Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Γελοιότητες ΣΥΡΙΖΑ, ο Αποστολάκης απο αποστάτης έγινε σε δύο ώρες άξιο στέλεχος του θιάσου

 


Όλη η Ελλάδα, έζησε ακόμα ένα αυτοεξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο ακατάλληλοι είναι για την χώρα, έστω και σαν αξιωματική αντιπολίτευση.

Το χειρότερο είναι ο εξευτελισμός ενός, πρώην αξιωματικού των ΟΥΚ, δήθεν ατρόμητου και αδίστακτου που βάζει πάνω από όλα την πατρίδα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αποστολάκης έδειξε πόσο λίγος είναι και του αξίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, του αξίζει να παραμείνει ένα από τα νούμερα του ακροαριστερού θιάσου.

Όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «Μέσα σε 2 ώρες, από ένας αποστάτης που εξαγοράστηκε, ο κ. Αποστολάκης μετατράπηκε, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ‘’άξιο στέλεχος’’ που παγιδεύτηκε. Όταν αποδέχθηκε την πρόταση συναίνεσης, καθυβρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χειρότερα λόγια. Όταν ύστερα από τις απειλές δείλιασε, δεν τήρησε το λόγο του και ”συνεμορφώθη προς τας κομματικάς υποδείξεις”, επαινείται. Ο Σταλινισμός ζει», σχολίασε.

Ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ, με τα φαιδρά ακροαριστερά στελέχη της Κουμουνδούρου προσπάθησαν να σώσουν το ΝΑΙ - ΟΧΙ,  του υποχείριου Αποστολάκη λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «ως πολιτικός απατεώνας ολκής, επιχείρησε να παγιδεύσει ένα άξιο στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αρχηγό των Ενόπλων δυνάμεων και υπουργό Εθνικής Άμυνας».

Παγίδευσαν τον Αποστολάκη λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο δειλός Αποστολάκης δεν μιλάει, κουρνιάζει στην γωνία κάνοντας το θύμα χωρίς να ντρέπεται ούτε για την στολή που φόραγε κάποτε.

Τα πραγματικά γεγονότα τα είπε η κυβέρνηση μέχρι και την τελευταία κουβέντα που είχε ο Αποστολάκης με το Μαξίμου, όταν ανακοίνωσε ότι θα πάει με την σύζυγο του να ορκιστεί, και πριν χεστεί επάνω του.

Η ντροπή δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς τους ξέρουν όλοι, τους έχουν απαξιώσει και σήμερα τους απαξίωσαν περισσότερο, η ντροπή για τον Αποστολάκη που τον εκτιμούσαν και απο σήμερα, έχασαν πάσα ιδέα για το υποχείριο ενός τελειωμένου πολιτικά και απαξιωμένου Αλέξη Τσίπρα.Η απάντηση Μαξίμου για Αποστολάκη: «Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ»

 


Μετά το καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρα - Αποστολάκη, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση στην οποία ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργού και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει:

Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά.

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του.

Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε «αποστάτη» τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγορά» του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού.

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση. Τορπίλισε έτσι και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασίας της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα.

Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του.

Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.Στον ΣΥΡΙΖΑ έπαθαν εγκεφαλικό και έβγαλαν μια ακατάληπτη ανακοίνωση για ανασχηματισμό

 


Παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό στον ΣΥΡΙΖΑ, με το νούμερο Αποστολάκης που νόμιζαν ότι ξαφνικά απέκτησε ήθος και μπέσα, και δεν μπορεί να υπάρχει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω στο εγκεφαλικό έκαναν και μία ακατάληπτη ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό για να γελάει ο κόσμος. 

Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και δεν ξέρουμε τι λέμε και τι κάνουμε ΣΥΡΙΖΑ έγραψε : «Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την “επιτυχή” διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί “ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε” και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς». 

Και την ώρα που νόμιζαν ότι τους έφυγε ο νούμερο Αποστολάκης «ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης».

«Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους», καταλήγει η ανακοίνωση ,αγνοώντας τα "χαστούκια" που τρώνε απο τις δημοσκοπήσεις και την κοινωνία καθημερινά.Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις στα σοβαρά ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Αποστολάκης


Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τελικά δεν δέχεται την πρόταση του Πρωθυπουργού και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωση του στην τηλεόραση του OPEN. «Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά, εκθέτοντας ένα σοβαρό άνθρωπο τον Πρωθυπουργό.

Κακός πίστεψαν στο Μαξίμου ότι ένας Ζαίος, έχει ηθική, σοβαρότητα και αρχές!!

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης μιλώντας σε ΜΜΕ.

Εγκεφαλικό στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπουργοποίηση Αποστολάκη - Καραγκιοζιλίκια Αποστολάκη τώρα αρνείται

 


Η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν άρεσε στην Κουμουνδούρου και τον κατηγορούν για αποστασία.

Στην αρχή απεδέχθη την πρόταση και τώρα την αρνείται, και γελάει ο κόσμος μαζί του και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άρχισαν να υπονομεύουν και να λένε διάφορα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως : «Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία. ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τελικά δεν δέχεται την πρόταση του πρωθυπουργου και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωσή του στην τηλεόραση του OPEN. «Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.Ανασχηματισμός

 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τις αλλαγές που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιέργως για πολλούς παραμένει ο Κώστας Τσιάρας υπουργός δικαιοσύνης, παρά το ότι υπάρχουν αντιδράσεις για το ότι δεν έχει κάνει τίποτα δύο χρόνια για να αλλάξει ο ποινικός κώδικας έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ.  Και ότι έχει γίνει, έγινε τους τελευταίους δύο μήνες μετά τις αντιδράσεις χωρίς να έχει γίνει στην ουσία τίποτα για την αυστηροποίηση των νόμων χάδι. Για να παραμένει στην θέση του κάτι περισσότερο θα ξέρει ο Πρωθυπουργός από εμάς.

Αυτό που έκανε αίσθηση είναι η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αποχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης, και έγινε η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας υπό τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη, και υπουργό επί ΣΥΡΙΖΑ στο Άμυνας.

Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης, ενώ στο Τουρισμού μετακινείται ο Βασίλης Κικίλιας, όπου φεύγει ο Χάρης Θεοχάρης. Στο υπουργείο Υγείας καθήκοντα αναπληρώτριας υπουργού αναλαμβάνει η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, μέχρι σήμερα πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Οχτώ υπουργοί και υφυπουργοί τίθενται εκτός κυβερνητικού σχήματος και συγκεκριμένα δύο υπουργοί και έξι υφυπουργοί.

Ξεκινώντας κατά σειρά τα υπουργεία, στο υπουργείο Οικονομικών παύει να βρίσκεται ο Γιώργος Ζαββός, καθώς καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο που αφορούσε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελεί ο βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία, Κώστας Βλάσης την θέση του οποίου ως υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τέθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, την θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης τέθηκε εκτός σχήματος.

Στο υπουργείο Υποδομών, δεν θα βρίσκεται πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Εκτός κυβέρνησης είναι και η Φωτεινή Αραμπατζή την θέση της οποίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως υφυπουργός αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Δύο βουλευτές από την Εύβοια και την Αχαία: ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Ανδρέας Κατσανιώτης μπαίνουν στην κυβέρνηση: Ο πρώτος επιστρέφει σε κυβερνητικό πόστο, καθώς είχε διατελέσει υπουργός και στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ εκλέγεται βουλευτής σταθερά εδώ και πολλές τετραετίες στην Εύβοια, ενώ ο δεύτερος είναι από τα νέα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα και οι δύο αυτές εκλογικές περιφέρειες, δεν είχαν βουλευτή στο κυβερνητικό σχήμα.

Δείτε αναλυτικά τη σύνθεση της κυβέρνησης :


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΖΩΗ ΡΑΠΤΗΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΗΡΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ: ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΥ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗΔιασκέδαζαν μαζί προτού ο 20χρονος Ιρλανδός σκοτώσει τον 22χρονο φίλο του

 


Συγκλονισμένη παραμένει η κοινότητα της Ίου ύστερα από τον άγριο διαπληκτισμό ανάμεσα στους δύο νεαρούς Ιρλανδούς που οδήγησε στον θάνατο του ενός από τους δύο, συγκεκριμένα του 22χρονου.

Συνελήφθη μετά το συμβάν ο 20χρονος Ιρλανδός από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιητών.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε τις πρωινές ώρες στη Χώρα Ίου, όταν ο 20χρονος διαπληκτίστηκε και ενεπλάκη σε καβγά με 22χρονο ομοεθνή του τον οποίο χτύπησε με τα χέρια του με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα.

Οι δύο νεαροί διασκέδαζαν μαζί και εκτιμάται πως κάτω από την επήρεια μέθης προκλήθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο 20χρονος να χτυπήσει τον 22χρονο και ο τελευταίος να πεθαίνει από πτώση.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση, ο 22χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου κατέληξε.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου εντόπισαν τον δράστη και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.


Πηγή : protothema.grΜόνο μία ώρα την ημέρα θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά στην Κίνα online gaming

 


Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών θα δικαιούνται μόλις 1 ώρα online gaming, τις Παρασκευές, τα σαββατοκύριακα και κατά τις εθνικές γιορτές και αργίες.

Ο Εθνικός Οργανισμός Διοίκησης Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας γνωστοποίησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua» ότι το διαδικτυακό παιχνίδι θα επιτρέπεται τις συγκεκριμένες μέρες, μεταξύ των ωρών 20:00 και 21:00. Ο Οργανισμός συμβούλευσε τις κινεζικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών να «αποτρέπουν» τα παιδιά από το να βγαίνουν έξω τις συγκεκριμένες ώρες. Μια προηγούμενη ρύθμιση που είχε επιβληθεί στην Κίνα ήθελε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για 90 λεπτά κάθε ημέρα και 3 ώρες ημερησίως κατά τις διακοπές τους.

Έναν μήνα πριν την εισαγωγή του νέου μέτρου, μια κρατική εφημερίδα της Κίνας είχε αποκαλέσει τα βιντεοπαιχνίδια «πνευματικό όπιο», τονίζοντας ότι τα παιχνίδια αυτά ευθύνονται για πολλά αναπτυξιακά προβλήματα και επικίνδυνους εθισμούς που απειλούν τα παιδιά. Με την κυκλοφορία του συγκεκριμένου άρθρου, πολλές εταιρείες- γίγαντες της βιομηχανίας του gaming στην Κίνα είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν κατακόρυφα.

Μια από αυτές, η Tencent, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο πως θα επιστράτευε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ώστε να αποτρέπει τα παιδιά από το να παίζουν μεταξύ των ωρών 22:00 και 08:00. Η εταιρεία αποφάσισε να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς πολλοί έφηβοι χρησιμοποιούσαν τις ταυτότητες των γονιών τους, ώστε να μπορούν να παίζουν στο διαδίκτυο πέραν των επιτρεπόμενων από την νομοθεσία ωρών.


ΠΗΓΗ: BBC 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣΠέθανε αντιεμβολιαστής μουσικός – Δήλωνε πως δεν αρρωσταίνει επειδή… γυμναζότανΈνας 40χρονος βρετανός μουσικός πέθανε μετά από νοσηλεία με κορονοϊό, αφήνοντας πίσω του την έγκυο σύζυγό του.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», ο Μάρκους Μπερκς υποστήριζε ότι δεν μπορούσε να αρρωστήσει από τον κοροναϊό επειδή… γυμναζόταν πέντε φορές την εβδομάδα. Ο ίδιος νοσηλευόταν στην εντατική με συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη και θρόμβους στο αίμα.

Ο 40χρονος ασθενής και πρώην διαγωνιζόμενος του Bad Lads’ Army είχε δηλώσει «σοκαρισμένος» από το γεγονός ότι αρρώστησε τόσο βαριά παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούσε. Είχε μάλιστα μετανιώσει που ήταν «αδαής» σχετικά με τα εμβόλια και γιατί είχε αναβάλει τον εμβολιασμό.

Πέθανε στο Βασιλικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Stoke, την Παρασκευή. Παρότρυνε για εμβολιασμό

Σε συνέντευξή του από το κρεβάτι του νοσοκομείου στις 11 Αυγούστου, είπε ότι η κατάστασή του ήταν τρομακτική γιατί σπάνια αρρώσταινε. Παρότρυνε μάλιστα και άλλους σκεπτικιστές των εμβολίων κατά της Covid-19 να εμβολιαστούν.

«Αν δεν έχεις αρρωστήσει, δεν πιστεύεις ότι θα αρρωστήσεις, οπότε ακούς τις αντιεμβολιαστικές απόψεις» είχε δηλώσει στο BBC.

«Όταν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να πάρεις ανάσα, είναι το πιο τρομακτικό συναίσθημα στον κόσμο. Ήμουν κάπως αδαής απέναντί του και το ανέβαλα. Το πρώτο πράγμα που θα πω στην οικογένειά μου και σε όποιον βλέπω, είναι να κάνουν το εμβόλιο. Και μόλις μπορέσω, θα το κάνω σίγουρα» είχε πει.

Το τελευταίο «αντίο»

Η έγκυος σύζυγός του απέτισε φόρο τιμής, γράφοντας: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει και δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω έναν τόσο μεγάλο πόνο».

«Ο Μάρκους ήταν ο πιο απίστευτος, στοργικός, αγαπητός, πιστός, ανιδιοτελής, περήφανος άνθρωπος και το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. Αυτό, από μόνο του, έδειχνε πόσο αγνή καρδιά και ψυχή είχε. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια και την υποστήριξή σας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Μάρκους χάρηκε πάρα πολύ που του στείλατε την αγάπη σας» έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.


Πηγή : in.grΟι Ταλιμπάν θα οδηγήσουν στο δικαστήριο τους Αφγανούς που δε θα εξασφαλίσουν άσυλο στην Ευρώπη


 

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν θα δεχτεί να παραλάβει τους Αφγανούς μετανάστες, οι αιτήσεις ασύλου των οποίων θα απορριφθούν στην Ευρώπη και κατόπιν θα τους οδηγήσει ενώπιον των δικαστηρίων, σύμφωνα με μια αυστριακή εφημερίδα που επικαλείται έναν εκπρόσωπο του ισλαμιστικού κινήματος.

Η αυστριακή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στους Αφγανούς πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην ΕΕ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε αρχικά ότι θα συνεχιστούν οι απελάσεις αιτούντων άσυλο πίσω στο Αφγανιστάν, για όσο διάστημα είναι αυτό εφικτό. Ο υπουργός Καρλ Νεχάμερ παραδέχτηκε πάντως στη συνέχεια ότι δεν γίνεται πλέον να στέλνονται οι άνθρωποι αυτοί πίσω στη χώρα τους, αλλά θέλει να συσταθούν «κέντρα απέλασης» σε γειτονικές χώρες, τα οποία θα τους παραλάβουν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ είπε στην εφημερίδα Kronen Zeitung ότι η νέα κυβέρνηση της Καμπούλ θα ήταν πρόθυμη να δεχτεί τους απελαθέντες. «Ναι. Θα τους οδηγούσαμε στο δικαστήριο. Το δικαστήριο θα έπρεπε κατόπιν να αποφασίσει τι θα κάνει μ’ αυτούς», είπε ο Μουτζαχίντ όταν ρωτήθηκε αν οι Ταλιμπάν θα δέχονταν Αφγανούς από τη Γερμανία ή την Αυστρία, εφόσον δεν τους χορηγήσουν άσυλο ή αν απελαθούν επειδή διέπραξαν αδικήματα σε αυτές τις χώρες.

Ο Μουτζαχίντ δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο θα οδηγούνταν στο δικαστήριο ή τι ποινή θα τους επιβαλλόταν.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν θα σεβαστεί τα δικαιώματα των γυναικών όπως αυτά ορίζονται από τη Σαρία, τον ισλαμικό νόμο. «Θα χορηγήσουμε στις γυναίκες ισλαμικά δικαιώματα, θα επιτρέψουμε την εκπαίδευση και θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να εργαστούν. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να τα εφαρμόσουμε όλα αυτά», είπε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.grΜάρεϊ για Τσιτσιπά: «Έχασα τον σεβασμό μου προς αυτόν»

 


Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Άντι Μάρεϊ για τον Στέφανο Τσιτσιπά σχετικά με τις διακοπές που είχε το παιχνίδι τους με υπαιτιότητα του Έλληνα.

Έξω από τα δόντια τα είπε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τις συχνές διακοπές του μεταξύ τους αγώνα ο Άντι Μάρεϊ.

Ο Βρετανός που εκνευρίστηκε την ώρα του αγώνα με το 8λεπτο break του Έλληνα είπε μετά από το παιχνίδι: «Όταν παίζεις ένας σκληρό ματς σαν αυτό και σταματάς για επτά-οκτώ λεπτά, τότε κρυώνεις.

Μπορείς να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά όσο θέλεις, όμως το θέμα είναι ότι σε επηρεάζει και σωματικά όταν σταματάς για τόσο πολύ και πολλές φορές σε ένα ματς.

Νομίζω ότι πήρε το ιατρικό τάιμ άουτ μόλις κέρδισα το τρίτο σετ. Και στο τέταρτο, όταν ήμουν πάνω με 0-30, άλλαξε τη ρακέτα του ή δεν ξέρω τι άλλο έκανε. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση όταν συμβαίνει σε αυτές τις στιγμές. Σε αυτό δεν προκαλούσε κανένα πρόβλημα.

Το ματς συνεχίστηκε για πάνω από δύο ώρες και ήταν εντάξει, η κίνησή του ήταν μια χαρά. Είναι απογοητευτικό γιατί νιώθω ότι επηρέασε την εξέλιξη του ματς, όχι απαραίτητα ότι θα κέρδιζα, αλλά σίγουρα επηρέασε όσα γίνονταν μετά από αυτά τα διαλείμματα.

Τον έχω ψηλά, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Ότι είναι καλός για το παιχνίδι. Αλλά δεν έχω χρόνο για αυτά τα πράγματα και έχασα τον σεβασμό μου προς αυτόν».


ΠηγήΜπαίνουν σε λειτουργία από Οκτώβριο τα πρώτα Πειραματικά και Θεματικά Δημόσια ΙΕΚ

 


Άλλο ένα σημαντικό βήμα εφαρμογής του Νόμου για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο γίνεται πραγματικότητα με τη λειτουργία 10 Πειραματικών και Θεματικών ΙΕΚ.

Στόχος είναι η άμεση σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, μέσω νέων ειδικοτήτων προσαρμοσμένων στις οικονομικές και επαγγελματικές ανάγκες του τόπου που εδρεύουν και ευρύτερα της χώρας. Δίνονται έτσι στις νέες και τους νέους μας επιλογές που ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις, τις κλίσεις, τις επιθυμίες τους, αλλά και επιλογές με πραγματικό αντίκρισμα στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Τα 5 Πειραματικά ΙΕΚ θα δημιουργηθούν σε Καρδίτσα, Πάτρα, Γλυφάδα, Θέρμη και Λαμία.

Τα 5 Θεματικά ΙΕΚ, θα είναι σε Αιγάλεω (Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής, Τεχνών και Μαθηματικών), Θεσσαλονίκη (Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Υπηρεσιών Ευεξίας), Αχαρνές (Φυσικού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Αναψυχής), Ιωάννινα (Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης με έδρα την Ιερά Μονή Βελλά) και Διδυμότειχο (Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης με έδρα το Σουφλί).

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η ίδρυση των πρώτων έξι Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.)Συγκεκριμένα σχέδια για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν εξαιτίας της αναστολής εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών

 


Η απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών ελήφθη μετά από θετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών έχουν εμβολιαστεί, ενώ προέρχονται ήδη και άλλοι.  

Σημειώνεται ότι από τις 16 Αυγούστου μέχρι χθες Πέμπτη είχαν κλειστεί συνολικά 163.000 ραντεβού, από τα οποία τα 7.000 ήταν υγειονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις δημόσιες δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, όπου ο εμβολιασμός είναι ήδη υποχρεωτικός, τον Ιούλιο ήταν εμβολιασμένο το 45% των εργαζομένων και μέχρι τις 16 Αυγούστου που έληγε η προθεσμία εμβολιασμού είχε εμβολιαστεί το 90% του συνόλου.

Για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν στο Σύστημα Υγείας εξαιτίας της ενδεχόμενης αναστολής εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών, όλα τα νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν σχεδιάσει συγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια:

Υπάρχει η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.

Υπάρχει η πρόβλεψη για νομοθετική πρωτοβουλία, τις επόμενες ημέρες, για υπηρεσίες outsourcing, δηλαδή για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές. Έχει σχεδιαστεί το πώς θα γίνει ανακατανομή του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία και στις κλινικές προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά.

Επίσης, θα υπάρξει πρόνοια για τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατία.

Σημειώνεται ότι με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον επόμενο μήνα, όσοι μπουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που θα εισπράξουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Το προβλέπει ο νόμος και σε κάθε περίπτωση ο νόμος θα εφαρμοστεί.
Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της κοινωνίας

 Από τη στιγμή που η πανδημία επιμένει και η κυρίαρχη σήμερα μετάλλαξη, η «Δέλτα», είναι πιο επιθετική, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και για την ομαλότερη λειτουργία της κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα. 

Η ζώσα κοινωνία -οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες- δεν διανοούνται πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε «αγκύλες».  Ότι θα χρειαστεί να ξαναζούν με αστερίσκους.

Η επιστήμη μας έδωσε τα όπλα που χρειαζόμαστε. Θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους μας να συνεχίσουμε με την τακτική των οριζόντιων περιορισμών, από τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας υψώνει ασπίδα ανοσίας μέσω του εμβολιασμού.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας, στηριγμένης τόσο στα πορίσματα της ιατρικής όσο και στις απαιτήσεις του ελληνικού και διεθνούς δικαίου.

Τα μέτρα που λάβαμε έχουν στόχο να προστατεύσουν, με διαφορετικό τρόπο, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

Από τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι βρίσκονται de facto σε άλλη θέση από τους ανεμβολίαστους σε ό,τι αφορά τους κινδύνους από την πανδημία, από τη στιγμή που ο ασφαλής δωρεάν εμβολιασμός είναι άμεσα διαθέσιμος στους πάντες, θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο να ισχύουν τα ίδια για όλους.

Προσοχή δεν επιδιώκουμε διχασμούς. Δεν βάζουμε απέναντι κανέναν. Δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες. Δωρεάν εμβόλια σε όλους παρέχουμε. Όποιο επιθυμεί ο καθένας. Από αυτά με τα οποία έχουν εμβολιαστεί 4,9 δισ. άνθρωποι στον κόσμο. Από την άλλη όμως θα ήταν και ανεύθυνο από την πλευρά μας να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.Μαζικός εμβολιασμός: Το πιο σημαντικό όπλο για την ανάσχεση της πανδημίας

 


Τα βασικά χαρακτηριστικά της πορείας της πανδημίας σήμερα περιλαμβάνουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη νησιωτική Ελλάδα με ενδείξεις μεταφοράς των κρουσμάτων στην ηπειρωτική χώρα, και ταυτόχρονη σημαντική επέκταση σε μεγαλύτερες ηλικίες, με συνεπακόλουθο την αύξηση των νοσηλευόμενων και διασωληνωμένων ασθενών.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά πέντε χρόνια μέσα σε τρεις εβδομάδες και πλέον διαμορφώνεται στα 30 έτη.

Σήμερα 2.500 συνάνθρωποι μας χρειάζονται να νοσηλεύονται σε όλη την Ελλάδα.

Το 45% είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών, ενώ στα τέλη Ιουλίου οι υπερήλικες ήταν λιγότεροι από το 1/3 των νοσηλευόμενων.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές καθώς πολλοί θα επιστρέψουν από τις διακοπές και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μεταφοράς του ιικού φορτίου. Οι εκτιμήσεις των μαθηματικών μοντέλων για την επόμενη εβδομάδα είναι ότι με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα θα παρατηρηθεί αύξηση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων νέων νοσηλειών, διασωληνώσεων αλλά και θανάτων.

Το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε για την ανάσχεση του προβλήματος είναι ο μαζικός εμβολιασμός.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την χρονική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι 22 Αυγούστου δείχνουν ότι μόλις 5,3% των κρουσμάτων και 3,4% των συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους λόγω κορονοϊού ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Η συντριπτική πλειονότητα, λοιπόν, των ασθενών, των νοσηλευόμενων αλλά και των θανάτων αφορά σε συνανθρώπους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Με σκοπό την ενθάρρυνση και διευκόλυνση των εμβολιασμών η Κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος εμβολιασμού σε πλατείες έξω από ιερούς ναούς με τη συνεργασία των ιερέων και της Ιεράς Συνόδου. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας, θα ξεκινήσουν από προσεχή Κυριακή στην Κρήτη και θα συνεχιστούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.Ανάγκη μεγάλων και ουσιαστικών αλλαγών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή:

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την οργάνωση της προστασίας των δασών είναι έτοιμος να ακούσει κάθε γόνιμη πρόταση.

Αναγνώρισε αδυναμίες στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών, κυρίως ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανέπτυξε συγκεκριμένες θέσεις, αποφάσεις, αλλά και σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της.

Εστίασε στις άμεσες πολιτικές οικονομικής υποστήριξης των πληγέντων, αλλά και στα έργα  αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Κυρίως όμως έδωσε το στίγμα των απόψεών μας ότι για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε -και πολύ περισσότερο να περιορίζουμε- τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε ενέργεια, στον τρόπο που κυκλοφορούμε, στον τρόπο που παράγουμε την τροφή μας, στον τρόπο που ζούμε στις πόλεις μας. Και αυτή είναι ίσως η πιο ουσιαστική συζήτηση που έχουμε μπροστά μας.