Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Το πρωτοδικείο Ροδόπης υπέγραψε ίδρυση συλλόγου φιλάθλων Φενέρμπαχτσε με όνομα «Δυτική Θράκη»

 


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ίδρυση αθλητικού-πολιτιστικού συλλόγου οπαδών της Φενέρμπαχτσε με το όνομα «Δυτική Θράκη», ο οποίος πήρε έγκριση από το προκλητικό Πρωτοδικείο Ροδόπης και οποιον δικαστή τόλμησε να κάνει τέτοια ανθελληνική κίνηση. 

Ο λόγος είναι προφανής, μιας και η Θράκη στην Ελλάδα είναι ενιαία γεωγραφική περιοχή και δεν χωρίζεται αναλόγως τη θέση της στον χάρτη και όποιος το έκανε θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Για ορολογία Ερντογάν κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, ο οποίος απειλεί πως θα κινηθεί νομικά.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε:: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα…Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε.Ειναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δωθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη.Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπεί και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν… Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο».


app-facebook
Μιχάλης Χρήστος Κακουλιδης
16 ώρες πριν
65
19
3


Η Cycladic πετάει απο Δευτέρα στα νησιά μας - Τα πρώτα δρομολόγια


 

Πτήσεις μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου αλλά και από και προς Αθήνα ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα συνδέοντας τα νησιά.

Η ελληνική εταιρεία Cycladic ξεκινά με δύο μικρά αεροσκάφη για να εξυπηρετήσει τόσο αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν όσο και όσους διαμένουν στα νησιά καθόλη τη διάρκεια του έτους.



Σε αυτό το πρώτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου η αεροπορική θα χρησιμοποιήσει τρία καινούργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan EX, χωριτοκότητας 8 εω΄ς 10 επιβάτες.

Η Cycladic, υπόσχεται να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των νησιών του Αιγαίου που φιλοξενούν πλήθος δημόσιων φορέων και υπηρεσιών νευραλγικής σημασίας για την οικονομία, την εκπαίδευση, και όχι μόνο, της νησιωτικής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία σκοπεύει άμεσα να αγοράσει και άλλα αεροσκάφη αλλά και να επενδύσει σε ηλεκτρικά. 

Θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση και δε θα αφορά επιδοτούμενους προορισμούς.

Τα δύο από αυτά τα αεροσκάφη θα εκτελούν συγκεκριμένα τακτικά δρομολόγια. Τα εισιτήρια θα πωλούνται online αλλά και μέσω πρακτορείων. Θα έχουν τους δικούς τους κωδικούς, όπως όλες οι πτήσεις, και το check in θα γίνεται κανονικά στα γραφεία επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων, όπως όλων των άλλων εμπορικών πτήσεων. 

Το τρίτο Cessna Grand Caravan EX θα παραμένει ελεύθερο προς εκμίσθωση προκειμένου να εκτελεί ιδιωτικές πτήσεις.

H Cycladic θα πετάει αρχικά μόνο μεταξύ συγκεκριμένων νησιών των Κυκλάδων, της Ρόδου και της Κρήτης. Τα δύο αεροσκάφη που θα πραγματοποιούν αυτά τα δρομολόγια θα έχουν ως βάση τους την Πάρο.

Η εταιρεία έχει ένα ευέλικτο πλάνο που, εκτός από την προοπτική διεύρυνσης του στόλου αεροσκαφών της, προβλέπει και τη δυνατότητα να μπορούν να προστεθούν και άλλοι προορισμοί βάσει πάντοτε της ζήτησης. Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου και στο αρχικό στάδιο θα συνδέονται μεταξύ τους Χανιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονος, Πάρος, Ρόδος και Σύρος, αλλά κατά τους χειμερινούς μήνες θα προστεθούν και κάποιοι ακόμη προορισμοί, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθεί και η Μήλος.



Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε δυο νοσηλεύτριες σε νοσοκομείο του Ντάλας

 


Νεκροί από τα πυρά αγνώστου έπεσαν δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Methodist του Ντάλας το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα).




Στην προκαταρκτική του έρευνα, το νοσοκομείο ανέφερε πως ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν αστυνομικό του κέντρου υγείας.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, τραυματίζοντάς τον, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και όταν σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο δράστης πυροβόλησε δύο νοσηλεύτριες της πτέρυγας μαιευτηρίου. Ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην περιοχή είδε τον ύποπτο με το όπλο στα χέρια και τον πυροβόλησε, ακινητοποιώντας τον με αυτό τον τρόπο.



80χρονο ΚΤΗΝΟΣ κακοποιούσε ετοιμοθάνατη γάτα την Νίκαια

 


Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην περιοχή της Νίκαιας με δράστη μια 80χρονη, η οποία βασάνισε μια ετοιμοθάνατη γάτα, αφού πρώτα της είχε ρίξει φόλα για να την δολοφονήσει.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr, διακρίνεται η ηλικιωμένη την ώρα που καταβρέχει και στη συνέχεια χτυπά με ένα ξύλο το γατί που είναι ετοιμοθάνατο.

Το άτυχο ζώο φαίνεται σε άσχημη κατάσταση να μην μπορεί καν να σηκωθεί καθώς νωρίτερα η 80χρονη  είχε φροντίσει να το δηλητηριάσει με φόλα.

Η ηλικιωμένη παίρνει ενα λάστιχο και αρχίζει να το βρέχει προκειμένου να το απομακρύνει από την αυλή του σπιτιού της.

Η γάτα δεν αντιδρά με αποτέλεσμα η 80χρονη να παίρνει ενα ξύλο και να τη σπρώχνει προς την πόρτα του κήπου.

Την ίδια ώρα, ένας γείτονας της φωνάζει «μην το πετάς έξω, θα μας φέρουν την αστυνομία», αλλά η ηλικιωμένη δεν πτοείται.

Χωρίς να συγκινείται από την εικόνα του ζώου που σέρνεται το πετά στο πεζοδρόμιο με το ξύλο.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Νίκαια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η 80χρονη κακοποιεί γάτα.

Τον Οκτώβριο του 2021, η 80χρονη είχε κατηγορηθεί για απόπειρα κακοποίησης ζώων καθώς φέρεται να έριχνε φόλες στα αδέσποτα της γειτονιάς της.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της είχε επιβάλει ποινή με αναστολή κάτι που, ωστόσο, δεν φαίνεται να την πτόησε.

Οι γείτονές της καταγγέλουν πως συχνά κακοποιεί αδέσποτα ζώα και δεν διστάζει να ρίχνει φόλες στους δρόμους.





Κινδυνεύει με 3ετή φυλάκιση, επειδή προσέβαλε το σχολείο που φοίτησε ο Ερντογάν

 


Η δημοκρατία πέρασε και δεν ακούμπησε στην Τουρκία.

Το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν, δείχνει και πάλι πόσο "δημοκρατικό" είναι, περιορίζοντας τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Με ποινή φυλάκισης απειλείται διάσημη τραγουδίστρια στην Τουρκία γιατί προσέβαλε τα θρησκευτικά ήθη και δη το θρησκευτικό σχολείο που φοίτησε ο Ερντογάν.

Η τραγουδίστρια Γκιουλσέν απειλείται με τριετή φυλάκιση για ένα σχόλιο που έκανε σε συναυλία της πέρυσι, το οποίο κρίθηκε προσβλητικό.

Στη διάρκεια συναυλίας, τον περασμένο Απρίλιο, η διάσημη τραγουδίστρια άρχισε να κάνει κάποια αστεία για τους μουσικούς της, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle. Για έναν από αυτούς είπε ότι η «διαστροφή» του μάλλον οφείλεται στην παλαιότερη φοίτησή του στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ.

Η τραγουδίστρια συνελήφθη και από την Παρασκευή καλείται να λογοδοτήσει σε τουρκικό δικαστήριο.

Η Γκιουλσέν είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο του «Σουλτάνου» καθώς έχει δημόσια εκφράσει τη στήριξη της στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Για τον Ερντογάν αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι εχθρική και εκφυλιστική απέναντι στις οικογενειακές αξίες της τουρκικής παράδοσης.




89 χρόνια κάθειρξη είχε ο 36χρονος που του έριξαν οξύ και είχε εκτίσει μόλις 7


 

Δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους για το σύστημα δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Άφαντη παραμένει, μέχρι αυτή την ώρα, η 38χρονη που έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, τα ξημερώματα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο Ηράκλειο, επειδή την απατούσε.

Θύμα της επίθεσης ένας 36χρονος, o οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε προκλητικά μόλις επτά χρόνια από τη συνολική ποινή 39 ετών που του είχε επιβληθεί για πέντε ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές που διέπραξε από το 2012 ως το 2015!

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 36χρονος είχε καταδικαστεί σε 89 χρόνια ποινή κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καθώς συμμετείχε σε μία σειρά από ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί από το 2012 μέχρι το 2015 με αποκορύφωμα την κινηματογραφική ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.

Μαζί του είχε καταδικαστεί και ένας Αρμένιος σε 104 χρόνια ποινή κάθειρξης ενώ ο… τρίτος της παρέας είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της ληστείας στο Creta Maris και ήταν σε κώμα στο ΠΑΓΝΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ποινική του δίωξη.

Η ληστεία είχε γίνει Παρασκευή 12 Ιουνίου του 2015, όταν ένοπλοι άνδρες, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν στο κοσμηματοπωλείο της μονάδας. Ο υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε το ειδικό σύστημα συναγερμού.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι αστυνομικές αρχές που είχαν πληροφορίες για το «νέο χτύπημα» της συμμορίας περικύκλωσαν το ξενοδοχείο και πρόλαβαν να εκκενώσουν τον χώρο της εισόδου από τους δεκάδες τουρίστες και υπαλλήλους.

Οι ληστές βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο κι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως για να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν τον έναν Κρητικό ληστή στο κεφάλι, τον 29χρονο τότε Κρητικό στο πόδι κι έναν Αρμένιο στον ώμο.

Η 38χρονη μέχρι στιγμής αναζητείται και έχει εξαφανιστεί, ενώ o 36χρονος κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του μάτι ενώ έχει υποστεί κάκωση στην αριστερή πλευρά του προσώπου και στο λαιμό του, στην περιοχή της καρωτίδας.