Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης



Οι «μερένχες» επικράτησαν με 4-1 της Γιουβέντους και έφτασαν στην τρίτη κούπα τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ αναδείχθηκαν για δωδέκατη φορά πρωταθλητές Ευρώπης, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες ομάδες της γηραιάς ηπείρου αρκετά μακριά.

Αντίθετα, η Γιουβέντους έχασε για πέμπτη σερί φορά τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ επέκτεινε το αρνητικό της ρεκόρ ως φιναλίστ, έχοντας μόλις δύο κατακτήσεις σε εννιά προσπάθειες. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι «μπιανκονέρι» έχασαν στην τρέχουσα διοργάνωση, αλλά το έκαναν στον χειρότερο δυνατό αγώνα.

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκόρ παίρνωντας ασίστ από τον Καρβαχάλ, έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν για το 0-1.

Ο Μάντζουκιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 27’ (1-1). 

Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε ξανά προβάδισμα ξανά στο σκορ η Ρεάλ με γκολ του Κασεμίρο στο 61’. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το δεύτερο γκολ στο 64’έκανε το 3-1. 

Ο Μαρσέλο έκανε εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ασένσιο, που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 1-4.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου