Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Πόσες ελιές πρέπει να τρώτε καθημερινά για να μην πάθετε καρκίνο


Μία νέα έρευνα επιστημόνων του τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, αποκαλύπτουν τον τρόπο για να προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο.
Δεν απαιτεί σχολαστικότητα, λήψη φαρμάκων ή την ενσωμάτωση ειδικών συνηθειών στην καθημερινότητα.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να καταναλώνετε 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (50 ml).
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομογενή Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker, μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Συγκεκριμένα, στοχεύει στα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.
«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς, τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές», επισημαίνει ο δρ Καραγιάννης.
Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, τη λεβάντα, τη λουίζα, τα σταφύλια, τα χαρούπια και την αγριομυρτιά, ενώ η αντικαρκινική δράση της είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.


Πηγή: onmed.gr


Οι Ρώσοι «δεν συγχωρούν» την εξέγερση στην Ουκρανία


Πορεία διαμαρτυρίας κατά του «πραξικοπήματος» πραγματοποιείται στη Μόσχα

Ένας χρόνος έχει περάσει από την πιο αιματηρή ημέρα της εξέγερσης στο Κίεβο. Στην Ουκρανία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων, με εκατοντάδες πολίτες να σπεύδουν να αφήσουν ένα λουλούδι στην πλατεία Μεϊντάν.

Στη Ρωσία το κλίμα είναι διαφορετικό. Πορεία διαμαρτυρίας κατά του «πραξικοπήματος» -όπως το αποκαλούν- πραγματοποιείται στη Μόσχα.

«Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε» είναι το σύνθημα των ρώσων διαδηλωτών, υποδεικνύοντας ότι παρά τις προσπάθειες για εκεχειρία ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές, οι εντάσεις παραμένουν αυξημένες.

Οι αιματηρές διαδηλώσεις στη Μεϊντάν οδήγησαν στην ανατροπή του Γιανούκοβιτς, την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και σε αιματηρές συγκρούσεις δίχως τέλος στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, από τον περασμένο Απρίλιο περίπου 5.700 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 1,5 εκατομμύριο έχουν εγκαταλείψει τις εστίες του.

Η πορεία στη Μόσχα διαφημίζεται ως η «αντι-Μεϊντάν» πορεία. «Η Μεϊντάν είναι αρρώστια - Θα τη θεραπεύσουμε» έγραφε ένα από τα συνθήματα. Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι χιλιάδες άτομα αναμένεται να λάβουν μέρος στην πορεία.

Την Παρασκευή -για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο - ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έκανε λόγο για «σαφή σύνδεση της Ρωσίας» με τους πυροβολισμούς στη Μεϊντάν.


Πηγή : tovima.gr



Γυναίκα αναλαμβάνει για πρώτη φορά καθήκοντα δημάρχου στη Βαγδάτη


Η Ζέκρα Αλουάτς, είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης

Μια γυναίκα διορίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, δήμαρχος της Βαγδάτης μετά την αποπομπή του προκατόχου της θέσης που είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την "ανικανότητά" του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η Ζέκρα Αλουάτς, που είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι η πρώτη γυναίκα που διορίζεται στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με μια πηγή του δήμου, θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο Κυριακή.

Η θέση του δημάρχου της Βαγδάτης εξαρτάται άμεσα από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο κάτοχός της ουσιαστικά έχει αρμοδιότητες υπουργού.

"Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι καθαίρεσε τον δήμαρχο της Βαγδάτης Ναΐμ Αμπούμπ και διόρισε την Δρ. Ζέκρα Αλουάτς στη θέση του" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, Ράφεντ Τζουμπούρι, διευκρινίζοντας ότι η απομάκρυνηση του Αμπούμπ δεν συνιστά "τιμωρία".

Ο Αμπούμπ είχε γίνει πρωτοσέλιδο θέμα στα ιρακινά μέσα ενημέρωσης πέρσι τον Μάρτιο, όταν δήλωσε ότι η Βαγδάτη --που σπαρασσόταν από τη βία, την ανικανότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την πολιτική κρίση και τη διαφθορά-- ήταν "ένα όνειρο, η ωραιότερη πόλη του κόσμου, καλύτερη από τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι".

Ο πρώην δήμαρχος είχε επίσης δεχτεί σφοδρή κριτική από τους κατοίκους και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που τον κατηγορούσαν για ανικανότητα, ότι δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις βασικές υπηρεσίες της πόλης και ότι οι δηλώσεις του ήταν "γελοίες και ψευδείς".


Πηγή : protothema.gr


Συνεχίζονται οι περιέργως υποκεινούμενες διαδηλώσεις για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας πάρα τις εξαγγελίες των υπουργών


Είναι απορίας άξιο αυτές οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις για την Αμυγδαλέζα ειδικά μετά τις εξαγγελίες και τις επισκέψεις των υπουργών και αυτή η συμπεριφορά πρέπει να ερευνηθεί από την αστυνομία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του κέντρου κράτησης της Αμυγδαλέζας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου περίπου 300 άτομα από οργανώσεις της αριστεράς και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές με την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι περίπου 20 μετανάστες που κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα σε υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Πανούση και Τασίας Χριστοδουλοπούλου.


Αδίστακτο το Οργανωμένο έγκλημα και ασταμάτητο : Εκτέλεσαν με Καλάσνικοφ τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού


Καρτέρι στο θύμα τους είχαν στήσει οι κακοποιοί και γάζωσαν τον άτυχο αρχιφύλακα και πατέρα δύο παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο του.

Ο άτυχος αρχιφύλακας Σεραφείμ Γκαλιμάνης υπηρετούσε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού όπου κρατούνται υψηλού κινδύνου για την δημόσια ασφάλεια κρατούμενοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο αρχιφύλακας είχε δεχτεί σφαίρες και από Καλάσνικοφ και από πιστόλι.

Είχε πάει για κυνήγι στις Ράχες Φθιώτιδας και βρέθηκε νεκρός λίγο έξω από το σπίτι του από την ίδια του την γυναίκα.

Οι εκτελεστές του αρχιφύλακα αφού πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 47χρονο άνδρα, διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Passat.

Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τα κύρια σενάρια που εξετάζονται είναι είτε η δολοφονία του Σεραφείμ Γκαλιμάνη να έχει σχέση με φυλακισμένους για τρομοκρατικές υποθέσεις, είτε να σχετίζεται με κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου είτε να αφορά σε προσωπικές διαφορές




Ο κόσμος από την οπτική του σκύλου




Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι να είσαι σκύλος; Οι χιουμοριστικές εικόνες που ακολουθούν, συνοψίζουν την κατάσταση με τέλειο τρόπο!








Πηγή : www.otherside.gr


Τελικά η τακτική νικάει στις οδομαχίες με αναρχικούς και χούλιγκαν με πολλές συλλήψεις και χωρίς την ρίψη χημικών



Παρακολουθώντας το παρακάτω video από την Γαλλία βλέπουμε ότι όταν υπάρχει σωστή τακτική από τους επιτελής των αστυνομικών δυνάμεων υπάρχει και αποτέλεσμα χωρίς υπερβολική βία και ρίψη χημικών και το το καλύτερο συλλήψεις επ΄ αυτοφόρω.




Μαρτυρία γυναίκας αλλάζει τα δεδομένα για την εξαφάνιση-θρίλερ του 20χρονου Βαγγέλη


«Το βράδυ της εξαφάνισης ένας νεαρός χτυπούσε την πόρτα μου και ζητούσε βοήθεια αλλά δεν του άνοιξα επειδή φοβήθηκα», λέει η γυναίκα που διαμένει σε απόσταση αναπνοής από τη Γαλακτομική Σχολή

Θρίλερ για γερά νεύρα μοιάζει να είναι η μυστηριώδης εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη ο  οποίος αγνοείται για 15η ημέρα. Μία μαρτυρία που θα έφτανε χθες στον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη αργά τη νύχτα θα προκαλούσε αναστάτωση τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένεια αφού υπήρχε μαρτυρία γυναίκας κατοίκου Ιωαννίνων το σπίτι της οποίας απέχει λίγα μόλις μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτά ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr το βράδυ της Παρασκευής, την ημέρα εξαφάνισής του Βαγγέλη δηλαδή, ένας νεαρός γύρω στις 10 το βράδυ χτύπησε την πόρτα της γυναίκας και εκείνη τον άκουσε να ζητά επίμονα να του ανοίξει και αν το βοηθήσει.

«Φοβήθηκα, άκουγα ένα νεαρό να μου λέει σας παρακαλώ ανοίξτε μου, χρειάζομαι βοήθεια και έτσι δεν άνοιξα την πόρτα. Πρέπει να ήταν γύρω στις 10 το βράδυ. Μετά από λίγα λεπτά που είδα ότι άρχισε να απομακρύνεται άνοιξα την πόρτα και είδα ένα νεαρό που μοιάζει στο Βαγγέλη, πιθανολογώ ότι ήταν εκείνος να απομακρύνεται από το σπίτι μου, αλλά, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι γίνεται, που να φανταστώ», είπε η γυναίκα αυτή στον συνεργάτη του Γιώργου Τσούκαλη που «χτενίζει» την περιοχή περιμετρικά της Σχολής στα Ιωάννινα, τον κ. Φώντα Βρόσγο.

Ο κ. Τσούκαλης την ίδια ώρα εκτιμά ότι μαρτυρίες όπως αυτή της γυναίκας είναι πολύ σημαντικές έστω και αν έρχονται μετά από 15 μέρες από τη στιγμή της εξαφάνισης του νεαρού και δηλώνει εξαγριωμένος με αυτούς που γνωρίζουν αλλά δε μιλούν κρατώντας ερμητικά κλειστό το στόμα τους. «Αν μιλήσουν όσοι γνωρίζουν, διότι γνωρίζουν είμαι βέβαιος θα μπορέσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια να κινηθούμε σε ένα σωστό άξονα εντοπισμού του Βαγγέλη. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο οι μέρες περνάνε τόσο πιο δύσκολη γίνεται η υπόθεση. Απευθύνομαι σε όσους ξέρουν, μιλήστε, όπως έκανε έστω και μετά από 15 μέρες αυτή η γυναίκα που η μαρτυρία της είναι πολύ σημαντική για εκείνο το βράδυ και μας δείχνει κάτι το ότι ο νεαρός που της χτύπησε την πόρτα και πιθανόν να είναι ο Βαγγέλης προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια», σημειώνει ο κ. Τσούκαλης. Να σημειωθεί επιπλέον ότι σήμερα ξεκινούν και πάλι οι έρευνες αστυνομικών αλλά και των συγγενών του Βαγγέλη που βιώνουν τις πιο δραματικές ώρες μετά την εξαφάνισή του στην περιοχή του Κάστρου κοντά στη λίμνη Ιωαννίνων ενώ όπως αποκάλυψε το protothema.gr, την Τρίτη έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» για την υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τριμελή επιτροπή και επικεφαλής το νομικό σύμβουλο της σχολής Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Στο διαδίκτυο συνεχίζεται να κορυφώνεται η αγωνία φίλων, συγγενών αλλά και ανθρώπων που δε γνωρίζουν το Βαγγέλη που φαίνεται να παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης με κομμένη την ανάσα και την ελπίδα να βρεθεί ένα στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του.


Πηγή : protothema.gr


Στην Γερμανία η αναλγησία και η γκεσταπίτικες πρακτικές φτωχοποίησης του Σόιμπλε έχουν επηρεάσει εκτός από την έλληνες και το ίδιο τον λαό του.




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Αλήθεια πώς ανεχόμασταν και ανεχόμαστε ως κυβέρνηση και λαός ένα Γερμανό πολιτικό ανθέλληνα, κακό και κομπλεξικό και δεν του έχουμε δώσει να καταλάβει ότι τα βάζει με έλληνες;

Βόλφγκανγκ Σόιπλε ένας κομπλεξικός, ένα αρπακτικό που αδιαφορεί για έναν λαό με ιστορία που περνάει δύσκολα αυτά τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των ανεπαρκών και ανίκανων κυβερνήσεων που τον ταλαιπώρησαν γιατί δεν μπορούσαν; Δεν ήθελαν; Δεν είχαν την ικανότητα; Να διαπραγματευτούν σωστά.

Πραγματικά δεν έχω ακούσει ξανά Ευρωπαίο πολιτικό να συμπεριφέρεται με τέτοιο ανάλγητο τρόπο εναντίον ενός λαού και να μην τον σέβεται καθόλου, να μην σέβεται την ιστορία του και να εκφράζεται με τόσο άθλια και απαξιωτικά λόγια που δείχνουν το πόσο κάθαρμα και παλιάνθρωπος είναι μέσα του.

Αυτές οι γκεσταπίτικες  πρακτικές εισπρακτικών μέτρων που φέρνουν την μαζική φτώχεια και την ταπείνωση των συμπολιτών μας θεωρώ ότι έφτασαν στο τέλος τους.

Μόνο οι αξιωματικοί της Βέρμαχτ είχαν τέτοια συμπεριφορά στους λαούς που κατακτούσαν διότι τους έλεγε η ηγεσία τους ότι οι χώρες που κατακτούν είναι ιδιοκτησία της Γερμανίας και μάλλον έχει επηρεαστεί από τέτοιες άθλιες συμπεριφορές αλλιώς δεν εξηγείται.

Οι τακτικές φτωχοποίησης που προσπαθεί να επιβάλει ο Σόιμπλε έχουν κάνει κακό και στην ίδια του την χώρα γιατί όταν ένας άνθρωπος είναι κακός, δεν έχει μπέσα και αξιοπρέπεια απελευθερώνει την κακία του και μέσα και έξω από το περιβάλλον του.

Το  Ινστιτούτου Paritaetische Wohlfahrtsverband – Gesamtverband και ο Ούλριχ Σνάιντερ, στην παρουσίαση έρευνας για τη φτώχεια, στο Βερολίνο ανέφερε ότι η αύξηση της φτώχειας στην Γερμανία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό φτώχειας στη Γερμανία αυξήθηκε στο 15,5% το 2013, σε σχέση με ποσοστό 15% που καταγράφηκε για το 2012. Με βάση τα παραπάνω, συνολικά, ο αριθμός των φτωχών στη Γερμανία υπολογίζεται στα 12,5 εκατομμύρια άτομα. Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της χώρας φτάνει τα 80 εκατομμύρια.

Στην έκθεση που συνοδεύει τη μελέτη, σημειώνεται ότι "το 43% των μονογονεϊκών οικογενειών και σχεδόν το 60% των ανέργων έχει καταγραφεί ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έχοντας κατά μέσο όρο εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εισοδήματος στη Γερμανία".

Ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται ση φτώχεια στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στα παιδιά. Στις μεγάλες ηλικίες, από το 2006, εμφανίζεται η μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα φτώχειας, τα οποία ανεβαίνουν τέσσερις φορές γρηγορότερα από εκείνα στον συνολικό πληθυσμό, σημείωσε, σχετικά, ο Ούλριχ Σνάιντερ. Στα παιδιά δε, το ποσοστό φτώχειας έφτασε το 19,2%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στα 5 παιδιά στη Γερμανία είναι φτωχό.

Το Γερμανικό κράτος προσπαθεί να αμυνθεί από αυτές τις έρευνες αναφέροντας ότι έχει μειωθεί η ανεργία αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλές θέσεις εργασίας στη Γερμανία προσφέρουν μισθούς πείνας και αυτό εξηγεί εν μέρει τον λόγο που πέφτει ο δείκτης ανεργίας αλλά η πτώση της ανεργίας από μόνη της δεν μειώνει τη φτώχεια.

Ο Ούλριχ Σνάιντερ, με το Paritaetische Wohlfahrtsverband - Gesamtverband απεύθυνε έκκληση να αυξηθεί το ύψος των κοινωνικών επιδομάτων, και των προγραμμάτων αρωγής των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων με μονογονικές οικογένειες αλλιώς θα πεθάνει κόσμος.

Τελικά επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο και μιλάμε για ένα επικίνδυνο πολιτικό
επιτέλους ήρθε η ώρα και κατάφεραν έλληνες πολιτικοί των οποίων δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία τους και το κόμμα τους παρά μόνο η εθνική προσπάθεια να τον απομονώσουν με την επιμονή τους στο άθλιο, βρώμικο και κακό κόσμο που ζει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τοκογλύφων που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα νομίζοντας ότι η χώρα μας τους ανήκει και τους δημιούργησαν αυτή την εντύπωση οι προηγούμενες κυβερνήσεις με πολιτικούς που δεν δίσταζαν και δεν διστάζουν να τους ευχαριστούν κιόλας για την παρουσίας τους αδιαφορώντας για την φτωχοποίηση και την αξιοπρέπεια μας.

Δικαιολογημένα λοιπόν οι πράξεις του και τα λόγια του Σόιμπλε εναντίον της Ελλάδας έχουν προκαλέσει τον χλευασμό του από εκατομμύρια Έλληνες που τον μισούν για την άθλια και κακιά ψυχή του.

Μάλλον για το ότι υπάρχουν ακόμα τύποι σαν τον Σόιπλε στην Γερμανία και συμπεριφέρονται γκεσταπίτικα εναντίον ξένων χωρών χωρίς να έχουν πάρει μαθήματα ιστορίας  ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει  ότι « Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια, δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί»


Το τελεσίγραφο του Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα πριν τη συμφωνία στο Eurogroup: Ή αυτό ή τελειώσαμε! "Οι Έλληνες θάβουν τα πολιτικά τους όνειρα"



Το ότι η Ελλάδα θα ήταν ένα από τα πρώτα θέματα στον γερμανικό τύπο της επομένη του δραματικού Eurogroup που κατέληξε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της, ήταν αναμενόμενο.

Όπως αναμενόμενο ήταν άλλοι να επιχειρήσουν να ρίξουν φως στο παρασκήνιο των όσων έγιναν στις Βρυξέλλες κι άλλοι να ρίξουν... χολή για την Ελλάδα και να αποθεώσουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τους χειρισμούς τους. "Νόμισμα" είναι άλλωστε και αυτή η συμφωνία, εξαρτάται από πια πλευρά τη βλέπει κανείς...

Το Focus στην ηλεκτρονική σελίδα του αποκαλύπτει τηλεφώνημα του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το τελεσίγραφο που του έδωσε: ή αυτό ή τελειώσαμε, φέρεται να είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονονικών.

Γράφει το Focus: «Από κύκλους της διαπραγμάτευσης ακούγεται πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις έγιναν την Παρασκευή. Το γεγονός είναι: Οι Έλληνες σε αυτή την Τρίτη, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, συνάντηση κρίσης αναγκάστηκαν να καταπιούν προφανώς δύσκολα πράγματα. Η κριτική για την αίτηση της νέας κυβέρνησης Αριστεράς-Δεξιάς για παράταση της οικονομικής βοήθειας χωρίς τις απαιτούμενες καθαρές δεσμεύσεις ήταν μεγάλη, όχι μόνο από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παρά το γεγονός ότι μόλις πριν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είχε επαινέσει τον εαυτό του για την διάθεση συμβιβασμού. "Η Αθήνα είχε διανύσει «δέκα μίλια αντί για ένα μίλι", δήλωσε. Το Eurogroup διαπραγματεύτηκε εξαιρετικά σκληρά. Αφού το Eurogroup είχε παρουσιάσει την δική του εκδοχή απαιτήσεων για μεταρρυθμίσεις, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και είπε "Ή αυτό ή τελειώσαμε"».

«Η Ελλάδα πρέπει να θάψει τα πολιτικά της όνειρα» γράφει, μάλλον χαιρέκακα, η Die Welt, που βλέπει νίκη κατά κράτος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ο Σόιμπλε είναι ένας άνθρωπος που κάνει ήδη πολλά χρόνια πολιτική. Χρόνια στο κουρμπέτι. Και έτσι μπορεί κανείς να τον συγχωρέσει όταν, απευθυνόμενος προς την ελληνική κυβέρνηση, με σχεδόν πατρική σοφία, λέει ότι κυβέρνηση σημαίνει ραντεβού με την πραγματικότητα -και η πραγματικότητα συχνά δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα όνειρα. Περίπου μια ώρα πριν τα πει αυτά ο Σόιμπλε, η νεαρή ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να θάψει τα πολιτικά της όνειρα. Έπειτα από συζητήσεις μιας εβδομάδας και δύο αποτυχημένα Eurogroup, συμφώνησε να δεχθεί τους όρους λιτότητας από τις Βρυξέλλες, εναντίον των οποίων τασσόταν προεκλογικά», αναφέρει η εφημερίδα.

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει, επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ, ότι «μετά την συμφωνία δεν υπάρχει πλέον λόγος για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων», ενώ κάποιοι ειδικοί κανόνες θα μπορούσαν να επανεισαχθούν για τις ελληνικές τράπεζες, με το όρο ότι θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την επέκταση του προγράμματος.

Το ρεπορτάζ στο γερμανικό ραδιόφωνο δυτικής Γερμανίας WDR έχει τίτλο «Η νίκη του Σόιμπλε επί του Βαρουφάκη» και κάνει λόγο για απομόνωση της Ελλάδα στο Eurogroup και ανάληψη από την πλευρά της Αθήνας του 100% των δεσμεύσεων που ίσχυαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τίτλο «Στην Ένωση (CDU/CSU) υπάρχει σκεπτικισμός» και αναφέρεται στην αντίδραση του επικεφαλής της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής Χανς Μίχελμπαχ, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν η Μπούντεσταγκ μπορεί να εγκρίνει την συμφωνία.

Επισημαίνει επίσης ότι «αναλυτές πιστεύουν ότι πρώτα πρέπει να περιμένει κανείς να δει ποιες συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις θα προτείνουν οι Έλληνες» και παραπέμπει στον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος έγραψε στο μπλογκ που διατηρεί στους New York Times ότι την Παρασκευή δεν υπήρξε πραγματικό αποτέλεσμα. «Φαίνεται σαν ήττα για την Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα λυθεί. Είναι μια ήττα, μόνο αν οι Έλληνες την δεχθούν ως τέτοια», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Ποτάμι: Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το δρόμο της λογικής.


«Το Ποτάμι θεωρεί θετικό γεγονός την επίτευξη κατ αρχήν συμφωνίας στο έκτακτο Eurogroup. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από ότι φαίνεται τελικά τον δρόμο της λογικής, δρόμο που από την αρχή το Ποτάμι στήριξε.
Είναι σημαντικό βέβαια να δούμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αλλά από ότι φαίνεται το εφιαλτικό σενάριο ευτυχώς προς το παρον απομακρύνθηκε.
Η κοινωνία πρέπει να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές της και η οικονομία σε ένα κλίμα ηρεμίας να πάρει μια ανάσα.
Η κυβέρνηση ανέλαβε την υποχρέωση να παρουσιάσει μέχρι τη Δευτέρα ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Ελπίζουμε οι υπουργοί της να είναι όντως αποφασισμένοι να παρουσιάσουν επιτέλους τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και να μην κρυφθούν πίσω από γενικόλογες υποσχέσεις σαν και αυτές που μοίραζαν αφειδώς προεκλογικά και οι περισσότεροι από αυτούς επανέλαβαν στις προγραμματικές τους δηλώσεις. Αλλά ας αφήσουμε αυτή την συζήτηση για το βράδυ της Δευτέρας. Το Ποτάμι, το κίνημα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, έλεγε πάντα ότι οι μεγάλες αλλαγές είναι το δικό μας χρέος προς τις επόμενες γενιές και δεν είναι παραχώρηση προς τους εταίρους μας. Ας τις κάνουμε πράξη».


Πηγή 


Υπό κράτηση ο δήμαρχος του Καράκας με κατηγορία για συνομωσία σε βάρος του Μαδούρο


«Πρέπει να ασκηθούν διώξεις από τη Δικαιοσύνη της Βενεζουέλας [εναντίον του δημάρχου Αντόνιο Λεντέσμα], ώστε να μπορέσει να λογοδοτήσει για όλα τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον της ειρήνης στη χώρα, της ασφάλειας και του Συντάγματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε χθες Παρασκευή ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, ο οποίος κατηγορείται από τις Αρχές για εμπλοκή σε συνομωσία για την εκτέλεση βίαιων ενεργειών, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο κ. Λεντέσμα, 59 ετών, γνωστή προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, συνελήφθη την Πέμπτη στο γραφείο του από πολλές δεκάδες μέλη των μυστικών υπηρεσιών.

Δύο εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι κατηγορείται «για τη φερόμενη εμπλοκή του σε μια συνωμοσία για την οργάνωση και την εκτέλεση βίαιων ενεργειών εναντίον της κυβέρνησης».

Ο δήμαρχος του Καράκας θα παραμείνει υπό κράτηση στη στρατιωτική φυλακή Ράμο Βέρντε, όπου κρατείται εδώ και ένα χρόνο και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος κατηγορείται για το ρόλο του στις διαδηλώσεις που προκάλεσαν ένα κύμα βίας στις αρχές του 2014 στη Βενεζουέλα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 42 ανθρώπους.

Οι Αρχές της Βενεζουέλας κατηγορούν τον κ. Λεντέσμα ότι υπέγραψε, όπως και άλλα μέλη της αντιπολίτευσης, μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στον Τύπο την προηγουμένη εβδομάδα με την οποία ζητούσαν μια δημοκρατική μετάβαση στη Βενεζουέλα.

Γνωστός και ως «το βαμπίρ» από τους υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, ο κ. Λεντέσμα συντάχθηκε πέρυσι με μια ομάδα ριζοσπαστών της αντιπολίτευσης και υποστήριξε την εκστρατεία με την ονομασία «Η έξοδος».

Ο κ. Μαδούρο είχε χαρακτηρίσει τα γεγονότα του 2014 απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησής του, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο κ. Λεντέσμα είναι μεταξύ πολλών πολιτικών που υποστηρίζουν μια νέα συνομωσία, σε συνεργασία με απότακτους αξιωματικούς του στρατού, για την ανατροπή του προέδρου μέσω αεροπορικών επιδρομών.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μαδούρο επενέβη με τηλεοπτικό του διάγγελμα, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τη σύλληψη του Λεντέσμα.

«Πρέπει να ασκηθούν διώξεις από τη Δικαιοσύνη της Βενεζουέλας [εναντίον του Λεντέσμα], ώστε να μπορέσει να λογοδοτήσει για όλα τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον της ειρήνης στη χώρα, της ασφάλειας και του Συντάγματος», δήλωσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος την οποία είχε καταγγείλει στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Αντόνιο Λεντέσμα, που εξελέγη δήμαρχος του Καράκας πρώτα το 2009 και στη συνέχεια το 2013, είναι βετεράνος της αντιπολίτευσης, πρώην γερουσιαστής, βουλευτής και κυβερνήτης της επαρχίας του Καράκας.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης από την πλευρά τους κατήγγειλαν τη σύλληψη Λεντέσμα.

«Τις τελευταίες ημέρες που μιλάμε τόσο για απόπειρα πραξικοπήματος παρακολουθούμε ένα πραξικόπημα από την πλευρά του κράτους», δήλωσε ο Χεσούς Τορεάλμπα, γενικός γραμματέας του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Η Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD).

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Βενεζουέλας δύο φορές, ζήτησε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει αποδείξεις για την απόπειρα πραξικοπήματος που καταγγέλλει.

«Ο Μαδούρο πιστεύει ότι με το να μας βάλει όλους στη φυλακή θα προσθέσει 50 μονάδες στη δημοτικότητά του ή θα κερδίσει τις εκλογές», διερωτήθηκε ο κ. Καπρίλες.

Μέσω της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για τη Λατινική Αμερική Ρομπέρτα Τζέικομπσον, οι ΗΠΑ, που κατηγορούνται από το Καράκας ότι υποστηρίζουν τις φερόμενες απόπειρες πραξικοπήματος, εξέφρασαν «τη βαθιά τους ανησυχία» από την «κλιμάκωση του εκφοβισμού» της αντιπολίτευσης.

Ήδη από την Πέμπτη το βράδυ η Ουάσινγκτον είχε χαρακτηρίσει «αβάσιμες και ψευδείς» τις κατηγορίες της Βενεζουέλας περί εμπλοκή της σε φερόμενα πραξικοπήματα.

Οικονομικά και πολιτικά προβλήματα

Ο κ. Μαδούρο, 52 ετών, διάδοχος του εκλιπόντα προέδρου Ούγκο Τσάβεζ, που πέθανε το 2013, βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει και πλέον φτάνει μόλις το 20%.

Λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές οι οικονομικοί δείκτες στη Βενεζουέλα παραμένουν στο κόκκινο. Ο πληθωρισμός έσπασε το 2014 νέο ρεκόρ, φτάνοντας το 68,5%, ενώ αυξάνονται οι ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Παράλληλα τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της χώρας μειώνονται εξαιτίας της μείωσης της τιμής του πετρελαίου, βασική πηγή εσόδων για τη Βενεζουέλα.


Πηγή: skai.gr


Σκύρος : Φρίκη Πακιστανός ασέλγησε σε 11χρονο κοριτσάκι




Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σκύρου από την σύλληψη του 40χρονου Πακιστανού (Φωτό) για ασέλγεια σε ανήλικο κοριτσάκι, ηλικίας μόλις 11 χρονών, που διαπράχθηκε μέσα στο κατάστημα που διατηρεί η Ελληνίδα σύζυγος του - Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονιών του παιδιού και σήμερα (20-02-2015) οδηγήθηκε στον Ανακριτή Χαλκίδας, όπου πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την πρωινές ώρες του Σαββάτου (14-02-2015) στην περιοχή Χώρα της Σκύρου, όταν το παιδί επισκέφθηκε το κατάστημα, της συζύγου του δράστη, για να παίξει με τα παιδιά τους.

Πρόκειται για επιχείρηση που ασχολείται με απεντομώσεις – μυοκτονίες και η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια είναι σύζυγος του 40χρονου Πακιστανού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 40χρονος Πακιστανός ξεμονάχιασε την 11χρονη σε γραφείο και την χάιδεψε στα γεννητικά της όργανα, πάνω από τα ρούχα της. Το μικρό κοριτσάκι κατάφερε να ξεφύγει και πήγε κλαίγοντας στους γονείς του και τους εξιστόρησε ότι ακριβώς είχε υποστεί.


Να σημειωθεί, ότι ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ότι προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια της περιοχής.

Στην συνέχεια οι γονείς πήγαν στον Αστυνομικό Σταθμό της Σκύρου και υπέβαλλαν μήνυση εναντίον του Πακιστανού, ο οποίος συνελήφθη και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ωστόσο η υπόθεση πήρε αναβολή και εκδικάστηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρχικά η δικογραφία που είχε σχηματιστεί δεν είχε κακουργηματικό χαρακτήρα, κάτι που άλλαξε κατά την διάρκεια της δίκης.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες στην απολογία του, τονίζοντας ότι πλησίασε πράγματι την 11χρονη γιατί την μπέρδεψε με την κόρη του! ενώ αποκάλεσε τους γονείς της Χρυσαυγίτες και ρατσιστές.

Τελικά, με απόφαση του Εισαγγελέα, το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση του και ανέθεσε την υπόθεση στον Ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος θα αποφασίσει αν ο κατηγορούμενος προφυλακιστεί.

Ο 40χρονος Πακιστανός πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

Πηγή : eviazoom.gr


Ελεύθεροι οι πρώτοι μετανάστες από την Αμυγδαλέζα


Σε υλοποίηση των εξαγγελιών Πανούση - Πρόκειται για περίπου 20 άτομα

Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι πρώτοι 20 αλλοδαποί που κρατούνταν στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας σε υλοποίηση των εξαγγελιών του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για είκοσι μετανάστες ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου ενώ άλλοι είχαν συμπληρώσει το χρονικό όριο διοικητικής κράτησης.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Πανούσης και της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών Τασίας Χριστοδουλοπούλου η απόφαση για άμεση απόλυση αφορά:

- όσους κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών

- όσους ανήκουν σε ευάλωτες περιπτώσεις (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες,
θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας καθώς και την άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.

- όσους έχουν κρατηθεί για διάστημα πέραν των 6 μηνών, ανώτατο όριο που τίθεται ως κανόνας από τον νόμο-ταυτόχρονα με την έκδοση απόφασης εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης σύμφωνα με τις πρόνοιες του ν.3907/2011.


