Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνουν τα σύνορα και η Τασία πέρα βρέχει κάνει την αντιπρόεδρο της Βουλής χωρίς να έχει απολογηθεί



Διαβάσαμε στο newsit.gr

Και ο πρώτος καυγάς στην συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, εγένετο! Και ήταν ανάμεσα στην προεδρεύουσα της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ζήτησε τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Τότε εξανέστη ο Ανδρέας Λοβέρδος και άρχισε να φωνάζει ότι δεν τηρείται ο κανονισμός της Βουλής. Ο κ. Παππάς είπε τότε να δοθεί ο λόγος στον κ. Λοβέρδο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πήρε τον λόγο και συνέχισε να φωνάζει. Τότε, η κα Χριστοδουλοπούλου τον αποκάλεσε προβληματικό και παράνομο. Ο κ. Λοβέρδος εξακολουθούσε να ζητάει για 5 λεπτά τον λόγο και τότε η κα Χριστοδουλοπούλου του είπε: «Ο τσαμπουκάς θα περάσει εδώ;» του είπε η κα Χριστοδουλοπούλου και αναρωτήθηκε αν είναι τώρα η ώρα των δελτίων ειδήσεων. (κανείς δεν της έχει πει ότι έχει στάση εργασίας η ΕΣΗΕΑ;)

- "Θα μου δώσετε πέντε λεπτά όπως δώσατε στους υπόλοιπους" επέμενε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

- "Όχι θα σας δώσω δύο λεπτά" απαντούσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον διάλογο να συνεχίζεται για αρκετά λεπτά και τον κ. Λοβέρδο να της λέει:

"Χρόνο θα έχουμε. Κι αν δεν μας τον δώσετε εσείς θα τον πάρουμε μόνοι μας" για να πάρει την απάντηση: "Τις απειλές εκεί που περνάνε, όχι στο Κοινοβούλιο. Δεν ξέρω από που πήρατε αυτό το θάρρος"...


Παραλογισμός και κοροϊδία από Μπαλαούρα: H κυβέρνηση θα πληρώσει λεωφορεία για να κατέβουν οι αγρότες στο Σύνταγμα




Αφού μπλοκάρουν τα τρακτέρ των αγροτών θα τους μεταφέρουν με λεωφορεία στο κέντρο, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα... 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει λεωφορεία προκειμένου να κατέβουν στο Σύνταγμα οι αγρότες... χωρίς τα τρακτέρ τους, αποκάλυψε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

«Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα», δήλωσε μιλώντας  στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επομένως εκτίμησε ότι οι αγρότες θα κάνουν την κινητοποίηση τους και «άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ιδιαίτερα με το τρακτέρ ή όχι», όπως αναφέρει. 

«Θα υπάρχουν πούλμαν που θα επιβιβάζονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας και να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Η κυβέρνηση θα το πληρώσει, βεβαίως», εξήγησε.

Η πρόθεση σημείωσε  «δεν είναι να αποκόψουμε την κινητοποίηση, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα πουθενά. Και στα διάφορα μέρη που έχουνε κλείσει την κυκλοφορία και μάλιστα σε σημεία σοβαρά για την οικονομία, όπως είναι τα σύνορα με τα φορτηγά κτλ δεν έχουμε λάβει μέτρα ακραία παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα». 

«Δεν κάνω υπόδειξη στο κίνημα των αγροτών αλλά η καλύτερη μέθοδος είναι η ενημέρωση του κόσμου. Δηλαδή μπορεί να δυσκολεύουν την διέλευση δίνοντας τους έντυπα, κουβεντιάζοντας μαζί με τους οδηγούς και μετά ας αφήνουν, απλώς να μην τους κόβουν. Δεν νομίζω ότι είναι επιτυχία, θα υπάρχει αντίδραση από άλλες κατηγορίες πολιτών», κατέληξε. 



Πηγή : protothema.gr



ΝΔ: Ο Τσίπρας κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι



Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος την Πέμπτη. Με αφορμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι», ενώ τον κατήγγειλε ως «μόνιμο εκφραστή διχαστικού λόγου».

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αφαιρεί από το ΕΣΡ την αρμοδιότητα να δίνει άδειες και τη μεταφέρει στην κυβερνησή του.

«Θέλει να μοιράσει η κυβέρνησή του τις τηλεοπτικές άδειες. Χωρίς να δίνει εξήγηση, αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά να δώσει τέσσερις άδειες. Κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι. Χτίζουν κύκλωμα διαπλοκής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για πολιτική πόλωσης και διχασμού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, συνειδητά, διαμορφώνει κουλτούρα σύγκρουσης και διχασμού. «Είναι μόνιμος εκφραστής διχαστικού λόγου» πρόσθεσε, αναφέροντας ως παραδείγματα το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το "ναι" και το "όχι", το "παλιό" και το "νέο".

«Τώρα κατασκευάζει νέα διχαστική γραμμή. Διχάζει με όρους διαπλοκής από τη μία, και δήθεν αθωότητας από την άλλη. Ονομάζει διαπλοκή καθέναν που στρέφεται απέναντι στην πολιτική του. Δηλαδή όλους. Αυτός ο νέος διαχωρισμός, ο νέος στα σκαριά διχασμός, δεν πρόκειται να περάσει» τόνισε.

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και για το προσφυγικό. «Με έκπληξη ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να αναφέρονται στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα, σαν αυτό να μην σημαίνει τίποτα» τόνισε και εξέφρασε την ανησυχία της ΝΔ. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την ευθύνη γιατί χάθηκαν επτά-οκτώ μήνες.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επισήμανε ότι όλα σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν ερήμην της Ελλάδας.

Κατά την ενημερώση των πολιτικών συντακτών, ο Γ.Κουμουτσάκος επανέλαβε πως το προσφυγικό/ μεταναστευτικό είναι θέμα ευρωπαϊκό και διεθνές, που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας.

Επίσης, σημείωσε ότι μία παρέμβαση του ΝΑΤΟ που θα έχει σκοπό την αποτελεσματική ανάσχεση μεταναστευτικών ροών θα ήταν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, με προϋπόθεση ότι δεν θα θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα.

«Στη δική μας αντίληψη δεν θα έπρεπε ειδική επιχείρηση συγκεκριμένου σκοπού να  υποκαταστήσει το καθήκον της ΕΕ να διαφυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό, με όλους τους Έλληνες, είδαμε ότι όλα αυτά σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν ερήμην της Ελλάδος και απόντος του πρωθυπουργού» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορά μας με τα Σκόπια, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η ΝΔ παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό αυτήν τη συζήτηση.

«Με έκπληξη ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να αναφέρονται σε αυτό σαν τίποτα να μην σημαίνει κάτι τέτοιο» τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την ευθύνη γιατί, όπως είπε, χάθηκαν επτά-οκτώ μήνες.

Η κυβέρνηση «αντιμέτωπη με αυτήν την κατάσταση, αποδέχτηκε σοβαρές δεσμεύσεις για τη χώρα. Η αδυναμία της να τις εκπληρώσει προσφέρει επιχειρήματα σε κάποιους να σκέφτονται αποκλεισμούς της χώρας από τη Σένγκεν» επισήμανε.

Όπως ανακοίνωσε, η ΝΔ έχει καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς και στο ΕΛΚ. «Θα κάνουμε ό,τι είναι σκόπιμο για να βοηθηθεί η χώρα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επέκρινε τη στάση της Τουρκίας αλλά και της Ευρώπης, λέγοντας πως δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Πηγή: tovima.gr





Το χρηματιστήριο γύρισε σε εποχές 1987 νέα πτώση σήμερα 1,89%




Πτώση για τέταρτη ημέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα Πέμπτη

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 440,88 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,89%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 420,82 μονάδες (-6,35%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 37,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 6,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 5,76%.




Και έχει ευθύνη η χώρα σου Σουλτάνε απειλείς κιόλας τα κράτη της Ευρώπης



Νέες απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα πούμε αντίο στους μετανάστες

Υπερήφανος που απείλησε την Ευρώπη για το προσφυγικό δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν επιβεβαίωσε την συνομιλία που διέρρευσε στα ΜΜΕ ανάμεσα στον ίδιο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά την οποία ο Ερντογάν απείλησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι θα πλημμυρίσουν με μετανάστες αν η χώρα του δεν λάβει ένα ικανοποιητικό ποσό για να τους φιλοξενήσει στο έδαφός της.

«Είμαι υπερήφανος που το είπα. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των προσφύγων (...) Τους είπαμε [των Ευρωπαίων]: λυπούμαστε, θα ανοίξουμε τις πύλες και θα πούμε 'αντίο' στους μετανάστες», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η υπομονή της Τουρκίας μπορεί να εξαντληθεί όσον αφορά την κρίση στη Συρία και θα μπορούσε να αναγκαστεί να αναλάβει δράση. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη για ανειλικρίνεια όταν καλούν την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες αντί να αναλάβουν δράση να αποτρέψουν την αιματοχυσία στη γειτονική της χώρα.

«Υπάρχει πιθανότητα το νέο κύμα προσφύγων να φθάσει τους 600.000 αν οι αεροπορικές επιδρομές συνεχιστούν, Ετοιμαζόμαστε για αυτό», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ στην Άγκυρα. «Θα δείξουμε υπομονή μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία μας δεν περιμένουν άσκοπα εκεί», είπε, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει πληροφορίες ότι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν «ανελέητες σφαγές».

Ο Ερντογάν είπε πως η συριακή κρίση δεν θα επιλυθεί χωρίς τη δημιουργία ασφαλών ζωνών και πως θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε να παραμείνουν οι Σύροι στη χώρα τους.



Πηγή : koollnews.gr


Παραλήρημα Φίλη στην Βουλή με απίστευτες δηλώσεις



«Λάδι στη φωτιά» της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης από την απίστευτη δήλωση του υπουργού Παιδείας - Απέρριψε και την εκλογολογία, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του... χρόνου τέτοια μέρα, θα έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη

«Λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζουν οι δεύτεροι στην Αθήνα, έριξε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι τα μπλόκα και το κλείσιμο των συνόρων υποκινούνται είτε από τη ΝΔ είτε από τη Χρυσή Αυγή.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για «δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις» από αγρότες «εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής», που πάνε «χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε».

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και εν γένει η οικονομική πραγματικότητα δημιουργεί εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες, ο κ. Φίλης επέλεξε να προχωρήσει σε παραληρηματική και ισοπεδωτική καταγγελία όσων εναντιώνονται στη νέα μνημονιακή λαίλαπα. 

«Ποιοι κλείνουν τα σύνορα στη Βουλγαρία και στήνουν ένα ιδιότυπο Grexit;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ: «Εσείς! Οι καπεταναίοι σας, που κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με τους Βούλγαρους οδηγούς. Εσείς δίνετε επιχειρήματα στους άλλους. Τα ταμπονάρετε από κάτω τα σύνορα! Είναι ή όχι τα δικά σας στελέχη εκεί εν ονόματι δήθεν αγροτικών διεκδικήσεων; Εσείς! Οι εγκάθετοι της ΝΔ και Χρυσής Αυγής με τον Σόιμπλε χέρι-χέρι».

Όπως ήταν φυσικό, τα λόγια του κ. Φίλη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προσφυγικές ροές με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση «έπνιγε τους πρόσφυγες στα Φαρμακονήσια… Η κυβέρνησή σας, ανάλγητη και απάνθρωπη, που έπαιζε παιχνίδι με την ακροδεξιά στην Ελλάδα».

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στην εκλογολογία, λέγοντας: «Γιατί να γίνουν εκλογές; Δεν είμαστε κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία πήρε με άλλη ψήφο την κυβέρνηση. Όσοι άρχισαν να λιγουρεύονται εξουσία με τη διαπλοκή να το πάρουν χαμπάρι. Βγήκαμε για τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμά μας θα κρίνεται κάθε μέρα, αλλά θα κριθεί και από το λαό στο τέλος της τετραετίας. Θα είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο θα οδηγήσει τέτοια μέρα του χρόνου εδώ να μιλάμε για την ανάπτυξη».


Πηγή : protothema.gr


Δώσε θάρρος στον Σουλτάνο να νομίζει ότι κάνει κουμάντο




Πριν η Ελλάδα προλάβει να εντοπίσει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο η Τουρκία προκαλεί απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στην θαλάσσια περιοχή της συντριβής του ελικοπτέρου η οποία είναι ελληνική περιοχή και στην οποία δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Τουρκία.

Οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή και διεκδικώντας να αναλάβουν εκείνοι την επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου και του τριμελούς πληρώματος του ελληνικού ελικοπτέρου σε ελληνική περιοχή.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει και τον πρώτο λόγο σε αυτές τις διαδικασίες και ακύρωσε την τουρκική ΝΟΤΑΜ και Ο Α/ΓΕΕΘΑ περιορίστηκε στο "αυτά συμβαίνουν"





Τηλεοπτικές άδειες: Τα έσπασαν Παππάς - Ένωση ιδιοκτητών



Λίγες ώρες πριν κατατεθεί η τροπολογία στην Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (10.02.2016) μετά τις... "βόμβες" του Νίκου Παππά για τέσσερα κανάλια, ανεξαρτήτως περιεχομένου ο υπουργός Επικρατείας με ανακοίνωσή του μας ενημερώνει ότι συναντήθηκε με την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και υπήρξε διάσταση απόψεων. 


Σημειώνεται ότι ο κ. Παππάς αυτό το όνομάζει διαβούλευση. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος της διαβούλευσης του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και εν όψει της διενέργειας του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Συνολικά, ο Υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις έντεκα φορέων, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι προστάσεις ώστε η διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, με τη χορήγηση αδειών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, να συντελεστεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ κ. Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο Ταμίας κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η Εφορος κυρία Άννα Σούρπη (ALPHA), το Μέλος Δ.Σ. κ. Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο Γενικός Διευθυντής κ. Μανώλης Δραϊνάκης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Κωστής Φιλιππόπουλος».

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε λόγο για ουσιαστικά μη υπαρκτό διάλογο και ειλημμένες αποφάσεις από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ σε σκληρό τόνο χαρακτήρισε «υπέρτατο θεσμό» και «αποκλειστικό θεματοφύλακα» του πλουραλισμού τον κ. Παππά, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών επισημαίνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για ύπαρξη μόνο τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, τις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, ενώ θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς.
Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για να υπάρξει διάλογος και να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τι προβλέπει η τροπολογία

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας), ενώ η τιμή εκκίνησης της δημοπράτησης θα ορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας, στα 3,5 εκατ. ευρώ κατά δήλωση του Νίκου Παππά, και θα είναι για δέκα χρόνια.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η οικονομική βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων για να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά ή υπερδανεισμός με τις τακτικές του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τη μελέτη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, οι τεχνικές προδιαγραφές και οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας απαιτούν την καλύτερη ποιότητα περιορίζοντας τις δυνατότητες του φάσματος, απαντώντας εμμέσως στις φωνές που μιλούν για απεριόριστο φάσμα.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, όλοι οι υποψήφιοι, είτε υφιστάμενες επιχειρήσεις, είτε νέες, να ξεκινούν από μηδενική βάση προκειμένου να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να αδειοδοτηθούν βιώσιμες επιχειρήσεις, με εργαζόμενους οι οποίοι θα προστατεύονται καθώς ο νόμος 4339/2015 προβλέπει το εύνομο των εργασιακών σχέσεων που θα συνάπτονται.


Πηγή : newsit.gr


Πρόκληση από την Αγκυρα: Αδύνατο να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές προς Ελλάδα


Σε μια προκλητική δήλωση για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα προχώρησε ο πρέσβης της Τουρκίας προς την Ε.Ε., που χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το προτεινόμενο ευρωπαϊκό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η Ε.Ε. έχει ζητήσει από την Άγκυρα να σταματήσει τις προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με αντάλλαγμα oi χώρες της Γηραιάς Ηπείρου να φιλοξενήσουν 250.000 μετανάστες. 

«Είναι ανέφικτο» δήλωσε ο Selim Yenel, «γκρεμίζοντας» την τελευταία απόπειρα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές.

Ο αξιωματούχος προειδοποίησε παράλληλα για «τσουνάμι» Σύρων προσφύγων από το Χαλέπι προς την Τουρκία, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. «Μας εκπλήσει που η Ευρωπαίοι λένε ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα μας για τους Σύρους από το Χαλέπι, όταν ακριβώς αυτό κάνουμε για τα τελευταία πέντε χρόνια. Όλα είναι σε εξέλιξη, άλλο ένα τσουνάμι. Πως θα το αντιμετωπίσουμε;» ανέφερε ο κ. Yenel. 

Η Κομισιόν ζήτησε σήμερα την από την Ελλάδα και την Τουρκία να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, ώστε να καταστεί και πάλι δυνατή η επιστροφή αιτούντων άσυλο στις δύο χώρες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», το αίτημα αυτό δεν αναμένεται να ανακουφίσει ιδιαίτερα την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η απέλαση προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα απαγορεύεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ στην Τουρκία θα επιστρέφουν μόνο όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν άσυλο. 

Άκαρπη (;) η επίσκεψη Μέρκελ στην Άγκυρα 

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να έχει ταξιδέψει έξι φορές στην Άγκυρα από τον Οκτώβριο, όμως τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών της δεν έχουν γίνει ακόμα ορατά. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα ταξιδέψει εκ νέου στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. 
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι διπλωμάτες από τις Βρυξέλλες δηλώνουν «άγνοια» για τον σκοπό της τελευταίας επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά τους, γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν καυστικά τα ταξίδια της στην Τουρκία, αναφέροντας ότι η κ. Μέρκελ βλέπει περισσότερο τους Τούρκους υπουργούς παρά τους Γερμανούς. 



Πηγή: The Guardian, ethnos.gr


Γίνεται συνεργός στο έγκλημα όποιος περιμένει να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο αντί να ζητάει εκλογές




Κώστας Βουκελάτος

Ίσως να διανύουμε και τις τελευταίες ημέρες που μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα χωρίς λογοκρισιά με τον φόβο να καταλήξουμε στην φυλακή όπως γίνεται στην γείτονα χώρα του καθεστώτος Ερντογάν.

Τα χειρότερα λόγια και στην σκληρότερη κριτική για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του τα ακούω τον τελευταίο μήνα από τους συντρόφους του και τους πρώην δηλωμένους φανατικούς Συριζαίους.

Ο Τσίπρας προσπαθώντας να γαντζωθεί στην εξουσία κάνει ότι μπορεί και αντιδρά σπασμωδικά κάνοντας μεγαλύτερη ζημιά στην κοινωνία και την χώρα.

Η κυβέρνηση καθημερινά παρασύρει όλους μας στον γκρεμό και με τις δηλώσεις τις δείχνει ότι μάλλον δεν καταλαβαίνει η αδιαφορεί απλά για την ζημιά που προκαλεί σε μια χώρα με ιστορία την οποία ξεφτιλίζει διεθνώς. 

Διακρίνω μια απάθεια για το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων λες και δεν θα συμβεί τίποτα όπως δεν συνέβη και το καλοκαίρι με το κλείσιμο των τραπεζών. Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί λες και είναι σχέδιο να απομονωθεί η χώρα για να εδραιωθεί το καθεστώς Τσίπρα στην χώρα.

Από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης φαίνεται ότι μας προετοιμάζουν για το γεγονός να κλείσουν τα σύνορα.

Ο κ. Μουζάλας μίλησε ανοιχτά για την περίπτωση να ενεργοποιηθεί η ειδική παράγραφος της συνθήκης Σένγκεν που προβλέπει το κλείσιμο των συνόρων για τον πληρέστερο έλεγχο, καταγραφή και αναχαίτιση επί της ουσίας του προσφυγικού κύματος προς την Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι θα φάμε πακέτο χιλιάδες εκατοντάδες λαθρομετανάστες εγκλωβισμένους στα σύνορα μας και άντε να τους ζήσουμε εδώ που δεν μπορούμε να ζήσουμε καλά, καλά εμείς.

Ακούσαμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα κλείσιμο των συνόρων", τόσο απλά χωρίς ντροπή λες και μιλάνε για τον πόρτα του σπιτιού τους και όχι μιας πρώην περήφανης χώρας που δυστυχώς ηγούνται, δεν ξέρω για πόσο ακόμα αλλά θα έχουν κάνει μεγάλη ζημιά πριν φύγουν.

Άλλωστε για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα δεν φταίνε αυτοί αλλά οι ξένοι, η αντιπολίτευση και η διαπλοκή, η ανικανότητα τους δεν εμφανίζεται πουθενά αλλά το θέμα δεν είναι τι λένε αυτοί αλλά τι καταλαβαίνει ο κόσμος και ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και είναι έτοιμος να τους αρχίσει στις κλωτσιές.

Τι είπε εχθές ο λαοπλάνος πρωθυπουργός που και από μπετόν και ατσάλι να ήταν θα λύγιζε με τα ψέματα που έχει πει "Για όλα ευθύνονται τα συμφέροντα και η διαπλοκή" τόσο απλά χωρίς ίχνος ντροπής.

Και ξέρετε γιατί γίνεται πόλεμος στην κυβέρνηση για να καμφθεί η αντίσταση της και να αναθεωρήσει στο θέμα των αδειών, αυτό προσπαθούν να περάσουν τα φτωχά μυαλά τους!!!

Εάν είναι δυνατόν, επιχείρημα που βρήκε να περάσει εκτός φυσικά από την ακροδεξιά που βρίσκεται όπως λένε πίσω από τις κινητοποιήσεις όλων των επαγγελματιών της χώρας και όχι απλά ο ταλαιπωρημένος και αηδιασμένος με την κυβέρνηση λαός, απλά φάτε και άλλο σανό φταίνε οι καναλάρχες!!

Δεν υπάρχει ντροπή, δεν καταλαβαίνουν τι λένε και όσο τους αφήνει η αντιπολίτευση στο σύνολο της να κάνουν και να λένε ότι θέλουν τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα γιατί αυτό το φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς που τα κάνουμε σκατά, πρέπει να τελειώσει, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τελειώνει η εκλογές κρίνονται επιτακτικές δεν θα προχωρήσει αλλιώς η χώρα. 

Αυτό το δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και είναι καταστροφικές για την χώρα πρέπει αν σταματήσει κύριοι της αντιπολίτευσης γιατί όταν το λέτε αυτό δεν θέλετε το καλό της χώρας αλλά το πώς θα παραμείνετε στην έδρα σας στην βουλή. Η χώρα όχι μόνο χρειάζεται άμεσα εκλογές αλλά επιβάλλεται είναι αναγκαίο πρέπει να γίνει δεν πάει άλλο καλός να έρθουν λοιπόν οι εκλογές για το καλό μας.

Η αντιπολίτευση πρέπει να τις επιδιώκει και όχι να λέει ότι θα γίνει ζημιά στην χώρα!!

Τώρα τι γίνεται; Όσο παραμένει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας θα πάει καλά η χώρα; Η έχει κάποιος την οποιαδήποτε ελπίδα ότι αυτή η κυβέρνηση θα πάει ποτέ την χώρα προς το καλύτερο;

Όποιος περιμένει να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο, του λέμε ότι το φρούτο έχει πέσει και έχει σαπίσει και έχει γίνει ένα με το χώμα, δεν αντέχει άλλο η χώρα έκλεισαν τις τράπεζες, κλείνουν και την χώρα και θα γίνουμε η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης με ολέθριες συνέπειες για όλους μας.

Η αντιπολίτευση φέρει την βαρύτατη ευθύνη για το μέλλον μας.








Βρέθηκαν δύο σοροί χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο



Δύο πιλότοι και ένας μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη , τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη νήσο Κίναρο, στα δυτικά της Λέρου. 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών  χειριστών.

Το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212ASW/EW, με το τριμελές πλήρωμα, μετείχε σε βραδινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του σεναρίου άσκησης "Αστραπή 2/16" και στο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 36 ετών, ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, 34 ετων και ο ναυτίλος, ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, 36 ετών. 

Και οι τρεις ιπτάμενοι του πολεμικού ναυτικού ήταν παντρεμένοι και όλοι εκτός του Τουλίτση είχαν παιδιά. .

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με αποστολή τον εντοπισμό στόχων επιφανείας στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Το ίχνος του χάθηκε λίγο αργότερα.








Απορρίφθηκε, ξανά, αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Ρόμπερτ Κένεντι



Για 15η φορά απέρριψε η πολιτεία της Καλιφόρνι την την αίτηση αποφυλάκισης του Σιρχάν Σιρχάν, δολοφόνου του υποψήφιου προεδρίας των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Κένεντι το 1968.

Ο 71χρονος σήμερα Σιρχάν δικαιούται να κάνει αίτηση πάλι σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος φυλακών της πολιτείας.

Γεννημένος στην Παλαιστίνη, ο Σιρχάν εκτίει ισόβια ποινή για τη δολοφονία με πυροβολισμό του Κένεντι, 42 ετών, στο Ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες στις 5 Ιουνίου 1968. Πυροβόλησε λίγα λεπτά αφότου ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και πρώην γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε τη νικητήρια ομιλία του μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας. Ο Κένεντι κατέληξε την επόμενη μέρα.

Ο Σιρχάν καταδικάστηκε σε θάνατο το 1969, και η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια όταν η Καλιφόρνια κατάργησε την ποινή θανάτου. Βρίσκεται σε φυλακή στο Σαν Ντιέγκο.

Ο Πολ Σρέιντ, 91 ετών, προσωπικός σύμβουλος του Κένεντι και ένα από τα πέντε άτομα που τραυματίστηκαν στο επεισόδιο, είπε στο συμβούλιο αποφυλάκισης ότι ο Σιρχάν θα έπρεπε να αποφυλακιστεί καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτός που σκότωσε τον Κένεντι ήταν άλλος, δεύτερος, δράστης με όπλο ο οποίος παραμένει άγνωστος.

Ο Σιρχάν πυροβόλησε τον Κένεντι από μπροστά, ενώ βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά ο γερουσιαστής χτυπήθηκε πισώπλατα από τρεις σφαίρες, μία από τις οποίες ήταν στο κεφάλι και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Σύμφωνα με αναλύσεις μιας μαγνητοφώνησης ενός δημοσιογράφου, υπήρξαν 13 πυροβολισμοί, αλλά το όπλο του Σιρχάν είχε μόνο 8 σφαίρες και δεν πρόλαβε να το ξαναγεμίσει.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Ρόμπερτ, ο πρόεδρος Τζον Κένεντι, δολοφονήθηκε το 1963.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Ασύλληπτο! Πυροβόλησαν στο κεφάλι μωρό ενός έτους που ήταν μέσα στην κούνια του



H αστυνομία του Λος Άντζελες έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σήμερα προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δολοφόνους ενός κοριτσιού ηλικίας ενός έτους, το οποίο σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν στην κούνια της στο Κόμπτον, ένα χωριό κοντά στο Λος Άντζελες.
Η αστυνομία πιστεύει ότι το κοριτσάκι δεν ήταν ο στόχος των δραστών κι υποψιάζεται ότι προηγήθηκε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών, σύνηθες φαινόμενο στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας.

Αν και οι βιαιοπραγίες μεταξύ των συμμοριών, που έχουν λάβει μορφή επιδημίας, δεν προκαλούν πλέον τόσο μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη, το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα εφημερίδες και περιοδικά σε ολόκληρη την χώρα, μεταξύ αυτών η Washington Post και το Time, να φιλοξενήσουν στις σελίδες τους άρθρα όπου εξέφραζαν την ανησυχία τους σχετικά με το γεγονός ότι παιδιά αποτελούν παράπλευρες απώλειες αυτής της βίας.

Οι αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, αφού αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μία επίθεση που διέπραξαν δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα σκούρου χρώματος όχημα κι ο ένας εξ αυτών άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κοριτσάκι τραυματίστηκε θανάσιμα από μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν ξαπλωμένο στο κρεβατάκι του στο γκαράζ μιας κατοικίας. Μία αυτόπτης μάρτυρας είπε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και αμέσως μετά μία γυναίκα να φωνάζει:

«Πυροβόλησαν το μωρό μου!».

Αστυνομικοί μετέφεραν το παιδάκι στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως γράφουν οι Los Angeles Times, στο Κόμπτον διαπράχθηκαν 475 βίαια εγκλήματα τους 6 τελευταίους μήνες, περιλαμβανομένων 8 ανθρωποκτονιών.



Πηγή : newsit.gr


Kυριάκος Μητσοτάκης: Διαχωρισμός προσφύγων-παράτυπων μεταναστών



Το προσφυγικό, τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και η αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «καρποφόρα» τη συζήτηση και είπε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις ενέργειες του Δήμου στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία, όπως σημείωσε, «δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη τον κ. Καμίνη «για την υπεύθυνη και σοβαρή του στάση στο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού» και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει «ένας σαφής και ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών και μια διαφορετική μεταχείριση μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών».
Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη για τις δράσεις και το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αθηναίων για τις αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Αναφορικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «η Αθήνα έχει τεράστιες προοπτικές», επισημαίνοντας «την άνοδο του τουρισμού, τα δύο τελευταία χρόνια στη πόλη, και τις προοπτικές που μας ανοίγει».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Αθήνας «έχει τη δυνατότητα να προτάξει ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, αλλά και στην πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, που διαθέτει», σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σημαντικές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες.



Πηγή : cnn.gr


Ένα στα δύο ασθενοφόρα δεν λειτουργούν λόγω βλαβών



Ένα στα δύο ασθενοφόρα δεν λειτουργούν λόγω βλαβών «Κλείνεται για κρεμαγιέρα. 26 Νοεμβρίου 2015», διαβάζουμε σε ένα χαρτί που έχει αφεθεί στο ταμπλό ασθενοφόρου. Για όσους γνωρίζουν από αυτοκίνητα, η κρεμαγιέρα είναι το σύστημα διεύθυνσης (τιμόνι).

Ο σημερινός στόλος οχημάτων του ΕΚΑΒ έχει αποκτηθεί το 2004 και τα οχήματα έχουν διανύσει εκατομμύρια χιλιόμετρα. Οι εργαζόμενοι λένε πάλι καλά που άντεξαν τόσο, καθώς η διαδικασία αντικατάστασής τους καθυστερεί. Σε ένα απλό αυτοκίνητο, η αντικατάσταση ή η επισκευή της δεν απαιτεί πάνω από μία μέρα. 

Για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι χρόνοι είναι διαφορετικοί: έχουν περάσει δυόμισι μήνες και ακόμη το όχημα παραμένει ακινητοποιημένο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους». Κάθε καθυστέρηση στην επισκευή μπορεί να κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Ανθρωποι περιμένουν έως και πάνω από μία ώρα μέχρι να ακούσουν τη σειρήνα. Για να ανταποκριθεί, όμως, το «166» έγκαιρα απαιτείται πλήρης αλλαγή του σκηνικού που επικρατεί σήμερα. Το ΕΚΑΒ Αττικής διαθέτει 135 οχήματα, από τα οποία τα μισά είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης. 

Ολόκληρες περιοχές -27 τον αριθμό- παραμένουν ακάλυπτες ή καλύπτονται από ασθενοφόρα γειτονικών τομέων. Το αν θα σωθεί, δηλαδή, ή όχι ένας άνθρωπος είναι θέμα ευνοϊκής ή αρνητικής συγκυρίας: Τα μισά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραμένουν ακινητοποιημένα για μεγάλο διάστημα στους χώρους του Κέντρου, είτε επειδή έχουν υποστεί βλάβες είτε επειδή δεν υπάρχει απόθεμα ανταλλακτικών, προκειμένου να επισκευαστούν έγκαιρα «Η Καλλιθέα, με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους, μπορεί να μη διαθέτει ασθενοφόρο και οι κάτοικοί της να καλύπτονται από τον τομέα της Νέας Σμύρνης», σχολιάζει στο «Εθνος» ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Η κρίση έχει κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. 

Το συνεργείο του Κέντρου ενδέχεται να μη διαθέτει απόθεμα από τακάκια για τα φρένα. Για να τα προμηθευτεί, χρειάζεται διαγωνισμός μέσω της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΥΠΕ). Δηλαδή, προκήρυξη 15 μέρες πριν, αξιολόγηση των προσφορών και κατακύρωση. Η αλλαγή τους δηλαδή -που σε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο απαιτεί μισή ώρα- μπορεί να ξεπεράσει τις 20 μέρες! Η επιγραφή στο ταμπλό αναφέρει τη βλάβη η οποία έχει ακινητοποιήσει το συγκεκριμένο όχημα. 

Μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ανταλλακτικό ή τα ανταλλακτικά, θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή, την ώρα που ασθενείς περιμένουν... Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, τα ασθενοφόρα παραμένουν το «βαρίδι» του ΕΚΑΒ. Εχουν βγάλει τα ψωμιά τους, καθώς αγοράστηκαν το 2004. Εχουν διανύσει εκατομμύρια χιλιόμετρα και είναι φυσιολογικό να βγάζουν ζημιές. «Ενα στα δύο ασθενοφόρα δεν λειτουργούν λόγω βλαβών», αναφέρει ο κ. Μαθιόπουλος στο «Έθνος», για να εξηγήσει: «Ακόμη και ασθενοφόρα που έχουν απλές βλάβες δεν επισκευάζονται έγκαιρα, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. 

Το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Το βάρος της διακομιδής των ασθενών -σημειώνει- έχει επιβαρύνει τα λίγα οχήματα που κυκλοφορούν, με επιπλέον καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, ακόμη και σε επείγοντα περιστατικά. Σε καθημερινή βάση, το «166» δέχεται έως και 5.000 κλήσεις και πραγματοποιεί έως 900 διακομιδές μόνον στην Αττική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, ο χρόνος προσέλευσης ενός ασθενοφόρου μπορεί να φτάσει έως και τη μιάμιση ώρα για μη επείγοντα περιστατικά.

Πηγή : dikaiologitika.gr


Στους 1.600 ανέρχονται οι νεκροί από τροχαία σε ένα χρόνο



Τραγικός ο απολογισμός από τροχαία στην Ελλάδα. Σε 1.600 ανέρχονται οι νεκροί και σε 20.000 οι τραυματίες μέσα σε ένα χρόνο στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως Ιαβέρης.

Τραγικός ο απολογισμός από τροχαία στην Ελλάδα. Σε 1.600 ανέρχονται οι νεκροί και σε 20.000 οι τραυματίες μέσα σε ένα χρόνο στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως Ιαβέρης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκούζο, καθημερινά πέντε άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 60 τραυματίζονται, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ. την ώρα, ενώ τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Παράλληλα, το 60% με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 - 29.

Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, εξήγησε ο Ιαβέρης

«Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείου», είπε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα από 20% - 99,5%, όπως η Σουηδία, στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%.

«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι», σημείωσε.

Ο Ιαβέρης, σημείωσε ότι «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία ατυχήματα», τα οποία « κοστίζουν 600.000 ευρώ κάθε χρόνο». Συμπλήρωσε: «Στα 60 χρόνια σημαίνει 12 δισ. ευρώ πεταμένα ματωμένα, στην άσφαλτο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα, όταν όλα αυτά τα χρήματα πετιούνται άδικα στο δρόμο».

Έδωσε έμφαση στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, τονίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας».

Τέλος, ο Ιαβέρης σημείωσε ότι μόνο αν αναληφθεί πρωτοβουλία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μπορεί το εθνικό αυτό πρόβλημα να επιλυθεί.






Χάθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού – Αγνοούνται 3 άτομα



Το ελικόπτερο μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού. Το στίγμα του χάθηκε στις 02:45. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε κοντά στη νήσο Κίναρο μεταξύ Λέρου και Αμοργού.

Ακόμη  δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του πληρώματος. Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι δύο χειριστές και ο μηχανικός.Το ελικόπτερο εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος.


Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.