Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μαχαίρια, όπλα και ναρκωτικά στο τελευταίο βαγόνι του προαστιακού



Mεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Οι επιβάτες αλλά και οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλουν καθημερινά κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, με μαχαιριές, οπλοκατοχή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Σύμφωνα δε με τον υπεύθυνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη Δευτέρα βγήκαν μαχαίρια στο τελευταίο βαγόνι του προαστιακού μεταξύ τοξικομανών μπροστά στα έντρομα μάτια των επιβατών.

Όπως είπε, μιλώντας στο OpenTv, «το τελευταίο βαγόνι λειτουργεί σαν... γαλαρία, με τους τοξικομανείς να κάνουν κατάληψη και να σπέρνουν τον τρόμο. Εκτός της παραβατικότητας, υπάρχει και υγειονομικό πρόβλημα. Οι τουαλέτες είναι υγειονομικές βόμβες, καθώς κλείνονται μέσα με τις ώρες και κάνουν ακόμα και χρήση ναρκωτικών, ενώ την ίδια ώρα το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μπορεί να επέμβει».

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα που χρίζουν άμεσης λύσης. Είναι διαπιστωμένο ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών και χρησιμοποιούν τον προαστιακό για να μεταβούν στα στέκια διακίνησης ναρκωτικών, που βρίσκονται ως επί το πλείστον σε Μενίδι και Άνω Λιόσια» πρόσθεσε.

TA NEA


Public Issue: Προβάδισμα 14,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 14,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.


Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% ,
24,5% ο ΣΥΡΙΖΑ,
Κίνημα Αλλαγής με 8,5%,
Χρυσή Αυγή με 7,5%, 
ΚΚΕ 6,5%, 
Ελληνική Λύση 3%,
 Ένωση Κεντρώων1,5%, 
Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 1%.






Καθεστωτική συμπεριφορά από την Ακριβοπούλου : Ο Πολάκης «Όσο θέλει θα μιλήσει»



Σόου Πολάκη στην ΕΡΤ με τις πλάτες δημοσιογράφων Ταλιμπάν του καθεστώτος.

Ξεφτίλα μονολόγου Πολάκη, με πλήρως ελεγχόμενους από το καθεστώς δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν αμίλητοι και σχεδόν ούτε ανέπνεαν.

Οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Ακριβοπούλου, Σωτήρης Καψώχας και τον Κώστας Παπαχλιμίντζος, απέναντι απο τον Πολάκη και όταν ο άμοιρος ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος που δεν άντεξε μόνο να ακούει και επιχείρησε να υποβάλλει ερώτημα στον Παύλο Πολάκη, τον έκοψε η Κατερίνα Ακριβοπούλου λέγοντας: «Να τελειώσει πρώτα» και όταν ο άμοιρος Παπαχλιμίντζος δυσανασχέτησε γιατί ήθελε να κάνει την δουλειά του, σημειώνοντας ότι ο υπουργός μιλάει αδιάκοπα για 10 λεπτά, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Όσο θέλει θα μιλήσει, σε παρακαλώ. Ο διάλογος θα γίνει μετά!».

Το καθεστώς σε όλο του το μεγαλείο!!! 




27χρονος που αγνοούνταν στην Σαντορίνη εντοπίστηκε νεκρός σε γκρεμό



Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε εχθές το πρωί στην περιοχή της Καλντέρας Ημεροβιγλίου και άριχσε μια συντονισμένη επιχείρηση από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, καθώς και από εθελοντές που αναζήτησαν τα ίχνη του 27χρονου Βούλγαρου, που κατοικούσε στη Σαντορίνη.

Μετά από ώρες ερευνών, δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός ο 27χρονος στην περιοχή των γκρεμνών σε απόσταση 70 μέτρων από το σχεδόν διαλυμένο αυτοκίνητο και 30 μέτρων από τη θάλασσα.








Κρήτη: Ξυλοδαρμός και μαχαίρωμα Αμερικανού Ναύτη επειδή ρώτησε που μπορεί να φάει



Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση ξυλοδαρμού στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρετεί στη Ναυτική Βάση της Σούδας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Ειδικότερα, το δυστυχές περιστατικό έλαβε χώρα προχθές Κυριακή, όταν ο Αμερικανός ναύτης έπεσε αρχικά θύμα ξυλοδαρμού ενώ στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις έξι ατόμων που ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν τον Αμερικανό ναύτη στο επεισόδιο στις Ασίτες.

Το πρωί της Τρίτης μετά την επιχειρήση που στήθηκε στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη έξι ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση που δέχτηκε ο Αμερικανός ναύτης που υπηρετεί την θητεία του στη Ναυτική Βάση της Σούδας. 

Οι έξι που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, Δίωξη Ναρκωτικών και Ασφάλειας, έχουν απασχολήσει - όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες - τις Αρχές και στο παρελθόν με περιστατικά παραβατικότητας. 

Πρόκειται για άτομα που είναι όλα νεαρής ηλικίας ενώ ο έβδομος που παραπέμπεται στον Εισαγγελέα, κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου καθώς οι δύο εκ των έξι είναι κάτων των 18 χρονών. 

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τους μετά από έρευνα ευρείας κλίμακας που έλαβε χώρα σε Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ατσιπάδες, Μελιδοχώρι και Μεγάλη Βρύση. 

Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση, ο Αμερικανός ναύτης βρέθηκε στις Ασίτες μαζί με φίλους του για να δειπνήσουν και όλα ξεκίνησαν όταν ρώτησε για το που να πάει να φάει. 

Οι κατηγορούμενοι ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μαγκούρες και ένας εξ' αυτών τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην ΜΕΘ του Βενιζελείου.΄Όσον αφορά τον δράση του μαχαιρώματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι 20 χρονών και συνελήφθη και εκείνος σήμερα το πρωί.

Με πληροφορίες από: Flashnews 
onalert.gr


Τα χρέη έχουν πνίξει τους φορολογούμενους και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε 50€



Ούτε 500 ευρώ δεν μπορούν να πλήρώσουν οι οφειλέτες. Και οι περισσότεροι οφειλέτες της Εφορίας ή για την ακρίβεια 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε σύνολο 4 εκατ. οφειλετών χρωστούν μικρά ποσά.

 200, 300 και 500 ευρώ που έχουν γράψει στα τεφτέρια των Δ.Ο.Υ. και προέρχονται από απλήρωτους φόρους δεν μπορούν να πληρωθούν.

1,545 εκατ. φορολογούμενοι έχουν φορολογικές οφειλές από 500 έως 10.000, οι εννιά στους δέκα οφειλέτες έχουν αφήσει χρέη στην Εφορία που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ και περιμένουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων για να τα ρυθμίσουν και να γλιτώσουν από κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

4.514 ή το 1% των φοροοφειλετών βαρύνονται με χρέη άνω των 100.000 ευρώ. Τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ενώ αντίθετα όσοι χρωστούν πάνω από 500 και μέχρι 10.000 ευρώ έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εξακολουθούν να καλύπτουν σημαντικό ποσοστό επί του συνόλου των οφειλετών, το οποίο ανέρχεται στο 38%.

Το 2018 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση αυξήθηκε κατά 4,44 δισ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου εκατομμύρια φορολογούμενοι κλήθηκαν  να πληρώσουν ταυτόχρονα φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ.



Τα στοιχεία αυτά, περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και αποκαλύπτουν ότι στο τέλος Δεκεμβρίου 2018:

- Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι 500 ευρώ ανέρχονταν σε 2.219.151 ή στο 54,6% του συνόλου των οφειλετών. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 αυξήθηκαν κατά 0,78% ή κατά 17.241. Οι οφειλέτες αυτοί δεν απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά μόνο με κατασχέσεις σε εισοδήματα και υπόλοιπα τραπεζικών καταθέσεων. Να σημειωθεί ότι το όριο χρέους πάνω από το οποίο η Εφορία μπορεί να κατάσχει ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία είναι τα 500 ευρώ.

-  Οι φορολογούμενοι με χρέη άνω των 100.000 ευρώ στη Φορολογική Διοίκηση έφθασαν τους 42.897 ή το 1,05% του συνόλου των οφειλετών. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 αυξήθηκαν κατά 5,83% ή κατά 2.363.

- Οι φορολογούμενοι που χρωστούν ποσά από 10.001 έως 100.000 ευρώ ανέρχονταν σε 256.821 ή στο 6,32% του συνόλου. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν περισσότεροι κατά 3,1% ή κατά 7.718.

Τόν περασμένο Νοέμβριο που έληγε η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, παρατηρήθηκε αύξηση του πλήθους των οφειλετών κατά 1.093 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο σημειώθηκε μείωση κατά 113.016 και 135.722 οφειλέτες αντίστοιχα.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση διαμορφώθηκε στα 104,36 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2018 και ήταν αυξημένο κατά 4,44 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και κατά 1,27 δισ. ευρώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Όπως διευκρινίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού, η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2018 οι εισπράξεις και διαγραφές ληξιπρόθεσμων οφειλών (1,84 δισ. ευρώ) ήταν λιγότερες από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν (3,11 δισ. ευρώ).


Πηγή