Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

20χρονος λαθρομετανάστης προσπάθησε να βιάσει 75χρονη στον Άλιμο

 


Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια 75χρονη γυναίκα στην περιοχή του Αλίμου, από επίθεση λαθρομετανάστη.

20χρονος κακοποιός την εγκλώβισε σε ένα στενάκι και αφού τη λήστεψε επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος της.

Η τρομοκρατημένη γυναίκα έβαλε τις φωνές και ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τους περίοικους, οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν τον δράστη και του πέρασαν χειροπέδες, οδηγώντας τον στη Δικαιοσύνη.



Μητσοτάκης σε Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και Παπακωνσταντίνου: «Οδηγείτε τη χώρα μακριά και ψηλά»


 

Τα συγχαρητήρια του μετέφερε μέσω twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Έλληνες αθλητές για τις σπουδαίες διακρίσεις και τα χρύσα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου αλλά και σε αυτό της Κωπηλασίας στο Μόναχο.

«Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας που υψώνουν τη γαλανόλευκη στα βάθρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου #Munich2022. Αντιγόνη, Μίλτο, Αντώνη, σας ευχαριστούμε. Τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται εκεί, οδηγούν τη χώρα μακριά και ψηλά. Μας κάνουν όλους περήφανους και χαρούμενους», έγραψε στην ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 17, 2022



Μετανάστρια αποκαλύπτει το βρώμικο σχέδιο Τούρκων - ΣΥΡΙΖΑ - ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΜΚΟ και ακροαριστερών γενικότερα


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τα πάντα για να σπιλώσει την χώρας μας στο εξωτερικό, λειτουργώντας σαν πράκτορας της Τουρκίας και του Ερντογάν.

Για μέρες η Ελλάδα και η κυβέρνηση, ήταν έρμαιο, ανθελληνικών δημοσιευμάτων με πρωταγωνιστές ακροαριστερούς, περίεργες ΜΚΟ, ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά του Αλέξη Τσίπρα.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η μαρτυρία μίας γυναίκας από τους 38 συνολικά μετανάστες οι οποίοι είχαν βρεθεί σε νησίδα στον Έβρο εντός τουρκικής επικράτειας και μετά βρέθηκαν σε νησίδα επί ελληνικού εδάφους. 

Η γυναίκα αναδεικνύει το σχέδιο των Τούρκων με την συνέργια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει την συμπεριφορά των Τούρκων οι οποίοι χρησιμοποίησαν την ομάδα αυτή των μεταναστών για να ασκήσουν πίεση στην χώρα μας, έχοντας την αμέριστη βοήθεια ακροαριστερών, ΜΚΟ, ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το Channel 4, η Μπαϊντά, μέλος της ομάδας των μεταναστών, αποκάλυψε πως οι Τούρκοι τους έσπρωξαν δύο φορές σε νησίδες στον Έβρο διαχωρίζοντάς τους μάλιστα «σαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα». Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική».

Δείτε το βίντεο από κινητό της μετανάστριας, τώρα στο ερώτημα πώς κρατήθηκε φορτισμένο το κινητό, αυτό είναι και δικό μας ερωτηματικό :






Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 32χρονος που επιτέθηκε στον ξενοδόχο στην Μύκονο


 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την απαγόρευση να μην ξανά μεταβεί στη Μύκονο, αφέθη μετά την απολογία του στον ανακριτή Σύρου, ο 32χρονος που είχε συλληφθεί για την επίθεση σε βάρος του ξενοδοχου Θεόδωρου Κουσαθανά στις 10 Ιουνίου στη Μύκονο.

Ο δράστης που αναγνωρίστηκε από το θύμα, μετά από μαραθώνια απολογία που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 15:00 συνοδευόμενος απο τον δικηγόρο του, αφέθη τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εγγύηση 5.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα, αλλά και κυρίως τον όρο να μην πατήσει το πόδι του στη Μύκονο)  μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο  κατηγορούμενος υποστήριζε ότι δεν είναι αυτός ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης αναφέροντας ότι την ημέρα του χτυπήματος ταξίδευε με πλοίο που έφτασε στη Μύκονο στις 4:40 με καθυστέρηση, καθώς ως εργαζόμενος σε εταιρεία, του είχαν αναθέσει να μεταφέρει εταιρικό όχημα από την έδρα της επιχείρησης στην Αθήνα, στο νησί των ανέμων. Μόλις μετέφερε το όχημα πήγε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου παρέλαβε τους ιδιοκτήτες του οχήματος, τους πήγε στην εξοχική κατοικία και μετά αναχώρησε για την Αθήνα με το ταξίδι να είναι κανονισμένο από το λογιστήριο της εταιρείας.

Ο κατηγορούμενος είχε δε ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση και την Κυριακή το θύμα μετέβη απο τη Σύρο στη Μύκονο όπου τον αναγνώρισε, ότι αυτός ήταν ο δράστης που τον κτύπησε.




Προφυλακιστέος ο πρώην παίκτης reality - Θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών

 



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος πρώην παίκτης reality που εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου το πρωί του Σαββάτου. Αίτημα από την υπεράσπισή του να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο 34χρονος που το πρωί του Σαββάτου εισέβαλε με αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου, μετά την απολογία του στον ανακριτή για τα ναρκωτικά και το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε εντός του οχήματος του αλλά και στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος, που είχε συμμετάσχει σε δημοφιλές ριάλιτι στο παρελθόν, φέρεται να δήλωσε κατά την απολογία του μετανιωμένος για τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε πως είναι τοξικοεξαρτημένος. 



Οικονόμου : «Ο Αλ. Τσίπρας συντάσσεται με όσους θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα»

 


Απάντηση στον, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την κριτική που συνεχίζει να κάνει παρά την διάψευση από τους ίδιους τους μετανάστες, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποιεί μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις»

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας, αδιαφορώντας για την αλήθεια».

«Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε, όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020», κατέληξε στη δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.





Θεοδωρικάκος: Δεν δεχόμαστε μαθήματα εθνικής κυριαρχίας και ανθρωπισμού από τον Τσίπρα

 


«Mαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε. Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους».

Αυτό τονίζει σε απάντησή του στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Υπ.Προστααίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και προσθέτει:

Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία.

Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει.

Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως.

Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».



Συνελήφθησαν στην Μύκονο δύο Ιταλοί που έκλεβαν τουρίστες

 


Δύο Ιταλοί το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στα beach bar της Μυκόνου. «Κλείδωναν» στόχους και χτυπούσαν με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αποσπώντας από ανυποψίαστους τουρίστες σεβαστά χρηματικά ποσά, διαβατήρια, πολύτιμα αντικείμενα και αξεσουάρ.

Το τελευταίο τους χτύπημα σημειώθηκε την Κυριακή με θύμα έναν ιδιοκτήτη κρεοπωλείου από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται για διακοπές στη Μύκονο. Ο άνδρας επισκέφθηκε το γνωστό beach bar Tropicana για να διασκεδάσει μαζί με την παρέα του. Ωστόσο άθελα του μπήκε στο στόχαστρο δυο Ιταλών που έχουν «ρημάξει» τα παραλιακά μαγαζιά.

Συγκεκριμένα ο κρεοπώλης βρέθηκε στις 12 το μεσημέρι στο Tropicana για να κάνει το μπάνιο του και γύρω στις 15:00 το μεσημέρι άφησε την ξαπλώστρα του για να γευματίσει στο εστιατόριο. Σημειώνεται πως στην ξαπλωστρα άφησε και τον σάκο του στον οποίο υπήρχαν 8.000 € μαζί με το διαβατήριο του.

Έκαναν τσακωτούς τους Ιταλούς ποντικούς που «ψείρισαν» τον σάκο επιχειρηματία μέσα στο Tropicana

Οι δύο Ιταλοί δεν έχασαν χρόνο άρπαξαν την τσάντα, πήγαν στο πάρκινγκ, ανέβηκαν στο μηχανάκι τους και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα κατήγγειλε αμέσως την κλοπή της τσάντας στους security του παραλιακού μαγαζιού οι οποίοι μπήκαν στους υπολογιστές του κλειστού κυκλώματος και μέσα από από το βιντεοσκοπημένο υλικό των καμερών κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο κλέφτες καθώς ο ένας από τους δύο είχε στην πλάτη του την τσάντα του κρεοπώλη. Στη συνέχεια οι security της εταιρείας Pentagon απέστειλαν το υλικό στην αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν να ταυτοποιηθούν οι δύο αναβάτες, να εντοπιστεί ο τόπος διαμονής τους και να ακολουθήσει η σύλληψή τους μετά από οργανωμένη επιχείρηση.




Έγιναν αντιληπτοι διότι ο ένας από τους δύο φορούσε την τσάντα του κρεωπολη στην πλάτη του. Στη συνέχεια οι σεκιούριτι του beach bar έστειλαν το βιντεοσκοπημένο υλικό στην αστυνομία και έτσι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν από τις πινακίδες του scooter τους δύο αναβάτες. βρήκαν που μένουν και τους συνέλαβαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση.




protothema.gr



386 συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στα Ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα το 7μηνο του 2022

 



86 συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στα Ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα το πρώτο 7μηνο του 2022

Το τρίμηνο Μαΐου- Ιουλίου 2022 παρατηρείται αύξηση 58,7% στις συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2021

Για το ίδιο διάστημα, οι περιπτώσεις παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα αυξήθηκαν κατά 113,1%

Η Ελληνική Αστυνομία με πρώτιστο μέλημα την ανθρώπινη ζωή εφαρμόζει επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων

Καθημερινές είναι οι επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαφύλαξη των ελληνικών και κατ’ επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων, με σκοπό τη σύλληψη διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, έχοντας σε κάθε περίπτωση ως πρώτιστο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο 7μηνο του 2022, στα Ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, συνελήφθησαν συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους οι 312 στην περιοχή του Έβρου.

Μάλιστα, από το σύνολο αυτών, οι 219 έχουν συλληφθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Μάιος – Ιούλιος 2022), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58,7 % συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Μάιος – Ιούλιος 2021), οπότε και είχαν συλληφθεί 138 διακινητές.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στις περιπτώσεις παράτυπης εισόδου μεταναστών στη χώρα, όπου το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 113,1 % συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (4.126 έναντι 1.936). Συνολικά, το πρώτο 7μηνο του 2022 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 7.484 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3.554 στην περιοχή του Έβρου.




Με την ελληνική σημαία στα χέρια τελείωσε τον αγώνα η "χρυσή" Ντρισμπιώτη


 


Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε πρώτη και με διαφορά στον αγώνα των 35 χλμ. βάδην χαρίζοντας στον ελληνικό στίβο το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στα τελευταία μέτρα πήρε στα χέρια της την ελληνική σημαία, την οποία κυμάτισε με καμάρι όταν έκοψε πρώτη το νήμα.



«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.52 μ.

 



Ο ελληνικός στίβος πανηγύρισε μέσα σε λίγες ώρες ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Μετά τον θρίαμβο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην, ο Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, διατηρώντας με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που είχε κατακτήσει το 2018 στο Βερολίνο, με το άλμα του στα 8.52μ..

Παράλληλα κατέρριψε και μια σειρά από ρεκόρ και πιο συγκεκριμένα:

–των αγώνων από τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιφ που είχε πηδήξει 8.47μ. το 2019

–του σταδίου από τον Ιβάν Πεντρόσο που ήταν 8.43μ. από τις 11 Σεπτεμβρίου 1999

–της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο, που ήταν 40 εκατοστά το 1986, όταν ο Ρόμπερτ Εμιγιάν είχε επικρατήσει με 8.41μ. κι ο δεύτερος είχε 8.01μ.

–της κορυφαίας επίδοσης του 2022 που ήταν μέχρι σήμερα τα 8.45μ. του Σάιμον Έχαμερ.



Σάλος στη Γερμανία μετά τις δηλώσεις του Αμπάς περί «50 ολοκαυτωμάτων» του Ισραήλ με θύματα Παλαιστίνιους

 



Η δήλωση αυτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο

«Από το 1947 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει διαπράξει 50 σφαγές σε 50 παλαιστινιακά χωριά και πόλεις, στο Νταΐρ Γιασίν, στην Ταντούρα, στο Καφρ Κάσιμ και σε πολλά άλλα. 50 σφαγές, 50 ολοκαυτώματα. Ως και σήμερα έχουμε καθημερινά νεκρούς από τον ισραηλινό στρατό. Η απαίτησή μας είναι: Σταματήστε! Αρκετά! Αφήστε μας να βρούμε ειρήνη! Ας κοιτάξουμε μπροστά, την ασφάλεια, τη σταθερότητα!».

Η δήλωση αυτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ΜΜΕ, που επικρίνουν κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Σολτς δεν απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά και από τον ίδιο τον καγκελάριο, ο οποίος εξέφρασε αργότερα τον εκνευρισμό του.

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο παλαιστίνιος ηγέτης ερωτήθηκε αν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και τη Γερμανία για την επίθεση της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εναντίον αθλητών της ομάδας του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972.

«Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να σκάβουμε στο παρελθόν, ναι, παρακαλώ! Έχω 50 σφαγές που διέπραξε το Ισραήλ, οι οποίες καταγράφηκαν σε κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ: τη σφαγή στην Ταντούρα το 1948, στο Καφρ Κάσιμ το 1956», είπε ο Μαχμούντ Αμπάς και επέμεινε στο ότι πρέπει να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, διότι «αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε λέξη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, όπως συνηθίζεται στην καγκελαρία έπειτα από τέσσερις ερωτήσεις, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και οι δύο ηγέτες αποχώρησαν από τον χώρο της συνέντευξης Τύπου, χωρίς ο κ. Σολτς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προσκεκλημένου του. Ο καγκελάριος, εμφανώς ενοχλημένος, έδωσε βιαστικά το χέρι στον κ. Αμπάς και προπορεύτηκε του φιλοξενούμενού του, πράγμα που δεν συνηθίζει.

«Πριν ο καγκελάριος προλάβει να αντικρούσει αυτή την εξωφρενική πρόταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη ολοκληρώσει τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου –όπως γίνεται συνήθως έπειτα από την τελευταία ερώτηση/απάντηση–, κάτι που προφανώς ενόχλησε τον κ. Σολτς. Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονταν ακόμη στην αίθουσα και βεβαίως δεν μπορούσαν να μην αντιληφθούν τον εκνευρισμό του καγκελάριου, πόσο οργισμένος ήταν ο κ. Σολτς με τη δήλωση και για το γεγονός ότι δεν είχε την ευκαιρία να διαφωνήσει δημοσίως», δήλωσε στην εφημερίδα Bild αξιωματούχος της καγκελαρίας.

Αργότερα, ο ίδιος ο κ. Σολτς δήλωσε στην εφημερίδα: «Ειδικά για εμάς τους Γερμανούς, οποιαδήποτε μετατροπή του Ολοκαυτώματος σε κοινοτοπία είναι αφόρητη και απαράδεκτη».

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο Ισραήλ (και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος) Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «αυτό που είπε ο πρόεδρος Αμπάς στο Βερολίνο, περί ‘50 ολοκαυτωμάτων’, είναι λάθος και απαράδεκτο. Η Γερμανία δεν θα ανεχτεί καμία προσπάθεια άρνησης της μοναδικής διάστασης των εγκλημάτων του Ολοκαυτώματος».

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, επίσης μέσω Twitter, στάθηκε στο ότι ο Όλαφ Σολτς έπρεπε να είχε αντικρούσει τις δηλώσεις του παλαιστίνιου προέδρου και να του ζητήσει να αποχωρήσει από την καγκελαρία.

Ο προκάτοχός του Άρμιν Λάσετ υπερθεμάτισε, αναφερόμενος «στην πιο αηδιαστική δήλωση που έχει ακουστεί ποτέ στην καγκελαρία».

Για «σκάνδαλο αντισημιτισμού στην καγκελαρία» έκανε λόγο σε σχόλιο της σύνταξής της η Bild, καταδικάζοντας τη στάση του καγκελάριου. «Ακόμη και στους μαθητές λέμε να μην σιωπούν όταν κάποιος αρνείται το Ολοκαύτωμα», υπογράμμισε η εφημερίδα. «Ο Αμπάς κατηγορεί το Ισραήλ για ολοκαύτωμα – Ο Σολτς σιωπά», ήταν το σχόλιο του περιοδικού Der Spiegel.

Ακόμη όμως και πριν από την επίμαχη ερώτηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, είχαν γίνει καθαρές οι πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο ηγετών.

Ο κ. Σολτς επέκρινε τη δήλωση του κ. Αμπάς περί καθεστώτος «απαρτχάιντ» από το Ισραήλ, λέγοντας ότι δεν υιοθετεί τον όρο και ότι δεν θεωρεί πως περιγράφει σωστά την κατάσταση, ενώ τάχθηκε εναντίον της πλήρους αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ.

Ο παλαιστίνιος ηγέτης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν πλήρως το παλαιστινιακό κράτος, με τον καγκελάριο να τονίζει μεν επανειλημμένα ότι «η Γερμανία εξακολουθεί να υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών μέσω διαπραγματεύσεων και κατά μήκος των συνόρων του 1967», όμως ταυτόχρονα να απορρίπτει το αίτημα για πλήρη αναγνώριση από τον ΟΗΕ, όπου σήμερα οι Παλαιστίνιοι έχουν καθεστώς παρατηρητή. «Δεν είναι η ώρα να αλλάξει αυτό», επέμεινε ο κ. Σολτς.

Ο κ. Αμπάς διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι η Παλαιστινιακή Αρχή «απορρίπτει πλήρως την τρομοκρατία και τη βία οπουδήποτε στον κόσμο», επισημαίνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι, «παρότι είμαστε εκτεθειμένοι σε επιθέσεις, επιμένουμε στην ειρηνική αντίσταση».

Έκανε λόγο για 77 χρόνια κατοχής της Παλαιστίνης και ζήτησε την προστασία της λύσης των δύο κρατών, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει δεσμευτεί για τη διοργάνωση βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, που όμως, όπως κατήγγειλε, εμποδίζει το Ισραήλ. Σε αυτό το σημείο ο κ. Σολτς επισήμανε ότι «εάν ζει κανείς σε μια χώρα όπως η Γερμανία, όπου γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, τότε θεωρεί ότι από το 2006 μάλλον έχει περάσει κάμποσος καιρός και θα μπορούσαν να ξαναγίνουν εκλογές».

Ο κ. Αμπάς εξέφρασε εξάλλου την απογοήτευσή του διότι δεν προέκυψε καμία ειρηνευτική πρωτοβουλία κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην περιοχή, δεσμεύτηκε πάντως ότι η παλαιστινιακή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

«Υπάρχουν 700 ψηφίσματα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και άλλα 90 από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Εύχομαι όλα τα κράτη, αλλά κυρίως οι ΗΠΑ, να εφαρμόσουν κάποιο από αυτά τα ψηφίσματα. Θα ήμουν ευτυχής αν εφαρμοζόταν ένα ψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr



Συνεχίζει ο Τσίπρας να παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν για τους μετανάστες σε βάρος της Ελλάδας

 


Και ενώ θα περίμενε κάποιος νοήμων άνθρωπος ότι αυτή η προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας και κατά της χώρας μας, μετά τις αποκαλύψεις και τις μαρτυρίες των μεταναστών θα σταματούσε, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να την διατηρεί.

Δεν είναι λίγοι που αναρωτιούνται, που μπορεί να φτάσει ο απαξιωμένος Αλέξης Τσίπρας για να κάνει αντιπολίτευση, και ποιος είναι ο ρόλος του και οι σχέσεις του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι μαρτυρίες των μεταναστών που διασώθηκαν στον Έβρο, αναφέρει αυτά που έλεγε τόσες ημέρες το Ελληνικό κράτος για να υπερασπιστεί την Ελλάδα, από την επίθεση που δεχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξένα ΜΜΕ με ελεγχόμενους Συριζαίους δημοσιογράφους, την εφημερίδα ΕΦΣΥΝ, ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ακροαριστερές και αριστερές οργανώσεις.

Αντί λοιπόν να σταματήσει αυτή η προπαγάνδα, έτσι και αλλιώς συγνώμη απο ακροαριστερούς και αριστερούς δεν πρόκειται ποτέ να ακούσεις, ειδικά απο τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζουν το ψέμα και αυτό που αναρωτιούνται οι πολίτες είναι θα επέμβη κάποιος εισαγγελέας;

Η νέα ανάρτηση του αμετανόητου και φαιδρού Αλέξη Τσίπρα που συνεχίζει να το παιχνίδι των Τούρκων.