Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

89 χρόνια κάθειρξη είχε ο 36χρονος που του έριξαν οξύ και είχε εκτίσει μόλις 7


 

Δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους για το σύστημα δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Άφαντη παραμένει, μέχρι αυτή την ώρα, η 38χρονη που έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, τα ξημερώματα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο Ηράκλειο, επειδή την απατούσε.

Θύμα της επίθεσης ένας 36χρονος, o οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε προκλητικά μόλις επτά χρόνια από τη συνολική ποινή 39 ετών που του είχε επιβληθεί για πέντε ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές που διέπραξε από το 2012 ως το 2015!

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 36χρονος είχε καταδικαστεί σε 89 χρόνια ποινή κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καθώς συμμετείχε σε μία σειρά από ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί από το 2012 μέχρι το 2015 με αποκορύφωμα την κινηματογραφική ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.

Μαζί του είχε καταδικαστεί και ένας Αρμένιος σε 104 χρόνια ποινή κάθειρξης ενώ ο… τρίτος της παρέας είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της ληστείας στο Creta Maris και ήταν σε κώμα στο ΠΑΓΝΗ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ποινική του δίωξη.

Η ληστεία είχε γίνει Παρασκευή 12 Ιουνίου του 2015, όταν ένοπλοι άνδρες, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν στο κοσμηματοπωλείο της μονάδας. Ο υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε το ειδικό σύστημα συναγερμού.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι αστυνομικές αρχές που είχαν πληροφορίες για το «νέο χτύπημα» της συμμορίας περικύκλωσαν το ξενοδοχείο και πρόλαβαν να εκκενώσουν τον χώρο της εισόδου από τους δεκάδες τουρίστες και υπαλλήλους.

Οι ληστές βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο κι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως για να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν τον έναν Κρητικό ληστή στο κεφάλι, τον 29χρονο τότε Κρητικό στο πόδι κι έναν Αρμένιο στον ώμο.

Η 38χρονη μέχρι στιγμής αναζητείται και έχει εξαφανιστεί, ενώ o 36χρονος κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του μάτι ενώ έχει υποστεί κάκωση στην αριστερή πλευρά του προσώπου και στο λαιμό του, στην περιοχή της καρωτίδας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου