Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ντόρα Μπακογιάννη : Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

 


Η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο αναφέρει ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία εδώ και μήνες ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την αξία της Αγιάς Σοφιάς, ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, συμβόλου θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συνύπαρξης πολιτισμών, θρησκειών και λαών.

«Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου. Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην Τουρκία και τη συστηματική πολιτική παραβίασης δημοκρατικών αρχών και αξιών», ανέφερε η κα Μπακογιάννη.

Εισήγηση για το θέμα είχε προηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση από τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ενώ το προηγούμενο διάστημα και κατά την ψηφοφορία το θέμα στήριξε ο επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος τόνισε πως η Αγία Σοφία δεν είναι μόνο το διαχρονικό σύμβολο της Οικουμενικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης αλλά ένα παγκόσμιο σύμβολο συνάντησης, συνεννόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών, λαών και εθνών.





Στην Κουμουνδούρου στείλτε τον λογαριασμό για την κατάληψη του City Plaza λένε οι πολίτες

 


22 Απριλίου του 2016, με την ανοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σύντροφοι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ξενοδοχείο City Plaza και το είχαν μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών - λαθρομεταναστών.

Επί τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομική εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών που διέμεναν μέσα στο ξενοδοχείο έφερνε κέρδος τους συντρόφους αντιεξουσιαστές και όπως ήταν φυσικό δεν έγινε καμία αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης, γιατί απλά είναι τα δικά τους παιδιά και οι μπίζνες τους.

Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, στις 10 Ιουλίου 2019, οι αντιεξουσιαστές έληξαν την κατάληψη, υπό τον φόβο αστυνομικής επιχείρησης γιατί ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν αστειευόταν και δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ να τους καλύπτει την κάθε εγκληματική και παράνομη ενέργεια τους.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να βρει το δίκιο της απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά όσο και να προσπαθούσε τα δικά τους παιδιά και η οποία εγκληματική ενέργεια αυτών ήταν προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως. 

Αναγκαστικά η ιδιοκτήτρια προσέφυγε δικαστικά, ώστε το κράτος να κάνει έξωση στους καταληψίες, αλλά τα αιτήματά της εάν είναι δυνατόν και αυτό πρέπει να διερευνηθεί είτε απορρίφθηκαν είτε δεν εξετάστηκαν καθόλου από τις ελληνικές αρχές, με δάκτυλο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάνω στον αγώνα της πέτυχε να εκδοθεί μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών η οποία ξέφυγε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την οποία διατάχθηκε η έξωση και απόδοση της νομής στη ιδιοκτήτρια, ωστόσο επειδή πρόλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν εκτελέστηκε από τις Αρχές για να συνεχίσει η μπίζνα υπέρ των συντρόφων αντιεξουσιαστών. 

Μάλιστα η απόφαση επιδόθηκε τότε  στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όμως δεν έγινε τίποτε και οφείλη η σημερινή ηγεσία να ερευνήσει ποιοί δεν εκτέλεσαν την απόφαση και με τις εντολές ποιανού;;;;

Το 2019 άλλες δύο φορές επιδόθηκε σχετικό έγγραφο στον ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς και πάλι να εκτελεστεί. Και εννοείται ότι πρέπει να διαταχθεί Ε.Δ.Ε. για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα!

Την ίδια ώρα, τα χρέη της ιδιοκτήτριας έτρεχαν: φόροι, νερό και ηλεκτρικό ήταν στα ύψη. Τον Μάρτιο 2017 οι λογαριασμοί ήταν 81.500 ευρώ και το 2018 έφτασαν τις 141.990 ευρώ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το 2018 οι Αρχές κινήθηκαν για να κατάσχουν το σπίτι της προσφεύγουσας (!), οπότε αυτή αναγκάστηκε να το πουλήσει για να πληρώσει τα χρέη και να αποφύγει την καταδίκη της.

Οπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Papachela και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους (που αν ήξεραν την μπίζαν που είχαν στήσει οι σύντροφοι).

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στους αιτούντες 300.000 ευρώ για απώλεια εργασιών (χρηματική ζημία) και 2.500 ευρώ για έξοδα. Έπρεπε επίσης να πληρώσει στην κυρία Παπαχελά 10.000 ευρώ για μη χρηματική ζημία».

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (δικαίωμα στην ιδιοκτησία). Η Ελλάδα υποστήριξε την αδράνεια των Αρχών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενόψει του κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης με την εκκένωση δεκάδων ανθρώπων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε τις ανησυχίες των Αρχών, αλλά έκρινε ότι αυτό δεν δικαιολογεί την τριετή αδράνειά τους.

Και μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην φωνάζει γιατί να πληρώσει τον λογαριασμό; Τον λογαριασμό στείλτε τον στην Κουμουνδούρου και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα φωνάζουν και έχουν απόλυτο δίκιο.



ΗΠΑ: «Ναι» στην αποποινικοποίηση της κάνναβης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

 



Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Παρασκευή το νομοσχέδιο με το οποίο θα απαλειφθεί η κάνναβη από τον ομοσπονδιακό κατάλογο των «επικίνδυνων ναρκωτικών ουσιών», ένα ιστορικό βήμα προς την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ.

Το κείμενο εγκρίθηκε με 228 ψήφους υπέρ έναντι 164 κατά, χάρη στους Δημοκρατικούς που ελέγχουν αυτό το Σώμα. Είναι πιθανόν ωστόσο να απορριφθεί από τη Γερουσία όπου σήμερα πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Με το νομοσχέδιο αυτό αποποινικοποιείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο η κατοχή κάνναβης, την οποία η DEA -η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών- θεωρεί ισοδύναμη με την κοκαΐνη, την ηρωίνη και το LSD. Υπενθυμίζεται ότι η κατανάλωση κάνναβης είναι νόμιμη σε πολλές Πολιτείες, για ιατρικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους.

Παράλληλα, θα ακυρωθούν και οι καταδίκες που έχουν επιβληθεί από ομοσπονδιακά δικαστήρια για παραβάσεις ήσσονος σημασίας του νόμου περί ναρκωτικών. Οι προασπιστές του νόμου υποστηρίζουν ότι από τις μαζικές φυλακίσεις για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης πλήττονται κυρίως οι μειονότητες.

Σύμφωνα με την οργάνωση NORML, που τάσσεται υπέρ της αποποινικοποίησης, είναι η πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια που η Βουλή των Αντιπροσώπων επανεξετάζει την κατηγοριοποίηση της κάνναβης.

«Είναι μια ιστορική στιγμή», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία η Τούλσι Γκάμπαρντ, που εκλέγεται στη Χαβάη με τους Δημοκρατικούς. Είναι «ένα βήμα προς το τέλος του δαπανηρού και καταστροφικού πολέμου εναντίον αυτού του ναρκωτικού που κατέστησε εγκληματίες πολλούς απλούς Αμερικανούς, κατέστρεψε τόσες οικογένειες και τόσες ζωές», εξήγησε.

Με το νομοσχέδιο θα επιβληθεί επίσης φόρος ύψους 5% στις πωλήσεις κάνναβης και παραγώγων της, για να χρηματοδοτηθεί με τα έσοδα η επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πάνω από τα δύο τρίτα των Αμερικανών συμφωνούν με τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Στην πράξη πάντως, η κάνναβη δεν θα γίνει νόμιμη σε όλη τη χώρα, αφού η κάθε Πολιτεία διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους για τα ναρκωτικά. Σήμερα, η χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, καθώς και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα έχουν επίσης νομιμοποιήσει τη χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Οι περισσότερες συλλήψεις για κάνναβη αφορούν την κατηγορία της απλής κατοχής και γίνονται με βάση την πολιτειακή νομοθεσία, από τις αστυνομικές αρχές των Πολιτειών», εξήγησε ο δικηγόρος Βινς Σλιουόσκι.


Πηγή



Eντονη… κινητικότητα για σύγχρονο Δημόσιο – Αιτήσεις για 12.221 θέσεις σε 568 φορείς δημοσίου [αναλυτικά η λίστα]

 



Ξεκινάει η νέα διαδικασία της κινητικότητας στο Δημόσιο, που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη στελέχωση των φορέων και τη θεσμική μεταρρύθμιση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κράτους.

Χθες το υπουργείο Εσωτερικών ανήρτησε στη διαδικτυακή πλατφόρμα apografi.gov.gr τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου κινητικότητας στο Δημόσιο μετά από σχετική πρόσκληση, κατά την οποία κλήθηκαν οι φορείς που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν με την υποβολή αιτημάτων είτε για μετάταξη είτε για απόσπαση.

Σημειώνεται ότι όσες θέσεις από αυτές δεν καλυφθούν με τις διαδικασίες της κινητικότητας θα προστίθενται στη λίστα των φορέων για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που καταρτίζεται κάθε χρόνο. Η κινητικότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, θα είναι το πρώτο στάδιο στελέχωσης του δημόσιου τομέα. Το δεύτερο θα είναι οι προσλήψεις. Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, έμφαση θα δοθεί στην εμπειρία και την προϋπηρεσία των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν σε υπουργεία και δημόσιους φορείς. «Δεν αρκούν μόνο τα τυπικά προσόντα. Θα πρέπει να τοποθετούμε τον κατάλληλο άνθρωπο στη σωστή θέση», είχε δηλώσει ο υπουργός.

Ανάλυση χαρακτηριστικών

Κατά τη διαδικασία του α’ σταδίου και προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική η διαδικασία, ζητήθηκε από τους φορείς τόσο η κατάλληλη ανάλυση των χαρακτηριστικών της προς κάλυψη θέσεως -η συμπλήρωση δηλαδή του σχετικού περιγράμματος θέσης εργασίας στον ψηφιακό οργανόγραμμα του φορέα- όσο και η αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα των αιτημάτων για την κάλυψη θέσεων του φορέα. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φορέων ως υπηρεσιών υποδοχής στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας ήταν η κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας καθώς και η καταχώριση των στοιχείων μαζί με την κατανομή θέσεων ανά οργανική μονάδα εκ μέρους των φορέων στο ψηφιακό οργανόγραμμα.

Στον κύκλο αυτό, οι φορείς που οι θέσεις τους εγκρίθηκαν και θα δημοσιευθούν ανέρχονται σε 568 και το αντίστοιχο σύνολο θέσεων σε 12.221, με το 10% αυτών να αφορά αποσπάσεις και το 90% μετατάξεις.

Ποιοι φορείς εξαιρέθηκαν φέτος λόγω πανδημίας

Υπενθυμίζεται ότι στον φετινό κύκλο κινητικότητας ισχύουν εξαιρέσεις λόγω ιδιαίτερων καταστάσεων. Συγκεκριμένα, δεν είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήματα για μετάταξη ή απόσπαση το πάσης φύσεως προσωπικό όλων ανεξαιρέτως των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, λόγω των έκτακτων αναγκών που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Εκτός από τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, εξαιρείται, επίσης, από την κινητικότητα και το προσωπικό των νέων Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Σερβίων και Βελβεντού μέχρι να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις σε ποσοστό 90%.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους φορείς υποδοχής και κατόπιν αξιολόγησής τους, από τα αρμόδια όργανα, θα επιλεγούν οι καταλληλότεροι για την προκηρυσσόμενη θέση.

Προσλήψεις

Η κινητικότητα πλέον συνδέεται με άμεσο τρόπο με τις διαδικασίες πρόσληψης, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολιστικού μοντέλου διαδικασιών στελέχωσης άρρηκτα συνδεδεμένων μεταξύ τους, που εξυπηρετεί, συνδυαστικά, τις ανάγκες του Δημοσίου και των υπαλλήλων και διασφαλίζει τη συνέχεια και τη συνάφεια των σχετικών αιτημάτων των φορέων. Επιπροσθέτως, με τη διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων ενισχύεται η στελέχωση των υπηρεσιών, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να αξιοποιήσουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, εμπλουτίζοντας την εργασιακή εμπειρία τους. Από τις θέσεις που υποβλήθηκαν εγκρίθηκε περίπου το 90% αυτών, καθώς απορρίφθηκαν τα αιτήματα τα οποία δεν πληρούσαν τις εκ του νόμου προϋποθέσεις.

12.221 θέσεις

Συγκεκριμένα, για το σύνολο της δημόσιας διοίκησης, οι εγκριθείσες θέσεις ανέρχονται σε 12.221, και αναλύονται σε 11.228 θέσεις προς μετάταξη και 993 θέσεις προς απόσπαση. Πιο αναλυτικά, οι περισσότερες θέσεις προς πλήρωση με μετάταξη ή απόσπαση αφορούν σε ένα ισοδύναμο ποσοστό στα υπουργεία (κεντρικές υπηρεσίες και εποπτευόμενοι) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ α’ και β’ και τα νομικά πρόσωπα). Στους δήμους αφορά το 33% των συνολικά εγκεκριμένων θέσεων και στις περιφέρειες το 10%. Ως προς τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους, σημαντικός αριθμός θέσεων (άνω του 50%) προβλέπεται στα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών και σε φορείς αυτών. Τέλος, προβλέπεται και ένας σημαντικός αριθμός θέσεων προς πλήρωση στις Ανεξάρτητες Αρχές.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου προειδοποιεί για ύποπτες κινήσεις κακοποιών στο Άνω Καλαμάκι

 



Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με την οποία εφιστά την προσοχή στους κατοίκους Αγίου Δημητρίου και του Αλίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιτήδειοι κυκλοφορούν στην περιοχή που βρίσκονται τα σύνορα του Δήμου με το Άνω Καλαμάκι και ισχυρίζονται πως είναι υπάλληλοι του Δήμου και θέλουν να κλαδέψουν τα δέντρα μέσα στις αυλές των κατοίκων.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για υπαλλήλους του Τμήματος Καθαριότητας, οπότε η συμπεριφορά τους είναι πολύ ύποπτη και καλό είναι οι κάτοικοι να μην ανοίγουν και να μην εμπιστεύονται άτομα που δεν γνωρίζουν.


Πηγή



Θράσος Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβίασε τουρκική υφαλοκρηπίδα»

 



Είναι απίστευτο το θράσος και το ψέμα του καθεστώτος της Τουρκίας.

Θρασύτερος όλων είναι ο ΥΠΕΞ του δικτάτορα Ερντογάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που υποστήριξε πως η Ελλάδα… παραβίασε τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα πως αύξησε την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο «παραβιάζοντας» όπως είπε την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα.

«Έχουμε προειδοποιήσει και περιμένουμε υπομονετικά την ανταπόκριση της Ελλάδας. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξεύρεση λύσης, ώστε να σταματήσουν οι δραστηριότητες της ανοιχτής θάλασσας. Περιμέναμε μέχρι το 2018 για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς κάναμε συνεχώς εκκλήσεις για διάλογο. Μιλήσαμε για ισότιμη μοιρασιά αλλά οι Ελληνοκύπριοι ακόμη το απορρίπτουν αυτό. Το ερευνητικό μας πλοίο Oruc Reis, δύο φορές σταμάτησε τις δραστηριότητες του για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία. Όταν χάρη στην Γερμανία η Τουρκία θα άρχιζε συνομιλίες με την Ελλάδα, πριν την ανακοίνωση, η Ελλάδα υπέγραψε δήθεν καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο» εξήγησε ο κ. Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία πάντοτε ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες. Για ποιο λόγο;» διερωτήθηκε, ανακοινώνοντας πως πρόθεση της Τουρκίας είναι να διοργανώσει μία συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή χωρών της ανατολικής Μεσογείου, που θα συζητηθούν και τα ενεργειακά θέματα.


Πηγή