Πηγή : protothema.gr


Κρούγκμαν: Δεν λύθηκε και κάτι ουσιαστικό στο Eurogroup


Με τίτλο «Δελφικό Διάβημα» που παραπέμπει στους χρησμούς της Πυθίας με το διφορούμενο περιεχόμενο, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν τοποθετήθηκε σχετικά με την συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν συμφωνήθηκε και τίποτα σπουδαίο.
«Οκ, έχουμε μία συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά ως προς τι; Εχουμε τέσσερις μήνες ακόμη χρηματοδότησης, συν κάτι που μοιάζει με συμφωνία να μη δεσμευθεί η Ελλάδα σε δημοσιονομικούς στόχους για τώρα για την ώρα υπό τον κίνδυνο της πιθανής επιδείνωσης των δημοσιονομικών. Το ερώτημα είναι τι συμβαδίζει με αυτό», ξεκινά την τοποθέτησή του ο οικονομολόγος.
«Η Ελλάδα μοιάζει να έχει υποχωρήσει αρκετά στα λόγια: όσα αναφέρονται για τη δημοσιονομική προσαρμογή έχουν γυρίσει στη γραμμή του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, κάτι που η Γερμανία μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτλεέι δέσμευση για την διατήρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5%. Αλλά η Ελλάδα προφανώς ισχυρίζεται ότι η συμφωνία προσφέρει νέα ευελιξία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα ισχυρστεί πως δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο», προσθέτει.
Και συνεχίζει: «Συνεπώς βρισκόμαστε σε ένα περίεργο σημείο: αυτό μοιάζει σαν ήττα για την Ελλάδα, αλλά αφού τιποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε, είναι ήττα για την Ελλάδα, μόνο αν η Έλληνες την εκλάβουν ως ήττα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ένα καλό αποτέλεσμα - χρόνος για την Ελλάδα να συγκεντρωθεί».
«Γι' αυτό θυμάμαι ένα παλιό αστείο, το οποίο με μια μικρή παραλλαγή ταιριάζει απόλυτα με την κατάσταση: τι παίρνεις αν ενώσεις έναν «νονό» της Μαφίας με μια ομάδα υπουργών Οικονομικών; Κάποιον που σου κάνει μια προσφορά την οποία δεν μπορείς να καταλάβεις», καταλήγει ο Κρούγκμαν.


Πηγή : ethnos.gr


Είμαστε σε καλύτερη θέση από τις 24 Ιανουαρίου


Η χώρα και η κυβέρνηση βρίσκονται σε καλύτερο σημείο αφετηρίας σε σχέση με την 24η Ιανουαρίου μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας ουσιαστικά στην ανακοίνωση της ΝΔ, αλλά και στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις Σόιμπλε, ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να εξηγήσεις στους ψηφοφόρους της τα συμφωνηθέντα. «Δεν μιλάμε για τα μέτρα στο mail Χαρδούβελη και μέτρα περαιτέρω λιτότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.
«Εμείς θα πούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε με ειλικρίνεια. Δεν θα βαφτίσουμε το κρέας-ψάρι», σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, ο οποίος έκανε λόγο για παραχώρηση όσον αφορά στη δέσμευση των χρημάτων του ΤΧΣ για τις τράπεζες, καθώς η εξέλιξη αυτή δεν αντιστοιχεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις. «Ο λαός είναι αρκετά ώριμος για να καταλάβει αν η χθεσινή συμφωνία είναι θετική ή αρνητική εξέλιξη», σημείωσε επίσης με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Πηγή : imerisia.gr


Βαρουφάκης: Νεκρή η συμφωνία αν δεν γίνουν δεκτές οι μεταρρυθμίσεις


Εάν η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στους ομολόγους την Δευτέρα δεν γίνει αποδεκτή, τότε αυτή η συμφωνία δεν θα ισχύει, δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά από τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις Eurogroup για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε πως: Σήμερα δείξαμε ότι οι προσπάθειες εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης με ασφυκρικά χρονοδιαγράμματα, απέτυχε.

Καταφέραμε να συνδυάσουμε την λογική με την ιδεολογία, είπε για να υπογραμμίσει ωστόσο ότι “δεν είναι η στιγμή να γιορτάσουμε παραπάνω, είναι ένα μικρό βήμα. Ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο δημιουργίας και χαράς”.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της συμφωνίας, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως: αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα. Αποτρέψαμε την μείωση των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Επίσης, τόνισε πως απετράπη η δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3%.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, ενώ πρόσθεσε πως: θα ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση για ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης από τον Ιούλιο.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως: σήμερα η Ελλάδα βγήκε από την μοναχική απομόνωση




Πηγή : capital.gr