Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη για 2 αδικήματα


H Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία, είναι ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη.

Η συζήτηση κράτησε 11 ώρες και 50 λεπτά και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με την ψήφιση των δύο επίμαχων άρθρων κατά του Αμερικανού προέδρου. 



Εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος γίνεται ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία. Για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας, οι ψήφοι ήταν 230 υπέρ και 197 κατά (1 ψήφισε παρών) και για παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου 229 υπέρ και 198 κατά (1 παρών).

Πλέον ο λόγος περνάει στην Γερουσία, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Εκεί, θα πρέπει να ορίσουν ημερομηνία όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ, με τα Αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου