Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Στην Κουμουνδούρου στείλτε τον λογαριασμό για την κατάληψη του City Plaza λένε οι πολίτες

 


22 Απριλίου του 2016, με την ανοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σύντροφοι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ξενοδοχείο City Plaza και το είχαν μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών - λαθρομεταναστών.

Επί τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οικονομική εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών που διέμεναν μέσα στο ξενοδοχείο έφερνε κέρδος τους συντρόφους αντιεξουσιαστές και όπως ήταν φυσικό δεν έγινε καμία αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης, γιατί απλά είναι τα δικά τους παιδιά και οι μπίζνες τους.

Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, στις 10 Ιουλίου 2019, οι αντιεξουσιαστές έληξαν την κατάληψη, υπό τον φόβο αστυνομικής επιχείρησης γιατί ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν αστειευόταν και δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ να τους καλύπτει την κάθε εγκληματική και παράνομη ενέργεια τους.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να βρει το δίκιο της απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά όσο και να προσπαθούσε τα δικά τους παιδιά και η οποία εγκληματική ενέργεια αυτών ήταν προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως. 

Αναγκαστικά η ιδιοκτήτρια προσέφυγε δικαστικά, ώστε το κράτος να κάνει έξωση στους καταληψίες, αλλά τα αιτήματά της εάν είναι δυνατόν και αυτό πρέπει να διερευνηθεί είτε απορρίφθηκαν είτε δεν εξετάστηκαν καθόλου από τις ελληνικές αρχές, με δάκτυλο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάνω στον αγώνα της πέτυχε να εκδοθεί μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών η οποία ξέφυγε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την οποία διατάχθηκε η έξωση και απόδοση της νομής στη ιδιοκτήτρια, ωστόσο επειδή πρόλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν εκτελέστηκε από τις Αρχές για να συνεχίσει η μπίζνα υπέρ των συντρόφων αντιεξουσιαστών. 

Μάλιστα η απόφαση επιδόθηκε τότε  στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όμως δεν έγινε τίποτε και οφείλη η σημερινή ηγεσία να ερευνήσει ποιοί δεν εκτέλεσαν την απόφαση και με τις εντολές ποιανού;;;;

Το 2019 άλλες δύο φορές επιδόθηκε σχετικό έγγραφο στον ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς και πάλι να εκτελεστεί. Και εννοείται ότι πρέπει να διαταχθεί Ε.Δ.Ε. για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα!

Την ίδια ώρα, τα χρέη της ιδιοκτήτριας έτρεχαν: φόροι, νερό και ηλεκτρικό ήταν στα ύψη. Τον Μάρτιο 2017 οι λογαριασμοί ήταν 81.500 ευρώ και το 2018 έφτασαν τις 141.990 ευρώ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το 2018 οι Αρχές κινήθηκαν για να κατάσχουν το σπίτι της προσφεύγουσας (!), οπότε αυτή αναγκάστηκε να το πουλήσει για να πληρώσει τα χρέη και να αποφύγει την καταδίκη της.

Οπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Papachela και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους (που αν ήξεραν την μπίζαν που είχαν στήσει οι σύντροφοι).

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στους αιτούντες 300.000 ευρώ για απώλεια εργασιών (χρηματική ζημία) και 2.500 ευρώ για έξοδα. Έπρεπε επίσης να πληρώσει στην κυρία Παπαχελά 10.000 ευρώ για μη χρηματική ζημία».

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (δικαίωμα στην ιδιοκτησία). Η Ελλάδα υποστήριξε την αδράνεια των Αρχών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενόψει του κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης με την εκκένωση δεκάδων ανθρώπων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε τις ανησυχίες των Αρχών, αλλά έκρινε ότι αυτό δεν δικαιολογεί την τριετή αδράνειά τους.

Και μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην φωνάζει γιατί να πληρώσει τον λογαριασμό; Τον λογαριασμό στείλτε τον στην Κουμουνδούρου και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα φωνάζουν και έχουν απόλυτο δίκιο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου