Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων και κλοπές μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων στις περιοχές της Ν. Σμύρνης, της Καλλιθέας και των Πετραλώνων.


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 15-1-2018 στη Ν. Σμύρνη και στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.Α.Σ.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί (15 και 17 ετών) και ένας (1) ανήλικος υπήκοος Αλβανίας (16 ετών), για ληστείες και κλοπές. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται εννέα (9) επιπλέον μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό των συλλήψεων, απογευματινές ώρες της 15-1-2018 οι δύο (2) ημεδαποί ανήλικοι αναρριχόμενοι σε μπαλκόνι, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τους συνέλαβαν. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,6 γραμμαρίων.

Βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην Καλλιθέα και έτερο μέλος της σπείρας, που πρόκειται για 16χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από έτους και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανήλικων μαθητών στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, από τους οποίους με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.

Περιστασιακά διέπρατταν και κλοπές από οικίες, καταστήματα και σχολεία.

Για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που αφαιρούσαν για το συγκεκριμένο σκοπό και τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

Δέκα τέσσερεις (14) ληστείες σε βάρος ανηλίκων
Επτά (7) κλοπές οχημάτων
Τέσσερεις (4) κλοπές από οικίες και καταστήματα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου