Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Νέα καραγκιοζιλίκια Κασσελάκη λέει τώρα ότι θα γίνει έρευνα για την Αθηνά Λινού

 


Ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης που δεν μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη κανένας, λέει τώρα ότι θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες εις βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, για να κάνει την χάρη στον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη.

Η έρευνα θα γίνει σχετικά με τις εις βάρος της καταγγελίες που έχουν να κάνουν με επιχορηγήσεις του ινστιτούτου Prolepsis που ανήκει στην ίδια. 

Όπως αναφέρουν όμως η έρευνα δεν έχει ανατεθεί σε μία από τις 4 μεγάλες οικονομικές εταιρίες καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά χρήματα.

Και τα καραγκιοζιλίκια της Κουμουνδούρου καταλήγουν πως «η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινήσεις στον πρόεδρο».

Η ανάρτηση της κυρίας Λινού νωρίς ανέφερε ότι σε συνομιλία της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης της αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη απόφασης για ανεξάρτητη έρευνα εις βάρος της. «Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό» αναφέρει μεταξύ άλλων η Αθηνά Λινου.

H ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό.

Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.

Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών («ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει») είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η παρεμπόδιση οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης.

Αθηνά Λινού
6 ώρες πριν

Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, ...

See more
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "To Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό."
May be an image of text that says "Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες. Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών () είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η παρεμπόδιση οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης. Αθηνά Λινού ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ EΚnA ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Π.Σ. ' BOPEIOY ΤΟΜ ΑΘΗΝΩΝ"
40
14
3


Μπαράκ Ομπάμα: Οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες για την πρόεδρο Κάμαλα Χάρις»

 


Η Αμερική είναι «έτοιμη» για «την πρόεδρο Κάμαλα Χάρις», έκρινε χθες Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα) ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο βήμα του συνεδρίου της παράταξής του, καθώς οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να στέψουν την αντιπρόεδρο της χώρας υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Και «η Κάμαλα Χάρις είναι έτοιμη για τη δουλειά», είναι κάποια «που πέρασε όλη της τη ζωή μαχόμενη γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη να ακουστούν», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος, 63 ετών, που εκφώνησε ομιλία με πολλές αιχμές εναντίον του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου -του διάδοχου κ. Ομπάμα στον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ.

Προσάρμοσε εξάλλου το παλιό του σλόγκαν «Yes, we can» («ναι, μπορούμε») στην υποψήφια Χάρις, διαβεβαιώνοντας πως «ναι, μπορεί» να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές στις ΗΠΑ.



Καμία ηθική και ντροπή για την Κεχαγιά που μας λέει οτι ο Greek Mafia είναι θύμα «κοπτοραπτικής»

 


Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο σημείο να αμολάει την Βούλα Κεχαγιά να μας πει ότι το "μπατσάκος", το "θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα", το θα σου στείλω κανένα "πεινιρλί" που στην αργκό του υπόκοσμου σημαίνει θα σου στείλω βόμβα στο σπίτι, είναι κοπτοραπτική, εξοργίζοντας περισσότερο την κοινή γνώμη.

Η εντολή από το ανήθικο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπεράσπιση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά με σθένος, και ας επιδίδεται σε άθλιες διαδικτυακές επιθέσεις, που μόνο κακοποιοί της Greek Mafia κάνουν στα θύματα τους. Τέτοια εντολή έχει τέτοια κάλυψη προσέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά. Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ που μας είπε χωρίς ίχνος ηθικής ότι «ο ευρωβουλευτής μας έχει εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος προφανώς και δεν τον θεωρεί υπόκοσμο». 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κεχαγιά η εκλογή του Greek Mafia απο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, το τονίζουμε αυτό από όσους ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, οπότε καταλαβαίνεται την ποιότητα στελεχών και ψηφοφόρων, του δίνει το δικαίωμα να λειτουργεί επικοινωνξιακά όπως ο υπόκοσμος.

Έκανε δε λόγο χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας σε όσα ξεστομίζει για «κοπτοραπτική δηλώσεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει πρόθεση να συντηρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.




Οι ηλίθιοι Στέφανε Κασσελάκη είναι ανίκητοι και καταφέρνουν πάντα να μας χαλάνε την ημέρα

 


Η λογική από την μία, και η παραλογική Κασσελάκη από την άλλη, γιατί έτσι λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, θεωρώντας ο τυχοδιώκτης αρχηγός του ΣΥΡΙΑ, νομίζοντας ότι είναι εξυπνότερος όλων, προσβάλλοντας έτσι την νοημοσύνη του κόσμου με όσα λέει και κάνει.

Για την ιστορία και όσο αφορά το θέμα της ξεκάθαρα παράνομης πισίνας, υπάρχει μια άδεια για σηπτική δεξαμενή από το 1978, η οποία όμως πονηρά και ανήθικα για την περιοχή και τις απαγορεύσεις έγινε πισίνα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ότι έχει να κάνει με ηλίθιους προσπάθησε να βγάλει ανακόλουθη την κυβέρνηση λέγοντας ότι  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μία μιλάει για αρχαιολογική παράβαση και μία για πολεοδομική παράβαση''. 

Αυτό που αλήθεια συμβαίνει είναι ότι πρόκειται για καραμπινάτη πολεοδομική παράβαση, αλλά και αρχαιολογική παράβαση σύμφωνα με το υπουργείο πολιτισμού, και το ότι αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι σημαίνει «παρανομία από αρχαιολογικής άποψης» ή σκοπίμως το αποκρύπτει, στην προσπάθεια του να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη νομολογία υφίσταται αρχαιολογική παρανομία, όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία –άρα και το Υπουργείο Πολιτισμού- οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του Προέδρου του κ. Στ. Κασσελάκη.

Η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία.

Η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ας μην βιάζονται. Ας περιμένουν το πόρισμα των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών.

Εκκρεμεί λοιπόν μετά την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ και πολεοδομικός έλεγχος, έχει γίνει ένας έλεγχος από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες γιατί έχει χαρακτηριστεί με συγκεκριμένη σήμανση αυτή η περιοχή και απαγορεύεται η κατασκευή πισίνας. 

Η πισίνα για τον τυχοδιώκτη Κασσελάκη που δεν έχει ίχνος ηθικής  ήταν στην αρχή καλλωπισμένη δεξαμένη, έναν μήνα μετά έγινε σηπτική δεξαμενή, γιατί δεν τους νοιάζει τι θα πεί η κοινή γνώμη, τους ενδιαφέρει να πουν το αφήγημα τους και ας ξεφτιλιστούν.

Για να τελειώνουμε, πλησιάζει η ώρα που ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης θα μπαζώσει την παράνομη πισίνα και θα πληρώσει και το πρόστιμο που θα του επιβληθεί εκτός και εάν προστεθεί στα 11 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει η οικογένεια του.



Αμετανόητος ο Greek Mafia Νίκος Παππάς δηλώνει : Δεν θα σταματήσω!


 

Ούτε το "μπατσάκο", ούτε το "πεινιρλί" η αλλιώς βόμβα στην αργκό του υπόκοσμου, ούτε το «Θα κλαίει η βρωμιάρα η μάνα σου», έφτασαν για να καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ευρωβουλευτή του, και αφού δεν το κάνει ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, δώσε θάρρος στον υπόκοσμο να συνεχίζει να προκαλεί.

Στις αντιδράσεις λοιπόν που έχει ξεσηκώσει η συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, απαντά ο ίδιος μέσω ενός story στο Instagram, χωρίς ούτε μία συγνώμη όχι σε αυτούς που απαντούσε αλλά στον κόσμο που άκουσε τα ηχητικά και τον σιχάθηκε.

Ο Greek Mafia αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από τον οχετό που λαμβάνει θα συνεχίσει να τους απαντάει όπως αξίζει και ότι αυτό δεν θα σταματήσει, και για να μην ξεχνάμε φταίει η κυβέρνηση και η Ν.Δ. γενικότερα για την συμπεριφορά υπόσκομου του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτός.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Instagram, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Λοιπόν για τους “Ρομπέν των Δασών” προβοκάτορες, να ενημερώσω ότι η δημοσιοποίηση ιδιωτικών συνομιλιών και δεδομένων είναι ρητώς απαγορευμένη από τον νόμο, του οποίου εσείς αυτοχριστήκατε υπερασπιστές. Επίσης, να ενημερώσω ότι δεν σηκώνομαι το πρωί και λέω “αχ, δεν έχω τίποτα να κάνω, ας τσακωθώ με όποιον βρω”. Από τον οχετό που λαμβάνω, ανεξαρτήτως από πού προέρχεται, από φασίστες, από αστυνόμους, από μπασκετμπολίστες, θα τους απαντάω όπως τους αξίζει. Δεν θα σταματήσει αυτό, για τα πρακτικά και μόνο μπορείτε να δείτε μερικά από τα μηνύματα που λαμβάνω κατά καιρούς – αυτές τις ομορφιές. Μην κουράζεστε, λοιπόν, τα τρολάκια. Θα σας βγάζω εγώ από τον κόπο και θα σας δείχνω συνομιλίες. Το θέμα που καίει λοιπόν, όμως, δεν είναι οι προσωπικές μου συνομιλίες με φασιστοειδή, ακροδεξιούς και λοιπούς, αλλά η πραγματική φωτιά καίει που απέτυχε αυτή η κυβέρνηση της πλάκας να σβήσει. Συνεχίζεται και αμολάτε χαρταετό. Καλό αποκαλόκαιρο εκεί στο μπιτσόμπαρο του Μαξίμου, που ασχολείται μαζί μου!».




Άγρια επίθεση σε οπαδό του Πανιωνίου από 15 άτομα -Τραυματίστηκε σοβαρά, έχασε τη σπλήνα του


 

Επίθεση με οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όταν 15 άτομα ξυλοκόπησαν άγρια φίλο του Πανιωνίου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα panionianea, οι δράστες τον χτύπησαν τόσο με τα χέρια τους όσο και με αντικείμενα που κρατούσαν. Μάλιστα, ο οπαδός των «κυανέρυθρων» τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που έχασε τη σπλήνα του, κάτι που θα τον κρατήσει αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου για την επίθεση

«Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης εκφράζει τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον αγαπημένο μας φίλο και υποστηρικτή του συλλόγου, Θανάση. Η σκέψη όλων μας είναι μαζί σου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».



Κατέληξε ο 42χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια σε κλαμπ στις Φέρες από 18χρονο


 

Κατέληξε ο 42χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια σε κλαμπ στις Φέρες

Ο 42χρονος, είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι από την αρχή για την πορεία της υγείας του

Κατέληξε ύστερα από 5 ημέρες νοσηλείας στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ο 42χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού σε νυχτερινό κέντρο στις Φέρες Έβρου τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου.

Πρόκειται για πατέρα 4 παιδιών. Ο ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση τις τελευταίες ημέρες ήταν κλινικά νεκρός, ενώ παρέμενε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.

Ο 42χρονος, σύμφωνα με το e-evros είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αφού ο πορτιέρης του κλαμπ και γνώστης πολεμικών τεχνών, τον πέταξε κάτω στο έδαφος.

Παρά τις νευροχειρουργικές επεμβάσεις, οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, καθώς η κατάστασή του παρέμενε κρίσιμη.

Ο 42χρονος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον 18χρονο πορτιέρη του μαγαζιού και από έναν 47χρονο θαμώνα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από το περιστατικό. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έως και τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Από εκεί οδηγήθηκαν στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

Τώρα μετά το θάνατο του 42χρονου η κατηγορία για βαριά σωματική βλάβη θα αλλάξει, θα βγουν εντάλματα σύλληψης και θα οδηγηθούν για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ατύχημα που προκάλεσε ο 42χρονος στο κλαμπ, ήταν η αιτία για τον άγριο καβγά.

Οι φίλοι, πάντως, του θύματος ανέφεραν ότι οι λόγοι είναι μία παρεξήγηση που είχε προηγηθεί πριν από αρκετό καιρό.



Σε απόγνωση ο Πούτιν έχει συμμάχους μόνο δικτάτορες, τρομοκράτες και κακοποιούς - Συνάντηση με Καντίροφ

 


Ο Ρώσος δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε την Τρίτη στην Τσετσενία, τη ρωσική Δημοκρατία του Καυκάσου που κυβερνάται από ένα αιμοσταγή, δικτάτορα και τρομοκράτη στενό σύμμαχό του, Ραμζάν Καντίροφ.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του δικτάτορα Πούτιν στην Τσετσενία από το 2011.

Την άφιξη του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε ο Καντίροφ με ανάρτησή του στο Telegram. «Προβλέπεται ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης», ανέφερε.

Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε πλάνα από την άφιξη του Πούτιν με ελικόπτερο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο δικτάτορας Καντίροφ και οι στενοί συνεργάτες του.

«Ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Θα χαρούν που ο πρόεδρος ήρθε στη Δημοκρατία. Για εμάς είναι ένα κίνητρο, είναι ανανέωση. Είναι μεγάλη ευτυχία», είπε ο Τσετσένος ισλαμιστής στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, ο Πούτιν ξεκίνησε την επίσκεψη επισκεπτόμενος τον τάφο του Αχμάτ Καντίροφ, του πατέρα του και προκάτοχού του στην ηγεσία της Τσετσενίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών το 2004.

Νωρίτερα σήμερα ο Πούτιν πήγε στο Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την πολύνεκρη επίθεση Τσετσένων ισλαμιστών σε ένα δημοτικό σχολείο.





Άλλες τρεις συλλήψεις για τη θρασύτατη ληστεία σε σπίτι τουριστών από Ρομά

 



Επικίνδυνοι Ρομά κακοποιοί σε κάθε καταυλισμό της χώρας, αδίστακτοι εκπαιδεύουν και τα παιδιά τους για να ακολουθήσουν την δουλειά του πατέρα, που είναι αποκλειστικά κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα. 

Μετά τη σύλληψη 44χρονου Ρομά για τη ληστεία σε σπίτι τουριστών στην Κορινθία, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 19χρονος Ρομά και 2 ανήλικοι Ρομά για την ίδια υπόθεση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, εγκληματική οργάνωση, και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.



Ειδικότερα, οι Αρχές αξιοποιώντας στοιχεία, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη (20/6) έως και τη Δευτέρα (19/8), οι Ρομά κακοποιοί είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών σε οικίες, καθώς και την τέλεση κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι 2 Ρομά, ηλικίας 44 και 19 ετών, αντίστοιχα, μαζί με τους 2 ανήλικους διέπραξαν 5 περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών, 2 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και 3 περιπτώσεις ληστειών σε οικίες. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, περί τις 7.500 ευρώ. Τέλος, συνελήφθη 36χρονος Ρομά, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Υπενθυμίζουμε ότι τον απόλυτο τρόμο έζησε η πενταμελής οικογένεια τουριστών στην Κορινθία τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν οι θρασύτατοι ληστές έσπασαν το παράθυρο υπνοδωματίου, όπου διέμεναν και προσπάθησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό της. Ειδικότερα, οι τέσσερις ληστές προσέγγισαν το σπίτι λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αδιαφόρησαν για την παρουσία της οικογένειας και προσπαθούσαν πετώντας γεωργικά εργαλεία, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό, σύμφωνα με τον ANT1.

Ένας 46χρονος από τη Γερμανία προσπάθησε με κάθε τρόπο να τους αποτρέψει, την ώρα που ο ένας ανήλικος γιος του απαθανάτισε τις σκηνές με το κινητό τηλέφωνό του.

Ο 46χρονος αναγκάστηκε να παραδώσει στους δράστες συνολικά 2.400 ευρώ. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 φίλος του θύματος «Μπαίνανε παράλληλα απ’όλα τα παράθυρα, σπάγανε δηλαδή όλο περιμετρικά το σπίτι, τα παράθυρα, δεν ήταν ότι ήταν από ένα παράθυρο μόνο, είχαν ανοίξει το παράθυρο του δωματίου, μετά σπάγανε το παράθυρο του σαλονιού».





Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα μέτρα κρατικής αρωγής στις πυρόπληκτες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με τους συναρμόδιους Υπουργούς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στη βορειοανατολική Αττική και τα αποτελέσματα των αυτοψιών που έχουν διενεργηθεί.



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κυρίες και κύριοι, κύριε Περιφερειάρχα, κυρίες και κύριοι Δήμαρχοι, αγαπητοί συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή, επιτρέψτε μου να επιχειρήσω να συνοψίσω αυτά τα οποία άκουσα και να καταλήξω και σε ορισμένες διαπιστώσεις που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι συνολικά χρήσιμες.

Ξεκινώντας, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά πάρα πολύ θερμά όλους όσοι βρέθηκαν στο πεδίο σε μία εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλη πυρκαγιά: όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όλα τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σε πρωτοφανείς αριθμούς.

Πιστεύω ότι όλοι προσπάθησαν και έκαναν το καλύτερο δυνατό, πλην, όμως, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις όποιες πρόσκαιρες εντυπώσεις. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη φωτιά, τη μόνη μεγάλη φωτιά έως σήμερα -θέλω να ελπίζω- αυτού του καλοκαιριού, η οποία έκανε μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά και προφανώς κατέστρεψε και πολλές περιουσίες. Το τι έγινε στη φωτιά είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί και θα μελετηθεί, όπως μελετάται κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει και η οποία δεν τίθεται κάτω από άμεσο έλεγχο.

Θέλω να τονίσω, όμως, ότι φέτος έχουμε αντιμετωπίσει σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, πάρα πολλές από αυτές ήταν στην Αττική. Αυτή ήταν, δυστυχώς, η μόνη φωτιά η οποία ξέφυγε, παρά το γεγονός ότι και σε αυτή τη φωτιά υιοθετήθηκε το σωστό, όπως απεδείχθη σε πάρα πολλές άλλες φωτιές, δόγμα της πολύ γρήγορης πρώτης προσβολής. Για λόγους, όμως, οι οποίοι πρέπει να αναλυθούν, η φωτιά αυτή ξέφυγε, είχε πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κινήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και έκανε τη ζημιά την οποία όλοι σήμερα γνωρίζουμε.

Θα κρατήσω μόνο ως μία μικρή θετική υποσημείωση μέσα σε αυτή την πολύ αρνητική εικόνα την οποία όλοι σας είχατε την ευκαιρία να διαπιστώσετε, το γεγονός ότι το υψηλό δάσος το οποίο κάηκε σε αυτή τη φωτιά ήταν σχετικά περιορισμένο σε σχέση με άλλες φωτιές της Αττικής. Η καύση δεν ήταν τόσο έντονη, κάτι το οποίο θα διευκολύνει στη διαδικασία της φυσικής αναγέννησης.

Και η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που σημαίνει ότι τα μέτρα συγκράτησης των εδαφών και οι αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν δεν θα χρειαστεί να είναι τόσο εκτεταμένες -είμαι πολύ προσεκτικός στα λόγια μου- σε σχέση με άλλες φωτιές τις οποίες είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν στην Αττική.

Αυτά όσον αφορά τη φωτιά αυτή καθαυτή. Είμαστε όμως σήμερα εδώ πρώτον για να συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής ως προς τα ζητήματα της αποκατάστασης, της κάλυψης των ζημιών που αφορούν τις περιουσίες των συμπολιτών μας οι οποίοι επλήγησαν.

Θέλω να τονίσω ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει πια στη διάθεσή της ένα πλαίσιο κρατικής αρωγής το οποίο είναι δοκιμασμένο και το οποίο η απαίτηση μας είναι να τρέξει πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε γιατί έχουμε χειριστεί και άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών με πολλαπλάσιους δικαιούχους.

Και εδώ, κάθε περιουσία η οποία χάνεται είναι μια τραγωδία για τον ιδιοκτήτη και νομίζω ότι έχουμε την δυνατότητα, μέσα από το πλαίσιο το οποίο έχουμε δρομολογήσει, πολύ γρήγορα να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται να ξαναπατήσουν στα πόδια τους, είτε μιλάμε για κατοικίες είτε μιλάμε για επιχειρήσεις.

Θέλω να γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα, το οποίο στους αριθμούς που έχουμε να διαχειριστούμε μπορεί και πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα.

Ως προς τα ζητήματα, τώρα, της ευρύτερης αποκατάστασης των εδαφών και της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων, η Γενική Διεύθυνση Δασών -είδατε και την παρουσίαση του κυρίου Γκουντούφα- έχει πια μεγάλη εμπειρία στη γρήγορη χαρτογράφηση της επικινδυνότητας των περιοχών και στη δρομολόγηση των σχετικών έργων. Έχουμε καινούργια εργαλεία στη διάθεσή μας, όπως τους θεσμούς των αναδόχων τέτοιων παρεμβάσεων και αναδόχων αναδασώσεων.

Η βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε τα έργα πολύ γρήγορα, ώστε οι βασικές παρεμβάσεις να γίνουν εντός τέτοιου χρονικού πλαισίου ώστε να περιορίσουμε, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, τα όποια πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλωθούν ως αποτέλεσμα ακραίων φαινομένων που μπορεί να έρθουν τους επόμενους μήνες.

Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή αυτά τα οποία είπαν οι Δήμαρχοι σχετικά με τα επίμαχα ρέματα τα οποία αφορούν τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι -νομίζω ότι χρήζουν μιας ειδικής συζήτησης και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια-, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα στα οποία αναφερθήκατε. Νομίζω ότι είναι έργα τα οποία σίγουρα πρέπει να προτεραιοποιηθούν, σε συνδυασμό προφανώς και με άλλα έργα τα οποία τρέχουν στην ευρύτερη Αττική.

Γνωρίζετε ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής ήταν πάντα ένας γόρδιος δεσμός, με έναν μεγάλο κατακερματισμό αρμοδιοτήτων, αλλά εδώ νομίζω ότι τα δύο ρέματα στα οποία αναφερθήκατε, είναι ρέματα τα οποία πρέπει να προταχτούν. Τέτοιες παρεμβάσεις νομίζω ότι είναι αρκετά προφανείς σε ποια έκταση πρέπει να γίνουν -και μπορούν και πρέπει να γίνουν- και θα γίνουν σύντομα και με την όποια δική μας στήριξη.

Θέλω να πω δυο κουβέντες για τα ζητήματα τα οποία αφορούν συνολικά τη δουλειά την οποία έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Πιστεύω ότι σε πολλά επίπεδα -και χαίρομαι γιατί είναι κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και από τους αρμόδιους- έχουμε κάνει βήματα προόδου, αλλά προφανώς ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν οι ίδιες οι εξελίξεις μας ξεπερνούν. Οφείλουμε όμως να κάνουμε μία αντικειμενική αποτύπωση του τι πήγε καλά, ποιες είναι οι παρεμβάσεις οι οποίες δούλεψαν, τι δεν πήγε καλά και πού πρέπει να βελτιωθούμε.

Και νομίζω ότι είναι κοινός τόπος, τουλάχιστον αυτά τα οποία έχουμε ακούσει, ότι οι παρεμβάσεις πρόληψης είναι παρεμβάσεις οι οποίες έχουν πραγματικό αποτύπωμα, ειδικά όταν γίνονται στοχευμένα, ειδικά όταν γίνονται σε δάση τα οποία έχουν ιδιαίτερη οικολογική αξία και ειδικά όταν γίνονται σε περιοχές οι οποίες είναι κοντά στον αστικό ιστό.

Το ανέφερες και εσύ, Δήμαρχε, δεν είναι μόνο η περίπτωση του δικού σου δάσους. Οι παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν μέσα από τα τρία προγράμματα Anti-nero δεν έχουν ξαναγίνει τις τελευταίες δεκαετίες, δεν ξέρω αν έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους σε αυτή την έκταση.

Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα καθαρίσει όλα τα δάση της χώρας ή και όλα τα δάση της Αττικής. Γι’ αυτό και το νέο σχήμα διαχείρισης δασών για το οποίο μίλησε ο Υπουργός, το πώς δηλαδή θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία οικονομία γύρω από τα δασικά οικοσυστήματα ώστε να υπάρχει και οικονομικό αντικείμενο μέσα από τη διαδικασία του καθαρισμού των δασών, έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Όμως, κοιτάζοντας μπροστά, στέκομαι ιδιαίτερα στην απόλυτη προτεραιοποίηση εκείνων των δασικών οικοσυστημάτων που βρίσκονται πολύ κοντά σε οικιστικές περιοχές, τα δάση τα παλαιότερα -το ανέφερε ο Βασίλης Ξυπολυτάς-, τα οποία είναι και τα πιο επίφοβα πάντα στο να καούν.

Και η όλη δουλειά η οποία έχει γίνει μέχρι στιγμής και η οποία θα γίνεται σταδιακά, αφορά μία διαρκή προτεραιοποίηση των περιοχών εκείνων οι οποίες έχουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα, έτσι ώστε να μπορούμε να προτεραιοποιούμε τις παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται σε ζητήματα πρόληψης ακριβώς σε αυτές τις περιοχές. Αυτά όσον αφορά τον καθαρισμό των δασών.

Θέλω να κάνω μία ειδική μνεία στο ζήτημα του καθαρισμού των οικοπέδων. Δοκιμάσαμε κάτι το οποίο δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας. Πιστεύω ότι ήταν αναμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία και μια συλλογική κατάκτηση. Γιατί λέω συλλογική κατάκτηση; Διότι νομίζω ότι πια έχει καταστεί κοινός τόπος -και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το χαιρετίσω διότι παρά τις στεναχώριες, την οργή, το θυμό που πάντα μπορεί να συνοδεύουν τη φυσική καταστροφή-, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί πια σε αυτή την προσπάθεια και ο καθένας πρέπει να κάνει το δικό του έργο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια κλιματική κρίση η οποία πια είναι μπροστά μας.

Τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε ο Δημήτρης είναι απολύτως αποκαλυπτικά ως προς την προστασία την οποία παρέχουν τα καθαρισμένα οικόπεδα στις ατομικές περιουσίες αλλά και τη μεγάλη διευκόλυνση στις προσπάθειες κατάσβεσης, διότι πολύ απλά η φωτιά δεν θα βρει την καύσιμη ύλη να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα με την οποία συνέβαινε στο παρελθόν.

Τα κάναμε όλα τέλεια στους καθαρισμούς; Προφανώς και όχι, το κάναμε για πρώτη φορά. Ήταν όμως μία μεγάλη επιτυχία πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε. Θα είμαστε πιο έτοιμοι του χρόνου έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους Δήμους με τις αποκομιδές των κλαδιών και των χόρτων τα οποία έχουμε καθαρίσει; Προφανώς και θα είμαστε.

Όμως αυτή είναι μία μεγάλη επιτυχία συλλογικής δράσης, την οποία πρέπει συνολικά να κεφαλαιοποιήσουμε εάν θέλουμε πραγματικά να προστατεύσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τις δικές μας περιουσίες.

Δείτε το παράδειγμα της Διώνης. Ήταν πολύ εντυπωσιακό. Όπως φαινόταν και από τον δορυφόρο, εκεί που είχαμε πρακτικά καθαρισμένες περιοχές είχαμε ουσιαστικά ελάχιστες ζημιές, και ουσιαστικά σταμάτησε και η φωτιά εκεί.

Άρα, αυτή είναι μία πολιτική στην οποία θα επιμείνουμε. Σκεφτόμαστε ήδη αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε του χρόνου. Και είναι μία πολιτική στην οποία θα χρειαστούμε πολύ μεγαλύτερη στήριξη και από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες.

Το ζήτημα εδώ, ξέρετε, δεν είναι ούτε το πρόστιμο ούτε η τιμωρία. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση την οποία έχει ο καθένας να προστατεύσει την περιουσία του και ταυτόχρονα να συνδράμει σε μία συλλογική προσπάθεια.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό τουλάχιστον έχει γίνει πια κοινός τόπος όλων μας και πάνω σε αυτή την πολιτική θα μπορούμε να χτίσουμε έτσι ώστε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι, του παραχρόνου να είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Δεν θα μπω στα επιχειρησιακά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φωτιών γιατί έχουμε πολύ πιο αρμόδιο εδώ. Ούτως ή άλλως θα έχουμε και μία ευκαιρία στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό στη Βουλή για το τι πήγε καλά και τι δεν πήγε καλά.

Θα επαναλάβω, όμως, ότι η τεχνολογία μάς έχει βοηθήσει πολύ, το γνωρίζετε και εσείς. Δεν υπάρχει πια καμία σχέση ως προς την ταχύτητα με την οποία βλέπουμε τις φωτιές σε σχέση με αυτό το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν. Και αυτό, ναι, θέλει έναν συνδυασμό drones, καμερών, αλλά δημιουργούμε ήδη μία τεχνολογική υποδομή η οποία μας επιτρέπει να μπορούμε να εντοπίζουμε πολύ γρήγορα τις φωτιές και να υιοθετούμε φυσικά το δόγμα της πρώτης προσβολής με πολύ πιο επιθετικό τρόπο από ό,τι το έχουμε κάνει.

Και προφανώς υπάρχουν πολλές ακόμα επενδύσεις τεχνολογικές οι οποίες θα γίνουν καθώς το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ θα υλοποιείται, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια τεχνολογική υποδομή που να μας επιτρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν μπροστά και όχι πίσω από το πρόβλημα.

Όπως πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και στα ζητήματα του συντονισμού και μεταξύ του Υπουργείου, της Πυροσβεστικής, των Δήμων, της Περιφέρειας, των Δασαρχείων. Δεν συνέβαιναν αυτά τα πράγματα στο παρελθόν. Νομίζω ότι κάποιοι είστε παλαιότεροι εμού, έχετε διαχειριστεί και άλλες φωτιές. Έχουμε κάνει βήματα προόδου σε αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε.

Να κλείσω λέγοντας ότι προσβλέπουμε σε πολλά από την καλύτερη οργάνωση και των Δήμων. Άκουσα με πολλή προσοχή αυτά τα οποία είπες, Βασίλη, για τον ρόλο του ΣΠΑΠ και νομίζω ότι μπορούμε να σκεφτούμε κάποιες χρηματοδοτικές δράσεις περαιτέρω ενίσχυσής του, ώστε σε συντονισμό πάντα με αυτά τα οποία κάνουμε σε κεντρικό επίπεδο, γιατί δεν θέλουμε εδώ να δημιουργούμε διπλές και τριπλές δομές, δηλαδή να γνωρίζουμε ποιος κάνει τι, ποιος είναι υπεύθυνος για τι και ποιος αναλαμβάνει να δρομολογήσει οποιαδήποτε επένδυση.

Έχουμε, όπως είπα, και τη δυνατότητα των ιδιωτικών χορηγιών, οι οποίες μας έχουν βοηθήσει να κινηθούμε πολύ γρήγορα και νομίζω ότι κάποια από τα ζητήματα τα οποία έθιξες, ειδικά για την ενίσχυση του ΣΠΑΠ, θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο μίας τέτοιας πρωτοβουλίας, ώστε να μπορούμε σχετικά γρήγορα να υπάρχει μια ενίσχυση σε βασικές υποδομές, οι οποίες προφανώς και θα μας είναι παντελώς απαραίτητες.

Τέλος, να αναφερθώ σε κάτι που είπε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και το οποίο είναι νομίζω πολύ σημαντικό: τα ζητήματα της πολεοδόμησης, της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων από την εκτός σχεδίου δόμηση.

Θα υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι μια πολιτική την οποία προσπαθούμε να εφαρμόσουμε. Ξέρετε πόσο δύσκολη είναι, εσείς το ξέρετε πολύ καλύτερα από εμάς, που είστε στο πεδίο. Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να ξεπερνάμε τις τοπικές αντιδράσεις και εκεί όπου μπορούμε να οργανώσουμε περιοχές οι οποίες χτίστηκαν σε άλλες εποχές, με άλλες προτεραιότητες και με άλλα χαρακτηριστικά, να μπορούμε να το κάνουμε. Θα έχετε στήριξη από εμάς σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι σαφές ότι όπου υπάρχει οργάνωση του χώρου, τα πράγματα λειτουργούν πολύ καλύτερα και οι φωτιές κάνουν πολύ μικρότερη ζημιά σε σχέση με τις περιοχές εκείνες οι οποίες είναι ανοργάνωτες.

Τέλος, στα ειδικά ζητήματα τα οποία αφορούν τον Δήμο της Πεντέλης, να επιμείνω ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξουν οι άμεσες παρεμβάσεις οι οποίες θα αλλάξουν, νομίζω, και την ψυχολογία του κόσμου: απομάκρυνση των κομμένων δέντρων, οι πρώτες δενδροφυτεύσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν με φυτά τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Δύο σημειακές αναδασώσεις έχω κρατήσει εγώ ειδικά για τον Δήμο της Πεντέλης, τις οποίες νομίζω ότι μπορούμε να τρέξουμε. Η μία αφορά τον λόφο του Αστεροσκοπείου, τον οποίο επισκέφτηκα, και η άλλη αφορά τη Μονή Πεντέλης, είναι δύο εκτάσεις αυστηρά περιχαρακωμένες όπου μπορούμε σχετικά γρήγορα, νομίζω, να αποκαταστήσουμε το φυσικό περιβάλλον.

Και βέβαια και το κλειστό γυμναστήριο το οποίο κάηκε. Έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Υπουργός Υποδομών, έχουμε ήδη τον δωρητή ο οποίος θα αναλάβει να το κατασκευάσει καλύτερο απ’ ό,τι ήταν, στο χρονικό διάστημα στο οποίο θα μας υποδείξουν οι αρμόδιοι. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί όχι εντός ενός – δύο μηνών, αλλά θα ολοκληρωθεί σύντομα εν πάση περιπτώσει, έτσι ώστε να μπορέσει να κλείσει και αυτή η πληγή.

Τέλος, μιας και αναφέρθηκες στο ζήτημα των ρεμάτων, νομίζω ο τρόπος με τον οποίον -και αυτό είναι ένα πολύ ειδικό θέμα-, ο τρόπος με τον οποίον οι φωτιές φτάνουν και μπαίνουν στα ρέματα και τι ζημιά μπορούν να κάνουν μέσα από τα ρέματα και πού μπορούν να φτάσουν οι φωτιές, διότι εδώ είδαμε περιπτώσεις όπου δεν υπήρχε φυσική συνέχεια μεταξύ της φωτιάς. Η φωτιά πήδηξε οικοδομικά τετράγωνα ολόκληρα. Σίγουρα τα ρέματα κάνουν μεγάλη ζημιά. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει, Βασίλη, να το αντιμετωπίσουμε με ακόμα περισσότερο επιστημονικό υπόβαθρο για να καταλάβουμε ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση φωτιών που μπορεί να φτάνουν σε τέτοιου είδους ρέματα και με αυτόν τον τρόπο να μπουν εντός του αστικού ιστού.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση ότι σε αυτά τα οποία λέμε είμαστε πολύ συνεπείς. Πιστεύω ότι έχετε ούτως ή αλλιώς μια πολύ καλή συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και με όλα τα Υπουργεία. Και είμαστε εδώ, όπως είπα, για να επουλώσουμε τις πληγές, για να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά και για να κεφαλαιοποιούμε -να το τονίσω αυτό-, να κεφαλαιοποιούμε τα σημαντικά βήματα προόδου τα οποία έχουν γίνει.

Καταλαβαίνω πάντα την ανάγκη για εύκολη κομματική αντιπαράθεση. Εξάλλου η πολιτική ζωή τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει, δυστυχώς, να ξεφύγει από μία τοξικότητα και μία πόλωση που δεν νομίζω ότι ταιριάζει στα προβλήματα των πολιτών. Αλλά οι προκλήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες για να αναζητούμε απλά, μονίμως πρόσωπα και υπευθύνους.

Αυτό το οποίο επιβάλλεται είναι να μπορούμε να αξιοποιούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την καλύτερη γνώση, την τεχνολογία, την τεχνογνωσία την οποία έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα τα οποία, δυστυχώς, θα είναι εδώ και θα μας συνοδεύουν πια, διότι η κλιματική κρίση είναι μία πραγματικότητα και έχει πολλές εκφάνσεις. Δεν έχει ως εκφάνσεις μόνο τις φωτιές, δυστυχώς έχει και άλλες.

Οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας και καλή δύναμη».

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε πυρόπληκτες περιοχές

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης, όπου τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών στο γυμναστήριο, τις οποίες θα εκτελέσει ιδία δαπάνη η εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Ιερά Μονή Πεντέλης, όπου έγινε δεκτός από τον ηγούμενο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για τα ευρήματα όσον αφορά τον τρόπο εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντές πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο, τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο τους.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπου τον υποδέχτηκαν ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μανώλης Πλειώνης, ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Βασιλάκος και ο Διευθυντής Υποστήριξης Ερευνών Θανάσης Μαρούσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα μέτρα πυροπροστασίας που είχε λάβει το Αστεροσκοπείο, προβαίνοντας σε τακτικό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου και εγκαθιστώντας μηχανισμούς πυρόσβεσης.



Κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη έστησαν αγανακτισμένους στην Πεντέλη - Πρώτος ο Π. Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 



Μεγαλύτερη ξεφτίλα απο τα στημένα σώου της αριστεράς και της ακροαριστεράς δεν υπάρχει, βλέπε τον πρώτο διδάξα ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλο ένα σώου στήθηκε στην Πεντέλη κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με δήθεν αγανακτισμένους να προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κατά της κυβέρνησης.

Αντί να αφήσουν τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτυρηθούν που έχουν κάθε δικαίωμα, αμόλησαν ακροαριστερούς να κάνουν σώου αγανάκτησης.

Πρώτος στημένος που οργάνωνε είναι ποιος άλλος ο Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλος του ίδιου κόμματος που ανήκει και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Συμεών Ρούσος.



Μετά μεταφερόμενοι από τα Εξάρχεια και ακροαριστερές, αριστερές οργανώσεις χωρίς να αφήνουν χώρο στους κατοίκους που θα ήθελαν πραγματικά να διαμαρτυρηθούν, και έτσι δεν πήγαν.

Κρατούσαν πανό ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και εφημερίδες της ακροαριστεράς και της αριστεράς, δηλαδή καμία σχέση με κατοίκους που τους καπέλωσαν με τα σώου που στήνουν.



Υπενθυμίζουμε ότι ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι ένας προκλητικός ανθέλληνας υπερασπιστείς των Πακιστανών, και δεν θα ξεχάσει κανένας την φωτογραφία του έξω απο τον Marfin την ώρα που καιγόντουσαν και πέθαιναν μέσα άνθρωποι.

Και μην ξεχάσουμε και τους ψεκασμένους, που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ ότι ο κόσμος εμβολιάστηκε και προστατεύτηκε απόν τον κορονοιό αντί να τους αφήσει η κυβέρνηση ανεμβολίαστους στην μοίρα τους, και φυσικά δεν ήταν ούτε αυτοί κάτοικοι της περιοχής.



Σοβαρή καταγγελία του πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου, για «μετακινούμενους αγανακτισμένους» στην Πεντέλη με στόχο τη δημιουργία αρνητικού κλίματος και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, τεκμηριώνοντας με φωτογραφία του Πέτρου Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ: «Σήμερα στην Πεντέλη υπήρχαν κάτοικοι της περιοχής που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα που η πολιτεία οφείλει να ακούσει και θα τα ακούσει.

Υπήρχαν, όμως, και "μετακινούμενοι αγανακτισμένοι" όπως ο εικονιζόμενος (και στις 2 φωτογραφίες) Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εντελώς οξύμωρα φώναζε "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ".

Η πρώτη φωτογραφία είναι σημερινή από την Πεντέλη, ενώ η δεύτερη από τη μαύρη μέρα που σκοτώθηκαν μετά από ρίψη μολότωφ 4 συνάνθρωποί μας στη Marfin».



ΝΔ για Greek Mafia Παππά: Φτάνει η πλάκα! Κύριε Κασσελάκη δεν μπορείτε να σιωπάτε και να κρύβεστε άλλο

 


Την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα νέα βίντεο Παππά στα οποία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις διαδικτυακές επιθέσεις, και παράλληλα απειλή ότι θα στείλει βόμβες και κακοποιούς σε σπίτια.

Ο Νίκος Ρωμανός σε δήλωσή του κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να αποπέμψει άμεσα τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως αναφέρει «λειτουργεί ως εκπρόσωπος του υποκόσμου και όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο».

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε νέο βίντεό του, όχι μόνο δεν δείχνει την παραμικρή μεταμέλεια για τις άθλιες διαδικτυακές του επιθέσεις αλλά επιμένει σε αυτές, λέγοντας με περίσσιο θράσσος ότι θα τις συνεχίσει.

Ο κ. Παππάς επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος του υποκόσμου και όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως επιβάλλει η θέση του.

Κύριε Κασσελάκη δεν μπορείτε να σιωπάτε και να κρύβεστε άλλο. Φτάνει η πλάκα. Θα αποπέμψετε τον αχαρακτήριστο ευρωβουλευτή σας ή θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε σιωπηλός τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες εκβιαστικές και σεξιστικές επιθέσεις του;».