Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τρομοκρατική επίθεση




«Τρίτη τρομοκρατική επίθεση σε 3 μήνες στη Μ. Βρετανία. Ολόψυχη συμπαράσταση! Χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημορατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

3η τρομοκρατική επίθεση σε 3μήνες στη Μ.Βρετανία. Ολόψυχη συμπαράσταση! Χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία.


Η Πρόεδρος και το λαμπερό γκαλά στο Χίλτον



Λατρεύω το Χίλτον. Ήταν ανέκαθεν κομβικό σημείο σημαντικών συναντήσεων, λαμπερών γκαλά και, μετά τα μνημόνια, πεδίο μάχης λαμπρό! Στα σαλόνια του μπορείς να συναντήσεις την πρέσβειρα του κράτους των χαλιών Δέσποινα Μοιραράκη, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, την πριγκίπισσα των θεσμών Ντέλια Βελκουλέσκου. «Ετοιμάσου - άνευ απροόπτου - την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στην αίθουσα Τερψιχόρη να συναντήσεις και τη Βασιλική Θάνου», μου είπε η Μέρσι. 

«Διότι μαθαίνω ότι η κυρία Θάνου διοργανώνει υψηλού επιπέδου event στο υψηλού επιπέδου ξενοδοχείο, με υψηλού επιπέδου προσκεκλημένους, με αφορμή τη συμπλήρωση 182 ετών από την ίδρυση του ανώτατου δικαστηρίου (στη νεώτερη Ελλάδα) του οποίου προεδρεύει: του Αρείου Πάγου».

Το σημείο αυτό είναι και η αφετηρία κακεντρεχειών γύρω από το πρόσωπο της προέδρου. Διότι είναι πολλοί - και πολλές, σημειώνω - που ισχυρίζονται ότι η επέτειος είναι το άρμα από το οποίο η κυρία Θάνου θα απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό στο κοινό της, καθώς πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής της από το ανώτατο δικαστήριο, λόγω συνταξιοδότησης.

«Mon Dieu!»

Η Μέρσι,  η οποία ως κόρη δικαστικού γνωρίζει πολύ καλά το παρασκήνιο, μου επισήμανε ότι σε ανάλογες κινήσεις προβαίνουν όλοι οι πρόεδροι που αποχωρούν από τον θώκο, πλην όμως όχι από το Χίλτον. Εθιμοτυπικά, προτιμούν διακριτικά δείπνα, με συνδαιτυμόνες αποκλειστικά συναδέλφους - ανώτατους δικαστικούς, μετά των συζύγων τους. Τα τελευταία τρία χρόνια, μάλιστα, τα δείπνα παρατίθενται στο - λατρεμένο - Tennis Club, αλλά κατά καιρούς έχουν επιλεγεί και το Πεντελικόν και το Intercontinental. 

«Δεν υπάρχει καμία επέτειος», ξεστόμισε η Μέρσι που όταν θέλει γίνεται εξόχως χολερική. «Εγώ ξέρω ότι οι επέτειοι εορτάζονται στα 100, 150, 200 χρόνια και τέλος πάντων σε στρογγυλούς αριθμούς. Το 182 είναι πρόφαση. Η πρόεδρος έβαλε τα κουκιά κάτω και είδε ότι το δείπνο δεν θα μπορούσε να της «βγει» ∙ το πρόβλημα θα ήταν η απροθυμία συμμετοχής, έτσι όπως έχει συγκρουστεί ανοιχτά με κόσμο και κοσμάκη τα δυο τελευταία χρόνια». 

«Οh, Mon Dieu!», ανεφώνησα έκπληκτη από το εύρος σκέψης της. 

«Κλείσε το στόμα σου, έχει και συνέχεια», μου απήντησε απτόητη, αποκαλύπτοντας τη στρατηγική. «Ποιά θα ήταν λοιπόν η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση που να μπορεί να εξωραϊζει το παρόν και ταυτόχρονα να χρησιμεύει ως ιδανική γέφυρα για το μέλλον ; (Γιατί, μην είσαι ανόητη, η πρόεδρος δεν επιθυμεί να πάει σπίτι της). Η εκδήλωση στο Χίλτον. Αν είναι έγκυρες οι πληροφορίες μου, στην προσπάθειά της η εκδήλωση να είναι global, όπως της αξίζει, έχει καλέσει - εκτός από «επισήμους» των Αθηνών - και εκπροσώπους  ανώτατων δικαστηρίων του εξωτερικού. Ως κεντρικοί ομιλητές φέρονται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της νέας Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων (που σύστησε με δική της πρωτοβουλία η κυρία Θάνου) κ. Γεώργιος Σακκάς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Αλεξανδρής». 

Προσκλήσεις δύο... ταχυτήτων

Η Μέρσι είχε φθάσει στο τρίτο κοκτέιλ, Cosmopolitan ασφαλώς, χθες βράδυ, όταν επέμεινε ότι η πρόεδρος έχει πέσει σε μέγα ατόπημα. «Δεν είναι όλες οι προσκλήσεις τυπωμένες στο ίδιο χαρτί», είπε. «Εννοείς ότι άλλοι τις έχουν πάρει σε Α4 και άλλοι σε Α3;», τη ρώτησα, αλλά μου εξήγησε ότι η διαφορά δεν είναι στο μέγεθος, είναι στην ποιότητα του χαρτιού. «Υπάρχουν ανώτατοι δικαστικοί μέσα στον Άρειο Πάγο που δεν έχουν λάβει την πρόσκληση σε ιλουστρασιόν χαρτί, αλλά σε χαρτί ανακύκλωσης. Δεν φθάνει που διαφωνούν με το timing και τον χαρακτήρα της εκδήλωσης, πήραν  και την πρόσκληση - «σημείωμα», και δεν τους βλέπω να πατάνε στην εκδήλωση», τόνισε με νόημα. 

Στη συνέχεια μου έδωσε τη χαριστική βολή. «Και να φανταστείς, ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε πώς θα καλυφθούν τα έξοδα της εκδήλωσης». Μου εξήγησε ότι αυτή η «γκρίζα ζώνη» της χρηματοδότησης έκανε ήδη τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα να αντιδράσει, όταν διαπίστωσε ότι τον είχαν βάλει στην Οργανωτική Επιτροπή για την εκδήλωση, χωρίς να τον ρωτήσουν. Φοβήθηκε ο άνθρωπος μη βρεθεί πουθενά μπλεγμένος και διαμαρτυρήθηκε έντονα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, δηλώνοντας ότι δεν θέλει ούτε Οργανωτικές, ούτε τίποτε... 

Με τιμές και με τραγούδια

«Σε βάλαμε, γιατί ήσουν και παλιά», του είπε ορθά - κοφτά η κυρία Δημητρίου, η οποία σημειωτέον συνυπογράφει την πρόσκληση για την εκδήλωση. Άλλο όμως το τότε, και άλλο το τώρα. Στο παρελθόν, στα δείπνα υπήρχε ένα αντίτιμο της τάξης των 60 - 70 ευρώ, έτσι ώστε να καλύπτονται και τα έξοδα του προέδρου που αποχωρεί, και το πράγμα τελείωνε εκεί. Σήμερα; Στην πρόσκληση, δεν αναγράφεται  κόστος για τη συμμετοχή. Έτσι οι εικασίες δίνουν και παίρνουν. 

Κάποιοι φίλοι υποθέτουν ότι μπορεί να αξιοποιηθούν χρήματα από τις διαιτησίες δικαστών του Αρείου Πάγου, άλλοι ωστόσο επιμένουν ότι αυτό δεν είναι πολύ πιθανό, αφενός μεν γιατί το ποσό των διαιτησιών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφετέρου δε γιατί θα έπρεπε προηγουμένως να έχει ληφθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας.
«Λες να υπάρχει όντως χορηγός ; Δεν τολμώ να το πιστέψω», μου είπε η Μέρσι. «Πρέπει να το διερευνήσω … Στον Άρειο Πάγο, πάντως, μιλούν για χορηγία αγνώστου πατρός και χαμογελούν. «Η πρόεδρος έχει τον τρόπο της», λένε. 

Μετά από αυτό, βάζω στοίχημα, cherie, ότι η κυρία Θάνου θα βάλει τη χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που θα ντύσει μουσικά την εκδήλωση, να της τραγουδήσει, καθώς αφικνούται, το εμβληματικό «My Way». Είναι το μόνο που συνάδει με την περίπτωσή της». 



Σίβυλλα
tovima.gr



«Ανένδοτος» από την ΝΔ: Οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί


Το πένθος στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω της απώλειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν άφησε κανένα περιθώριο για πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθώς έχει ανασταλεί κάθε κομματική δραστηριότητα ως την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Είναι σαφές όμως ότι στην Πειραιώς παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την πορεία των διαπραγματεύσεων και βλέπουν την κυβέρνηση να είναι απόλυτα εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει. Και αυτό συνιστά μείζον πρόβλημα στο βαθμό που, όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη, τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνουν αδιέξοδα για τη χώρα.

«Είπε ότι θα φέρει συμφωνία και για το χρέος μαζί με τα μέτρα και τελικά πήρε μόνο τα μέτρα. Ελεγε ψέματα ότι έχει συμφωνήσει. Εφερε τέταρτο Μνημόνιο χωρίς τίποτα για το χρέος», σχολιάζουν στη Ν.Δ. και επιμένουν πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει.

«Οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί», σημειώνει μάλιστα συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις διαπραγματευτικές αποτυχίες που αύξησαν το λογαριασμό για την ελληνική κοινωνία και οικονομία και φέρνουν τη χώρα εκ νέου σε δύσκολη θέση, με τις προθεσμίες να στενεύουν.

«Επρεπε να κλείσει την αξιολόγηση από πέρυσι, δεν την έκλεισε. Τη συνέδεσε με το χρέος σε χρονιά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη. Εχει αποτύχει. Είναι σαφές σε όλους ότι δεν μπορεί να φέρει τίποτα καλύτερο για τη χώρα», επισημαίνουν στην Πειραιώς.

Εκτίμηση γαλάζιων στελεχών είναι ότι στις 15 Ιουνίου δεν θα υπάρξει κάτι περισσότερο από εκταμίευση μέρους της δόσης για την κάλυψη των αναγκών του Ιουλίου. Χωρίς λύση για το χρέος και χωρίς ποσοτική χαλάρωση. «Θα κλοτσήσουν το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω», όπως λένε χαρακτηριστικά, με μία προκαταρκτική συμφωνία που θα κρατά το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και θα επιτρέψει τη συμμετοχή του στα τέλη του χρόνου.

Στην Πειραιώς δεν έχουν καμία αμφιβολία πως ο εγκλωβισμός που αισθάνεται η κυβέρνηση είναι εκείνος που τροφοδοτεί και σενάρια περί πρωτοβουλιών για πολιτική συνεννόηση.

«Ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολιτικές δυνάμεις από το 2015. Τότε που τις κορόιδεψε και πήγε σε εκλογές», σημειώνουν στην Πειραιώς, στον απόηχο των συζητήσεων περί ενδεχόμενης πρωτοβουλίας για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

«Τι να συζητήσουμε με τον κ. Τσίπρα;», διερωτώνται, διευκρινίζοντας πάντως πως η γενική προσέγγιση της Ν.Δ. είναι ότι ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη συμμετέχει σε συζητήσεις και διάλογο. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι θεωρεί πως η ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα βαραίνει εξ ολοκλήρου την παρούσα κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα μεγαλώνει διαρκώς και το έλλειμμα εμπιστοσύνης της στον πρωθυπουργό.

«Τώρα τον θυμήθηκαν το διάλογο; Δεν έλεγε ο πρωθυπουργός ότι θα βάλει γραβάτα;», σχολιάζουν συνεργάτες του πρόεδρου της Ν.Δ., οι οποίοι υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία πως ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε μόνος του όλους τους χειρισμούς στην υπόθεση αυτή, προσπαθώντας να χτίσει το δικό του… αφήγημα γύρω από την υπόθεση του χρέους.

Η αίσθηση πολλών γαλάζιων στελεχών είναι ότι ακριβώς επειδή η κυβέρνηση αισθάνεται απόλυτα εγκλωβισμένη μπροστά στο αποτέλεσμα των χειρισμών που η ίδια έκανε από την αρχή έως σήμερα, τροφοδοτείται μία συζήτηση που στο επίκεντρο έχει την προσδοκία της να μοιραστεί το κόστος της αποτυχίας με την αντιπολίτευση.

Επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και σε κάθε περίπτωση η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόλυτη κυβερνητική ευθύνη θα εξακολουθήσει να είναι πολύ σκληρή. Μέσα στις συνθήκες αυτές, με το κυβερνητικό αδιέξοδο και με την ανησυχία κάποιων για κίνδυνο αναβίωσης συνθηκών καλοκαιριού 2015, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ενισχύεται ακόμη περισσότερο το αίτημα για πολιτική αλλαγή. Παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, με τις εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης του 2017 να αναθεωρούνται διαρκώς προς τα κάτω, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η πολιτική αλλαγή, που με επιμονή θα συνεχίσει να ζητά η Ν.Δ., μπορεί σε πολύ σύντομο διάστημα να αλλάξει την ψυχολογία και να δημιουργήσει συνθήκες ταχείας αναστροφής του κλίματος σε μία κατεύθυνση ισχυρής ανάπτυξης. «Η αισιοδοξία θα έρθει μόλις θα διαφανεί πότε πάμε σε εκλογές. Η οικονομία θα απογειωθεί μόνο με την προσδοκία να φύγει η σημερινή κυβέρνηση. Εκείνο που λείπει σήμερα είναι η εμπιστοσύνη», σημειώνει στέλεχος του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου, υποδεικνύοντας την αναξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης ως βασική αιτία που κρατά την οικονομία καθηλωμένη σε επίπεδα που δεν ανταποκρίνονται στις μεγάλες δυνατότητες που έχει. «Ακόμη και αν συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας σήμερα, ποιος τους λέει ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα ξαναρχίσει τα ίδια;», διερωτώνται και αντιπαραβάλλουν σε αυτό την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εχει αποδείξει στην πράξη την ισχυρή μεταρρυθμιστική του βούληση, επισημαίνουν, την ώρα που και ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι όλες οι δύσκολες -αλλά αναγκαίες- μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση μέσα στους πρώτους μήνες της θητείας της.



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ποδοπατήθηκαν 1000 φίλαθλοι της Γιουβέντους



Τον πανικό προκλήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία του Σαν Κάρλο στο Τορίνο με τους φιλάθλους της Γιουβέντους αποτυπώνει ένα σοκαριστικό βίντεο. Όπως φαίνεται την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μια μεγάλη τραγωδία, όταν ακούστηκε ένας ήχος σαν κροτίδα, που έδωσε την εντύπωση ότι γινόταν τρομοκρατική επίθεση.

Τις πρώτες στιγμές αμηχανίας διαδέχεται ο τρόμος. Αλαφιασμένο το πλήθος τρέχει δεξιά – αριστερά να σωθεί.

Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους ένα αγοράκι που φέρει τραύματα στο κρανίο και στο θώρακα, ενώ τραυματίστηκαν έως και χίλιοι οπαδοί της Γιουβέντους από το ποδοπάτημα, λίγη ώρα πριν τη λήξη του τελικού του Champions League ανάμεσα στην ομάδα τους και τη Ρεάλ Μαδρίτης.


Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία για να παρακολουθήσει τον αγώνα στη γιγαντοοθόνη που είχε τοποθετηθεί εκεί.

H εφημερίδα Repubblica αναφέρει ότι το θλιβερό συμβάν μπορεί να οφείλεται στην κατάρρευση κιγκλιδώματος μιας σκάλας που οδηγούσε σε υπόγειο πάρκινγκ στο κέντρο της πλατείας λίγο μετά το τρίτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης.






Πηγή : eleftherostypos.gr


Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης



Οι «μερένχες» επικράτησαν με 4-1 της Γιουβέντους και έφτασαν στην τρίτη κούπα τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ αναδείχθηκαν για δωδέκατη φορά πρωταθλητές Ευρώπης, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες ομάδες της γηραιάς ηπείρου αρκετά μακριά.

Αντίθετα, η Γιουβέντους έχασε για πέμπτη σερί φορά τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ επέκτεινε το αρνητικό της ρεκόρ ως φιναλίστ, έχοντας μόλις δύο κατακτήσεις σε εννιά προσπάθειες. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι «μπιανκονέρι» έχασαν στην τρέχουσα διοργάνωση, αλλά το έκαναν στον χειρότερο δυνατό αγώνα.

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκόρ παίρνωντας ασίστ από τον Καρβαχάλ, έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν για το 0-1.

Ο Μάντζουκιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 27’ (1-1). 

Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε ξανά προβάδισμα ξανά στο σκορ η Ρεάλ με γκολ του Κασεμίρο στο 61’. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το δεύτερο γκολ στο 64’έκανε το 3-1. 

Ο Μαρσέλο έκανε εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ασένσιο, που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 1-4.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ).


Πώς θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα - Η συμμόρφωση των ιδιοκτητών



Τροποποιείται η διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων. Τί πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης και η ασφαλιστική εταιρεία. Κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών. 

Με την Εγκύκλιο καθορίζεται η διαδικασία που θα ακολουθεί η Δ.ΗΛΕ.Δ. για τον εντοπισμό με διασταύρωση των οχημάτων που υπήρχαν στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό αρχείο της Α.Α.Δ.Ε. και του Κέντρου Πληροφοριών και θα δημιουργεί ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 € .

Το παράβολο δημιουργείται για κάθε ιδιοκτήτη / συνιδιοκτήτη τυχόν ανασφάλιστου οχήματος. Υποχρέωση πληρωμής υφίσταται μόνο για ένα ηλεκτρονικό παράβολο για κάθε όχημα.

Στη συνέχεια η Δ.ΗΛΕ.Δ. αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων, είτε σε e-mail τους, είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων TaxisNet, είτε στην τελευταία ταχυδρομική διεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης οχήματος λαμβάνει την ειδοποιητήρια επιστολή, πληρώνει το ηλεκτρονικό παράβολο και φροντίζει άμεσα να ασφαλίσει το όχημα. Το παράβολο πρέπει να το πληρώσει ακόμα κι αν πρόλαβε και ασφάλισε το αυτοκίνητό πριν λάβει την ειδοποίηση από το σύστημα.

Σε περίπτωση λάθους ή επειδή δεν έχει για οποιοδήποτε λόγο την υποχρέωση να ασφαλίσει το όχημα, π.χ. γιατί το μεταβίβασε, απευθύνεται στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αφαιρεθεί το όνομά του από το αρχείο των «ανασφάλιστων οχημάτων».

Από την άλλη πλευρά, η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία θα ασφαλιστεί το όχημα, θα ελέγξει αν το όχημα που πρόκειται να ασφαλιστεί έχει εντοπισθεί ως ανασφάλιστο και αν έχει πληρωθεί το ηλεκτρονικό παράβολο και στην περίπτωση αυτή θα ενημερώνει τη Δ.ΗΛΕ.Δ., μετά την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σχετικά με τα στοιχεία αυτού.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης και δεν ασφαλίσει το όχημα ή το ασφαλίσει αλλά δεν πληρώσει το παράβολο, τα στοιχεία του θα αποστέλλονται στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών.

Επίσης, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε τακτά διαστήματα μπορεί να ανταλλάσσει ή να αναζητά στοιχεία από το Ελληνικό Κέντρο Πληροφοριών.



Πηγή: oenet.gr


Παππούς κατηγορείται πως βίαζε την 11χρονη εγγονή του



Σοκ στην τοπική κοινωνία του Βόλου από την είδηση ότι ένας ηλικιωμένος φέρεται να βίαζε κατ’ εξακολούθηση, την ίδια του την εγγονή, ηλικίας μόλις 11 ετών!

Εναντίον του 70χρονου άντρα, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση (για πράξη τετελεσμένη και σε απόπειρα, για αποπλάνηση ανήλικου παιδιού κάτω των 12 ετών (τετελεσμένη και σε απόπειρα) και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η 11χρονη είναι εγγονή του 70χρονου από τον γιο και τη νύφη του.

Οι υποψίες της μητέρας και η αποκάλυψη

Την υπόθεση ερευνούσε η εισαγγελία με απόλυτη μυστικότητα, μετά από καταγγελία που έγινε τον Νοέμβριο του 2016 από τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία απευθύνθηκε στην αστυνομία όταν το αγγελούδι της έλυσε τη σιωπή του και μίλησε.

Η ανήλικη φοβόταν τον παππού και το εκδήλωνε αυτό με διάφορες συμπεριφορές όταν επρόκειτο να τον επισκεφτούν στο σπίτι του, οι οποίες κίνησαν τις υποψίες της μητέρας ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Οι ώρες της εξομολόγησης που ακολούθησαν, σόκαραν τη μητέρα που άκουσε από την κόρη της ότι ο πατέρας του συζύγου της ασελγούσε στο παιδικό κορμάκι της. Η γυναίκα απευθύνθηκε με τον σύζυγό της κατευθείαν στην αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε έρευνα με απόλυτη μυστικότητα.

Η έρευνα που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε τη διάπραξη πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ανήλικη εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο και επιβεβαιώθηκε η εξομολόγησή της. 

Αρνείται τις κατηγορίες

Εναντίον του 70χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένο και σε απόπειρα, και αποπλάνηση σε ανήλικη τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο ηλικιωμένος κλήθηκε σε απολογία τον Μάρτιο και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όλο αυτό το διάστημα η δικογραφία της υπόθεσης βρισκόταν στην ανακρίτρια Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες η ανάκριση ολοκληρώθηκε.

Με την ολοκλήρωση της ανάκρισης θα γίνει η εισαγγελική πρόταση και θα εκδοθεί το βούλευμα για τις κατηγορίες με τις οποίες θα παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο ή όχι ο 70χρονος παππούς, που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές.

Από την πλευρά του κατηγορουμένου υποστηρίζεται πως ο 70χρονος είναι αθώος, πως οι καταγγελίες είναι μυθεύματα του κοριτσιού και των γονέων του, με τους οποίους ο παππούς βρίσκεται σε αντιδικία. Ο συνήγορος υπεράσπισης του ηλικιωμένου υποστηρίζει ότι δεν προκύπτουν πράξεις βιασμού και επικαλείται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.


Πηγή : protothema.gr


Νέα κόλαση το βράδυ στην Αθήνα απο τους κακοποιούς των Εξαρχείων



Το έγκλημα κατά εξακολουθηση είναι κακούργημα, κάτι που το υπουργείο δήθεν προστασίας του πολίτη αγνοεί, κωφεύει και συγκαλύπτει.

Διαδοχικές επιθέσεις με βροχή από μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα πραγματοποίησαν οι γνωστοί κακοποιοί των Εξαρχείων αργά τη νύχτα. 

Οι επιθέσεις ήταν τρείς, στις 11.20, 11.45 και στις 12.25 τη νύχτα. 

Η Πατησίων επειδή επικρατούσε κόλλαση φωτιάς και κίνδυνος ζωής πολιτών, έμεινε κλειστή για περισσότερο από μία ώρα, στο ρεύμα προς Πατήσια. 

 01.30 τα ξημερώματα, έγινε επίθεση με μολότοφ και εναντίον της διμοιρίας που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 16 προσαγωγές χωρίς να γωνρίζουμε εάν υπήρχε έστω και μία σύλληψη για τα μάτια του κόσμου. 


Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Εξι νεκροί, τουλάχιστον 30 τραυματίες, νεκροί και οι τρεις δράστες



Νέα τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου με τουλάχιστον έξι νεκρούς και τριάντα τραυματίες, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ενα λευκό φορτηγάκι έπεσε με ταχύτητα σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου ενώ στη συνέχεια από το εσωτερικό του βγήκαν τρεις άνδρες και άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως πολίτες και αστυνομικούς, κινούμενοι προς την, σε κοντινή απόσταση, αγορά του Borough.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι τρεις δράστες - τους οποίους το Λονδίνο συνδέει ευθέως με την ισλαμιστική τρομοκρατία - έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών ενώ  φορούσαν απομιμήσεις εκρηκτικών γιλέκων, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας του ISIS.

Αρχικώς μία άλλη επίθεση με μαχαίρι, στην περιοχή του Vauxhall, είχε επίσης συνδεθεί με τρομοκρατία, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικές αρχές διαχώρισαν τα δύο περιστατικά. 



Δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στη γέφυρα ανέφερε πως είδε το φορτηγό να πέφτει με 50 μίλια την ώρα ενώ έκανε γνωστό πως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους και συνελήφθη ένας άνδρας

Η γέφυρα έχει κλείσει και η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.

Παράλληλα, εκκένωθηκαν όλα τα ξενοδοχεία γύρω από τη Γεφυρα του Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου έκανε έκκληση στους κάτοικους της περιοχής να μείνουν μακριά από τα σημεία στα οποία επιχειρεί η αστυνομία.

H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα περιστατικά «φρικτά» και παραδέχτηκε πως πρόκεται πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra το πρωί, μετέδωσαν η εφημερίδα Telegraph και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά από τρία συμβάντα στο Λονδίνο.

Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.



Με πληροφορίες απο την Καθημερινή