Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Πέθανε από κορωνοϊό ο ιερέας στις Οινούσσες: Ήταν αρνητής και ανεμβολίαστος – Στη ΜΕΘ και η σύζυγός του


Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται η περιπέτεια με τον κορωνοϊό για τον ιερέα στις Οινούσσες καθώς ο ίδιος πέθανε από την ασθένεια και η σύζυγός του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xiakoslaos.gr ο 80χρονος πατήρ Νικόλαος ο οποίος ήταν εφημέριος του ναού του Αγίου Νικολάου στις Οινούσσες νόσησε από κορωνοϊό και η υγεία του επιδεινώθηκε καθώς ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος. Μάλιστα όπως πληροφορείται το xiakoslaos.gr ο παπά Νικόλας Καραβάς ήταν και αρνητής της πανδημίας γι αυτό είχε επιλέξει να μην εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές μεταφέρουν στο xiakoslaos.gr πως στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Χίου βρίσκεται και η σύζυγός του 71 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τους θεράποντες ιατρούς να εξετάζουν κάθε δυνατή λύση για να σωθεί η ζωή της.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πρεσβυτέρα η οποία επίσης είναι αρνήτρια της πανδημίας.



Πηγή: xiakoslaos.gr




Όσοι προτρέπουν αρνητές να μην δέχονται βοήθεια πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά


 

Νέα περιστατικά αρνητών εμβολιασμού, που δεν δέχονται να διασωληνωθούν, και με μοιραία κατάληξη, καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα προκαλώντας έντονο προβληματισμό.

Σίγουρα εκτός των ίδιων των αρνητών ασθενών εάν ανατρέξεις στα προφίλ τους στα social media βλέπεις από κάτω πολλούς εγκληματικά ανεύθυνους που τους προτρέπουν να μην ζητήσουν βοήθεια και δεν συλλαμβάνεται κανένας παραδειγματικά.

Όλοι αυτοί οι εγκληματικά ανεύθυνοι και όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες προτροπές πρέπει να τιμωρούνται από την δικαιοσύνη και να συλλαμβάνονται παραδειγματικά γιατί διαπράττουν κακούργημα.

Στη Ρόδο, 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Η ίδια δεν ήταν εμβολιασμένη, ενώ παρά το χαμηλό οξυγόνο, είχε αρνηθεί τη διασωλήνωση και μάλιστα υπήρχαν διάφοροι που την προέτρεπαν να αρνηθεί.

Λίγες ημέρες πριν, στο Θριάσιο νοσοκομείο, εγκληματικά ανεύθυνοι αρνητές του κορωνοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας τη μη διακομιδή μίας 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και συγγενής της ασθενούς και το χειρότερο δεν υπήρχε άμεση επέμβαση της αστυνομίας να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη με συνοπτικές διαδιακασίες.

Ανάλογο περιστατικό αντιμετώπισαν οι θεράποντες γιατροί στον Ευαγγελισμό, όταν ασθενείς και οι συγγενείς του δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί και πάλι δεν τους συνέλαβαν επ΄αυτοφόρω για να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι τρία 24ωρα μετά τον θάνατο 54χρονης που αρνούνταν να διασωληνωθεί, χθες, μια άλλη γυναίκα 75 ετών, στο ίδιο νοσοκομείο, δεν δέχθηκε να μπει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

«Και η οικογένεια, και η ασθενής, δεν δέχονταν να διασωληνωθεί. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας και δίνει εντολή στους γιατρούς ότι συνέχισε τη διασωλήνωση» δήλωσε η κ. Παγώνη. Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε ο κ. εισαγγελέας να ζητήσει και την σύλληψη όσων ήταν στο νοσοκομείο και ζητούσαν να μην διασωληνωθεί.

Τα περιστατικά αρνητών διασωλήνωσης ολοένα και αυξάνονται και εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης, αυτά τα φαινόμενα με τους εγκληματικά ανεύθυνους θα ενταθούν. 

Οι γιατροί σημειώνουν ότι η διασωλήνωση είναι μονόδρομος, όταν το οξυγόνο πέσει κάτω από το 75%, με βάση και τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη βούληση του ασθενούς, αλλά είναι φοβερό για εμάς» να λένε ότι αρνούνται να διασωληνωθούν, δήλωσε στον Alpha η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.



Να μην απαντάτε, να μην ανοίγεται αυτά τα μηνύματα αφαιρούν λεφτά από τους λογαριασμούς σας

 


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την μέθοδο ηλεκτρονικής αλίευσης προσωπικών στοιχείων « phishing ».

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο στην Κεντρική Μακεδονία, 4 πολίτες εξαπατήθηκαν μέσω παρόμοιου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( email ) που έλαβαν δήθεν από τράπεζα και τους αφαίρεσαν συνολικά πάνω από 8.000 ευρώ.

Στα μηνύματα αυτά, οι επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα όπως ενημέρωση στοιχείων, ασφάλεια λογαριασμού κ.α., προτρέπουν τους παραλήπτες να "πατήσουν" σε σύνδεσμο (link), που οδηγεί σε ψεύτικη ιστοσελίδα που προσομοιάζει με αυτές των τραπεζών.

Στη συνέχεια ζητούν την καταχώρηση προσωπικών στοιχείων, αριθμούς τραπεζικών καρτών και κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών (username και password), τα οποία οι δράστες υποκλέπτουν μόλις αυτά συμπληρωθούν από τους πολίτες.

Με την παραπάνω μέθοδο αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών και αφαιρούν αμέσως χρηματικά ποσά.

Όσοι πολίτες λαμβάνουν παρόμοια μηνύματα καλούνται:

να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους ( link ),

να μην απαντούν στα μηνύματα,

να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία «phishing», παρουσιάζονται στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

https://cyberalert.gr/phising/







Υπάλληλος έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις εμβολιασμών στην Καρδίτσα


 

Την παρέμβαση εισαγγελέα και τη διενέργεια ΕΔΕ για τις καταγγελίες που αφορούν σε εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος.

Πληροφορίες λένε ότι υπάλληλος βεβαίωνε εγκληματικά στο σύστημα εικονικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. 

Για τον μήνα Αύγουστο μόνο, γίνεται λόγος για πάνω από 40 εικονικούς εμβολιασμούς

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια» όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, η οποία φέρεται ότι βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδιά της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Αρχικά, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Όλα δείχνουν πώς πρόκειται για αντιεμβολιαστές, οι οποίοι εγκληματικά για διάφορους λόγους ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους.

Επίσης, διερευνώνται τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα. 

Τέλος ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.