Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ν.Δ. : Ο κ. Κοντονής αντί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα, δρομολογεί πρόσθετα προβλήματα στο μέλλον.



Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έκανε την ακόλουθη δήλ i8ωση:

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντί να εργαστεί προκειμένου να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις του Πρωτοδικείου Αθηνών τόσο σε προσωπικό όσο και σε βασικές υλικοτεχνικές υποδομές, σπεύδει να προαναγγείλει την τριχοτόμησή του με τη δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων. 

Το πράττει χωρίς προηγούμενη θεσμική διαβούλευση, χωρίς συνεργασία με τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, χωρίς πρόβλεψη επαρκούς χρηματοδότησης, χωρίς ορθολογικό σχεδιασμό, στο όνομα πομπωδών εξαγγελιών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων με προεκλογική και μόνο στόχευση.

Αντί να ενισχύσει ουσιαστικά ένα δικαστήριο που αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, ο κ. Κοντονής επιλέγει να δημιουργήσει άλλα δύο εκ του μηδενός. 

Αντί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα, δρομολογεί πρόσθετα προβλήματα στο μέλλον.

Δεν αφουγκράζεται την αγωνία χιλιάδων μαχόμενων δικηγόρων, δεν ακούει κανέναν αρμόδιο, δεν διαλέγεται, δεν προβλέπει, δεν σχεδιάζει, δεν συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια για την επίλυση των σωρευμένων προβλημάτων ως προς την εύρυθμη απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν του την προβληματική πρωτοβουλία και επαναδιατυπώνουμε τη θέση μας για έναν ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό του συστήματος με απαραίτητη προϋπόθεση το διάλογο με όλους τους παράγοντες της Ελληνικής Δικαιοσύνης».


Απεβίωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος



Τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία.

Η ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.


Λεμέρ: Το πλεόνασμα δεν αρκεί για να βγει μια χώρα από την κρίση



Περισσότερη αλληλεγγύη με τα αδύναμα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ζητά από το Βερολίνο, ο Γάλλος υπ. Οικονομικών Λεμέρ, ενώ ο Γερμανός ομόλογος του Σολτς, την καθιέρωση ευρωπαϊκών φόρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση των γερμανικών οικογενειακών επιχειρήσεων στο Βερολίνο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ συγκεκριμενοποίησε τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και οι οποίες αποτελούν τη βάση ενός μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ΕΕ που προγραμματίζεται να κατατεθεί από κοινού με τη Γερμανία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τέλη Ιουνίου. Στόχος της γαλλογερμανικής προσπάθειας είναι η ενίσχυση της ΕΕ και της Ευρωζώνης έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ αλλά και άλλες προκλήσεις, τόνισε ο κ. Λεμέρ.

«Η Γερμανία θα πρέπει να είναι αλληλέγγυα»

Αναφερόμενος στην οικονομική πτυχή της γαλλικής πρότασης ο γάλλος υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως το Παρίσι δεν επιδιώκει την αμοιβαιοποίηση του χρέους. Παρά όμως τη σημασία μιας «υγιούς» δημοσιονομικής πολιτικής στην οποία επιμένει και η Γαλλία, το Βερολίνο θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη με τα αδύναμα μέλη της Ευρωζώνης και να τα βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

Υπονοώντας σαφώς την Ελλάδα, ο κ. Λεμέρ τόνισε πως πλεονάσματα «κατ’ απαίτηση» στον προϋπολογισμό μιας χώρας δεν αρκούν για να ξεπεράσει την κρίση. Οικονομικά ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην τόνωση της ανάπτυξης. Εκτός αυτού θα πρέπει η Ευρωζώνη να αναπτυχθεί σε μια πραγματική Οικονομική Ένωση και να μετατραπεί ο ΕΜΣ σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Τις προτάσεις αυτές ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τις συζητά αργότερα στο Παρίσι με τον Γερμανό ομόλογο του, Όλαφ Σολτς.

Προηγουμένως ο κ. Σολτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ΕΕ, πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου της Ευρωζώνης σε περίπτωση ανόδου της ανεργίας σε κράτη-μέλη. Για να αντιμετωπίσουν τις επιβαρύνσεις των κοινωνικών ταμείων τα κράτη θα έχουν τη δυνατότητα θα δανειστούν χρήματα από αυτό το ταμείο. Μόλις όμως επιστρέψουν στην ανάπτυξη θα πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνεια, προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ευρωπαϊκοί φόροι;

Ως πηγή για τη χρηματοδότησης αυτού του ταμείου ο κ. Σολτς υπέδειξε την καθιέρωση φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ο οποίος θα διοχετεύεται απευθείας στα ευρωπαϊκά ταμεία. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει την καθιέρωση και άλλων άμεσων ευρωπαϊκών φόρων. Γεγονός είναι πάντως ότι με τα σημερινά δεδομένα οι θεσμοί της ΕΕ δεν έχουν τη δυνατότητα επιβολής φόρων. Ο κ. Σολτς θεωρεί όμως τη στιγμή ευνοϊκή για την έναρξη σχετικής συζήτησης: Το Brexit θα δημιουργήσει κενά στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και εκτός αυτού θα πρέπει να βρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση ενός νέου επενδυτικού ταμείου.


Πηγή: Deutsche Welle
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο Τραμπ αποχώρησε από τη Σύνοδο της G7 στον Καναδά




«Κατάργηση των τελωνειακών δασμών, κατάργηση των μη δασμολογικών φραγμών, κατάργηση των επιδοτήσεων» αυτή θα είναι η «τελευταία» απόφαση, διακήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την αναχώρησή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε σήμερα από τη σύνοδο κορυφής της G7 αφού έκανε μια προσπάθεια κατευνασμού, κυρίως με το να χαρακτηρίσει «εξαιρετικά παραγωγικές» τις συζητήσεις για το εμπόριο, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία τριβής.

Πριν φύγει από τη μικρή πόλη Λα Μαλμπέ του Κεμπέκ (ανατολικά) για να ανέβει στο αεροπλάνο για τη Σιγκαπούρη, όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιν Γιονγκ Ουν για μια ιστορική σύνοδο κορυφής, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να κατευνάσει τις εντάσεις που προκλήθηκαν ιδίως από την πολιτική προστατευτισμού την οποία ακολουθεί.

«Είχαμε εξαιρετικά παραγωγικές συναντήσεις για την ανάγκη να έχουμε δίκαιες εμπορικές συναλλαγές», είπε, καλώντας τους εταίρους του της G7 να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών, παρότι είναι εκείνος που μόλις επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Κατάργηση των τελωνειακών δασμών, κατάργηση των μη δασμολογικών φραγμών, κατάργηση των επιδοτήσεων» αυτή θα είναι η «τελευταία» απόφαση, διακήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν ξέρω αν αυτό θα προχωρήσει, αλλά το πρότεινα.».

Για το Ιράν, άλλο σημείο ρήξης αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες βρόντηξαν την πόρτα στην ιρανική πυρηνική συμφωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «οι χώρες της G7 παραμένουν αποφασισμένες να ελέγξουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες» της Τεχεράνης.

Μένει να δούμε αν αυτός ο συμφιλιωτικός τόνος εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου που αφιέρωσε μόλις 24 ώρες στους συμμάχους του (του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας) θα μεταφραστεί ενδεχομένως σε ένα κοινό ανακοινωθέν για το οποίο οι αντιπροσωπείες εργάζονταν όλο το βράδυ.

Σε ένα εντελώς άλλο θέμα, ο 71χρονος δισεκατομμυριούχος επέμεινε σε μια πρόταση-πρόκληση που έκανε κατά την άφιξή του στον Καναδά την Παρασκευή (χθες): να διευρυνθεί και πάλι η G7 περιλαμβάνοντας τη Ρωσία, την οποία απέβαλε το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Η επανένταξη της Ρωσίας θα ήταν ένα θετικό πράγμα», δήλωσε.

Οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να απορρίψουν αυτή την ιδέα και η ίδια η Ρωσία αρνήθηκε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος μιλούσε στη ρωσική τηλεόραση, η Μόσχα «δεν ζήτησε ποτέ να επανέλθει» στην G8 και θεωρεί σε κάθε περίπτωση πως η G20, ένα διευρυμένο φόρουμ των αναδυομένων χωρών, είναι «το πλέον υποσχόμενο σχήμα».

Προς το παρόν τη Ρωσία απασχολεί περισσότερο ο συντονισμός με την Κίνα και το Ιράν: οι αρχηγοί κρατών των τριών χωρών συναντώνται με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στη μεγάλη κινεζική παραλιακή πόλη Κινγκντάο.

Όποιο κι αν είναι το έγγραφο στο οποίο θα καταλήξει η G7, η σύνοδος κορυφής κατέδειξε για άλλη μια φορά την επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να υπαγορεύσει τη δική του ατζέντα, αν όχι να δυναμιτίσει τις συνήθειες και τον ρυθμό μιας πολυμερούς παγκόσμιας τάξης – η οποία εκπροσωπήθηκε στη Μαλμπέ από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε τελευταίος και έφυγε πρώτος από το πολυτελές ξενοδοχείο στη μικρή τουριστική πόλη στον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου, όπου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είχαν συναντήσεις για δύο ημέρες.

Για παράδειγμα, σήμερα έφθασε καθυστερημένος για ένα πρόγευμα εργασίας που ήταν αφιερωμένο στην ισότητα των φύλων, ενώ έλαμψε διά της απουσίας του από μια συνεδρίαση αφιερωμένη στο κλίμα.


Πηγή : protothema.gr



Γιλντιρίμ για τους «8»: Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η Ελλάδα



O Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε συνέντευξή του τόνισε ότι «πάγωσε» η συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης της συμφωνίας με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο NTV, επεσήμανε σχετικά με την απόφαση για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς:

«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα. Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρόλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Συνεχίζοντας ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε:

«Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Ντόναλντ Τράμπ στα Χανιά με το Air Force One



Η κινητοποίηση για την υποδοχή του αεροσκάφους, Air Force 1, είχε ξεκινήσει από τη 01.00 τα ξημερώματα, με τους ανθρώπους της μυστικής υπηρεσίας να έχουν μεταφερθεί στο χώρο του αεροδρομίου.

Πιο αναλυτικά, το αεροσκαφος κατέφθασε στις 03.07, μπροστά στην αμερικανική βάση. Αξίζει να σημειωθεί οτι το αεροσκάφος, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα από μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο ήρθε κατευθείαν από την Αμερική.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, ελεύθεροι σκοπευτές, είχαν περικυκλώσει το αεροδρόμιο, καθώς και βατραχάνθρωποι της βάσης, από διάφορα σημεία, από το Μουζουρά, το Μαράθι κλπ, ενώ στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου πετούσε ελικόπτερο πριν, κατά την παραμονή και λίγο μετά την αναχώρηση του Air Force 1. Γύρω στη 1 τα ξημερώματα, είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του αεροδρομίου άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκοντο στην όλη επιχείριση, ενώ είχε τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα Ιδιωτική Κλινική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσοκάφος απογειώθηκε στις 04.41 τα ξημερώματα. 


«Το Air Force One προσγειώθηκε στο ελληνικό νησί της Κρήτης στις 3:07 τοπική ώρα, περίπου οκτώ ώρες μετά την αναχώρηση από την αεροπορική βάση Bagotville (στο Κεμπέκ του Καναδά). Ο προορισμός μας για ανεφοδιασμό είναι ο κόλπος της Σούδας, όπου φαίνεται να έχει μια όμορφη μεσογειακή βραδιά», αναφέρει το τηλεγράφημα της δημοσιογραφικής αποστολής. 

Ο Ντόναλντ Τράμπ αναμένεται να  μεταβεί στην Σιγκαπούρη, προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί του Σαββάτου, η Πρωτοβουλία Αντίστασης μετά από επικοινωνία με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς, τους Χανιώτες, ενάντια στην έλευση του Ντόναλντ Τράμπ. 






Πηγή : flashnews.gr


Λαμία: Κλείδωνε τις πόρτες και έβαζε δυνατά εκκλησιαστική μουσική ο δικηγόρος που φέρεται ότι κακοποιούσε τα εγγόνια του




Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε το 7χρονο κοριτσάκι τον εφιάλτη που ζούσε ή ίδια και το αδελφάκι της....

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, με την πολύ σοβαρή υπόθεση των δύο μικρών παιδιών που φέρεται να έχουν κακοποιηθεί από τον 69χρονο παππού τους.

Οι Αρχές περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που θα τεκμηριώσει και επιστημονικά σε τι βαθμό είναι το μέγεθος της κακοποίησης, αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το 7χρονο κοριτσάκι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το θέμα, ενήργησε άμεσα και έδωσε αυστηρές εντολές προς κάθε κατεύθυνση ώστε να γίνει εξονυχιστική έρευνα από ειδικούς επιστήμονες, ενώ ταυτόχρονα απομάκρυνε τα δυο παιδιά από το "άρρωστο" οικογενειακό περιβάλλον.

Με εκκλησιαστική μουσική

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο συνταξιούχος δικηγόρος είχε τη συνήθεια να κλειδώνει τις πόρτες και να ακούει δυνατά εκκλησιαστική μουσική. Πίσω από αυτές τις κλειστές πόρτες όμως συνέβαιναν ανατριχιαστικά πράγματα που δεν περιγράφονται, τα οποία όμως φέρεται να είπε το μικρό κοριτσάκι στους ειδικούς επιστήμονες που μίλησαν μαζί του.

Τα όσα έγιναν γνωστά από το στόμα της 7χρονης ειπώθηκαν αυθόρμητα και μέσα στην παιδική της αθωότητα, πιστοποιώντας την κακοποίηση που έχει υποστεί εκείνη και ίσως ο 9χρονος αδερφός της, αφού ο παππούς πήγαινε και στο δικό του κρεββάτι.

Η δασκάλα έσωσε τα παιδιά

Το κουβάρι της εφιαλτικής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται από την εκπαιδευτικό που επισκέπτονταν για να υποστηρίξει μαθησιακά τα παιδάκια, η οποία και κατήγγειλε ορισμένα περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή της στην Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107, αλλά και στο Διευθυντή του σχολείου όπου πηγαίνει η μικρή. Η συγκεκριμένη γραμμή ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αμέσως έστειλε χαρτί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας, κ. Χάρη Λακαφώση.

Σχεδόν ταυτόχρονα στο γραφείο του Εισαγγελικού Λειτουργού έφτασε και μία ακόμη καταγγελία από την έρευνα που είχε διεξάγει ο Διευθυντής του Σχολείου με Παιδοψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό και όλα συνέκλιναν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα κακοποιήσης του 7χρονου κοριτσιού. Η σύλληψη του 69χρονου παππού ήταν άμεση με εντολή του Εισαγγελέα.

Ο πρώην δικηγόρος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου μετά την προθεσμία που πήρε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και πέρασε πρώτη φορά με χειροπέδες το κατώφλι των δικαστηρίων Λαμίας. Ο ίδιος βγαίνοντας από τα δικαστήρια είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι τίποτα αλήθεια και ότι όλοι γνωρίζουν την ιστορία του και ποιος είναι πραγματικά.


Στην παρούσα φάση τα δύο παιδιά φιλοξενούνται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, έχοντας την υποστήριξη ειδικών. Έχουν ήδη εξεταστεί από την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας κ. Αποστολία Ακριβούση. Τα επίσημα ευρήματα δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς η κ. Ακριβούση λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζήτησε εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες αναμένονται, ώστε να βγει το τελικό πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στη δραματική αυτή ιστορία υπάρχουν και γονείς. Τόσο η μητέρα των παιδιών που ζούσε με τον 69χρονο πατέρα της, όσο και ο πατέρας των δύο παιδιών, που κατά δήλωσή του, είχε φύγει από το σπίτι γιατί δεν χωρούσαν όλοι μαζί.

Δυστυχώς όμως η προβληματική συμβίωση φαίνεται ότι πλήγωνε σωματικά και ψυχικά τα δύο μικρά παιδιά που μέχρι πρότινος δεν είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν τα όσα αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους.


Πηγή : lamiareport.gr


Μετά την αποκάλυψη των Παραπολιτικών η Ν.Δ. ρωτάει για τις σχέσεις Π. Καμμένου - εισαγγελέα Ε.Τζίβα



Απαντήσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία με non paper, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο Μονακό, και την  συνάντηση του με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τσίβα που χειριζόταν την υπόθεση Γιαννουσάκη. 

Η Νέα Δημοκρατία ρωτάει, «Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την... παρέα που είχε στο ταξίδι του ο κ. Πάνος Καμμένος στο Μονακό, εγείρονται μια σειρά από πολύ σοβαρά ερωτήματα τα οποία η φυσική και πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, οφείλουν να απαντήσουν:

1. Αληθεύει ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Ειρήνη Τζίβα, που έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο από την υπόθεση Γιαννουσάκη στην οποία πρωταγωνίστησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, βρέθηκε μαζί με τον κ. Καμμένο στην ευρύτερη περιοχή του Μονακό το Σαββατοκύριακο του Γκραν Πρι; Και αν ναι τι δουλειά έχει μια εισαγγελέας να συντροφεύει τον κ. Καμμένο, ενόσω μάλιστα χειρίζεται δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες ο υπουργός Αμύνης έχει προεξοφλήσει, ως μη όφειλε, το αποτέλεσμά τους;

2. Που διέμεινε άραγε η εν λόγω εισαγγελέας και πόσο κόστισε το ταξίδι και η διαμονή της, όταν είναι γνωστό ότι το Μονακό και η ευρύτερη περιοχή είναι μια ακριβότερες της Ευρώπης, ειδικά την περίοδο που διεξάγεται το γκραν πρι;

3. Αληθεύει ότι η κ. Εισαγγελέας, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα σειρά ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό, το ένα μάλιστα μαζί με τον έτερο πρωταγωνιστή στην υπόθεση Γιαννουσάκη, λιμενικό κ. Χριστοφορίδη; Κι αν ναι, πώς κατορθώνει, άραγε, η εν λόγω εισαγγελέας να χρηματοδοτεί τα τόσο ακριβά ταξίδια της, όταν αυτό προφανώς δεν το αιτιολογούν οι μισθολογικές απολαβές της;

4. Τι προτίθεται να πράξει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διακριβώσει τις σχέσεις του κ. Καμένου με την Τζίβα, αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης των ταξιδιών της;


με πληροφορίες από tovima.gr. Παραπολιτικά


Βρέθηκε απαγχονισμένος άνδρας στις τουαλέτες του Βενιζελείου νοσοκομείου




Ένας άνδρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο 2ο όροφο του Βενιζελείου νοσοκομείου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, γύρω στις εννιά το βράδυ. 

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στις τουαλέτες, και στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν αλλοδαπό, 50 περίπου ετών, που είχε πάει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.


Λαμπαδιάζουν τα σαπάκια του ΟΑΣΑ! Ερείπια ασυντήρητα και επικίνδυνα για τους επιβάτες



Νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στα Κάτω Πατήσια, το μεσημέρι του Σαββάτου, που ευτυχώς και σε αυτό δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, καθώς οι επιβάτες πρόλαβαν να κατέβουν.



Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση των οδών Αχαρνών και Νιρβάνα και στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική, σβήνοντας τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα, ενώ προκάλεσε υλικές ζημιές και σε δύο αυτοκίνητα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από την πυροσβεστική.





Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός, 9-7 την Προ Ρέκο!



Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Γένοβα, καθώς επιβλήθηκε με σκορ 9-7 της Προ Ρέκο και ανέβηκε στο υψηλότερο ευρωπαϊκό σκαλί, για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το 2002 στη Βουδαπέστη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ομπράντοβιτς (π/π, 2:41), 1-1 Μάντιτς (περιφέρεια, 1:10), 2-1 Μπούσλιε (περιφέρεια, 0:42).
2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μολίνα (π/π, 5:26), 3-2 Γούνας (π/π, 4:24), 3-3 Ίβοβιτς (περιφέρεια, 4:06), 4-3 Φουντούλης (π/π, 3:37), 4-4 Ντι Φούλβιο (περιφέρεια. 1:29).
3ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 6:21), 6-4 Δερβίσης (περιφέρεια, 5:41), 6-5 Ντι Φούλβιο (π/π, 5:08), 6-6 Αλεσιάνι (κόντρα, 1:20), 7-6 Γενηδουνιάς (π/π, 0:46).
4ο οκτάλεπτο: 8-6 Φουντούλης (π/π, 06:00), 9-6 Φουντούλης (π/π, 04:11), 9-7 Ετσενίκε (π/π, 02:38).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Βλ. Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι, Μολίνα 1, Μποντέγκας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.



Η σύνθεση του Ολυμπιακού:



1. Πάβιτς

2. Μυλωνάκης

3. Δελακάς

4. Γενησουνιάς

5. Φουντούλης

6. Νικολαϊδης

7. Δερβίσης

8. Μπούσλιε

9. Μουρίκης

10. Γούνας

11. Αργυρόπουλος - Κανακάκης

12. Ομπράντοβιτς

13. Γαλανόπουλος