Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

4η Οκτωβρίου 1974 - 49 χρόνια από την ίδρυσή της Νέα Δημοκρατίας

 



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Σαράντα εννέα χρόνια από την 4η Οκτωβρίου 1974, η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην ιδρυτική της διακήρυξη και «επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες».

Σαράντα εννέα χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί καθημερινά να μεγαλώνει, διότι αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και συνομιλεί με το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Και το αποδεικνύει έμπρακτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τις πολιτικές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που ενώνουν τους Έλληνες και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και τις προοπτικές όλων, σε ένα περιβάλλον αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων.

Σαράντα εννέα χρόνια μετά, συνεχίζουμε με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πηγαίνουμε τη χώρα μπροστά. Συνεχίζουμε ενωμένοι, με σχέδιο και σκληρή δουλειά, με στόχο μια Ελλάδα σύγχρονη, δυναμική, εξωστρεφή και καινοτόμα. Μια Ελλάδα που θα διαμορφώνει τις εξελίξεις και θα εγγυάται σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ότι μπορεί να πετύχει τα όνειρά του, διεκδικώντας και κερδίζοντας όσα αξίζει».



Ντελιβεράς πυροβόλησε 21χρονο YouTuber που του έκανε πλάκα


 

H προσπάθεια του 21χρονου YouTuber, Τάνερ Κουκ, να κάνει πλάκα σε βάρος ντελιβερά σε εμπορικό κέντρο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, κατέληξε με τον νεαρό φαρσέρ να πυροβολείται στο στήθος από το θύμα του.

Στο βίντεο ο Κουκ ο οποίος έχει το κανάλι Classified Goons στο YouTube να πλησιάζει τον Άλαν Κόλι και να του «κολλάει» το κινητό του στο πρόσωπο και να του λέει «έι βλ@@@ σταμάτα να σκέφτεσαι τα βλέφαρά μου».

Όπως φαίνεται στο επίμαχο βίντεο ο ντελιβεράς είπε τρεις φορές στον νεαρό YouTuber να σταματήσει πριν τελικά να βγάλει όπλο και να τον πυροβολήσει μια φορά με τη σφαίρα να πετυχαίνει τον 21χρονο χαμηλά στο στήθος.

Τότε, μάλιστα, είχε προκληθεί πανικός καθώς όσοι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο αρχικά νόμισαν ότι επρόκειτο για επίθεση ενόπλου.

Ο ντελιβεράς μετά τη σύλληψή του κατηγορήθηκε για ένοπλη επίθεση από πρόθεση. Ωστόσο στο δικαστήριο ο Κόλι, ο οποίος κατείχε νόμιμα το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον 21χρονο, κρίθηκε αθώος για τη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς υποστήριξε ότι ήταν σε αυτοάμυνα.

Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για την λιγότερο «βαριά» κατηγορία του πυροβολισμού κατά τη διάρκεια καβγά αλλά η ποινή του θα κριθεί τον επόμενο μήνα μετά την έφεση που άσκησε ο δικηγόρος του. Σύμφωνα με την Daily Mail αν καταδικαστεί τελεσίδικα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης 10 ετών.



Επιθέσεις με πέτρες σε λεωφορεία εν κινήσει στο Ηράκλειο Κρήτης

 


Καθημερινά είναι τα φαινόμενα επιθέσεων σε εν κινήσει λεωφορεία, μέλη του Συλλόγου Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Aνθρώπινη Ασπίδα».

Σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι αυτές οι επιθέσεις γίνονται κυρίως νυχτερινές ώρες και τρομοκρατούν οδηγούς και επιβάτες.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Παρακολουθούμε για πολλοστή φορά και για ακόμη μια χρονιά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πέτρες σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τουριστικά, εν μέσω νυκτός, τρομοκρατώντας στην κυριολεξία οδηγούς και δεκάδες επιβάτες.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις, μάλιστα, κυρίως λαμβάνουν χώρα μερικά μόλις μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, στη έξοδο του αεροδρομίου προς εθνική οδό. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τις επιθέσεις αυτές ο εκάστοτε οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να θρηνήσουμε δεκάδες ζωές σε ένα δυστύχημα. Καλούμε την πολιτεία (Αστυνομία) να ενεργοποιήσει κάθε διαθέσιμο μηχανισμό για την πάταξη του φαινομένου πριν να είναι πολύ αργά».



Πρέπει να πάρουν τις άδειες των γιατρών - 13χρονη ήταν έγκυος αλλά δεν το γνώριζε -Γέννησε στην τουαλέτα νοσοκομείου

 


Στην τουαλέτα νοσοκομείου γέννησε το περασμένο Σάββατο μια 13χρονη η οποία, όπως υποστηρίζουν οι οικείοι της, δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος, και οι γιατροί πέρασαν το παιδί για φερμουάρ.

Οι γιατροί εξετάσαν την έφηβη, ωστόσο δεν υπήρχε ακτινολόγος να δει τις ακτινογραφίες, και αναρωτιόμαστε οι γιατροί τι ρόλο έπαιζαν;

Σύμφωνα με την εκπομπή «livenews», στο Mega, η 13χρονη έφτασε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στο στομάχι το περασμένο Σάβbατο, συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Εκεί την εξέτασε παιδίατρος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε πως η μαθήτρια που είχε μπροστά του ήταν έγκυος.

Αφού το κορίτσι υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες προκειμένου να δουν οι γιατροί τι συμβαίνει, επειδή δεν υπήρχε ακτινολόγος, τις εξέτασαν ο παιδίατρος και ένας παθολόγος, οι οποίοι εάν είναι δυνατόν της είπαν πως έχει καταπιεί ένα φερμουάρ, το οποίο τελικά αποδείχτηκε πως ήταν η σπονδυλική στήλη του μωρού, και αυτοί οι γιατροί έχουν ακόμα τις άδειες τους.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega, οι γιατροί έδωσαν στην 13χρονη... καθαρτικό προκειμένου να φύγει ο «τυμπανισμός» που θεωρούσαν ότι έχει. Το κορίτσι συνέχισε να πονάει και, αφού πήγε στην τουαλέτα, τελικά γέννησε.

«Το παιδί θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ζωή της αλλάζει. Είναι τρομαγμένη, αλλά παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Φανταστείτε ένα παιδί να λέει ότι πονάει η κοιλιά του και τελικά να γεννάει. Ξεκίνησε ο τοκετός όταν η μικρή πήγε στην τουαλέτα του νοσοκομείου», δήλωσε χαρακτηριστικά συγγενής της 13χρονης.

«Είχε πάρει λίγο βάρος, αλλά δεν είχε καταλάβει κανείς ότι είναι έγκυος»

«Είμαστε σε σοκ, καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του, αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε παρατηρήσει ότι είχε πάρει λίγο βάρος, αλλά το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας», ανέφερε συγγενής του κοριτσιού.

Σύμφωνα με το Mega, η ανήλικη αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους πως ο πατέρας του μωρού της είναι ένας συμμαθητής της, ωστόσο συγγενείς της τονίζουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα.



Την δημοσιογράφος που σήκωσε πλακάτ κατά του πολέμου στην Ουκρανία καταδίκασε ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν

 



Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που έγινε γνωστή για τη διαμαρτυρία της κατά του πολέμου στην Ουκρανία στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης, καταδικάστηκε ερήμην για άλλη υπόθεση σε κάθειρξη 8,5 ετών για τις επικρίσεις της βάρος του στρατού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό δικαστήριο του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν..

Η Οβσιανίκοβα, 45 ετών, κρίθηκε ένοχη για τη «διασπορά συνειδητά ψευδών πληροφοριών για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το δικαστήριο στο Telegram.

Στη δημοσιογράφο είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο για παρόμοιες ενέργειες τον Αύγουστο του 2022. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, αυτή τη φορά καταδικάστηκε από το καθεστώς του καταζητούμενου δικτάτορα Πούτιν, για τη διαμαρτυρία της με πλακάτ κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Η ίδια έγινε γνωστή στα μέσα Μαρτίου του 2022 καθώς εμφανίστηκε σε δελτίο ειδήσεων στο στούντιο φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού, για τον οποίο εργαζόταν. Η Οβσιανίκοβα εμφανίστηκε να κρατά ένα πλακάτ καταγγέλλοντας την επίθεση στην Ουκρανία και την «προπαγάνδα» των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Οι εικόνες από την κίνησή της αυτή, μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, έκαναν τον γύρο του κόσμου. Πολλοί χαιρέτισαν το θάρρος που επέδειξε, αψηφώντας τις προσπάθειες φίμωσης κάθε επικριτικής φωνής στη Ρωσία.

Τον Ιούλιο του 2022 συνελήφθη αφού διαμαρτυρήθηκε μόνη της κοντά στο Κρεμλίνο, κρατώντας πλακάτ που επέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία και τον καταζητούμενο δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τον Οκτώβριο του 2022, ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον κράτηση, εγκατέλειψε τη Ρωσία με την κόρη της. Η δημοσιογράφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, σύμφωνα με τον λογαριασμό της στο Instagram.




Πήγε ο Κασσελάκης να κάνει τον πατριώτη στην Κύπρο και δεν ήξερε να τοποθετήσει το στεφάνι

 


Άλλη μία ξεφτίλα μας ετοίμαζε ο Στέφανος Κασσελάκης, αυτή την φορά στην Κύπρο που δεν ήξερε να τοποθετήσει το στεφάνι.

Κάνοντας τον πατριώτη, μετά την αθλιότητα περί κρατιδίου της Τουρκίας όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα,  από το Τύμβο της Μακεδονίτισσας και το μνημείο πεσόντων ηρώων Ελλήνων και Κυπρίων αγωνιστών άρχισε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψή του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά από σύντομη ενημέρωση της εθνοφρουράς Κύπρου κατέθεσε στεφάνι στον τύμβο, και γέλαγε ο κόσμος αφού δεν ήξερε που αν το τοποθετήσει ενώ ήταν μπροστά του. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών και αγνοούμενων που έπεσαν στις μάχες του 1964 και του 1974 και στη συνέχεια έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε ξενάγηση και ενημέρωση στο αεροσκάφος Νοράτλας που καταρρίφθηκε τις ημέρες της εισβολής του Αττίλα τον Ιούλιο του 1974.

Ο κ.Κασσελάκης συνοδεύεται από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, τη Νίνα Κασιμάτη και τον Έλληνα Πρέσβη στη Λευκωσία.

Δείτε το video που δεν ξέρει να τοποθετήσει το στεφάνι :





Κωνσταντοπούλου κάνει ξεφτίλα Κασσελάκη: Όποτε ανοίγει το στόμα λέει κοτσάνα

 


Σκληρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη τον οποίο κάνει ξεφτίλα, αλλά και τους 13-0 καταδικασμένο Νίκο Παππά, ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη και Νίκο Φίλη, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής Σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «επιλογή Τσίπρα και μιμητή Τσίπρα», για «πτωχευμένο ΣΥΡΙΖΑ» και για «υποβάθμιση της πολιτικής ζωής».  

«Αυτό που παρακολουθούμε είναι πραγματικά θλιβερό. Νομίζω ότι εκθέτει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίχθηκε επιθετική εξαγορά πτωχευμένου κόμματος από ένα κατά δήλωσή του ‘’Golden Boy’’. Όποτε ανοίγει το στόμα του λέει και μια κοτσάνα για τα εθνικά θέματα, για πολύ σοβαρά ζητήματα, ή κάνει ατόπημα όπως ήταν οι ‘’ταρζανιές’’ στο σχολείο των ΑμεΑ. Ταυτόχρονα, το ίδιο πρόσωπο περιφέρεται και περιφέρει εξευτελίζοντας τους συν αυτώ μπροστά στα μάτια των πολιτών και για τις κάμερες» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.  

«Με στενοχωρεί όλη αυτή η κατάσταση γιατί είναι μια συνολική υποβάθμιση της πολιτικής ζωής. Ξέρω ότι η ΝΔ χαίρεται παρά πολύ που έχει τον Κασσελάκη αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας» τόνισε. 

Όπως εκτιμά η κ. Κωνσταντοπούλου, «είναι πολύ δύσκολο να πορευτεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν είναι παρά τα επίχειρα όσων έγιναν το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε την ψύχη του και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν. Επιτρέπουν να τους περιπαίζουν στη Βουλή αποκαλώντας τον αρχηγό τους ‘’Μασσελάκη, Φαμελλάκη’’ κλπ και εκείνοι θίγονται ως υπερασπιστές του ιερού δισκοπότηρου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε δε ότι ο κ. Κασσελάκης ειναι προφανές ότι είναι επιλογή του Τσίπρα, και είναι προφανής ο κυνισμός πίσω από αυτή την επιλογή ότι «εγώ θα πάρω το κόμμα με όποιον βάλω, με όποιον μου κατέβει». «Ο Παππάς, καταδικασμένος για αδίκημα διαφθοράς, ο Πολάκης, νομίζουν ότι κάνουν το κομμάτι τους. Εσωτερικά βλέπουμε μια κατάσταση φοβερής σήψης, αλλά και φοβερής αγάπης για την καρέκλα, είδατε πώς εμφανίστηκε χθες ο κ. Φίλης να τα μετριάζει τα λεγόμενα του, μόλις μοιραστούν οι καρέκλες… Για την καρέκλα». 

Όλοι αυτοί, συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου, κάνανε μια επιλογή το ’15, όλοι αυτοί ήταν οι εφεδρείες του κ. Τσίπρα όταν αποφάσισε να ‘’τα γυρίσει’’ το ’15. Όλοι αυτοί ήταν δίπλα του και έγιναν υπουργοί του, και μια χαρά όταν τους δόθηκε η καρέκλα ξεχάσανε και την Αριστερά και τις αρχές και τις αξίες. «Δεν είναι κάτι το νέο να έχεις Παππά και Πολάκη εξαπτέρυγα ή να αναμασάς ό,τι πιο παλιό και παρωχημένο υπάρχει» σχολίασε. 

Τα περί ‘’κρατιδίου’’ στην Κύπρο δείχνουν ακραία άγνοια πολιτικής ιστορίας. Όποιος γνωρίζει για το Κυπριακό φυσικά δεν κάνει τέτοιου είδους διατυπώσεις παρατήρησε ακόμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. 

«Μπορεί να γελάμε ή να κλαίμε, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά… Ο κ. Τσίπρας έθεσε ένα υπόδειγμα/ παράδειγμα προς αποφυγήν: το υπόδειγμα του αδίστακτου θρασύτατου ανθρώπου, ο οποίος εκπροσωπεί μια χώρα να μιλάει αγγλικά χωρίς να ξέρει. Εδώ έχουμε τον μιμητή του κ. Τσίπρα: μάς λέει ‘’μιλάω ελληνικά χωρίς να ξέρω, κάνω πολιτική χωρίς να ξέρω, κάνω τον αρχηγό πάω και διεκδικώ την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς να ξέρω, και χωρίς φυσικά να θέλω να εκτεθώ’’. Δεν θέλει να μπει στη Βουλή γιατί δεν θέλει να εκτεθεί. Είναι δυνατότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στη Βουλή και να κρατιέται εκτός; Αυτό τα λέει όλα». 





Στυγερή δολοφονία ακτιβιστή σε δρόμο της Νέας Υόρκης



Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία του Αμερικάνου ακτιβιστή και ποιητή Ράιαν Κάρσον από άγνωστο κακοποιό σε δρόμο της Νέας Υόρκης.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, το θύμα κάθεται σε ένα παγκάκι και συζητά με μία φίλη του. Λίγα μέτρα μπροστά τους, ένας άνδρας αρχίζει να κλωτσάει χωρίς προφανή λόγο πατίνια που είναι σταθμευμένα κοντά στο πεζοδρόμιο. Ξαφνικά, σε έξαλλη κατάσταση γυρνά προς την πλευρά του 32χρονου και τον ρωτά «Τι στο διάολο κοιτάς;».

Τότε το θύμα απαντά «τίποτα δεν κοιτάω» και μπαίνει ανάμεσα στη φίλη του και τον εξαγριωμένο άνδρα, ο οποίος αρχίζει να τους πλησιάζει απειλητικά.

«Θα σε σκοτώσω!», απειλεί σε έξαλλη κατάσταση ο άνδρας, ενώ ο Κάρσον τον παρακαλεί να ηρεμήσει. «Χαλάρωσε» του λέει και παράλληλα σηκώνει τα χέρια του ψηλά.

Τότε ο δράστης αρχίζει να κυνηγάει τον ακτιβιστή, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, ενώ η φίλη του -που τρέχει από πίσω τους- ακούγεται να φωνάζει «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ!».

Την ώρα που πάει να ξεφύγει, ο Κάρσον πέφτει πάνω στο παγκάκι στο οποίο καθόταν νωρίτερα και τότε ο δράστης αρπάζει το μπουφάν του και τον ρίχνει στο έδαφος, μαχαιρώνοντάς τον άγρια πολλές φορές στο στήθος.

Στη συνέχεια ο δολοφόνος αρχίζει να απομακρύνεται, ενώ όταν η φίλη του Κάρσον τον πλησιάζει, τότε αυτός τη φτύνει και αφού κλωτσάει το άψυχο σώμα του 32χρονου εξαφανίζεται.

Στο βίντεο, λίγα δευτερόπλεπτα μετά τη φονική επίθεση, φαίνεται και μία γυναίκα, η οποία σπεύδει στη φίλη του Κάρσον λέγοντάς της: «Πήγανε και φρόντισε τον, καλώ 911».

Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα αυτή φαίνεται να γνώριζε τον δράστη.

Η φονική επίθεση έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στη λεωφόρο Lafayette Avenue.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις για το αποτρόπαιο έγκλημα, ωστόσο ο επικίνδυνος δράστης καταζητείται.



Εκατοντάδες τουρίστες παρασύρονται από παλιρροϊκό κύμα σε ποταμό στην Κίνα

 


Συγκλονιστικές σκηνές διαδραματίστηκαν στις όχθες του ποταμού Qiantang, στην ανατολική Κίνα, όταν τουρίστες γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από παλιρροϊκό κύμα.

Το σημείο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και προσελκύει πολλούς τουρίστες καθημερινά.

Την ώρα της παλίρροιας, τα νερά ξεπέρασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, παρασύροντας εκατοντάδες τουρίστες που στέκονταν στην άκρη.

Ο ποταμός Qiantang μαγνητίζει σημαντικό αριθμό τουριστών κάθε χρόνο λόγω της ανακήρυξής του ως το σημείο με το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα στον κόσμο.







ΗΠΑ: Χωρίς πρόεδρο η Βουλή των Αντιπροσώπων

 


Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ.

Με 216 ψήφους υπέρ έναντι 210 κατά, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε την απομάκρυνση του Ρεπουμπλικάνου Κέβιν Μακάρθι από την προεδρία του σώματος, μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία που άφησε την αίθουσα χωρίς αρχηγό και την βύθισε στο χάος.

Ο Ρεπουμπλικάνος από την Καλιφόρνια υπηρέτησε ως 55ος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 2023 έως την ανατροπή του με ψήφο της Βουλής, στις 3 Οκτωβρίου 2023.

Η απομάκρυνσή του ανέδειξε για ακόμα μια φορά τις εσωκομματικές διαφορές των Ρεπουμπλικανών που φουντώνουν όλο το χρόνο και περιόρισε μια επική μάχη εξουσίας μεταξύ του Μακάρθι και μελών μιας ακροδεξιάς φατρίας που προσπάθησαν να εμποδίσουν την άνοδό του στην προεδρία της αμερικανικής Βουλής τον Ιανουάριο.

Ο Βουλευτής της αμερικανικής σκληρής δεξιάς, ο Ματ Γκετζ, ο οποίος κατέθεσε την Δευτέρα πρόταση με σκοπό να αποπεμφθεί από το αξίωμά του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατηγορεί τον Μακάρθι πως σύναψε «μυστική συμφωνία» με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό. Η δεξιά πτέρυγα του GOP αντιτίθεται έντονα στην αποδέσμευση επιπλέον κονδυλίων για το Κίεβο, κρίνοντας ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Μια τεταμένη σκηνή διαδραματίστηκε στην αίθουσα καθώς οι νομοθέτες ψήφισαν για την απομάκρυνση του προέδρου με τον ίδιο τρόπο που ψηφίζουν για να τον εκλέξουν: καθισμένοι στο βήμα της Βουλής και σηκώνοντας ένας προς έναν σε μια αλφαβητική ονομαστική κλήση που διεξήγαγε ο υπάλληλος.

Μια κενή θέση στην έδρα του προέδρου ουσιαστικά παραλύει τη Βουλή έως ότου επιλεγεί διάδοχος, τη στιγμή που το Κογκρέσο έχει μόλις 40 ημέρες για να αποτρέψει το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η εσωκομματική σύγκρουση που μετατράπηκε σε κεντρικό θέμα της αμερικανικής πολιτικής επικαιρότητας προκάλεσε την αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι συγκρούνται πάντα μεταξύ τους και όχι με τους Δημοκρατικούς της ριζοσπαστικής αριστεράς που καταστρέφουν τη χώρα μας;», διερωτήθηκε μέσω της πλατφόρμας Truth Social, προσωπικού του δημιουργήματος.

Τέτοια ψηφοφορία είχε να γίνει πάνω από έναν αιώνα στις ΗΠΑ, από το 1910· και ουδέποτε είχε παυθεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το αξίωμα.

Μπορεί ο 58χρονος Κέβιν Μακάρθι να δοκιμάσει να επιστρέψει στο αξίωμα που μόλις έχασε; Τουλάχιστον στη θεωρία, τίποτε δεν τον εμποδίζει να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Αλλά το εγχείρημα θα ήταν κοπιώδες και γεμάτο κινδύνους. Ήδη τον Ιανουάριο, για να αναλάβει το αξίωμα αναγκάστηκε να κάνει τεράστιες παραχωρήσεις σε περίπου είκοσι τραμπικούς, συμπεριλαμβανομένης της εκχώρησης της δυνατότητας σε οποιοδήποτε μέλος τους να κινήσει διαδικασία αποπομπής του. Υπόσχεση που τελικά οδήγησε στην πτώση του χθες.

Κατά την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Politico, ο ενδιαφερόμενος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την παύση του από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Μακάρθι κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για την αποπομπή του και για την καταστροφή του θεσμού του Κογκρέσου, χρησιμοποιώντας πιο σκληρή γλώσσα για το αντίπαλο κόμμα από ό,τι για τους οκτώ Ρεπουμπλικάνους που τον καταψήφισαν.

Ο Μακάρθι τόνισε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στην πολιτική των Ρεπουμπλικανών, λέγοντας: «Σκοπεύω να διασφαλίσω ότι θα κερδίσουμε και θα διατηρήσουμε την πλειοψηφία και στον επόμενο κύκλο».

Ο Μακάρθι λέει ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ίσως με διαφορετικό τρόπο», καθώς επιβεβαιώνει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για "speaker" και θα αφήσει τους Ρεπουμπλικάνους να επιλέξουν κάποιον άλλο, ενώ απέφυγε να... χρίσει διάδοχο


protothema.gr



Πρόσφερε πάλι γέλιο η Ραλλία Χρηστίδου και αναρωτιόμαστε με πιο κριτήριο τους εκλέγουν στον ΣΥΡΙΖΑ

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που γελάμε με την πρώην παίχτρια του fame story, πρώην αποτυχημένη τραγουδίστρια και νύν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χριστίδου, και αναρωτιόμαστε μαζί με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού με πιο κριτήριο την έκαναν βουλευτή;

«Είναι πλέον σαφές, μετά τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Βορίδη, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Και πώς αλλιώς; Αφού τώρα έχει δύο προέδρους στην αξιωματική αντιπολίτευση» δήλωσε την Τρίτη, από το βήμα της Βουλής η Ραλλία Χρηστίδου και ξέσπασαν σε γέλια όσοι το άκουσαν, με το ερώτημα το βρίσκει λογικό να υπάρχουν δύο πρόεδροι;;;;

«Έναν μέσα στη Βουλή και έναν έξω, στον δρόμο, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην αλήθεια και στο φως που προσπαθείτε μάταια να κρατήσετε στο σκοτάδι», πρόσθεσε χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να έχει σκεφτεί τι λέει αυτή την στιγμή.

Η Χρηστίδου δεν σκέφτηκε πριν ξεστομίσει το "δύο πρόεδροι", ότι ο ένας πρόεδρος που είναι εκτός κοινοβουλίου, θα δυσκολεύεται να παρουσιάσει εντός κοινοβουλίου τις προτάσεις του, και θα συνεχίσει το σώου που κάνει έξω με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζεται καθημερινά.

Συνεχίζοντας να προσφέρει γέλιο η Χρηστίδου, δεν κατάλαβε ότι ο Βορίδης παίζει μαζί τους όταν αποκάλεσε τον Φάμελλο, "Φαμελλάκη" και θεώρησε ότι έγινε κατά λάθος επειδή η κυβέρνηση είναι σε πανικό : «Όταν ο κ. Βορίδης, που φημίζεται για τη ρητορική του δεινότητα, δήθεν δεν θυμάται το όνομα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη, τότε ο πανικός είναι πάρα πολύ μεγάλος».

'Ηταν τέτοια η κατρακύλα της πρώην αποτυχημένης τραγουδίστριας και παίχτριας του Fame Story που άρχισε να κατηγορεί τον πρωθυπουργό λέγοντας : «Προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει ο πρωθυπουργός τα ζητήματα των πολιτών, τις αγωνίες, τα προβλήματα τους. Όσο θεωρεί ο ίδιος ότι αυτά είναι πολιτικό κενό και όσο θεωρεί ότι δια παραλείψεως και εξ αμελείας, είναι δικαιολογημένο να πνίγει, να καίει, να σπρώχνει από τα καράβια ανθρώπους και να χαστουκίζει πολίτες και μετά να τους αποζημιώνει, με το αποζημιωτικό σύστημα που αποδίδει κιόλας, τόσο θα απομακρύνεται από την πραγματικότητα της κοινωνίας», κατέληξε χωρίς ίχνος ντροπής δείχνοντας για ακόμα μία φορά απο ποιούς αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ. 



Ξεφτιλίστηκε πάλι ο Κασσελάκης σε στημένο σπίτι συγγενούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το σώου στον Βόλο

 


Ότι έκαναν πάντα κάνουν και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, στήνουν σκηνικά και εξαπατούν τον κόσμο ασύστολα και ξεδιάντροπα.

Απογοητευμένος ο κόσμος έμαθε ότι το σώου Κασσελάκη ήταν στημένο και με κομπάρσους για ακόμα μία φορά.

Στο πατρικό της θείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου το σόου με τις λάσπες. Το σπίτι όπου ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να βγάζει τα παπούτσια του πριν εισέλθει στο εσωτερικό του με την οικοδέσποινα να τον υποδέχεται αιφνιδιασμένη, είναι το πατρικό της Ελένης Μεϊκοπούλου, θείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στην επίσκεψη Κασσελάκη! Το κλάμα, οι αγκαλιές, και όλο το στημένο σώου εξόργισε κάθε σοβαρό άνθρωπο στην χώρα, και έδειξε ότι δεν τόλμησε ο Κασσελάκης να πάει σε σπίτι πλημμυροπαθούς που να μην είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε σκληρή ανακοίνωση για το ξεδιάντροπο σώου Κασσελάκης

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην επίσκεψή του Στέφανου Κασσελάκη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, όπου βρέθηκε και σε σπίτια πλημμυροπαθών, ένα εκ των οποίων ήταν και οικία συγγενή τοπικού βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της θείας του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκούπουλου, ο οποίος ήταν και παρών, όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε το εξής σχόλιο: «Το να πολιτεύεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκλειστικά με show και φτηνή επικοινωνία είναι δικαίωμά του. Το να το κάνει αυτό απευθυνόμενος σε πολίτες που έχουν πληγεί από το πιο έντονο καιρικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, όμως, είναι προσβλητικό και χυδαίο. Σε κάθε περίπτωση, αφού έτσι έχει επιλέξει να πορευθεί, τουλάχιστον ας πει στον σκηνοθέτη του, να αποφεύγει τα σπίτια συγγενών τοπικών βουλευτών τους».



Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τον CEO της DeepMind για την Τεχνητή Νοημοσύνη

 


Με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, ο οποίος είναι μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης συνομίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα προστατεύει τους χρήστες, θα μειώνει τον αντίκτυπο των πιθανών κινδύνων και δεν θα περιορίζει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χασάμπη, η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της στην οικονομία, την παιδεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η συζήτηση με τον κ. Χασάμπη εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο πρωθυπουργός σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Demis Hassabis γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο το 1976 από πατέρα Ελληνοκύπριο και μητέρα από τη Σιγκαπούρη και είναι ο μεγαλύτερος από τρία αδέλφια.

Αν και δεν μιλάει την ελληνική γλώσσα, έχει εκφράσει την περηφάνια του για τις ελληνικές ρίζες του, μιλώντας σε κυπριακά ΜΜΕ. «Καταλαβαίνω λίγα ελληνικά, επειδή ο παππούς μου ζούσε με την οικογένειά μας για αρκετό καιρό και μιλούσε στα ελληνικά με τον πατέρα μου», έχει δηλώσει παλιότερα.

«Έχω μέσα μου τον ελληνικό τρόπο σκέψης και θεωρώ τη συνεισφορά της Ελλάδας στον δυτικό πολιτισμό, από τους αρχαίους χρόνους, ως ένα βαθύτατο κομμάτι της προσωπικότητάς μου» είχε πει, επίσης.

Από την ηλικία των τεσσάρων ετών είχε αρχίσει να παίζει σκάκι, μέσα σε ένα χρόνο διαγωνιζόταν σε εθνικό επίπεδο και λίγο αργότερα σε διεθνές.

Ως παιδί ξόδεψε τα κέρδη του από το βραβείο σκακιού για να αγοράσει έναν υπολογιστή ZX Spectrum 48K και στη συνέχεια ένα Commodore Amiga. Διέλυσε τα μηχανήματα και έμαθε πώς να προγραμματίζει.

«Οι γονείς μου είναι τεχνοφοβικοί. Δεν τους αρέσουν οι υπολογιστές. Η αδελφή μου και ο αδελφός μου ακολούθησαν την καλλιτεχνική οδό. Κανείς τους δεν ασχολήθηκε πραγματικά με τα μαθηματικά ή τις θετικές επιστήμες. Οπότε, ναι, είναι περίεργο, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος από πού προήλθαν όλα αυτά», είχε πει σε συνέντευξή του στον Guardian ο Demis Hassabis.

Ολοκλήρωσε το σχολείο στην ηλικία των 16 ετών και έπρεπε να περιμένει να «πιάσει» το όριο ηλικίας για να μπει στο πανεπιστήμιο.

Στα πρώτα του βήματα με τον προγραμματισμό, σε νεαρή ακόμη ηλικία, ο Demis Hassabis εργάστηκε στην ανάπτυξη πολύ δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών.

Στην αρχή της καριέρας του, ενώ ακόμη ήταν στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ο Demis Hassabis δούλεψε στο παιχνίδι Syndicate, στον σχεδιασμό των επιπέδων, και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με τον πασίγνωστο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Peter Molyneux στο Theme Park, ένα πολύ δημοφιλές, ιστορικό παιχνίδι, με μεγάλη επιρροή στον χώρο του gaming, που σημείωσε υψηλές πωλήσεις.

Στη συνέχεια, απέκτησε το πτυχίο του στην επιστήμη των υπολογιστών, με διάκριση, και συνέχισε να εργάζεται ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Έπειτα, δούλεψε στην εταιρεία Lionhead Studios, σε ένα ακόμη ιστορικό παιχνίδι, το Black & White, και από το 1998 και έπειτα στην εταιρεία Elixir Studios, την οποία ίδρυσε ο ίδιος.

Το 2009 συνέχισε τις σπουδές του για διδακτορικό δίπλωμα στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου στη γνωσιακή νευροεπιστήμη, με θέμα έρευνας τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να προκύψουν από τις διαδικασίες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Μετά την απόκτηση του διδακτορικού του, συνέχισε την έρευνα σχετικά με την νευροεπιστήμη και την τεχνητή νοημοσύνη ως επισκέπτης ακαδημαϊκός στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης και στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Πιστεύει ότι η ΑΙ μπορεί να ξεκλειδώσει τις επιστημονικές εξελίξεις και να αναδιαμορφώσει τον κόσμο προς το καλύτερο, αρκεί η ανθρωπότητα να αποφύγει τους σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξή της.

Λίγο μετά τις σπουδές του, δημιούργησε την Deepmind, η οποία αρχικά ασχολήθηκε με τη δημιουργία προγραμμάτων λογισμικού για επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια υπολογιστών.

Ως διευθύνων σύμβουλος της DeepMind, η οποία ιδρύθηκε το 2010 και εξαγοράστηκε από την Google το 2014 για 500 εκατ. δολάρια, ο Hassabis οδήγησε ομάδες επιστημόνων πληροφορικής σε επιτεύγματα για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η επίλυση του προβλήματος της αναδίπλωσης των πρωτεϊνών και η νίκη επί των ανθρώπινων επαγγελματιών στο πολύπλοκο επιτραπέζιο παιχνίδι Go.

Τον Απρίλιο του 2023, καθώς ο Sundar Pichai της Google αναδιοργάνωσε τις ομάδες τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας του μετά την επιτυχία του ChatGPT της OpenAI, ο Hassabis απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η αναδιοργάνωση συγχώνευσε την DeepMind και το άλλο εργαστήριο AI της Google, το Google Brain, και έβαλε τον Hassabis στο τιμόνι. Ήταν μια προσπάθεια του Pichai να οδηγήσει τις προσπάθειες της Google προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ισχυρής τεχνητής νοημοσύνης και να αποκρούσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» τον είχε αποκαλέσει «υπερήρωα της τεχνητής νοημοσύνης», ενώ το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για το 2023.




Νίκος Χαρδαλιάς: Ο τόπος μας θέλει ευθύνη


 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» από τον περίβολο του Ζαππείου ανέπτυξε τους άξονες του προγράμματος και τις προτεραιότητες του συνδυασμού του και τόνισε τη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευθούν και να του αναθέσουν την ευθύνη να κάνει πράξη το όραμα για μια Αττική σύγχρονη, ανθρώπινη, ασφαλή που θα αγκαλιάζει τη νέα γενιά. Δήλωσε ότι έχει τη θέληση και τη γνώση να αναταποκριθεί στον ρόλο του, δίνοντας λύσεις και καλύτερη ζωή σε όλους.

Υπογράμμισε ότι και τα πιο μεγάλα λόγια σβήνουν, ενώ οι πράξεις ποτέ. Όμως οι πράξεις θέλουν ευθύνη, όπως και ο τόπος μας πρόσθεσε, γι' αυτό «στις 8 Οκτωβρίου ζητάω να μου δώσετε αυτήν την ευθύνη», τόνισε επιγραμματικά απευθυνόμενος στο κοινό του.

Οι πραγματικά χιλιάδες παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Νικού Χαρδαλιά για την ηγεσία της Περιφέρειας. Μεταξύ τους οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμένος, πολλοί υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, δεκάδες δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, είπε «αυτήν τη βραδιά, η ελπίδα παίρνει τον δρόμο της προοπτικής, παίρνει τον δρόμο της ευθύνης και συναντά τα μονοπάτια του καθήκοντος, του αποτελέσματος, της συνέπειας. Με ξεκάθαρο προορισμό, ξεκάθαρη κατεύθυνση και στόχο την ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη, την ευημερία των εκατομμυρίων πολιτών του Λεκανοπεδίου».

«Η ερχόμενη Κυριακή σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Είναι η μέρα που θα πιάσουμε το νήμα, από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Να πάμε ακόμα πιο δυναμικά μπροστά» συνέχισε, συμπληρώνοντας για να χτίσουμε κάθε θετικό και σημαντικό με τη δύναμη που θα μας χαρίσει η ψήφος εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών. Να ξεκινήσουμε, χωρίς να χάσουμε χρόνο, από την πρώτη μέρα της θητείας μας, για να κάνουμε πράξη το δικό μας όραμα, το δικό μας σχέδιο για το αύριο.

Για μια Αττική παραγωγική, πράσινη και ασφαλή. Για μια Περιφέρεια κοινωνική και ανθρώπινη, που θα αγκαλιάζει τη νέα γενιά της.

Μια Αττική που συστηματικά και με αυτοπεποίθηση, θα αναδεικνύει τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ως ιδιαίτερα στοιχεία της ισχυρής της ταυτότητας.

Αλλά και μια Αττική με μεγάλες και σύγχρονες υποδομές, που θα εγγυώνται την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη. Θα εγγυώνται μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους τους κατοίκους της. Ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς, σε κάθε δήμο, σε όλες τις γειτονιές της.

Τόνισε επίσης πώς : «Η πρώτη μας προτεραιότητα, το απόλυτο στοίχημά μας παραμένει ένα! Η Αττική πιο ισχυρή και πιο ασφαλής», διευκρινίζοντας πως όλα αυτά που σχεδιάζουμε δεν έχουν κανένα νόημα, αν δεν καταφέρουμε τα επόμενα πέντε χρόνια να κάνουμε τους πολίτες της Αττικής να νιώθουν ασφαλείς για τις ζωές και τις περιουσίες τους. Και πρόσθεσε, θα επιτευχθεί με «τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα που είναι τόσο κρίσιμα για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης της εποχής μας, της κλιματικής κρίσης. Με έμφαση στην πολιτική προστασία, την ενίσχυση της αστυνόμευσης, την προστασία της δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, απευθυνόμενος στους πολίτες δήλωσε: «Θέλω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, να διαβεβαιώσω την καθεμία και καθέναν ξεχωριστά, πως ως περιφερειάρχης οτιδήποτε αφορά για τα επόμενα πέντε χρόνια την καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής, θα αποτελεί και προσωπικό μου στοίχημα».

«Θα είμαστε εδώ για την Αττική με πράξεις. Με αποφασιστικότητα και συνέπεια. Με λογοδοσία και διαφάνεια. Και αντίπαλοι μου κάθε μέρα θα είναι η ανευθυνότητα, οι αγκυλώσεις, η ελαφρότητα και ο λαϊκισμός του "Ναι σε όλα" διαβεβαίωσε.

»Στοίχημά μου θα είναι το καλό του κάθε πολίτη της Αττικής. Πυξίδα μου το δημόσιο συμφέρον. Γιατί εσείς -όλοι το ξέρετε- για το εθνικό συμφέρον, όποτε μου ζητήθηκε, από θέσεις μάχιμες, έκανα το καθήκον μου. Υπηρέτησα με αφοσίωση την πατρίδα και τους Έλληνες. Άλλωστε, όλοι γνωρίζετε ότι όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν φοβήθηκα τις προκλήσεις. Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα. Αγαπώ την ευθύνη! Και είμαι εδώ για να δίνω λύσεις, όχι για να κάνω αναλύσεις, όχι για να κάνω παρατηρήσεις!».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε απόλυτα έτοιμος να αναλάβει ευθύνες: «Γιατί θέλω, ξέρω και μπορώ να ανταποκριθώ στις νέες ευθύνες και τους ρόλους που διεκδικώ. Κι είμαι έτοιμος να δώσω καθημερινές μάχες για το αύριο της Αττικής για το αυτονόητο, που στην εποχή μας έχει γίνει διεκδικούμενο».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα εστιάσει : «Στα προβλήματα που κάνουν πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας. Σε αυτά που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αττικής και όλοι αναγνωρίζουμε. Σε αυτά που θα έπρεπε να είναι δεδομένα κι όχι ζητούμενα». Επισήμανε ότι έχει γνώση πως «οι πολίτες σε κάθε γειτονιά κουράστηκαν να ακούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Κουράστηκαν να ακούν λόγια, απαιτούν πλέον πράξεις. Κουράστηκαν τις βαρύγδουπες αναλύσεις και περιμένουν από μας λύσεις. Δεν έχουμε λοιπόν δικαίωμα να τους διαψεύσουμε. Οφείλουμε να δουλέψουμε συστηματικά για να δώσουμε τις λύσεις αυτές. Άμεσα, αποφασιστικά και στην πράξη, στο πεδίο, μαζί με τους δημάρχους, κάθε μέρα για να προωθούμε τις αναγκαίες λύσεις! Στοχευμένα. Οργανωμένα. Συντονισμένα. Με διαφανείς διαδικασίες και, κυρίως, με λογοδοσία».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης διαβεβαίωσε: «Ξέρουμε, θέλουμε και κυρίως μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Φροντίδα. Προστασία. Αξιοπρέπεια. Καλύτερη ζωή σε όλες και όλους.

Ό,τι κάνουμε σήμερα, αντηχεί στο μέλλον. Για αυτό σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, πρόσθεσε Να σχεδιάσουμε μαζί, αυτό το μέλλον, με ικανούς ανθρώπους που ξέρουν να προσφέρουν, με ατελείωτη δουλειά, και πάνω από όλα με πράξεις. Πράξεις που φαίνονται στην καθημερινότητα. Πράξεις που κάνουν τη διαφορά.

Γιατί «αν μου έχει μάθει κάτι η ιστορία, είναι πως και τα πιο μεγάλα λόγια κάποτε σβήνουν. Οι πράξεις ποτέ. Αυτές μένουν. Και οι πράξεις θέλουν ευθύνη. Ο τόπος μας θέλει ευθύνη. Στις 8 Οκτωβρίου ζητάω να μου δώσετε αυτή την ευθύνη», ζήτησε επιγραμματικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.