Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Νέο καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά Χρυσοχοίδη


Εξοργίζουν τους πολίτες με τα καραγκιοζιλίκια τους που δεν έχουν φρένο και τραβάνε το σκοινί για να καλύψουν τους κακοποιούς συντρόφους των Εξαρχείων.

Και μόνο από τις ακροαριστερές παρουσίες της συγκέντρωσης και την παρουσία του ότι'ναι Παπαχριστόπουλου φαίνεται πώς ο θίασος έχει πολλά επεισόδια. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ο Τομέας Δικαιωμάτων και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη ΓΑΔA με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στο Κουκάκι, παρούσια ακροαριστερών στελεχών.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κάνοντας λόγο για «αστυνομική βία και αυθαιρεσία» και δεν αναφέρθηκε κανένας για τον φονικό καταπέλτη που θα έπαιρνε ζωές αστυνομικών, η την βόμβα που τοποθετήθηκε από τρομοκράτες θέλοντας νεκρούς για να διαμαρτυρηθούν και αυτοί για τις καταλήψεις.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών τα περισσότερα ακροαριστερά νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας, Αννέτα Καββαδία, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο τέως βουλευτής του κόμματος Μάκης Μπαλαούρας, το στέλεχος της ΚΕ Πάνος Ρήγας και το γκέστ νούμερο σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου Θανάσης Παπαχριστόπουλος.


Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στην νέα αθλιότητα Ραγκούση που ψεύδεται ασύστολα χωρίς ίχνος ηθικής



Η νέα πρόκληση Ραγκούση με ανάρτηση του στο Facebook: 

Εμφανίστηκε πάλι ο Ραγκούσης για να προκαλέσει κοινωνία και αστυνομία δείχνοντας τον Τσίπρα ότι του αξίζει να είναι νούμερο στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα πρόκληση Ραγκούση με ανάρτηση του στο Facebook: 

Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία. Επιπλέον, γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα

Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες.

Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.

Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη είναι μνημειώδης ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν «δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ». Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλέον βαρύτατα εκτεθειμένη και για τις έκνομες πράξεις της και για τα ψέματά της.
Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία.
Επιπλέον, γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα στο στήθος.
Ανακοίνωση: Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες....
Δείτε περισσότερα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο


Η Ελληνική Αστυνομία διέψευσε τις αναφορές για τραυματισμό με πλαστική σφαίρα γυναίκας, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα αλλά επισημαίνεται ότι έγινε χρήση πλαστικών μπαλών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για τραυματισμό με πλαστική σφαίρα ημεδαπής γυναίκας, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα,
η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες,
σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin, οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς.
Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων.

Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες.


Δίωξη για πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων καταληψιών



Ελεύθεροι έφυγαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι εννέα συλληφθέντες από τα κτίρια των καταλήψεων στο Κουκάκι. Ανάμεσα τους ο πατέρας και οι δυο γιοί του οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη που εκκενώθηκε στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι. 

Οι εννέα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα κάτω από άκρα μυστικότητα ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιεξουσιαστές οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξη τους στους κατηγορούμενους φωνάζοντας συνθήματα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, εξύβριση και απόπειρα παράνομης βίας.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από το οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο.


Δεν τους νοιάζουν οι ζωές αστυνομικών στον ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν για την παγίδα με τα καρφία



Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι ακροαριστεροί γενικότερα έχουν επικεντρωθεί στην σύλληψη, του σκηνοθέτη και των γιων του που βρίσκονταν στην ταράτσα, που ήταν παγιδευμένη με καταπέλτη γεμάτο καρφιά έτοιμος να σκοτώσει.

Λυσσαλέα και χωρίς ίχνος ευθύνης οι ακροαριστεροί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ωρύονται για την σύλληψη των συντρόφων, χωρίς να έχουν καταδικάσει τον φονικό καταπέλτη με τα καρφιά και τα έπιπλα που πέταγαν οι σύντροφοι τους στα κεφάλια αστυνομικών από την ταράτσα της κατάληψης.



Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο υπό κατάληψη κτίριο της Ματρόζου δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους καταληψίες του κτιρίου, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, πέτρες, ξύλα, καρέκλες, πυροσβεστήρες, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα.


Στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά - βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα. Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανού να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά – βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους, τα οποία όπως θα δείτε πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού.




Συνελήφθη στη Λέρο 53χρονος αλλοδαπός για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους



Συνελήφθη 17 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα στη Λέρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, ένας 53χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του κατηγορουμένου κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι κατείχε κινητά τηλέφωνα που περιείχαν ψηφιακό υλικό με πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, καθώς και γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων και ενηλίκων προσώπων.

Τα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.


Επεισόδια στο hotspot στη Σάμο – Έκλεισαν και εκκενώθηκαν σχολεία



Επεισόδια υπάρχουν από το πρωί στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στο Βαθύ της Σάμου με ομάδες μεταναστών κυρίως από αφρικανικές χώρες να δημιουργούν αρχικά ένταση στην κύρια πύλη και στη συνέχεια στην κάτω είσοδο του ΚΥΤ.

Οι μετανάστες συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και για πολλή ώρα σημειώθηκε πετροπόλεμος αλλά και ρίψεις χημικών.

Οι εργαζόμενοι του ΚΥΤ ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στην εργασία τους για λόγους ασφάλειας ενώ την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία στο Βαθύ με ένα εξ αυτών που βρίσκεται πιο κοντά στο hotspot να εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αδιάφορος ο Τσίπρας για τον φονικό καταπέλτη των κακοποιών συντρόφων αντιεξουσιαστών




Μόνο ψέματα είχε να πει ο Αλέξης Τσίπρας εχθές στην βουλή, στήριξε όλα τα fake news και κάλυψε προκλητικά τους συντρόφους κακοποιούς αντιεξουσιαστές. Δέν τόλμησε επίσης ο σύντροφος Αλέξης να καταδικάσει ούτε με μία λέξη τον φονικό καταπέλτη που είχαν φτιάξει οι αντιεξουσιαστές για να σκοτώσουν αστυνομικούς.

Κρίσιμο στοιχείο, είναι η ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων των συλληφθέντων, σε αντικείμενα εσωτερικά της κατάληψης. Κυρίως στο σχοινί του καταπέλτη-παγίδα θανάτου, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί, με καρφιά, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε εναντίον των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ατόμων μέσα στην κατάληψη και φτιάχτηκε με σκοπό να σκοτώσει αστυνομικούς.

Στο μεταξύ αφαιρέθηκε το πιστόλι του αστυνομικού, το οποίο φέρεται να επιχείρησε να αποσπάσει ο πατέρας των δύο αδερφών, προκειμένου να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προς αναζήτηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αν το έπιασε ή όχι.

Κατά τη διάρκεια της άλλης αστυνομικής επιχείρησης στην κατάληψη Παναιτωλίου οι αστυνομικοί εντόπισαν αναρτημένο σημείωμα οδηγιών στα αγγλικά, που πρέπει να ακολουθηθούν από τους καταληψίες σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας.


Οι οδηγίες είχαν ως εξής:

Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κ.λπ.
Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα
Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης
Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους
Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)
Στο μεταξύ, φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κ.λπ.


Νέα μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης



Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο φετινός «δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα. Αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού» και πρόσθεσε:

«Είχα δεσμευτεί απέναντι στον Ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες. Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας.Και αυτό ακριβώς κάνω γιατί οι πολίτες επιβραβεύουν την συνέπεια λόγων και έργων. Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Αλλά και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση και τα μέτρα που έλαβε για την ενίσχυση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με φορολογικές απαλλαγές, στις μεγάλες επενδύσεις που απεγκλωβίστηκαν. «Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ούτε ότι η τελευταία έκθεση της ΕΕ είναι θετικότερη» είπε και τόνισε ότι οι πολίτες είναι πιο αισιόδοξοι».

Τόνισε πως «δύο είναι τα χαρακτηριστικά του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020: Πρώτον, συνδυάζει την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη. Και αυτό το υπηρετεί διορθώνοντας παλαιότερες αδικίες. Αλλά κι ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις και νέες δουλειές.Στόχος μας είναι από τη διανομή σποραδικών επιδομάτων σε όλο και φτωχότερους πολίτες, να περάσουμε στην απέναντι όχθη: Σε ένα διαρκώς αυξανόμενο εθνικό εισόδημα, το οποίο θα κατανέμεται δίκαια σε όλους».

Σημείωσε δε πως το σχέδιο Ηρακλής θα τονώσει τις τράπεζες και θα ανοίξει ξανά τις πύλες του δανεισμού για τις επιχειρήσεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη. Τόνισε ότι οι δαπάνες θα αντισταθμιστούν από νέα έσοδα που θα προέλθουν από την ανάπτυξη.

«Η αγορά των ακινήτων είναι βραχίονας της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Τις τσακίσατε κύριε Τσίπρα τις ελληνικές επιχειρήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην αναφορά του ότι πολλές είναι ζημιογόνες και σημείωσε πως η μείωση των φόρων των επιχειρήσεων συνδέεται με την ανάπτυξη, ασκώντας κριτική στην μαρξιστική οικονομολογική προσέγγιση του κ. Τσακαλώτου ότι αποτελεί εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Στο νέο περιβάλλον που συμπεριλαμβάνει την πράσινη ενέργεια θα παίξει ρόλο η ΔΕΗ τόνισε ο πρωθυπουργός. Είπε πως η τιμή της μετοχής της τριπλασιάστηκε από την παραμονή των εκλογών. Είπε πως θα προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ και η χώρα θα μπει στον χάρτη της πράσινης ενέργειας. Είπε πως θα προχωρήσει η μερική ιδιωτικοποίηση 49% του ΔΕΔΔΗΕ και συμπλήρωσε πως η κυκλική οικονομία με την αξιοποίηση και των απορριμμάτων μπορεί να προσφέρει επενδύσεις 40 δισ. μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα πετύχει την μείωση των πλεονασμάτων και χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη απάτη που ακούστηκε προεκλογικά, την υπόσχεση για το άνοιγμα  λογαριασμού των 5 δισ.  

«Οι πολίτες σας μαύρισαν γιατί τους μαυρίσατε τη ζωή», είπε προσθέτοντας ότι κατά την τριετία 2016-2018, αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισεκατομμύρια, πέραν των δεσμεύσεων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

«Κάνατε περισσότερα απ' όσα ζητούσαν οι δανειστές» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ την ίδια ώρα, όμως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 18,1 δισεκατομμύρια. Ιδού, λοιπόν, με ποια λογιστική -ολέθρια- αλχημεία προέκυπταν οι δήθεν επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται, σήμερα, η αντιπολίτευση.

Τόνισε πως αν η αντιπολίτευση επιμένει στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας, το στοίχημα της μείωσης της φορολογίας αυτή κυβέρνηση θα το κερδίσει και με σύμμαχο την κοινωνία. Είναι εκτός τόπου και χρόνου η ταξική διάκριση και ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων σε μικρές , μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ανέφερε.

«Ο προϋπολογισμός», τόνισε ο πρωθυπουργός, «δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Διότι πρέπει να πληρώνουν και τα ακριβά ακίνητα στη Μύκονο και αλλού».

Με 158 ψήφους υπέρ, κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020.


Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη για 2 αδικήματα


H Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία, είναι ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη.

Η συζήτηση κράτησε 11 ώρες και 50 λεπτά και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με την ψήφιση των δύο επίμαχων άρθρων κατά του Αμερικανού προέδρου. 



Εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος γίνεται ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία. Για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας, οι ψήφοι ήταν 230 υπέρ και 197 κατά (1 ψήφισε παρών) και για παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου 229 υπέρ και 198 κατά (1 παρών).

Πλέον ο λόγος περνάει στην Γερουσία, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Εκεί, θα πρέπει να ορίσουν ημερομηνία όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ, με τα Αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο.



Κακοποιοί αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν καταστήματα αθώων πολιτών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη



Σε αντίποινα περνάνε οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές επειδή δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αφήνει τους συντρόφους ανεξέλεγκτους και επιβάλλεται επιτέλους ο νόμος, η ασφάλεια και η τάξη.


Γύρω στις 10 το βράδυ εχθές Τετάρτη, μια ομάδα 50 ατόμων κακοποιών αντιεξουσιαστών προέβη σε καταστροφές στην οδό Μητροπόλεως και πιο συγκεκριμένα προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια αμερικανικών συμφερόντων, σε ένα σούπερ μάρκετ και σε ATM τραπεζών.


Κακοποιός αντιεξουσιαστής έβαλε φωτιά για να κάψει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Εξαρχείων, το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Η φωτιά σβήστηκε από καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ το δένδρο καψαλίστηκε χωρίς να καταστραφεί.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί δεν έχει γίνει ούτε μία προσαγωγή.


Καταστροφές σε καταστήματα αθώων πολιτών στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε ομάδα ατόμων λίγο μετά τις 11.00μμ. και στη Θεσσαλονίκη.

Στις φωτογραφίες του GRTimes, ομάδα αντιεξουσιαστών περίπου 20-30 ατόμων επιτέθηκε σε καταστήματα κοντά στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, προκαλώντας σημαντικές φθορές, και πετώντας τρικάκια.





Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να υποχωρούν τρέχοντας προς την πλατεία Ναβαρίνου, ενώ συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή αναζητώντας τους δράστες.

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές στην οδό Εγνατία, κοντά στην Καμάρα.