Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Έκανε εντύπωση στον Κατρούγκαλο που η κυβέρνηση Ν.Δ. αναγνώρισε τον Γκουαϊδό στην Βενεζουέλα



Μόνο ένας Συριζαίος θα μπορούσε να αναρωτηθεί και να εκπλαγεί για το πώς μια δημοκρατική κυβέρνηση αναγνωρίζει έναν μη καθεστωτικό ακροαριστερό ηγέτη, που κυβερνά μια χώρα που ο λαός της μαρτυρά από τα δεσμά του.

«μου έκανε εντύπωση που η πρώτη ενέργεια του ελληνικού ΥΠΕΞ μετά την αλλαγή διακυβέρνησης ήταν να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό αντί να χτυπάνε όλα τα σφυριά μας εκεί που πρέπει» είπε ο ανεκδιήγητος τέως υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συνθήκες που αλλάζουν πλέον στη Βενεζουέλα «βλέπει» ο Γ. Κατρούγκαλος και εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι η πρώτη ενέργεια του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν η αναγνώριση του Χ. Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της λατινοαμερικανικής χώρας «Οι δύο βασικές αντιρρήσεις που θα είχα επί της ουσίας είναι ότι τώρα που στην πραγματικότητα αλλάζουν οι συνθήκες στη Βενεζουέλα η Γερμανία για παράδειγμα αποκατέστησε τις διπλωματικές της σχέσεις με την επίσημη κυβέρνηση», ανέφερε.




Προκαλεί φοιτητές και κοινωνία η ΚΝΕ, θέλει να παραμείνουν γιάφκες κακοποιών τα πανεπιστήμια


Προκλητικοί χωρίς ίχνος σεβασμού στους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν, η νεολαία της ΚΝΕ δεν θέλει την κατάργηση του ασύλου για να παραμείνουν γιάφκες κακοποιών τα πανεπιστήμια και να αλωνίζουν μέσα όποιοι θέλουν.

Η ΚΝΕ κάνει λόγο χωρίς κανένα ίχνος ευθύνης για «δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα ανώτατα ιδρύματα», την οποία χαρακτηρίζει ως «εκ του πονηρού και ψεύτικη» προκαλώντας τους πολίτες και τους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν. 

Στη ανακοίνωση πρόσκληση κατά της κοινωνίας και κατά των φοιτητών η ΚΝΕ τονίζει ότι «δεν είναι το πανεπιστημιακό άσυλο αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και άλλες περιοχές που δεν υπάρχει κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Το ήδη υπάρχον πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα στα Πανεπιστήμια. Όπως και το εμπόριο ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Αντιθέτως, ενισχύεται περισσότερο» επισημαίνει ανεύθυνα και προκλητικά η ΚΝΕ.


Συνεχίζοντας την πρόκληση η ΚΝΕ υποστηρίζει ότι «αυτό που λείπει από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό που λείπει είναι η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης, που αφήνουν χώρο σε φαινόμενα, τα οποία στη συνέχεια υποκριτικά αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου».

Μάλιστα προκαλεί περισσότερο η ΚΝΕ προειδοποιώντας ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να παραμείνουν γιάφκα κακοποιών τα πανεπιστήμια : «Απέναντι στα σχέδια της ΝΔ για ένταση της καταστολής των αγώνων των φοιτητών δεν μπορεί να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου υπερασπίζονται την κατάργηση του ασύλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε ως κυβέρνηση στην ενίσχυση της καταστολής ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εργαζομένους, επί 4,5 χρόνια υπηρέτησε την επιχειρηματική λειτουργία των Πανεπιστημίων. Αυτή η λειτουργία επιτάσσει και την κατάργηση του ασύλου, για να εξασφαλιστεί “ασυλία” στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στο χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών. Oι δυνάμεις της ΚΝΕ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου, κόντρα σε δυνάμεις που είτε ανοιχτά θέλουν την κατάργηση του ασύλου είτε η πρακτική τους αξιοποιείται στην ενίσχυση του δόγματος «νόμος και τάξη». Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να γίνει αυτό υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους».



Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό-μεταναστευτικό



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και εν συνεχεία προήδρευσε σε σύσκεψη με την παρουσία και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γ. Κουμουτσάκου και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη.

Στη σύσκεψη ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, πάντα σε στενή συνεργασία και με την τεχνική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς το αμέσως επόμενο διάστημα να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους:

1. Στην άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, με κύρια μέριμνα τις ευάλωτες ομάδες και με πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

2. Στην ενίσχυση της φύλαξης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, ιδίως των θαλασσίων, με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θέτει την ευρωπαϊκή δύναμη υπό ελληνική διοίκηση με ξεκάθαρους επιχειρησιακούς κανόνες δράσης. Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται η καλύτερη αξιοποίηση των δυνάμεων του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), η εντατικοποίηση των περιπολιών του λιμενικού σώματος με παράλληλη αναβάθμιση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού, και η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων με απόλυτη διαφάνεια.

3. Στην αναμόρφωση -μέχρι το τέλος του 2019- του θεσμικού πλαισίου της χορήγησης ασύλου, με στόχο τη σύντομη, δίκαιη και αποτελεσματική απονομή του.

4. Στην πιστή εφαρμογή της κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για την διαχείριση του μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών.

5. Στην ολοκλήρωση των εργασιών για το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο, ώστε να διασφαλισθούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και του μετανάστες.

6. Στην ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για την πολιτική ασφάλειας της χώρας.


Ανησυχία ΙΣΑ για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου



Την ανησυχία του για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και εφιστά την προσοχή στη σχολαστική τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας για τα κουνούπια.

Σημειώνεται, ότι κατά την περσινή χρονιά κατεγράφησαν 316 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 50 κατέληξαν, ενώ τα περισσότερα περιστατικά κατεγράφησαν στον νόμο Αττικής.

«Οι εγκληματικές παραλείψεις τα τελευταία χρόνια στην επιδημιολογική επιτήρηση του ιού του Δυτικού Νείλου και κυρίως στην έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, είχαν αποτέλεσμα ο ιός να έχει πλέον εγκατασταθεί στη χώρα μας. Καθώς αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές ενώ οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν σχολαστικά τα ατομικά μέτρα προστασίας. Πιστεύουμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επιδείξει ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στα ατομικά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων είναι:

– Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα.

– Τοποθέτηση αντικουνουπικών πλεγμάτων (σιτών) στις οικίες.

– Χρήση κουνουπιέρων, εντομοκτόνων, ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, λαμπτήρων κίτρινου χρώματος.

– Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές κ.λπ.

– Κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών.

– Πότισμα των φυτών κατά τις πρωινές ώρες.

– Κάλυψη του σώματος με κατάλληλα ενδύματα που προστατεύουν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της εμπρηστικής επίθεσης σε πρατήριο καυσίμων



Βίντεο ντοκουμέντο από εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα σε πρατήριο καυσίμων, στα Άνω Λιόσια, μετέδωσε ο Alpha.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ο δράστης πυρπολεί το κατάστημα και φεύγει τρέχοντας,  ενώ την ώρα που το «σκάει» φαίνεται το παπούτσι του να παίρνει φωτιά.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης

«Ξύπνησα στις 3 παρά από ένα θόρυβο. Βγαίνω στο παράθυρό μου και βλέπω μία φλόγα 5 μέτρα ύψος», αποκάλυψε στην κάμερα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:




ΤΑ ΝΕΑ


Θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ! Παραιτήσεις με επιθέσεις στην Γεννηματά



Παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του «Κινήματος Αλλαγής» ο Νικηφόρος Παπανικόλας, εκφράζοντας τις έντονες διαφωνίες του για την προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία του Κινήματος, τον τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων και τη μετεκλογική προοπτική του κόμματος. Εκτός του κ. Παπανικόλα, την παραίτησή του υπέβαλε, για τους ίδιους λόγους, και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημήτρης Ζαννετούλης.. Ο κ. Παπανικόλας εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η μη αξιοποίηση της νέας γενιάς του Κινήματος μαζί με τον απαρχαιωμένο πολιτικό λόγο που εκφράζεται από κοινοβουλευτικούς με δεκαετίες προϋπηρεσίας θα ωθήσει τα νέα στελέχη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και θα μετατρέψει αργά ή γρήγορα το δικό μας κόμμα σε μουσείο που βασίζει την εκλογική του επιρροή σε υπερήλικες θαυμαστές του Ανδρέα, της Μελίνας και του Γεννηματά χωρίς καμία περαιτέρω προοπτική».

Ο κύριος Παπανικόλας επισημαίνει με νόημα πώς, μία χαραμάδα ελπίδας «θα αποτελούσε η αλλαγή ηγεσίας και ταυτόχρονη παράδοση της σκυτάλης στα νέα πρόσωπα της παράταξης σε όλα τα επίπεδα ή εναλλακτικά η επαναφορά στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ».




Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε τρεις δόσεις!



Σύμφωνα με  «Τα Νέα», το σχέδιο της σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ ενεργοποιείται από τα τέλη Αυγούστου με μείωση του φόρου 10% μεσοσταθμικά, η οποία θα αγγίξει περισσότερο τους έχοντες μικρή ακίνητη περιουσία. Το 2020 ο φόρος ακινήτων, θα μειωθεί κατά 20%, μείωση η οποία θα ισχύσει για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανεξάρτητα από το ύψος της ακίνητης περιουσίας τους. Άλλη μια μείωση της τάξης του 10% θα ξεκλειδώσει το 2021.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός της ερχόμενης διετίας αναμένεται να συμπεριληφθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο θα έρθει στη Βουλή.

Η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ, θα συνοδευτεί με τρία μέτρα που θα στηρίζουν την οικοδομή και θα δώσουν ώθηση στην οικονομία:

– Πάγωμα για μια τριετία του ΦΠΑ κατά τις μεταβιβάσεις νεόδμητων ακινήτων

– Αναστολή για ακόμη μια τριετία του φόρου υπεραξία στις αγοροπωλησίες ακινήτων

– Έκπτωση φόρου ίση με το 40-50% της δαπάνης για ενεργειακή λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2019. Το… ραβασάκι θα είναι ελαφρύτερο και συγκεκριμένα κατά 30% για τους έχοντες πολύ μικρή ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ και κατά 10% μεσοσταθμικά για όσους διαθέτουν ακίνητα έως 200.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καθώς για φέτος δεν προβλέπεται καμία μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Για την πλειονότητα των μικροϊδιοκτητών ακινήτων το όφελος θα είναι της τάξης τω 50-70 ευρώ.




Έκλεψαν υπηρεσιακό της ΕΛΑΣ από αξιωματικό του Μεταγωγών



Υπηρεσιακό αυτοκίνητο του τμήματος Μεταγωγών με το οποίο είχε πάει στην περιοχή του Ιλίου αξιωματικός του τμήματος έκλεψαν άγνωστοι πριν μισή ώρα.

Ο αξιωματικός φέρεται να είχε κατέβει από το αυτοκίνητο αφήνοντας όμως, τα κλειδιά πάνω στη μηχανή, οι δράστες το είδαν, μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Για την κλοπή ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του υπηρεσιακού οχήματος στην ευρύτερη περιοχή που εκλάπη χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.