Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Φαβορί για τον ΕΕΑ ο Νίκος Λεβετσοβίτης ο οποίος δήλωσε : Να καταλάβουν στην Κυβέρνηση την ισχύ των επαγγελματιών




Κύριε Λεβετσοβίτη, κατέχετε σήμερα τη θέση του Α΄Αντιπρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, πόσο ικανοποιημένος είστε από τη θητεία αυτής της διοίκησης;

Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, όταν στη διάρκεια αυτής της θητείας οι επαγγελματίες κλήθηκαν να σηκώνουν ακόμη περισσότερα βάρη και πολλοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Ακούω τον απερχόμενο Πρόεδρο να επαίρεται ότι βελτίωσε τα οικονομικά του Επιμελητηρίου και φοβάμαι ότι αν δεν αλλάξουμε ρώτα άμεσα, στις επόμενες εκλογές μπορεί να υπάρχει μεν Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αλλά να μην υπάρχουν επαγγελματίες. 
Ως Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών πιστεύουμε, ότι το Ε.Ε.Α. μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Αν δεν το πιστεύαμε θα συμμετείχαμε σε κοινό συνδυασμό, όπως συμβαίνει στα άλλα δύο Επιμελητήρια της Αθήνας.Αντιθέτως, διεκδικούμε την πρώτη θέση στις εκλογές που ξεκινούν το Σάββατο, γιατί θέλουμε ένα διαφορετικό Επιμελητήριο.

Έχετε εκλογές στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου.Γιατί να πάει ένας επαγγελματίας να ψηφίσει;

Αυτή είναι η ερώτηση που μου κάνουν πολλοί επαγγελματίες που συναντώ. Γιατί να πάω μέχρι το Επιμελητήριο για να ψηφίσω; Πολλοί έχουν ξεχάσει ότι βρίσκεται Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη. Και είναι μια απολύτως δικαιολογημένη ερώτηση, διότι μέχρι σήμερα το Ε.Ε.Α., εμφανίζεται ανίσχυρο και δυσλειτουργικό.
Εμείς θέλουμε να ξυπνήσουμε αυτό τον κοιμώμενο γίγαντα των 130.000 εγγεγραμμένων μελών. Να καταλάβουν στην Κυβέρνηση την ισχύ μας. Και αυτό θα συμβεί με μαζική συμμετοχή και ψήφο στην Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών.

Τι διαφορετικό φέρνει η Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών της οποίας ηγείστε. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη θητεία;

Είμαι επικεφαλής ενός ισχυρού συνδυασμού, με 112 υποψηφίους από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και κάθε γωνιά της Αττικής. Έχουμε ενώσει δυνάμεις με δύο επιμελητηριακές παρατάξεις και άλλες δυνάμεις, που μας στηρίζουν, καθώς και νέους υποψηφίους που ασχολούνται πρώτη φορά με το Επιμελητήριο.
Διεκδικούμε την πρώτη θέση, ώστε να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του ΕΕΑ. Σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και να αποκτήσουμε περισσότερα παραρτήματα σε περιοχές της Αττικής και να είμαστε πιο κοντά στα μέλη μας. Αν επικρατήσουμε στις εκλογές, στοχεύουμε το Επιμελητήριο, από ταμειακή επιβάρυνση που είναι σήμερα, να εξελιχθεί σε έναν φορέα με δωρεάν συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα φορολόγησης, ασφάλισης, κόκκινων δανείων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Είστε αισιόδοξος ότι θα γίνετε ο νεότερος Πρόεδρος στην ιστορία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου; 

Είμαι 49 ετών και έχω 25 χρόνια ασφαλιστικό γραφείο, ενώ είμαι αρκετά χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ώστε να ξέρω πως να το βάλω σε λειτουργία, για να πιάνουν τόπο οι εισφορές των μελών του. 
Αυτό που χρειάζεται το ΕΕΑ είναι ένας Πρόεδρος, που θα πάει να διεκδικήσει των μελών του, στο Υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία, στο Υπουργείο Εργασίας για τον ΕΦΚΑ, στο Υπουργείο Ανάπτυξης ή στο Τουρισμού για τις επενδύσεις, στο Δημόσιας Τάξης για την ασφάλεια και το παραεμπόριο, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στους άλλους φορείς για συμμαχίες. 

Είναι πολλά αυτά που έχουμε να κάνουμε.

Η πολιτική δράση του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας δεν μπορεί να περιορίζεται σε επετειακές φωτογραφίες του Προέδρου του με την πολιτική ηγεσία, ενώ κάθε μέρα ψηφίζονται μέτρα που μας εξοντώνουν. Πρέπει να δώσουμε μάχες και να τις κερδίσουμε.Πρέπει να δώσουμε λύσεις.


Η συνέντευξη του Νίκου Λεβετσοβίτη έγινε για την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" με τίτλο ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


Ο "slrourp" Κουβέλης έβαλε πάλι γλώσσα για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας στον Τσίπρα είμαι και εγώ εδώ



Και άργησε να παίξει το παιχνίδι του συμμάχου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οπότε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Φώτης Κουβέλης, προσπάθησε να κάνει επανεμφάνιση με αυτό τον τρόπο για να πει είμαι και εγώ εδώ με ξεχάσατε κύριε Τσίπρα "slrourp"!!

Έφτασε στο σημείο ο ξεχασμένος πλέον πολιτικά πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου», γιατί όπως κρίνει για να αρέσει και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται ζήτημα αγοράς, αλλά πρόκειται για πώληση πολεμικού υλικού και άφησε αιχμές και για τη διακίνηση διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία προφανώς αφορούν σε μυστικά της χώρας, όπως είπε.

Δήλωσε αντίθετος με την πώληση στρατιωτικού υλικού, ταυτιζόμενος με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα όπως τόνισε όταν πρόκειται για μια περίπτωση, όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας, όπου τα όπλα χρησιμοποιούνται ενάντια της δοκιμαζόμενης Υεμένης, σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό. 

Μάλιστα ο κ. Κουβέλης ασταμάτητος και φωνάζοντας με αυτό τον τρόπο " Τσίπρα είμαι και εγώ εδώ" υπερασπίστηκε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στο θέμα των καταγγελιών της αντιπολίτευσης  για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Οι δύο-τρεις περιπτώσεις δεν συνιστούν παρέμβαση» είπε χαρακτηριστικά. 

Και μάλωσε την Φώφη Γεννημάτα και όλη την κεντροαριστερά γιατί (δεν "αυτοκτονεί") δεν μπαίνει σε διάλογο με τον (αποτυχημένο και καταστροφικό για την Ελλάδα)  ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» την άρνησή τους λόγω της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ.

Φυσικά ποιος τον ακούει πλέον τον Φώτη Κουβέλη όσο μακριά και εάν είναι η γλώσσα του.




Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Σαρία στη Θράκη: Γυναίκα προσέφυγε στο ευρωδικαστήριο! Πίσω από τις εξελίξεις «τρέχει» -για μία ακόμη φορά- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.



Πίσω από τις εξελίξεις «τρέχει» -για μία ακόμη φορά- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Οσο κι αν τα στελέχη της θέλουν να παρουσιάσουν την… κατ’ επιλογή «κατάργηση» της Σαρία ως «επιτυχία» και «τομή» στη λειτουργία της μουσουλμανικής μειονότητας, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να «σύρθηκε» στη νομοθετική ρύθμιση για τη Σαρία κάτω από το βάρος της επικείμενης δικαίωσης μουσουλμάνας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Η πλειονότητα αυτών που βιώνουν την πραγματικότητα της Θράκης ζητά την πλήρη κατάργηση της Σαρία. Δηλαδή, το αυτονόητο για μία ευρωπαϊκή χώρα.

Με τον όρο Σαρία νοείται ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης. Στην Ε.Ε. εφαρμόζεται μόνο στη Θράκη, όπου οι μουσουλμάνοι έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο Ιεροδικείο, δηλαδή στον μουφτή (!), για υποθέσεις γάμου, διαζυγίου, διατροφών, επιτροπειών, κηδεμονιών, επιτροπείας, χειραφεσίας ανηλίκων, ισλαμικών διαθηκών και της εξ αδιαθέτου διαδοχής! Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ακριτική Θράκη, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση ώστε οι μουσουλμάνοι να έχουν το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στη Σαρία (αν δηλαδή ο μουφτής θα συνεχίζει να ορίζει τη ζωή τους) ή τα δικαστήρια.

Τις επόμενες μέρες ο επίκουρος καθηγητής Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιάννης Κτιστάκις, και ο δικηγόρος Κώστας Τσιτσελίκης θα δώσουν «μάχη» στο ΕΔΑΔ υπερασπιζόμενοι Ελληνίδα μουσουλμάνα που δεν θέλει την εφαρμογή της Σαρία. Τονίζει ότι η Σαρία δεν μπορεί να είναι προαιρετική, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά πρέπει να καταργηθεί εντελώς και να μην αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως σύστημα Δικαίου. Συμπληρώνει, δε, πως η προαιρετικότητα της Σαρία σε καμία περίπτωση δεν κινείται προς την κατεύθυνση της ισονομίας. Ο κ. Κτιστάκις θεωρεί ότι «οι εξαγγελίες έγιναν υπό το κράτος του πανικού της επικείμενης δίκης» και αναλύει ότι δεν έχουν λογικό ειρμό γιατί αν η Σαρία είναι κακό Δίκαιο, τότε η επιλογή δεν έχει κανένα νόημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να καταργηθούν οριστικά ο ιεροδίκης-μουφτής και η Σαρία, διότι δήθεν τους προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης, είναι έωλο: η συνθήκη δεν περιλαμβάνει τις δύο λέξεις!

Στο Ευρωδικαστήριο

Η Hatice Molla Salih γεννήθηκε στη Ροδόπη το 1950 και είναι η γυναίκα που μπορεί να οδηγήσει στο πρακτικό ξήλωμα της Σαρία στην Ελλάδα! Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η υπόθεσή της θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018. Συνήγοροί της είναι οι κύριοι Γιάννης Κτιστάκις και Κώστας Τσιτσελίκης.

H Hatice Molla Salih


Το 2008 ο άντρας της απεβίωσε. Πριν πεθάνει πήγε σε συμβολαιογράφο και συνέταξε διαθήκη, με την οποία άφησε όλη την περιουσία του στη χήρα. Ομως, σύμφωνα με τη Σαρία, μερίδιο της περιουσίας έπρεπε να πάρουν και οι δύο αδελφές του θανόντα καθότι το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει παιδιά! Οι δύο αδερφές του εκλιπόντος προσέβαλαν τη διαθήκη, υποστηρίζοντας ότι οι κληρονομικές υποθέσεις των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης υπόκεινται στη Σαρία. Οι ενστάσεις των συγγενών απορρίφθηκαν τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο, δικαιώνοντας παράλληλα τη χήρα. Οι συγγενείς προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο, ο οποίος με απόφασή του το 2013 υιοθέτησε το επιχείρημα ότι τα κληρονομικά θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας υπόκεινται στις διατάξεις της Σαρία! Με νέα σύνθεση, το Εφετείο στις 15 Δεκεμβρίου 2015 συμφώνησε με τον Αρειο Πάγο και αποφάνθηκε ότι η διαθήκη που συντάχθηκε ενώπιον συμβολαιογράφου δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα! Ωστόσο, στις 5 Μαρτίου 2014 και μετά την απόφαση του Α.Π., η κ. Hatice Molla Salih προσέφυγε στο ΕΔΔΑ παραπονούμενη για την επιβολή της Σαρία στις κληρονομικές της υποθέσεις, παρά το γεγονός ότι ο σύζυγός της συνέταξε τη διαθήκη σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα.



ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ελεύθερος Τύπος


Εννιά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να αποταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ


Σε περαιτέρω επιδείνωση οδηγήθηκε η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ερευνας Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, στην οποία διαπιστώνεται καθολική σχεδόν αδυναμία για αποταμίευση από τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού. Εννιά στους 10 ή ποσοστό 91% δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόθεση να αποταμιεύσουν, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με τον Οκτώβριο (88%), ενώ αντίστοιχα λιγότερος από ένας στους δέκα (συρρίκνωση από το 12% στο 9%), δηλώνει ότι αποταμιεύει λίγο ή πολύ.

Οι δυνατότητες αποταμίευσης εξαντλούνται από την υπερφορολόγηση και επηρεάζουν όχι μόνο αυτούς που διαθέτουν ούτως ή άλλως μικρό εισόδημα. Επηρεάζουν επίσης τα νοικοκυριά που έχουν ήδη αποταμιεύσεις και τα οποία υποχρεώνονται να τρώνε από τα έτοιμα. Πρόκειται για το 13% των ερωτηθέντων του δείγματος του ΙΟΒΕ, που απαντά ότι καταναλώνει τις αποταμιεύσεις του, τη στιγμή που εκείνοι που δηλώνουν ότι μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα, αυξήθηκαν από το 60% στο 65%. Ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες επιδεινώνεται και τον Νοέμβριο και διαμορφώνεται στις -79,5 (από -78,6) μονάδες, ενώ οι σχετικοί δείκτες σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη διαμορφώθηκαν στις -0,2 και -3,5 μονάδες αντίστοιχα.

Οι διαπιστώσεις που προκύπτουν από τα ευρήματα της Ερευνας Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ συμπίπτουν απόλυτα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν τη δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών. Το διαθέσιμο εισόδημα έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα της 15ετίας και συγκεκριμένα στα επίπεδα του 2001, εξανεμίζοντας κάθε δυνατότητα αποταμίευσης. Η μείωση αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πορεία των καταθέσεων, που έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα του 2003.

Η αύξηση που εμφανίστηκε τον Οκτώβριο αποδίδεται κυρίως στις εισροές των αγροτικών επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται σταθερά το χρήμα που κυκλοφορεί, το οποίο αναλώνεται για καταναλωτικές ανάγκες.

Με βάση τα ευρήματα του ΙΟΒΕ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κινήθηκε για δεύτερο κατά σειρά μήνα στα ίδια επίπεδα και συγκεκριμένα στις -53,8 τον Νοέμβριο (από -54) μονάδες τον Οκτώβριο, καθώς όπως παρατηρεί ο ΙΟΒΕ, τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης συνέβαλαν προς αυτή την τάση. Η επαναφορά του ρυθμού ανάπτυξης σε οριακά σταθερό έδαφος, ερμηνεύει, άλλωστε, το γεγονός ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώνεται στην υψηλότερη τιμή του από τον Ιούλιο του 2015, ενώ οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις στο τέλος του έτους έχουν προεξοφληθεί και δεν έχουν επιβαρύνει το κλίμα.

Εντούτοις, αν και έχουν προεξοφληθεί, δεν έχουν εξανεμιστεί. Ετσι, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας, που βελτιώνονται τον Νοέμβριο, οι προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους κατά τους προσεχείς 12 μήνες επιδεινώνονται. Ο σχετικός δείκτης υποχωρεί ελαφρώς τον Νοέμβριο στις -46 (από -44) μονάδες, καθώς το 60% (από 58%) των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, ενώ μόλις το 2% (από 5%) προβλέπει μικρή βελτίωση. Ελαφρώς ανοδικά κινούνται τον Νοέμβριο οι προβλέψεις των καταναλωτών για τις μεταβολές στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις +8,6 (από +7,1) μονάδες. Το 44% των νοικοκυριών προβλέπει άνοδο τιμών με ίδιο ή ταχύτερο ρυθμό και το 32% (από 33%) αναμένει σταθερότητα. Τέλος, ο δείκτης πρόβλεψης για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες μειώθηκε τον Νοέμβριο στις +41,3 (από +42,3) μονάδες. Το ποσοστό των νοικοκυριών που προβλέπει μικρή ή αισθητή άνοδο της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 60% (από 61%), με το 13% των ερωτηθέντων να αναμένει ελαφρά ή αισθητή μείωσή της.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βρετανία: Οδηγούν “στην κρεμάλα” σκυλιά βετεράνους - πολέμου - ΦΩΤΟ



Τα πανέμορφα σκυλιά που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες πρόκειται για βετεράνους πολέμου που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν. Σε δύο εβδομάδες από τώρα οι ήρωες αυτοί δεν θα είναι εν ζωή γιατί ο στρατός στη Βρετανία αποφάσισε ότι δεν μπορούν να να υιοθετηθούν από κανέναν, επειδή αυτό δεν θα ήταν ασφαλές.


Οι Βελγικοί ποιμενικοί Κέβιν και Νταζ εισέπνευσαν θανατηφόρα αέρια όταν βρίσκονταν σε αποστολή στην επαρχία Χέλμαντ πριν “ συνταξιοδοτηθούν”. 

Και τα δύο σκυλάκια πρέπει να κάνουν ευθανασία αφού οι αρχηγοί τους έκριναν ότι δεν θα είναι ασφαλές να πάνε σε νέα σπίτια αναφέρει το The Sun. Μετά από αυτή την απόφαση ξέσπασαν θυελλώδεις αντιδράσεις με πολλούς να τονίζουν ότι είναι πολύ σκληρό να αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο αυτά τα σκυλιά που έχουν προσφέρει τόσα στην πατρίδα τους. 


Τα λυκόσκυλα αυτά βγήκαν στη σύνταξη έχοντας σώσει πάρα πολλές ζωές κατά τη διάρκεια της ειδικής αποστολής τους στο Αφγανιστάν. Όσο και σημαντικό να ναι αυτό όμως οι υπεύθυνοι τους έκριναν ότι δεν μπορούν να δοθούν σε κανένα σπίτι. 

Φωτογραφία: Ο Βετεράνος Νταζ


Πρώην στρατιωτικοί και εκπαιδευτές που δούλεψαν με τα σκυλιά αυτά και ένας πρώην αστυνομικός έγραψαν μια επιστολή στο αρμόδιο γραφείο που είναι υπεύθυνο για τα σκυλιά αυτά (commanding officer at the Defence Animal Centre) που βρίσκεται στο Melton Mowbray στο Λέστερσιρ της Αγγλίας. 

Υπάρχουν εκπαιδευτές που είναι πρόθυμοι να τους υιοθετήσουν, ωστόσο οι Αρχηγοί του Στρατού τονίζουν συνεχώς ότι δεν είναι ασφαλές κάτι τέτοιο. 

Φωτογραφία: O ήρωας Κέβιν 


Ένας από τους εκπαιδευτές ξεκίνησε για αυτό το λόγο μια καμπάνια για να σώσουν τα σκυλιά: “Οι άνθρωποι που δούλεψαν με αυτά τα σκυλιά είναι συνεντριμένοι με τα σχέδια του στρατού - Παρακάλεσαν να τα σώσουν. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο που να λέει πότε ένα σκυλί πρέπει να κάνει ευθανασία. Ήταν μια απόφαση των Διοικητών και αυτό μόνο. Είναι πολύ σκληρό αυτό να τα αντιμετωπίζουν έτσι ενώ έχουν κάνει τόσα πολλά”.

“ Θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε αυτά τα σκυλιά. θα πάμε και στον Υπουργό Άμυνας Gavin Williamson εαν χρειαστεί”, αναφέρει ένας από τους εκπαιδευτές σύμφωνα με το The Sun. 


Ο Κέβιν και ο Νταζ είναι 9 ετών και εισέπνευσαν πάρα πολλές φορές χημικά στο Αφγανιστάν όταν έσωζαν ζωές. Αφού συνταξιοδοτήθηκαν πριν από 4 χρόνια εργάστηκαν με διάφορους εκπαιδευτές και τώρα βρίσκονται στο Defence Animal Centre.

Είναι σε μια ηλικία που δεν μπορούν πια να προσφέρουν υπηρεσίες. Θα έπρεπε να έχουν όμως σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα για να ελεγχθεί κατά πόσο είναι δυνατό να φιλοξενηθούν από οικογένειες αναφέρει το The Sun.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα αποφάσισε ότι πρέπει να θανατωθούν όταν πρόσφατα ένα άλλο σκυλί δάγκωσε ένα πολίτη. 
Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε “ Όποτε υπάρχει η δυνατότητα τα σκυλιά αυτά υιοθετούνται. Δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι δυνατόν.” 


Σημειώνεται ότι το 2012 είχε επίσης ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων όταν το The sun αποκάλυψε ότι δύο σκυλιά που προστάτευαν τον πρίγκιπα Γιούλιαμ όταν ήταν στη βάση της RAF επίσης θανατώθηκαν λίγο μετά την αποχώρηση του πρίγκιπα. 

ΕΔΩ πάντως μπορείτε να υπογράψετε και σεις για να σώσετε τα τους βετεράνους  από την ευθανασία που τους ετοιμάζουν.... Στο λινκ μπορείτε να διαβάσετε ότι εκτός από τον Κέβιν και τον Νταβ προσπαθούν να σώσουν και έναν σκύλο - ήρωα ονόματι "Ντράιβερ". 

Με πληροφορίες απο το  https://www.thesun.co.uk


Πηγή : onalert.gr


Η αστυνομία ψάχνει τον αδελφό του Μέσι, βρήκαν αίμα και όπλο στο σκάφος του



Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», o 35χρονος αδερφός του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα καταζητείται απ’ την Αστυνομία της Αργεντινής, καθώς στο σκάφος του βρέθηκαν ένα όπλο και αίμα!



Ο Ματίας Μέσι είπε σε έναν σεκιούριτι πως τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του ψαρέματος στην περιοχή Φιγκιέρα, η οποία βρίσκεται 20 λεπτά μακριά απ’ την οικία του, όταν το σκάφος του χτύπησε πάνω σε αμμόλοφο. Ωστόσο, ύστερα από έλεγχο που έγινε στο σκάφος του ανακαλύφθηκε ένα όπλο, αλλά και ίχνη αίματος, με συνέπεια να υπάρξει ένταλμα σύλληψής του, αφού μετά το συμβάν αποχώρησε απ’ το σημείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ματίας απασχολεί την δικαιοσύνη, το 2008 είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή, πριν από τρεις μήνες ο Ματίας ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο, τον Οκτώβριο του 2015 φωτογραφία μαζί με εμπόρους ναρκωτικών και εγκληματίες.


Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών (4) αλλοδαπών για κλοπές σε βάρος πολιτών


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) αλλοδαπών , οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και δη κλοπών σε βάρος πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης 

Ειδικότερα :

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έβαλαν τέλος στη δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας εκμεταλλευόμενα συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν εντός αστικών λεωφορείων διέπρατταν κλοπές από ανυποψίαστους επιβάτες, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω (4) μέλη της.

Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας από 61 έως 52 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες (27-11-2017), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν τους ανωτέρω τη στιγμή που αποβιβάστηκαν από αστικό λεωφορείο στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο έδαφος μία κάρτα τραπέζης και έγγραφα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από επιβάτιδα του λεωφορείου.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αφαίρεσαν από έτερη επιβάτιδα αστικού λεωφορείου ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες των οικιών τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (11) συσκευές κινητών τηλεφώνων και (1) φορητός υπολογιστής (τάμπλετ) και διερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Επίσης, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για περιπτώσεις κλοπών, ενώ σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσαν (2) αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες παράνομες πράξεις.

υγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) ( επ) DOUKA ή DOYKA ή DUKA ή XHEKO (ον)ANDON ή ARJAN ή EKTOR ή HECTOR ή HEKTOR του AGI ή HAMIT ή HASI ή HATZI ή HAXHI ή XAXHI ή XATZI και της FAJRE ή GEMILE ή HXEMILE ή JEMILE ή JEMINA ή JEMIRI ή TEMIRI ή TZEMILE ή XHEMILE , γεν. 1964 ή 1958 στην Αλβανία



2) (επ) GJOZI (ον) ENVER ή ALEKS ή PETPO ή PETRO του RAMIZ ή RAMIS και της RABIJE ή RABIA ή RABIE , γεν. 1965 στην Αλβανία



3) (επ) FILI ή PINDERI (ον) ARTUR ή SHKELQIM ή NIKO του MOARREM ή MUHARREM ή GIORGO ή JORGO και της NIDE ή FARIDE ή VANGELITSA , γεν. 1960 στην Αλβανία



4) (επ) HERRI ή SKENDER ή SKANDAR (ον) SKENDER ή HERRI του MURTEZA ή MYRTEZA ή MIRTEZAN και της KAVE ή KASE ή KAIA ή KAYE , γεν. 1956 στην Αλβανία



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 29-12-2017, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-388325. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Δήλωση της Τ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Ν.Δ. κ. Ν. Κεραμέως για τους προπηλακισμούς εναντίον του κ. Φορτσάκη




Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, για τους προπηλακισμούς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους προπηλακισμούς στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών εναντίον του Καθηγητή κ. Θεόδωρου Φορτσάκη»

Πλήρης Δήλωση

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους προπηλακισμούς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της, θύμα των οποίων έπεσε και ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης.

Οι πάσης φύσεως πράξεις βίας είναι ανεπίτρεπτες στον χώρο των τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων.

Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η έννοια του ασύλου θα έπρεπε να προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, την ελεύθερη έκφραση και την διακίνηση των ιδεών στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα και επουδενί να επιτρέπει τη μετουσίωσή τους σε ορμητήρια ανομίας».


Ο γαμπρός του Τραμπ «έδωσε οδηγίες στον Φλιν» για επαφή με τον ρώσο πρέσβη



Σύμφωνα με δικόγραφα, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένα «πολύ ανώτερο μέλος» της μεταβατικής ομάδας Τραμπ του ζήτησε να μιλήσει με εκπροσώπους της Ρωσίας κι άλλων χωρών για να πλήξουν ψήφισμα στον ΟΗΕ που θα καταδίκαζε ισραηλινούς εποικισμούς.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου MSNBC και της «Wall Street Journal», ο άνθρωπος που έδωσε οδηγίες στον Μάικλ Φλιν για μία από τις επαφές του με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ.

Ο κ. Φλιν, ένας από τους σημαντικότερους προεκλογικούς υποστηρικτές του κ. Τραμπ που υπηρέτησε ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για περίπου έναν μήνα μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, δήλωσε το απόγευμα ένοχος σε κατηγορίες ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με επικοινωνίες του με κ. Κίσλιακ τον περσινό Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με δικόγραφα, ο κ. Φλιν υποστηρίζει ότι ένα «πολύ ανώτερο μέλος» της μεταβατικής ομάδας Τραμπ, η οποία εργάστηκε το διάστημα ανάμεσα στις εκλογές και την ορκωμοσία, τον κατεύθυνε τον Δεκέμβριο να επικοινωνήσει με εκπροσώπους ξένων χωρών – περιλαμβανομένης της Ρωσίας – ώστε να πετύχει είτε την αναβολή είτε την απόρριψη ψηφίσματος που είχε φέρει στον ΟΗΕ η Αίγυπτος σχετικά με ισραηλινούς εποικισμούς.

Ο κ. Κούσνερ, που σήμερα εργάζεται στον Λευκό Οίκο ως σύμβουλος του προέδρου, ήταν ένα από τα λιγοστά ανώτερα μέλη της μεταβατικής ομάδας, της οποίας ηγούνταν ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.



Πηγή: skai.gr 


Μούτζωσες; Πλήρωνε με τον νέο ΚΟΚ



Ο νέος ΚΟΚ φέρνει τσουχτερά πρόστιμα ακόμα και για τις μούτζες.

Καταργείται επίσης με τον νέο ΚΟΚ η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου. 

Παράλληλα, τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα, ενώ θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. 

Ειδική παράβαση θα συνιστούν οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς. 




Στο νοσοκομείο Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης



Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν την Παρασκευή το βράδυ η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης που κάνουν απεργία πείνας εδώ και 20 ημέρες με σειρά αιτημάτων που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, όπως την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και την διεύρυνση ωραρίου των επισκεπτηρίων μεταξύ τους όσο και με το ανήλικο παιδί τους.

Η άμεση μεταφορά των δύο μελών της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία λόγω σημαντικής επιβάρυνσης της υγείας τους. 




Βίντεο-σοκ: Άγριοι βασανισμοί και ηλεκτροσόκ σε κρατουμένους φυλακών



Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα το βίντεο που απεικονίζει τους βασανισμούς κρατουμένων σε φυλακές της Βραζιλίας.

Πρόκειται για ποινικούς και βαρυποινίτες οι οποίοι όμως υφίστανται ηλεκτροσόκ, ενώ βρίσκονται μισόγυμνοι στο έδαφος, των φυλακών στη Γκοϊάς. Μάλιστα, ένας κρατούμενος δέχεται ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα και άλλος ένας που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ξυλοκοπήθηκε ανελέητα.

Τα βασανιστήρια και οι ξυλοδαρμοί έγιναν το 2014 και το 2015, ήρθαν όμως τώρα στο προσκήνιο και εκτός από τις αντιδράσεις, υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.


Δύο επικεφαλής αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκεται έρευνα σε βάρος τους.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Φοιτητής της ΑΣΟΕΕ: Ζούμε υπό ένα είδος κατοχής που έχουν επιβάλει αναρχικοί «τρομοκράτες»


«Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι "λάθος"» αναφέρει χαρακτηριστικά ο 20χρονος

Την καταγγελία ενός φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, που συνοδεύεται από φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος στο εσωτερικό της σχολής του, κοντά στο «αναρχικό» στέκι, δημοσιεύει σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

O 20χρονος καταγγέλλει ότι οι φοιτητές ζουν σε ένα καθεστώς τρόμου που έχουν δημιουργήσει «αναρχικοί» στην ΑΣΟΕΕ, με απειλές για βία απέναντι σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους. 

«Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι "λάθος". Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο φοιτητής, εξηγώντας ότι η παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων στη σχολή όχι μόνο παρεμποδίζει τη μελέτη όσων ενδιαφέρονται για το αντικείμενο σπουδών τους αλλά απειλεί και τη σωματική τους ακεραιότητα.

  
Στις φωτογραφίες με τα γκράφιτι που τράβηξε ο φοιτητής μπορεί κανείς να δει συνθήματα που προτρέπουν σε βία κατά πρυτάνεων και αστυνομικών, «υμνώντας» την τρομοκρατία και τον μηδενισμό.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα που έστειλε ο φοιτητής στον κ. Αλικάκο και την απάντηση του δημοσιογράφου.

«Γεια σας κύριε Αλικάκο, χθες τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες από τον κάτω όροφο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων, εκεί που βρίσκεται το αναρχικό "στέκι" και εκεί που βρίσκονταν τα "γραφεία" των άλλων κομματοπαρατάξεων. Θέλω να τις δείτε γιατί είναι σοκαριστικές.

Δεν κρύβονται, το διαφημίζουν. Είναι τρομοκράτες. Οι φοιτητές είναι σα να βρισκόμαστε κάτω από ένα είδος κατοχής. 


1. Σύνηθες φαινόμενο είναι να βάζουν μουσική από τεράστια ηχεία στη διαπασών ακριβώς κάτω από τα παράθυρα της βιβλιοθήκης. Μια μέρα που είχα μάθημα είχα πάει τρεις φορές ζητώντας ευγενικά να χαμηλώσουν την ένταση, και τις τρεις όταν έφυγα το δυνάμωσαν, κοροϊδεύοντάς με ουσιαστικά. Μια άλλη φορά τους ρώτησα "μα άμα θέλω να διαβάσω στο πανεπιστήμιό μου;", επιδιώκοντας πάλι ευγενικά και εκτείνοντας το χέρι για κατανόηση, για να πάρω την απάντηση "δε θα διαβάσεις για 2 ώρες, έχουμε αγώνα και μοιράζουμε φυλλάδια". Αυτό γίνεται τακτικά και έχουν πάει και άλλοι να διαμαρτυρηθούν. Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι "λάθος". Δεν έχει υπάρξει περίπτωση που κάποιος από την παρέα να μην έχει πει "πιο σιγά" ώστε να μην μας ακούσουν τα "λάθος" αυτιά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα.

2. Μια μέρα ήρθαν απλά βάλαν φωτιά σε ένα αντικείμενο και η κεντρική είσοδος έβγαζε καπνούς. Ο χώρος δε του κάτω ορόφου ήταν το χάος, αδιανόητο να κάνεις μάθημα εκτός αν ήσουν πολύ πολύ μακριά.


3. Βλέπουμε ανθρώπους υπό την επήρεια ναρκωτικών μέσα στη σχολή. Ένας φίλος που σπάνια μιλάει μουπε σοκαρισμένος: "Βγήκα απτό εστιατόριο και απλά κάποιος πέθαινε ρε μπροστά μου, απλά πέθαινε, πέθαινε!". Και εγώ έχω δει αυτές τις μέρες άσχημες εικόνες και από τη μια φοβάμαι από την άλλη λυπάμαι, και πολλοί ακόμα συμφοιτητές μου. Αυτό το μέρος δεν είναι για να σπουδάσει φοιτητής. 

Αυτά ένιωσα την ανάγκη να σας γράψω.»

Στα παραπάνω ο δημοσιογράφος απάντησε: «Ντρέπομαι παλικάρι μου. Ντρέπομαι και σου ζητώ συγγνώμη για την χώρα που σου παραδίδουμε. Αυτό που κάνεις, να σπουδάζεις κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι τιμή σου! Και ντροπή μας.»


Πηγή : protothema.gr