Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σκηνή-στέκι τοξικομανών στην Πανεπιστημιούπολη



Τοξικομανείς και διακινητές κυκλοφορούν «δίπλα» στους φοιτητές. Χρήστες παίρνουν τη δόση τους στα σκαλιά του κτιρίου. Οι φύλακες έντρομοι κλειδώνονται στο θυρωρείο, λόγω της επιθετικότητας των χρηστών. Οι γονείς διαμαρτύρονται. Διαπράττονται κλοπές πανεπιστημιακού εξοπλισμού αλλά και περαστικών από τη γύρω περιοχή. Στύλοι της ΔΕΗ ανοίχτηκαν, ώστε οι χρήστες και οι διακινητές να παίρνουν ρεύμα από τα καλώδιά της. Γενικευμένο κλίμα τρόμου. Αυτός είναι ο «διάκοσμος» των γεγονότων που διαδραματίζονται γύρω από μία υπαίθρια σκηνή εδώ και περίπου δύο χρόνια στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης. Μία σκηνή που αποτελεί αρνητικό σύμβολο· υπό τα όμματα του κράτους και των αρχών των ΑΕΙ ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι του... καπνίσει. Το πρωί οι θαμώνες της οργανώνουν με τάξη τον περίβολο της σκηνής, και όπως ανέφερε ένας εξ αυτών στην «Κ», «είμαστε για δασοπροστασία»! Το απόγευμα οι χρήστες και διακινητές ναρκωτικών την έχουν για στέκι.

Η κατάσταση είναι γνωστή στην ηγεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω από μία διετία, όμως ο πρώην πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης... αγρόν ηγόραζε, παρά τις συνεχείς και έντονες οχλήσεις των αρχών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Η λύση που υιοθετήθηκε προς το παρόν; «Να μεταφερθεί η σκηνή λίγο παραπάνω στη λογική “να μην σας βλέπουμε, να μην μας βλέπετε”. Όπως συμβαίνει συχνά-πυκνά στην Ελλάδα με τα προβλήματα» τόνισε, μιλώντας στην «Κ», καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε αυτόν τον τραγέλαφο, θα πρέπει να τονισθεί κάτι: «Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει πρόσφατα καταταγεί στα 100 καλύτερα σχετικά Τμήματα στον κόσμο. Επίσης, πέντε καθηγητές του εξωτερικού, στο πλαίσιο της πρόσφατης αξιολόγησής του, χαρακτηρίζουν το Τμήμα το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη για το αντικείμενό του» ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρός του Ιωάννης Σταυρακάκης.

Ειδικότερα, σήμερα η σκηνή είναι εγκατεστημένη μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, περίπου 100 μέτρα μακριά από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και απέναντι από τα κτίρια του Υδραγωγείου. Το πρόβλημα έχει ανακύψει εδώ και δύο χρόνια, όταν οι θαμώνες της - εξωπανεπιστημιακοί κατέλαβαν αρχικά ένα χώρο μπροστά ακριβώς στο κυλικείο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, το οποίο είναι ακριβώς στην είσοδο του κτιρίου του Τμήματος. Όπως θεωρούν πανεπιστημιακοί, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς το Τμήμα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλοφ Πάλμε. Επίσης, είναι πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο της Πανεπιστημιούπολης και έχει πρόσβαση στην Καισαριανή, αφού ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος.

Οι εξωπανεπιστημιακοί δρουν επί της ουσίας ανενόχλητοι, προκαλώντας τον φόβο σε φοιτητές, καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό, που ζουν υπό καθεστώς απειλών. Ιδού τι έχει καταγγελθεί στον κ. Πελεγρίνη την τελευταία διετία:

•Γίνεται χρήση παράνομων ουσιών. «Είμαι μητέρα φοιτητή στο Τμήμα. Υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι εξωπανεπιστημιακοί έρχονται και καπνίζουν χασίς έξω από το κυλικείο. Θεώρησα χρέος μου να σας το μεταβιβάσω» λέει μια καταγγελία.



•Οι εξωπανεπιστημιακοί δημιουργούν επεισόδια με φοιτητές.

•Είναι πιθανόν αυτουργοί πέντε διαρρήξεων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο κυλικείο.

•Από τον τελευταίο Μάρτιο έως τώρα στο Τμήμα έχει σειρά κλοπών, με απώλεια εξοπλισμού ύψους άνω των 100.000 ευρώ.

•Τον χειμώνα άνοιξαν στύλο της ΔΕΗ και έπαιρναν ρεύμα για να ανάψουν σόμπες και να ζεσταθούν.

•Ενα Σάββατο στα μέσα του καλοκαιριού έγινε πάρτι δίπλα στο Κέντρο Ενέργειας, χώρο με λεβητοστάσιο και άρα υψηλού κινδύνου σε περίπτωση όποιου ατυχήματος.

•Εργαζόμενος από το Υπολογιστικό Κέντρο έγινε μάρτυρας ληστείας ηλικιωμένης απέναντι από το Τμήμα και στα όρια της αρχής των κατοικιών της Καισαριανής, από άτομο το οποίο ανήκει στην ομάδα των εξωπανεπιστημιακών και το οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Τμήμα.

•Οι εργαζόμενοι του Υπολογιστικού Κέντρου νιώθουν συνεχή φόβο από την παρουσία των εξωπανεπιστημιακών, που φαίνεται να είναι συχνά εκτός εαυτού υπό την επήρεια ουσιών.

•Συχνά οι εξωπανεπιστημιακοί λογοφέρουν έντονα με τους φύλακες του κτιρίου, όταν προσπαθούν να εισέλθουν στα κτίρια για διαφόρους λόγους ή να πάρουν καρέκλες από τις αίθουσες για να εξυπηρετηθούν.

«Η κατάσταση συνεχίζεται η ίδια, έστω κι αν τώρα δεν τους βλέπουμε μπροστά μας γιατί έχουν μεταφερθεί λίγο παραπάνω. Σχεδόν κάθε βράδυ έρχονται στη σκηνή χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Κάποιοι κάθονται στα σκαλιά του Τμήματος. Οταν ο φύλακας τους ζητεί να φύγουν, τον βρίζουν. Ο άνθρωπος φοβάται» ανέφερε στην «Κ» εργαζόμενος στο Τμήμα. Και όπως τονίζει σε έγγραφό του πανεπιστημιακός: «Οι εργαζόμενοι είναι πραγματικά έντρομοι. Αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ».

Πηγή: Η Καθημερινή, enikos.gr


Βόμβα τελευταίας στιγμής: Η Ελλάδα μπορεί να μην τα καταφέρει


Η Deutsche Welle αποκαλύπτει πως υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την ελληνική έξοδο από το Μνημόνιο, στα ''πηγαδάκια'' του ΔΝΤ, λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνάντηση Χαρδούβελη και Στουρνάρα με την Κ. Λαγκάρντ.
Σε δημόσιες ομιλίες και συζητήσεις, αλλά και σε κλειστές ενημερώσεις από το ΔΝΤ και ευρωπαϊκούς θεσμούς που διεξήχθησαν στο περιθώριο της συνόδου στην Ουάσιγκτον, και στις οποίες συμμετείχε η Deutsche Welle, ήταν διάχυτη η ανησυχία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην τα καταφέρει σε μία συγκυρία όπου η αβεβαιότητα για την οικονομία της Ευρωζώνης και η αστάθεια στις αγορές, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα έχει μπροστά της τεράστιες προκλήσεις για την αντιμετώπιση των οποίων θα χρειασθεί τη σθεναρή και έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της" δήλωσε με νόημα στην Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάρι Σάμερς.

Ο ίδιος επέκρινε τον τρόπο που διαχειρίσθηκε η Ευρώπη την κρίση υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επεκτατική πολιτική και δημόσιες επενδύσεις.

Πηγή : Deutsche Well, newsit.gr


Πεντάχρονο κορίτσι υπέγραψε συμβόλαιο ότι δε θα σκοτώσει! video



Η μητέρα του παιδιού είναι πολύ ενοχλημένη με το περιστατικό
 Ένα σχολείο στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ανάγκασε ένα 5χρονο κορίτσι να υπογράψει ένα συμβόλαιο στο οποίο ανέφερε ότι δε θα σκοτώσει κανέναν άνθρωπο όσο τουλάχιστον βρίσκεται στο συγκεκριμένο κτίριο!
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η μικρή, ζωγράφισε με το μαρκαδόρο της ένα όπλο και κατόπιν «σημάδευε» με τη ζωγραφιά της, ένα άλλο παιδί.
«Αυτό ήταν ένα τραγικό λάθος. Το παιδί μου είναι μόλις πέντε ετών. Με ποιο δικαίωμα την υποχρεώνουν να υπογράψει ένα συμβόλαιο χωρίς εγώ να μη γνωρίζω τίποτα;» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό η μητέρα της Ελίζαμπεθ, της οποίας το επώνυμο δε δόθηκε στη δημοσιότητα.
«Οι περισσότερες από τις λέξεις οι οποίες αναφέρονται στο συμβόλαιο είναι απολύτως άγνωστες στο παιδί. Τη ρώτησαν ακόμα και αν νιώθει κατάθλιψη ενώ μας ρωτάει συνέχεια τι σημαίνει αυτοκτονία !» συνέχισε η μητέρα.
Η πολιτεία της Αλαμπάμα δεν επιτρέπει σε ανήλικους να υπογράφουν συμβόλαια ενώ το σχολείο δεν έχει σχολιάσει ακόμα το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο



Πηγή : newsbomb.gr


Κάνει θαύματα: Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε με 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα



Ακόμη και οι... τεμπέλες δεν έχουν πια δικαιολογίες
Είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στη μακροζωία. Πείτε ναι στα λαχανικά, στα φρούτα, τα Ω3 λιπαρά, το άπαχο κρέας και φυσικά αποφύγετε τηγανιτά, γλυκά και fast food. Επιπροσθέτως βάλτε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα.
Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να εντάξετε το τρέξιμο στην καθημερινότητά σας. Εκτός από την γραμμή σας, προσέχει και την υγεία σας. Πάμε να δούμε τι ανακάλυψε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the American College of Cardiology.
Οι ερευνητές, λοιπόν, μελέτησαν την πορεία της υγείας εκατοντάδων ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου και διαπίστωσαν πως το γρήγορο τρέξιμο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Συγκεκριμένα κατέληξαν ότι οι άνθρωποι που τρέχουν για τουλάχιστον 5 λεπτά την ημέρα ζουν περισσότερο από αυτούς που δεν προτιμούν αυτή τη μορφή άσκησης.
Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να κάνετε μαραθώνιο, μιας και οι μελετητές ανακάλυψαν πως είτε τρέχετε 10 λεπτά είτε 100 την ημέρα, τα οφέλη (για την υγεία σας πάντα, δε μιλάμε για την γραμμή σας) είναι τα ίδια. Θέλετε να μάθετε πόσα χρόνια ζωής θα σας χαρίσει αυτή η μορφή άσκησης; Σύμφωνα με τον Timothy Church, καθηγητή του Pennington Institute, το καθημερινό τρέξιμο μας χαρίζει 3 χρόνια ζωής. Καθόλου άσχημα. Τι λέτε, θα το βάλετε στο πρόγραμμα;

Πηγή : yahoo.gr


Πάρε 360€ και μάθε να ζείς! Στα 360 ευρώ η βασική σύνταξη – Διαβάστε παραδείγματα


- Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε πως από την 1-1-2015 μπαίνει σε εφαρμογή ο θεσμός της βασικής σύνταξης
- Οι συντάξεις θα διαμορφωθούν στα 360 ευρώ για το 2015 και θα φτάσουν τα 375 ευρώ μέχρι το 2021
- Στα ποσά αυτά θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη που συνδέεται με τα χρόνια ασφάλισης
- Ο Γ. Βρούτσης απέρριψε τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις που απαιτεί η τρόικα
Κοσμογονικές θα είναι οι αλλαγές στις συντάξεις από την Πρωτοχρονιά του 2015, καθώς πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Έθνους.
Από την 1η Ιανουαρίου μπαίνει σε εφαρμογή ο θεσμός της βασικής σύνταξης που σημαίνει:
- Η βασική σύνταξη θα είναι της τάξης των 360 ευρώ το μήνα
- Μέχρι το 2012 η βασική σύνταξη θα φτάσει στα 375 ευρώ
- Στο ποσό της βασικής σύνταξης θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη, που θα συνδέεται με τα χρόνια ασφάλισης
- Η βασική σύνταξη θα είναι ενιαία στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία
Διαφωτιστικά είναι τα παραδείγματα, που παραθέτει το Έθνος, και σύμφωνα με τα οποία μπορείτε να υπολογίσετε τη σύνταξη σας:
- Ασφαλισμένος του ΙΚΑ με εισόδημα 800 ευρώ και 25 έτη ασφάλισης θα εισπράξει το 2015 503 ευρώ και το 2021 520 ευρώ, ενώ με 35 χρόνια ασφάλισης το ποσό ανέρχεται στα 648 ευρώ το 2015 και στα 655 το 2021.
Με εισόδημα 1.800 ευρώ και 25 χρόνια ασφάλισης η σύνταξή του το 2015 διαμορφώνεται στα 698 ευρώ, και το 2021 στα 714. Με 35 χρόνια στην υπηρεσία θα εισπράξει 1.065 ευρώ και 1.040, το 2014 και το 2021, αντίστοιχα.
- Για ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ με εισόδημα 800 ευρώ η σύνταξη διαμορφώνεται στα 495 ευρώ το 2015 (με 25 χρόνια ασφάλισης) και στα 635 ευρώ με 35 χρόνια ασφάλισης. Εάν έχει εισόδημα 1.500 ευρώ και 25 χρόνια ασφάλισης θα εισπράξει 745 ευρώ το 2015 και 1.049 ευρώ με 35 χρόνια ασφάλισης.
- Το 2021, ο ίδιος ασφαλισμένος με εισόδημα 800 ευρώ θα πάρει σύνταξη 495 ευρώ (25ετία) και 645 (35ετία), ενώ αυτός με εισόδημα 1.500 ευρώ θα εισπράξει 734 ευρώ (25ετία) και 1034 ευρώ (35ετία).
Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υπουργός Εργασίας τις αλλαγές στα εργασιακά που απαιτεί η τρόικα.
''Ανεξάρτητα αν υπάρχουν άλλες απόψεις, για την ελληνική κυβέρνηση το θέμα με τα εργασιακά έχει κλείσει'' δήλωσε ο Γ. Βρούτσης στο Mega.
Ουσιαστικά δηλαδή απέρριψε τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και σε αυτό μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η τρόικα που επιστρέφει στην Ελλάδα για τον δεύτερο γύρο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή :  Έθνος


Τεράστιο καλαμάρι σκόρπισε τον τρόμο σε υποβρύχιο της Greenpeace video


Ένα γιγαντιαίο καλαμάρι έχει απαθανατιστεί σε ένα εκπληκτικό βίντεο να εξαπολύει μία ξέφρενη επίθεση σε ένα υποβρύχιο της Greenpeace.
Τα 3 μέτρα καλαμάρι άρχισε ξαφνικά την επίθεσή του προς το υποβρύχιο, κτυπώντας τα πλοκάμια του.
Οι άνθρωποι του υποβρυχίου προσπάθησαν να φοβίσουν το θηρίο, αλλά αυτό το εξοργίστηκε περισσότερο και επιτέθηκε ξανά.
Το πανικοβλημένο θαλάσσιο ζώο στη συνέχεια αρχίζει να επιτίθεται, χύνοντας μελανιού προς το υποβρύχιο.
Λίγο μετά, το καλαμάρι κολυμπά μακριά χωρίς να καταστραφεί το υποβρύχιο.
Η συνάντηση αυτή έγινε στη Βερίγγειο Θάλασσα μεταξύ της Ρωσίας και της Αλάσκας.





Πάρτι έκαναν οι ληστές το Σαββατόβραδο!



Τρεις ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Στο Ζεφύρι, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπίτι 57χρονου, που απουσίαζε εκείνη την ώρα, και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε τιμαλφή και επιταγές άγνωστης χρηματικής αξίας. Τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, αντιλήφθηκε ο γαμπρός του ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει,  χρησιμοποιώντας όμως οι ληστές σωματική βία τον απώθησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.
Στα 'Ανω Λιόσια, άγνωστος δράστης εισήλθε σε εργοτάξιο με σκοπό την κλοπή οικοδομικών υλικών. Έγινε, όμως, αντιληπτός από 36χρονο φύλακα, τον οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι ελαφρά στην κοιλιακή χώρα και κατάφερε να διαφύγει ενώ ο τραυματίας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
Στον Νέο Κόσμο, τρεις ένοπλοι εισήλθαν σε καφενείο και με την απειλή ενός μαχαιριού και δύο πιστολιών, αφαίρεσαν από την 69χρονη ιδιοκτήτρια, καθώς και από επτά θαμώνες, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, διέφυγαν αφού κλείδωσαν εντός του καταστήματος τα θύματα.


Πανευρωπαϊκό σοκ! Ετοιμάζεται ιταλικό δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ


Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να συλλέγει άμεσα υπογραφές για να ζητήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
Σύμφωνα με τον Γκρίλο η συλλογή υπογραφών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ «η έξοδος από το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο, τόσο για την Ιταλία όσο και για την Γερμανία, η οικονομία της οποίας γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική».

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται το φεστιβάλ τριών ημερών του κινήματος Πέντε Αστέρων, σε κεντρικό σημείο της Ρώμης, με σταντ και σειρά ομιλιών του Γκρίλο και όλων, σχεδόν, των βουλευτών και γερουσιαστών του.

Παράλληλα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων έκαναν γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγκαταλείψουν οριστικά τις αίθουσες της ιταλικής βουλής και γερουσίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Ο Γκρίλο θεωρεί ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού, την οποία και προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, πρόκειται να αυξήσει αισθητά τις απολύσεις στο άμεσο μέλλον ενώ χαρακτήρισε «δημόσιο σκάνδαλο» τις πλημμύρες που προκάλεσαν ένα νεκρό και ζημιές ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη της Γένοβας, την περασμένη Παρασκευή.

Σε ότι αφορά, πάντως, το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, σειρά γνωστών συνταγματολόγων έχει υπογραμμίσει, εδώ και καιρό, ότι η νομοθεσία της χώρας δεν επιτρέπει την πραγματοποίησή του.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
newsit.gr


BELLE to beagle που έσωσε το αφεντικό του.



Kevin Weaver έχει διαβήτη. Έχει επίσης ένα ειδικά εκπαιδευμένο beagle ονομάζεται Belle που μπορεί να αισθανθεί όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του είναι μακριά.
Έχει μάθει να χρησιμοποιεί την μύτη του για να αισθάνεται τα επίπεδα διαβήτη στο αίμα, και τα πόδια του  για να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και να καλεί σε βοήθεια.
Το καλοκαίρι του 2006, ο Weaver υπέστη μια κρίση και κατέρρευσε.
Ο Belle άρπαξε το κινητό τηλέφωνο του αφεντικού του και λίγο κάτω από τον αριθμό 9 , ακριβώς όπως είχε εκπαιδευτεί κάλεσε την άμεση δράση.
Ο αριθμός ήταν προγραμματισμένος για να καλεί την άμεση δράση, και οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης μόλις έφτασαν είδαν το αφεντικό του Belle σε ήμι κωματώδη κατάσταση και πρόλαβαν τα χειρότερα.
Η ενέργεια του Bell βραβεύτηκε  από το βραβείο VITA Wireless Samaritan για όσους χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα για να σώσουν ζωές και ο  Belle ήταν το πρώτο σκυλί που κέρδισε αυτό το βραβείο.

newsotherwise.gr


Οι άγγελοι βρίσκονται εκεί που δεν τους περιμένουμε. Ένα ισχυρό μάθημα για όλους μας!!!


Οι άγγελοι βρίσκονται εκεί που δεν τους περιμένουμε. Ένα ισχυρό μάθημα για όλους μας!!!

Η απίστευτη ιστορία της Κινέζας ρακοσυλλέκτριας Lou Xiaoying η οποία κατάφερε μέσα σε 40 χρόνια να σώσει και να αναθρέψει 30 εγκαταλελειμμένα μωρά!
Στην Κίνα, η βρεφοκτονία και η βρεφική εγκατάλειψη είναι σε τρομερή έξαρση λόγω των σκληρών πολιτικών μέτρων που επιτρέπουν μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια που ζει σε πόλη.
Έτσι οι Κινέζοι ωθούμενοι από τη φτώχεια και την τεράστια πολιτική πίεση αναγκάζονται να προβούν σε εγκατάλειψη μωρών εφόσον είναι τα δεύτερα της οικογένειας ή ακόμα και σε βρεφοκτονίες αν το πρώτο τους παιδί είναι κορίτσι. Νομίζουν ότι ένα αγόρι θα ανταποκριθεί καλύτερα στις οικονομικές ανάγκες της οικογένειας.

Γεγονός όμως είναι ότι το ανάλγητο κράτος προβαίνει ακόμα και σε υποχρεωτικές εκτρώσεις, όπως στην περίπτωση νεαρής  Κινέζας που την υπέβαλαν σε έκτρωση μια και δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο (ναι, πρόστιμο για την ανθρώπινη ζωή) και ύστερα της έβαλαν για τιμωρία στο κρεβάτι της σακούλα με το εκτρωμένο έμβρυο.

Στον αντίποδα όλων αυτών, η υπέροχη 88χρονη πια, ρακοσυλλέκτρια Lou Xiaoying η οποία, παρέα με τον άντρα της κατάφεραν να σώσουν και να αναθρέψουν 30 μωρά χωρίς να τους πεθάνει κανένα! Πάμπτωχοι από χρήματα, πάμπλουτοι από αγάπη και ευδαιμονία!


Θέλοντας να τους προσφέρουν πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούσαν, φρόντισαν για την τροφή τους, το ρουχισμό τους, την ανατροφή τους αλλά και το πνεύμα τους, μεγαλώνοντας οι ίδιοι 4 από αυτά και δίνοντας τα υπόλοιπα σε άκληρους φίλους και συγγενείς ώστε να πάνε σχολείο και να ζήσουν όσο γίνεται καλύτερα.
«πήγαινα πάντα αιφνιδιαστικά στα σπίτια των παιδιών να ελέγξω πως περνάνε και πάντα φρόντιζα τις Κυριακές να είναι μαζί μου για να βγαίνουμε βόλτα στα δάση και τη φύση, ώστε να νοιώθουν την φροντίδα, την αγάπη και την προστασία που χρειάζονταν».
Η ιστορία της Λου ξεκίνησε το 1972 στους δρόμους της πόλης Jinhua όταν είχε βγει, κατά την καθημερινή συνήθειά της, να ψάξει για χρήσιμα αντικείμενα από τα σκουπίδια από τους κάδους. Εκεί μέσα, βρήκε πεταμένο ένα μικρό κοριτσάκι. Ο κίνδυνος αν την ανακάλυπταν θα ήταν μεγάλος, λέει η ίδια σε συνέντευξή της, στην κινέζικη εφημερίδα Yanzhao Metro Daily:
«Δεν το σκέφθηκα ούτε στιγμή. Θα είχε πεθάνει αν δεν την είχαμε πάρει να τη φροντίσουμε.


τότε ακριβώς κατάλαβα ότι αγαπάω τα παιδιά και θα ήθελα να τους προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα! Το να τη βλέπουμε να μεγαλώνει ήταν για μας μοναδικό! Όλα αυτά τα παιδιά χρειάζονται αγάπη και φροντίδα.
Είναι μοναδικά κι αξιαγάπητα ανθρώπινα όντα. Δεν το χωράει ο νους μου πως είναι δυνατόν κάποιοι να τα παρατάνε στα σκουπίδια… Η κόρη μου αυτή, είναι σήμερα 40 χρόνων κι έχει δικό της παιδί πια!»
Η καταπληκτική αυτή γιαγιά νοσηλεύεται σήμερα σε νοσοκομείο λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, όπου την φροντίζουν και την περιβάλλουν όλα της τα παιδιά και αναπολεί:


«τον πιο μικρό μου γιο, τον Ζανγκ  Γκιλιν που είναι σήμερα μόλις 7 χρονών, τον βρήκα πεταμένο σε έναν κάδο σκουπιδιών. Ήμουν τότε 82 χρονών. Πάρα πολύ μεγάλη για να αναθρέψω ένα ακόμη παιδί.

Όμως δεν μπορούσα με τίποτε να τον αφήσω στο έλεος του Θεού. Τον κοίταζα και μου χαμογελούσε. Ήταν τόσο γλυκός! Ηταν αδύνατο να μην τον φροντίσω!
Τον πήρα λοιπόν στο σπίτι μας στην εξοχή (σ.σ. μια παράγκα που μπάζει από παντού, μέσα σε ένα δάσος) και τον φρόντισα και τον περιέθαλψα. Του έδωσα το όνομα Ζανγκ  Γκιλιν που σημαίνει Σπάνιος και Πολύτιμος!

Με βοήθησαν και τα μεγαλύτερα παιδιά μου στην ανατροφή του. τώρα πια είναι ένας απόλυτα υγιής και χαρούμενος νεαρός!
Ξέρω πως οι μέρες μου ίσως δεν είναι πολλές. Θα ήθελα όμως πριν φύγω να τον δω κι αυτόν να πηγαίνει στο σχολείο.»
Η Λου εκτός των υπολοίπων 30 παιδιών της έχει και μία βιολογική κόρη η οποία έχει εμπνευσθεί από τη μητέρα της και έχει αφιερώσει τη ζωή της στην αναζήτηση και την υποστήριξη εγκαταλελειμμένων παιδιών. Η ιστορία τους έχει ευαισθητοποιήσει ολόκληρη την Κίνα των χιλιάδων εγκαταλελειμμένων παιδιών, και το έργο της έχει βρει παντού επώνυμους και ανώνυμους μιμητές.


Η Λου έχει αποκτήσει δίκαια το προσωνύμιο «Επίγειος Άγγελος» και αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα απολύτως για να δώσεις αγάπη και φροντίδα.

Πηγή : newsitamea.gr


Το ντοκιμαντέρ «Deadly Women» ενέπνευσε τους δράστες της φρικτής δολοφονίας του 84χρονου στο Αιγάλεω!


«Δύο ημέρες πριν τη δολοφονία, στο «Deadly Women» γυναίκα δολοφόνησε και προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της με τον ίδιο τρόπο» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Νέα δεδομένα για το στυγερό έγκλημα στο Αιγάλεω με θύμα τον 84χρονο συνταξιούχο φέρνει στο φως η έρευνα της Αστυνομίας. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη των ανθρώπων που πήραν τη ζωή του ηλικιωμένου και στη συνέχεια διαμέλισαν, έκαψαν και πέταξαν στα σκουπίδια το άψυχο κορμί για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Μάλιστα, έχουν επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που οι πληροφορίες θέλουν να είναι γυναίκα για την οποία εξετάζουν το ενδεχόμενο να «κόπιαρε» το δολοφονικό σχέδιο από το  ντοκιμαντέρ «Deadly Women» που προβάλλεται σε ελληνικό κανάλι  και έχει να κάνει με γυναίκες δολοφόνους στο εξωτερικό. «Δύο ημέρες πριν τη δολοφονία, προβλήθηκε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ για μια γυναίκα που δολοφόνησε και προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη της με τον ίδιο τρόπο» λέει στο protothema.gr αξιωματικός που χειρίζεται την υπόθεση και συμπληρώνει: «Με το δεδομένο αυτό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά όπως επίσης και αυτό που θέλει το θύμα να γνώριζε το δολοφόνο του».

Οι έρευνες και οι καταθέσεις
Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν πάρει καταθέσεις από όλα τα συγγενικά πρόσωπα του ηλικιωμένου άνδρα προκειμένου να βρουν τη λεπτομέρεια που θα λύσει το γρίφο της υπόθεσης. Μέχρι στιγμής, έχουν καταλήξει στα εξής:
Δεν πρόκειται για περίπτωση ληστείας. Το ενδεχόμενο κάποιοι άγνωστοι να εισέβαλαν στο σπίτι που έμενε μόνος του ο ηλικιωμένος για να του αρπάξουν τις οικονομίες του έχει αποκλειστεί. Και αυτό γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες προσπαθούν να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τεμαχίσουν, να κάψουν και να εξαφανίσουν το πτώμα.

Οι έρευνες στρέφονται σε άτομα του περιβάλλοντος του ηλικιωμένου άνδρα. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, βλέπουν πίσω από το έγκλημα κρύβονται προσωπικές διαφορές. Στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί παρόμοιες περιπτώσεις με σημείο αναφοράς το μίσος που νιώθουν οι δράστες για τα θύματα τους. Δεν δικαιολογείται αλλιώς η προσπάθεια να διαμελίσουν και να κάψουν το πτώμα, να το βάλουν σε σακούλες και να το πετάξουν στα σκουπίδια.

Μάλιστα, μετά τα νέα δεδομένα, θεωρείται σίγουρο ότι εμπλοκή στην υπόθεση να έχει  γυναίκα ενώ πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από ένας. Και αυτό γιατί είναι δύσκολο να μεταφερθεί από έναν άνθρωπο το πτώμα, από το σπίτι μέχρι τον κάδο απορριμάτων αν και η απόσταση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Ψάχνουν για αποτυπώματα και dna στο σπίτι του θύματος όπου έμενα μόνος του και κάποιες φορές την εβδομάδα τον επισκέπτονταν τα δύο του παιδιά αλλά και δύο ακόμη άτομα που τον φρόντιζαν καθώς ήταν μεγάλης ηλικίας και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας καθώς είχε κάνει εγχείριση μπαι πας.

Πηγή : eglimatikotita.gr


Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας


Ο καλύτερος τρόπους σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να κλείσετε το κινητό σας και να βγάλετε την μπαταρία.
 Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να το αποφύγετε;  Η μία λύση είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα σβήσει το λογισμικό που σας κατασκοπεύει.

Μια άλλη λύση είναι με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος του κινητού σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, όμως με αυτή τη μέθοδο θα σβηστούν δεδομένα και εφαρμογές, οπότε καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε ένα back-up των αρχείων σας.

Πως μπορείτε να εντοπίσετε αν σας παρακολουθούν:

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή

2. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα

3. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο

4. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση.


Πηγή: techfrog.gr


Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η άγρια δολοφονία στο Άλσος Καισαριανής- Χρήστης ναρκωτικών το θύμα


Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ ήδη ταυτοποιήθηκε το πτώμα του άνδρα που έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 8 το πρωί στο Άλσος της Καισαριανής, στην οδό Δημητρίου Καραμολέγκου, απέναντι από το νεκροταφείο της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκε πτώμα άνδρα το οποίο έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην θωρακική και την κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, το θύμα ταυτοποιήθηκε και ήταν χρήστης ναρκωτικών, ενώ το φονικό έγινε κατά την διάρκεια οικονομικής συναλλαγής με "βαποράκια".

Η αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος έγινε από οδηγό διερχόμενης μοτοσικλέτας ο οποίος είδε το πτώμα και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Πάνω του δεν βρέθηκαν χρήματα. Ο άνδρας ήταν νεκρός ώρες πριν εντοπιστεί ενώ τα ρούχα και τα παπούτσια του ήταν σε τέτοια κατάσταση που οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι ενδεχομένως ο δράστης ή οι δράστες τον σκότωσαν σε άλλο σημείο και τον έσυραν στο άλσος.

Πηγή: eglimatikotita.gr, newsit


Στο τραπέζι των υποψηφίων του Μεγάρου Μαξίμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη


Το Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει στο τραπέζι και την υποψηφιότητα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία, όπως εκτιμά το επιτελείο του Πρωθυπουργού, μπορεί να εξασφαλίσει ευρύτερες πλειοψηφίες και να πιάσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου, ως μέλος μιας ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας, με βαθιές ρίζες στο επιχειρηματικό υπέδαφος της Μεταπολίτευσης, αλλά και λόγω του φιλανθρωπικού της έργου και της σχέσης της με την Unesco, η οποία της διασφαλίζει απήχηση πέραν των ελληνικών συνόρων, είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες πλειοψηφίες κομμάτων και σχηματισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Εξάλλου, τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρούν καλές και φιλικές σχέσεις με πολιτικούς όλων των κομμάτων, ενώ πολλά συγγενικά τους πρόσωπα βρέθηκαν και βρίσκονται στην πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν, η υποψηφιότητα αυτή ενέχει και σοβαρά προβλήματα, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αν αποδεχθεί την τιμητική αυτή πρόταση, ενδέχεται να εγκλωβιστεί στο πολιτικό γίγνεσθαι,  κάτι που ενδεχομένως θα έκανε πιο περίπλοκη την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Επιπροσθέτως, αυτό θα έφερνε την οικογένεια Βαρδινογιάννη «απέναντι» στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν προτίθεται να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας, επειδή θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.


Πέραν της Motor Oil, έναν κολοσσό στον τομέα της ενέργειας, οι πολυσχιδείς δραστηριότητες της οικογένειας Βαρδινογιάννη εξαπλώνονται από την ναυτιλία και τις συμμετοχές ως τα μίντια. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι ένας εκ των βασικών μετόχων σε δύο από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, το Mega και το Star channel.

Πηγή :  iefimerida.gr



Το Μιλγουόκι ηττήθηκε με 91-85 σε φιλική αναμέτρηση από το Σικάγο, ωστόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις το πλούσιο ταλέντο του.
Ο Έλληνας άσος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και ήταν μεταξύ των διακριθέντων της αναμέτρησης, ενώ πρόσφερε και τη φάση του αγώνα...

Δείτε το βίντεο:



newsit.gr


Εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο αποκαλύφθηκε στον τάφο της Αμφίπολης - Το άρμα, τα άλογα και ο θεός Ερμής - Νέες φωτογραφίες


Προχωρεί η ανασκαφική έρευνα στον λόφο Καστά Αμφίπολης, από την ΚΗ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Συνεχίζεται η σταδιακή αφαίρεση μέρους της επίχωσης, από τον δεύτερο χώρο, πίσω από τις Καρυάτιδες και μέχρι την επιφάνεια του δαπέδου, σε βάθος 6μ. από την θόλο. Κατά την αφαίρεση της επίχωσης αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου δηλαδή, 4,5μ. πλάτος επί 3 μ. μήκος.


Το ψηφιδωτό είναι κατασκευασμένο από μικρά βότσαλα, λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλέ, κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Την κεντρική παράσταση περιβάλλει διακοσμητικό πλαίσιο, πλάτους 0,60μ.,το οποίο συντίθεται από διπλό μαίανδρο, τετράγωνα και τρέχουσα σπείρα. Το φόντο της παράστασης είναι σε αποχρώσεις γκρί-μπλέ.


Η κεντρική παράσταση απεικονίζει άρμα σε κίνηση, που σύρεται από δύο λευκά άλογα, το οποίο οδηγεί γενειοφόρος άνδρας, με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι.


Μπροστά από το άρμα απεικονίζεται ο θεός Ερμής ως ψυχοπομπός, ο οποίος φορά πέτασο, μανδύα, φτερωτά σανδάλια και κρατά κηρύκειο. Η σύνθεση έχει κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά.


Η παράσταση διακρίνεται για την εξαίρετη τέχνη στην απόδοση των λεπτομερειών των χαρακτηριστικών, τόσο των μορφών, όσο και των αλόγων, όπως και για την αρμονία των χρωμάτων. Η σύνθεση είναι σύγχρονη του ταφικού συγκροτήματος και χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. Το ψηφιδωτό έχει υποστεί φθορά στο κέντρο, σε σχήμα κύκλου, διαμέτρου 0,80μ. Ωστόσο, πολλά μέρη από το φθαρμένο τμήμα έχουν βρεθεί στην αμμώδη επίχωση. Τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια συγκόλλησης και αποκατάστασής του, προκειμένου να συντεθεί, στο μέτρο του δυνατού, η συνολική εικόνα της παράστασης.


Το ψηφιδωτό δάπεδο, ανατολικά και δυτικά, δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό του, καθώς η ανασκαφή είναι ακόμη σε εξέλιξη στα τμήματα αυτά. Στα νότια του ψηφιδωτού δαπέδου και ανάμεσα στα βάθρα των Καρυατίδων αποκαλύφθηκε πώρινο κατώφλι, καλυμένο με λευκό κονίαμα. Στα βόρεια του δαπέδου αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο κατώφλι της θύρας, που οδηγεί στον τρίτο χώρο, διακοσμημένο με ιωνικό κυμάτιο, στο κάτω μέρος του.


Επίσης, εντοπίστηκαν, ακριβώς κάτω από το θύρωμα, προς το εσωτερικό του τρίτου χώρου, δύο ακόμη τμήματα από τα μαρμάρινα θυρόφυλλα.

Πηγή : newsit.gr


Γαλαξίες-«κανίβαλοι» τρέφονται με τους γείτονές τους


Οι μεγάλοι γαλαξίες «καταπίνουν» τους μικρότερους

Οι μεγάλοι γαλαξίες του Σύμπαντος έχουν σταματήσει να φτιάχνουν τα δικά τους άστρα και έχουν αρχίσει να «τσιμπολογούν» κοντινούς τους γαλαξίες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αυστραλοί ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν πάνω από 22.000 γαλαξίες και βρήκαν, ότι ενώ οι μικρότεροι γαλαξίες είναι πολύ αποτελεσματικοί σε ό,τι αφορά τη δημιουργία άστρων από αέρια, οι πιο μεγάλοι γαλαξίες δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά στο σχηματισμό αστεριών, παράγοντας πάρα πολύ λίγα έως καθόλου και προτιμούν να μεγαλώνουν «καταπίνοντας» άλλους γαλαξίες, που βρίσκονται κοντά σε αυτούς.

Ο Dr Aaron Robotham, που έχει την έδρα του στο πανεπιστήμιο Western Australia -αποτελεί κόμβο του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα για τη Ραδιοαστρονομία (ICRAR)- δήλωσε ότι «οι μικρότεροι γαλαξίες “νάνοι” τρώγονται από τους μεγαλύτερους “αντιπάλους” τους».

«Όλοι οι γαλαξίες ξεκινούν μικροί και μεγαλώνουν συγκεντρώνοντας αέρια, τα οποία μετατρέπουν με ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο σε άστρα. Κάθε τόσο εμφανίζονται άλλοι, μεγαλύτεροι γαλαξίες-κανίβαλοι».

Ο Dr Robotham, που ηγήθηκε των ερευνών, ανέφερε ακόμη ότι ο δικός μας Γαλαξίας (Milky Way) βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής και πως αναμένεται να μεγαλώσει, «τρώγοντας» άλλους μικρότερους γαλαξίες, αντί συγκεντρώνοντας αέρια.

«Ο Milky Way δεν έχει συγχωνευτεί με κάποιον άλλο γαλαξία εδώ και πολύ καιρό, όμως κανείς μπορεί να δει ακόμη απομεινάρια από όλους τους παλαιότερους γαλαξίες που έχει “κανιβαλίσει”» είπε ακόμη ο καθηγητής, σύμφωνα με το sciencedaily.com και συνέχισε: «Σε περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια πρόκειται να “φάμε” δύο κοντινούς μας γαλαξίες-νάνους: τους Large και Small Magellanic Clouds».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι «κανιβαλιστικές τάσεις» του γαλαξία μας θα τερματιστούν όταν συγχωνευτεί με το γαλαξία της Ανδρομέδας, σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια. «Από τεχνικής απόψεως, η Ανδρομέδα θα φάει εμάς, επειδή είναι πολύ πιο μεγάλη από εμάς».

Η πλειοψηφία των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα, συλλέχθηκαν από το τηλεσκόπιο Anglo-Australian Telescope, στο πλαίσιο της μελέτης Galaxy And Mass Assembly (GAMA), της οποίας επικεφαλής είναι ο καθηγητής Simon Driver και στην οποία συμμετέχουν πάνω από 90 επιστήμονες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, που εκδίδεται από το Oxford University Press.

Πηγή : newsbeast.gr


Η κατάθλιψη «θερίζει» την υφήλιο: Δεύτερη αιτία θανάτου το 2020


Την μορφή παγκόσμιας επιδημίας έχουν πάρει οι ψυχικές διαταραχές...
με εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν από κατάθλιψη. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρουν ότι σε έξι χρόνια η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο αριθμός των καταθλιπτικών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ενώ μέχρι στιγμής νοσούν περισσότεροι από 154 εκατομμύρια άνθρωποι. Μάλιστα, το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στην Γη.

Όσον αφορά στη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές ΕΡΕΥΝΕΣ, λιγότερο από το 50% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και προσφεύγουν στη στήριξη ιατρού. Εξάλλου, ένα ποσοστό 10% έως 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που είναι στις 10 Οκτωβρίου.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι «Ζώντας με τη σχιζοφρένεια». Η σχιζοφρένεια είναι μια σοβαρή μορφή της ψυχικής ασθένειας, που επηρεάζει περίπου 7 τοις χιλίοις του πληθυσμού των ενηλίκων, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 15-35 ετών. Παρόλο που η συχνότητα εμφάνισης της είναι χαμηλή, ο επιπολασμός είναι υψηλός λόγω της χρονιότητας. Είναι μια σοβαρή ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από βαθιές διαταραχές στον τρόπο σκέψης, οι οποίες επηρεάζουν τη γλώσσα, την αντίληψη και την αίσθηση του εαυτού.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την σχιζοφρένεια:

Η σχιζοφρένεια επηρεάζει περίπου 24 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Είναι μια θεραπεύσιμη διαταραχή. Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική στα αρχικά της στάδια.
Περισσότερο από το 50% των ατόμων με σχιζοφρένεια δε λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα.
90% των ατόμων με σχιζοφρένεια που μένουν χωρίς θεραπεία κατοικούν στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η φροντίδα των ατόμων με σχιζοφρένεια σε κοινοτικό επίπεδο παρέχεται με την ενεργό συμμετοχή της οικογένειας και της κοινότητας.
Υπάρχουν διαθέσιμες αποτελεσματικές παρεμβάσεις (φαρμακολογικές και ψυχοκοινωνικές) για την σχιζοφρένεια αλλά η πλειονότητα των νοσούντων δεν λαμβάνει θεραπεία και αυτό συμβάλλει στη χρονιότητα της νόσου. Οι κοινωνικές επιπτώσεις της σχιζοφρένειας είναι σοβαρές και εκτείνονται σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Η αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας έχει οικονομικό κόστος αλλά το μεγαλύτερο είναι σε περίπτωση που δεν αντιμετωπίζεται καθώς έρχεται μία σειρά άλλων προβλημάτων ενώ επηρεάζονται και οι απόγονοι των νοσούντων. Το ίδιο ισχύει και για τις προληπτικές παρεμβάσεις που ασφαλώς στοιχίζουν λιγότερο από τη θεραπεία και την αποκατάσταση.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας και Καινοτόμων Δράσεων και σε συνεργασία με τα τρία Κέντρα Ψυχικής Υγείας, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα και ασθένειες.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., θα λειτουργήσει στην Πλατεία Αριστοτέλους περίπτερο-σταντ ενημέρωσης για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του συγκεκριμένου φορέα.

Πηγή : tromatiko


Ασφαλιστικές οφειλές: Ποιες χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης


Την ήρα από το στάρι προσπαθεί να ξεχωρίσει η διοίκηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών καθώς δεν είναι γνωστό ποιες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία είναι δυνατό να εισπραχθούν και ποιες χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης.

Στο ξεσκαρτάρισμα των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου οι υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών να "τρέξουν" τις διαδικασίες για τα χρέη που έχουν πιθανότητες να εισπραχθούν, καθορίζει έγγραφο του ΚΕΑΟ.

Όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day.gr το ΚΕΑΟ προχωρά στον διαχωρισμό των οφειλών σε εισπράξιμες και μη, καθώς από τα συνολικά περίπου 11 δισ. ευρώ που ήδη έχουν μεταφερθεί στο κέντρο δεν είναι ξεκάθαρο πόσα από αυτά μπορούν να εισπραχθούν.

Με έγγραφό του προς τα περιφερειακά ΚΕΑΟ, η συντονίστρια του κέντρου Β.Χατζηευσταθιάδου καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού μιας οφειλής ως "ανεπίδεκτη είσπραξης".

Ως γενικός κανόνας, ισχύουν τα όσα ορίζουν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που έχει εκδώσει το υπουργείο Εργασίας και προβλέπουν ότι "ανεπίδεκτα είσπραξης" χρέη ορίζονται αυτά για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

*Να έχει κινηθεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί ακινήτων, κινητών ή απαιτήσεων του οφειλέτη.

*Να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των υπεύθυνων φυσικών προσώπων, αν το ύψος των οφειλών εμπίπτει στα όρια που προβλέπει ο νόμος για το αξιόποινο και έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

*Να μην κατέστη δυνατή η ικανοποίηση της απαίτησης του ΚΕΑΟ στο σύνολό της ή εν μέρει για τους εξής λόγους:

1) Έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ή των υπεύθυνων της επιχείρησης (ή άλλων περιουσιακών στοιχείων εκτός αυτών που εκποιήθηκαν αναγκαστικά).

2) Διαπιστώθηκε η καθ' οιονδήποτε τρόπο εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ή των υπεύθυνων της επιχείρησης που δεν υπόκειται σε ακύρωση ή σε διάρρηξη.

3) Πρόκειται για οφειλέτη αγνώστου διαμονής ή για αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο εξωτερικού, για τον οποίο οι προσπάθειες ανεύρεσης της διαμονής του και είσπραξης του χρέους έχουν αποβεί χωρίς αποτέλεσμα.

4) Ο οφειλέτης αποβίωσε χωρίς να αφήσει οποιαδήποτε περιουσία και οι κληρονόμοι του αποποιήθηκαν την επαχθείσα κληρονομιά ή αυτή περιήλθε στο δημόσιο ως κληρονόμο με το ευεργέτημα της απογραφής.

5) Πρόκειται για οφειλέτη σε καθεστώς πτώχευσης και έχει περατωθεί η πτώχευση και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της μεταπτωχευτικής περιουσίας χωρίς αποτέλεσμα.

6) Πρόκειται για οφειλέτη υπό καθεστώς εκκαθάρισης και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης.

Αρχικά, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφει το έγγραφο, η Κεντρική Υπηρεσία του ΚΕΑΟ θα εντοπίζει και θα διαχωρίζει τις οφειλές με χαμηλό, ίσως και μηδενικό βαθμό εισπραξιμότητας. Τα περιφερειακά ΚΕΑΟ στη συνέχεια, θα διενεργούν δεύτερο έλεγχο, για πιθανό εντοπισμό κινητής ή ακίνητης περιουσίας, έλεγχο μεταβίβασης περιουσίας ή και εντοπισμό χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη.

Το πόρισμα θα κατατίθεται στην Κεντρική Υπηρεσία, η οποία θα συντάσσει τεκμηριωμένη εισήγηση για χαρακτηρισμό της οφειλής ως ανεπίδεκτης είσπραξης, η οποία θα υποβάλλεται στη Διεύθυνση Εσόδων του εκάστοτε ταμείου και ο διοικητής θα είναι αυτός, που τελικά θα λαμβάνει την οριστική απόφαση.

Μάλιστα, αν η κύρια οφειλή υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ, την οριστική απόφαση θα λαμβάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Πηγή : euro2day.gr


Ακρίβυναν 31 είδη πρώτης ανάγκης μέσα στην κρίση


Σε σύνολο 54 ειδών διατροφής, φροντίδας σπιτιού και υγιεινής τις τιμές των οποίων καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ, έχουν ανατιμηθεί από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 τα 31 εξ αυτών σε ποσοστά που φτάνουν ακόμη και το 13,75%. Η εικόνα σε γάλα, νωπό κρέας και κατεψυγμένα.

Τον Αύγουστο του 2014 η ελληνική οικονομία συμπλήρωσε τον 19o συνεχή μήνα αρνητικού πληθωρισμού, φαινόμενο πρωτοφανές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ωστόσο, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σε σύνολο 54 ειδών διατροφής, φροντίδας σπιτιού και υγιεινής τις τιμές των οποίων καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή στο πλαίσιο της μέτρησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, έχουν ανατιμηθεί από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 τα 31 εξ αυτών σε ποσοστά που φτάνουν ακόμη και το 13,75%.

Στο διάστημα αυτό μάλιστα δεν υπήρξε καμία μεταβολή του ΦΠΑ (με εξαίρεση τους χυμούς και τα αναψυκτικά).

Από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2014, διάστημα κατά το οποίο έγιναν τρεις αυξήσεις του ΦΠΑ, αυξήθηκαν οι τιμές σε 43 από τα 54 προϊόντα, ανατιμήσεις που ξεπέρασαν ακόμη και το 30%, πολύ περισσότερο δηλαδή από τις αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ.

Από την ανάλυση των στοιχείων του πληθωρισμού γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει απλώς και μόνο αίσθηση της ακρίβειας. Αναμφίβολα αυτή είναι πιο έντονη, δεδομένου ότι οι Ελληνες καταναλωτές έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε την περίοδο 2009-2013 η μεγαλύτερη υποχώρηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης και συγκεκριμένα κατά 21,5%.

Η εμφάνιση αποπληθωριστικών τάσεων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι αποτέλεσμα κυρίως δραστικής αποκλιμάκωσης των τιμών σε υπηρεσίες και διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Το «καλάθι της νοικοκυράς» από την άλλη συνεχίζει να είναι ακριβό με τα απολύτως αναγκαία είδη διατροφής, όπως το γάλα, το γιαούρτι, το κρέας, τα ψάρια, αλλά ακόμη και τα όσπρια, να συγκαταλέγονται μεταξύ των προϊόντων που έχουν ανατιμηθεί σημαντικά τα χρόνια της κρίσης. Η εύκολη ερμηνεία είναι ότι οι επιχειρήσεις κερδοσκοπούν. Τα αίτια, ωστόσο, της ακαμψίας των τιμών στην ελληνική οικονομία είναι πολύ βαθύτερα...

Τι συμβαίνει με το γάλα, το νωπό κρέας και τα κατεψυγμένα

Τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Ανάπτυξης έχει επιδοθεί σε μια ακόμη επιχείρηση καταπολέμησης της ακρίβειας με αιχμή του δόρατος την τιμή του γάλακτος. Η επίκληση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως «βαφτίστηκε» από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης η «συμφωνία κυρίων» -με ταυτόχρονες προειδοποιήσεις για νέα αλλαγή της νομοθεσίας- με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως με τις γαλακτοβιομηχανίες είχε πράγματι ως αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής του νωπού γάλακτος από 2,9% έως 11,7% σε σχέση με τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ τις ημέρες που οι αλυσίδες προχωρούν σε προσφορές η μείωση φτάνει ακόμη και το 35%.

Ωστόσο, η μείωση αυτή είναι συγκυριακή και επιπλέον δεν αφορά τα μικρά σημεία πώλησης (φούρνοι, μίνι μάρκετ και περιφερειακές τοπικές αλυσίδες), όπου διακινείται περίπου το 50% του απλού παστεριωμένου γάλακτος, του λεγόμενου «φρέσκου». Από τις αρχές του 2011 έως και τον Αύγουστο η τιμή του γάλακτος αυξήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατά 8,25%, παρά το γεγονός, μάλιστα ότι ο όγκος πωλήσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία υποχώρησε την περίοδο 2011-2013 κατά 5,26% (στοιχεία IRI). Η λήξη του «πολέμου τιμών» που είχαν ξεκινήσει οι γαλακτοβιομηχανίες το 2009 είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του γάλακτος την τελευταία πενταετία κατά 15,83% (συμπεριλαμβανομένων των επιβαρύνσεων από την αύξηση του ΦΠΑ).

Ανάλογη δυστυχώς είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα που αποτελούν βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, όπως τα γιαούρτια και τα τυριά, τόσο το τυρί φέτα όσο και τα υπόλοιπα. Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι από τις αρχές του 2011 έως σήμερα η τιμή του γιαουρτιού –προϊόν του οποίου επίσης η ζήτηση έχει μειωθεί δραματικά στα χρόνια της κρίσης- αυξήθηκε κατά 8,76%, της φέτας κατά 5,34% και των λοιπών τυριών κατά 5,72%, ενώ σχεδόν διπλάσια είναι η αύξηση των τιμών για τα παραπάνω προϊόντα στο διάστημα Αυγούστου 2009-Αυγούστου 2014.

Πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με το παρελθόν εξακολουθούν να πληρώνουν οι καταναλωτές τα αυγά, η τιμή των οποίων αυξήθηκε από το 2011 κατά 8,87% και από το 2009 κατά 13,18%. Το υπουργείο αποδίδει την αύξηση της τιμής των αυγών στην εφαρμογή του κανονισμού για αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των ωοτόκων ορνίθων, γεγονός που ανεβάζει το κόστος παραγωγής.

Ανοδική πορεία έχουν ακολουθήσει και οι τιμές σε διάφορα είδη κρεάτων, νωπών και κατεψυγμένων, με την τιμή του μοσχαριού να έχει αυξηθεί από το 2011 κατά 5% περίπου, στα ψάρια, τόσο στα νωπά και στα κατεψυγμένα με ανατιμήσεις της τάξης του 6%. Ακόμη και στα όσπρια, τρόφιμο που υποτίθεται ότι απευθύνεται σε ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού, καταγράφεται αύξηση της τιμής κατά 2,82% την τελευταία τριετία και κατά 5,12% σε σύγκριση με πέντε χρόνια πριν.

Ο εντονότερος ανταγωνισμός από την άλλη σε προϊόντα όπως τα ζυμαρικά, τα αναψυκτικά, οι χυμοί είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών, με «καθαρές» μειώσεις τιμών και όχι μόνο μέσω προωθητικών ενεργειών.

Πηγή : Καθημερινή


Ξάνθη: Αγόραζαν φρούτα με πλαστά ευρώ




Ένας πλανόδιος έμπορος φρούτων στην πόλη της Ξάνθης, όμως, αντιλήφθηκε ότι τα πέντε χαρτονομίσματα των 5 ευρώ με τα οποία τον πλήρωσαν ήταν πλαστά και έβαλε τέλος στα… δωρεάν ψώνια ειδοποιώντας αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
Το φορτηγάκι των δραστών εντοπίστηκε και ο 23χρονος οδηγός με την 18χρονη συνοδό του συνελήφθησαν.
Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δέκα πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ και το ποσό των 540 ευρώ από τα ρέστα που είχαν πάρει οι παραχαράκτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Οι έμποροι που είχαν εξαπατήσει αναζητούνται για να παραδώσουν τα κίβδηλα χαρτονομίσματα.
*** Με την ίδια κατηγορία για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και ένας 30χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν προσπάθησε αλλεπάλληλες φορές να κάνει συναλλαγή σε διάφορα καταστήματα στο κέντρο της πόλης με ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ!
Όμως, όλοι οι έμποροι αντιλήφθηκαν την πλαστότητα και τον κατήγγειλαν.

Πηγή : protothema.gr


Αγρίνιο: Παρέα ανηλίκων έδειρε 14χρονο - Συνελήφθη ένας μαθητής



Νέο κρούσμα bullying στο Αγρίνιο με θύμα ένα ανήλικο αγόρι.
Το περιστατικό συνέβη χθες σε γειτονική περιοχή του Αγρινίου όπου 3 ανήλικοι νεαροί επιτέθηκαν σε συμμαθητή τους και τον χτύπησαν.
Μετά το συμβάν το θύμα, ηλικίας 14 ετών, επέστρεψε σπίτι του και κατόπιν, μαζί με το πατέρα του, κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου όπου και έκαναν την καταγγελία.
Μετά από έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία εντοπίστηκε ένας εκ των τριών θυτών, ηλικίας 15 ετών, ο οποίος συνελήφθη.


πηγή: agrinioreport


Vespa Primavera 125/150 4Τ


Με σχεδιαστικά στοιχεία από την ονειρική 946 και με ένα όνομα που αναβλύζει νοσταλγία, η Άνοιξη (Primavera) της Vespa μας ζεσταίνει τη ματιά και την καρδιά.




H Primavera παίρνει θέση στην γκάμα της Vespa και σε σχέση με την LX διαφοροποιείται σε πολλά σημεία. Οι αισθητικές αλλαγές εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη και πιο “σικάτη” μάσκα, με τις τρεις -πλέον- γρίλιες, στα επανασχεδιασμένα φώτα/φλας μπροστά και πίσω, όπως επίσης και στη χρήση φωτιστικών “δεσμίδων” LED, τόσο στα φώτα πορείας όσο και στα φλας! Έχουν αλλάξει επίσης και τα όργανα, που πλέον περιλαμβάνουν ένα πανέμορφο αναλογικό ταχύμετρο (προσωπική άποψη) και μια οθόνη υγρών κρυστάλλων με ενδείξεις για στάθμη βενζίνης, ρολόϊ, ολικό και δύο μερικούς χιλιομετρητές. Ανοίγοντας τη σέλα εκτιμάς την αύξηση της χωρητικότητας του αποθηκευτικού χώρου κατά σχεδόν 2,5 λίτρα, καθόσον μπορεί να χωρέσει το κράνος σου και κάποια μικροπράγματα επιπλέον. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη μεταφορά της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο, στο κεντρικό “τούνελ” της Primavera. Απλό και βολικό! Όπως επίσης βολική είναι και η κοντύτερη κατά 5mm θέση οδήγησης (σούμα 780mm), τόσο για να πατούν τα πόδια με μεγαλύτερη σιγουριά στο έδαφος όσο και για να κατέβει χαμηλότερα το κέντρο βάρους και να βελτιωθεί με αυτόν τον τρόπο η οδική συμπεριφορά. Η ουσία όμως κρύβεται στις “αόρατες” αλλαγές, που αφορούν στο νέο ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο και στην επίσης νέα ανάρτηση. Πίσω, τα δύο αμορτισέρ έχουν δεχθεί κάποιες αλλαγές στα σωθικά τους και πιο προοδευτικά ελατήρια, ενώ μπροστά θα δούμε ένα νέο σύστημα έδρασης και λειτουργίας του αμορτισέρ στο μονό μπράτσο (βραχίονα), σήμα κατατεθέν για μια αυθεντική Vespa! Διαφοροποιημένη είναι και η έδραση του κινητήρα/ψαλιδιού στην πίσω ανάρτηση, κάτι που σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρίας μειώνει τους κραδασμούς κατά 40%! Τέλος, ένα προσεκτικό μάτι θα προσέξει τη νέα διπίστονη (από μονοπίστονη) δαγκάνα στο μπροστινό φρένο, την αυξημένη διάμετρο του ταμπούρου πίσω και την ομοίως αυξημένη διάσταση της πίσω ζάντας, που έγινε πλέον 11”, όσο και ο μπροστινός δηλαδή.



Νέοι κινητήρες; Τριβάλβιδες κεφαλές;
Οι κινητήρες είναι τελευταίας κοπής και αποτελούν ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η Piaggio σε Vespa. Είναι φυσικά τετράχρονοι και αερόψυκτοι, αλλά με τρείς βαλβίδες πλέον. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται στην Pontedera (Τοσκάνη), σε ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης που σύμφωνα με την Piaggio είναι από τα πλέον σύγχρονα στον κόσμο, με τρεις βασικούς στόχους: -Τη μείωση της κατανάλωσης, την αύξηση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Προσπαθώντας να επιτευχθούν οι στόχοι της χαμηλής κατανάλωσης, που έθεσαν οι μηχανικοί της εταιρίας, μείωσαν τις εσωτερικές τριβές των εξαρτημάτων τους και βελτίωσαν τη ροή καύσιμου και καυσαερίων. Από πλευράς επιδόσεων έχει βελτιωθεί η ιπποδύναμη κατά 7.1% και η μέγιστη ροπή κατά 10.3% στην έκδοση 125 και κατά 6.3 και 7.8% αντίστοιχα στον 150αρη κινητήρα. Ταυτόχρονα, η μίζα είναι πιο ήσυχη σε λειτουργία και πιο αξιόπιστη στη λειτουργία, με την αυτόματη φυγοκεντρική μετάδοση να έχει βελτιωθεί, εναρμονιζόμενη με την συνολική απόδοση αυτών των νέων κινητήρων. Συνολικά, οι 3V είναι ελαφρύτεροι από τους 2βάλβιδους προκάτοχους!
Θεαματική όμως είναι και η μείωση της κατανάλωσης, όπου οι της Piaggio ανακοινώνουν μια βελτίωση της τάξης του 30%! Επίσης, τα διαστήματα συντήρησης έχουν επιμηκυνθεί στις 10.000 χιλιόμετρα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης/συντήρησης.

Μια κυρία στους δρόμους

Το χρώμα της απαστράπτουσας 125, “Crete Senesi Brown” όπως το λένε οι Ιταλοί, με εντυπωσίασε. Ο ροπάτος κινητήρας των 10,8 ίππων μου έδειξε από την πρώτη στιγμή γιατί έχει μειωμένη κατά 0,8 Ηp απόδοση σε σχέση με αυτόν της απερχόμενης LX. Πιο “γεμάτη” λειτουργία στις χαμηλές και στις μεσαίες στροφές του κινητήρα, εκεί δηλαδή όπου θα κινείται στο 95% των περιπτώσεων μια Vespa μέσα σε μια πόλη. Η Primavera κινήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία με σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία από ενοχλητικούς κραδασμούς, με βελούδινη αίσθηση από τη μετάδοση και αναπάντεχα άνετη ανάρτηση. Περνάει από πάνω τους με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία, χωρίς να “κοπανάει”.
Η θαλασσί “Blue Midnight” 150άρα μας έδειξε ότι η δουλειά των μηχανικών της Piaggio επικεντρώθηκε στη μεστή λειτουργία του κινητήρα στις χαμηλο-μεσαίες στροφές, με τη διαφορά στις επιδόσεις (σε σχέση με την 125) να μην είναι εμφανής σε επιτάχυνση από στάση ή/και εν κινήσει, παρά μόνο στις ρεπρίζ όταν η ταχύτητα στο κοντέρ είναι πάνω από την ένδειξη 60 χλμ/ώρα. Αν υπάρχει κάτι που με “ενόχλησε”, αυτό ήταν η δύναμη που έπρεπε να βάλω στα φρένα κάθε φορά που έφτανα σε φανάρι με -ομολογουμένως- περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ από τα επιτρεπόμενα. Τη δουλειά τους την κάνουν, αλλά θα ήθελα και ένα δεύτερο δισκόφρενο στη θέση του -έστω και βελτιωμένου- ταμπούρου. Με “ενόχλησε” επίσης και η απουσία πλαϊνού σταντ, πλην όμως είναι τόση η ευκολία χρήσης του κεντρικού που γρήγορα σε κάνει να ξεχάσεις το όλο γεγονός.
Η οδήγηση της Primavera όμως, με την εξαίρετη λειτουργία της ανάρτησης και τη βελούδινη μετάδοση, με έκανε να ξεχάσω να αναφέρω ένα σημείο που μου έκανε εντύπωση. Ο δείκτης βενζίνης ήταν δεν έλεγε να κουνηθεί από τη θέση του. Κάναμε πάνω από 60 χιλιόμετρα σταμάτα-ξεκίνα και αυτός… πεισματικά ακίνητος!


Η Vespa Pimavera 125 είναι διαθέσιμη στη χώρα μας με τιμή 3.590€ ενώ η έκδοση των 150 κ.εκ κοστίζει 3.770€. Και οι δύο εκδόσεις διατίθενται με σύστημα ABS.

Πηγή : caranddriver.gr


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού - Αγία Σοφία




19/9/2014

Αυτά τα νοσοκομεία άφησε η καταστροφική λαίλαπα στην υγεία που λέγεται Άδωνις Γεωργιάδης - Τρόικα και το έργο του συνεχίζει ο Βορίδης.

Αιματολογικό Αγλαία Κυριακού ισόγειο νούμερο πόρτας 16, στον διάδρομο 50 γονείς με τα παιδιά τους μέσα μία νοσοκόμα που κάνει τις αιμοληψίες γιατί μία ; Γιατί όπως δήλωσε η ίδια δεν υπάρχει προσωπικό για να είναι δύο όλες τις ημέρες!!!!

Αιμοληψία βρέφος 8 μηνών χρειάστηκε να τρυπηθεί τρεις φορές για να του πάρουν αίμα γιατί ; Η παρτίδα από τις σύριγγες ήταν σπασμένες και με την αιμοληψία έσταζε το αίμα από τα πλάγια η από κάτω ανάλογα από το που ήταν η ρωγμή!!
Απάντηση νοσοκόμας περικοπές στις τιμές των αναλωσίμων και αυτά που έρχονται είναι κατωτέρας ποιότητας και έχουν κριθεί αφού έχουν αγοραστεί και δοκιμαστεί επάνω σε ασθενείς ακατάλληλες. Επίσης έχουν πεταχτεί και μια μεγάλη παρτίδα πεταλούδων για ορούς και αιμοληψία γιατί έπαιρναν αέρα και αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Να μπει αέρας στις φλέβες;

Εργαστήριο Αγία Σοφία : Δεν γίνονται όλες οι εξετάσεις γιατί δεν έχουν προμηθευτή αντιδραστήρες για να γίνονται οι απαραίτητες για αυτοάνοσα και βαριά νοσήματα εξετάσεις και υπάρχει και εκεί έλλειψη προσωπικού!! Τι κάνουν; Στέλνουν στους γονείς έξω να κάνουν τις εξετάσεις που γίνονταν όλα τα χρόνια στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία!!!
Έχουν υποβαθμίσει την υγεία σε τέτοιο βαθμό που τα υλικά που χρησιμοποιούνται ούτε στην ουγκάντα δεν τα βάζουν στα νοσοκομεία και για να κάνεις εξετάσεις στα παιδιά σου θα πρέπει να περιμένεις πότε και εάν θα αγοράσουν αντιδραστήρες και θα πάρουν προσωπικό αλλιώς βρες λεφτά να τις κάνεις έξω!!!

Το ακούς Βορίδη τη υγεία σου άφησε ο Άδωνις που έχει το θράσος και μιλάει και βγαίνει και στα κανάλια;; Αυτός και εσύ τα παιδιά σας που τα πηγαίνετε για εξετάσεις;;;

Γ.Β.

Σχόλιο newsotherwise.gr : 
Μετά από την καταγγελία που μας ήρθε στο email, πήγαμε ημέρα Πέμπτη 9/10/2014 και ώρα 10 στο Αγλαΐα Κυριακού στο αιματολογικό αριθμός 16 και είδαμε δύο νοσοκόμες εκείνη την ώρα οι οποίες μας επιβεβαίωσαν τα όσα καταγγέλθηκαν από τον αναγνώστη μας: Πρώτα για το ότι τις περισσότερες ημέρες είναι μία μόνο νοσοκόμα για αιμοληψία καθώς και για την αστοχία υλικών τα οποία είναι κατωτέρας ποιότητας και σε σύριγγες και σε πεταλούδες και σε σωλήνες και αυτό είναι σε βάρος των ανήλικων ασθενών. 
Επιβεβαιώσαμε οι ίδιοι για την ταλαιπωρία που υφίσταται απ΄ έξω οι γονείς με τα παιδάκια τους παλιά όπως μας είπαν δούλευαν με νούμερα προτεραιότητας και τώρα για μία ακόμα περικοπή κρατάνε οι ίδιοι οι γονείς μια υποτυπώδη σειρά αφού δεν έχει γίνει προμήθεια στα χαρτάκια με τα νούμερα.
Δεν χρειάστηκε να πάμε στο Αγία Σοφία διότι οι ίδιες οι νοσοκόμες σε ερώτηση μας για τις εξετάσεις μας είπαν ότι εξαρτάται ποιες θα κάνεις δεν έχουν προμηθευτή για οικονομία αντιδραστήρες και έχουν και ελλείψει προσωπικού με αποτέλεσμα να στέλνουν τους ασθενείς να κάνουν τις εξετάσεις έξω.
Επαναλαμβάνουμε Πέμπτη 9/10/2014 και περί ώρας 10 έως 10:30 επιβεβαιώσαμε την καταγγελία και μας θυμούνται και οι νοσοκόμες δύο τον αριθμό οι οποίες μας θυμούνται πολύ καλά.

newsotherwise.gr


Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική για εμπρησμούς σε κάδους στη Πάτρα – Αναζητούν εναγωνίως τους δράστες


Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές Αρχές έπειτα από τα συνεχή περιστατικά εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων που... συνεχίζονται και καταγράφονται από Πυροσβεστική και Αστυνομία καθημερινά σε διάφορα σημεία της Πάτρας.

Χθες σημειώθηκαν τρία ακόμη περιστατικά στην περιοχή της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα. Οι δύο κάδοι που τυλίχθηκαν στις φλόγες ήταν στην οδό Μαραγκοπούλου και ένας ακόμη νωρίτερα στην οδό Χαλκιδώνος.

Και όλα αυτά μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου μιάμισης ώρας. Τα περιστατικά αυτά έχουν ανησυχήσει τις Αρχές, οι οποίες και αναζητούν τους δράστες των εμπρησμών ενώ όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να καταφέρουν να τους εντοπίσουν.

Πηγή : patrastimes.gr


Έρχονται αλλαγές στα μαθήματα του δημοτικού...


Αλλαγές στο δημοτικό προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος...
 Όπως είπε μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ οι αλλαγές αυτές θα είναι το βασικό θέμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας που θα συγκληθεί τον Οκτώβριο.





"Κατά βάση η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά.


Η εμπειρία μου όταν ανέλαβα, ένας φίλος μου ζωγράφος μου είπε ότι το παιδί του το ανιψάκι του κάτι, φιλοξένησε ένα γερμανάκι. Εγώ δεν ήξερα ότι γίνονται ανταλλαγές και μαθητών. Και το γερμανάκι φρικάρισε όταν είδε τι κάνει το δικό μας παιδί.

Δηλαδή να γυρίζει από το σχολείο και μέχρι τις εννιά το βράδυ να έχει διάβασμα και είπε ότι "εμείς δεν τα κάνουμε αυτά, εμείς έχουμε λιγότερη δουλειά", αλλά πιο παραγωγική" τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
"Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά. Αυτό θα αλλάξει και θα νομοθετηθεί τον Ιανουάριο και σημειώστε την ημερομηνία. Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες" σημείωσε.


Πάνω από 5.500 φοιτητές έκαναν αίτηση για μετεγγραφή

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, 5.538 φοιτητές έκαναν αίτηση για μετεγγραφή ενώ συνολικά 10.432 φοιτητές έχουν πάρει κωδικό για να κάνουν αίτηση μετεγγραφής.

"Η προθεσμία είναι την άλλη Πέμπτη, αν πάρουμε το 5 χιλιάδες ως δεδομένο των δύο ημερών και καταλάβουμε ότι έχουμε κι άλλες τέσσερις, πηγαίνουμε στις 20 χιλιάδες, αν και μου λένε ότι τις τελευταίες 1,5-2 μέρες ο ρυθμός θα ανακοπεί. Κάτι κοντά στο 15 χιλιάδες το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα" είπε.

"Με αυτό το κύμα των 15 χιλιάδων εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τώρα, γι΄ αυτό στο Υπουργείο Παιδείας κάνουμε την αίτηση, όσοι δεν το ξέρουν να το μάθουν τώρα, στο Υπουργείο Παιδείας κάνουν την αίτηση και το Υπουργείο Παιδείας ταξινομεί και διοχετεύει στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να πάρει γρήγορες απαντήσεις. Θα κάνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά η στατιστική τι λέει; Η δύναμη των γεγονότων. Αφού με τον πολύ μικρότερο αριθμό τελειώνανε Γενάρη, ίσως εμείς χρειαστούμε αυτό το χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάμε πάρα πολύ συντομότερα" επισήμανε.



Για το θέμα των παιδόφιλων  στον χώρο της εκπαίδευσης, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι την Τετάρτη θα πάει ο Μανώλης Σφακιανάκης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ακριβώς για αυτό το ζήτημα.

"Διώξαμε άλλους πέντε προχθές κι αυτή η δράση πως προχωράει; ΄Ήταν μια δική μου πρωτοβουλία. Όσο είμαι εγώ δεν ξαναγυρίζουν" υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε η έρευνα συνεχίζεται. "Έχω απευθυνθεί σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας και οι Εισαγγελίες προς τιμήν τους με ενημερώνουν αμέσως. Βέβαια έπονται κι άλλοι αλλά δεν δίνουμε τα ονόματά τους γιατί προσβάλλουμε τα προσωπικά τους δεδομένα", σημείωσε.

Για τα περιστατικά ασιτείας παιδιών που καταγράφηκαν πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος είπε:

"Πράγματι αυτό το πρόβλημα που είναι γενικότερο γιατί είναι η φτώχια στην οικογένεια, δεν είναι εντοπισμένο στο σχολείο, έρχεται στο σχολείο από την οικογένεια που δε μπορεί, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με προγράμματα.

Υπήρξε ένα πρόγραμμα πάρα πολύ αποδοτικό με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Νιάρχου αλλά πρέπει φέτος να το τροφοδοτήσουμε εμείς με χρήματα και αναζητούμε χρήματα από το πολύ μικρό μας βαλάντιο του ΕΣΠΑ, γιατί μια σειρά από χρήματα τα δώσαμε για να πληρώσουμε αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους.

Από ένα πάρα πολύ μικρό βαλάντιο προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε αυτό το πρόγραμμα, που δεν είναι βέβαια καθολικό, αλλά αφορά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κι έτσι τουλάχιστον στο μέτρο των δυνάμεών μας να ανταποκριθούμε σε αυτό το τεράστιο θέμα που θέτετε."

Πηγή : tromaktiko