Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ράμα στα ΝΕΑ: Οι Τσάμηδες είναι Αλβανοί με δικαιώματα



Στο θέμα των Τσάμηδων επανέρχεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αν και ξεκαθαρίζει ότι η Αλβανία δεν διεκδικεί εδάφη από την Ελλάδα για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας – «εδαφικό ζήτημα δεν μπορεί να σταθεί», λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Έντι Ράμα δεν διστάζει να δηλώσει ότι «οι Τσάμηδες είναι Αλβανοί με δικαιώματα».

«Μπορείτε να φανταστείτε σήμερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ότι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες στην Αλβανία απαγορεύεται να εισέλθουν εντός των συνόρων της γειτονικής Ελλάδας επειδή οι ρίζες τους είναι από κάποια περιοχή της χώρας σας;» αναρωτιέται. Ακόμα, προσθέτει ότι κανείς νουνεχής άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι ή τα παιδιά τους θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα διά της δικαστικής οδού, όπως κάθε Ευρωπαίος πολίτης.

Σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τονίζει ότι Τίρανα και Αθήνα είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα, «που θα είναι δίκαιη και για τις δύο χώρες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πΓΔΜ, ο Έντι Ράμα αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία» και δηλώνει ότι το να είναι σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα είναι σημαντικό για το μέλλον των λαών της, της περιοχής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, αλλά και για την Ελλάδα.

Η συνάντηση στο Νταβός άνοιξε το δρόμο

Στις 25 Ιανουαρίου Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα συναντήθηκαν στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. «Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων», τόνιζαν ελληνικές πηγές. Η Αθήνα πιστεύει ότι η Αλβανία είναι έτοιμη για στρατηγική συμφωνία που θα επιλύει κρίσιμες διαφορές και θα ανοίγει το δρόμο για την προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Ο στόχος είναι η διευθέτηση των ζητημάτων να έχει ολοκληρωθεί εντός της άνοιξης», ανέφεραν οι πηγές.

Στη συνάντηση του Νταβός συζητήθηκαν σημεία που απομένουν για υπογραφή της συμφωνίας, με τους δύο πρωθυπουργούς να έχουν στην ατζέντα τους και το ζήτημα των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά και τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα.


Πηγή : pontos-news.gr


Απίστευτο! Συνήγορος του Κουρουμπλή το Λιμενικό σώμα.



Διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματος του και δικαίωμα του στην υπόθεση NOVARTIS και στη σχετική δικογραφία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η δήλωση του :

"Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματός μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος έχω προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων ( όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά , την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ )" 

Αυτό που προκάλεσε όμως τους πολίτες και τους εξόργισε είναι που έκανε τον συνήγορο του Κουρουμπλή το ίδιο το λιμενικό σώμα με ανάρτηση του, υπερασπίζοντας το όνομα του.



Φυσικά και δεν είναι ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων αυτός του συνηγόρου των πολιτικών προϊσταμένων τους και το θέμα δεν πρέπει να μείνει έτσι, ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος αυτού του σκανδάλου.

Μόνο στα καθεστώτα γίνονται φερέφωνα των καθεστωτικών τα σώματα ασφαλείας και όλα δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.



Νέο σόου του Μαξίμου με τη δικογραφία Novartis



Τυχόν ευθύνες πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. από το 2006 και έπειτα καλείται να διερευνήσει η Βουλή.

Πρόκειται για δέκα ονόματα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, με τη λίστα να περιέχει πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς των κυβερνήσεων περασμένων ετών. Ο λόγος για τους Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνη Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Παναγιώτη Πικραμμένο και Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, αν δεν συνδέονται με διαπιστωμένο ξέπλυμα χρήματος, είναι πιθανότατα παραγεγραμμένες αφού έχουν μεσολαβήσει από τις αρχές του 2015 δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αν και οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς που διερευνούν την υπόθεση από τα τέλη του 2016 έπεσαν πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, δεν έχουν δικαίωμα να διερευνήσουν τις τυχόν ευθύνες, καθώς αρμόδια για τέτοια ζητήματα είναι η ελληνική Βουλή.

Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρχουν ευθύνες για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, με το φάκελο να αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή. Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Οι εξελίξεις οδήγησαν ήδη στην πρώτη σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του αναπληρωτή Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη διαβίβαση της δικογραφίας. Την ίδια ώρα, άμεση ήταν η αντίδραση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμενου, ο οποίος ανέφερε: «Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2012».

Η σύμπτωση

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας αργά χθες το μεσημέρι στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Την ίδια στιγμή που οι τρεις εισαγγελείς έφεραν τη δικογραφία βρισκόταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε σχεδόν ταυτόχρονα με το κλιμάκιο των δικαστικών λειτουργών.

Αν και αρχικά δήλωσε ότι την επισκέφθηκε τυχαία για «προσωπική του υπόθεση», τελικά αναγκάστηκε να εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη, ανατρέποντας τα όσα ισχυρίστηκε στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη έγινε «με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis, αλλά και προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, καθώς και το ενδεχόμενο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς, ενώ δεν αποκλείεται στην εξέλιξη της έρευνας να προκύψουν ευθύνες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διευκρινίστηκε ότι «ουδέποτε έλαβε μέρος η ίδια ή οι επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Αρειο Πάγο».

Η αρχή των ερευνών

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε «απόβαση» Ελλήνων εισαγγελέων, με επικεφαλής την προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με στόχο να συλλέξουν στοιχεία για την υπόθεση της Novartis, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής. Το ταξίδι στις ΗΠΑ είχε στόχο τη συλλογή στοιχείων από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες αποκάλυψαν το σκάνδαλο. Μάλιστα, έχουν ληφθεί καταθέσεις από μάρτυρες, πρώην στελέχη της Novartis στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία είχε δημιουργήσει δίκτυο με δωροδοκίες γιατρών δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και ιδιωτών ώστε να προωθούν τα φάρμακά της.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης των Αρχών και των νέων στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δύο εισβολές από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση, ενώ έγινε έλεγχος ακόμη και σε πρόσφατη εκδήλωση της εταιρίας, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ύποπτη χρηματοδότηση ή άλλη παρατυπία. Για τη διερεύνηση του πολυπλόκαμου σκανδάλου της Novartis είχε δοθεί εντολή συνολικού φορολογικού ελέγχου στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας, διάστημα για το οποίο έχουν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί, αφού πολλά από τα στελέχη της εταιρίας βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών. Μεταξύ των προσώπων τα οποία ερευνήθηκαν μέσω της φορολογικής οδού για τυχόν καταβολές και σε γιατρούς βρίσκονται και τα δύο στελέχη της Novartis, τα οποία έχουν καταθέσει αγωγή στις ΗΠΑ και έχουν βοηθήσει ουσιαστικά στην αποκάλυψη του κυκλώματος δωροδοκίας δημοσίων λειτουργών και ιατρών.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχει μπει οτιδήποτε αφορά στην πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα από το 2006 και μετά. Εχουν αναζητηθεί παλιές δικογραφίες που φαίνεται πως υπάρχουν αλλά κατέληξαν στο αρχείο, αλλά και πορίσματα ειδικών της υγείας που, αν και πραγματοποιήθηκαν, δεν έφτασαν ποτέ στη Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έρευνα που είχε διαταχθεί το 2012 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, και το σχετικό πόρισμα παραδόθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) λίγες μέρες αργότερα. Επρόκειτο για ένα πόρισμα 8 σελίδων που, όπως φαίνεται, δεν κατέγραφε τίποτε το ουσιαστικό. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει επίσης έρευνα, το πόρισμα της οποίας φαίνεται να υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι απέγινε τελικά.



Ελεύθερος Τύπος


Συνελήφθη 58χρονη που έστελνε απειλητικές επιστολές σε υπουργούς



Μια γυναίκα, 58 ετών, συνελήφθη κατηγορούμενη ότι έστελνε απειλητικές επιστολές σε υπουργούς, δικαστικούς και προέδρους Οργανισμών.

Όπως διευκρίνισαν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συλληφθείσα δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση των απειλών κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 58χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί έστελνε τις απειλητικές επιστολές, δεν μπόρεσε να δώσει κάποια απάντηση. Όπως έγινε γνωστό, η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.



in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σύσταση επιχείρησης με ένα... κλικ



Πλήρως ηλεκτρονικά θα μπορούν σε λίγες ημέρες να συστήνονται οι επιχειρήσεις, καθώς οδεύει προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των τριών κατηγοριών Υπηρεσιών Μιας Στάσης (ΥΜΣ) και οι προϋποθέσεις σύστασης των εταιρικών μορφών. 

Μία εκ των κατηγοριών είναι η Ηλεκτρονική Υπηρεσία μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), ενώ τις άλλες δύο αποτελούν οι ΥΜΣ του ΓΕΜΗ (των επιμελητηρίων) και οι Πιστοποιημένοι Συμβολαιογράφοι. Πάντως, όποια ΥΜΣ και αν επιλέξει ο επιχειρηματίας, η διαδικασία θα είναι κατά πολύ ευκολότερη και αρκετά πιο σύντομη απ’ ό,τι ισχύει σήμερα.

Ενδεικτικό είναι ότι η επιχείρηση θα λαμβάνει ΑΦΜ και θα εγγράφεται στον ΕΦΚΑ από την ίδια την ΥΜΣ. Όσοι επιλέξουν να συστήσουν την επιχείρησή τους μέσω e-ΥΜΣ, θα έχουν έκπτωση στα οριζόμενα τέλη της τάξεως του 70% απ’ ό,τι αν επέλεγαν τις «συμβατικές» ΥΜΣ, ενώ υπάρχει η σκέψη για ένα έτος από την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής διαδικασίας η σύσταση να είναι δωρεάν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική σύσταση θα γίνεται μέσω της χρήσης εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας https://eyms.businessportal.gr, η οποία είναι ήδη έτοιμη και θα τη διαχειρίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. 

Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, «αναμένει» την υπογραφή της ΚΥΑ «Καθορισμός Διαδικασιών, Προϋποθέσεων, Τεχνικών Λεπτομερειών και Λοιπών Θεμάτων Σχετικά με τη Λειτουργία των Υπηρεσιών μιας Στάσης για τη Σύσταση Εταιριών» από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης - Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Τα κριτήρια επιλογής 

Σύμφωνα με την υπό υπογραφή ΚΥΑ, τα κριτήρια επιλογής της αρμόδιας ΥΜΣ από τον ενδιαφερόμενο να συστήσει εταιρεία προκύπτουν από τον συνδυασμό της νομικής μορφής τής υπό σύστασης εταιρείας και του συστατικού τύπου που θα επιλεγεί (ήτοι: πρότυπο καταστατικό, ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό έγγραφο). 

Ειδικότερα, οι επιλογές που δίδονται είναι οι εξής: 

α) Σε περίπτωση που επιλεγεί η χρήση του πρότυπου καταστατικού, τότε μπορεί να γίνει σύσταση οποιασδήποτε νομικής μορφής σε οποιαδήποτε από τις τρεις κατηγορίες ΥΜΣ. 

β) Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί το πρότυπο καταστατικό, τότε η σύσταση των Α.Ε. και ΕΠΕ γίνεται υποχρεωτικά από τον Πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο, ενώ η σύσταση των Προσωπικών Εταιρειών και των ΙΚΕ μπορεί να γίνει είτε στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου είτε στον Πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο.

γ) Σε περίπτωση που από ειδικές διατάξεις απαιτείται συμβολαιογραφικός τύπος είτε για την άσκηση συγκεκριμένης δραστηριότητας είτε για τη μεταβίβαση εισφερόμενου είδους, τότε ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της υπό σύσταση εταιρείας, η σύσταση γίνεται υποχρεωτικά στον Πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο.

Δηλαδή τόσο η β’ όσο και η γ’ περίπτωση δεν επιτρέπουν τη σύσταση μέσω της e-ΥΜΣ. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο του πρότυπου καταστατικού έχει οριστεί με την Υπουργική Απόφαση 31637/2017 (928 Β’ 20/3/2017) και υπόδειγμά του είναι προσπελάσιμο από τον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ. Περιλαμβάνει το ελάχιστο περιεχόμενο όπως αυτό περιγράφεται στις διατάξεις των σχετικών νόμων και διαφοροποιείται ανάλογα με τη νομική μορφή της κάθε εταιρείας. Συνεπώς, οι εταιρείες που μπορούν να συσταθούν μέσω της e-ΥΜΣ θα πρέπει να υιοθετήσουν το πρότυπο καταστατικό που έχει οριστεί για την κάθε εταιρική μορφή.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Συνελήφθη 29χρονος για βιασμούς ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε ανηλίκους



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 3-2-2018 στη Δάφνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Π. Φαλήρου, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό κατ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος προ δεκαπενθημέρου είχε προσεγγίσει, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, ανήλικη με την οποία κανόνισε συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη) και έκαναν χρήση αυτών, από κοινού.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις, με την παρουσία και έτερης ανήλικης, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κατηγορούμενος χορήγησε στις ανήλικες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει από τη χρήση των ναρκωτικών, προέβη σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Στην κατοχή του 29χρονου, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης, βάρους -3,6- γραμμαρίων
ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, βάρους -1- γραμμαρίου
δύο (2) αυτοσχέδιες γυάλινες συσκευασίες καπνίσματος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ( usb stick )

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον αρμόδιο Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση της συμμετοχής του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.


Σε νέα έξοδα οι πολίτες; Για να αλλάξει πίνακες στο Μαξίμου ο Τσίπρας




Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει πίνακες όπως φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instragram και να χρεώσει τον Ελληνικό λαό; Επειδή βαρέθηκε σε τρία χρόνια το ίδιο σκηνικό.


Ο πίνακας του Παναγιώτη Τέτση «Ύδρα Ι» αντικατέστησε τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας»​ του Κωνσταντίνου Βολανάκη. Ο τελευταίος μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους και ο πίνακάς του θα εκτεθεί στο ευρύ κοινό.




Αδ. Γεωργιάδης: Αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή



Για «σκευωρία» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και προειδοποίησε πως αν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «έχει λάβει μερική άτυπη ενημέρωση, θα πάει φυλακή για κακούργημα».

«Στις 11.00 θα είμαι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν τελειώσω τη σημερινή μου κατάθεση, όλα αυτά που ακούτε περί Novartis θα έχουν τελειώσει», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, προσθέτοντας: «Αύριο θα καταθέσω μήνυση και στον κ. Παπαγγελόπουλο και στην κ. Εισαγγελέα. Εάν η κ. Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση προς τον κ. Παπαγγελόπουλο τοτε έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και θα πάνε φυλακή. Θέλω να πιστεύω ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος»

Διερωτήθηκε επίσης «πού ξέρουν τα ονόματα που περιέχονται στη δικογραφία» οι υπουργοί Δικαιοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόνο διαβιβαστική αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ανοίξει το φάκελο», είπε συμπληρώνοντας: «Αν ο κ. Κοντονής έχει σηκώσει την πρώτη σελίδα του φακέλου θα πάει φυλακή».

Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, επί υπουργίας του ίδιου υπήρξε «η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», καθώς «μειώσαμε οριζόντια την τιμή σε 75000 φάρμακα». Συνεπώς, πρόσθεσε, δεν γίνεται να υπάρχει εμπλοκή της υπουργίας και της τότε κυβέρνησης συνολικότερα στην υπόθεση.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χρονική στιγμή που έφτασε ο φάκελος στη Βουλή δεν είναι τυχαία κι έχει να κάνει με το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το Σκοπιανό. «Αν έχει δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός», για τη μεταβίβαση του φακέλου στη Βουλή, «έχει παρανομήσει», κατέληξε.


Πηγή : naftemporiki.gr


Φρίκη στην Ρωσία: 19χρονος απήγαγε και βίασε μέχρι θανάτου μητέρα με γρύλο αυτοκινήτου



Φρίκη έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Ρωσίας, οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας μίας 41χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 13 και 11 ετών. 

Η Σβετλάνα Σαπόγκοβα  όπως είναι το όνομα  της μητέρας, βρέθηκε  από περαστικούς μέσα στα αίματα και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή. Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό, καθώς τα εσωτερικά της τραύματα ήταν τόσο μεγάλα, που ο οργανισμός της δεν άντεξε και κατέληξε.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία η οποία ανέλαβε την έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης, η μητέρα  απήχθη από  έναν 19χρονο νεαρό,ονόματι Ντανίλ Τσέσκο ο οποίος την τραβούσε από τα μαλλιά με μίσος και την οδήγησε στο αυτοκίνητό του, όπου και υλοποίησε το αρρωστημένο του σχέδιο.

Εκεί, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο κατηγορούμενος φέρεται τη βίασε με γρύλο αυτοκινήτου, προκαλώντας ζημιές στα γεννητικά της όργανα, που επέφεραν λίγες ώρες αργότερα, το θάνατό της.

Ο Τσέσκο έχει συλληφθεί και ερευνάται για πολλαπλά αδικήματα.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Νευρικός κλονισμός: Τι είναι ακριβώς – Ποια είναι τα σημάδια [vid]



Ο όρος “νευρικός κλονισμός” χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει μια αγχωτική κατάσταση, η οποία οδηγεί το άτομο, προσωρινά, να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις.

Ο νευρικός κλονισμός συμβαίνει, όταν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας γίνονται σωματικά και συναισθηματικά “αβάσταχτες” για το άτομο. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε συχνά στο παρελθόν για να περιγράψει/καλύψει μια σειρά ψυχικών διαταραχών, αλλά χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο συχνά σήμερα στις μέρες μας.

Τι περιλαμβάνει

Ο νευρικός κλονισμός δεν είναι ένας ενιαίος ιατρικός όρος, ούτε υποδεικνύει μια συγκεκριμένη ψυχική ασθένεια. Παράλληλα δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μία κανονική, ή υγιή αντίδραση του οργανισμού στο στρες. Ένας νευρικός κλονισμός μπορεί να υποδεικνύει ένα υποκείμενο πρόβλημα ψυχικής υγείας, το οποίο χρειάζεται προσοχή, όπως η κατάθλιψη και η αγχώδης διαταραχή.

Τα σημάδια ενός νευρικού κλονισμού ποικίλλουν από άτομο σε άτομο και εξαρτώνται από την υποκείμενη αιτία. Το τι ακριβώς συνιστά έναν νευρικό κλονισμό διαφέρει επίσης από την μία κουλτούρα/κοινωνία στην άλλη. Γενικά, είναι κοινά αποδεκτό ότι σημαίνει πως ένα άτομο δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει κανονικά.

Για παράδειγμα, αυτό το άτομο μπορεί:

Να απέχει από την εργασία του με την πρόφαση κάποιας ασθένειας για πολλές συνεχείς ημέρες, ή περισσότερο.

Να αποφεύγει κάθε κοινωνική δέσμευση και να ακυρώνει συνέχεια διάφορα ραντεβού.

Να έχει πρόβλημα να ακολουθήσει μια υγιή ρουτίνα διατροφής, ύπνου και προσωπικής υγιεινής.

Μια σειρά από άλλες ασυνήθιστες ή δυσλειτουργικές συμπεριφορές μπορεί να θεωρηθούν σημάδια και συμπτώματα ενός νευρικού κλονισμού.

Αν ανησυχείτε ότι εσείς, ή κάποιο δικό σας άτομο, βιώνει, ή είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό. Εάν έχετε δικό σας γιατρό, μιλήστε του ανοιχτά για τα σημάδια και τα συμπτώματα που έχετε παρατηρήσει. Αλλιώς απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


«Δε σας φοβάμαι, έχω πίστη στον Αλλάχ» λέει ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ



«Δεν σας φοβάμαι, έχω πίστη στον Αλλάχ», δήλωσε στο δικαστήριο στις Βρυξέλλες ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε καμία ερώτηση, αλλά η σιωπή μου δεν με κάνει εγκληματία, είναι η υπεράσπισή μου», είπε ο 28χρονος κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης του, η οποία γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην βελγική πρωτεύουσα και η οποία δεν αφορά τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, αλλά περιστατικό που προηγήθηκε της σύλληψής του τον Μάρτιο του 2016, όταν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που διεξήγαν έρευνα για τον εντοπισμό του.

«Τώρα υπάρχουν στοιχεία σε αυτήν την υπόθεση, χειροπιαστά, επιστημονικά στοιχεία, θα ήθελα να στηριχτούν σε αυτά και να μην στηριχτούν, να μην ενεργήσουν για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη», συνέχισε ο Αμπντεσλάμ, περιβαλλόμενος από δύο αστυνομικούς με καλυμμένα πρόσωπα.

«Έχω πίστη στον Κύριό μου (...) Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο», πρόσθεσε ο Γάλλος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως στο δικαστήριο ότι δεν θέλει να τον φωτογραφίζουν κατά τη διάρκεια της δίκης του.

«Αυτό που διαπιστώνω», επανέλαβε, «είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο, ανελέητα, και ότι δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας», συνέχισε, προτού αρχίσει να αναφέρεται στην θρησκεία.

«Μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει θεός πέραν του Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης του και ο προφήτης του», πρόσθεσε. «Τώρα, κρίνετέ με, κάντε με ό,τι θέλετε, εγώ έχω πίστη στον Κύριό μου. Δεν σας φοβάμαι, δεν φοβάμαι τους συμμάχους σας, τους συνεργάτες σας, έχω πίστη στον Αλλάχ και αυτό είναι όλο, δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω", κατέληξε.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος μεταφέρθηκε στη διάρκεια της νύχτας από τη φυλακή στο Φλερί- Μεροζί της περιοχής του Παρισιού, όπου κρατείται, παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτερας στο ποινικό δικαστήριο των Βρυξελλών.

Η υπόθεση για την οποία δικάζεται αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι μόνο το προοίμιο άλλης δίκης που θα διεξαχθεί μεταγενέστερα στο Παρίσι και θα αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε, από τις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 130 άνθρωποι. 

Γύρω από το δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών έχει συγκεντρωθεί σήμερα μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, ενώ ελικόπτερο πετά πάνω από το κτίριο. 
Θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και του στρατού έχουν σταθμεύσει κοντά στο κτίριο και μέσα σε αυτά φαίνονται στρατιώτες ένοπλοι και με καλυμμένα τα πρόσωπα. 

Ο 28χρονος Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στο Μόλενμπεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών, όπου και ριζοσπαστικοποιήθηκε. 

Σύμφωνα με τους ανακριτές, φαίνεται να συμμετείχε σε έναν πυρήνα τζιχαντιστών ο οποίος εμπλέκεται σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις: Στις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, αυτές της 22ας Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς και στην αποτυχημένη επίθεση στην αμαξοστοιχία Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι τον Αύγουστο του 2015. 

Τα γεγονότα για τα οποία δικάζεται από σήμερα ως την Παρασκευή ο Αμπντεσλάμ εκτυλίχθηκαν στις 15 Μαρτίου του 2016. Γάλλοι και Βέλγοι ερευνητές δέχθηκαν αναπάντεχα πυρά στη διάρκεια έρευνας σε ένα από τα κρησφύγετα στις Βρυξέλλες του τζιχαντιστικού πυρήνα. 

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ο 35χρονος τρομοκράτης Μοχάμεντ Μπελκαΐντ από την Αλγερία σκοτώθηκε, αφού προσπάθησε να καλύψει μ' ένα Καλάσνικοφ τη διαφυγή του Αμπντεσλάμ και ενός συνεργού του, του Σοφιάν Αγιάρι, ενός 24χρονου Τυνήσιου που δικάζεται μαζί του στις Βρυξέλλες. 

Τρεις ημέρες αργότερα ο Αμπντεσλάμ και ο Αγιάρι συνελήφθησαν στο Μόλενμπεκ. Οι δύο τρομοκράτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για "απόπειρα δολοφονίας πολλών αστυνομικών" και "κατοχή απαγορευμένων όπλων" και μπορεί να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 40 ετών. 


ΤΑ ΝΕΑ


Πτήση με Μιράζ 2000 από τους αρχηγούς ΓΕΑ - ΓΕΕΘΑ



Με αεροσκάφη Μιράζ 2000 πέταξαν πάνω από το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Επρόκειτο για μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει αυξήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, σε θαλάσσια περιοχή κεντρικού-ανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Εύβοιας – Καλόγερων- Ικαρίας – Λέρου – Ιμίων - Νάξου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.





Με το ξέσπασμα Μπακογιάννη συμφωνεί και Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός



Μετά τον Κώστα Μπακογιάννη, και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός «ξεσπάθωσε» στο facebook κατά του Απόστολου Γκλέτσου, με αφορμή τις καταγγελίες του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κυρίτση περί ξυλοδαρμού του από τον δημάρχο Στυλίδας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος κατέθεσε και εκείνος μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του.

Υιοθετώντας πλήρως και ο Φάνης Σπανός αυτές τις καταγγελίες, -και ενώ η υπόθεση διερευνάται-, κοινοποίησε στο προφίλ του την ανάρτηση του Μπακογιάννη, γράφοντας μάλιστα τα εξής:

«Με δύο λόγια, μαζέψτε τον. Όχι μεταφορικά...»



Πηγή : eviazoom.gr


Ο Τραμπ κατηγόρησε τους δημοκρατικούς για «προδοσία» διότι δεν χειροκρότησαν ομιλία του



Ο  Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Δευτέρα τους δημοκρατικούς ότι επέδειξαν «αντιαμερικανική» αλλά και «προδοτική» στάση επειδή δεν τον χειροκρότησαν όταν εκφώνησε την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την περασμένη εβδομάδα.

«Θα προτιμούσαν να δουν τον Τραμπ να τα πηγαίνει άσχημα, παρά να δουν τη χώρα να τα πηγαίνει καλά. Αυτό σημαίνει» η στάση των δημοκρατικών, υποστήριξε ο ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τη μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού φορολογικού συστήματος στο Οχάιο. «Ήταν πολύ εγωιστικό. Ήταν αρνητική ενέργεια», συμπλήρωσε.

«Ήταν σαν τον θάνατο, αντιαμερικανοί», αποφάνθηκε ο Τραμπ. «Κάποιος είπε ότι επέδειξαν "προδοτική" στάση. Εννοώ, έι. Υποθέτω, γιατί όχι; Μπορούμε να το πούμε αυτό προδοσία, γιατί όχι; Εννοώ ασφαλώς δεν έμοιαζαν να αγαπούν τη χώρα μας πάρα πολύ», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το έγκλημα της προδοσίας επισύρει τη θανατική ποινή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι δημοκρατικοί άκουσαν με απόλυτη ψυχρότητα στο Κογκρέσο την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

Παρότι η μείωση της ανεργίας έχει αρχίσει να οδηγεί σε μια μικρή άνοδο των μισθών, οι επιχειρηματίες μάλλον διίστανται για το κατά πόσον θα μπορούσε να πιστωθεί την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ο Λευκός Οίκος.

«Η ελευθερία να μη χειροκροτείς ιδέες με τις οποίες διαφωνείς ονομάζεται 1η Τροπολογία» (του αμερικανικού Συντάγματος), αντέταξε στις δηλώσεις του Τραμπ ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τζεφ Μέρκλεϊ, ο οποίος εκλέγεται στο Όρεγκον.

Οι επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν όσο και ο πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, απέφυγαν να σχολιάσουν την τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάθε Αμερικανός θα όφειλε να ανησυχεί για το πώς ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κάνει την πίστη στον ίδιο συνώνυμη με την πίστη στη χώρα μας», υπογράμμισε η Νάνσι Πελόσι, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσω Twitter. «Δεν είναι αυτός ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία», συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Τσακ Σούμερ, ο πρόεδρος της ΚΟ των δημοκρατικών στη Γερουσία, απέφυγε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Τραμπ.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Για κακούργημα και πλημμέλημα οι συλληφθέντες της επίθεσης στον Εύελπι



Δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος δύο συλληφθέντων για την επίθεση που δέχθηκε τριτοετής Εύελπις το βράδυ της Κυριακής στο μετρό.

Σε βάρος των δύο που συνελήφθησαν σε σταθμό του μετρό αμέσως μετά το περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φοιτητής της Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε εν μέσω συμπλοκής ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές όταν τρεις δράστες τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και σφυρί στο κεφάλι και στα γόνατα. Ο νεαρός δεν φορούσε την στολή του, κρατούσε τσάντα με τα διακριτικά της σχολής Ευελπίδων, την οποία και του αφαίρεσαν.

Ο δόκιμος αξιωματικός παραμένει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αν και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, για προληπτικούς λόγους προκειμένου να συμπληρωθεί 24ωρο πριν του δοθεί εξιτήριο.


ΤΑ ΝΕΑ


Απάντηση στην κυβέρνηση από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις: Μην υποβαθμίζετε το συλλαλητήριο!



Αναλυτικά η ανακοίνωση : 

«Με έκπληξη παρατηρούμε για δεύτερη φορά την κυβέρνηση, να προσπαθεί με κάθε μέσο, να υποβαθμίσει το τεράστιο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που της δίνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα. 

Η βιασύνη του πρωθυπουργικού γραφείου, του υπουργού εξωτερικών και στελεχών της κυβέρνησης να μιλήσουν για… μικρό αριθμό συγκεντρωμένων , το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα, είναι να ενισχύσει τις ανησυχίες των πολιτών για θέατρο διαπραγματεύσεων με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. 

Από μεριάς της Συντονιστικής Επιτροπής που διοργάνωσε το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, απαντούμε στην φαρσοκωμωδία της αστυνομίας του κου Τόσκα, που ανέλαβε χρέη τοπογράφου κάνοντας εκτίμηση πλήθους από τις 12μ.μ. (2 ώρες πριν την επίσημη έναρξη), και παρουσίασε βίντεο ελικοπτέρου με… σβησμένη την ώρα, με τα εξής στοιχεία που καταγράψαμε εμείς: 

Α) Στην εφαρμογή που διαχειριζόταν το Συντονιστικό και από την οποία ενημέρωνε την αστυνομία, προκειμένου να βρίσκεται σε επαφή με τους οδηγούς των λεωφορείων που ερχόντουσαν στο συλλαλητήριο, καταγράψαμε την άφιξη 2.618 πούλμαν μέχρι τις 14:10’ που έπεσε το δίκτυο. 

Β) Σύμφωνα με την καταγραφή των ομάδων περιφρούρησης, περίπου στις 4μμ οπότε και κορυφώθηκε η συγκέντρωση του κόσμου, το πλήθος κάλυπτε τους εξής δρόμους: 
-Πλατεία Συντάγματος με μεγάλη πυκνότητα 
-Αμαλίας μέχρι την συμβολή με την Φιλελλήνων με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως την συμβολή με την Συγγρού σε αραιή πυκνότητα 
-Βασ. Σοφίας έως το Πολεμικό Μουσείο με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως το Χίλτον σε αραιή πυκνότητα. 
-Πανεπιστημίου μέχρι την Ομήρου με μεγάλη πυκνότητα. 
-Ακαδημία με μεγάλη πυκνότητα έως την Κανάρη και από εκεί έως την Λυκαβητου σε αραιή πυκνότητα. 
- Σταδίου έως την Κοραή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την Ομόνοια σε αραιή πυκνότητα. 
-Φιλελλήνων έως την Σουρή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την συμβολή με την Αμαλίας σε αραιή πυκνότητα 
- Ερμού έως το Μοναστηράκι με μεγάλη πυκνότητα, και από εκεί και κάτω με αραιή πυκνότητα έως το Θησείο. 
-Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας έως το Μοναστηράκι και την συμβολή με την Αθηνάς, με μεγάλη πυκνότητα. 
-Τους κάθετους δρόμους, μεταξύ Φιλελλήνων, Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας με μεγάλη πυκνότητα . 

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα τα τελευταία 15 έτη. Και θα είναι μόνον η αρχή, στην περίπτωση που οι ιθύνοντες δεν λάβουν το σαφές μήνυμα και δεν υπακούσουν στην εντολή του ελληνικού λαού. 


Νέα αναμενόμενη πρόκληση Ερντογάν "Είμαστε με τη «Μακεδονία»", λέει προκλητικά.



Την υποστήριξή του στην ΠΓΔΜ στη διαμάχη της με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας : «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. ΠΓΔΜ) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ, TV NOVA.

Όπως λέει ο Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός της. «Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και ΠΓΔΜ είναι αδελφικοί» είπε ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».




Νέα θεσμική εκτροπή με ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο την επομένη του συλλαλητηρίου



Παράνομα άνοιξαν τον φάκελο της δικαιοσύνης οι κύριοι Κοντονής και Παπαγγελόπουλος, αντί να τον διαβιβάσουν αμέσως στην βουλή.

Ο πανικός της κυβέρνησης μετά το συλλαλητήριο φαίνεται από τις αντιδημοκρατικές της κινήσεις και επιβεβαιώνουν τα λόγια του Μίκυ Θεοδωράκη για αριστερόστροφο φασισμό.

Νέα απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ωμά και αντιθεσμικά Νωρίτερα, βρέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αμέσως μετά έφθασαν και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσία Τζανακόπουλου, αλλά και των εισαγγελέων Διαφθοράς, δεν είναι άσχετη με την υπόθεση της Novartis, ωστόσο, εξερχόμενος, ο ίδιος δήλωσε ότι η επίσκεψή του ήταν συμπτωματική και για άλλο θέμα.


Νέα Δημοκρατία : Πρωτοφανές ενέργειες σε δημοκρατική χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πριν από λίγο η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους. 

Οι ίδιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Δηλαδή αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή, πόσο μάλλον αξιολογική κρίση της εκτελεστικής εξουσίας.

Νωρίτερα είχε συμβεί το επίσης ανήκουστο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραδεχόμενος εκ των υστέρων -και αφού δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψή του- ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση.

Και όλα αυτά που προδήλως μαρτυρούν μια απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα...  

Η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης, δεν θα τοποθετηθεί επί φημολογιών που αποβλέπουν να σπιλώσουν συλλήβδην πολιτικά πρόσωπα. Και γι αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση, η δικογραφία που θα διαβιβαστεί αύριο στη βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια.

Εξυπακούεται, τέλος, ότι στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης την οποία η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να διαλευκανθεί το ταχύτερον δυνατόν, η κυβέρνηση, είτε το θέλει είτε όχι, θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».


Υπόθεση Novartis: Σκάνδαλο μεγαλύτερο από την Siemens «προεξοφλεί» ο Κοντονής



Δεν υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων, αποφαίνεται ο Παπαγγελόπουλος - Θύελλα αντιδράσεων και διαψεύσεων μετά τις διαρροές - Πού εστιάζει η εισαγγελική έρευνα, που ακόμα συνεχίζεται για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Με βασικό ζητούμενο να διακριβωθεί εάν η εταιρεία Novartis χειραγωγούσε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει μια ηγεμονική θέση στο χώρο του φαρμάκου στην Ελλάδα, συνεχίζεται από την εισαγγελία Διαφθοράς η έρευνα γύρω από την υπόθεση της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας και τις πρακτικές που ακολουθούσε στη χώρα μας.  


Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις με αφορμή τη διαβίβαση, χθες, μέρους της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή και τις διαρροές περί εμπλοκής δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και συγκεκριμένα, οχτώ πρώην υπουργών και δυο πρώην πρωθυπουργών (από το 2005 έως τις αρχές του 2016).

Το ένα μετά το άλλο τα πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων εμπεριέχονται, όπως διέρρευσε, στη δικογραφία που διαβιβάζεται στη Βουλή, διέψευσαν κάθε ανάμειξη τους στην υπόθεση της Novartis. Πρόκειται για τους:  Αντώνη Σαμαρά (πρώην πρωθυπουργό), Παναγιώτη Πικραμμένο (υπηρεσιακό πρωθυπουργό) και τους Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις που έκαναν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Πικραμμένος. «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν. Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη!» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. «Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2012», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πικραμμένος. Σε διάψευση των πληροφοριών που τους θέλουν να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis έχουν προχωρήσει όμως και οι κ.κ. Στουρνάρας, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος.

Ωστόσο, τμήμα της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis διαβιβάζεται από την εισαγγελία στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας από τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα, η έρευνα συνεχίζεται στο μεταξύ από την εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα όσον αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τα μη πολιτικά πρόσωπα η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της φαρμακευτικής εταιρείας για δωροδοκία και παράλληλα εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς 50 και πλέον στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας αλλά και κρατικών υπαλλήλων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η Novartis έδινε κατευθύνσεις σε κρατικούς λειτουργούς και χειραγωγούσε το πολιτικό σύστημα προκειμένου να απολαμβάνει ευνοϊκή μεταχείριση. Στο πλαίσιο των ερευνών είχαν δε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν έφοδοι στα γραφεία της Novartis στην Αθήνα, με στόχο να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ μέσω δικαστικής συνδρομής έχουν ζητηθεί στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, που διενεργούν μεγάλη έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ζητούμενο για την εισαγγελία είναι να ερευνήσει εάν η Novartis, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας, πουλούσε ακριβά τα φάρμακα στην Ελλάδα, ζημιώνοντας όχι μόνο τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά καθορίζοντας επιπλέον τις τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη.

Για το λόγο αυτό, οι αρχές ερευνούν τις αποφάσεις των μελών των επιτροπών που καθορίζουν τις τιμές, ενώ την εισαγγελική έρευνα συνδράμει και το ΣΔΟΕ με τα ανοίγματα λογαριασμών στελεχών της εταιρίας, των μελών των επιτροπών, αλλά και εκατοντάδων γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την Novartis είχε διαταχθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από φάκελο με καταγγελίες και δημοσιεύματα που είχε προσκομίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.


Κοντονής για Novartis: Μεγάλο σκάνδαλο, στα κόμματα η δικογραφία - Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει παραγραφή

Μία ώρα και 40 λεπτά κράτησε η σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens» και επισήμανε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η δικογραφία θα πάει μέχρι σήμερα το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που παράνομα υπερκοστολογούσαν φάρμακα, με αποτέλεσμα να «εκτοξευθεί» η φαρμακευτική δαπάνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε ποσοστά διπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε, η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος.

Με τη σειρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», ενώ επιβεβαίωσε, όπως και ο κ. Κοντονής, ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί ο πρόεδρος της Novartis. «Αν έχει διαφύγει» τόνισε, «τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι θέλει να κρύψει. Ελπίζω ότι θα εμφανιστεί». Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων, ενώ κάλεσε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις, να μην το κάνουν, γιατί εκτίθενται. Όπως εξήγησε, στο νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού κι όχι επ' ευκαιρία αυτής. Η έρευνα συνεχίζεται, κατέληξε.


Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή : protothema.gr