Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Με ζεϊμπέκικο βγήκε στη σύνταξη ο Έλληνας διοικητής της Κ-9 στην Νέα Υόρκη


 

Υπό τους ήχους του Σφακιανάκη και νησιώτικων ρυθμών, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), αποχαιρέτησαν τον διοικητή Κ-9 του Τμήματος Συγκοινωνιών της πόλης, Τζον Πάππας, ο οποίος βγήκε στη σύνταξη χορεύοντας ζεϊμπέκικο.

Στην τελετή αποχαιρετισμού για τα 29 χρόνια προσφοράς του, η οποία έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα το πρωί της Τετάρτης, πλήθος αστυνομικών και φίλων του έσπευσε προκειμένου να σφίξει το χέρι του απερχόμενου διοικητή και να του ευχηθεί.

Από νωρίς το πρωί έπαιζε ελληνική μουσική έξω από το τμήμα, τιμώντας έτσι την καταγωγή του Τζον Πάππας, ενώ στον εσωτερικό χώρο στελέχη του NYPD και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικά φαγητά και να τον επισκεφθούν στο γραφείο του, πριν στηθεί το κυρίως τελετουργικό, το οποίο οργάνωσε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Τη συνεισφορά του Έλληνα διοικητή στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του ειδικού Τμήματος Κ-9 του NYPD για τις συγκοινωνίες εξήραν, μεταξύ άλλων, ο υπαρχηγός του Κεντρικού Τμήματος Συγκοινωνιών, Ρέιμοντ Πόρτεους, ο αναπληρωτής επιθεωρητής Τζόναθαν Μπόμπιν και ο απόστρατος διοικητής του Τμήματος, Τζόσεφ Φοξ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου