις

καταργούνται οι μειώσεις που είχαν επιβληθεί το 2012

στις οικονομικές ενισχύσεις προστίθενται τρεις ακόμα

αυτή η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα να μην φορολογούνται καθόλου

Ερχεται ειδικό μισθολόγιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις το 2024

Δεν θα το ψηφίσετε σήμερα κύριε Τσίπρα; Θα αποσυρθείτε;

Αρνείστε να τοποθετηθείτε

Σας το λέω ανοιχτά δεν προσβάλετε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα αλλά προσβάλει εκείνους που σας ψήφισαν

Μήπως είναι μία πρόωρη αποδοχή ήττας;

τελικά δίνεται τροφή στα πιο ακραία αντισυστημικά στοιχεία

η χώρα το 2023 δεν θέλει να ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις

είχα προειδοποιήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο

Κάποιοι δεν αλλάζουν

Ακούω τις δηλώσεις στελεχών σας περί πραγματικής νομιμότητας

Στις απειλές ότι τη 2η φορά θα είναι με το καλό ή με το άγριο

Η' τις αθλιότητες περί εκβιασμού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ

Θα σας καλέσω να επανέλθετε στο ρόλο σας

Κύριε Τσίπρα οι πολίτες ψήφισαν αντιπροσώπους και όχι απεργούς

Να επιλέξετε την αντιπαράθεση με θέση και όχι με φωνές

εσείς πήρατε τα πάντα από τους πάντες

διαλέξτε άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ

Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς

Το μπλόκο στο κόμμα κασιδιάρη εμποδίζει συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς

Οι Ελληνες πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν μία τετραετία ΝΔ και μία δική σας, γι αυτό αφήστε τις ειρωνείες στην άκρη.

Αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε πολλές προκλήσεις

Οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν το θεσμικό τους κύκλο και είμαι συνεπείς σε αυτά που έλεγα

Προσπαθούμε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά και να είναι πιο ισχυρή

Μπορούμε να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε αυτά που σας υποσχεθήκαμε τα υλοποιήσαμε. Αυτά που είπαμε τα κάναμε

Στην προεκλογική περίοδο θα μιλήσουμε για το σχέδιό μας για την

Μία Ελλάδα με καλύτερους μισθούς και καλύτερη καθημερινότητα

Γιατί αν ξεκινήσαμε από το μένουμε Ευρώπη, σήμερα είμαστε Ευρώπη και αύριο διεκδικούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη

Οι πολίτες σύντομα θα κρίνουν δύο 4ετίες και ένα όραμα για την Ελλάδα του 2030.

θυμόμαστε τι κάνατε στο μεταναστευτικό εσείς και οι πολίτες ξέρουν τι κάναμε εμείς.

Κύριε Τσίπρα το πραγματικό ερώτημα δεν είναι Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία

Να είστε πιο προσεκτικός με την παράταξη που έβαλε τη χώρα στη Ευρώπη και την κράτησε στην Ευρώπη

Το δίλημμα είναι Προχωράμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε διχασμένοι πίσω

Ρισκάρουμε μία νέα περιπέτεια

Θέλουμε κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Θέλουμε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα

Θα σας καλέσω κ.Τσίπρα να αναθεωρήσετε τη στάση σας. Να γυρίσετε στα έδρανα των κοινοβουλευτικών αποφάσεων

Είναι καιρός να ξεφύγετε από τη σκιά του παρελθόντος

Επιτέλους να αντιληφθείτε εσείς και οι συνοδοιπόροι σας. Είμαστε αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί

Η κοινωνία ζητάει θέσεις και όχι κραυγές

Δική σας επιλογή θα είναι να μείνετε μόνοι σας στο περιθώριο

Εμείς θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και να στοχεύουμε ψηλά




Τουρκία: Γεννά το μωρό της κάτω από τα συντρίμμια και πεθαίνει αμέσως μετά

 



Μία μητέρα γεννά το μωράκι της κάτω από τα χαλάσματα και δευτερόλεπτα μετά πεθαίνει.

Το βίντεο έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες προβολές μέσα σε λίγες ώρες, γυρίστηκε στο Χαλέπι της Συρίας μέσα στα ερείπια.

Ένα μωρό γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια λίγο μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) Τουρκία και Συρία, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια άστεγους. 

Μία μητέρα από το Χαλέπι γέννησε μέσα σε ένα απο τα κτήρια που κατέστρεψε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ. Λίγο μετά ένας άνδρας εμφανίζεται στο συγκινητικό στιγμιότυπο να κρατά το νεογέννητο παιδί, ενώ οι συγκεντρωμένοι προσφέρουν κουβέρτες για να το σκεπάσουν.





Ικανοποιητική η λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών

 



Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από την αρχή της θητείας της, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να αντιμετωπίσει τον όγκο των 238 δισ. ευρώ ιδιωτικού χρέους που παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά και να αναχαιτίσει τη δημιουργία νέου. Προς αυτή την κατεύθυνση -μεταξύ άλλων μέτρων και δράσεων που σχεδίασε και υλοποιεί με επιτυχία- τέθηκε σε λειτουργία ο νέος, σύγχρονος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών με πολύ σημαντικά οφέλη που προσφέρει σε οφειλέτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Ήδη μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ. Και αυτό ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφτανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ.

Μέχρι και τον Ιανουάριο είχαν υποβληθεί 47,6 χιλιάδες αιτήσεις, που αφορούν συνολικό ποσό 26,7 δισ., εκ των οποίων τα 20,4 δισ. είναι σε αρχικό στάδιο, για τα 3,6 δισ. υπάρχει οριστική υποβολή και βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης.

Σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά των ρυθμίσεων επισημαίνεται ότι:

Η μέση διάρκεια για οφειλές προς Δημόσιο είναι τα 18 έτη και για οφειλές προς Χρηματοδοτικούς Φορείς τα 15 έτη.

Το 33% των οφειλών ρυθμίστηκε με διάρκεια μεγαλύτερη των 20 ετών.

Το μέσο ποσοστό διαγραφής για οφειλές προς Δημόσιο φτάνει το 22% και για οφειλές προς Χρηματοδοτικούς Φορείς το 31,5%.

Το 40% (439 εκατ. ευρώ) των ρυθμίσεων έχουν λάβει ποσοστό διαγραφής μεγαλύτερο του 30%.

Η προοπτική για τους επόμενο διάστημα (5 μήνες) με βάση το βασικό σενάριο αναμένονται ρυθμίσεις 1,6 δισ. ευρώ, ενώ στο αισιόδοξο σενάριο ρυθμίσεις 2 δισ. ευρώ.

Τα 10 πλεονεκτήματα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών:

Πραγματοποιεί μακροχρόνια ρύθμιση όλων των οφειλών με διάρκεια έως και τα 35 έτη, με την υποβολή μίας και μόνο, δωρεάν αίτησης και χωρίς την επιβάρυνση δικαστικών εξόδων. Οι οφειλέτες, μπορούν, με μια ενιαία αίτηση, να ρυθμίσουν συνολικά, χωρίς προσφυγή στο δικαστήριο, τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης σε έως 240 δόσεις, προς τράπεζες και διαχειριστές δανείων σε έως 420 δόσεις.

Πραγματοποιεί σημαντικό «κούρεμα» οφειλών για χρέη προς Τράπεζες και Δημόσιο στις περιπτώσεις που προβλέπεται. Ο οφειλέτης μπορεί να λάβει διαγραφή χρέους προς το Δημόσιο έως 75% επί της βασικής οφειλής, καθώς και έως 95% επί των προσαυξήσεων, προς τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων έως 80% επί της βασικής οφειλής, καθώς και έως 100% επί των τόκων.

Παρέχει δίκαιη, ρεαλιστική και αυτοματοποιημένη ρύθμιση οφειλών, μέσω αλγορίθμου, χωρίς να απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση της ρύθμισης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού λαμβάνει υπόψη αναλυτικά τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία του οφειλέτη και των λοιπών εμπλεκόμενων.

Πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, εξωδικαστικά ρύθμιση δανείων που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναστέλλει τις διαδικασίες πλειστηριασμού, καθώς και όλων των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Χορηγεί στους ευάλωτους οφειλέτες κρατική επιδότηση της δόσης των δανείων για 5 έτη ύψους έως 210 ευρώ μηνιαίως (ανάλογα με τη σύνθεση - μέλη του νοικοκυριού).

Δίνει τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, και στους συνεπείς δανειολήπτες να κάνουν αίτηση ρύθμισης οφειλών τους, στις περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένα υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους, σε ποσοστό 20% και άνω.

Εντοπίζει, μέσω ηλεκτρονικών ελέγχων, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ώστε οι ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών, που περιέχουν και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιτόκιο, να προσφέρονται σε οφειλέτες με αποδεδειγμένες ανάγκες.

Δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να προβούν και σε ατομική διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες πιστωτές για την εξεύρεση προσωποποιημένης λύσης, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες ενός πιστοποιημένου διαμεσολαβητή.

Δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου να λάβουν, κατόπιν αίτησής τους, ρύθμιση των οφειλών τους.



Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

 


Ανοίγει η ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την διενέργεια της διαδικασίας ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ. Προβλέπει την ηλεκτρονική καταχώρηση βιογραφικών στοιχείων των αξιολογούμενων, της προβλεπόμενης έκθεσης αυτοαξιολόγησης, τις αποτιμήσεις του αξιολογητή, καθώς και την τελική αξιολογική έκθεση με την ολοκλήρωση του εκάστοτε κύκλου αξιολόγησης. Επιπλέον, μέσω της ίδιας εφαρμογής, παρέχεται στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να υποβάλει ένσταση, σε περίπτωση που διαφωνεί με την οριστική αξιολογική κρίση του αξιολογητή του, καθώς και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ένστασής του, μετά την εξέτασή της από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.


Στην πλατφόρμα θα αρχίσουν να καταχωρίζονται τα ζεύγη αξιολογητή - αξιολογούμενου από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να αρχίσουν να καταχωρίζουν τα αναγκαία στοιχεία. Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά, σε πρώτη φάση, στις περιοχές στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης των Συμβούλων και ξεκινά από τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς, για τους οποίους η θετική αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησης.


Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση εστιάζει σε δύο πεδία:


Πρώτον το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, που εξειδικεύεται αφενός σε γενική και ειδική διδακτική, και αφετέρου σε παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης.

Και δεύτερο, την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια. Η αξιολόγηση διενεργείται βάσει τετράβαθμης περιγραφικής κλίμακας («εξαιρετικό», «πολύ καλό», «ικανοποιητικό», «μη ικανοποιητικό» έργο).

 



Στεγαστική πολιτική: Ξεκινούν τα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Κάλυψη»

 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη χορήγηση των πρώτων χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους ή νέα ζευγάρια έως 39 ετών για αγορά πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου».

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν, μέσω του προγράμματος, πρώτη κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ, επιφάνειας έως 150 τ.μ. και με παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών, ενώ το δάνειο μπορεί να φθάσει κατ' ανώτατο όριο στις 150.000 ευρώ και η διάρκειά του δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 έτη.

Δεν απαιτείται εγγυητής του δανείου και θα δοθεί οκτάμηνη προθεσμία από την προέγκρισή του μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Το όφελος για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, είναι ότι θα πληρώνουν δόση στεγαστικού δανείου η οποία θα είναι πολύ χαμηλότερη από το ενοίκιο που αντιστοιχεί στο σπίτι το οποίο επέλεξαν, καθώς το επιτόκιο θα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των εμπορικών επιτοκίων.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τους τρίτεκνους ή τους πολύτεκνους, καθώς γι' αυτούς το δάνειο θα είναι άτοκο, ενώ το δάνειο θα μετατρέπεται σε άτοκο για όσους, κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του, κάνουν τρία και πλέον παιδιά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για διπλασιασμό, σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

Παράλληλα, ξεκινά  και το πρόγραμμα «Κάλυψη», μέσω του οποίου θα αξιοποιηθεί το υφιστάμενο απόθεμα διαμερισμάτων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής κατοικίας και στόχος είναι να διατεθούν τουλάχιστον 1.000 διαμερίσματα ως κοινωνικές κατοικίες σε νέους, ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, χωρίς ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

Το πρόγραμμα βασίζεται, κατ’ αρχήν, στις κατοικίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε αστικά διαμερίσματα ανά την Ελλάδα και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Ήδη 579 από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να συνεχίσουν να διαθέτουν τα σπίτια τους για τη στέγαση των δικαιούχων του προγράμματος «Κάλυψη».

Στόχος σε πρώτη φάση είναι η αξιοποίηση τουλάχιστον 1.000 ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν περισσότεροι από 3.000 ωφελούμενοι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που έχει προϋπολογισμό 21,5 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των δαπανών για ενοίκια και επισκευές των ακινήτων ενώ οι Δήμοι μεταξύ άλλων θα εξετάζουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, θα προτείνουν κατάλληλα διαθέσιμα ακίνητα στους ωφελούμενους, θα καταβάλουν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες, θα μεριμνούν για την εκτέλεση των εργασιών επισκευής.

Ήδη, οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη και, εντός του Φεβρουαρίου, αναμένεται να εκδοθούν δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), οι οποίες θα καθορίζουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής των προγραμμάτων.

Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες εντάσσονται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για ουσιαστική επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους, με έμφαση στους νέους και σε ευάλωτες ομάδες πολιτών, με δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,74 δισ. ευρώ, από τις οποίες θα ωφεληθούν περισσότεροι από 137.000 πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι στο πλέγμα των δράσεων της κυβέρνησης για τη στέγαση συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα Κοινωνικής Αντιπαροχής, αλλά και η δράση «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω».




Η μάχη απέναντι στον καρκίνο μας αφορά όλους

 


Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου:

Η μάχη απέναντι στον καρκίνο είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας. Είναι μια μάχη που δίνουμε μαζί, πολίτες και πολιτεία. Γι' αυτόν τον λόγο έχουμε εξαρχής θέσει ως προτεραιότητα και εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, με αιχμή την πρόληψη.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο κατά του καρκίνου περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, του παχέος έντερου και του τραχήλου της μήτρας.

Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου.

Οργανωμένο πλαίσιο για την κατ' οίκον νοσηλεία για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Ανακουφιστική φροντίδα η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.




Ξέρει ότι θα χάσει και παραμυθιάζει τους πάντες λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά


 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός απατεώνας, και συνειδητά λέει ψέματα, εξαπατά και κοροιδεύει τον κόσμο χωρίς ίχνος ενοχής .

Εχθές στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης, με θράσος, και ενώ γνωρίζει την αλήθεια, εξέφρασε την βεβαιότητα εξαπατώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία και οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δεν δίνουν την πραγματική εικόνα.

Την ίδια τακτική αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις είχε και το 2019, αλλά τότε πίστευε όντως ότι θα κερδίσει, τώρα ξέρει ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο και το πολιτικό του μέλλον είναι αβέβαιο.

Είναι τέτοιο το θράσος του ψεύτη που είπε στο ακροατήριο του «η ανατροπή έχει ήδη γίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά από τη Ν.Δ.», καλώντας τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουν το σύνθημα που φώναζαν σε «ήρθε η ώρα της αλλαγής!».

Αυτή η προσπάθεια εξαπάτησης, με το ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά, δείχνει την μεγάλη ανάγκη που έχει ο ίδιος να πείσει κόμμα και οπαδούς ότι έχει πιθανότητες νίκης στις εκλογές, ώστε να δουλέψουν για αυτές και να μην τα παρατήσουν από τώρα μεγαλώνοντας την διαφορά με την Νέα Δημοκρατία.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ερντογάν

 



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο –και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή– στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια γιατί η Ελλάδα ήταν απο τις πρώτες χώρες που έστειλαν αμέσως βοήθεια. 




Σεισμός στην Τουρκία : 4.300 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

 



Τα 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, ισοπέδωσαν πόλεις.

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία ξεπέρασε τους 4.300 νεκρούς κι εκφράζονται ανησυχίες πως θα συνεχίσει να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών, που ακολουθήθηκε από σειρά ισχυρών μετασεισμικών δονήσεων, ήταν ο ισχυρότερος που έχει καταγράψει το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS από τον Αύγουστο του 2021 σε παγκόσμια κλίμακα.

Στην Τουρκία, ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τουλάχιστον τους 2.921 νεκρούς και τους 15.834 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα η AFAD, η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση έχει ανέβει σε τουλάχιστον 4.365, μετά από σειρά σεισμικών δονήσεων οι οποίες συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Στη Συρία, τουλάχιστον 1.444 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 3.500 τραυματίστηκαν, με βάση τους αριθμούς που έχουν δημοσιοποιήσει οι αρχές στη Δαμασκό και οργανώσεις βοήθειας και περίθαλψης στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που ελέγχουν αντάρτες και τζιχαντιστές.

Η έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο και οι ζημιές στους δρόμους που συνδέουν μερικές από τις πόλεις που χτυπήθηκαν σκληρότερα στη νότια Τουρκία, με αθροιστικά εκατομμύρια κατοίκους, δυσχεραίνουν την προσπάθεια να αποτιμηθούν με ακρίβεια και να αντιμετωπιστούν οι ζημιές.




Εξόργισε τους πολίτες το θράσος Τσίπρα που είπε “Ήμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα…”

 


Με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στο ειδικό δικαστήριο, με επώνυμες καταγγελίες στο δικαστήριο για σακκούλες με μαύρα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ, με επώνυμες καταθέσεις υπουργών του ότι τους παρακολουθούσε, τώρα που γίνεται έρευνα και για χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ από Βενεζουέλα, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας προκαλεί τους πολίτες λέγοντας “Ήμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα…”

Το θρασίμι του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε στη Θεσσαλονίκη να δηλώνει ότι «είμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα» και να προσθέτει πως «η δικαιοσύνη είναι το δικό μας DNA» κοιτώντας το ακροατήριο του χωρίς ντροπή και ηθική.

Ο Τσίπρας άρχισε τις εμφανίσεις του, διχαστικός, ψεύτης, απατεώνας και τάζοντας στον κόσμο χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ηθικής. Παράλληλα κάνει χυδαίες επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας το πόσο ακροαριστερός είναι και μην μπορώντας να το κρύψει.

Ο φαιδρός πολιτικός απατεώνας υποστήριξε χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής, πως όλα όσα γίνονται σήμερα ήταν δικά του έργα και της συγκυβερνήσεως,

 Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν «η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα» για να προκαλέσει τους πολίτες αυτής της χώρας, παραμυθιάζοντας τους οπαδούς του.

Και για να δώσει την χαριστική βολή σε όσους τον άκουσαν είπε "η δικαιοσύνη είναι το δικό μας DNA" και γελάνε μέχρι σήμερα όσοι τον άκουσαν.



Δελφινάριο η ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη γελάει ο κόσμος με την Τσιπρανίδου

 



Με το άγχος να μαζέψουν κόσμο στην Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν τα κατάφεραν γιατί δεν υπάρχει προθυμία να ακούσει τον πολιτικό απατεώνα Αλέξη Τσίπρα ούτε το εσωτερικό ακροατήριο, δίνουν παράλληλα και παράσταση Δελφινάριου.

Όπως το πάει η Τσαπανίδου πολύ σύντομα θα καταστεί σημείο αναφοράς για το ΣΥΡΙΖΑ και θα την περιμένουν σε κάθε εμφάνιση της να γελάνε μαζί της.

Έλα με τρέλα και κορδέλα έπρεπε να πει για να ολοκληρωθεί το παρατράγουδο!!

Ο Τσαπανίδου προλόγισε τον Αλέξη Τσίπρα και γελάει ο κόσμος μαζί τους, απολαύστε το βίντεο :