Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον άνδρα που τοποθέτησε τους μηχανισμούς στην τεκτονική στοά

 


Υλικό από την κάμερα ασφαλείας στο οποίο έχει καταγραφεί ο άνδρας που τοποθέτησε δύο βόμβες στην Τεκτονική Στοά, στην Αχαρνών, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Το Open TV παρουσίασε ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, στο οποίο απεικονίζεται ο άνδρας που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς να προσπαθεί να παραποιήσει τα χαρακτηριστικά του, φορώντας περούκα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η περιοχή είναι γεμάτη από κάμερες ασφαλείας, οπότε θεωρείτο δεδομένο ότι σύντομα οι Αρχές θα είχαν στα χέρια τους κάποια εικόνα για τον άνδρα που έβαλε τις βόμβες στην οδό Σουρμελή 2.

Σημειώνεται ότι αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στους δημοσιογράφους που έφτασαν στο σημείο πώς ο δράστης τοποθέτησε τη βόμβα στην Τεκτονική Στοά, αλλά και τι ακολούθησε μετά την πρώτη έκρηξη:

«Την ώρα που πέρναγα από την οδό Σουρμελή είδα κάποιον που ακούμπησε κάτι κάτω, αλλά προχώρησα με τον σκύλο. Μόλις έφτασα στη γωνία Αλκιβιάδου και Σουρμελή έγινε η έκρηξη. Ήταν πάρα πολύ δυνατή. Είπα στην Αστυνομία τι φόραγε αυτό το άτομο. Αμέσως έτρεξε στη γωνία Σουρμελή και Αχαρνών και άρχισε να φωνάζει ''γ@μ@ τη μασονία σας'' τρεις φορές και έφυγε. Ήταν νεαρής ηλικίας. Δεν ξέρω τι άφησε, είτε άφησε σακίδιο πλάτης, είτε σακούλα, 6:35 ακριβώς έγινε η έκρηξη. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να έρθουν, ήρθαν αμέσως μετά την έκρηξη».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμάται ότι ο άνδρας δεν ανήκει σε κάποια οργανωμένη ομάδα που να συνδέεται με ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης με τις βόμβες στην Τεκτονική Στοά έδρασε ως «μοναχικός λύκος», ενώ, όπως διαπιστώθηκε από τη συνδεσμολογία των εκρηκτικών μηχανισμών, φαίνεται «ερασιτέχνης».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου