Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ταυτοποίηση αλλοδαπού που έριχνε πέτρες και μπουκάλια στο 35ο Εκλογικό Τμήμα Εξαρχείων



Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε 16χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων, τα οποία, απογευματινές ώρες της Κυριακής (7 Ιουλίου 2019), έρριψαν πέτρες και μπουκάλια σε κτίριο στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, όπου στεγαζόταν το 35ο Εκλογικό Τμήμα.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα ατόμων – ανάμεσά τους και ο ανήλικος αλλοδαπός έριχαν πέτρες και μπουκάλια, τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, σε κτίριο στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, όπου στεγαζόταν το 35ο εκλογικό τμήμα. Την ίδια ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών έκλεψε την κάλπη από το 33ο εκλογικό τμήμα. Εν συνεχεία, πέταξαν και μολότοφ για να διαφύγουν, ενώ η κάλπη βρέθηκε καμένη στην πλατεία Εξαρχείων.


Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μείωση φόρων



Το σχέδιο Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση της μεσαίας τάξης, η οποία υπέστη μεγάλη ζημιά τα χρόνια της κρίσης. Οι υψηλοί φόροι, οι φόροι των ακινήτων, η εισφορά αλληλεγγύης είναι οι κύριοι στόχοι μείωσης της Νέας Δημοκρατίας

Ειδικότερα: 


- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα έτη 2020 και 2021. 

- Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας. Το 2020 θα μειωθεί στο 24% και το 2021 στο 20%. Το κόστος προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ. 

- Μείωση του φόρου μερισμάτων των μετόχων από 10% σε 5%, το 2020. 

- Έκπτωση φόρου ίση με το 40%-50% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων

- Αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων (φόρος υπεραξίας), για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο. Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας αν και θεσπίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει ποτέ τεθεί σε εφαρμογή. 

- Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

- Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι € 10.000 χωρίς μείωση του αφορολόγητου και δημιουργία νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας με χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

- Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

- Βελτίωση της ειδικής ρύθμισης των 120 δόσεων για όσους χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ  στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και εισαγωγή πλαισίου για ευνοϊκή μεταχείριση των συνεπών φορολογούμενων και δανειοληπτών.

- Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 13% σε 11% και από 24% σε 22% εντός της 4ετίας. 

- Σταδιακή καθιέρωση υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης μεταξύ των επιχειρήσεων

- Υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των διακινούμενων φορτίων.


Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός



Μετά από έξι χρόνια στις φυλακές αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός. 

Στα τέλη Μαΐου το αποφασιστικό βήμα αποφυλάκισης ήταν όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με βάση μια πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου , η οποία ουσιαστικά το αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14  χρόνια κάθειρξη για κατοχή  και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012.

Η απόφαση αυτή άνοιξε το δρόμο να αποφυλακιστεί .  


Στους επτά οι νεκροί από τη θεομηνία στη Χαλκιδική



Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη θεομηνία στη Χαλκιδική καθώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανάμεσα στη Σωζόπολη και τη Νέα Καλλικράτεια, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα. 

Σημειώνεται ότι από χθες αγνοείται και ένας ψαράς ωστόσο η σορός που βρέθηκε δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. 

Μεταξύ των νεκρών που ήταν υπήκοοι Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας ήταν και δύο ανήλικα αγόρια. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 23 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής.  


Διασύνδεση ΑΦΜ με ληξιαρχικά γεγονότα και στοιχεία Δελτίων Ταυτότητας - Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ




Στη άμεση και αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου στο TAXIS με ληξιαρχικά γεγονότα και τα στοιχεία των Δελτίων Ταυτότητας των φορολογούμενων προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με τη νέα απόφαση 1164/2019 τροποποιείται ΠΟΛ 1006/31-12-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, «Διαδικασία και δικαιολογητικά Απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)/ Μεταβολής Στοιχείων και Έναρξης/Μεταβολής και Διακοπής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας».

Η απόφαση 1164/2019 ισχύει από τη δημοσίευσή της και υλοποιείται σταδιακά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών διασύνδεσης και όχι αργότερα από τις 30-9-2019.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου ή της σύναψης συμφώνου συμβίωσης, της λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους πολίτες, πέραν της ενημέρωσης του Μητρώου Πολιτών μέσω του αρμόδιου ληξιαρχείου.

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση), χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον πολίτη. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΑΑΔΕ προωθεί την επέκταση της αυτοματοποιημένης ενημέρωσης του Φορολογικού Μητρώου και με τα στοιχεία των Αδειών Παραμονής στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων. Οι δράσεις αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.




Πολάκης και Ξανθός καλούν με επιστολή σε παραίτηση όσους διόρισαν



Με την αλλαγή της πολιτικής εξουσίας είθισται όσοι έχουν διοριστεί από την απερχόμενη πολιτική εξουσία να παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται μετά από άτυπη εντολή των πολιτικών που μετά από μια εκλογική διαδικασία βρίσκονται από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση.

Ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης, όμως, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή με αποδέκτες όλους όσοι διορίστηκαν με δική τους απόφαση όσο διάστημα το δίδυμο από την Κρήτη ήταν στο υπουργείο Υγείας.

Στην κατηγορία των προς παραίτηση ανήκουν, σύμφωνα με την επιστολή που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, Διοικητές-Υποδιοικητές των ΥΠΕ, Πρόεδροι και μέλη ΔΣ εποπτευόμενων φορέων ή Οργανισμών, μέλη ΔΣ νοσοκομείων κλπ.

Αντίθετα σύμφωνα με τους κ.κ. Πολάκη και Ξανθό δεν θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι επελέγησαν από διαδικασία ανοιχτής προκήρυξης ή συγκριτικής αξιολόγησης «όπως για παράδειγμα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , οι Διοικητές-Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ΗΤΑ κλπ.».

Η επιστολή των 156 λέξεων καταλήγει με την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ευχαριστεί τους «συντρόφους, συναδέλφους και φίλους» για «την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, μια συνεργασία που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική για την επιβίωση , σταθεροποίηση και αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης».


Πηγή : protothema.gr


Σοκάρει η μαρτυρία κατοίκου Χαλκιδικής, πώς έχασε τη ζωή της μια γυναίκα και ένα 8χρονο παιδί



Η κακοκαιρία στην Χαλκιδική στοίχισε ανθρώπινες ζωές.

Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής υπάρχει πληροφορία και για 7ο νεκρό χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, όπως δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Θλίψη προκαλεί ο θάνατος ενός 8χρονου, παιδιού από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα 54χρονη γυναίκα, επίσης από τη Ρουμανία. Mέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.

Δείτε στο βίντεο του Seleo.gr, μαρτυρία κατοίκου της Χαλκιδικής, που βρίσκονταν στην ταβέρνα.



Πηγή : seleo.gr



Άρχισαν οι επιχειρήσεις " σκούπα" στα Πανεπιστήμια! Συλλήψεις κακοποιών



Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε 08-07-2019 σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, έξι ημεδαποί ηλικίας 21 έως 49 ετών και ένας 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Οι δράσεις αυτές, που εντάσσονται στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.


Εξαφάνιση 15χρονου στην Χαλικιδική



Σύμφωνα με την ενημέρωση του Χαμόγελου του Παιδιού, στις 5/07/2019, και ώρα 19:00 το απόγευμα, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μαρμαρά Χαλκιδικής, ο Χρήστος Α., 14,5 ετών. «Για την εν λόγω εξαφάνιση, ενημερωθήκαμε σήμερα 10/07/2019 βραδινές ώρες, όταν και λάβαμε τα απαραίτητα στοιχεία του παιδιού, προκειμένου να προβούμε στη δημοσιοποίησή τους» τονίζει το χαμόγελο.Ο Χρήστος Α. έχει ύψος 1,70 μ., έχει 65 κιλά βάρος, έχει μαύρα μαλλιά και πράσινα μάτια. Ο Χρήστος Α. φορούσε μαύρο παντελόνι, μαύρη μπλούζα και μπλε παπούτσια. Στο δεξί του πήχη έχει τατουάζ που απεικονίζει έναν σταυρό.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».




Φωτιά σε αποθήκες στον Ταύρο



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς αυτόπτης μάρτυρας είδε δύο νεαρούς με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να τρέχουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στην αποθήκη υπήρχαν παλιά αντικείμενα, αντίκες, προς πώληση. Οι Πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο την φωτιά, πριν αυτή προλάβει να επεκταθεί.

Ο καπνός ήταν πυκνός, καθώς κάηκαν και ελαστικά.

Στην περιοχή στεγάζονται κυρίως μεταφορικές εταιρείες και υπάρχουν αρκετές αποθήκες.


Έφτιαξαν ψεύτικο προφίλ της Μενδώνη στο Twitter και ζήτησαν πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα



Από ψεύτικο λογαριασμό προήλθε η «δήλωση» που αποδόθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στη νέα υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πρώτη ανάρτηση του λογαριασμού είχε ημερομηνία 8 Ιουλίου ενώ είχε πλέον των 150 ακολούθων.




Πόσο κάνουν οι θωρακισμένες BMW που δεν παρέλαβε ο Μητσοτάκης;



Ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να παραλάβει τις δύο θωρακισμένες κρατικές BMW 760 που είχαν αποκτηθεί επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου…

… έναντι 1,5 εκατ. ευρώ ή 750.000 ευρώ έκαστη! Ο νέος Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr δεν παρέλαβε τις δύο θωρακισμένες λιμουζίνες όχι μόνο για να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, αλλά και εξαιτίας του υπέρογκου κόστος χρήσης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων τα οποία μάλιστα είναι πολύ πιθανό να εκποιηθούν τους προσεχείς μήνες.

Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο BMW 760Li HS (High Security) αποκτήθηκαν το 2011 επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιούνταν από τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. Ο πρώτος «ένοικος» της μίας εκ των δύο θωρακισμένων λιμουζινών  ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ στη συνέχεια το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Ευάγγελος Βενιζέλος.

Να τονίσουμε πως τα συγκεκριμένα μοντέλα διαθέτουν τα υψηλότερα επίπεδα θωράκισης παγκοσμίως και αντέχουν σε επιθέσεις με σφαίρες, χειροβομβίδες, βόμβες μέχρι και ρουκέτες! Επίσης υπήρχε και πρόβλεψη για αντιμετώπιση επιθέσεων με δηλητηριώδη αέρια!

Πρώην κυβερνητικό στέλεχος που είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα δύο θωρακισμένα BMW της σειράς 7 ανέφερε ότι μόνο το τζάμι έχει πάχος όσο ένας χονδρός τόμος εγκυκλοπαίδειας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι θα πωλούσε τις δύο θωρακισμένες λιμουζίνες για να μην επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ! Να υπενθυμίσουμε πως η αλλαγή των τεσσάρων αλεξίσφαιρων ελαστικών είχε κοστίσει στο ελληνικό κράτος 11.000 ευρώ ενώ για την τοποθέτησή τους χρειάστηκαν επιπλέον 700 ευρώ!

Το service που πραγματοποιήθηκε στη μία εκ των δύο θωρακισμένων BMW το 2014 κόστισε πάνω από 20.500 ευρώ για ανταλλακτικά και εργασία και πραγματοποιήθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Επίσης στο άλλο θωρακισμένο BMW το ετήσιο κόστος συντήρησης (ανταλλακτικά και εργασία) ξεπέρασε τις 25.000 ευρώ καθιστώντας ασύμφορη την καθημερινή κίνησή του.

Επιπλέον το κόστος χρήσης των πολυτελών θωρακισμένων αυτοκινήτων ανέρχεται σε πολλά ευρώ καθώς η κατανάλωση καυσίμου είναι εξαιρετικά υψηλή και κυμαίνεται σε πάνω από 17 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα εξαιτίας του αυξημένου βάρους των οχημάτων αλλά και του V12 κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή ο κινητήρας αποδίδει 535 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 55 χλγρ. στις 1.500 σ.α.λ.

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα παρά το αυξημένο βάρος, μπορούν να επιταχύνουν από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Πάντως οι τιμές διάθεσης παρόμοιων μοντέλων στη διεθνή αγορά ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ ενώ εξαιτίας της άριστης συντήρησης τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων μπορεί να πωληθούν σε ακόμη υψηλότερες τιμές μειώνοντας τις απώλειες για το ελληνικό κράτος.

Εφόσον η Κυβέρνηση αποφασίσει να πουλήσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, υπολογίζεται οτι θα βάλει στα ταμεία του Κράτους περίπου 500.000€.



Γιώργος Κ. Ανδρής
Πηγή : newsauto.gr


Επανέρχεται η νομιμότητα! Έληξε η κατάληψη στέγασης προσφύγων και μεταναστών City Plaza



Τον ρυθμό εκκένωσης επέτεινε, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση των καταληψιών, η εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και η άμεση επιβολή της νομιμότητας που αρχίζει να φαίνεται.

Έληξε έπειτα από 39 μήνες η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza. Τα κλειδιά του κατειλημμένου ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας «παραδόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου στους οποίους ανήκει ο κινητός εξοπλισμός», ενώ όλοι οι πρόσφυγες που διέμεναν εκεί μεταφέρθηκαν σε ασφαλή καταλύματα στον αστικό ιστό.

 Τον ρυθμό εκκένωσης επέτεινε, όπως αναφέρεται, η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας, οπότε «επαναβεβαιώθηκε η απόφαση ολοκλήρωσης του κλεισίματος συλλογικά από εμάς και με τους δικούς μας όρους». «Αν για κάποιους και κάποιες από μας μια εκκένωση από τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν μια "ηρωική έξοδος" για την οποία δεν θα χρειαζόταν και να δώσουμε πολιτικές εξηγήσεις, για τους περισσότερους από τους κατοίκους του City Plaza θα διακινδύνευε το ήδη ευάλωτο και ασταθές καθεστώς τους», διευκρινίζεται.

Τα μέλη της κατάληψης αφήνουν, επιπλέον, αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης κάνοντας λόγο για αντιπροσφυγική πολιτική, ιδιαίτερα με την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας, με την υλοποίηση της οποίας «το πρόβλημα της στέγασης ήταν επιτακτικό». Σημειώνεται ότι καθ' όλο το διάστημα λειτουργίας της κατάληψης φιλοξενήθηκαν σε αυτήν πάνω από 2.500 πρόσφυγες από 13 χώρες.

Οι πληροφορίες λένε ότι 

«Το κτήριο ανήκει στην Αλίκη Παπαχελά. Το είχε νοικιάσει σε κάποιον που το λειτουργούσε, ο οποίος χρωστάει και στην ίδια ενοίκια και στους εργαζόμενους. Συνεπώς δεν ανήκουν στους εργαζόμενους ούτε τα κλειδιά, ούτε ο κινητός εξοπλισμός - που, άλλωστε, δεν άφησαν σε καλή κατάσταση οι καταληψίες, μέχρι τις πρίζες από τους τοίχους έχουν ξηλώσει. 
Ούτε 2,500 πρόσφυγες "φιλοξένησαν", στην πραγματικότητα. Μπίζνα με ΜΚΟ έκαναν, στην πλάτη των προσφύγων και της ιδιοκτήτριας. Και το έσκασαν νύχτα, σαν τις κότες, για να μην λογοδοτήσουν. 
Υπάρχουν στοιχεία και ντοκουμέντα, όμως, και από δω και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Να εξηγήθεί γιατί, ενώ στα 3 χρόνια βγήκαν ΤΡΕΙΣ εισαγγελικές εντολές για εκκένωση ΔΕΝ εκτελέστηκε ποτέ καμία από την αστυνομία. Να εξηγηθεί το πώς οι "αλληλέγγυοι" επανασύνδεσαν τους κομμένους λογαριασμούς ρεύματος και νερού στο όνομα της ιδιοκτήτριας, και ποιος θα πληρώσει γι' αυτούς. Να εξηγηθεί γιατί, ενώ πριν λίγο καιρό έστηναν "γιορτές" για τα 3 χρόνια κατάληψης, ξαφνικά, όταν είδαν το κλίμα να αλλάζει και την κυβέρνηση που τους στήριζε να χάνει την εξουσία, αποφάσισαν να το αδειάσουν από μόνοι τους. Και κυρίως να εξηγηθεί ποιος/ποιοι από την κυβέρνηση τους στήριζαν και δεν τους κούνησε κανείς 3 χρόνια τώρα.


Το σκάνδαλο πίσω από το Πλάζα είναι τεράστιο. Μακάρι να ξεδιπλωθεί, να ξεβρακωθεί μια για πάντα η "ευαισθησία" της κυβέρνησης Συριζανελ για τους πρόσφυγες - τους οποίους φρόντισε τόσο καλά στα καμπ στη Σάμο και στη Μόρια, άλλωστε.»


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης



Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε εχθές ο Μανώλης Παναγιωτάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΝ ο κ. Παναγιωτάκης θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.


Εξι νεκροί στη Χαλκιδική από τα ακραία καιρικά φαινόμενα



Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, το τελευταίο θύμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένα 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν σε ταβέρνα όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα 54χρονη Ρουμάνα γυναίκα.

Τον θάνατο βρήκε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη, όταν το όχημα τους ανατράπηκε από σφοδρούς ανέμους. .

Στην Νέα Ποτίδαια, δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο χρονών ενώ το Λιμενικό Σώμα διεξάγει στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρονου ψαρά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα.  Εκεί μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με κυβερνητικό κλιμάκιο που συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες, ενώ έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.