Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Θέλει να ηγηθεί και κόμματος - Αχτσιόγλου : Δεν καταλάβαμε πόσο σημαντική ήταν η κυβερνητική σταθερότητα για την κοινωνία

 



Το νούμερο Έφη Αχτσιόγλου, έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την διαδοχή Τσίπρα, και εκτός του ότι δεν γνωρίζει οικονομικά, και είναι επικίνδυνα αριστερή, λέει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι χαζοί γιατί δεν είχαν καταλάβει ότι η κοινωνία θέλει σταθερότητα και όχι μπάχαλο, κάτι που επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική,  και την ψεύτικη εικόνα που έδιναν για την χώρα εξαπατώντας τους πολίτες. 

Η Αχτσιόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανόησε «στο απαιτούμενο βάθος πόσο σημαντική ήταν στην παρούσα φάση για την ελληνική κοινωνία η κυβερνητική σταθερότητα, που μετατράπηκε σχεδόν σε κοινωνικό αίτημα» και μετά απο αυτό θέλει να ηγηθεί και του θιάσου των γελοίων.




Θίασος με πολλούς πρωταγωνιστές ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέο νούμερο Τζουμάκας


 

Το νέο νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας που ανακοίνωσε και αυτός πως θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Στην διήμερη συνεδρίαση θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού. 

Έχουν ήδη ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τα νούμερα του θιάσου,  Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναμένεται να υποβάλλει την δική του ο καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς.

Ο αποδεδειγμένα ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του.

Στην συνεδρίαση δεν παρεβρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, γιατί έχει λήξει το νούμερο του.





Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον άνδρα που τοποθέτησε τους μηχανισμούς στην τεκτονική στοά

 


Υλικό από την κάμερα ασφαλείας στο οποίο έχει καταγραφεί ο άνδρας που τοποθέτησε δύο βόμβες στην Τεκτονική Στοά, στην Αχαρνών, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Το Open TV παρουσίασε ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, στο οποίο απεικονίζεται ο άνδρας που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς να προσπαθεί να παραποιήσει τα χαρακτηριστικά του, φορώντας περούκα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η περιοχή είναι γεμάτη από κάμερες ασφαλείας, οπότε θεωρείτο δεδομένο ότι σύντομα οι Αρχές θα είχαν στα χέρια τους κάποια εικόνα για τον άνδρα που έβαλε τις βόμβες στην οδό Σουρμελή 2.

Σημειώνεται ότι αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στους δημοσιογράφους που έφτασαν στο σημείο πώς ο δράστης τοποθέτησε τη βόμβα στην Τεκτονική Στοά, αλλά και τι ακολούθησε μετά την πρώτη έκρηξη:

«Την ώρα που πέρναγα από την οδό Σουρμελή είδα κάποιον που ακούμπησε κάτι κάτω, αλλά προχώρησα με τον σκύλο. Μόλις έφτασα στη γωνία Αλκιβιάδου και Σουρμελή έγινε η έκρηξη. Ήταν πάρα πολύ δυνατή. Είπα στην Αστυνομία τι φόραγε αυτό το άτομο. Αμέσως έτρεξε στη γωνία Σουρμελή και Αχαρνών και άρχισε να φωνάζει ''γ@μ@ τη μασονία σας'' τρεις φορές και έφυγε. Ήταν νεαρής ηλικίας. Δεν ξέρω τι άφησε, είτε άφησε σακίδιο πλάτης, είτε σακούλα, 6:35 ακριβώς έγινε η έκρηξη. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να έρθουν, ήρθαν αμέσως μετά την έκρηξη».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμάται ότι ο άνδρας δεν ανήκει σε κάποια οργανωμένη ομάδα που να συνδέεται με ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης με τις βόμβες στην Τεκτονική Στοά έδρασε ως «μοναχικός λύκος», ενώ, όπως διαπιστώθηκε από τη συνδεσμολογία των εκρηκτικών μηχανισμών, φαίνεται «ερασιτέχνης».





Ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης κατά Τσακαλώτου

 


Δεν άρεσε η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον αποδεδειγμένα ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη, που θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί και διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πολάκης ανέβασε μια φαινομενικά «άσχετη» ανάρτηση, ενθυμούμενος μια «δικαστική μάχη» που έδωσε από το υπουργείο Υγείας για να «διώξει 77 εργολάβους από τα Νοσοκομεία», όπως ανέφερε:

«Είδα αυτό και συγκινήθηκα. Γιατί αυτά μετράνε πιο πολύ απ όλα. Να αλλάζεις τη ζωη των σκληρά εργαζομενων, των από κάτω, προς το καλύτερο. Με απόφαση, επιμονή και σύγκρουση με τη διαπλοκή. Να σου ρίχνει το ΣΤΕ τον πρώτο νόμο και να ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ και να φεύγουν οι εργολάβοι από 77 νοσοκομεία! Όχι με θολούρες, με δηθενιες και υποτιθέμενη «αστικη αυτοπεποίθηση»…….

Πώς σχετίζεται αυτή η ανάρτηση με την υποψηφιότητα Τσακαλώτου; Μέσω της αναφοράς στη φράση «αστική αυτοπεποίθηση», που είχε χρησιμοποιήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Καθημερινή» τον Φεβρουάριο του 2022, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, είχε αναφέρει ως μειονέκτημά του ότι «έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται».

Τότε, στο ερώτημα αν τον επηρέασε, τον ίδιο, η αίγλη της εξουσίας όσο ήταν υπουργός, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

app-facebook
Παυλος Πολακης
17 ώρες πριν

Είδα αυτό και συγκινήθηκα.Γιατί αυτά μετράνε πιο πολύ απ όλα.Να αλλάζεις τη ζωη των σκληρά εργαζομενων ,των από κάτω,προς το καλύτερο.

Με απόφαση ,επιμονή και σύγκρουση με τη διαπλοκή.Να σου ρίχνει το ΣΤΕ τον πρώτο νόμο και να ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ και να φεύγουν οι εργολάβοι από 77 νοσοκομεία!

Όχι με θολούρες,με δηθενιες και υποτιθέμενη «αστικη αυτοπεποίθηση»…….

2,3 χιλ.
85
116


Βίντεο-ντοκουμέντο από διάρρηξη σε σπίτι από Ρομά

 


Ρομά κακοποιοί μπήκαν μέρα μεσημέρι σε σπίτι στην Πετρούπολη για να κλέψουν και καταγράφηκαν από κάμερα οροφής, την οποία δεν εντόπισαν.

Οι δύο νεαροί Ρομά κακοποιοί, γνώριμοι των Αρχών, φορούν γάντια νιτριλίου για να μην αφήσουν αποτυπώματα και κάνουν άνω κάτω το διαμέρισμα για να βρουν κάτι πολύτιμο και να εξαφανιστούν με τη λεία τους.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, που έχουν τοποθετήσει κάμερα πάνω από μια σύνθεση επίπλου, επέστρεψαν και είδαν το σπίτι τους άνω - κάτω από τους «ποντικούς» που είχαν εισβάλει το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουλίου λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι.

Ανοίγοντας τον καταγραφέα, διαπίστωσαν ότι οι δύο διαρρήκτες είχαν μείνει για αρκετή ώρα μέσα στο διαμέρισμα αναζητώντας χρήματα και τιμαλφή. Άμεσα οι ιδιοκτήτες κάλεσαν την ΕΛΑΣ, που παρέλαβε και το υλικό από την κάμερα, με τους αξιωματικούς της ασφάλειας να αναγνωρίζουν τους διαρρήκτες, τους οποίους αναζητούν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο του iefimerida: