Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ο Τσακαλώτος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους gay ανήθικα λέγοντας: Δεν είναι όλα στη ζωή μνημόνιο εξίσου σημαντικό για μας το Gay Pride...



Δεν φτάνει που εχθές ψήφισαν προαπαιτούμενα που η ανικανότητα τους φέρνει και επιδεινώνουν την οικονομία της χώρας.

Δεν φτάνει που πήγαν να περάσουν οι απατεώνες κρυφά τα προαπαιτούμενα μέσα σε νομοσχέδιο για τα ψάρια.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας το απίστευτος αντρόπιαστος Τσακαλώτος είπε για να εκμεταλλευτεί κοινωνικές ομάδες για ψήφους: 

«Δεν είναι όλα οικονομία, είναι εξίσου σημαντικό τι γίνεται στις φυλακές, τι γίνεται στα δικαιώματα. Για εμάς είναι εξίσου σημαντική η αυριανή συγκέντρωση του Gay Pride. Εμείς έχουμε κάτι να πούμε και μετά τα μνημόνια».



Δεν είναι μόνο ιδεοληπτική απατεώνες είναι και ξεφτιλισμένοι ισοπεδώνοντας τα πάντα και χωρίς καθόλου ηθική λένε : «Δεν είναι όλα οικονομία, είναι εξίσου σημαντικό τι γίνεται στις φυλακές, τι γίνεται στα δικαιώματα. Για εμάς είναι εξίσου σημαντική η αυριανή συγκέντρωση του Gay Pride. Εμείς έχουμε κάτι να πούμε και μετά τα μνημόνια».

Κοινός αυτός ο ανεκδιήγητος και ακατάλληλος για την θέση που τον έχουν βάλει προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την gay κοινότητα έκανε αυτόν το απίστευτο ξεφτιλισμένο παραλληλισμό.

Ξεφτίλα Τσακαλώτε μεγάλη ξεφτίλα να εκμεταλλεύεστε με χυδαίο τρόπο κοινωνικές ομάδες για να σας ψηφίσουν.



SPD: Αν δεν μειωθούν οι φόροι, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα



Ο φορολογικός δείκτης για επιχειρήσεις είναι πολύ υψηλός στην Ελλάδα και αν δεν μειωθεί, θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Ο Κάρστεν Σνάιντερ επέκρινε σφοδρά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση του στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, στον οποίο χρεώνει κομματικές σκοπιμότητες. «Ο κ. Σόιμπλε εκφράζει τη θέση του CDU και όχι της Γερμανίας - και ούτε καν των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Deutsche Welle.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η άρνηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να συζητηθεί το ελληνικό χρέος πριν στηθούν οι κάλπες στη Γερμανία υπονομεύει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, και εν μέρη τα έχει υπερκαλύψει, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του πρωτογενούς πλεονάσματος», ανέφερε ο Σνάιντερ, συμπληρώνοντας ότι για αυτόν τον λόγο θα πρέπει η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις χρηματαγορές, αλλά και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. «Ετσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα οικονομικά περιθώρια για φορολογικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα καταστήσουν ελκυστική την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και όχι απαγορευτική λόγω της υπερβολικής φορολογίας. Η άρση εμποδίων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι άλλωστε και προς το γερμανικό συμφέρον», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη  κριτική του Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση πως φορτώνει τα βάρη του χρέους στα αδύναμα στρώματα της ελληνική κοινωνίας και δεν επιβαρύνει τους πλούσιους, ο Σνάιντερ εκτιμά πως  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Ο φορολογικός δείκτης για τις επιχειρήσεις που φτάνει ως και το 75% είναι πολύ υψηλός. Αν δεν μειωθούν οι φόροι, οι επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα», τόνισε.

«Η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί περισσότερα από τις προηγούμενες. Ενώ αρχικά είχε απορρίψει το πρόγραμμα τώρα το έχει υιοθετήσει. Ακόμη όμως αρνείται να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν σε μια μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση της αγοράς. Όμως, σε ζητήματα που αφορούν την είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή και την μεγαλύτερη συμβολή των εξαιρετικά πλουσίων υπάρχει πρόοδος», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ, ο Σνάιντερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα συμμετοχής του στο πρόγραμμα, καθώς ο ESM θα μπορούσε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες και το Ταμείο θα μπορούσε να έχει συμβουλευτικό ρόλο για τις μεταρρυθμίσεις.

Κατά την άποψη του Σνάιντερ, η εμμονή στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σχετίζεται με τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανγκελα Μέρκελ. «Η συμμετοχή του Ταμείου ήταν ένα ηρεμιστικό χάπι για τους χριστιανοδημοκράτες βουλευτές ώστε να ψηφίσουν υπέρ του ελληνικού προγράμματος. Αυτό το ηρεμιστικό έχει ένα τίμημα: για να συμμετάσχει το ΔΝΤ θα πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους, ενώ αν αποχωρήσει θα χαθεί στην Κ.Ο. η πλειοψηφία για το ελληνικό πρόγραμμα. Ούτε το ένα όμως και ούτε το άλλο είναι πρόβλημα της Γερμανίας, αλλά των χριστιανοδημοκρατών της κ. Μέρκελ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, που ζήτησε από τον Σόιμπλε να τηρήσει τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα έχει εφαρμόσει αυτά που είχε υποσχεθεί, ο  Σνάιντερ συμφώνησε.

«Πρόκειται για μια "έντιμη" προσδοκία. Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δικαίως έχουν την αξίωση η Γερμανία να τηρήσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου είναι μια από τις υποσχέσεις που έχει δώσει η καγκελάριος Μέρκελ», δήλωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για τις προσδοκίες του από την συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη ο Σνάιντερ καθιστά σαφές πως αναμένει «ένα ξεκάθαρο μήνυμα των ευρωπαίων εταίρων, ότι πρώτον, θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση, και δεύτερον, θα αναγνωριστούν όσα κατάφεραν η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός τα περασμένα χρόνια».



Πηγή: iefimerida.gr 


Στο Σουλτανάτο του δικτάτορα προφυλακιστέος ο επικεφαλής του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στηνΤουρκία




Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τάνερ Κίλιτς, που συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία ότι είχε σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Κίλιτς συνελήφθη μαζί με 22 ακόμη δικηγόρους στην περιοχή της Σμύρνης και ο ίδιος μαζί με άλλους επτά τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον επικεφαλής της ΜΚΟ στην Τουρκία ότι χρησιμοποιούσε το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν και ήταν το εργαλείο επικοινωνίας των πραξικοπηματιών.

 Η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «παρωδία δικαιοσύνης», που καταδεικνύει τις καταστροφικές επιπτώσεις των καταστολικών πρακτικών που εφαρμόζουν οι τουρκικές αρχές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Η  ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Σαλίλ Σέτι απέρριψε τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Κίλιτς λέγοντας ότι ο «Ο Τάνερ Κίλιτς δεν είναι ούτε υποστηρικτής, ούτε ακόλουθος του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και στην πραγματικότητα έχει επικρίνει τον ρόλο που αυτός διαδραματίζει στην Τουρκία»,  ζητώντας την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.





Δύο συλλήψεις από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφικό υλικό ανηλίκων μέσο διαδικτύου



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, πραγματοποίησε διαδικτυακή έρευνα με τη χρήση ειδικού λογισμικού παρακολούθησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε χρήστης εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος τουλάχιστον το χρονικό διάστημα τουλάχιστον (3) μηνών και χρησιμοποιώντας 16 διαφορετικές διευθύνσεις IP , κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό περισσότερα από 2.300 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και προέκυψαν τα στοιχεία του 35χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (08-06-2017) στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, κινητό τηλέφωνο και φορητό αποθηκευτικό μέσο ( USB Flash Drive ).

Σε επιτόπιο έλεγχο των παραπάνω κατασχεθέντων, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε, από και από τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ενημερώθηκε από χρήστη προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι έτερος χρήστης της, κατέχει και διαθέτει σε άλλους υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από έμπειρο αστυνομικό προσωπικό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 20χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (08-06-2017) στην οικία του 20χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone και μια κάρτα μνήμης.

Κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα παραπάνω ηλεκτρονικά πειστήρια, βρέθηκε εγκατεστημένη εφαρμογή απόκρυψης και ασφάλισης αρχείων εικόνας και βίντεο με κωδικό πρόσβασης, όπου βρέθηκαν αποθηκευμένα συνολικά (390) αρχεία εικόνας και (46) αρχεία οπτικοακουστικού υλικού – βίντεο, με «σκληρό» πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και ο 20χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Ο 20χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, όπου παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Το τριτοκοσμικό, παρακμιακό κράτος της Αλβανίας σε νέο εθνικό παραλήρημα!



Διαβάζουμε στο epiruspost.gr για την κατάντια του παρακμιακού τριτοκοσμικού κράτους της Αλβανίας που προκαλεί και πάλι.

Νέες προκλήσεις των Αλβανών… Πέτρες από τους Φιλιάτες στα Τίρανα, και τσάμικο παραλήρημα!

Σε μία ακόμη απίστευτη πρόκληση προχωρά η κυβέρνηση της Αλβανίας, σε πλήρη συνεργασία και ευθυγράμμιση με το κόμμα των Τσάμηδων! Πρόκληση που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της ελληνικής πρεσβείας και κατ’ επέκταση της Αθήνας.

Ο δήμαρχος των Τιράνων, πολιτικό τέκνο του πρωθυπουργού Ράμα, προχώρησε στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της αλβανικής πρωτεύουσας, ετοιμάζοντας μάλιστα εγκαίνια, τα οποία αναμένεται να εξελιχθούν σε προεκλογική φιέστα του σοσιαλιστικού κόμματος.

Οι Αλβανοί λοιπόν, έκαναν γνωστό, ότι στην πλατεία αυτή τοποθέτησαν μία πέτρα από κάθε σημείο των Αλβανικών εδαφών, μεταξύ των άλλων και από τους Φιλιάτες, καθώς για αυτούς αποτελεί «τμήμα της σκλαβωμένης Τσαμουριάς»!!!

Η ελληνική πρεσβεία φέρεται να αντέδρασε άμεσα, ενημερώνοντας συνάμα και την Αθήνα, η οποία επισήμως κρατά σιγή ιχθύος...

Η αντίδραση δεν έπιασε τόπο και την σκυτάλη από τους σοσιαλιστές την πήραν οι Τσάμηδες, οι οποίοι επιδίδονται τις τελευταίες ώρες σε ένα πραγματικό παραλήρημα.

Ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων Σφετίμ Ιντρίζι έσπευσε να δηλώσει ότι η Τσαμουριά είναι κομμάτι της Αλβανίας, το οποίο έχει καταληφθεί δια της βίας από την Ελλάδα!

«Αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η Ελλάδα έχει το στόμα να παραπονιέται, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο έχει καταβροχθίσει αλβανικά εδάφη και αρνείται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αλλά συνεχώς τροφοδοτεί άλλες αξιώσεις στο αλβανικό έδαφος. Αρκεί να δούμε τα ονόματα των πόλεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που είναι σκαλισμένα στο τοίχο του Κοινοβουλίου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για να καταλάβουμε ότι η σοβινιστική όρεξη της Μεγάλης Ιδέας εξακολουθεί να είναι ζωντανή στην ελληνική πολιτική», είπε ο Ιντρίζι, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι «η επιστροφή της «τσαμουριάς» [Θεσπρωτίας] στους Αλβανούς είναι μόνο θέμα χρόνου», ανέφερε...

Εξ ίσου προκλητικός και ο αναπληρωτής δήμαρχος των Τιράνων, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε επιβεβαίωσε πλήρως ότι στην πλατεία έχουν τοποθετηθεί και πέτρες από τους Φιλιάτες για λόγους.... συμβολικούς!

«Αυτή είναι η πλατεία όλων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται και όλες οι ομάδες των Αλβανών εκπροσωπούνται σε αυτό το τετράγωνο. Είναι το τετράγωνό μας και έχουμε κρίνει ότι αυτό είναι σωστό. Φυσικά υπάρχουν λίθοι από την «τσαμουριά», υπάρχει ένας λίθος από τις Φιλιάτες», είπε!!


Την ώρα που κόβουν συντάξεις, θα βουλιάξουν το δημόσιο με προσλήψεις μέχρι να το παραδώσουν χρεωμένο και κατεστραμένο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ




Διαβάζουμε στο Newmoney.gr

Πάνω από 12.000 συμβασιούχοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο το 2016

Τι αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ - Πώς γίνονται οι προσλήψεις, αλλά και η μοριοδότηση των κριτηρίων αξιολόγησης των υποψηφίων

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται στις θέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου, όπως αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2016.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο ως εποχικό κει έκτακτο προσωπικό αυξήθηκε κατά 21,31%, ενώ ο αριθμός των τακτικών υπαλλήλων μειώθηκε κατά 5,6%.Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η συγκεκριμένη τάση διαπιστώνεται ουσιαστικά την τελευταία τετραετία.

Πιο αναλυτικά, το 2016 προκηρύχθηκαν 5.584 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, ενώ έγιναν ανακοινώσεις για 12.125 θέσεις εποχικού προσωπικού, υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Η πλειονότητα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού –το 62%– έγινε στο υπουργείο Υγείας και στους φορείς του. Σημαντικό ποσοστό προσλήψεων σημειώθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης –11,19%– ενώ για το εποχικό προσωπικό, το 40% των θέσεων που προκηρύχθηκε αφορούσε το ενιαίο υπουργείο Εσωτερικών (κυρίως απορροφήθηκαν σε τομείς που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα) και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ενδιαφέρουσες είναι οι επισημάνσεις που κάνει το ΑΣΕΠ ως προς τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και στη μοριοδότηση των κριτηρίων αξιολόγησης των υποψηφίων. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα κριτήρια πρόσληψης εποχικών, επισημαίνει προβλήματα αναφορικά με τον τρόπο που αυτά αξιολογούνται.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ο βαθμός του πτυχίου, ενώ είναι δεδομένο ότι δεν είναι ίδια η ευκολία ή η δυσκολία με την οποία κάθε ΑΕΙ ή ΤΕΙ δίνει υψηλό βαθμό στους φοιτητές του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης στον μεταπτυχιακό τίτλο, παρά το γεγονός ότι, όπως επισημαίνεται, με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των μεταπτυχιακών, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αξία τους ως προσόν μεταξύ υποψηφίων.

Ενα άλλο σημείο που εκθέτει το ΑΣΕΠ, είναι η δυσκολία και οι σημαντικές δικαστικές αμφισβητήσεις που παρατηρούνται ως προς τον τρόπο απόδειξης της επαγγελματικής εμπειρίας και τη συνάφειά της προς το αντικείμενο εργασίας των προκηρυσσομένων θέσεων.

Ως προς τη διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο, το ΑΣΕΠ στην έκθεσή του εισηγείται την επαναφορά των ειδικών γραπτών εξετάσεων η οποία προβλέπεται από το 2009, αλλά εφαρμόστηκε μόνο για το συγκεκριμένο έτος, ενώ προτείνει για ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ, να περιλαμβάνεται και η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους διοριστέους και έναν ικανό αριθμό επιλαχόντων.

Τέλος, σημαντικά προβλήματα διαπιστώνει το ΑΣΕΠ και ως προς τη νομοθεσία που διέπει τις προσλήψεις, καθώς όπως αναφέρει, συνυπάρχουν 31 διαφορετικές διατάξεις οι οποίες αντιστοιχούν σε διαφορετική κατηγορία προσλήψεων στο Δημόσιο και παρατηρούνται σημαντικές διαφορές είτε στη διαδικασία, είτε στα κριτήρια επιλογής είτε στην κατανομή του ελέγχου μεταξύ του ΑΣΕΠ και των εμπλεκομένων φορέων.


Παραγγελία για απαγγελία κακουργημάτων για τα δάνεια της Πήγασος




Παραγγελία για την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σχετικά με δάνεια περίπου 80 εκατομμυρίων της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος, έστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οικονομική εισαγγελία που διενήργησε σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Η έρευνα κατέληξε στη διαβίβαση της δικογραφίας με το αίτημα να απαγγελθούν οι κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Γ. Μπόμπολα και άλλων διευθυντικών στελεχών του ομίλου Πήγασος και για απιστία από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος πάνω από είκοσι στελεχών  της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Η έρευνα ξεκίνησε για να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγυήσεων, όπως και ο ρυθμός εξυπηρέτησης δανείων που είχαν χορηγηθεί στην εταιρεία Πήγασος συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα δάνεια χορηγήθηκαν το 2006, το 2013 και το 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες προβληματικά είναι τα δάνεια που αφορούν σε περίπου 80 εκατομμύρια.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου,  προκειμένου να την χρεώσει για τα περαιτέρω. Το επόμενο στάδιο θα είναι να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες στον πρόεδρο του ομίλου και τα διευθυντικά στελέχη καθώς και τα στελέχη των τραπεζών που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. 


Του Παναγιώτη Στάθη 
Πηγή : capital.gr


Ούτε στην χούντα δεν άλλαζαν τα κείμενα των εξετάσεων για να μην θιχτεί ο πρωθυπουργός






Απίστευτες καθεστωτικές άθλιες πρακτικές φτωχών μυαλών, που δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή της χώρας και δεν πρέπει να έχουν κανένα ρόλο πουθενά στο δημόσιο.

 Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του '30.

Το κομμάτι του Θεοτοκά που έπεσε στις εξετάσεις είναι από ένα κείμενό του από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του. 

Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους στο σημείο αυτό αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Αντικαταστάθηκε ο «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός» με τον «κακό επιστήμονα» και όλα αυτά γιατί; Για ποιο λόγο ξεφτιλίζεται έτσι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Τσίπρας που μπορεί και έτσι είναι να μην ήξερε τίποτα για αυτή την γελοιότητα;

Και αντί να καταδικαστεί από την Επιτροπή Εξετάσεων αυτή η απαράδεκτη καθεστωτική κίνηση ήρθε η ανακοίνωση για να καλύψει αυτή την πράξη αυτού η αυτών που το έκαναν δηλώνοντας ότι τέτοιες αλλαγές είναι Πάγια τακτική

Η ανακοίνωση :

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για την πανελλαδική εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τα κείμενα που επιλέγονται μπορούν να διασκευάζονται για τις ανάγκες της εξέτασης, κάτι που συνιστά πάγια τακτική» αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων υποψηφίων ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕ τονίζεται ότι τα κείμενα «προσαρμόζονται λεξιλογικά και δομικά, έτσι ώστε να διευκολύνουν την διατύπωση κατάλληλων επιμέρους ερωτημάτων (περιεχομένου, οργάνωσης του κειμένου κλπ) ώστε να ανταποκρίνονται στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος σπουδών της Νεοελληνικής Γλώσσας».

«Συνεπώς είναι εντελώς αβάσιμη η πληροφορία ότι συμβαίνει για πρώτη φορά διασκευή κειμένου».



Με 153 “Ναι” για να μην χάσουν την καρέκλα διαλύουν την κοινωνία και τους συνταξιούχους




Ψυχροί εκτελεστές οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης διαλύουν με τις υπογραφές τους την οικονομία και όλο το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδα για να έχουν μερικούς μήνες ακόμα ένα μισθό πάνω από 5.000€ και μόνο γιαυτό.

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο», που περιελάμβανε τις πέντε τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η λίστα με τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές.

Στη διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 237 βουλευτές, εκ των οποίων οι 153 ψήφισαν «ναι» στις τροπολογίες υπ' αριθμ. 1052/64, 1059/65 και 1060/66 που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. 



Το video της μπουνιάς στον Γιαννιώτα



Ο βοηθός του προπονητή της Βοσνίας, με μπουνιά έσπασε το δόντι του Γιαννιώτα με την κάμερα να καταγράφει την στιγμή αυτή...

Ένταση υπήρξε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Βοσνία στην έδρα της δεύτερης. Το 0-0 που πήρε η Εθνική μας στην έδρα των Βόσνιων, φαίνεται πως τους πείραξε πολύ με αποτέλεσμα να έχουμε επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Σε αυτά, ο βοηθός προπονητή της Βοσνίας, έριξε μπουνιά στον Γιαννιώτα ο οποίος έχασε ένα δόντι.

Δείτε την στιγμή αυτή στο παρακάτω βίντεο:





Πηγή : gazzetta.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε τελικά ό,τι σας ζητούν! Hττήθηκες κ. Τσίπρα να παραδώσεις την εξουσία στο λαό



Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Θα ήθελα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή στο Μενίδι, από μια αδέσποτη σφαίρα. Λόγω της ανθρώπινης διάστασης που έχει το τραγικό αυτό γεγονός, δεν θα ήθελα, σήμερα, να πω κάτι περισσότερο. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.   

Τώρα, σε ό,τι αφορά την ημερήσια διάταξη, θέλω να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, ότι έχουμε επισημάνει εγκαίρως σε αυτήν την αίθουσα πως η Συμπολίτευση περιφρονεί συστηματικά τη Βουλή των Ελλήνων. Είχα επισκεφθεί πρόσφατα, για το θέμα αυτό, και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση για να τον ενημερώσω.

Σας τα είπαμε όταν έπρεπε. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να σταματήσει μια Κυβέρνηση που δεν έχει τη στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα. Που δεν έχει τη στοιχειώδη πολιτική ευθιξία. Που δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Υπουργοί που, μέσα σε αυτήν την αίθουσα, στην Ολομέλεια της Βουλής, έλεγαν άλλα, δεν ντρέπονται σήμερα να βάλουν την υπογραφή τους σε τροπολογίες που έχουν επάνω τη σφραγίδα «εκπρόθεσμος». Και που κατατίθενται σε νομοσχέδια συνήθως άσχετα. Τροπολογίες που αναδιατυπώνουν προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία υποτίθεται, κ. Υπουργέ, ότι είχε κλείσει, αλλά φαίνεται ότι ανοιγοκλείνει κάθε βδομάδα. Και αναρωτιέμαι, αν είναι ακριβές αυτό το οποίο είπε ο συνάδελφος ο κ. Συρμαλένιος, μιλώντας πριν, ότι σας ζητήθηκαν πρόσθετα προαπαιτούμενα, μετά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου. Θα ήθελα παρακαλώ να απαντήσετε επ’ αυτού.  Όπως υποτίθεται ότι είχε κλείσει φυσικά και το θέμα του χρέους, αλλά και το ζήτημα της ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση.



Φυσικά, το έχετε ξανακάνει. Τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια έχετε ξαναφέρει την τελευταία στιγμή. Πολλές φορές. Έστω κι αν, κ. Πρόεδρε της Βουλής - το γνωρίζετε καλά - το Σύνταγμα δεν το επιτρέπει. Όπως απαιτεί το Σύνταγμα, και μάλιστα επί ποινή ακυρότητας, να βρίσκονται οι συνταξιοδοτικές διατάξεις σε ειδικό νομοσχέδιο. Και κάθε νομοσχέδιο να συνοδεύεται από ειδικές γνώμες και εκθέσεις. Αλλά να εισάγετε δημοσιονομικού χαρακτήρα τροπολογίες σε κύρωση Διεθνούς Συνθήκης για την αλιεία - για τα ψάρια - αυτό δεν το έχετε ξανακάνει. Πέρα από την κακοποίηση των θεσμών, που είναι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, υπάρχει και το στοιχείο του γελοίου. Ή μάλλον θα υπήρχε το στοιχείο του γελοίου αν δεν προσβάλλατε, με τόσο βάναυσο τρόπο, την θεσμική τάξη, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Φυσικά, όλα αυτά σας είναι γνωστά. Από ποιόν, όμως, προσπαθείτε να κρυφτείτε άραγε; Από την κοινωνία; Μα αυτή σας βλέπει, κ. Υπουργέ, όσο κι αν εδώ, στην προηγούμενη συζήτηση, μας είπατε ότι η κοινωνία «βλέπει Survivor» και όχι τη Βουλή. Αναφέρθηκα ήδη στο στοιχείο του γελοίου. Δεν θα επανέλθω. Ούτε θα σχολιάσω το πώς χειρίζεστε την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα.

Είπατε, όμως, στους βουλευτές σας ότι θα ψήφιζαν τα μέτρα, ώστε να πάρετε τη συμφωνία για το χρέος. Και τώρα τους ξαναφέρνετε εδώ για τροπολογίες με προαπαιτούμενα που έρχονται μετά την αξιολόγηση που υποτίθεται ότι είχε κλείσει. Και ενώ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχετε πάρει καμία συμφωνία για το χρέος. Όπως είπα ήδη, η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, ανοιγοκλείνει. Τα προαπαιτούμενα έρχονται πριν και ξανάρχονται μετά. Γράφονται και διορθώνονται διαρκώς. Αυτή είναι η αλήθεια. Παίρνετε ό,τι σας δίνουν σε μια διαπραγμάτευση και κάνετε τελικά ό,τι σας ζητούν.

Σε μια διαπραγμάτευση όπου δεν συμμετέχετε, απλώς παρίστασθε. Σε μια διαπραγμάτευση, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήρια που, δυστυχώς, δεν αφορούν τη χώρα μας.  Αλλά με κριτήρια που αφορούν και υπηρετούν την πολιτική συγκυρία σε άλλες χώρες, καθώς και τις προτεραιότητες των διεθνών οργανισμών που εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η αποτυχία της Κυβέρνησης περιγράφεται με τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού. Θυμίζω, για άλλη μια φορά, στην εθνική αντιπροσωπεία τί μας έλεγε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βλέπω ότι απουσιάζει και από τη σημερινή συζήτηση. Είχε ορίσει ο κ. Τσίπρας, τότε, τρεις στόχους. Θυμίζω:

- Πρώτον, το κλείσιμο της αξιολόγησης,

- δεύτερον, την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης,

- και τρίτον, τη ρύθμιση του χρέους.

Η Κυβέρνηση, έχασε και τους τρεις αυτούς στόχους και μαζί  χάνει και η χώρα και πάει να χαθεί οποιαδήποτε θετική προοπτική για την οικονομία. Διότι η τραγική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι αυτή που βύθισε και πάλι την οικονομία στην ύφεση. Θυμίζω ότι η ίδια Κυβέρνηση η οποία προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης, για το 2017, 2,7%, τον έχει ήδη αναθεωρήσει στο 1,8%. Και ο ΟΟΣΑ, κατά κανόνα αισιόδοξος στις προβλέψεις του για τις αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας, προβλέπει, κ. Υπουργέ, ανάπτυξη 1,1% για το 2017. Αυτό είναι το κόστος της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.  Και, βέβαια, δεν χρειάζονται νούμερα, διότι οι πολίτες ζουν την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Είναι εγκλωβισμένοι στο φόβο και στη φτώχεια.

Έρχομαι τώρα στο ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης, τον δεύτερο μεγάλο στόχο που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας. Μοιάζει, δυστυχώς, κι αυτός να απομακρύνεται. Υπενθυμίζω ότι έπρεπε να είχαμε μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και θα είχε συμβεί αυτό αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική σας Κυβέρνηση. Αγωνιζόμαστε  να μπούμε τώρα και μακάρι να τα καταφέρουμε. Αλλά αυτό το οποίο θεωρούσαμε σε αυτήν την αίθουσα, κ. Υπουργέ, ως δεδομένο πριν από λίγες εβδομάδες και απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να δανειστεί από τις αγορές με λογικά επιτόκια, σήμερα είναι ζητούμενο. Και, μάλιστα, φαίνεται εξαιρετικά επισφαλές, ειδικά αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία για το χρέος που θα επιτρέψει στην Ε.Κ.Τ. να έχει στη διάθεσή της μια έκθεση βιωσιμότητας, για να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Και φυσικά στο ζήτημα του χρέους, αποκαλύπτεται όλος ο οπορτουνισμός της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση ξεχνά μόνιμα να μας πει ότι η ίδια συμφώνησε, τον Μάιο του 2016, ότι  οι οριστικές αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους θα παρθούν μετά το τέλος του προγράμματος και αν είναι απαραίτητο. Αυτό υπογράψατε, κ. Τσακαλώτε, στην απόφαση του Eurogroup.

Και αφού χάσατε χρόνο και τελικά χάσατε πλήρως τον έλεγχο στη διαπραγμάτευση, σηκώσατε μόνοι σας ψηλά το θέμα του χρέους, ως άλλοθι στους βουλευτές σας για να  ψηφίσουν τα μέτρα. Το έκαναν, ψήφισαν τα μέτρα, ψήφισαν το τέταρτο Μνημόνιο και σήμερα είμαστε πάλι εδώ. Για προαπαιτούμενα που έρχονται ως τροπολογίες. Όσα μέτρα λιτότητας και αν πάρετε, όσα προαπαιτούμενα και να φέρετε εκ των υστέρων με τροπολογίες, η χώρα δεν σταματά να πληρώνει τα δυόμισι χρόνια παραμονής σας στην εξουσία. Διότι έχετε την εξουσία, συχνά μάλιστα κάνετε κατάχρηση εξουσίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν κυβερνάτε.

Τί μας είπε πρόσφατα ο κ. Σκουρλέτης; Να σας το θυμίσω; «Ζούμε σε συνθήκες διαρκούς πολιτικής ήττας». Λες και είναι πρόβλημα της χώρας η δική σας πολιτική ήττα. Θα το έλεγα, λοιπόν, στον κ. Τσίπρα αν ήταν εδώ. Το λέω σε εσάς, κ. Υπουργέ. Αφού έχετε ηττηθεί από τα γεγονότα τα οποία εσείς δημιουργήσατε, με τα ψέματα και τα λάθη σας, παραδώστε την εξουσία στο λαό. Αυτός είναι  κυρίαρχος. Κάντε εκλογές και δώστε τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει. Έτσι κι αλλιώς τώρα υπάρχει χρόνος. Μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία δεν θα ληφθεί καμία απόφαση ούτε για το χρέος ούτε δυστυχώς για την ποσοτική χαλάρωση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες εντείνεται το αίσθημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται, και πάλι, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και ο ίδιος προσωπικά φαίνεται πως έχει εξαντληθεί. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι έχει εξαντληθεί και η κοινωνία. Έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα αντοχής της κοινωνίας.  Ένας ολόκληρος χειμώνας χάθηκε σε μια διαπραγμάτευση που φέρνει τη χώρα σε χειρότερη θέση από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Χωρίς ακόμα να φαίνεται λύση για το χρέος και με την οικονομία σε διαρκή αστάθεια. Δώστε λύση για να σταματήσει η διάλυση. Κάντε εκλογές. Γιατί μόνο μέσα από τις εκλογές μπορεί να προκύψει μια Κυβέρνηση με ορμή και αξιοπιστία, αποφασισμένη πραγματικά να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Και μιας και σας είδα τόσο ενθουσιασμένους με την «πολύ καλή» απόδοση, του κ. Κόρμπιν στη Μεγάλη Βρετανία δεν έχετε και τίποτα ιδιαίτερο να φοβηθείτε που αλλάζει η Ευρώπη, για να θυμηθώ αυτά τα οποία λέγατε κάποια εποχή πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Η χώρα χρειάζεται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μια νέα Κυβέρνηση που μπορεί να διεκδικήσει από τους εταίρους της να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέος που ανέλαβαν από το Νοέμβριο του 2012. Αλλά μια νέα Κυβέρνηση η οποία δεν θα μιλά μόνο για το χρέος, αλλά ταυτόχρονα θα βάλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης, θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργήσει δουλειές, θα ασχοληθεί και με τον παρονομαστή του κλάσματος χρέος προς Α.Ε.Π., όχι μόνο με τον αριθμητή. Και φυσικά μια Κυβέρνηση η οποία θα  ξαναβάλει την Ελλάδα στη σωστή θέση στη γεωπολιτική σκακιέρα, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι περνάμε μια περίοδο αλλαγών και μεγάλης αναστάτωσης στην περιοχή μας. 

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Καλώ, για άλλη μια φορά, τον κ. Τσίπρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ιεραρχήσει σωστά τις ευθύνες που του αναλογούν, που αναλογούν στο αξίωμά του. Και να θυμίσω ότι η Ιστορία μας κρίνει εκ των υστέρων, αλλά από την κοινωνία κρινόμαστε καθημερινά. 





Κατ’ οίκον έρευνες για τη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο



Σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 μέτρων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, σε τουλάχιστον πέντε οικίες και εντός του οικισμού Αυλίζα, ερευνούσαν χθες 250 αστυνομικοί για να διαπιστώσουν από πού προήλθε η σφαίρα που σκότωσε 11χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής την περασμένη Πέμπτη. Μέχρι χθες το βράδυ πραγματοποίησαν τουλάχιστον 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, ενώ κάλυκες βρέθηκαν σε οικόπεδο της περιοχής και εξετάζεται εάν σχετίζονται με το συμβάν.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σχολείο την Πέμπτη θεώρησαν αρχικά ότι ο μαθητής λιποθύμησε και από την πτώση χτύπησε στο κεφάλι και προκλήθηκε αιμορραγία. «Κανείς δεν κατάλαβε τη σφαίρα. Το παιδί ήταν κάτω από την μπασκέτα και προετοιμαζόταν για την παράστασή του στη γιορτή», λέει στην «Κ» ο Σωτήρης Κουφογιώργος, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών που βρισκόταν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ούτε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διακομίσθηκε διασωληνωμένος και χωρίς σφυγμό ο μαθητής στις 22.30 της Πέμπτης, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί από πυροβολισμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, «ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη». Μέχρι και το επόμενο πρωί κάτοικοι, αλλά και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, που είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο, θεωρούσαν ότι ο θάνατος οφειλόταν σε ανεύρυσμα, ενώ τους είχαν δοθεί και οδηγίες από ψυχολόγους για το πώς να μεταφέρουν τα νέα στους υπόλοιπους μαθητές. Τελικά, η πραγματική αιτία διαπιστώθηκε χθες από τη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς. Οπως δήλωσε ο ίδιος στην «Κ», έμεινε έκπληκτος όταν βρήκε τη σφαίρα. Θεωρεί ότι δεν έγινε αντιληπτή νωρίτερα λόγω του σημείου του τραύματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην «Κ», ζητώντας να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του καθώς ανησυχεί για την ασφάλειά του, ανέφερε ότι το απόγευμα της Πέμπτης έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα κατά τη διάρκεια γλεντιού σε σπίτι που απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα από το σχολείο. Προσέθεσε ότι ο ίδιος και άλλοι περίοικοι τηλεφωνούσαν στην Αμεση Δράση για να διαμαρτυρηθούν για έντονη μουσική και τους πυροβολισμούς. Ωστόσο, από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ουδεμία κλήση και αναφορά για πυροβολισμούς έγινε πριν από τις 22.30 της Πέμπτης.

Στη σχολική αυλή, κατά τη διάρκεια της γιορτής, δεν ακούστηκε πυροβολισμός. Παρούσα ήταν και η μητέρα του μαθητή, δασκάλα στο ίδιο σχολείο. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο δικαστικός πραγματογνώμονας Γιώργος Ραυτογιάννης, από το διαμέτρημα του βλήματος θα καθοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η πορεία που διήνυσε. «Οι πυροβολισμοί στον αέρα είναι πολύ επικίνδυνοι. Δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», λέει. Θυμάται παρόμοιο συμβάν τη δεκαετία του ’90 στην Αλεξανδρούπολη. Οπως λέει, τότε αδέσποτη σφαίρα χτύπησε έναν αγρότη. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το θύμα υπέστη έμφραγμα και κατά την πτώση του χτύπησε στο αυτί.

Στον απόηχο του θανάτου του 11χρονου μαθητή, πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την εγκληματικότητα στον Δήμο Αχαρνών. Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν και άνδρες της ΟΠΚΕ.



Στην περιοχή είχαν σπεύσει και τα ΕΚΑΜ.


Καθημερινή