Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Θέμα χρόνου ο Τράμπ να κάτσει το ειδώλιο - Δεν χαίρει καμίας ασυλίας

 


Δεν τεκμαίρεται νομικά ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο, αποφάσισε η δικαστής Τσάτκαν και οδηγεί τον Τράμπ στο ειδώλιο.

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν απεφάνθη χθες Παρασκευή ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χαίρει ασυλίας από ποινική δίωξη για πράξεις του την περίοδο που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, βάζοντας φρένο στην προσπάθεια του ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες περί συνωμοσίας για την ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Κανένας πολίτης στις ΗΠΑ, ούτε καν ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Οπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει νομική βάση για να συμπεράνει κανείς ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο.

Επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη, η ετυμηγορία της Τσάτκαν είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που επιβεβαιώνει ότι «κανένας πολίτης στις ΗΠΑ, ούτε καν ο πρόεδρος, δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, έχει δικαίωμα ν’ ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, καθυστερώντας την έναρξη της δίκης μέχρι το Εφετείο και ενδεχομένως το Ανώτατο Δικαστήριο. Επί του παρόντος, η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Η ετυμηγορία της Τσάτκαν φέρνει τον Τραμπ ένα βήμα πιο κοντά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απόπειρα παρέμβασης στην καταμέτρηση των ψήφων και στην επικύρωση από το Κογκρέσο της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο Τράμπ έχει δηλώσει αθώος και κατηγορεί τους εισαγγελείς ότι επιδιώκουν να πλήξουν την προεκλογική εκστρατεία του. Η υπόθεση αφορά μία από τις τέσσερις ποινικές διώξεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Τραμπ.




«Γοργόνα» κινδύνευσε να πνιγεί σε δεξαμενή μπροστά σε μικρά παιδιά

 


Λίγο έλειψε να πνιγεί νεαρή «επαγγελματίας γοργόνα» που δεν μπόρεσε να βγει στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια παράστασης που έδινε σε δεξαμενή, σε εμπορικό κέντρο στη Νότια Αφρική.

Στο βίντεο αρχικά φαίνεται η Gabriela Green-Thompson Kay να χορεύει μέσα στο νερό και τα παιδιά να την θαυμάζουν και όταν προσπαθεί να ανέβει στην επιφάνεια για να πάρει οξυγόνο, η ουρά της μπλέκεται σε κάποιο από τα ψεύτικα κοράλλια στη δεξαμενή, τραβώντας την στον πάτο.

Η κοπέλα βγάζει την ψεύτικη ουρά για να απελευθερωθεί καθώς της τελειώνει το οξυγόνο.

«Κάθε επαγγελματίας γοργόνα πρέπει να γνωρίζει πώς να μπορεί να βγει από την ουρά της σε έκτακτη ανάγκη. Δυστυχώς η περιπέτειά μου χάλασε τη μαγεία της στιγμής αλλά αποδείχθηκε και μια πολύ καλή ευκαιρία για εκπαίδευση» είπε η νεαρή η οποία διαθέτει δίπλωμα επαγγελματία δύτη.





Με ζεϊμπέκικο βγήκε στη σύνταξη ο Έλληνας διοικητής της Κ-9 στην Νέα Υόρκη


 

Υπό τους ήχους του Σφακιανάκη και νησιώτικων ρυθμών, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), αποχαιρέτησαν τον διοικητή Κ-9 του Τμήματος Συγκοινωνιών της πόλης, Τζον Πάππας, ο οποίος βγήκε στη σύνταξη χορεύοντας ζεϊμπέκικο.

Στην τελετή αποχαιρετισμού για τα 29 χρόνια προσφοράς του, η οποία έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα το πρωί της Τετάρτης, πλήθος αστυνομικών και φίλων του έσπευσε προκειμένου να σφίξει το χέρι του απερχόμενου διοικητή και να του ευχηθεί.

Από νωρίς το πρωί έπαιζε ελληνική μουσική έξω από το τμήμα, τιμώντας έτσι την καταγωγή του Τζον Πάππας, ενώ στον εσωτερικό χώρο στελέχη του NYPD και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικά φαγητά και να τον επισκεφθούν στο γραφείο του, πριν στηθεί το κυρίως τελετουργικό, το οποίο οργάνωσε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Τη συνεισφορά του Έλληνα διοικητή στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του ειδικού Τμήματος Κ-9 του NYPD για τις συγκοινωνίες εξήραν, μεταξύ άλλων, ο υπαρχηγός του Κεντρικού Τμήματος Συγκοινωνιών, Ρέιμοντ Πόρτεους, ο αναπληρωτής επιθεωρητής Τζόναθαν Μπόμπιν και ο απόστρατος διοικητής του Τμήματος, Τζόσεφ Φοξ.





Αντρόπιαστος ο Πολάκης πήγε στην ορκωμοσία της κόρης του, για να κάνει κήρυγμα και να επιτεθεί στον Γεωργιάδη

 


Η χαρά των γονιών είναι να δουν το παιδί τους να ορκίζεται στην επιστήμη που έχει ακολουθήσει.

Κανένας γονιός δεν κάνει σώου σε ορκομωσία του παιδιού του, όταν είναι ο πλέον ακατάλληλος, και ειδικά να επιτεθεί φαιδρά σε πολιτικό του αντίπαλο.

Στην τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ βρέθηκε σήμερα ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης.

Ο γνωστός ακροαριστερός Παύλος Πολάκης ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να δει την κόρη του, Σταυρούλα, να παίρνει το πτυχίο της, και συγχαρητήρια στην κόρη του, είναι χαρά όλων των γονιών να βλέπουν παιδιά να φτάνουν τον στόχο τους.

Αντί λοιπόν να χαρεί όπως όλοι οι σοβαροί άνθρωποι και το απολαύσει, βρήκε την στιγμή ο φαιδρός να κάνει κήρυγμα στους πτυχιούχους λέγοντας: «Η Νομική είναι η επιστήμη που ρυθμίζει τις σχέσεις των ανθρώπων. Η Νομική είναι η επιστήμη που αποτυπώνει με κανόνες δικαίου τον συσχετισμό των κοινωνικών δυνάμεων» ενώ στη συνέχεια σχολίασε ότι είναι «πολύ δύσκολη δουλειά» αλλά «ακόμα πιο δύσκολο είναι η απονομή της δικαιοσύνης. Είστε η καταφυγή των απλών ανθρώπων για να υπερασπίσετε τα δικαιώματά τους, να μπορέσει να λύσει το φορολογικό του πρόβλημα, να διεκδικήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η απάντηση Γεωργιάδη

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στα social media απάντησε στα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης γράφοντας: «Ποιος είναι ο ορισμός του εμμονικού ανθρώπου; Να σε έχει αξιώσει ο Θεός να είσαι γερός και να καμαρώνεις την κόρη σου στην ορκομωσία της και εσύ να σπαταλάς αυτή την στιγμή για να επιτεθείς στους πολιτικούς σου αντιπάλους (δηλ σε μένα) και στους Δικαστές… «δεν έφταιγεν ο ίδιος τόσος ήτανε» δεν πειράζει @pavpol2222 εγώ σου εύχομαι να την καμαρώνεις πάντα και πιο ψηλά!».

Παυλος Πολακης
12 ώρες πριν

Σήμερα το πρωί στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ ,ο Κοσμητορας της Νομικής Σχολης Καθηγητης Παναγιωτης Γκλαβίνας μου έκανε την τιμή και τον ευχαριστώ γι αυτό,να με καλέσει να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό στους αποφοίτους της Σχολης που μέσα σε αυτούς ήταν και η Σταυρουλα μου.
Ακουστε τον από δυο -ερασιτεχνικά-βίντεο

-0:20
HD
-0:38
HD
773
64
34


Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έγκριση για παράταση μέχρι το τέλος του 2024 του Προγράμματος «Ηρακλής»

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε επίσημα χθες την έγκριση επέκτασης του προγράμματος «Ηρακλής» για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, μέχρι το τέλος του 2024. Η απόφαση της ΕΕ ελήφθη ύστερα από διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

  • Ο Επίτροπος Didier Reynders, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το πρόγραμμα “έχει ήδη συμβάλει επιτυχώς στην άρση του βάρους των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών”.
  • Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε πως αυτή η  θετική εξέλιξη “εκθέτει για μια ακόμη φορά τα στελέχη της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με τον «Ηρακλή» χωρίς, ως συνήθως, να αντιπροτείνουν ρεαλιστικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες” για να προσθέσει πως  η κυβέρνηση “προχωρά και σε αυτό το ζήτημα στο δρόμο της Ευρώπης, με επωφελείς ρυθμίσεις για όλους: δανειολήπτες, Δημόσιο και τράπεζες”.

Τι ισχύει με το ιδιωτικό χρέος και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) στην Ελλάδα

  • Την δεκαετία του 2010 στην Ελλάδα, η ύφεση και η έλλειψη ρευστότητας οδήγησαν σε αξιοσημείωτη αύξηση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ. Το ιδιωτικό χρέος και η πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι ένα σημαντικό θέμα που έχει απασχολήσει όχι μόνο την Ελληνική πολιτεία και κοινωνία, αλλά και το σύνολο των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Η μείωση των κόκκινων δανείων στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ σε αριθμούς:
    • Μείωση ληξιπρόθεσμων κόκκινων δανείων 2018-2023 από 107 δις σε 84 δις περίπου κατά 23 δις ευρώ.
    • Μείωση του συνολικού ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα στο 61% από 68,3%.
    • Αύξηση των ενήμερων πράσινων δανείων κατά 40 δις ευρώ από 111 σε 141 δις
    • 32 δις ευρώ ρυθμίσεις από servicers και 1,3 δις μέσω εξωδικαστικού
    • 17η θέση στην Ευρώπη ως προς το ποσοστο του ιδιωτικού χρέους έναντι ΑΕΠ 101% vs 133% μέσος όρος ΕΕ.


Αύξηση 3,3% στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων στο γ’ τρίμηνο του 2023 συγκριτικά με το 2022

 



Αύξηση 3,3% καταγράφουν οι ενάρξεις λειτουργίας νέων επιχειρήσεων το γ’ τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σε απόλυτο αριθμό, πρόκειται για  23.350 νέες εγγραφές επιχειρήσεων, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στις Κατασκευές (14,1%) και το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (8,4%).

Από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι η συνεπής και αταλάντευτη προσήλωσή μας στην άσκηση μιας πολιτικής που βελτιώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον, προσφέρει ευκαιρίες στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης, φέρνει αποτελέσματα και διαμορφώνει συνθήκες βιωσιμότητας και προοπτικής για το σύνολο της επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριότητας στην χώρα μας.



Δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Στα 65 εκατ. ευρώ η αύξηση του προϋπολογισμού


 

Τροποποιείται, με σχετική ΚΥΑ, ο Β΄ Κύκλος του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και ειδικότερα:

  • Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης στα 65 εκατ. ευρώ και παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.
  • Προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι για την υποβολή νέων αιτήσεων από ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος και να περιοριστούν οι ανενεργές αιτήσεις με την ΚΥΑ :
    • Ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή. Η ρύθμιση αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί και συμπεριληφθεί ή θα συμπεριληφθούν σε απόφαση υπαγωγής. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη υποβολής των ανωτέρω, η αίτηση θα απορρίπτεται και το ποσό της επιδότησης θα αποδεσμεύεται.
    • Περιορίζεται το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της αγοράς του ηλεκτρικού οχήματος από 12 σε 8 μήνες, από την ημερομηνία υπαγωγής στο Πρόγραμμα.
  • Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται κατά 4 μήνες(από 31/12/2023 σε 30/4/2024).


Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

 


Στόχοι ο περιορισμός της μικρομεσαίας εγκληματικότητας, η καταπολέμηση της ατιμωρησίας, η επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ακολουθεί σύνοψη με τα βασικά σημεία των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας:

  • Από κανόνας, γίνεται εξαίρεση η αναστολή της ποινής για πλημμελήματα. Θα μπορεί να χορηγηθεί σε ποινές φυλάκισης έως ένα έτος, όταν οι αμετάκλητες προηγούμενες καταδίκες δεν υπερβαίνουν το ένα έτος.
  • Έκτιση ποινών με εναλλακτικούς τρόπους κοινωφελούς εργασίας ή μετατροπής της ποινής σε χρήμα (η οποία επανέρχεται) για ποινές φυλάκισης έως 2 έτη.
  • Πραγματική έκτιση μέρους της ποινής έως 6 μήνες για ποινές φυλάκισης από 2 έως  3 έτη.
  • Πραγματική έκτιση σε σωφρονιστικό κατάστημα για ποινές άνω των 3 ετών.
  • Αύξηση του ανωτάτου ορίου κάθειρξης για κακουργήματα από τα 15 στα 20 έτη.
  • Αύξηση του ανωτάτου ορίου κάθειρξης επί συρροής κακουργημάτων στα 25 έτη (από 20) και επί συρροής πλημμελημάτων στα 10 έτη (από 8).
  • Αυστηροποίηση των προϋποθέσεων υφ’ όρον απόλυσης. Πλέον θα εναπόκειται στην ουσιαστική κρίση του δικαστικού συμβουλίου ανάλογα με την επικινδυνότητα του εγκλήματος και τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του δράστη, ανεξαρτήτως τυπικών προϋποθέσεων συμπλήρωσης χρόνου κράτησης.
  • Άμεση εκδίκαση, χωρίς τήρηση της χρονοβόρας ενδιάμεσης διαδικασίας των συμβουλίων, των κοινώς επικίνδυνων κακουργημάτων (εμπρησμός δάσους, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών) και κακουργημάτων ειδικών ποινικών νόμων.
  • Αυστηροποίηση της ποινής και απαγόρευση κάθε μορφής αναστολής ή μετατροπής της ποινής για το αδίκημα του εμπρησμού δάσους.
  • Πρόβλεψη επιβολής παρεπόμενης ποινής δήμευσης περιουσίας του καταδικασθέντος εμπρηστή, ανάλογης με το μέγεθος και την αξία της βλάβης.
  • Ποινικοποίηση με αυστηρές κυρώσεις των προπαρασκευαστικών πράξεων εμπρησμού δηλ. της κατοχής εμπρηστικών υλών ή αντικειμένων με σκοπό την προετοιμασία διάπραξης εμπρησμού δάσους (ποινή μη αναστελλόμενη μη μετατρεπόμενη).
  • Πρόβλεψη αξιοποίνου, με ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος, για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης των υπόχρεων με διατάξεις λήψης μέτρων πυροπροστασίας όταν η παράλειψη αυτή συμβάλλει ουσιωδώς στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.
  • Αύξηση του ελάχιστου ορίου ποινής για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στα δύο έτη.
  • Κατάργηση Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ενίσχυση της αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και Μονομελούς Εφετείου με σκοπό την αποδέσμευση δικαστών και την παράλληλη αξιοποίηση τους σε άλλες δίκες. Οι εφέσεις κατά αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου θα εκδικάζονται επίσης από Τριμελές Εφετείο, που όμως θα συγκροτείται από αρχαιότερους στην ιεραρχία δικαστές.
  • Ποινική διαπραγμάτευση με πρωτοβουλία του Εισαγγελέα, όταν το κρίνει σκόπιμο από τα στοιχεία της δικογραφίας.
  • Υψηλά χρηματικά πρόστιμα για τους δικομανείς και όσους με δόλιες και προφανώς αβάσιμες μηνύσεις απασχολούν ασκόπως τον μηχανισμό απονομής της δικαιοσύνης.
  • Περιορισμός των αναβολών από κάθε αιτία στη μία και πρόβλεψη παραβόλου υπέρ δημοσίου (ύψους από 80 έως 200 ευρώ ανάλογα με την αρμοδιότητα του δικαστηρίου), για την ενίσχυση των υποδομών της δικαιοσύνης, όταν το αίτημα αναβολής αφορά παράλληλη επαγγελματική υποχρέωση συνηγόρου σε άλλη δίκη.
  • Πρόβλεψη εξέτασης με τεχνολογικά μέσα. Οποιαδήποτε κατάθεση, όπως μάρτυρα, πραγματογνώμονα, τεχνικού συμβούλου, διερμηνέα ή διαδίκου, ανωμοτί εξηγήσεις ή απολογία κατηγορουμένου, μπορεί να διεξαχθεί με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, χωρίς τη φυσική παρουσία του προσώπου, όταν υπάρχει σοβαρό κώλυμα εμφάνισης ή κίνδυνος από την αναβολή ή για την ασφαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.
  • Αυστηροποίηση ποινών που αφορούν διάπραξη ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος αλλά και ενώπιον ανηλίκου.
  • Παροχή κινήτρων αλλά και υποχρέωση των επαγγελματιών (λ.χ κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ιατροί, εκπαιδευτικοί) ν’ αναφέρουν αμελλητί κάθε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας ενώ λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα θύματα μέσω ατομικής αξιολόγησης τους και διαχείρισης του κινδύνου επανάληψης της βίας και δευτερογενούς θυματοποίησης.

 



Ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλει


 

Από τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ κατά την οποία έλαβαν τα αποφοιτήριά τους 39 άνθρωποι οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα του Οργανισμού, αρχικά για την απεξάρτηση και στη συνέχεια για την επανένταξη στην κοινωνία και την αγορά εργασίας:

  • Η δική μας η δουλειά είναι όχι μόνο να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτά τα προγράμματα, ενοποιώντας -όπως ειπώθηκε- όλα τα προγράμματα καταπολέμησης, πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε έναν φορέα. Διατηρώντας την αυτονομία τους και τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις οι οποίες είναι επιθυμητές και αναγνωρισμένες και από την επιστημονική κοινότητα, αλλά υπό έναν ενιαίο συντονισμό, ώστε όποιος συμπολίτης μας έχει τη δύναμη κι αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να γνωρίζει ότι έχει την Πολιτεία κοντά του.
  • Το επόμενο βήμα για εμάς είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω σε προγράμματα που μπορεί να δρομολογήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία ακριβώς να κάνετε αυτό το επόμενο βήμα. Διότι μια σταθερή επαγγελματική διαδρομή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να συνεχίσετε αυτά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχετε κάνει.
  • Και το τρίτο και πιο σημαντικό είναι αυτό το οποίο κάνουμε όλες και όλοι εδώ, γι’ αυτό και το βήμα ανήκει σε εσάς πρωτίστως: να σπάσουμε το στίγμα, τις προκαταλήψεις, και να εξηγήσουμε και στους πιο καχύποπτους συμπολίτες μας ότι ο καθένας δικαιούται μια δεύτεερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλει.