Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Νέα Δημοκρατία : O κ. Πολάκης επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας, για την απόφαση φίμωσης του ΕΚΑΒ από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έκπληξη προκαλεί η απόφαση που απευθύνεται στο προσωπικό της 6ης περιφέρειας ΕΚΑΒ, με θέμα την κοινοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από υπαλλήλους του. Με ανακοίνωση από τον Προϊστάμενο Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας - κατ’ εντολή Πολάκη όπως αναφέρει - απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αναφορά σε υπηρεσιακά θέματα ή προβλήματα. Όσοι δεν αποφασίσουν μελλοντικά να εκφράσουν την άποψή τους για το εργασιακό τους περιβάλλον, θα τιμωρούνται πειθαρχικά.

Ως Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε σφόδρα απέναντι σε οποιονδήποτε πειθαρχικό έλεγχο, δικαιολογημένα ή μη. Ως Κυβέρνηση όμως, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού, επιχειρεί να φιμώσει τους διασώστες και τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Άραγε, το επόμενο βήμα θα είναι ο οριστικός αποκλεισμός των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;».


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων και κλοπές μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων στις περιοχές της Ν. Σμύρνης, της Καλλιθέας και των Πετραλώνων.


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 15-1-2018 στη Ν. Σμύρνη και στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.Α.Σ.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί (15 και 17 ετών) και ένας (1) ανήλικος υπήκοος Αλβανίας (16 ετών), για ληστείες και κλοπές. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται εννέα (9) επιπλέον μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό των συλλήψεων, απογευματινές ώρες της 15-1-2018 οι δύο (2) ημεδαποί ανήλικοι αναρριχόμενοι σε μπαλκόνι, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τους συνέλαβαν. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,6 γραμμαρίων.

Βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην Καλλιθέα και έτερο μέλος της σπείρας, που πρόκειται για 16χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από έτους και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανήλικων μαθητών στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, από τους οποίους με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.

Περιστασιακά διέπρατταν και κλοπές από οικίες, καταστήματα και σχολεία.

Για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που αφαιρούσαν για το συγκεκριμένο σκοπό και τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

Δέκα τέσσερεις (14) ληστείες σε βάρος ανηλίκων
Επτά (7) κλοπές οχημάτων
Τέσσερεις (4) κλοπές από οικίες και καταστήματα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.


Ιδιοκτήτης σκύλου «έλιωσε» ύποπτο δολοφόνο ζώων με το αυτοκίνητό του



Ένας ύποπτος δολοφόνος ζώων, ένας εξοργισμένος ιδιοκτήτης που έχασε τον αγαπημένο του σκύλο και μία χαμένη ανθρώπινη ζωή... Τα παραπάνω τρία στοιχεία συνθέτουν το ψηφιδωτό της τριπλής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε σε περιοχή της Κίνας. Ένας ιδιοκτήτης σκύλου παρέσυρε και κυριολεκτικά «έλιωσε» πάνω σε γυάλινη τζαμαρία έναν άνδρα, ο οποίος ήταν ύποπτος για τη δολοφονία πολλών ζώων, με δηλητήριο.


Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην πόλη Γιανγκτζού. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη και παραπέμπφθηκε σε δίκη, όπου θα κριθεί για την οργισμένη πράξη του. Ο άνδρας που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του, ήταν πιθανόν να δηλητηρίαζε συστηματικά ζώα στην ευρύτερη περιοχή. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου παρέκαμψε το νόμο και πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Ο δράστης εγκατέλειψε το θύμα του, ωστόσο η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τα πάντα. Νωρίτερα, είχε βρει το σκύλο του αδρανή στο οδόστρωμα και λίγο αργότερα να καταλήγει σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.


Αμέσως μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό του ύποπτου δολοφόνου ζώων. Όταν τον βρήκε, πάνω σε ένα σκουτεράκι, δεν δίστασε ούτε στιγμή. Τον παρέσυρε και τον κάρφωσε πάνω σε μία τζαμαρία. Το θύμα έχασε επί τόπου τη ζωή του.

Μετά τη σύλληψή του, η οικογένεια του ιδιοκτήτη σκύλου υποστήριξε στην αστυνομία ότι μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο και ότι δεν είχε σκοπό να κυνηγήσει και να σκοτώσει το θύμα.




Πηγή : protothema.gr


DW: Κολλημένοι σε άθλιες δουλειές ημιαπασχόλησης οι Έλληνες, ενώ η κυβέρνηση μιλά για επιτυχία


«Οι Έλληνες είναι "κολλημένοι" σε άθλιες δουλειές ημιαπασχόλησης, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται επιτυχία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αγγλόφωνης έκδοσης της Deutsche Welle. Όπως επισημαίνεται, «το κάποτε ποσοστό-ρεκόρ 27% της ανεργίας στην Ελλάδα, μπορεί να έπεσε επτά ποσοστιαίες μονάδες από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, αλλά σχεδόν 6 στους 10 είναι "κολλημένοι" σε μία αγορά στην οποία κυριαρχεί η ημιαπασχόληση και οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας». 

Η Deutsche Welle αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση μίας 26χρονης, που πήρε πρόσφατα πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες. Η ίδια αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια, εργάστηκε αρχικά ως σερβιτόρα, μετά έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, δούλεψε σε παιδότοπο, ως πωλήτρια σε μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας και τώρα εργάζεται σε ένα τηλεφωνικό κέντρο. «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλες οι θέσεις εργασίας ήταν προσωρινές και με κακό μισθό. Όμως, το χειρότερο από όλα είναι ότι απαιτούσαν εργασία πλήρους απασχόλησης με όρους μερικής απασχόλησης», επισημαίνει το άρθρο.   

Αυτές οι αδιέξοδες θέσεις εργασίας «στοιχειώνουν» το μεγαλύτερο μέρος του ταλαιπωρημένου οικονομικά νότου της Ευρώπης, σημειώνει το δημοσίευμα. «Τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους της Ισπανίας εργάζονται σε θέσεις προσωρινής απασχόλησης, σε σύγκριση με τα δύο πέμπτα στην Ιταλία. Αλλά στην Ελλάδα, α στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν μια ανησυχητική τάση: 6 στους 10 ανθρώπους είναι εγκλωβισμένοι σε άθλιες, ανασφαλείς θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης». Όπως υπογραμμίζεται, αν και αυτή η τάση ξεπέρασε το τρομακτικό 50% πέρυσι, οι οι ειδικοί περίμεναν ότι θα υποχωρήσει γρήγορα, καθώς η ελληνική οικονομία είχε ανάπτυξη σχεδόν 2%. Όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο, καταδεικνύοντας αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «κούφια ανάπτυξη», τονίζει η Deutsche Welle. «Είναι η χειρότερη δυνατή δύσκολη θέση στην οποία μπορούν να βρεθούν η Ελλάδα και οι Έλληνες μετά από σχεδόν μια δεκαετία επώδυνων θυσιών», λέει ο Γιώργος Κολλιάς, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. «Η υπόθεση εργασίας ήταν ότι νέες θέσεις θα δημιουργούνταν μετά την περικοπή των μισθών και αφότου γίνουν ευκολότεροι για τους εργοδότες οι όροι για προσλήψεις και απολύσεις. Τελικά όμως, αυτό γύρισε μπούμερανγκ, δημιουργώντας μία τερατώδη, εργασιακή ζούγκλα όπου όλα επιτρέπονται. 

Περιττό να πω, ότι οι πιο ευάλωτοι επλήγησαν περισσότερο», τονίζει ο κ. Κόλλιας. Το άρθρο αναφέρει επίσης πως σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, 5 στους 10 Έλληνες εργαζόμενους είναι απλήρωτοι κατά μέσο όρο για έξι μήνες, από εργοδότες που ήδη πληρώνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα για ημιαπασχόληση. «Οι γυναίκες, στο μεταξύ, λαμβάνουν 50% λιγότερα από τους ήδη φριχτούς μισθούς, γεγονός που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων παγκοσμίως. Μόνο η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και το Μεξικό φέρεται να έχουν μεγαλύτερη διαφορά στις αμοιβές». «Και όμως, αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι μέρος ενός success story που δημιουργήθηκε από την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς κινείται προς την τελική ευθεία της τετραετούς θητείας της στην εξουσία, ενώ ετοιμάζεται να απελευθερωθεί από τη λιτότητα και τα μνημόνια αργότερα φέτος», συνεχίζει το δημοσίευμα. 

«Τα επίσημα στατιστικά του κράτους αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι το κάποτε τρομακτικό ποσοστό ανεργίας του 27% της Ελλάδας έπεσε περίπου στο 20%, αφότου μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον περασμένο μήνα. Όμως, παραμένει σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ του 8,8%. »Με την κυβέρνηση να καταγράφει κάθε άτομο που δουλεύει τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα ως εργαζόμενο, σχολιαστές, πολιτικοί και άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν ξεσηκωθεί, αντικρούοντας την πτωτική τάση της ανεργίας. Ιδιωτικές οργανώσεις εργασίας και think tanks τοποθετούν το πραγματικό ποσοστό σε περίπου 25%. 

Ακόμη κι έτσι, η κυβέρνηση λέει ότι κάνει σημαντικά βήματα», αναφέρει η Deutsche Welle. «Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα», δήλωσε η Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. «Αλλά κάνουμε μικρά βήματα για να αντιστρέψουμε το ρεύμα». 

Μεταξύ αυτών, όπως είπε, είναι η αύξηση των αιφνιδιαστικών επιθεωρήσεων στις επιχειρήσεις, για να καταπολεμηθούν οι παράνομες προσλήψεις και οι παρατυπίες. Καθώς όμως έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, η Ελλάδα διαθέτει έναν μόνο επιθεωρητή απασχόλησης για κάθε 3.000 εργαζόμενους, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ είναι ένας για 300, τονίζει η Deutsche Welle. 


Πηγή: lifo.gr


Αυτός είναι ο 32χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατά συρροή



Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 32χρονου ημεδαπού που συνελήφθη προχθές (17.01.2018) στην Καρδίτσα για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς και η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, ο 32χρονος επιτέθηκε σε δύο ημεδαπές, ηλικίας 38 και 34 ετών, θωπεύοντας τες σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Πρόκειται για τον:

-ΚΟΡΔΑΤΟ Ανδρέα του Θωμά και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε την 02-04-1986 στην Καρδίτσα.





Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα του παραπάνω ατόμου, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24410 – 80230 και 24410 – 80233 του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πήγε στο Τμήμα για δουλειά και συνελήφθη για... χειροβομβίδες



«Λαβράκι» έπιασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού ακολουθώντας το ένστικτό τους όταν μια 38χρονη μετέβη στο Τμήμα για να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής της σε ένα έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι αστυνομικοί του τμήματος την έκριναν ως ύποπτη και αποφάσισαν να ελέγξουν το όνομά της στο σύστημα. Διαπίστωσαν ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Κατά τον σωματικό έλεγχο που ενεργήθηκε στην 38χρονη μετά τη σύλληψή της διαπιστώθηκε ότι είχε κρυμμένο στον στηθόδεσμό της 0,1 γραμμάριο ηρωίνης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 38χρονης εντοπίστηκαν 40,7 γραμμάρια ηρωίνης, 520 γραμμάρια μεθαδόνης, μία ζυγαριά ακριβείας και 5 χειροβομβίδες κρότου λάμψης.



Πηγή : thetoc.gr


Νέα Δημοκρατία : Οι “υπέρμαχοι” των εργαζομένων εξελίχθηκαν στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη!



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απολύσει απλήρωτους εργαζόμενους από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» που είχαν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”  αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει  τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πλήρης Δήλωση

«Η υπογραφή της απόλυσης απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”, οι οποίοι προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάσχουν από βαθιά κρίση ταυτότητας. 

Μόλις τον Δεκέμβριο του 2016 η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωνε, μέσα από τη συχνότητα του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού, ότι “το Υπουργείο υψώνει ασπίδα προστασίας υπέρ των εργαζομένων και τάσσεται κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας”. Προέτρεπε μάλιστα τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διότι σκοπός της ήταν η δημιουργία ενός “ευρύτερου μετώπου εργαζομένων και εργοδοτών, οι οποίοι σέβονται τους εργαζόμενους τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.  

Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις της κυρίας Αχτσιόγλου στους εργαζομένους αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, όπως συνέβη άλλωστε με όλες τις “επαναστατικές κορώνες”, που ξεστόμιζε η ίδια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  όσο βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση.  

Οι δήθεν υπέρμαχοι των εργαζομένων, εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης, έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη! 

Με την αλαζονική τους συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους που παραμένουν  απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, αποκαλύπτεται η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός που κρύβεται πίσω από το φιλολαϊκό προσωπείο».


Απίστευτο: Άνδρας έμεινε για 1,5 μήνα χωρίς πρόσωπο- Απέρριψε το αρχικό μόσχευμα


Έμεινε για ενάμιση μήνα χωρίς πρόσωπο: ένας άνδρας που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου πριν από πολλά χρόνια χρειάστηκε να μπει και πάλι στο χειρουργείο για να αλλάξει ξανά όψη, αφού το σώμα του απέρριψε το πρώτο μόσχευμα.

Η περίπτωση συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2005, όταν ξεκίνησαν αυτές οι πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η περίπλοκη επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού, στο Παρίσι, από μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Λοράν Λαντιερί. Ξεκίνησε «την Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Βιοϊατρικής και Δημόσιας Αρωγής των Νοσοκομείων του Παρισιού (AP-HP).

Ο ασθενής είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου πριν από αρκετά χρόνια. Ξαναμπήκε στη λίστα αναμονής στις 27 Οκτωβρίου, αναμένοντας να βρεθεί ένα νέο μόσχευμα. Όμως στις 30 Νοεμβρίου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η απόρριψη του πρώτου μοσχεύματος είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που ήταν αναγκαίο να το αφαιρέσουν τελείως. Αφού «έχασε» το πρόσωπό του νοσηλευόταν επί ενάμιση μήνα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Για πρώτη φορά, η επέμβαση αυτή «δείχνει ότι στον τομέα αυτών των μεταμοσχεύσεων (σ.σ. χεριών και προσώπου), στην περίπτωση χρόνιας απόρριψης, είναι εφικτή μια δεύτερη μεταμόσχευση» τονίζεται στην ανακοίνωση της AP-HP.

Η πρώτη (μερική) μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε το 2005 από την ομάδα του Γάλλου καθηγητή Μπερνάρ Ντεβοσέλ. Λήπτρια ήταν μια 38χρονη γυναίκα, η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, η οποία πέθανε το 2016 από καρκίνο. Οι δύο πρώτες ολικές μεταμοσχεύσεις προσώπου έγιναν το 2010 από μια ομάδα Ισπανών γιατρών και τον καθηγητή Λαντιερί.

Από το 2005 έχουν γίνει λιγότερες από 40 μεταμοσχεύσεις προσώπου σε όλον τον κόσμο.

«Η πιθανότητα απόρριψης, που είναι υπαρκτή για όλα τα μοσχεύματα, είναι α πριόρι μεγαλύτερη» όταν πρόκειται για πρόσωπο και χέρια, εξήγησε ο καθηγητής Ολιβιέ Μπαστιάν. Αν δεν ελεγχθεί με φαρμακευτική αγωγή, το φαινόμενο της χρόνιας απόρριψης μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του μεταμοσχευμένου οργάνου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
eleftherostypos.gr


Μπροστά με 10,5 μονάδες διαφορά η Ν.Δ. σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα»



Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα» δείχνει διαφορά άνω των 10 μονάδων ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Στην δημοσκόπηση το 61% των πολιτών ζητούν δημοψήφισμα για τα Σκόπια, ενώ με ποσοστά της τάξης του 70% απορρίπτουν λύσεις με το όνομα «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα τα στοιχεία της δημοσκόπησης για την εκτίμηση ψήφου δείχνουν:

ΝΔ 35,4%
ΣΥΡΙΖΑ 24,9%
Χρυσή Αυγή 6,6%
Κίνημα Αλλαγής 9,8%
ΚΚΕ 6,9%
ΑΝΕΛ 2,7%
Ένωση Κεντρώων 3,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%
Πλεύση Ελευθερίας 2,7%
Ελληνική Λύση 1,9%




Προκαλούν οι αντιεξουσιαστές λέγοντας ότι το να είσαι Έλληνας είναι κατάντια



Προκλητικοί οι αντιεξουσιαστές, θεωρούν ότι να είσαι Έλληνας είναι κατάντια, παίρνοντας θέση υπέρ των Σκοπίων.

Συνθήματα στον Λευκό Πύργο έγραψαν εχθές το βράδυ μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στα συνθήματα έγραψαν, μεταξύ άλλων, «Έλληνας δεν γεννιέσαι καταντάς» και «μόνο εντατικές για τους εθνικιστές».

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες προσήγαγαν πέντε άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Αύριο στον Λευκό Πύργο είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, ενώ στη μία μετά το μεσημέρι, ομάδες αντιεξουσιαστών θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στην Καμάρα με εντολή να προκαλέσουν και να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο.




ΗΠΑ: Αναστολή λειτουργίας του Oμοσπονδιακού Kράτους



Την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους προκάλεσε η αποτυχία ψήφισης στη Γερουσία των ΗΠΑ νομοσχεδίου για την προσωρινή χρηματοδότηση του, γεγονός που οδήγησε στην παράλυσή του για πρώτη φορά από το 2013. Ο Λευκός Οίκος επιρρίπτει την ευθύνη στους ς Δημοκρατικούς κατηγορώντας τους ότι «κρατούν ομήρους» τους Αμερικανούς.

«Σήμερα το βράδυ (οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία) έβαλαν την πολιτική πάνω από την εθνική μας ασφάλεια», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Δεν θα διαπραγματευτούμε για το καθεστώς των παράνομων μεταναστών για όσο διάστημα οι Δημοκρατικοί με τις ανεύθυνες απαιτήσεις τους κρατούν ομήρους τους νομοταγείς πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα ο Λευκός Οίκος υπογραμμίζει ότι θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, «όταν οι Δημοκρατικοί αρχίσουν να πληρώνουν τις ένοπλες δυνάμεις μας και τα μέλη των ομάδων άμεσης επέμβασης».

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν 51 έδρες στο σώμα αυτό σε σύνολο 100, δεν κατάφεραν να πείσουν τους Δημοκρατικούς για να συγκεντρώσουν τις 60 ψήφους που ήταν απαραίτητες για να υιοθετηθεί νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 16 Φεβρουαρίου.

Από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (τοπική ώρα, 07:00 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) οι ΗΠΑ ζουν την πρώτη παύση λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους από τον Οκτώβριο 2013. Τότε η αναστολή της λειτουργίας κάποιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών είχε διαρκέσει 16 ημέρες και είχε θέσει σε τεχνική ανεργία περισσότερους από 850.000 δημόσιους υπαλλήλους που θεωρούνταν «μη απαραίτητο» προσωπικό.

Δεν είναι γνωστό για πόσο ενδέχεται να διαρκέσει αυτή τη φορά η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς η διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων είναι έντονη.

Οι Δημοκρατικοί έχουν δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν να ψηφίσουν ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο αν σε αυτό δεν προβλέπεται η παράταση του προγράμματος DACA που αφορά τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι και οι οποίοι, βάσει του προγράμματος αυτού, μπορούν να εργάζονται και να σπουδάζουν χωρίς να κινδυνεύουν με απέλαση.

Οι πρώτες επιπτώσεις της παύσης της λειτουργίας αναμένεται να γίνουν αισθητές τη Δευτέρα. Η λειτουργία πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως οι οικονομικές, θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνήθως δεν επηρεάζονται, ενώ οι 1,4 εκατομμύριο Αμερικανοί στρατιωτικοί θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς όμως να πληρώνονται.

«Η χώρα μας ιδρύθηκε από ιδιοφυίες, αλλά κυβερνάται από ηλίθιους», σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Λουιζιάνα Τζον Κένεντι.

«Τα πράγματα φαίνονται άσχημα», είχε εκτιμήσει ο Τραμπ λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Γερουσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στη κατοικία του στη Φλόριντα, τελικά παρέμεινε στην Ουάσινγκτον. Προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ωστόσο το απόγευμα ο Τραμπ, μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, είχε κάνει λόγο στο Twitter για μια «εξαιρετική προκαταρκτική συνάντηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συμφωνία την τελευταία στιγμή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία διαθέτουν οι Ρεπουμπλικάνοι, είχε εγκρίνει το νομοσχέδιο για την παράταση της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Πέμπτη το βράδυ.

«Τώρα χρειαζόμαστε τους Δημοκρατικούς ώστε το νομοσχέδιο να εγκριθεί από τη Γερουσία, όμως θέλουν την παράνομη μετανάστευση και αδύναμα σύνορα», έγραψε το πρωί στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κατηγορεί το Δημοκρατικό κόμμα για συστηματική και ατελέσφορη παρεμπόδιση.

Εκτός από την υιοθέτηση ενός ακόμη προσωρινού προϋπολογισμού, του τέταρτου από τον Σεπτέμβριο, οι Ρεπουμπλικάνοι επιθυμούν την υιοθέτηση και του οριστικού προϋπολογισμού για το 2018, ο οποίος θα αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες, μια προεκλογική δέσμευση του Τραμπ.

Για τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές «κρατούν όμηρο» την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. «Ο αμερικανικός λαός, κυρίως οι ένστολοι άνδρες και γυναίκες, αξίζουν περισσότερα από την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter.

«Θα πεθάνουν άνθρωποι», υπογράμμισε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μαρκ Σορτ, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές ότι «περιχαρακώθηκαν για να οδηγήσουν σε παράλυση» το ομοσπονδιακό κράτος, την ώρα που το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα DACA δεν είναι έτοιμο.

Πέρα από την ψήφιση του προϋπολογισμού, οι κοινοβουλευτικοί σκέφτονται και τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κογκρέσο, θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους και θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα.

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία αυτή για να τιμωρήσουν τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών που θα διεκδικήσουν δεύτερη θητεία στις δέκα Πολιτείες όπου κέρδισε ο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή, το 48% των Αμερικανών εκτιμά ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ευθύνονται για την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, έναντι του 28% που πιστεύει ότι ευθύνονται οι Δημοκρατικοί.


TO BHMA