Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ν.Δ. : Ο κ. Κοντονής αντί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα, δρομολογεί πρόσθετα προβλήματα στο μέλλον.



Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έκανε την ακόλουθη δήλ i8ωση:

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντί να εργαστεί προκειμένου να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις του Πρωτοδικείου Αθηνών τόσο σε προσωπικό όσο και σε βασικές υλικοτεχνικές υποδομές, σπεύδει να προαναγγείλει την τριχοτόμησή του με τη δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων. 

Το πράττει χωρίς προηγούμενη θεσμική διαβούλευση, χωρίς συνεργασία με τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, χωρίς πρόβλεψη επαρκούς χρηματοδότησης, χωρίς ορθολογικό σχεδιασμό, στο όνομα πομπωδών εξαγγελιών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων με προεκλογική και μόνο στόχευση.

Αντί να ενισχύσει ουσιαστικά ένα δικαστήριο που αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, ο κ. Κοντονής επιλέγει να δημιουργήσει άλλα δύο εκ του μηδενός. 

Αντί να λύσει το υπάρχον πρόβλημα, δρομολογεί πρόσθετα προβλήματα στο μέλλον.

Δεν αφουγκράζεται την αγωνία χιλιάδων μαχόμενων δικηγόρων, δεν ακούει κανέναν αρμόδιο, δεν διαλέγεται, δεν προβλέπει, δεν σχεδιάζει, δεν συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια για την επίλυση των σωρευμένων προβλημάτων ως προς την εύρυθμη απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν του την προβληματική πρωτοβουλία και επαναδιατυπώνουμε τη θέση μας για έναν ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό του συστήματος με απαραίτητη προϋπόθεση το διάλογο με όλους τους παράγοντες της Ελληνικής Δικαιοσύνης».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου