Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ιερέας-τέρας συνελήφθη για βιασμό 12χρονης στη Μάνη


Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ύστερα από δημοσιογραφική έρευνα, σχετικά με τις πράξεις ενός ιερέα-τέρας που φέρεται να βίαζε 12χρονη σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία!

Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της παιδεραστίας, ιερέας είναι 57 ετών, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να συζεί με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Ανατολικής Μάνης όπου διέμενε και ασκούσε το επάγγελμα του.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών, σήμερα, κοριτσάκι από την τρυφερή ηλικία των εννέα, μέχρι και τη στιγμή της σύλληψής του. Μάλιστα, ανατριχιαστικές αναφορές για τη δράση του κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα, ο οποίος χτυπούσε βάναυσα την ανήλικη, όταν αυτή αντιδρούσε…!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου ήρθε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ενώ με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.

Για το συγκλονιστικό περιστατικό αναμένεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως και η εισαγγελική διαταγή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως παιδεραστή.


Η τοπική κοινωνία γνώριζε

Η έρευνα του «ΛΤ» φέρνει στο φως περαιτέρω στοιχεία για τη ζωή του 57χρονου ιερέα στη Μάνη και αποκαλύπτει την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας.

«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.

Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά ερωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν μια ηχηρή σιωπή…


Πηγή: lakonikos.gr




Μάστιγα οι Ρομά! Καταδίωξη με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο μετά από διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο


Στη σύλληψη δύο ατόμων που πραγματοποίησαν διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα κατέληξε η καταδίωξη που έγινε τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, στις τέσσερις και μισή άγνωστοι δράστες εμβόλισαν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου και αφού έκλεψαν κοσμήματα έφυγαν με το αυτοκίνητό τους.

Το όχημα εντοπίστηκε μισή ώρα αργότερα, στις πέντε το πρωί στην έξοδο της Αττικής Οδού στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες του Τμήματος Αστυνομικής Επιχείρησης Δυτικής Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν τους επιβάτες. 

Ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, κάποιοι Ρομά από τον καταυλισμό, που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, απείλησαν τους αστυνομικούς με όπλα κι αυτοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η αστυνομία προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τη δράση πέντε Αλβανών Ρομά που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας και οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέρρηξαν περισσότερα από 20 καταστήματα στην Αττική από τις αρχές του χρόνου.

Ανάμεσά τους ήταν και δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 ετών. Κατά την προσφιλή πρακτική τους, έκλεβαν αυτοκίνητα με τα οποία εμβόλιζαν και –δίχως υπερβολή– κατεδάφιζαν τις προσόψεις καταστημάτων. Στη συνέχεια αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους προϊόντα και χρήματα που υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές και διέφευγαν είτε με το ίδιο όχημα είτε με άλλο, επίσης κλεμμένο, που είχαν παρκάρει προσωρινά σε κοντινή απόσταση.

Οι συλληφθέντες έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες και μάλιστα οι τέσσερις από αυτούς βρίσκονταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Ως μέλος της σπείρας κατηγορείται ένας ακόμη Αλβανός Ρομά, που εκτίει ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για ληστεία. Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, τα μέλη της σπείρας είχαν κλέψει μια Mustang μοντέλο του 1967, με την οποία είχαν εμβολίσει τη βιτρίνα καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στην οδό Πέτρου Ράλλη. Πρόλαβαν να αρπάξουν τρεις κονσόλες playstation προτού ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και υποχρεωθούν να τραπούν σε φυγή.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πως οι σκέψεις μας γίνονται η πραγματικότητά μας



Κάθε φορά που για κάποιο άτομο κάνετε σκέψεις φορτισμένες με πολύ συναίσθημα, του στέλνετε κι ένα ομοίωμα του εαυτού σας, μια πραγματική εικόνα της υλοποιημένης σκέψης. Κάθε σκέψη ή κάθε συναίσθημα υπάρχει σαν μία ηλεκτρομαγνητική ενεργειακή μονάδα. Νοερές εικόνες συνοδευμένες από δυνατό συναίσθημα, μπορούν να γίνουν σχεδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί κάτι υλικό.

Η ένταση ενός συναισθήματος ή μιας σκέψης ή μιας νοερής εικόνας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που καθορίζει την υλοποίησή της. Η ένταση είναι ο κορμός από τον οποίο μετασχηματίζονται οι ηλεκτρομαγνητικές ομάδες ενέργειας». Το ίδιο υποστηρίζει κι ο νευροφυσιολόγος Dr Joe Dispenza, αλλά μας εξηγεί τη διαδικασία που οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας δημιουργώντας, στον εγκέφαλο μας νευρωνικά δίκτυα: «Είσαστε συνδεδεμένοι με τα νευρωνικά σας δίκτυα, τα οποία είναι ενωμένα με τα συναισθήματα σας». «Κάνοντας επανειλημμένως τις ίδιες σκέψεις, στερεώνουμε τις συνδέσεις στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου μας. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μας κάνουν να ενεργούμε κατά τον ίδιο τρόπο συνεχώς.

“Τα γεγονότα είναι σκέψεις!” – Stefano D’ Anna

Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, μπορούμε να «σπάσουμε» αυτή τη σύνδεση των νεύρων και να εγκαταστήσουμε μια καινούργια σύνδεση. Με αυτή την αλλαγή στις σκέψεις μας και την ειλικρινή πίστη ότι θα γίνουμε αυτό που περιγράφουν οι εν λόγω νέες σκέψεις, επέρχεται και μια αλλαγή ».

Ο αναισθησιολόγος και ψυχολόγος Dr Stuart Hameroff εξηγεί ακριβώς πως σε κβαντικό επίπεδο οι σκέψεις μας γίνονται πραγματικότητα: «Κάθε συνειδητή σκέψη μπορεί να θεωρηθεί επιλογή, μια κβαντική υπέρθεση που καταρρέει μπροστά σε μια επιλογή».

«Το Σύμπαν είναι ευφυέστατο και ανταποκρίνεται αυτομάτως στη συνείδησή μας».O Dr Tiller στο βιβλίο του Some Science Adventures with Real Magic, γράφει όλα τα πειράματα που έκανε για 35 χρόνια πάνω στην ψυχοενεργητική. Τα λόγια του καθηγητή: «Με την πρόθεση θέτουμε σε λειτουργία το κυβερνοκατάστρωμα. Έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και δημιουργεί για χάρη σας ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Η πρόθεσή σας κάνει αυτό το πράγμα να αποκτά υλική υπόσταση, αρκεί να είστε ενσυνείδητος και να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε την πρόθεσή σας.

Μαθαίνετε να ελέγχετε τις προθέσεις. Και αυτό είναι που επεξεργάζεται αυτό το κατασκεύασμα, όλο και περισσότερο ώστε να βιώνετε εν συνεχεία αυτά τα βαθύτερα σήματα από τις διάφορες στρώσεις του βιο-κουστουμιού σας και να νιώθετε την ευρύτερη πραγματικότητα».

Οι σκέψεις μας υλοποιούνται και δημιουργούν κόσμους!

”Η Σχολή των Θεών”

Εμείς χειριζόμαστε το κυβερνο-κατάστρωμα. Διαθέτει τέτοια προσαρμοστικότητα ώστε ό,τι κι αν φανταστείς θα σου το δημιουργήσει. Η πρόθεση σου γίνεται η αιτία να υλοποιηθεί αυτό το πράγμα μόλις αρχίζεις να διαθέτεις αρκετή επίγνωση και μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς την πρόθεσή σου». «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την σκέψη και την πρόθεση αν θέλετε να συμβεί μια μεταμόρφωση».

Πως μπορούμε όμως να ελέγχουμε συνεχώς τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές σκέψεις να εκφραστούν; Εδώ είναι το σημαντικότερο μυστικό της ζωής, διότι εφ’ όσον οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, αν βρούμε έναν πρακτικό τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι.

Ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματά μας. Αν αισθανόμαστε ωραία, είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν.

Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα, νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα αρνητικές σκέψεις. Το μεγάλο κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να μας συμβεί. Όταν αισθανόμαστε άσχημα, αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή στη μη εκπλήρωσή τους. Άρα στόχος μας είναι να αισθανόμαστε πάντα ωραία, να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, να σκεπτόμαστε πάντα το καλό, να αποφεύγουμε την κριτική, ή να απαντούμε σε κριτική, να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό, τη δημιουργία. Αν συνηθίσουμε να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, θα παρατηρήσουμε ότι τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι θα είναι μεγαλύτερα κι όσο μεγαλώνουν τα διαστήματα που είμαστε

χαρούμενοι, τόσο περισσότερο θα κάνουμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας, σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν, έτσι θα κάνουμε όλα τα όνειρα μας πραγματικότητα, θα παλλόμαστε συνεχώς σε ανώτερες συχνότητες, έως ότου η ζωή μας γίνει μια ομορφιά, μια περιόριστη έκφραση χαράς, αγάπης, δημιουργίας.

”Αυτός ο κόσμος που βλέπεις και αγγίζεις… είναι ΦΩΣ στερεοποιημένο…

The Dreamer! Stefano D’ Anna

Συμπέρασμα:

Οτιδήποτε σκεπτόμαστε, σ’ οτιδήποτε συγκεντρώνουμε την προσοχή μας, γίνεται πραγματικότητα. Όταν η σκέψη μας συνοδεύεται και με συναισθήματα, παίρνει περισσότερη δύναμη. Όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις σκέψεις μας, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες για να γίνουν πραγματικότητα. Τα θετικά, γεμάτα αγάπη συναισθήματα είναι εναρμονισμένα με αυτά της Πηγής μας, μας κάνουν να δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες και βοηθούν να γίνουν οι προθέσεις μας πραγματικότητα.

Εκείνο όμως που ισχυροποιεί ακόμη τη σκέψη μας και την κάνει πραγματικότητα είναι η προσδοκία μας, η βεβαιότητά μας ότι η σκέψη αυτή θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα. Η συνείδησή μας μπορεί να επιθυμεί κάτι, αλλά όμως αν το υποσυνείδητό μας διαφωνεί, το οποίο πάντα κυριαρχεί του συνειδητού, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Όλη η προσπάθειά μας είναι να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας και να το εναρμονίσουμε με τους νέους στόχους μας, για μια νέα ζωή, γεμάτη υγεία, πληρότητα, ευημερία και ευτυχία που θέλουμε να ζήσουμε.

Άρα η συνεχής επανάληψη μιας σκέψης συνοδευόμενη από έντονα θετικά συναισθήματα και η με απόλυτη βεβαιότητα προσδοκία ότι θα υλοποιηθεί, είναι οι παράγοντες που κάνουν τη σκέψη μας πραγματικότητα!!!!!


Πηγή : enallaktikidrasi.com


Eξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Ρομά, που διέπραττε κλοπές στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του οικισμού



Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 το πρωί, στον οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του Οικισμού.

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36 και 15 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρία (3), ηλικίας 29, 20 και 14 ετών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι ανωτέρω ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά (15) κλοπών και (6) αποπειρών κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (3.700) ευρώ.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (77) άτομα και (7) οχήματα, προσήχθησαν (25) άτομα και διενεργήθηκαν εννέα (9) έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού .

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (25-10-2019) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.


Πέτσας : Ο κ.Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση



Απάντηση στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook με την οποία επιχείρησε άστοχα και χωρίς ίχνος ηθικής να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα :

Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ.
Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.
Αλλά ας μη γκρινιάζουμε...Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.
Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.
Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα...
Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.
Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας...

Ο κ. Πέτσας εξηγεί, επίσης, ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων επειδή η ΝΔ «δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».

Η δήλωση του κ. Πέτσα έχει ως εξής:

«Ο κ.Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι΄ αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία.

Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;

* μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος»


Ακραία πόλωση στη συζήτηση του αναπτυξιακού - Υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές


Το στοιχείο της ακραίας πόλωσης που διατρέχει το πολιτικό σκηνικό κατά την τελευταία περίοδο, επαναβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο κατά τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου με αυξημένη πλειοψηφία 165 ψήφων (ΝΔ και Ελληνική Λύση) σε σύνολο 287 ψηφισάντων βουλευτών, η οποία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στάθηκαν απέναντι στην κυβέρνηση για τις επιλογές της, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ κατέθεσαν αιτήματα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κλιμακώνοντας την κοινοβουλευτική πολεμική τους, ενώ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας κατέστησε σαφείς τις διαθέσεις του για την προσεχή περίοδο: «Από εμάς τέλειωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί», είπε.

Η μαραθώνια συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν εξαρχής φορτισμένη, ενώ πέριξ του Κοινοβουλίου τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαιτέρως ενισχυμένα, καθώς πραγματοποιούνταν διαδοχικές πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, με την ένταση να είναι διάχυτη και να κορυφώνεται σε πολλές περιπτώσεις τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.

Η κυβερνώσα πλειοψηφία απάντησε σε όλες τις επιθέσεις που δεχόταν, είτε με την παρουσίαση στοιχείων ανά κυβερνητικό τομέα, μέσω των οποίων –όπως δηλώθηκε– καταρρίπτονται οι αντικυβερνητικοί ισχυρισμοί, είτε μέσω της υπενθύμισης όσων συνέβησαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που τα βέλη προέρχονταν από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων βρέθηκαν κυρίως οι διατάξεις του νομοθετήματος που αφορούν εργασιακά ζητήματα ή υποθέσεις που έχουν σχέση με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. «Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και συμφέροντα θέλετε να εξυπηρετήσετε.

Αφού τα μαζέψετε όλα τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις, μετά μετατρέπετε τις “φωτογραφίες” σε άρθρα και τροπολογίες», είπε με καυστική διάθεση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας παράλληλα και για «φωτογραφικές» διατάξεις, που εξυπηρετούν πολιτικούς φίλους της κυβέρνησης. Κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος, ζήτησαν ευθέως από τα στελέχη της αντιπολίτευσης να μιλήσουν για ονόματα «εξυπηρετούμενων», αλλά συνέχεια δεν δόθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας μνημόνευσε και χθεσινό δημοσίευμα της «Κ» αναφορικά με απόφαση μέσω της οποίας μπορούν να επιδοτούνται επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά και που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών. «Σήμερα έμαθα ότι τροποποιήσατε υπουργική απόφαση για την ενίσχυση έντυπων ΜΜΕ που προέβλεπε ότι οι δικαιούχοι θα έπρεπε να μην έχουν απλήρωτους εργαζομένους και ασφαλιστικά ταμεία».

Ο κ. Πέτσας, απαντώντας, ισχυρίστηκε ότι στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπάρχει πρόνοια, σύμφωνα με την οποία υποχρεωτικώς το ποσό της ενίσχυσης θα δίδεται προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές προς εργαζομένους. «Το νομοσχέδιο αποπνέει βαθιά συντηρητική αντίληψη για την κοινωνία και την οικονομία», τόνισε η κ. Φωτεινή Γεννηματά, ενώ οξύς στην κριτική του ήταν και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ειδικώς από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ετέθη και το ζήτημα της Προανακριτικής, με τον κ. Τσίπρα, πέραν της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε στον κ. Αδ. Γεωργιάδη, με αφορμή το αίτημα της πλειοψηφίας για εξαίρεση των κ. Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από την Επιτροπή, να λέει: «Μην τολμήσετε αυτή την αθλιότητα, μην τολμήσετε να εξουδετερώσετε την Προανακριτική. Δεν θα σας βγει».


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


“Ορφάνεψαν” οι μαφίες των φυλακών – “Χειρουργική” επέμβαση από Χρυσοχοΐδη!


Με μια απλή κίνηση κι έναν απλά έξυπνο τρόπο, η Διεύθυνση Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στις μαφίες εντός των φυλακών, κυρίως της Αλβανικής.

Τα “κεφάλια” από τις μαφίες εντός των φυλακών, κυρίως αυτή του Κορυδαλλού, “κόπηκαν” με αποτέλεσμα οι ομάδες να μείνουν “ακέφαλες”.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit.gr, οι φερόμενοι Αρχηγοί των διαφόρων μαφιών που δραστηριοποιούνται εντός σωφρονιστικών καταστημάτων διασκορπίστηκαν σε φυλακές ανά την χώρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία και “στρατηγικό σχέδιο” των υπολοίπων μελών της μαφίας.

Ιδιαίτερα το κομμάτι της Αλβανικής μαφίας που δραστηριοποιούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού και αρχηγός φέρεται ο, επίσης, φερόμενος, ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετακινήθηκαν σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, με αποτέλεσμα να κοπεί μεταξύ τους κάθε επικοινωνία και κατά συνέπειά κάθε ικανότητα σχεδιασμού έκνομων πράξεων εντός φυλακών, όπως ήταν η δολοφονία του πρωτοπαλίκαρού του.

Το ίδιο συνέβη και με τα μέλη της περιβόητης Γεωργιανής μαφίας, που στην κυριολεξία είχε δημιουργήσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ένα παραμάγαζο και έκανε “δουλειές”, εντός και εκτός φυλακών.

Οι μαφίες και οι… συλλογές τους

Παράλληλα οι συνεχείς έρευνες και μάλιστα αιφνιδιαστικές που πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διάστημα η ομάδα αντιμετωπίσεις έκνομων ενεργειών στις φυλακές της χώρας, φαίνεται να έχει μειώσει δραστικά την είσοδο ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και λάπτοπ στα κελιά των κρατουμένων, όπως επίσης και διαφόρων αντικειμένων – λάμες, σουβλιά, αυτοσχέδια μαχαίρια κ.λπ. – που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα σε συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων.

Μόλις το πρωί τις Τετάρτης (23.10.2019), η Ομάδα Αντιμετώπισης  Έκνομων Ενεργειών, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, ανακαλύπτοντας ένα μικρό οπλοστάσιο από αυτοσχέδια μαχαίρια και λάμες, που ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως σπαθιά σε ενδεχόμενη συμπλοκή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsti.gr οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών θα συνεχιστούν στο σύνολο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας, προκειμένου να εξαλειφθούν πλήρως οι διάφορες μαφίες που δεν εξαντλούν τις δραστηριότητά τους μόνον εντός φυλακών αλλά και εκτός, οργανώνοντας ομάδες κακοποιών που λαμβάνουν εντολές απευθείας από τα κελιά των φυλακών.


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Του άνοιξαν την όρεξη : Ο Ερντογάν ζητά τώρα από τις ΗΠΑ τον ηγέτη των Κούρδων



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε χθες Πέμπτη οι ΗΠΑ να παραδώσουν στη χώρα του τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων — ΣΔΔ, κουρδοαραβική συμμαχία, η βασική συνιστώσα της οποίας είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ) — τον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη».

Η αιχμή του δόρατος κατά του ISIS

Πρόκειται για τον Μαζλούμ Αμπντι, οι δυνάμεις υπό τη διοίκηση του οποίου αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και αποτελούν τον de facto στρατό της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων της Συρίας, που μοιάζει να πνέει τα λοίσθια.


Το κεφάλι του ανθρώπου (φωτογραφία) που πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος ζητά τώρα ο Ερντογάν από τις ΗΠΑ (Reuters)

«Η Αμερική πρέπει να μας παραδώσει αυτόν τον άνδρα με το ψευδώνυμο Μαζλούμ, είναι ένας τρομοκράτης που καταζητείται» και έχει εκδοθεί σε βάρος του «κόκκινη ειδοποίηση» της Interpol, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ομάδα αμερικανών Γερουσιαστών προέτρεψε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει το ταχύτερο βίζα στον Μαζλούμ Αμπντι, προκειμένου να μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ και να συζητήσει με αξιωματούχους για την κατάσταση στη Συρία.

Η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν

Τα δύσκολα χρόνια του αγώνα εναντίον του ΙΚ, οι ΣΔΔ είχαν την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, η οποία πλέον κατηγορείται ότι εγκατέλειψε τους κούρδους συμμάχους της στη βορειοανατολική Συρία και ότι πρακτικά επέτρεψε την επίθεση που εξαπέλυσε η Αγκυρα εναντίον των ΜΠΛ την 9η Οκτωβρίου.

Ο Μαζλούμ Αμπντι ανακοίνωσε τη 16η Οκτωβρίου το «πάγωμα» των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, το οποίο έχει μετατραπεί σε μυστική οργάνωση μετά την ήττα του στο πεδίο τον Μάρτιο.

Η σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία εισήλθε σε νέα φάση έντασης μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία.

Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί προχθές Τετάρτη ότι θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Ερντογάν τη 13η Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στη συνέντευξη ότι πράγματι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Οι Τράπεζες επανεξετάζουν τις χρεώσεις μετά την συνάντηση με τον Μητσοτάκη


Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τη συζήτηση, κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να ανακαλέσουν τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν σε σειρά υπηρεσιών. «Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Από την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών, ειπώθηκε ότι «στόχος είναι η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις οποίες οι τράπεζες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα». Δεσμεύθηκαν όμως να επανεξετάσουν τις αυξήσεις, ειδικά τις χρεώσεις σε περιοχές που υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ.

Στη συνάντηση που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, τονίστηκε η θετική επίδραση που έχει στην οικονομία και στις τράπεζες το νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου με το νέο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, τη μεγάλη υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, την άρση των capital controls και την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων. Εκτιμήθηκε δε ότι η επίδραση αυτή θα ενισχυθεί μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα.

Στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, τονίστηκε ότι το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό ως το 2022, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών και θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Την επόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Οικονομικών θα συζητήσει με τους θεσμούς τον οδικό χάρτη για την ενοποίηση των διάσπαρτων μηχανισμών και εργαλείων που εφαρμόζονται σήμερα, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μέσα στο 2020 ένα ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε και ο υφιστάμενος μηχανισμός προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο οποίος βελτιώθηκε το προηγούμενο διάστημα ώστε «να σώσουμε τα σπίτια αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη και όχι των στρατηγικών κακοπληρωτών», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Κι από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, ώστε να προχωρήσουν περισσότεροι πολίτες σε ρύθμιση.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στην πρόσβαση των τραπεζών σε φθηνότερη χρηματοδότηση και πώς η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, καθώς και η ανάγκη διοχέτευσης δανείων σε προγράμματα της «πράσινης οικονομίας».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χατζηνικολάου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς για τη συνεργασία αυτό το τρίμηνο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό επ’ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός, κλείνοντας, ευχαρίστησε την Ένωση Τραπεζών για την χορηγία ύψους 500.000 ευρώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αγορά αυτοκινήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Aπό την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη.


Κρήτη: Λιποθύμησε μαθήτρια που κάπνισε χασίς στο σχολείο της



Σοκ έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αγίου Νικολάου Λασιθίου η λιποθυμία μιας 16χρονης μαθήτριας στο χώρο του σχολείου της, μετά από ένα τσιγαριλίκι που κάπνισε με προτροπή συμμαθήτριάς της! Μάλιστα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της πόλης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το τσιγάρο με το χασίς στα χέρια της μαθήτριας της Α’ Λυκείου διερευνά με προσοχή η Ασφάλεια. Πάντως, σύμφωνα με την «Ανατολή», μια άλλα μαθήτρια φέρεται να έδωσε στην 16χρονη φίλη της το επίμαχο τσιγαριλίκι και μάλιστα έγινε έρευνα στο σπίτι της. Η έρευνα επικεντρώνεται και στο πρόσωπο που προμήθευσε την πρώτη μαθήτρια με το χασίς. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι και στις 16 Σεπτεμβρίου ένας μαθητής έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σε κεντρικό Γυμνάσιο– Λύκειο του Βόλου όταν κάπνισε τσιγαριλίκι το οποίο φέρεται να είχε περάσει στο σχολείο ένας παλιός μαθητής ο οποίος είχε απομακρυνθεί πέρυσι από αυτό και φοιτά σε γειτονική σχολή.


Πηγή : protothema.gr


«Κραυγή αγωνίας» από τη Χίο στο «Εκτός Γραμμής»: «Στέλνουν τα χρήματα των επιδομάτων στις πατρίδες τους για να έρθουν κι άλλοι»



Έκκληση για λύση του μεταναστευτικού προβλήματος στην κυβέρνηση έκανε ο δήμαρχος

«Είχαμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας περίπου 150 ατόμων που ξεκίνησαν από το ΚΥΤ ζητώντας να φύγουν από εδώ», δήλωσε ο Σταμάτης Κάρμαντζης απευθείας από τη Χίο, στην εκπομπή του Alpha, «Εκτός Γραμμής», με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βρει λύση. Έχουμε 5.500 κόσμο, σε μια δομή που χωράει 1.100 ανθρώπους. Η έκρηξη δεν θα αργήσει να έρθει», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Οι άνθρωποι αυτοί στέλνουν μηνύματα στους δικούς τους να έρθουν εδώ. Τους στέλνουν τα χρήματα από το επίδομα των 400 ευρώ που παίρνουν από εδώ και τους λένε ότι υπάρχουν δωρεάν χρήματα και σίτιση».


Πηγή : newpost.gr


13,5% μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση



Δημοσκόπηση για την πορεία της κυβέρνησης και την πρόθεση ψήφου των πολιτών, διενήργησε η εταιρεία Pulse και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Η πρόθεση ψήφου :
38,5 για τη Νέα Δημοκρατία, 
25% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 
5% ΚΙΝΑΛ, 
5% ΚΚΕ, 
4% ΜέΡΑ25 
και 3,5 η Ελληνική Λύση.

H διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 13,5%.

Το 61% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα, το τελευταίο εξάμηνο, πάνε ή μάλλον πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% συνολικά πιστεύει ότι πάνε σε λάθος κατεύθυνση.

Το 20% πιστεύει ότι τα πράγματα οδεύουν σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), 
το 41% μάλλον σε σωστή (σταθερό), 
το 18% μάλλον σε λάθος (έναντι 17%), 
το 13% πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 12%),
ενώ το 8% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Η οικονομική κατάσταση των πολιτών : 46% μέτρια, 14% άνετη και 35% δύσκολα.

Σε ποιον τομέα τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση:

Φορολογικά: 30%

Ασφάλεια: 10%

Επενδύσεις: 8%

Μεταναστευτικό: 1%

Άλλη απάντηση: 3%

Όλα το ίδιο: 7%

Κανέναν: 20%

ΔΓ/ΔΑ: 21%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 45% από 44% τον προηγούμενο μήνα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 26% από 27%, το 24% πιστεύει ότι δεν είναι κανείς και το 5% ΔΓ/ΔΑ.

Η συντριπτική πλειοψηφία, επίσης, δείχνει ότι θέλει να “περάσει” η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την ψήφο των Ελλήνων του το 73% λέει ναι το 19% όχι.