Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Σκέρτσος σε Κασσελάκη : Εκτός από «πλακίτσα», πουλάτε και «τρελίτσα»

 



Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και τον ινφλουένσερ πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στον Άκη Σκέρτσο και τον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με νέα ανάρτηση, ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι ο κ. Κασσελάκης «δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από έκτακτες ρυθμίσεις μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα», κάνοντας λόγο για πανάκριβα σπίτια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και τα οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επιδεικνύει προκλητικά σαν να είναι ο κανόνας, αποκρύπτοντας, όμως, και το “πόθεν” και το “έσχες” τους».

«Εκτός από “πλακίτσα” δηλαδή, πουλάτε και “τρελίτσα”. Όλα αυτά δεν είναι ο κανόνας και δεν εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία» λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός επικρατείας αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη.

Διαβάστε την αιχμηρή ανάρτηση του κ. Σκέρτσου:

«Επιτέλους μετά από τόσες παρελκυστικές και ψευδείς ανακοινώσεις για φέτες και λάδια, Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis αναγκαστήκατε να μιλήσετε πολύ αργά το βράδυ του Σαββάτου για την “ταμπακέρα”, δηλαδή για τη δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης που αρνείστε να καταθέσετε.

Και πάλι, όμως, διαπράττετε ένα σοβαρό πολιτικό λάθος ξεχνώντας ποιος είστε και τι ρόλο υπηρετείτε. Ο πολιτικός ηγέτης ενός κόμματος που λέει ότι διεκδικεί την εξουσία και μάχεται για τη διαφάνεια -ακόμη κι αν έχει μόλις “προσγειωθεί” στην Ελλάδα και ξέρει ελάχιστα για αυτήν-, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από έκτακτες ρυθμίσεις μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα. Ούτε να συγχέει το “νόμιμο” με το “ηθικό”. Οφείλει ο ίδιος να παράγει τον κανόνα και το παράδειγμα μέσα από τη δημόσια στάση του.

Εσείς, δυστυχώς, κάνετε το αντίστροφο, επιχειρώντας καθημερινά να μετατρέψετε με τη δημόσια παρουσία σας την αρνητική εξαίρεση σε αρνητικό κανόνα.

Και επειδή φαίνεται ότι τα έχετε μπερδέψει κάπως στο μυαλό σας, να σας το κάνω πιο λιανά: δεν μας ενδιαφέρουν ως πολίτες ούτε οι ιδιωτικές συζητήσεις με τη μητέρα σας ούτε τα παιχνίδια με το κατοικίδιο σας, που με ευκολία μετατρέπετε σε δημόσιο θέαμα. Δεν ανήκουν στο δημόσιο χώρο ούτε στη σφαίρα του πολιτικού, όσο κι αν εσείς θεωρείτε ότι μας απασχολούν.

Μας αφορούν, όμως, άμεσα τα περιουσιακά σας στοιχεία από τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πανάκριβα σπίτια ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και τα οποία επιδεικνύετε προκλητικά σαν να είναι ο κανόνας. Αποκρύπτοντας, όμως, και το “πόθεν” και το “έσχες” τους. Εκτός από “πλακίτσα” δηλαδή, πουλάτε και “τρελίτσα”. Όλα αυτά δεν είναι ο κανόνας και δεν εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία.

Κ. Κασσελάκη επιτέλους καταλάβετε ότι είστε πολιτικό πρόσωπο και όχι ουρανοκατέβατος influencer των κοινωνικών δικτύων με αδήλωτους πόρους.

Προσωπικά, ως υπόχρεος κατάθεσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, την οποία σέβομαι και τηρώ, και από την οποία προκύπτει ότι από το 2019 έως σήμερα έχω απωλέσει τα 2/3 των καταθέσεών μου λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική, σας καλώ να πράξετε το πολιτικά αυτονόητο και έντιμο.

Σας καλώ να σταματήσετε να λειτουργείτε ως πολιτική και ηθική εξαίρεση: καταθέστε πριν τις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής τη δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην σας χάλασα το χαλαρό προεκλογικό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες και την Ύδρα, όπου είμαι βέβαιος ότι συζητούσατε με τους πλούσιους φίλους σας τις τιμές της φέτας και του λαδιού…εύχομαι μόνο να μην βρίσκονται αυτοί πίσω από την απόφασή σας να μην τα βάλετε με τους πολυεθνικούς κολοσσούς.»


Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, μία ακόμη αιχμηρή ανάρτηση του υπουργού επικρατείας, όπου επισημαίνε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μην έχει καταθέσει παρανόμως μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών του καθηκόντων -και όπως ο νόμος ορίζει- την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης.





Μύκονος : Φωτογραφία με τους κακοποιούς που έδειραν τον ιδιοκτήτη εστιατορίου

 


Άντρο κακοποιών η Μύκονος με φουσκωτούς κακοποιούς να αλωνίζουν και να διαπράττουν εγκλήματα.

Το νέο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου στη Μύκονο από τον συνέταιρό του, το μεσημέρι της Παρασκευής, δείχνει ότι χρειάζεται σκληρή αστυνόμευση το νησί για να απομονωθούν οι ομάδες κακοποιών που δρουν ανεξέλεγκτα. 

Είναι το τρίτο περιστατικό βίας που συμβαίνει στο νησί έπειτα από τον ξυλοδαρμό του ξενοδόχου και την επίθεση στον αρχαιολόγου που στάθηκε αφορμή για να έρθουν στο φως οι αυθαιρεσίες σε επιχειρήσεις εστίασης και σε ξενοδοχεία.

Το θλιβερό συμβάν έγινε στις 4:15 το μεσημέρι της Παρασκευής κι όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr υπάλληλοι του παραθαλάσσιου εστιατορίου, η επίθεση στον συνιδιοκτήτη της επιχείρησης έγινε με οργανωμένο τρόπο.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ξαφνικά εμφανίστηκαν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου (σε χώρο του λειτουργεί το εστιατόριο), πέντε σωματώδεις κακοποιοί και με την πρόφαση ότι έχουν στείλει μέιλ για να προχωρήσουν σε κρατηση κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εστιατόριο.

Την ίδια στιγμή - πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων του εστιατορίου - υπήρχαν αλλοι πέντε σωματώδης κακοποιοί με τα ίδια μαύρα μπλουζάκια έξω από το μαγαζί. «Με την δικαιολογία ενός περιστατικού που συνέβη μια μέρα πριν μεταξύ του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και μιας υπαλλήλου η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θυμα bullying από τον ίδιο, κάτι που όμως δεν ισχύει, οι μαυροφορεμένοι άντρες του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται έως σήμερα στο Κεντρο Υγειας Μυκονου».

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ παρενέβη ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαιου δίνοντας εντολή για πλήρη διελευκανση της υπόθεσης.

Παράλληλα δυνάμεις της ΟΠΚΕ έλαβαν εντολή να παραμείνουν με βάρδιες στο ξενοδοχείο για λόγους ασφαλείας. Οι συγγενείς του ιδιοκτήτη του εστιατορίου κατάθεσαν μήνυση κατά των δραστών για πρόκληση σωματικών βλαβών , εξύβριση και απειλή. Μηνυση κατέθεσε και η υπάλληλος που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί και εκείνη στο Κεντρο Υγειας με νευρικό κλονισμό όπως υποστήριξε ενώπιον της αστυνομίας. Οι συγγενείς του θύματος του ξυλοδαρμού και ιδιοκτήτη του εστιατορίου υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι με παρέμβαση εισαγγελέα ακυρώθηκε η εις βάρος του διαδικασία σύλληψης στα πλαίσια του Αυτοφώρου.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα κοινωνικά μέτρα στήριξης - Γιατί δεν καταθέτει το πόθεν έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης;


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη Τύπου από τα Χανιά ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.



«Η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει πίσω ούτε στο '12 ούτε στο '15»

«Η αντιπολίτευση έρχεται και λέει στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση αποδοκιμασίας καθυστέρησης υλοποίησης αυτού του προγράμματος με το οποίο εμείς έχουμε εκλεγεί. Τι θέλετε να κάνουμε; Να παίξουμε το παιχνίδι της αντιπολίτευσης;

Θα σηκώσουμε το γάντι της πρόκλησης και θα πούμε ξεκάθαρα ότι εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχουμε εκλεγεί.

Και για να μη δώσουμε τη δυνατότητα στον λαϊκισμό των “λεφτόδεντρων” να σηκώσει κεφάλι στη χώρα μας.Το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά. Η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει πίσω ούτε στο 12 ούτε στο 15.

Και δυστυχώς η αντιπολίτευση, ειδικά η αξιωματική, φαίνεται να μην έχει μάθει από τα λάθη της και να επανέρχεται σε μια λογική κοστολόγηση των παροχών, προκειμένου να είναι ευχάριστη σε όλους. Αυτό το μήνυμα της απόρριψης αυτού του εύκολου και τελικά αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού πρέπει να το στείλουν οι Έλληνες πολίτες στην κάλπη της 1ης. Ιουνίου. Άρα προφανώς οι ευρωεκλογές έχουν και μια σημαντική εθνική διάσταση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την κριτική της αντιπολίτευσης και την ανάρτηση Κασσελάκη με τα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: Για τον κύριο Κασελλάκη εγώ δεν θέλω να πω πολλά, θέλω να του θέσω όμως ένα ερώτημα: γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του. Εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή ως πρεσβεύων το δόγμα καθαρά χέρια. Αυτοδημιούργητος, επαγγελματίας από το εξωτερικό επιτυχημένος με πολλά λεφτά, το τι κάνεις στην ιδιωτική του ζωή δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες. Γιατί μερικές φορές υπάρχει και αυτή η σύγχυση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου βίου. Το πως όμως ένας αρχηγός έχει δημιουργεί την περιουσία του είναι κάτι που ενδιαφέρει τις πολίτες. Εγώ θα παραμείνω σε αυτό που έχει πει ο ίδιος ότι θα καταθέσει το πόθεν έσχες του μέχρι τις ευρωεκλογές ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες την οικονομική του κατάσταση.

Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να συγκρίνουμε ευρωπαϊκές πολιτικές. Από τον κύριο Κασελλάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη. Θέλουμε ή δεν θέλουμε ένα ευρωπαϊκό ταμείο άμυνας, χρειαζόμαστε ή δεν χρειαζόμαστε ένα δεύτερο ταμείο ανάκαμψης;».

Για την σύμπραξη με κόμματα της δεξιάς: «Δεν μπορούμε να συνομιλούμε με ανθρώπους που επικαλούνται έναν ψευτοπατριωτισμό για να προσελκύσουν ψηφοφόρους με ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες, ούτε μπορούμε να συνομιλούμε με κόμματα που εργαλοποιούν τη θρησκεία όπως ένα συγκεκριμένο κόμμα που βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ».

Για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού: «Το πρόγραμμα με το οποίο εκλεγήκαμε το 2023, θα δείτε ότι υπάρχει απόλυτη συνέπεια σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας. Ενα πρόγραμμα 4ετιας που στον ένα χρόνο, κάναμε μεταρρυθμίσεις με νέο δικαστικό χάρτη, με αυξήσεις μισθών στο δημόσιο, υλοποίηση Ταμείου Ανάκαμψης, βελτιώσεις στην Υγεία. Μεταρρυθμίσεις σε μικρό διάστημα που δείχνει ότι η ΝΔ είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της. Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027 για το πόσο κάναμε αυτά που προαναγγείλει και πόσο αποτελεσματικοί ήμασταν. Η ανεργία προσεγγίζει το 10%, οι επενδύσεις αυξάνονται. Δεν είμαστε αλάθητοι και όταν κρίνω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει αλλαγή προσώπων, έχω το δικαίωμα να το κάνω».

Για πρωτοβουλίες να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και η δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας: «Η μείωση της ανεργίας ήταν το πρώτο θέμα που είχαμε θέσει στο πλάνο μας. Οι εργοδότες πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Επενδύσεις γίνονται κι αυτό δημιουργεί ζήτηση για εργασία. Υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά και πρέπει να ρυθμιστούν μέσα από παρεμβάσεις. Μία από αυτή είναι να εργάζονται συνταξιούχοι, χωρίς να διακοπεί ή μειωθεί η σύνταξή τους. Προγράμματα επανακατάρτισης από την ΔΥΠΑ, μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών, αναπήρων στην αγορά εργασίας. Εχουμε δυνατότητες να το πετύχουμε και όπου είναι απαραίτητο προχωρούμε σε μετακλήσεις εργαζόμενων από άλλες χώρες, όπου δεν βρίσκονται εργαζόμενοι από την πατρίδα μας. Θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη και στον μέσο όρο της ανεργίας»

Για το θέμα της ακρίβειας και την κριτική για την επιστολή στην Λάιεν και το τι περιμένει από την ΕΕ: «Για μηδενικό ΦΠΑ δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός. Δεν θα επιστρέψει η χώρα σε εποχές μεγάλων ελλειμάτων. Γι’ αυτό δεν μειώνεται στα τρόφιμα. Η επιστολή αναγνωρίζει μια πραγματικότητα με τις διαφορετικές τιμές. Θέλουμε να θέσουμε από τώρα προ των ευθυνών της τη πρόεδρο εν όψει της επόμενης θητείας της. Η ΕΕ θα σκύψει πάνω σε αυτό το πρόβλημα και θα επιβάλει περισσότερη διαφάνεια στην τιμολόγηση των προϊόντων της. Η Αριστερά υποτίθεται ότι είναι κατά των πολυεθνικών και το ότι δεν συναινεί με κάνει να πιστεύω ότι δε φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και κάποιοι επιλέγουν να κάνουν πολιτική κοιτάζοντας μόνο το εσωτερικό.

Για το αποτέλεσμα ότι θα έχει εθνικό αντίκτυπο και αν μπορεί αυτό να δώσει επιχείρημα στην αντιπολίτευση να το χρησιμοποιήσει αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό: «Οι ευρωεκλογές γίνονται για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές. Η αντιπολίτευση λέει να τιμωρήσουν οι πολίτες την κυβέρνηση. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της αντιπολίτευσης. Δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα στον λαϊκισμό των λεφτόδεντρων να σηκώσει κεφάλι. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έμαθε από τα λάθη της και επανέρχεται σε λογική ακοστολόγητων παροχών για να γίνει ευχάριστη σε όλους. Αυτό το μήνυμα απόρριψης του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού πρέπει να το στείλουν οι πολίτες. Θέλω να μην υπάρχει αμφιβολία ότι η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στη χώρα και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας δώσουν αυτή την ισχυρή εντολή.

Για τον στόχο των 9 Ευρωβουλευτών και αν το 33% είναι επιτυχία, ποιο είναι το ποσοστό αποτυχίας για τον ίδιο: «Συγκρίνουμε ευρωεκλογές. Είναι μια κάλπη με πιο χαλαρή ψήφο όπου τα κόμματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο στις βουλευτικές. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο (του 33%). Ταμείο θα κάνουμε το βράδυ των εκλογών και θα ακούσουμε τους πολίτες. Για τον κ. Κασσελάκη θα έθετα ένα ερώτημα: γιατί δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες του; Παρουσιάστηκε στη πολιτική σκηνή ως ο πρεσβεύων τη λογική των καθαρών χεριών. Η προσωπική του ζωή δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Το πως όμως ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του ενδιαφέρει τους πολίτες. Μένω σε αυτό που είπε ότι θα το καταθέσει πριν τις Ευρωεκλογές. Επίσης από τον κ. Κασσελάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη επίσης. Τοποθετεί το κόμμα του στην Αριστερά της Ευρώπης, γι’ αυτό και δε μιλάει πολύ για τις ευρωεκλογές.

Για την ακρίβεια: «Είναι μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μόνο που η Ελλάδα βγαίνει από μία κρίση. Δίνω σημασία και στα έκτακτα και στα μόνιμα μέτρα για την ακρίβεια. Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις που πιστεύω ότι αρχίζουν και έχουν αποτελέσματα. Προς Θεού, δε λέω ότι λύθηκε το πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους. Ξαναλέω ότι η αύξηση των μισθών είναι η απάντηση στην ακρίβεια. Πρώτη μας προτεραιότητα η μείωση εργοδοτικών εισφορών μόλις το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Οσο οι τιμές είναι πρόβλημα για τον πολίτη, η κυβέρνηση θα είναι πάνω από το πρόβλημα. Για τα επιδόματα, είμαστε ένα γενναιόδωρο κράτος. Επιδόματα παιδιών, ενοικίων, για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Στοχευμένα επιδόματα».

Για τα Τέμπη και τις έρευνες και αν η κυβέρνηση θα έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά ορισμένα πράγματα: «Αδικες οι κατηγορίες για συγκάλυψη. Υπάρχουν 34 κατηγορούμενοι, κάποιοι προφυλακισμένοι. Το υπουργείο δικαιοσύνης προσέφερε όλες τις διευκολύνσεις για να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες της δίκης σε χρόνο ρεκόρ. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τις ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων. Οσοι δεν της έχουν, ας βγουν να το πουν. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να μιλήσει για όποια ενδεχόμενη ευθύνη υπουργών. Δεν έχουμε δει τίποτα σε αυτή τη κατεύθυνση. Αν κατατεθεί αίτημα στη Βουλή, θα συζητηθεί αμέσως. Εχουμε μια ευθύνη και ηθική υποχρέωση. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πώς είναι αυτό συγκάλυψη; Η δεύτερη υποχρέωση μας είναι να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. 

Για τα απογευματινά χειρουργεία αν ήταν στη σωστή κατεύθυνση: «Είχα πει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ότι η ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι πρώτη προτεραιότητα. Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο στη πανδημία, όμως αυτή προκάλεσε πολλά προβλήματα σε συστήματα Υγείας. Στήνουμε από την αρχή το ΕΣΥ που χρειάζεται ριζικό ανορθολογισμό. Χρειάζεται στήριξη με προσωπικό. Γίνονται προσλήψεις, αλλά όχι με την ταχύτητα που θέλαμε. Υπάρχει καθυστέρηση από την έκδοση προκήρυξης μέχρι την πρόσληψη και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το δούμε μετά τις εκλογές. Δεν έχουμε αναισθησιολόγους για παράδειγμα. Προχωράμε με διαγωνισμούς που τρέχουν και τα αποτελέσματα θα τα δουν οι πολίτες σε 18 μήνες γιατί ως τότε πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί. Σε ένα χρόνο στο Αττικόν θα δείτε την διαφορά όπως και σε πολλά άλλα νοσοκομεία. Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ δίνουν δυνατότητα στη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. 

Για Βόρεια Μακεδονία και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και αν δεν αλλάξει στάση στην ονομασία: «Αναμένω από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας να αναγνωρίσει δημόσια με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι σέβεται τη Συμφωνία. Είναι μια διάθεση να αμφισβητήσουν στη πράξη την ονομασία. Δεν θα το δεχτούμε. Θα βρεθούμε στο ίδιο φόρουμ και θα θέσω το ζήτημα στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ και θα ενθάρρυνα την χώρα να μην θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της πορεία την οποία εμείς στηρίξαμε. Ο λαϊκισμός μπορεί να είναι ελκυστικός, αλλά δεν αντέχει στην δοκιμασία της εξωτερικής πολιτικής. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Απαιτούμε απόλυτη συμμόρφωση στο ζήτημα αυτό και δεν είμαστε οι μόνοι. Τα Σκόπια είναι απομονωμένα, όχι εμείς. Αν κάνουν πράξη αυτά που πρέπει, πρώτοι εμείς θα τους στηρίξουμε (για την ένταξη στην ΕΕ)»

Για τις γυναικοκτονίες και την ασφάλεια: «Η δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους ήταν μια γροθιά στο στομάχι. Το πρόβλημα έχει πάρει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να έχει επιλογές να φύγει από ένα αρνητικό περιβάλλον. Είμαστε σε διαδικασία επιμόρφωσης της αστυνομίας ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που είναι μέρος της δουλειάς της. Εχουμε διαθέσιμη γραμμή βοήθειας στις γυναίκες, έχουμε και το panic button. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να το εγκαταστήσουν, ώστε αν κινδυνεύουν να φτάσει αμέσως η Αμεση Δράση για να τις προστατέψει.»

Για στέγαση: «Δύσκολο να ζεις στο ενοίκιο. Η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος των ενοικίων και της αγοράς ακινήτων, είναι πρόβλημα για τον αγοραστή. Εχουμε πρόθεση να ανοίξουμε νέο πρόγραμμα «Το σπίτι μου» ύψους 2 δις που πρέπει να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με ΕΕ και να διευρύνουμε τους ωφελούμενους όπως ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι οριστικό. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε, με περισσότερους ωφελούμενους». 

Για bullying και τον σχεδιασμό για το δημόσιο σχολείο: «Είναι ένα πρόβλημα που εκδηλώνεται παντού σε έντονο βαθμό. Η πλατφόρμα είναι ένα σκέλος μόνο αντιμετώπισης του προβλήματος. Φτιάξαμε επιτροπή επιστημόνων. Δεν είναι μόνο η καταγγελία. Είναι το πως αντιμετωπίζεις την υπόθεση, το θύμα, τον θύτη, τι λέμε στην οικογένεια, τι θα κάνει ο ψυχολόγος στα σχολεία. Σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα και είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει κανονιστική παρέμβαση στην Ευρώπη για τις πλατφόρμες που δίνουν περιεγχόμενο σε παιδιά που θα εθίζουν σε αυτό βγάζοντας πολλά λεφτά από αυτή την υπόθεση. Πρέπει να μπει ένα πλαίσιο χωρίς να στερήσεις την πρόσβαση στις πλατφόρμες. Με κανόνες που οι εταιρειες θα σέβονται. Στερούμε από τα παιδιά την παιδικότητά τους επειδή περνούν πολλή ώρα μπροστά σε ένα κινητό. Οσον αφορά τα σχολεία, γίνεται μια μεγάλη παρέμβαση για μεγαλύτερη αυτονομία, πιο ενδιαφέρον πρόγραμμα και μάθημα, διαδραστικοί πίνακες που θέλουμε να πάνε και στο νηπιαγωγείο, ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο που σε απομονωμένες περιοχές θα λύσει το πρόβλημα στα παιδιά. Πολύ σημαντική δομή. Μέχρι και στη Γαύδο που είχαμε ειδικό πρόβλημα, επέλεξε το υπουργείο λύση με 3 καθηγητές ώστε να γίνονται μαθήματα δια ζώσης και τα άλλα διαδικτυακά. Σημαντική παροχή για μικρό αριθμό παιδιών, ώστε να μην αισθάνονται ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση ποιότητας.» 

Τι να περιμένουμε για την επιστολική ψήφο: «Πάντα οι ευρωπαϊκές εκλογές είχαν μικρότερη συμμετοχή σε όλη την Ευρώπη. Προφανώς μας απασχολεί η αποχή. Εχω ιδρώσει τη φανέλα στη κυριολεξία για να πείσω τους πολίτες ότι έχει σημασία να συμμετέχουν στις εκλογές. Αρχίζει και εμπεδώνεται η αίσθηση ότι το ευρωκοινοβούλιο δεν είναι αδιάφορος θεσμός. Τίποτα δε με στενοχώρησε περισσότερο από το γεγονός ότι ευρωβουλευτές ζητούσαν να περικοπούν κονδύλια γιατί η Ελλάδα δεν τηρεί το κράτος δικαίου. Εβαζαν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό. Μη στείλουμε τέτοιους ευρωβουλευτές αυτή τη φορά. 

Για την επιστολική ψήφο: «Θεωρώ πως είχε επιτυχία. Μας λένε ότι γίναμε Ευρώπη. Η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη θυμίζει ένα μεγάλο παζλ με 10.000 κομμάτια που παλεύεις να το φτιάξεις. Καμια φορά κολάνε, δεν μπαίνουν καλά. Σιγά σιγά αχνοφαίνεται η εικόνα της ευρωπαϊκής Ελλάδας, αλλά έχουμε πολλά κομμάτια να βάλουμε για να φανεί όλη η εικόνα. Η επιστολική ψήφος φαντάζομαι ότι δεν θα έχουμε δυσκολία να βρουμε τις 200 ψήφους για την μεταρρύθμιση εν όψει εκλογών. Είμαστε ανοιχτοί να το διερευνήσουμε για τις εκλογές του 2027 και εντός συνόρων αν και είναι πιο πολύπλοκο.

Για τον υπερτουρισμό και πολιτικές περιορισμού του στην Κρήτη: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε περισσότερους επισκέπτες ως προς τις υποδομές μας. Ο τουρισμός πάει καλύτερα από πέρυσι. Χρειαζόμαστε υποδομές ασφαλείς και ποιοτικές. Από τα αεροδρόμια που αναμορφώνονται, ο ΒΟΑΚ στη Κρήτη, διαχείριση του νερού που θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση τις επόμενες δεκαετίες. Κάνουμε ολιστική μελέτη σε όλη τη Κρήτη. Πρέπει να εξοικονομούμε νερό. Οταν θα έχουμε την μελέτη, θα προσθέσουμε μέτρα.  Θέλουμε ποιοτικότερο τουρισμό. Ετσι αυξάνονται οι μισθοί. Ενα ξενοδοχείο θα αναγκαστεί να προσελκύσει εργαζόμενους και να πληρώσει περισσότερα. Υπάρχουν περιοχές που πρέπει να προσέξουμε για να μην γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας. Στην Ακρόπολη κατανείμουμε τους επισκέπτες κάθε μέρα. Πλησιάζουμε στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Βλέπουμε τουρίστες στη Κρήτη τον Νοέμβριο. Πειθαρχία στη δόμηση. Οργάνωση χώρου. Κάθε δήμος να έχει το δικό του πολεοδομικό σχέδιο»

Για τα ελληνοτουρκικά: «Δεν είμαι αφελής, τα προβλήματα παραμένουν. Η Ελλάδα δεν συζητά θέματα κυριαρχίας. Ας κρατήσουμε αυτή τη βελτίωση στις σχέσεις που μας βοηθά να μην είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη όπως το καλοκαίρι του 2020. Ο κόσμος το 2024 δεν είναι ίδιος με το 2019».

Για μικρές επιχειρήσεις και να βγουν κόφτες από το ΕΣΠΑ για να βοηθηθούν: «Αρκετές είναι αποκλεισμένες όντως και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αφορούν και τις μικρές επιχειρήσεις. Θέλουμε να βοηθήσουμε με περισσότερα νέα εργαλεία»

Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και τον ΒΟΑΚ, για τα χρονοδιαγράμματα: «Σύντομα θα ξέρουμε για τον ΒΟΑΚ. Είναι ένα έργο κομμένο στα τρία. Μην υποτιμάμε την μεγάλη δυσκολία του έργου. Είναι προσωπικό μου στοίχημα, γι αυτό και έχω ασχοληθεί περισσότερο. Είναι η τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα στους οδικούς άξονες. Μία αναπτυξιακή παρακαταθήκη και ασφάλειας. Ο δρόμος έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Οσο έχουμε τον υφιστάμενο δρόμο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για μερικά χρόνια. Να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια»

Για το μεταναστευτικό και αν θα εξέταζε λύση τύπου «Ρουάντας» όπως έκανε η Βρετανία: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το χειρότερο σενάριο. Η Βρετανία το δοκίμασε και έφαγε τα μούτρα της πριν καν το υλοποιήσει. Εχουμε ζητήσει συνδρομή της Αιγύπτου καθώς και από εκεί περνούν βάρκες. Δεν έχουμε έξαρση γιατί έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ευτυχώς τα κέντρα υποδοχής έχουν κενές θέσεις, μακάρι να μη χρειαστεί να τις γεμίσουμε.»





Κερατσίνι: Συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός που αναζητούνταν από τη Σουηδία

 



Με το όνομα Άμπου Ανγουάρ και μέσα από δύο λογαριασμούς που είχε στο TikTok, ο 61χρονος Η.Α., υπήκοος Σουηδίας με καταγωγή την Παλαιστίνη, απειλούσε πολιτικούς της Σουηδίας και έλεγε ότι θα απαγάγει και παιδιά.

Αποτέλεσμα των απειλών του ήταν να θεωρηθεί ύποπτος διάπραξης αδικημάτων και να τον αναζητούν οι σουηδικές Αρχές. Έτσι φέρεται να κατέφυγε στη χώρα μας προκειμένου να κρυφτεί, παίρνοντας μαζί του και όλο τον οπλισμό του.

Στελέχη της κρατικής ασφάλειας κατά την έρευνα που έκαναν στο σπίτι του εντόπισαν 4 τυφέκια, δυο πιστόλια, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις διόπτρες, σιγαστήρα, καθώς και 9 φορητούς ασυρμάτους πομποδέκτες.

Σύμφωνα με πληροφορείς , όσον αφορά το ένα από τα όπλα, ένα glock, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε λήξει η άδεια από τις σουηδικές Αρχές από το 2021, ωστόσο κατάφερε και το μετέφερε στη χώρα μας κανένας δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής πώς.

Στη χώρα μας, στην οποία έμενε εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, δεν είχε προχωρήσει στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής, ούτε μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν σκοπευτής ή κυνηγός.

Τις σουηδικές αρχές είχε απασχολήσει και ο 25χρονος γιος του, τον οποίο είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του που γνώρισε και παντρεύτηκε περίπου πριν από 30 χρόνια στη Σουηδία, για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών και εκβιασμών και φαίνεται να ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισαν να φύγουν.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα όπλα και το εξάρτημα για τα οποία οι Αρχές Σουηδίας είχαν προβεί σε απόφαση ανάκλησης και κατάσχεσης και συγκεκριμένα :

• ραβδωτό τυφέκιο, μάρκας CZ, διαμετρήματος (cal) 22 (5,6x15R),

• δίκαννο αλληλεπίθετο λειόκαννο τυφέκιο, μάρκας Bettinsoli, μοντέλου  Tarcisio, διαμετρήματος (cal) 12,

• ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας Browning, διαμετρήματος (cal) 22 (5,6x15R),

• ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας Glock, διαμετρήματος (cal) 9mm (9x19),

• επαναληπτικό λειόκαννο τυφέκιο, μάρκας Armsan (Scandium), διαμετρήματος (cal) 12,  

• ραβδωτό τυφέκιο, μάρκας Browning, διαμετρήματος (cal) 308 (7,62x51) και

• σιγαστήρας, μάρκας Stalon.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων (ανάλογων προς το διαμέτρημα των παραπάνω όπλων εξαιρουμένου του ημιαυτόματου πιστολιού μάρκας Glock).

• Τρεις (3) διόπτρες, οι δύο (2) εκ των οποίων ήταν προσαρμοσμένες στα τυφέκια.

• Εννέα (9) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες.

• Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων των Αρχών Σουηδίας, επ’ ονόματι του ανωτέρω, στο οποίο περιλαμβάνονται τα ανωτέρω όπλα (εξαιρουμένου του ημιαυτόματου πιστολιού μάρκας Glock).

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε, ανευρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν επτά (7) πλαστικοποιημένες άδειες κατοχής των αναζητούμενων όπλων και του σιγαστήρα, εκδοθείσες από τις Αρχές Σουηδίας.

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού σε συνδυασμό με το πληροφοριακό υλικό που διαβιβάστηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από τις Αρχές Σουηδίας, προκύπτουν τα εξής:

Τα όπλα, καθώς και ο σιγαστήρας είναι τα αναζητούμενα προς κατάσχεση αντικείμενα, για τα οποία αποφασίστηκε η ανάκληση από τις Αρχές Σουηδίας.

Στην κατοχή του έφερε άδεια των Αρχών Σουηδίας για άπαντα τα προαναφερόμενα αναζητούμενα αντικείμενα (όπλα και σιγαστήρα), πλην όμως, όπως διαπιστώθηκε η άδεια για το ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας GLOCK, μοντέλου 17, διαμετρήματος 9mm, με σειριακό αριθμό BD500, το οποίο έφερε στην κατοχή του, έχει λήξει από την 14-04-2021.

Στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων που έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς έχουν καταχωρηθεί τα ανωτέρω όπλα, πλην ωστόσο δεν ήταν σε θέση να αποδείξει/τεκμηριώσει ότι κατείχε και μετέφερε στην ελληνική επικράτεια τα όπλα που περιλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων, προκειμένου να ασκήσει δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός π.χ. προσκομίζοντας πρόσκληση ή άλλη απόδειξη των δραστηριοτήτων αυτών (κυνηγίου ή σκοποβολής) στη Χώρα μας ως κράτος - μέλος προορισμού.

Ο κατηγορούμενος δεν τήρησε την προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία εισαγωγής από το εξωτερικό όπλων και λοιπών εξαρτημάτων - αντικειμένων, τα οποία ανευρέθηκαν στην κατοχή του και δη των όπλων για τα οποία είχε σχετική άδεια των Αρχών Σουηδίας και είχαν καταχωρηθεί στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων.

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις μεταφοράς, μη τηρούμενης και της σχετικής διαδικασίας του ημιαυτόματου πιστολιού, μάρκας GLOCK, μοντέλου 17, διαμετρήματος 9mm, με σειριακό αριθμό BD500, το οποίο έφερε προσαρμοσμένο γεμιστήρα, ιδίας μάρκας, χωρητικότητας δεκαεφτά (17) φυσιγγίων διαμετρήματος 9mm, το οποίο έφερε στην κατοχή του.

Ουδέποτε τα δήλωσε στις αστυνομικές Αρχές, στερείται αδείας και ως εκ τούτου έφερε παρανόμως στην κατοχή του τα ανωτέρω όπλα, φυσίγγια και εξαρτήματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Κατά την προφορική εξέταση του συλληφθέντα, αυτός ανέφερε ότι προέβη στην εισαγωγή των παραπάνω όπλων και του σιγαστήρα, βασισμένος στο γεγονός ότι κατείχε άδεια γι’ αυτά και εμπεριέχονταν στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων των Αρχών Σουηδίας (εξαιρουμένου του ημιαυτόματου πιστολιού μάρκας Glock), αγνοώντας ότι απαιτείται άδεια για την κατοχή τους στη Χώρα μας.

Για το ημιαυτόματο πιστόλι μάρκας Glock δε, ανέφερε αρχικά ότι είχε λάβει άδεια αγοράς και κατοχής από τις Αρχές Σουηδίας, πλην όμως δεν εγκρίθηκε η καταχώρησή του στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων που ήδη κατείχε και επιπλέον ότι γνώριζε πως έπρεπε να ενεργοποιήσει τη διαδικασία χορήγησης άδειας κατοχής αυτού στην ελληνική επικράτεια και σκόπευε να το πράξει, πλην όμως αγνοούσε, λόγω περιορισμένου χρόνου παραμονής στη Χώρα μας, τις Υπηρεσίες όπου έπρεπε να αποταθεί.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν έχει ασκήσει δραστηριότητες κυνηγιού ή σκοποβολής στη χώρα μας, ούτε είναι εγγεγραμμένος μέλος σκοπευτικού ομίλου.

Στον συλληφθέντα επιδόθηκε η απόφαση περί ανάκλησης της άδειας κατοχής όπλων και κατάσχεσης αυτών και το έγγραφο χορήγησης πληροφοριών αναφορικά με την εν λόγω Απόφαση, ενώ στις αρμόδιες Αρχές Σουηδίας θα αποσταλεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο έτερο έγγραφό τους («Αποδεικτικό ειδοποίησης»).

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 31-5-2024 στο Κερατσίνι, 61χρονος αλλοδαπός και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) τυφέκια, (2) πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, (3) διόπτρες, σιγαστήρας και (9) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός.

Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».



Ο εξάδελφος του Κασσελάκη μπερδεύτηκε νόμιζε ότι η πεπατημένη είναι «περπατημένη» και γελάει ο κόσμος

 


Γελάει ο κόσμος και με τον ξάδελφο Κασσελάκη, που φαίνεται ότι δεν τα πάει καλά με τα ελληνικά του.

Σε βίντεο προσπαθεί να εξηγήσει το πόσο καινοτόμα διαδικασία ακολούθησε ο Στέφανος Κασσελάκης για να επιλέξει τους υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, και αναφέρει με στόμφο πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να αλλάξει την «περπατημένη» αντί φυσικά για την πεπατημένη που είναι το σωστό, αφήνοντας κουφούς όσους τον άκουσαν.




Κάτι βρωμάει και συνεχίζει να κρύβει το πόθεν έσχες του ο Κασσελάκης εμπαίζοντας τους ψηφοφόρους


 

Κάθε μέρα και μία ξεφτίλα, κάθε μέρα και μία αποκάλυψη για το ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, το μόνο που τρέμει να αποκαλύψει είναι το πόθεν εσχες του, που βρήκε τα λεφτά; Πώς τα έκανε τα λεφτά; Τι έγινε με την εταιρία της οικογένειας του στην Ελλάδα; Είναι νόμιμες οι εταιρίες που λέει ότι έχει; Δικαιολογεί ο μισθός του τα σπίτια και τα λεφτά που παρουσιάζει νομίζοντας ότι είναι σταρ του bollywood;

Ένας αρχηγός κόμματος που πορεύεται με τοξικότητα, fake news, κακία, ελεεινή συμπεριφορά, έπαρση και καβαλημένο καλάμι, αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η αποφυγή να δημοσιεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία δείχνουν ότι κάτι βρωμάει, και φοβούνται ο ίδιος και όσοι συμμετέχουν στο μαγείρεμα των στοιχείων γιατί είναι κακούργημα και μάλιστα επισύρει πολλά χρόνια κάθειρξη.

Αποφεύγει την δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων όπως ο διάολος το λιβάνι, όπως ο μαφιόζος την αποκάλυψη, επικαλείται νόμους και «παράθυρα» για να το αποφύγει, κοροιδεύει ότι θα το καταθέσει πριν τις εκλογές, μετά τις εκλογές, και αυτό το θεωρεί τίμιο και ηθικό γιατί αυτός είναι αυτή είναι η φύση του όπως δείχνουν τα πράγματα. 

Εάν είχε ηθική και δεν είχε τίποτα να κρύψει θα το είχε καταθέσει απο την πρώτη μέρα, πάρτε το κύριοι και κυρίες δεν έχω κάτι να κρύψω, αλλά αυτή η συμπεριφορά του εκτός απο ανήθικη προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ειδικά για τον έλεγχο που θα γίνει μετά τα όποια στοιχεία παρουσιάσει και για την αλήθεια αυτών των στοιχείων που θα παρουσιάσει.

Πάντως ακούγεται ότι θα ανοίξει μεγάλη συζήτηση μετά την δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων και έλεγχος σε βάθος χρόνου που θα περιλαμβάνει και τις εταιρίες της οικογένειας του.

Σκάνδαλο μυρίζει λένε ορισμένοι, και όλο αυτό τον καιρό προσπαθεί ο Κασσελάκης να καλύψει ότι μπορεί και να διασωθεί.




Επιμένει η προκλητική Σιλιάνοφσκα: Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ τον όρο «Μακεδονία»

 



Η νέα προκλητική πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, είναι έτοιμη να τα διαλύσει όλα και να βάλει σε κίνδυνο την Ευρωπαική πορεία της χώρας της. Σε νέα δήλωση της είπε ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, όπως είπε έχει το προσωπικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία».

H Σιλιάνοφσκα, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις από την πόλη Οχρίδα, ισχυρίστηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιεί το όνομα της χώρας «είναι ζήτημα προσωπικού προσδιορισμού, δικαίωμα που κατοχυρώνεται με πράξεις ανώτερες από αυτές που ισχύουν στις διμερείς συμφωνίες».

Η ίδια υποστήριξε ότι μέσω του διαλόγου θα προσπαθήσει να «πείσει» την Ελλάδα για την «ορθότητα» των ισχυρισμών της και πρόσθεσε ότι έχει σχέδιο για το πώς θα ενεργήσει. «Φυσικά και έχω σχέδιο. Το σχέδιο είναι να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το σχέδιο είναι να υπάρχει σεβασμός αλλά και αυτοσεβασμός. Και νομίζω ότι, όπως στην πολιτική, πρέπει να αναζητήσει κανείς την τέχνη του εφικτού. Θα το κάνουμε σύντομα» ανέφερε η Σιλιάνοφσκα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προειδοποιήσεις από την μεριά της Ελλάδας περί ενδεχόμενης προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο για μη τήρηση των διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Σιλιάνοφσκα υπενθύμισε την προηγούμενη απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου (το 2011), στην προσφυγή της τότε ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από το 1995.

«Το ίδιο αυτό Διεθνές Δικαστήριο, στο οποίο βρεθήκαμε απέναντι στην Ελλάδα, αποφάνθηκε για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία ήταν επίσης μια διεθνής συμφωνία. Δεν πιστεύω ότι θα φθάσουμε αμέσως στα δικαστήρια. Υπάρχει διαβάθμιση στη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρώτα επισημαίνεται, συζητείται, η ερώτηση απευθύνεται και στον ΟΗΕ και μετά πάει στα δικαστήρια. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου θα πρέπει να είναι erga omnes (να ισχύουν έναντι όλων), αλλά στη δική μας περίπτωση αυτό δεν συνέβη» ανέφερε η Σιλιάνοφσκα.

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα (η οποία στις προεδρικές εκλογές της 8ης Μαϊου εξελέγη νέα πρόεδρος της χώρας, ως υποψήφια του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE), κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου που της υπαγορεύτηκε, η χώρα αναφερόταν «Βόρεια Μακεδονία».

Η ενέργεια εκείνη της νέας πρόεδρου της Βόρειας Μακεδονίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, ενώ αποδοκιμάστηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.



Τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα στη Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO

 


Το θέμα της επιστροφής των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα συζητήθηκε στο πλαίσιο της 24ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης (ICPRCP), που ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες της.

Το θέμα, όπως πληροφορεί και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ( ΥΠΠΟ), βρίσκεται σταθερά στην ατζέντα της Διακυβερνητικής Επιτροπής εδώ και 40 χρόνια.

“Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το ιστορικό της υπόθεσης και τις θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα”, αναφέρει το ΥΠΠΟ στην ανακοίνωσή του. Και σημειώνει: “Μέσα από μαρτυρίες περιηγητών και λογίων της εποχής του Έλγιν τεκμηρίωσε τη βίαιη απόσπαση των αρχιτεκτονικών γλυπτών από το μνημείο. Τόνισε εμφατικά την ανυπαρξία φιρμανιού και σχετικών σουλτανικών εγγράφων και την παράνομη ιδιοποίηση των Γλυπτών από τον Λόρδο Έλγιν, πριν καταλήξουν στο Βρετανικό Μουσείο. Επισήμανε ιδιαιτέρως το θέμα της κακομεταχείρισης των Παρθενωνείων κατά την παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο και τις κακές συνθήκες φύλαξής τους, ήδη από τον 19ο αι. μέχρι σήμερα. Ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις διαρκείς, αλλά άκαρπες μέχρι σήμερα προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να έρθει σε διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί λύση στο μακροχρόνιο αυτό ζήτημα, σε εφαρμογή των Συστάσεων και της Απόφασης της UNESCO. Ανέφερε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι συμβολισμοί, που αυτά ενέχουν αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας. Τέλος, κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι για πρώτη φορά μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής, να αποδείξει εμπράκτως την βούλησή του να συμμορφωθεί με τις Συστάσεις και τις Αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού”.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη δική του τοποθέτηση, επέμεινε στις πάγιες θέσεις του για το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι το νομοθετικό πλαίσιο, που ισχύει δεν επιτρέπει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον συγκεκριμένο νόμο”, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ. Και προσθέτει: “Η παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας και τα επιχειρήματά της έτυχαν θερμής υποδοχής και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της Διακυβερνητικής Επιτροπής (Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Λιβύη, Ιράκ, Ινδία, Χιλή, Βενεζουέλα, Παναμάς, Γουατεμάλα, Γκαμπόν, Ζάμπια, Αίγυπτος), αλλά και κράτη-παρατηρητές (Τουρκία, Παλαιστίνη, Νικαράγουα, Ονδούρα, Βραζιλία) υποστήριξαν με σθένος τις ελληνικές θέσεις και ζήτησαν εμφατικά από το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει τα Γλυπτά στην Ελλάδα, προκειμένου να επανενωθούν με τον Παρθενώνα, μνημείο-σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού”.

Σύσταση Διακυβερνητικής Επιτροπής

Η Διακυβερνητική Επιτροπή υιοθέτησε Σύσταση, στο κείμενο της οποίας, μεταξύ άλλων:


• Παραπέμπει στις προηγούμενες συστάσεις και τις αποφάσεις της,


• Εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για το γεγονός ότι η επίλυση του θέματος παραμένει σε εκκρεμότητα για μεγάλο διάστημα,


• Καλεί για μία ακόμη φορά τις δύο πλευρές να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για την επίλυση της διαφοράς λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, πολιτιστικές, νομικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος,


• Καλεί την Γενική Διευθύντρια της UNESCO να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.


• Αποφασίζει να ενταχθεί το ζήτημα των Γλυπτών στην ατζέντα της 25ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής.


Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν από πλευράς ΥΠΠΟ ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γεώργιος Διδασκάλου, ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης καθ. Νικόλαος Σταμπολίδης, η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ολυμπία Βικάτου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Βασιλική Παπαγεωργίου. Από πλευράς ΥΠΕΞ συμμετείχε η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνούς Δικαίου ‘Αρτεμις Παπαθανασίου και από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO, ο μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Γεώργιος Κουμουτσάκος.



Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο προολυμπιακό η Εθνική ομάδα μπάσκετ


 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του Περιστερίου, και της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Βασίλης Σπανούλης, επιβεβαίωσε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα δώσει το «παρών» στο προολυμπιακό τουρνουά με την «επίσημη αγαπημένη»!

Ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς λόγω τραυματισμού, και έτσι θα είναι ξανά διαθέσιμος για τη «γαλανόλευκη».

To προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ, με την Εθνική να αντιμετωπίζει την Αίγυπτο και τη Δομινικανή Δημοκρατία.




Σήμερα στις 11 το πρωί η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει ευρωεκλογών

 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 της Κυριακής θα παραχωρήσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει το παραπάνω στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πολίτες στην πόλη των Χανίων.



Γαβριήλ Σακελλαρίδης για Κασσελάκη: Είναι επικίνδυνος για τη χώρα

 



Όλοι πλέον έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι επικίνδυνος για την χώρα.

Και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος της Νέας Αριστεράς, επιτίθεται ανοιχτά στον Στέφανο Κασσελάκη με πολύ βαριές εκφράσεις. 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στην LiFO χαρακτηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη ως μια πολύ επικίνδυνη περίπτωση πολιτικού, επικίνδυνη όχι για το σύστημα αλλά για την αριστερά και την χώρα: «Τον Στέφανο Κασσελάκη τον θεωρώ μια επικίνδυνη περίπτωση πολιτικού. Όχι επικίνδυνο απέναντι στο σύστημα, όπως θέλει να παρουσιάζεται, αλλά επικίνδυνο για την πολιτική και την αριστερά». Συνεχίζοντας το δηλητήριο του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί τον Στέφανο Κασσελάκη όχι μόνο άσχετο με την πολιτική αλλά έναν κενού περιεχομένου πολιτικό που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε κόμμα: «Πιστεύω ότι είναι εμφανές πως δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο. Όταν τον ακούω να μιλάει, τον φαντάζομαι να υπερασπίζεται τις ιδέες οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μιλάει με το ίδιο ύφος, με το ίδιο πάθος, και να είναι στη ΝΔ, στο ΚΚΕ, στο ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας απλώς το περιεχόμενο. Είναι σαν ένα δοχείο που το γεμίζεις με ό,τι θες. Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική, πολιτική πυξίδα».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρει αυτό που ξέρει όλη η χώρα, πώς ο Στέφανος Κασσελάκης γνωρίζει μόνο από lifestyle και ελπίζει μέσω αυτού να κερδίσει ψήφους. Παράλληλα τον θεωρεί ως τον καλύτερο χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη: «ο τρόπος που πολιτεύεται γίνεται μόνο με όρους lifestyle. Κάνει θόρυβο χωρίς να προβάλλει καμία αξιόλογη πρόταση και τελικά το μόνο που πετυχαίνει είναι να ευνοεί απόλυτα την κυβέρνηση. Ξεκάθαρα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο καλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και να ήθελε ο σημερινός πρωθυπουργός να κατασκευάσει έναν ιδανικό αντίπαλο, δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα».