Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Μπαίνουν σε λειτουργία από Οκτώβριο τα πρώτα Πειραματικά και Θεματικά Δημόσια ΙΕΚ

 


Άλλο ένα σημαντικό βήμα εφαρμογής του Νόμου για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο γίνεται πραγματικότητα με τη λειτουργία 10 Πειραματικών και Θεματικών ΙΕΚ.

Στόχος είναι η άμεση σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, μέσω νέων ειδικοτήτων προσαρμοσμένων στις οικονομικές και επαγγελματικές ανάγκες του τόπου που εδρεύουν και ευρύτερα της χώρας. Δίνονται έτσι στις νέες και τους νέους μας επιλογές που ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις, τις κλίσεις, τις επιθυμίες τους, αλλά και επιλογές με πραγματικό αντίκρισμα στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Τα 5 Πειραματικά ΙΕΚ θα δημιουργηθούν σε Καρδίτσα, Πάτρα, Γλυφάδα, Θέρμη και Λαμία.

Τα 5 Θεματικά ΙΕΚ, θα είναι σε Αιγάλεω (Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής, Τεχνών και Μαθηματικών), Θεσσαλονίκη (Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Υπηρεσιών Ευεξίας), Αχαρνές (Φυσικού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Αναψυχής), Ιωάννινα (Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης με έδρα την Ιερά Μονή Βελλά) και Διδυμότειχο (Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης με έδρα το Σουφλί).

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η ίδρυση των πρώτων έξι Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (Π.ΕΠΑ.Λ.)



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου